🔻پژوهشکده تاریخ ایران نشستی با شرح زیر برگزار میکند:
✅ از تشیع اعتدالی تا تشیع راهبردی در ایران سدههای میانه
بازکاوی دو روایت از انگارههای «اخباری/اصولی» در کتاب نقض
🔹سخنران: سیدمحمدهادی گرامی
🔹سهشنبه، 24 آبانماه 401
⏰ ساعت: 13 تا 15
🌐 پیوند (لینک) ورود رایگان:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-tr9-gdx-yy6
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#نشست
#تشیع_اعتدالی_تشیع_راهبردی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گفتاری از استاد علیکبر رشاد در باب «پیوند فقه و علوم انسانی»
🔹 دون علوم انسانی فقه کارآمد و روزآمد به دست نمیآید، ما که در فقه از زمانه عقب هستیم علت این است برخی موضوعات علوم انسانی را نمیدانند و فتوا نمیدهند اگر فهرست مسائلی که در مورد آن فتوا ندادیم به همان تعداد است که فتوا دادهایم.
🔹 ما برای فقه زنده و کارآمد و روزآمد به علوم انسانی اسلامی نیازمند هستیم چون مبانی و موضوع و مسائل و منطق و روشاش فرق دارد، باید علوم انسانی دیگری را تولید کنیم، دانشگاهیان متدین باید تولید کنند؟ طلاب نمیتوانند چون مبانی دستشان نیست کار مجتهد است، کار فقیه مجتهد است، فقط حوزه میتواند البته با همکاری دانشگاهیان باشد، علوم انسانی اسلامی باید ناظر بر تولید این علم باشد.
🔹 نمیتوان فقه را در علوم انسانی نادیده گرفت، از این رو فقیه باید علوم انسانی را بشناسد، فقهای ما باید متخصص بار بیایند یکی فقیه اقتصاد و یکی فقیه اجتماع و غیره شود.
🔹 ما میخواهیم بین علوم انسانی و فقه پیوند بزنیم و به غیر از این نه اجتهاد میسر است و نه اجتهاد کارآمد و روزآمد است. کار پرزحمتی است و تلاش کنیم این کار بزرگ را به نتیجه برسانیم، خیلیها غافل هستند و نمیخواهند این کار انجام شود، ما باید روز و شب نداشته باشیم و در این باره تلاش کنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30465
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتار
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان اولین رویداد علمی ایدههای برتر در حوزه اجرای قانون اساسی
💢 ویژه دانشجویان و طلاب سراسر کشور
🔻مهمترین حوزههای ایدهپردازی:
🔹راهکارهای رفع موانع اجرای قانون اساسی
🔸نظارت بر اجرای قانون اساسی در قوه مجریه
🔹راهکارهای ارتقا و بهبود کارکردهای قانون اساسی
🔸راهکارهای ارتقای همکاری قوا در اجرای قانون اساسی
🔹وظایف و اختیارات رییس جمهور در اجرای قانون اساسی
🔸راهکارهای اجرای هرکدام از اصول قانون اساسی به صورت جداگانه
🔹راهکارهای تقویت نقش مردم و جوامع مدنی در اجرای قانون اساسی
🔸نقش اجرای قانون اساسی در تحقق عدالت به ویژه عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی
📌از صاحبان ایدههای برتر علاوه بر تقدیم گواهینامه معتبر با اهدای جوایزی قدردانی خواهد شد.
📆 مهلت ارسال ایدهها: 25 آبان 1401
🔹 اعلام نتایج: 12 آذر 1401
💻 ایمیل ارسال آثار: mp.ghanoonasasi@iripo.ir
☎️ تلفن تماس: 02188194957
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ علوم انسانی اسلامی ما را به عبور از انگاره توسعه ترغیب می کند
🔻 دکتر مهدی جمشیدی، عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
📚 علوم انسانی اسلامی در مقابل علوم انسانی سکولار قرار دارد که در آن ماده، اساس نیست بلکه وجدان انسانی فعال است و عقل محاسبه گر و منفعت اندیش نیست بلکه دیگراندیشی ملاک است و دیگر رحمانی و الهی به تمام جامعه سرایت می یابد، حرمت و حقوق دیگران اعتبار دینی دارد؛ بنابراین صلح، دگردوستی، صمیمیت و گفت و گو معنایی واقعی و غیر شعاری می یابد.
📚 در علوم انسانی اسلامی فقط به قانون ارجاع نمی دهیم بلکه فراتر از قانون وجدان های دینی افراد است که دعوت به مدارا، دگردوستی و وفق می کند و پرچم اخلاق و ارزش ها را برافراشته می سازد.
📚 باید یک بازاندیشی اساسی در صورت بندی مسئله داشته باشیم چرا که صلح آرمان حداقلی است و سعادت بر فراز آن است. سعادت فرد و جامعه در اولویت قرار دارد و نباید صرفا به مسئله صلح اکتفا کنیم چرا که اینها ابتداییات اخلاقی انسانی است.
📚 علوم انسانی اسلامی ما را به عبور از انگاره توسعه ترغیب می کند و در مقابل آن نظریه پیشرفت را توصیه می کند، بنابراین باید به نسبت علوم انسانی با سعادت و پیشرفت بپردازیم نه صلح و توسعه.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30471
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ اسلام هرگز مخالف آزادی های معقول و منطقی نیست / تئوری جامع اسلام در حوزه زن، خانواده و جامعه باید تبیین شود
🔻آیتالله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در نشست فرهنگی «نقش بانوان بین الملل در عملیاتی سازی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» بیان کرد؛
💢 هر چه در خودسازی پیش روید، می توانید ظرفیت بالاتری یابید و دوگانه های بیشتری را در خود جمع نمایید. در عصر ما، حضرت امام خمینی(قدس سره) مظهر اضداد و جامع فضیلت های مختلف بود.
💢 اسلام هرگز مخالف آزادی های معقول و منطقی نیست. جمهوری اسلامی ایران همه ابواب علم و دانش را به روی زنان گشود و اسلام نه تنها در این مورد منعی ندارد، بلکه پیشگام و پیشران معرفت اندوزی و کنش گری جامع زن است.
💢 نکته مهم این است که امام خمینی(قدس سره) در انقلاب اسلامی، موفق به جمع میان بیست دوگانه اجتماعی غیرقابل جمع گردید. جمع میان دوگانه هایی مانند دنیا و آخرت، جمهوریت و اسلامیت، مذهب و اسلام توفیقی است که سایر نهضت های اسلامی بدان دست نیافتند.
💢 چندین تئوری اصلی انقلاب اسلامی که بر اساس اندیشه اسلام ناب و قرائت امام راحل از قرآن و سنت شکل گرفت، مقوله زن و خانواده است و این مسئله از محورهایی است که باید بتوانیم تقابل اسلام و تمدن غرب را در آن به خوبی نشان دهیم. شما عزیزان باید پرچمدار این گفتمان در عالم باشید.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30500
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری نشستهای علمی منبعشناسی هنر و رسانه
✅ نشست محاکات 77: «منبعشناسی هنر اسلامی»
🎙 دکتر محمدحسین پرهمت
📆 25 آبانماه، ساعت 10
💻 به صورت مجازی با لینک: https://honar.lms2.hozehkh.com/ws/mohakat77
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هنر_و_رسانه
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وزارت علوم و وزارت کشور ۹ تفاهمنامه همکاری پژوهشی امضا کردند
🔹 با حضور وزیر کشور و معاون پژوهشی وزیر علوم، ۹ تفاهمنامه همکاری پژوهشی میان تعدادی از دانشگاهها و پژوهشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم و معاونتها و سازمانهای تابعه وزارت کشور به امضا رسید.
📝 یادداشتهای تفاهم همکاری میان وزارت کشور با دانشگاههای شهید بهشتی تهران، علامه طباطبایی، امام صادق (ع) و خوارزمی و پژوهشگاههای حوزه و دانشگاه، علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز تحقیقات و سیاست علمی کشور در حوزه مأموریتهای تخصصی امضا شد.
📚دانشگاههای ذکر شده در خصوص مأموریتهای تخصصی وزارت کشور از طریق پشتیبانی علمی و پژوهشی از وزارت کشور و استانداریها در انجام ماموریت مربوطه، تهیه برنامه های مورد نیاز جهت تحقق موضوع توافقنامه و ارائه پیشنهاد به وزارت کشور، به کارگیری ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاهها برای انجام محورهای مأموریتی، تعریف پروژههای تحصیلات تکمیلی (پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکترا) معرفی اعضای هیات علمی جهت گذراندن دورههای فرصت مطالعاتی و همکاری در راستای استفاده از دورههای پسادکترا با معاونتها و سازمانهای تابعه این وزارت که طرفهای توافق نامهها هستند همکاری می کنند.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30486
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#تفاهمنامه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار سومین شماره نشریه علمی تخصصی «مطالعات تربیتی و روانشناختی خانواده»
💢 سومین شماره نشریه علمی تخصصی «مطالعات تربیتی و روانشناختی خانواده» با انتشار ۶ مقاله علمی منتشر شد.
🔻 مقالات این شماره از نشریه؛
🔹 «نقش والدین در آموزش مدیریت مصرف فرزندان با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری» نوشته طاهره ماهروزاده؛ معصومه موسوي فيروزآبادي و مصطفی تقیلو.
🔹 مقاله «رابطه میان مواجهه با خشونت خانوادگی و رفتارهای قلدری در دانشآموزان دوره متوسطه اول شهر خوی» تألیف باقر سرداری
🔹 مقاله «سبکهای فرزندپروری دانشجویان مادر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: نقش جهتگیری مذهبی» به کوشش صابر جوادی.
🔹 مقاله «تبیین کیفی تربیت نسل منتظر با رویکرد مهدوی» تألیف ستاره موسوی.
🔹 مقاله «اهمیت و نقش اخلاق و معنویت در کارآمدی نظام خانواده» به نگارش نجیبه عباسی رستمی.
🔹 مقاله «نقش والدين در تأمين سالم نياز جنسی جوانان» نوشته محمد ناصر رضایی.
💻 علاقه مندان جهت ارتباط با این نشریه میتوانند به سامانه http://mtr.jz.ac.ir/ مراجعه کنند و یا با شماره تلفن ۳۲۱۱۲۳۴۲ تماس بگیرند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشریه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فقه سیاسی شیعه و ظرفیت ساختارسازی در نظام سیاسی مطلوب
🔰 حجت الاسلام والمسلمین ایزدهی در نشست علمی مطرح کرد؛
🔹 در حوزه نظام سازی باید ببینیم نظام ساختنی است یا یافتنی است؟ از منابع باید متوجه شویم این نظام معرفتی چیست و یا نظام را براساس منطق عقلی و عقلایی و عرفی بسازیم و در نهایت استنادی برای آن اشاره کنیم یا در نهایت مبتنی بر یافته های دینی و تاملات پسینی بتوانیم نظام را بازسازی کنیم.
🔹 امام خمینی (ره) آزادی در قبال استبداد و استقلال در برابر قطعه قطعه نشدن کشور را مطرح کردند؛ مرحوم امام استقلال و آزادی را با جمهوری اسلامی پیوند می زند و این ساختار پاسخ می دهد. در آن ساختار چگونه می شود ظرفیت های دین و فقه را به کار گرفت برای اینکه نظام را اداره کرد.
🔹 امروزه ولی فقیه داریم که رئیس جمهور را هم خودش تعیین نمی کند و به مردم واگذار می کند و مردم انتخاب می کنند. ولی فقیهی داریم که حجم زیادی از اختیارات را به نهادهای قانونی واگذار کرده است و در آنها دخالت ندارد. این مدل با مدل صدر اسلام متفاوت است. ولایت فقیه قبل از مدنیته و بعد از مدرنیته یکی است اما ساختارهایشان متفاوت است و اختیارات مجزا و در نهایت یک شکل مشخص دارند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30480
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکومت_و_سیاست
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آییننامه «کمیته تعامل دانشگاه و خانواده» ابلاغ شد
📚 دکتر فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی آییننامه «کمیته تعامل دانشگاه و خانواده» را به رؤسای دانشگاه آزاد استانها و واحدهای ویژه دانشگاه ابلاغ کرد.
📝 «کمیته تعامل دانشگاه و خانواده» را در دو سطح سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می شود.
📝 براساس بندهای این آییننامه، تصمیمسازی برای شورای فرهنگی در خصوص تعامل دانشگاه و خانواده، برقراری ارتباط دو جانبه بین ارکان دانشگاه با خانواده دانشگاهیان، ارتقای سطح همگرایی فرهنگی و اجتماعی میان خانواده اساتید، کارکنان و دانشجویان، آشنا کردن خانواده دانشجویان با ضوابط، شرایط و مقررات دانشگاه، شناسایی خانوادههای صاحبنظر، علاقهمند، کارآمد و ایدهپرداز، تبیین، نهادینهسازی و تسهیل ازدواجهای آسان دانشجویان، بهرهگیری از ظرفیت خانوادههای همیار و داوطلب در یاریرسانی به دانشگاهها ازجمله اهداف تشکیل کمیته تعامل دانشگاه و خانواده است.
📝 از جمله مهم ترین اهداف «کمیته تعامل دانشگاه و خانواده« تصمیمسازی در خصوص تعامل دانشگاه و خانواده برای شورای فرهنگی دانشگاه، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در فعالیتهای کمیته در واحدهای سراسر کشور، تصویب برنامهها و دستورالعملهای مرتبط، نظارت و ارزیابی بر عملکرد و فعالیت کمیته در سطح واحدها و دریافت گزارش عملکرد فعالیت واحدهای دانشگاهی و جمعبندی و ارائه گزارش تفصیلی عملکرد کمیتهها و ارسال به مراجع ذی ربط است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#ابلاغیه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری اولین همایش ملی؛ تقریب مذاهب اسلامی و تمدن سازی نوین اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی
🔰 محورهای همایش:
🔹 محور اول: مبانی نظری تقریب مذاهب و تمدن سازی نوین اسلامی
🔹 محور دوم: الزامات تقریب مذاهب و تمدن سازی نوین اسلامی
🔹 محور سوم: نقش ها و ظرفیت های موثر در تقریب مذاهب و تمدن سازی نوین اسلامی
🔹 محور چهارم: راهبردهای تقریب مذاهب و تحقق تمدن نوین اسلامی
🔹 محور ویژه: مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی تقریب مذاهب و تحقق تمدن نوین اسلامی
⏳ مهلت ارسال چکیده مقالات: ۳۰ آبان ۱۴۰۱
⏳ مهلت ارسال اصل مقالات: ۱۵ دی ماه ۱۴۰۱
📆 اعلام نتایج: ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱
📆 زمان برگزاری: ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۱
💻 جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس: taghrib.ihu.ac.ir
☎️ شماره تماس دبیرخانه:
02174188991
02177105800
09102249489
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#گام_دوم
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست نگاهی فقهی به فرآیند تحقق حجاب
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان از اساتید حوزه علمیه:
🔹 مردم اگر در جایگاه مورد تاکید حکومت اسلامی قرار بگیرند خودشان امر به معروف و نهی از منکر را رعایت میکنند، من صریح میگویم ما این جایگاه را از مردم میگیریم و امر به معروف و نهی از منکر را میخواهیم، آن هم فقط در یک یا چند حوزه خاص!
🔹 متاسفانه هربار تعیین میکنیم که مردم در چه حوزههایی میتوانند امر به معروف و نهی از منکر کنند و در بقیه موارد اگر این اتفاق بیفتد فضولیست و پیگرد و سختگیری هم دارد.
🔹 دومین مسله در این مورد این است که امر به معروف و نهی از منکر نوعی تصرف در شئون غیر، دخالت در کار دیگران و نوعی حق تصرف است، فقط تذکر نمیدهی و رد شوی که این ارشاد جاهل میباشد بلکه نهی از منکر است به این معنا که من بعد از تذکر ایستادهام تا رفتار غلط را درست کنی.
🔹 ما باید این جرأت را به مردم بدهیم تا مثلا کسی که نهی میشود در مسله بی حجابی او هم بتواند یک دولتمرد را در مسئلهای نهی کند و این همان ولایت همگانیست که در اصل هشتم قانون اساسی کشورمان توسط آیتﷲ شهید بهشتی ذکر شده است.
🔹 ما باید قائل شویم به ولایت مردم، قرار نیست این ولایت حکمرانی کند به ولایتفقیه؛ بلکه قرار بر این است که به معروفها امر کند، همه معروفها چه آنهایی که لغزشگاه حاکمیتاند و چه آن جاهایی که لغزشگاه مردم و رعیت است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30461
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حاکمیت
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com