عرض سلام.
زیاد دیدیم که خیلی ها به جهت اینکه دچار باور و اعتقاد نادرستی هستند یا پراکنده و نا مرتبط فکر می کنند یا دچار تعصب و تقلید بی جا و تلقین و... هستند، مشکل آفرین می شوند و مدام می خواهند راه اشتباه خود را ادامه دهند.
اما اگر به باور درست و دقیق برسیم خیلی از مسائل حل خواهد شد.
از این رو تصمیم داریم سلسله مباحث باور را که قبلا در تلگرام تقدیم شد با اندکی تغییر در اینجا هم ارایه کنم.
ان شاءالله که مفید و کارآمد باشد.
#سعیدحیدری
#باور
#گام_یکُم
در این جهان هیچ کس را نمی توان یافت که دارای اعتقاد و باوری نباشد. حتی آن کس که می گوید من به هیچ عقیده و باوری پایبند نیستم و می خواهم آزادِ مطلق باشم، همین حرف او یک نوع باور و اعتقاد است که محکم پای آن ایستاده!(دقت شود)
حال بعد از این نکته که همه ناگزیر به داشتن یک باور هستند، باز عقل و وجدان انسان حکم می کند که در این چند روز دنیا و با این عمر زود گذر، باید به دنبال بهترین اعتقاد بود.
اما کدام باور و اعتقاد را می تواند داشت؟ که آن باور:
کامل ترین،
درست ترین،
زیباترین،
هماهنگ با تمام ابعاد وجودیِ انسان،
گره گشا،
زنده و بالنده در هر زمان،
جاودان و استوار در برابر شُبهات و وسوسهها،
و رشد دهنده برای ما باشد؟
چرا که همه می خواهیم بهترین باور را داشته باشیم اما مشکل در مصداق آن هست. حتی کسی هم که ظلم می کند، خیال می کند باور درستی دارد!
لذا باید قدم های درست و هماهنگ را برداشت تا به بهترین باور و عقیده برسیم.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
#باور #گام_یکُم در این جهان هیچ کس را نمی توان یافت که دارای اعتقاد و باوری نباشد. حتی آن کس که می
#باور
#گام_دوم
برای اینکه چه نوع عقیده و باوری باید داشت، در ابتدا لازم است اندازه خودمان یعنی ظرفیت و نیازهایمان را بشناسیم تا سراغ باورِ متناسب با خود رویم. چراکه در این آشفته بازارِ باورها، شناختِ اندازه خود، اولین قدم برای انتخاب است وگرنه گیج و سرگردان، مدام باید باوری را قبول کرد و بعد از مدتی نوبت به باور دیگر. و این است که همواره دچار شک و خستگی و دل زدگی می شویم.
مانند آنجایی که در بازار شلوغِ لباس فروش ها، زمانی بهترین لباس را می توان انتخاب کرد که اندازه و سایزِ تن خود را شناخته و مشخص کرده باشیم و گر نه در بین این همه لباس گوناگون متحیّر می مانیم.
پس اولین قدم برای انتخابِ باور، شناخت خود و ظرفیت درونی خویش است. و تا خود و اندازه و امکانات خود را خوب نشناسیم، گیج و سرگردان از این عقیده به آن عقیده می رویم و در آخر به شک و شبهه و کفر می رسیم و پوچی و بن بست بیشتری را احساس می کنیم!
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
✒مـــــه شکن
#باور #گام_دوم برای اینکه چه نوع عقیده و باوری باید داشت، در ابتدا لازم است اندازه خودمان یعنی ظرف
#باور
#گام_سوم
گفته شد در این دنیای پر از باور و عقیده - که امروزه شاهدچندین هزار عقیده و آئین در اطراف خود هستیم - اول باید خود و ظرفیت خویش را شناخت تا باور متناسب با خویش را برگزید.
برخلاف آنجایی که باور و عقیده ی خیلی ها بر اساس:
هوا و هوس
و ترس
و رقابت
و عادت
و تقلید
و منافع
و تعصب
و تنهایی
و تنوع
و خرافات
و...
صورت می گیرد، ما باید فارغ از همه این موارد مذکور، عقیده و باورمان از روی:
بینش و آگاهی
هدفمند
همه جانبه
بر مبنایِ نیازهای اساسی
و ضرورتِ زندگی باشد.
در اینصورت است که باور و عقیده بدست آمده، همان چیزی است که باهدف زندگی و فلسفه خلقت مان، متناسب خواهد بود.
خب، شناخت خود و اندازه و ظرفیت خویش، بحث بسیار گسترده ای است که از حد و حوصله این نوشتار هم خارج است اما به منظور درک و فهم همین موضوع، در اینجا فقط به دو ملاک اشاره خواهم کرد که احساس میکنم با تکیه بر همین دو مبنا و ملاک است که شناخت خوبی از اندازه و ظرفیت خویش می توان یافت.
(به منظور اختصار نویسی دو معیار را بحث خواهیم کرد)
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
💠انتظار به معنای این است که ما باید خود را برای سربازی امام زمان آماده کنیم ... سربازی منجی بزرگی که میخواهد با تمام مراکز قدرت و فساد بینالمللی مبارزه کند، احتیاج به خودسازی و آگاهی و روشنبینی دارد... ما نباید فکر کنیم که چون امام زمان خواهد آمد و دنیا را پر از عدل و داد خواهد کرد، امروز وظیفهای نداریم؛ نه، بعکس، ما امروز وظیفه داریم در آن جهت حرکت کنیم تا برای ظهور آن بزرگوار آماده شویم. اعتقاد به امام زمان به معنای گوشهگیری نیست... . امروز اگر ما می بینیم در هر نقطهی دنیا ظلم و بیعدالتی و تبعیض و زورگویی وجود دارد، اینها همان چیزهایی است که امام زمان برای مبارزه با آنها میآید. اگر ما سرباز امام زمانیم، باید خود را برای مبارزه با اینها آماده کنیم.
رهبر انقلاب ۱۳۸۱/۰۷/۳۰
@mehshekan
#باقر_یعنی_چه؟
شیخ صدوق در علل الشرایع آورده است: از حابر جعفی پرسیدم چرا به امام پنجم، باقر می گفتند؟ فرمود:
«چون علم را می شکافت و اسرار آن را آشکار می کرد».
در مناقب ابن شهر آشوب نوشته شده است: گفته اند برای هیچ یک از فرزندان حسن و حسین (ع) این اندازه از علوم، از قبیل تفسیر و کلام و فتوا و احکام و حلال و حرام فراهم نشد که برای امام باقر (علیه السلام ) هست.
@mehshekan