📚 مجموعه مقالات همایش ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی منتشر شد
🔹 همایش ملی سیاستگذاری عمومی و حکمرانی اسلامی به همت مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و با همکاری برخی از مراکز علمی ـ تحقیقاتی کشور، از ۲۹ آذر تا ۱۴ دی ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد.
🔹 مجموعه مقالات این همایش در ۷ جلد توسط انتشارات آفتاب توسعه (ناشر اختصاصی مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا) منتشر و در اختیار علاقمندان به این حوزه قرار گرفته است.
🔹 یکی از رسالت های مهم فلسفه علوم انسانیِ اسلامی، برقراری ارتباط طبیعی و ارگانیک میان وجه نظری و وجه عملی و بحث درباره چگونگی تقویت این علوم در عرصه کاربردی است.
🔹 یکی از نگرانی های به جا در این زمینه، نادیده گرفتن نقش تعیین کننده مباحث نظری و بنیادی در سرنوشت مباحث عملی و افتادن در ورطه عملزدگی است که نباید نسبت به آن بی تفاوت بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31421
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فقه هنر فردا، فقه گزارهگرا یا نتیجهگرا؟
🔻 بررسی مبادی فقه هنر در یادداشتی از حسن اجرایی؛
🔹 شاید یکی از چالشهای اصلی دانش فقه هنر را بتوان تعارض خصلتهای اصیل فقه و هنر دانست؛ چرا که یکی هنجاری و قاعدهمند است و هنجارهای خود را بر همه موضوعات دیگر استوار میسازد، و در مقابل، نقطه تمایز و هویت دیگری، خلاقیت، قاعدهگریزی و درانداختن هرروزه طرحی نو و برساختن جهانی تازه است.
🔹 بدین ترتیب چهبسا بهسختی بتوان قواعد و هنجارها و اصول مرسوم در فقه و اصول فقه را به موضوعات هنری وارد ساخت؛ چرا که علاوه بر قواعد حاکم بر فقه، دانشهای دیگر مرتبط با استنباط و اجتهاد نیز میبایست در راستای فهم نزدیک به واقع از هنر، بازسازی شود و نمیتوان تنها با عرضه موضوعات تازه به قواعد پیشین، به احکام فقهی دست یافت.
🔹 احتمالاً فقه هنر را نیز میتوان بهجای تمرکز بر گزارهها و ظاهر متون، با اتکا به غایات و کلیت و نتایج و زمینههای متون، جامعه و نیازهای انسانی مورد بازخوانی و بازسازی قرار داد تا علاوه بر دستیابی به حکم الهی، به نیازهای زمانه نیز پاسخ گوید.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31343
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_هنر
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نشست علمی جایگاه آموزش در سند برنامه هفتم توسعه.
🎙ارائه دهنده: دکتر ساجدی
👤ناقد: دکتر فدایی
⏰ زمان: چهارشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۶
🏢 مکان: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
❇️ نشست به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
لینک مجازی:
www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#برنامه_هفتم_توسعه
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ موفقیتهای علمی بانوان کشورمان بینظیر است
🔻 دکتر علی خطیبی، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم:
🔹 ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی و همچنین ۵۵ درصد دانشجویان کشور را بانوان تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: شرایط تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی بیش از گذشته برای بانوان فراهم شده و این امر با حفظ کرامت زن میسر شده است.
🔹 در زمینه مقام زن از دنیا طلبکاریم که مایه افتخار جمهوری اسلامی است؛ البته کاستیهایی هم وجود دارد که باید جبران شود.
🔹 در حوزه ستادی این وزارت، بیش از نیمی از یاوران علمی را بانوان تشکیل میدهند.
در بحث حمایت از سیاستهای ابلاغی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است و در این راستا تا جایی که قانون به ما اجازه دهد و سبب اختلال در فعالیتها نشود، اهتمام ویژه داریم.
🔹 وقتی صحبت از مقام زن میشود، در کنار آن نقش مادرانه نیز مطرح میشود، بانوان ستادی وزارت علوم هم باید همان روحیه مادرانه و دلسوزانهای که نسبت به فرزندان دارند را در کار و حوزه مسئولیت خود نیز به کار گیرند.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31436
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📘 کتاب «نظام مدیریت دانش و طبقهبندی علوم با رویکرد اسلامی»
✍️ به قلم استاد محمدحسین ملکزاده
📚 به همت انتشارات منهاج علم
📜 معرفی اثر:
🌐 http://ihkn.ir/?p=27247
🛒 نحوه تهیه کتاب:
✅ شناسه ایتا:
@Ketab_menhaj
✅ پیامکی:
۳۰۰۰۶۴۶۴۰۰
✅ تلفنی:
۰۲۵۳۷۸۳۱۶۰۲
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#معرفی_کتاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کتابچه درختواره رشتهها وگرایشهای تخصصی حوزههای دانشی علوم اسلامی حوزههای علمیه منتشر شد
🔹 درختواره رشته ها و گرایش های تخصصی حوزه های دانشی علوم اسلامی حوزه های علمیه، کتابچه ای است که به همت معاونت آموزش حوزه های علمیه سراسر کشور در ۶۰ صفحه چاپ و منتشر شده است.
🔹 درختواره رشته های علوم اسلامی و حوزوی در راستای مدیریت علوم اسلامی و دانش های حوزوی و به منظور پاسخگویی به نیازهای جهان معاصر و گفتمان انقلاب و نظام اسلامی، نخستین طرح درختواره رشته های علوم اسلامی و حوزوی تهیه و تصویب شده است.
🔹 این طرح بزرگ راهبردی و تحولی حوزه یکی از دهها طرح مهم و مبتنی بر اسناد مصوب بالادستی حوزه به شمار می آید و با همت معاونت آموزش حوزه و مشارکت بیش از ۵۰۰ استاد و محقق حوزه فراهم آمده است که با عنایت شورای گسترش و شورای عالی حوزه های علمیه به تصویب رسیده است.
🔹 این درختواره شامل شانزده حوزه دانشی کلان و حاوی بیش از دویست رشته و بیش از دویست گرایش و پنجاه رویکرد و مجموعا بیش از چهارصد رشته، گرایش و مقطع است و می تواند به بیش از پانصد رشته، گرایش و رویکرد افزایش یابد و برای نخستین بار طبقه بندی و نظام واره رشته های علوم اسلامی از این دامنه و گستره برخوردار و مرزهای علوم اسلامی بسط می یابد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31449
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_علمیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚سومین شماره فصلنامۀ رهیافت اندیشه منتشر شد
🔻 آنچه در این شماره میخوانید:
1️⃣ پروندههایی با عناوین:
🔹 نظامسازی تربیتی، جمعیت و مهارتهای زندگی در خانواده، حجاب در آینۀ رسانه، تحول علوم انسانی، فرهنگسیاسی و افکار عمومی، چالشها و آسیبشناسی نظام اداری، تعاون و تکافل در نظام تأمین اجتماعی، کیفیت حکمرانی در صنعت نفت و گاز کشور، اقتصاد بینالملل در بستر تعامل.
2️⃣ گفتوگو با اساتید و کارشناسان:
🔹 دکتر حسن ملکی، حجتالاسلام علی ذوعلم، حجتالاسلام مهدی متقیفر، دکتر انسیه کتابچی، دکتر حبیبالله قاسمی، دکتر عاطفه خادمی، دکتر کمیل قیدرلو، دکتر عبدالرسول علمالهدی، دکتر محمدعلی رمضانی فرانی، حجتالاسلام محمدجواد نوروزی، دکتر محمدتقی دلفروز، دکتر محمود کریمی، علیاکبر ابراهیمینژاد، رضا محتشمیپور، دکتر علی طاهریفرد، مصطفی رناسی و دکتر حسین خلفرضایی.
3️⃣ یادداشتهای تحلیلی
🌐 جهت دریافت نسخه الکترونیکی و عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/1996030070C0cd194be1b
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
21.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 انقلاب می خواهد در مساله زنان راه جدیدی را نشان دهد. (1)
✅ حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید دهقان
"عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده"
🔹ما با یک دوگانگی مواجه هستیم که عبارت است از؛
1️⃣ باور داریم انقلاب آمد تا نظمی را ایجاد کند که در عین دینداری، بتوان در جامعه کنونی زندگی کرد
2️⃣هر سخنی در خصوص زنان با برچسب فمینیستی مواجه است
🔸این دو گانه باید بشکند و راه سوم جایگزین آن شود
🔹در راه سوم نسخه زن ایرانی نه آزادی زن لیبرال غربی است و نه زن سنتی. در این نسخه زنان در عین داشتن ارزشها در جامعه امروز زندگی می کنند
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نگاهی به هنر و فرهنگ از منظر اقتصادی
📚 کتاب اقتصاد هنر و فرهنگ به موضوع جذاب و ارزشمند اقتصاد هنر و فرهنگ مبتنی بر روش تفکر اقتصادی می پردازد. در این کتاب به مسائل متنوعی از جمله چگونگی ارزش یافتن هنر در جامعه، چگونگی عملکرد بازار هنر و کار حراجها، ویژگیهای منحصربهفرد بازار کار هنرمندان و نقش کپیها و جعلها در هنر، بسترهای متعدد عرضه هنر و فرهنگ مانند اُپرا و تئاتر، جشنوارهها، فیلمها، موزهها، میراث فرهنگی و گردشگری فرهنگی و جنبههای مختلف حمایت دولتی از هنر پرداخته است.
📝 دکتر کمیل قیدرلو و محمد وجدانی این کتاب را در قالب ۴ بخش، ۱۶ فصل و ۲۵۶ صفحه تألیف کرده و انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام آن را از طريق مجموعه فروشگاههای حقیقی و مجازی و شبكه نمايندگیها در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
💻 جهت مطالعه ۳۵ صفحه و ارسال رایگان این کتاب تا درب منزل اینجا کلیک نمایید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸کرسی علمی- ترویجی نقش فضای مجازی در حکمرانی
🔻 در راستای برگزاری همایش ملی حکمرانی اسلامی
🔰 توسط گروه سیاست پژوهشکده نظام های اسلامی با همکاری پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی و مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه، دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نقد و نظریهپردازی و انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه برگزار می شود:
🎙 با حضور:
مسعود فیاضی
احسان کیانخواه
محمد ملکزاده
⏰ دوشنبه 3 بهمن ماه 1401، ساعت 08:30
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فضای_مجازی
#کرسی_علمی_ترویجی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ جشنواره علوم انسانی عمار یک همایش نیست
🔻 حجت الاسلام مجتبی نامخواه دبیر جشنواره علوم انسانی عمار:
🔹 فراخوان جشنواره علوم انسانی عمار آغاز شده است، یکی از رویدادها و اتفاقاتی که از دل جشنواره فیلم عمار بیرون آمده اما به صورت مستقل فعالیت میکند.
🔹 جزئیات جشنواره توسط بزرگواران اطلاع رسانی میشود. اما پایان دریافت آثار در ابتدای اردیبهشت سال آینده و اختتامیه در خرداد ماه برگزار میشود.
🔹 جشنواره علوم انسانی عمار یک همایش نیست و جشنواره است بنابراین شرط این نیست که اثر برای اولین بار در اینجا دریافت شود و جای دیگر منتشر نشده باشد. قرار گرفتن در چارچوب کلی جشنواره اهمیت دارد. ما آثاری را که در چارچوب باشد قبول میکنیم در قالب مقاله و یادداشت علمی و آرایه های شفاهی قابل پذیرش خواهد بود.
🔹 در کنار اینها در بخشهای جانبی هم امکان دریافت آثار را داریم و متن اصلی کار مقاله و یادداشت است. ارتباط نظری و مشاهده دانش اجتماعی که بیش از پیش به مردم دقت دارد و توضیح آن در جزوهای آمده و از طریق سایت جشنواره هم قابل دسترسی است.
🔹 جشنواره علوم انسانی عمار به نوعی با هنر انقلاب و دغدغههای اجتماعی جامعه گره خورده است. این رویداد براساس دغدغه و آرمانی که سالهای پس از انقلاب در حوزه و دانشگاه پیگیری میشد شکل گرفت خود عمار تلاشی بود در راستای رفع یک کاستی در حوزه رسانه و سینما که آن فقدان عدالت رسانهای بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31461
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_علمیه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ زن، کرامت، عدالت
🔻 بابک شکورزاده، مبلغ و پژوهشگر دینی؛
🔹 برابری جنسیتی یکی از ظلمهایی بود که به اسم آزادی و عدالت، در حق زنان اعمال شد و کرامت زن را نیز به چالش کشید. عدهای هم کورکورانه همچنان دنبال این تفکر هستند، غافل از اینکه جنس زن و مرد، ذاتا و طبیعتا حداقل در بعضی از مسائل با هم تفاوت دارد و برابری جنسیتی نه تنها عدالت نیست؛ بلکه ظلمی آشکار در حق زنان است. جدای تفاوتهای روحی روانی که معمولا میان زن و مرد وجود دارد، جنبههای جسمی هم هست که برای هیچکسی با هر دین و آئینی قابل انکار نیست؛ مثل قابلیت مادرشدن برای زن و عدم تحقق آن برای مرد.
🔹 اینکه هر کاری مردان انجام میدهند، به زنها نیز تحمیل شود و به گونهای وانمود شود که اگر زنان از کارهایی که به قول معروف مردانه به حساب میآید، منع شوند در حقشان جفا شده، تصوری اشتباه هست. به هر حال تفاوتهایی میان زن و مرد وجود دارد که اگر قرار باشد هر کاری که یکی از آنها انجام میدهد، الزاما طرف دیگر هم باید انجام دهد وگرنه اجحاف صورت گرفته، خودش اجحافی در حق آنهاست.
🔹 درباره زن و مرد هم این مسأله جاری است و نباید این گونه تلقی شود که عدالت یعنی هر کاری که مرد انجام میدهد، زن هم الزاما همان کار را انجام دهد؛ بلکه عدالت این است که هر چیزی در جای خودش قرار گیرد. وقتی زن و مرد متناسبت با شرایط جسمی و روحی خودشان کاری را انجام دهند این میشود عدالت.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com