📚 کتاب «اصول و مبانی اقتصاد اسلامی در قرآن» متن تقریرات درس «آیات الاحكام» حضرت آیتالله مهدوی كنی است كه طی سالهای 1365 و 1367 برای دانشجویان رشته معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) ارائه شده است.
🔹 در فصل اول كتاب با عنوان کلیات، برخی از مفاهیم از جمله مفهوم اقتصاد و شیوه تفسیر موضوعی در تبیین آیات اقتصادی قرآن کریم، مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹 در فصل دوم اصول نظری و فلسفه اقتصاد اسلامی تحلیل شده است. از آنجا از نظر استاد در یک نگرش نظاممند، و به مقتضای اصل موافقت طبع و وضع، قوانین مدنی مبتنی بر اصول حقوقی و اصول حقوقی مبتنی بر اصول تکوینی میباشد، در قدم اول برای شناسايی نظام اقتصادی اسلامی، این اصول نظری و تکوینی مورد بررسی قرار گرفتهاند. اصول خالقیت و ربوبیت و حاکمیت، اصالت حق، اصل تسلیط و تسخیر، تأمین و تضمین روزی و اصل تفاوت و تفضیل از جمله این اصول میباشند.
🔹 در فصل سوم اصول حقوقی مبتنی بر آن اصول تکوینی که در مقام بیان بایدها و نبایدها میباشد، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتهاند؛ اصول ثبات و تطور، قسط و عدل، حرمت اکل مال به باطل، اباحه مصرف، کرامت، لاضرر، تحریم انحصار و مالکیت از جمله این اصول میباشند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27658
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
آزمون اختصاصی پذیرش کارشناسی ارشد سال تحصیلی 1402-1401 دانشکده صدا و سیما- قم (دانشکده دین و رسانه)
ویژه برادران و خواهران طلبه سطح دو و کارشناسی موسسات آموزش عالی حوزوی
ثبت نام: 18 تا31 اردیبهشت
آزمون: 10 تیر
مزایا؛
• پرداخت کمک هزینه تحصيلي ماهیانه
• امکان استخدام در سازمان صدا و سیما
اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
b2n.ir/h43844
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبری و تحلیلی سرویس زن و خانواده پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از وضعیت بیمه زنان خانهدار
🔹 فراکسیون زنان مجلس در نامهای به رئیسجمهور یادآور شد که افزایش ناگهانی حق بیمه، موجب شده است بسیاری از زنانی که پیش از این از بیمه زنان خانه دار استفاده میکردند، اکنون استطاعت ادامه پرداخت حق بیمه خود را نداشته باشند و به اجبار از پوشش این بیمه خارج شوند.
🔸 حجتالاسلام والمسلمین زیبایی نژاد: در كشور ما صفر و يك نگاه میشود. ما از طرفی سیاستهای حمایتی ویژه ای در خصوص اشتغال زنان داریم و از طرفی قانون بیمه زنان خانهدار را تصویب میکنیم تا تمایل زنان نسبت به اشتغال کم شود. این ناهماهنگي به اين دلیل است كه الگوی مشاركت اجتماعی و اقتصادی زن را تعريف نکردهایم.
🔸 بايد برای وضعيت امروز الگويی از اشتغال زنان تعريف كنيم كه كم ضررتر باشد و اگر قرار باشد برای زنان فراخوان اشتغال بدهيم، بايد در عرصه متناسب با خودشان كار كنند. اگر قرار است براي اشتغال اولويتگذاري كنيم، باید براي سرپرست خانواده برنامهریزی کنیم و در کنار اینها بايد شبكه فعاليتهای اجتماعی زنان را غنی كنيم.
🔸 یعنی برای حضور اجتماعي زنان در عرصههايي كه درآمدزا نيست، اما میتواند عزتمندی و اعتبار اجتماعي داشته باشد، زمینهسازی کنیم تا زني كه نياز مالي دارد در عرصه اشتغال اقتصادي و اگر نياز مالي ندارد در شبكه اجتماعي فعاليت كند.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27984
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_تفصیلی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فراخوان دریافت آثار علمی با موضوع شعار سال از سوی مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور
📝 مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور با موضوع شعار سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» فراخوان پذیرش آثار و گزارشات علمی را منتشر کرد.
🔻 در متن این فراخوان میخوانیم:
🔹 مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور در نظر دارد به منظور بهره گیری از آثار علمی و نتایج پژوهشها و دیدگاههای مراکز دانشگاهی و اندیشگاهی، اساتید و صاحبان نظران و همچنین رهنمودهای تجربی و یا توصیههای سیاستی خبرگان اقتصادی سراسر کشور درسال تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین در راستای تحقق شعار سال ویژه نامه ای با همین عنوان تدوین و منتشرنماید. لذا خواهشمند است گزارش یافتههای علمی و آثارخود را همراه با مشخصات کامل نویسنده(گان) حداکثر تا ۱۴۰۱/۰۳/۲۰ در چارچوب نگارشی بارگزاری شده در بخش دریافت فایل در تارنمای مرکز به آدرس ذیل ارسال نمایند.
Website: http://www.dfrc.ir
Email : dfrc1398@gmail.com
🔹 بدیهی است پیشنهادهای برگزیده با اولویت تاریخ ارسال ، پس از تصویب در شورای تالیف و نشر آثارعلمی مرکز، به نام پیشنهاد دهنده(گان) منتشر و جبران زحمت خواهد شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از نشست هم اندیشی نمایندگان مجلس با دکتر طهرانچی
💢 نشست هماندیشی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع بررسی سند تحول و تعالی دانشگاه برگزار شد.
🔹 دکتر طهرانچی: محورهای راهبردی سند تحول و تعالی دانشگاه شامل دانشگاه پرورشگر و توسعهدهنده فضای انقلابی، دانشگاه سرآمد و پاسخگو و دانشگاه کارآمد و پایدار است.
🔹 دانشگاه را نمیتوان در خلاء اداره کرد، براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی به سراغ اسناد آمایشی برای واحدهای دانشگاه در استان رفت و در هر استان یک سند آمایش دقیق اقتصادی و اجتماعی برمبنای اسناد سازمان مدیریت و اطلاعات دانشگاه تدوین و تهیه کرد که این اسناد افق آینده را ترسیم خواهد کرد.
🔹 درواقع این سند مسیر حرکت را مشخص کرده و 69 هدف در این سند عنوان شده و شاخصهای آن شناسنامهدار شده است. همچنین 500 اقدام در این سند ذیل بستهها و مبتنی بر آمایش مشخص شده است.
🔹 دانشگاه آزاد اسلامی از آچار فرانسه شهرها به یک مجموعه آچارهای دقیق آن شهر تبدیل خواهد شد. دانشگاه آزاد اسلامی براساس برنامههای خود؛ دیگر فقط دانشکدههای موضوعی معمولی نخواهد داشت. دانشگاه آزاد اسلامی چهار دانشکده دانشی، مهارت و کارآفرینی، فناوری و موضوعی خواهد داشت که در هر شهری به تناسب موضوع، فعالیت خواهند کرد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27909
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
7.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽چگونگی ضربه ارز ۴۲۰۰ به اقتصاد ایران /قسمت اول
💠 قسمت اول: آسیبهای ارز نیمایی در کشور
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدئو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ افتتاحیه مدرسه بهاره 《فقه تربیتی و نیازهای تربیتی جامعه اسلامی(فصل دوم) 》
🎙استاد: حضرت آیت الله علیرضا اعرافی
📍موضوع: اجتهاد تمدنساز و جایگاه فقه تربیتی در آن.
🎙حجت الاسلام دکتر سید نقی موسوی
📍موضوع: نظام و منطق فقه تربیتی.
📅 یکشنبه 1401/2/18
ساعت 17:30 تا 19:15
◀️ لینک ورود به جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/saman2/302-21979-daneh.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از آئین رونمایی سامانه نان
📝 آئین رونمایی از سامانه نان( نظام ایدهها و نیازها) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان پژوهشی و فناوری و نوآوری این وزارت و تعدادی از رؤسای دانشگاههای کشور برگزار شد.
🔹 دکتر محمدعلی زلفیگل: شرکتهای دانشبنیان خواهند توانست در این سامانه محصولات دانشبنیان خود را معرفی کنند و زمینه نمایش مشخصات محصولات دانش بنیان در یک سامانه ملی و سراسری فراهم باشد.
🔹 از سالهای آتی اختصاص یک درصد از بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی که مبلغ کلانی است از طریق صندوق علوم، تحقیقات و فناوری و سامانه نان انجام خواهد شد اما در سال جاری این اتفاق فقط برای ۴۰ درصد بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی عملیاتی شد.
🔹 برای تشویق اعضای هیئت علمی و محققان جهت انجام فعالیتهای پژوهشی نیازمحور و ثبت تحقیقات در سامانه نان، آییننامه ارتقای اعضای هیئت علمی بازنگری خواهد شد و به دانشگاهها نیز توصیه میشود آییننامههای اعطای گرنت و رتبه خود را متناسب با فعالیتهای این سامانه بازنگری کنند.
🔸 دکتر علی خیرالدین: سامانه «نان» مبتنی بر هوش مصنوعی است، لذا میتوانیم نیازهای آینده را نیز بر اساس آن برآورد کنیم تا تولید و بحث رشتهها بر اساس آن صورت گیرد. این سامانه میتواند به جریان اقتصادی نوین «جان» و همچنین جستجوی آزمایشگاههای مرجع «جام» تبدیل شود.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27966
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 برگزاری دوره دانشافزایی والدین
🔹 تربیت نسلی برای آینده
🎙 حجت الاسلام و المسلمین تراشیون
📆 19 لغایت 21 و 25 لغایت 27 اردیبهشت
⏰ 18 تا 19:45
🏢 سالن اجتماعات موسسه امام خمینیره
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_تربیتی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار بخش اقتصاد پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی از آیین اختتامیه کنگره بین المللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت
📝 آیین اختتامیه کنگره بین المللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت(ع) در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در مشهد مقدس برگزار گردید.
🔻 آیتالله العظمی جوادی آملی در پیامی عنوان کرد؛
1️⃣ عناصر محوری اقتصاد را قرآن کریم در چند آیه بیان کرده است: عنصر اول این است که مال را به منزله ستون فقرات یک ملّت و جامعه معرفی کرد که این ثروت مملکت را نباید به دست سفیهان سپرد.
2️⃣ عنصر دوم آن است که اگر ملّتی نتواند ستون فقراتش را حفظ بکند فقیر است؛ یعنی ستون فقرات او شکسته است.
3️⃣ عنصر سوم آن است ملتی که ستون فقراتش شکسته است این قدرت قیام ندارد چه رسد به مقاومت، تا برسد به اقتصاد مقاومتی. ملّتی که عامل قیام ندارد، یک ملّت ویلچری است.
4️⃣ عنصر چهارم آن است که ثروت نه باید در دست دولت باشد نه بخش خصوصی، نه بخش خصولتی، بلکه باید در بخش عمومی باشد؛ یعنی برای توده مردم میسور باشد که از مال مملکت برای تأمین معاش خودشان زندگی آبرومندانه داشته باشند.
🔹 نظام مردمی، بدون بانکهای منزّه از ربا و مطهّر از نزول، محقق نخواهد شد. تولید و اشتغال با ربا ممکن نیست و جنگ با خداست و ﴿یَمْحَقُ اللّهُ الرِّبَا﴾.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=28005
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 دوره کوتاه مدت عدالت جنسیتی
🔹 برگزاری دوره به صورت حضوری و مجازی
🔹تاریخ برگزاری: اول تا چهارم خرداد
🔹مهلت ثبت نام: ۳۰ اردیبهشت
📆 اولویت ثبت نام با دانشجویان و طلاب ارشد و دکتری رشتههای مطالعات زنان، فقه خانواده و علوم اجتماعی، حقوق، علوم سیاسی و...
🔻هزینه دوره ۵۰ هزارتومان، هزینه صدور مدرک ۵۰ هزارتومان
🔻اعطای گواهینامه
🔻معرفی عناوین پایان نامه
💻 نحوه ثبت نام: ارسال نام و نام خانوادگی، سطح تحصیلات(حوزوی، دانشگاهی) رشته، کدملی، شماره تماس، نوع شرکت(حضوری یا مجازی)، ارسال فیش واریزی به مبلغ ۵۰ هزارتومان.
📱 جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر، به آیدی زیر در پیام رسان ایتا مراجعه شود:
@Pasokhgo8
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 فقه حکومتی مستلزم چشمپوشی روحانیون از مناصب اجرایی
🔰 حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی مشکانی سبزواری در نوشتاری بررسی کرد؛
🔹 یکی از پرسشهایی که پیرامون و در پرتو رویکرد حکومتی به فقه (فقه حکومتی) مطرح شده این است که: آیا فقه حکومتی مستلزم حضور بیشتر روحانیون در مناصب اجرایی کشور (مانند ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس، وزارت و …) است!
🔹 یادداشت حاضر، با خدشه در این انگاره، معتقد است، حضور روحانیون در مناصب، نه تنها راه کار حل معضل نیست، که اتفاقاً به مثابه گرهی کور بر روی گرههای پیشین، مشکلات را دوچندان میکند. به بیان دیگر، گزینش و نصب روحانیون در مناصب اجرایی کشور، پاک کردن صورت مسئله است، در حالی که ما باید به دنبال حل مسئله باشیم.
🔹 از منظر رویکرد حکومتی به فقه و در فرض تحقق نظام کارشناسی اسلامی و تربیت کارشناسان و کارگزاران مورد نیاز دولت اسلامی، نیازی به حضور روحانیت در مناصب اجرایی و جزئی نظام نخواهد بود. روحانیون در غیر شرایط اضطرار باید به کارویژه اصیل خود، یعنی «فهم، حفظ، ترویج و دفاع از دین و معارف آن» مشغول باشند و بقیه امور اجرایی و … را به تربیت یافتگان نظام کارشناسی اسلامی واگذار نمایند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=27683
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com