🔖با فردی بحث می کردم که قانون حجاب و پوشش برای رعایت حقوق متقابل است و درخواستِ حجاب اختیاری حد و مرزی نمی شناسد.
گفت: حد و مرز آن را عرف مشخص می کند.
گفتم: روندِ دیروز تا امروز از پوشش نشان داده این عرفی که شما می گویی به مرور به بی حجابی کامل و برخی از مصادیق برهنگی می انجامد.
تصویر فوق نشان می دهد این عرفِ مد نظر برخی از دوستان بعد از قبول و ترویج مانتوهای جلو باز، به مانتوهای پشت باز هم دارد می رسد!
پس قانونی که بر اساس عقل و شرع بنا شده را احترام بگذاریم.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖 ماجرای پاسخ جالب و صریحِ مرحوم استاد علی صفایی(ره) به درخواست بنیصدر
📌راوی: سید مجید پورطباطبایی از شاگردان مرحوم صفایی(ره)
اواخر سال ۵۹ بود که یک روز ظهر سر سفره حاج شیخ (ره) در منزل ایشان (موسسه لیله القدر فعلی) نشسته بودیم تا قابلمه آب گوشت را بیاورد.
از در کوچه سه نفر مرد شیک پوش و کراواتی وارد شدند، به قرینه تصاویری که از سلامتیان دیده بودم او را شناختم. وارد شدند.
سلامتیان (رئیس دفتر بنی صدر و سردبیر روزنامه انقلاب اسلامی) از یکی از دوستان پرسید: " ببخشید منزل آقای دکتر صفایی حائری همین جاست"
دوستمان با خنده جواب داد: "از کی تا حالا شیخ ( آن موقع هنوز حج مشرف نشده بود)دکتر شده و ما خبر نداشتیم "
بعد با صدای بلند سمت آشپزخانه گفت: "اقای صفایی بیایید براتون مهمون اومده."
حاج شیخ، که مثل همیشه پیراهن سفید بلندش روی شلوار سفیدش افتاده بود قابلمه بزرگ به دست که در آن آب گوشت و پلاستیکی پر از نان های سنگک خشک شده از بود بیرون آمد.
قابلمه را کف سفره گذاشت و رو به رفقا کرد که نان ها را ترید کنند، بعد رو به سلامتیان و دوستانش برگشت و سلام کرد و گفت: " بنده علی صفایی هستم، امری داشتید"
سلامتیان و دوستانش که از دیدن آن صحنه کاملا شوکه و گیج شده بودند. نیم خیز سلام کردند. حاج شیخ به سر سفره دعوتشان کرد و به یکی از دوستان گفت:
"بچه ها به اقایان قاشق بدهید:
ترید آب گوشت آماده شده بود. همزمان بیش از ده دوازده قاشق داخل قابلمه بود. شیخ به سلامتیان تعارف کرد، فکر می کنم او را شناخته بود.
سلامتیان مانده بود که قاشق را بگیرد یا نگیرد، با اکراه گرفت. حاج شیخ در حال خنده رو به آن دو نفر دیگر کرد و گفت: "اگر جلو نیایید، این قوم یأجوج و ماجوج چیزی ته قابلمه باقی نمی گذارند"
سلامتیان با ادبیاتی لفظ قلم و کتابی گفت؛ "جناب دکتر! آقای دکتر بنی صدر خدمت جناب عالی عرض سلام داشتند و تقاضا داشتند تا جناب عالی منّت بگذارید و مسوولیت صفحه اندیشه روزنامه انقلاب اسلامی را بپذیرید"
حاج شیخ لبخند زد. به بغل دستی سلامتیان تعارف کرد و گفت: "میل کنید نان خشک هایش کپک زده نیست، نون مون تموم شده، الان هم ساعت ۳ بعداز ظهر نونوایی بسته است، برای آب گوشت و آب دوغ هم نون سنگک خشک بهتر است، حتما تجربه دارید"
سلامتیان هم چنان در حال توضیح بود، حاج شیخ گفت: "ببخشید یادم رفته بود پیاز بیاورم، اجازه بدهید بروم همرا با گوشت کوبیده پیاز هم بیاورم، با آب گوشت پیاز می چسبد.
شیخ رفت و پیاز و گوشت کوبیده را آورد. مجددا سلامتیان ادامه داد : "جناب دکتر نظرات تان راجع به بخش اندیشه روزنامه انقلاب اسلامی چیست؟ ایده خاصی دارید؟"
مرحوم شیخ گفت : "ببخشید نون تازه نداشتیم، ببینم اگه چیزی از ترید ها ته قابلمه باقی مانده است گوشت کوبیده را برایتان رویش بریزم"
بعد بلند شد برود پشقاب بیاورد. سلامتیان افزود: "زحمت نکشید جناب اقای دکتر! لطفا پاسخ مرا بدهید"
ایشان که نیم خیز شده بود با لبخندی نیمه شوخی، نیم جدی پاسخ داد: "بنده علی صفایی حائری، فرزند مرحوم عباس صفایی حایری و نوه شیخ محمد علی صفایی حائری هستم که قبرش بالای سر آیت الله سید محمد خوانساری در بالاسر حرم حضرت معصومه سلام الله علیها واقع است، حرم که رفته اید؟"
مساله جالب شده بود، دست ها دیگر داخل قابلمه نمی رفت، همه خوردن را فراموش کردند و منتظر ادامه این رویارویی بودند.
باز سلامتیان تقاضای خود را با عبارات قلمبه سلمبه دیگری مطرح کرد، شیخ رو به او چهار زانو نشست و گفت: "ببینید اقائ.. راستی سر کار هنوز خودتان را معرفی نکرده اید؟"
سلامتیان گفت: " بنده از دوست داران مطالب حضرت عالی و رییس دفتر جناب اقای دکتر بنی صدر ، ریاست جمهوری محترم هستم".
شیخ گفت: "خوب حالا فهمیدم"
و بعد ادامه داد و گفت: "بچه که بودیم مرحوم مادرم برای من و دو برادرم و دو خواهرم پنج تا مرغ خریده بود. البته به نام بچه ها بود ولی به کام جمع.
مرغ ها تخمی بودند، روزی یک عدد تخم می کردند، مرغ های خواهران و برادرانم در جاهای دم دستی تخم می گذاشتند و مادرم آن ها را تصاحب می کرد تا به زخم شام شب و یا نهار فردا بزند، ولی مرغ من جلب بود، اوائل که اصلا تخم نمی گذاشت و بعد هم که تخم گذار شد، جاهایی تخم می گذاشت که قابل دسترس نبود و مادرم نمی توانست از آن ها بهره ببرد"
بعد روی دو پایش مستقیم صورت به صورت سلامتیان نشست و گفت: "آقای سلامتیان! از در که وارد شدم شما را به خصوص شناختم، به دکترتان جواب سلام مرا برسانید و بگویید علی صفایی حائری نه دکتر صفایی گفت: "مرغ من در لانه دشمن تخم نمی گذارد و داخل درطرح دیگران نمی شود"
بعد بلند شد و به اندرونی رفت. لقمه در دهان دیگران ماسیده بود، سلامتیان و همراهانش که نمی دانستند چه کنند. چند لحظه ای درنگ کردند، و بعد با عصبانیت از خانه خارج شدند.
@meh_shekan
مهدی جان! ای امام من!
تا کی در انتظار آمدنت باشیم؟
بی تو، روزگار چون سیاهی هاست.
بی تو بودن را تحملی نیست.
مگر می شود تشنه در انتظار آب باشد؟!
و شب در انتظار مهتاب؟!
ما به انتظارت نه نشسته بلکه ایستاده ایم
بی تفاوت و سر در لاک نیستیم
آری، ما به سوی تو حرکت می کنیم
فهمیده ایم تا خود نخواهیم، فرج نخواهد شد.
به ما توان و سعی ده، تا تو و راهت را درک کنیم.
اللهم عجل لولیک الفرج...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖ابن ملجم شناسی
این شب ها و روزها که اسم ابن ملجم مرادی زیاد تکرار می شود، از شخصیت او و اینکه چرا شد قاتل امیر المومنین(ع)، کم گفته شده است،
ابن ملجمی که:
- حافظ و مدرس قرآن بود
- فقه شناس بود
- دائم الذکر و دائم الصیام بود
- از بیعت کنندگان با امیر المومنین ع بود
- در رکاب و از یاران امام علی ع بود
و...
اما چه شد که شقی ترین اشقیاء گردید و به این وضع دچار شد؟!
🔺سه عاملِ تأثیر گذار را می توان نام برد که باعث سقوط ابن ملجم شد:
١. عبادت و اذکار او عمیق و با حضور نبود، بلکه فقط لقلقه ی زبانش بود و درک و فهم عمیقی از دین نبرده بود.
٢. عدم پیروی از امام خویش. در جنگ صفین گوش به حرف و فرمانِ حضرت امیر نداد و در مقابل ایشان ایستاد.
۳. شهوت رانی و عدم کنترلِ تمایلاتش. خصوصا با دیداری که با قطّام داشت او را وسوسه کرد و فریب داد تا امام علی را در مسجد ضربت زند.
این سه عامل در زندگی ابن ملجم مرادی بیشتر به چشم می آیند.
آیا ما از این آفات و ویژگی ها به دور هستیم؟!
دعا کنیم که با ریشه کن کردنِ چنین عواملی در زندگی خود، به سرنوشت ابن ملجم با آن جایگاه دچار نشویم. و از خدا بخواهیم عاقبت ما را ختم بخیر کند.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖 علی(ع) را همانگونه که هست بشناسیم
در مورد شخصیت امیر المومنین علی علیه السلام توجه باشیم که به جهت حذر از افراط، به سمت تفریط نرویم!
برخی در نوشته ها دیده شده که شخصیت امام علی ع را می خواهند خیلی عادی و مثل من و شما و یا مانند یک دانشمند ساده جلوه دهند!!
بله، همانطور که از امام علی شخصی تنها آسمانی و دست نیافتنی درست کردن اشتباه است، همانطور ایشان را فردی معمولی نشان دادن هم اشتباه است.
اگر واقعا رسول خدا فرمود:
« اَنا مدینه العلم وَ علی بابُها. من شهر علم هستم و علی در آن شهرِ علم »، واقعا حقیقت دارد.
چه کسی می تواند عدالت دقیق، شجاعت بی نظیر و علمِ متعالی، مهربانیِ بی حد و عبادت عارفانه ی علی علیه السلام را کتمان کند؟!
به نظرم بهترین مرجع برای شناخت امام علی ع نهج البلاغه است.
آری نهج البلاغه
کتابی مهجور که به درستی شخصیت امام علی را از کلمات و بیانات و رفتار و سیره ایشان نشان داده است.
در نهج البلاغه، عدالت علی، علم و دانش علی، سیاست علی، بیان و سخنوری علی، رافت و بخشندگی علی، پهلوانی علی، مرام علی، خداشناسی علی، مردم داری علی، و... را می توان خوب حس کرد.
پس در مورد امام علی علیه السلام نه افراط باید کرد و نه تفریط.
علی ع را همان گونه که در دفتر تاریخ و زمانه آمده، باید دید.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
دیگر تمام شد
مرغ از قفس پرید،
ندا داد جبرئیل
اینک شما و
وحشتِ دنیای بی علی...
👤ناشناس
@meh_shekan
شهادتت مبارک...
امام جمعه کازرون در شب قدر، با ضربات چاقو، به شهادت رسید.
@meh_shekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖قاتل امامجمعه کازرون که تحت تأثیر یک فرقه نوظهور و ضاله بوده، معتقد هستند امام زمان عج دوران غیبتش تمام شده ولی این روحانیون اند که مانع از آمدن او هستند!
وجود فرقه های انحرافی، عاقبت انسان را به سرنوشت چنین افرادی منتهی می کند.
پ. ن: قاتل امام جمعه کازرون در شهر با دشداشه و شال سبز سوار بر اسب قبل از دستگیریش.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
🔖ابن ملجم شناسی این شب ها و روزها که اسم ابن ملجم مرادی زیاد تکرار می شود، از شخصیت او و اینکه چرا
خواندن دعای آخر این پست، اینکه ممکنه ما هم دست به کاری بزنیم که فکرش رو هم نخواهیم کرد.
« خدایا عاقبت همه ما را ختم بخیر کن »
یک نکته مهم!
مسئله مبارزه همه جانبه با صهیونیسم جهانی و در راس آن اسرائیلِ ظالم، تمام و کمال با موضوع فلسطین گره نخورده که بعضی ها تا مواردی از انفعال برخی دولت مردان یا بعضی از گروه های فلسطینی نسبت به اسرائیل مشاهده کردند بگویند وقتی خودشان با اسرائیل سازش دارند چرا ما کاسه داغ تر از آش شویم؟! و حرف از مبارزه با اسرائیل بزنیم!
آری ارتباط قضیه ی رهایی فلسطین و حمایت از مظلومین آن، فقط بخشی از صهیون ستیزی ماست و الاّ مسئله، مسئله ی ایستادگی در مقابل جنایتکارانی است که در خباثت و جنایت خود حدّ و مرزی نمی شناسند و خطر آنها برای همه مسلمانان و حتی مردم دنیاست.
بنابراین تا نابودیِ سیاسی و هویتی اسرائیل، ما به عنوان مسلمان و انسان آزادی خواه هیچگاه آرام نخواهیم بود و در اقدامات استراتژیک و منطقه ای و هم در تحریم کالاهای آنها و همچنین در شعائر و راهپیمایی های خود، راه روشن خویش را ادامه خواهیم داد تا این غده ی سرطانی از پیکره جهان جدا و نابود گردد.
ان شاءالله...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
شهادتت مبارک... امام جمعه کازرون در شب قدر، با ضربات چاقو، به شهادت رسید. @meh_shekan
🔖شهادت هنر مردان خداست...
رهبر انقلاب در توصیف شهادت حجت الاسلام والمسلمین خرسند امام جمعه کازرون:
« ایشان در شب قدر و پس از ساعاتی توسّل و تضرّع به لقاءالله پیوست و این نشانهی پاداش بزرگ الهی به آن روحانی با خلاص و پرتلاش است»
@meh_shekan
شب بيست و هفتم:
روايت شده است كه حضرت زين العابدين (عليه السّلام) اين دعا را ، در اين شب از اول تا آخر شب مكرّر مي خواند:
اَللَّهُمَّ ارْزُقْنِي التَّجَافِيَ عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الإِْنَابَهَ إلَي دَارِ الْخُلُودِ وَ الاِسْتِعْدَادَ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلُولِ الْفَوْتِ.
خدايا دوري از خانه فريب، و بازگشت به خانه جاويدان، و آمادگي براي مرگ پيش از رسيدن آن را روزي ام گردان.
🔖سیره ی سیاسی- اجتماعی امیر المومنین علیه السلام از نگاه امام خمینی ره:
«خاصیتی که در علی بن ابی طالب(ع) بود که یک رجل سیاسی بود، از خطش معلوم است که مرد سیاست بوده و از کاغذی که به مالک اشتر نوشته و دستورهایی که داده، همه اش دستورهای سیاسی است.»[1]
«آن هم حکومت حضرت امیر است که همه تان می دانید و آن وضع حکومتش و آن وضع سیاستش و آن وضع جنگهایش. نگفت که ما بنشینیم در خانمان دعا بخوانیم و زیارت بکنیم. چکار داریم به این حرفها، به ما چه.»[2]
«حضرت امیر، حکومت اسلامی داشت و حکومتهای اسلامی می فرستاد آن طرف، آیا اینها سیاست نبودند؟»[3]
«حضرت امیر، یک مملکت را اداره می کرد، سیاستمدار یک مملکت بود.»[4]
«او تمام مقصدش خدا بود، اصلش این دنیا و این ریاست و اینها در نظر او چیزی نبود مگر اینکه بتواند یک عدلی را در یک دنیا برقرار کند، والا پیش آنها مطرح نبود که یک ریاستی داشته باشند یا خلافتی داشته باشند، مگر اینکه بتوانند یک عدلی را اقامه کنند و یک حدی را جاری کنند.»[5]
1 صحیفه نور، ج7، ص128.
2 همان، ج2، ص28.
3 همان، ج15، ص56.
4 همان، ج5، ص167.
5. همان، ج13، ص71.
@meh_shekan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖کماندوهای آمریکایی در استان الانبار عراق در حال بازرسی بدنی بانوان مسلمان
هر انسان مسلمانی باید با دیدن چنین صحنه ای از شرم بمیرد.
@meh_shekan
گویی با جسم و جان روزه گرفته، سبک و بی تعلق می شوی، آنگاه دقیق تر می توانی حق را از باطل تشخیص دهی.
کسی که حقیقتا در رمضان، وارد حریم الهی شده باشد، ثمره اش این است بهتر صراط حق را می بیند و تشخیص می دهد.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖 خدای ماه رمضان، خدای ماه های دیگر هم هست
ماه رمضان، این ماه باصفا و عشق و معنویت دارد تمام می شود... اما سعی کنیم اعمال و عادات خوبی که در این ماه انجام می دادیم در روز های دیگر نیز حفظ کنیم
اگر سحرها یکی - دو ساعت قبل از اذان بیدار می شدیم، لااقل زین بعد نیم ساعت قبل از اذان صبح بیدار شویم و مناجات و عبادت داشته باشیم.
اگر روزی یک جز قرآن می خواندیم، لااقل زین بعد روزی چند صفحه قرآن با تدبر تلاوت کنیم.
اگر از صبح تا شب چیزهایی نمی خوردیم و شکم خود را حفظ می کردیم، لااقل زین بعد به میزان و به اندازه بخوریم.
اگر هر سه وعده نماز جماعت آن هم اول وقت به مسجدی می رفتیم، لااقل زین بعد سعی کنیم بیشتر به مسجد و نماز جماعتِ اول وقت برویم.
اگر در این ماه زیاد یاد نیازمندان و فقرا داشته و به آنها رسیدگی می کردیم، زین بعد آنها را فراموش نکنیم.
اگر در این ماه مواظب چشم و گوش و اعضای خود از ارتکاب حرام و گناه بودیم، زین بعد هم رعایت کنیم.
🔺پس اگر همه ی این ها را برای خدا و رضایت او انجام می دادیم، بدانیم که خدای ماه رمضان، خدای ماه های دیگر هم هست.
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖سیره سیاسی امام خمینی(ره)
برخی از خصوصیات و ویژگی های سیاسیِ امام روح الله را از کلمات و صحبت هایش مرور کنیم. اینها می توانند معیاری برای شناخت واقعی امام ره و سنگ محکی برای مسئولین باشند.
1- وحدت امت اسلامی:
آن ضربه ای که ما از این افتراق خوردیم، از هیچ چیز نخوردیم، یعنی اساس تمام ضربه ها این ضربه بود و ما دیدیم آنچه که در این قرن های اخیر واقع شد، با تبلیغات وسیع بین برادران اهل سنت و برادران تشیع، کوشش کردند که تفرقه ایجاد کنند.( صحیفه نور، ص 250، ج 8)
2- ظلم ستیزی و حمایت از محرومان:
امیدوارم که یک حزب مستضعفین بر تمام دنیا بوجود بیاید و قیام در مقابل مستکبرین و چپاولگران شرق و غرب کند و دیگر اجازه ندهند که مستکبرین بر مستضعفین عالم ظلم کنند.( همان، ج 8، ص 250)
3- اصلاح امت و احیاء حدود الهی:
از مهمات مساله این است که اولا اسلامی بشود، همه چیز و ظواهر اسلام باید در آنجا حکمفرما باشد، این که بعضی ها عقیده دارند که حالا ظاهر را کاری نداشته باشیم و برویم سراغ مکتب، اینها برخلاف اسلام است ما باید این محتواها را با جدیت اصلاح کنیم و افراد ناصالح را اگر واقعا برخلاف مکتب هستند از اول باید کنارشان زد.( همان، ج 12 ص 249)
4- مبارزه با خرافات و عقب ماندگی ها و تاکید بر پیشرفت:
اسلامى که بیشترین تأکید خود را بر اندیشه و فکر قرار داده است و انسان را به آزادى از همه خرافات و اسارت قدرت هاى ارتجاعى و ضد انسانى دعوت مى کند، چگونه ممکن است با تمدن و پیشرفت و نوآوری هاى مفید بشر که حاصل تجربه هاى اوست سازگار نباشد؟. اسلام با همه ترقیات موافق است، با همه پیشرفتها موافق است. اسلام براى پیشرفت آمده، براى ترقى آمده.( صحیفه امام(ره)، ج4، ص409 و ج6، ص253)
5- روحیه سازش ناپذیری با معاندان:
پیشوای بزرگ ما حضرت امیر علیه السلام، سکوت را در مقابل ستمکاران جایز نمی دانست و عمر خود را در پیکار با ستمگران که خود را مسلمان معرفی می کردند به سر بردند.( تبیان، دفتر 12، ص 258)
#سعیدحیدری
@meh_shekan
🔖آیت الله سیستانی نیز عید فطر را در عراق، چهارشنبه اعلام کردند.
قابل توجه کسانی که می گفتند چرا همه جا بجز ایران امروز سه شنبه عید است!
مراقب باشیم تحت تأثیر شایعات فضای مجازی قرار نگیریم.
بنابراین علاوه بر ایران، عراق، مصر، اردن، فلسطین، تونس، الجزایر، پاکستان و عمان فردا چهارشنبه را روز اول عید اعلام کردند.
عیدتان مبارک
#سعیدحیدری
@meh_shekan