✒مـــــه شکن
#باور #گام_سوم گفته شد در این دنیای پر از باور و عقیده - که امروزه شاهدچندین هزار عقیده و آئین در
#باور
#گام_چهارم
آن دو معیار و ملاک برای شناخت اندازه و ظرفیت خود در این جهان هستی عبارتند از:
۱. نیاز به همیشه زنده بودن( میل به جاودانگی)
یعنی ما آدم ها، نیازِ شدید به زندگیِ همیشگی و ابدی داریم، چون همواره از نابودی و فنا شدن فرار می کنیم.
۲. نیاز به نامحدود بودن( میل به پیشرفت و رشد)
یعنی قانع به محدود هم نیستیم چون دیدیم انسان از غار نشینی به کشف سیارات برای زندگی کردن رسیده! و باز هم می خواهد پیشرفت داشته باشد.
عزیزانم! باید دقت کرد که این دو قوّه و نیاز در همه ما واقعی است و صرف تخیل و آرزو نیست، چون اولاً از اول خلقت تا پایان همراه انسان است وثانیاً در همه ی انسان ها این نیاز وجود دارد.( البته نیازهای دیگر هم وجود دارد که فعلا از ذکر آنها صرف نظر می کنیم و بیشتر به همین دو نیاز می پردازیم)
نکته: هر نیازی که خالق انسان در او ایجاد کرده بی شک برطرف کننده آن نیاز هم باید باشد مثلا اگر شما تشنه می شوید پس باید چیزی به نام آب وجود داشته باشد. که این هم به تجربه برای ما ثابت شده. پس معنا ندارد خالق ما چیزی در ما قرار دهد که برطرف کننده اش نباشد.
در گام بعدی، از این دو نیاز حقیقتیِ خود، نتیجه جالب و مهمی را خواهیم گرفت.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
جایی از دعای عرفه که سید الشهدا علیه السلام سر خود را به سمت آسمان بلند و با چشمانی پُر از اشک، از خدا این درخواست را می کنند...
@mehshekan
هدایت شده از ✒مـــــه شکن
🔺از آنجایی که تمام تصمیمات و رفتار و زندگی ها، بر پایه #باور هست...
🔺از آنجایی که همه به دنبال #بهترین باور هستند...
✅ می خواهیم بر اساس #عقل_و_فطرت به #بهترین_باور برسیم
🔻سلسله مباحث #باور را در #هفت_گام، دنبال کنید:
👇👇
@mehshekan
✒مـــــه شکن
#باور #گام_چهارم آن دو معیار و ملاک برای شناخت اندازه و ظرفیت خود در این جهان هستی عبارتند از: ۱.
#باور
#گام_پنجم
اشاره شد که وسعت و بزرگی انسان از دو معیارِ «نیاز به جاودانگی» و «نیاز به نامحدود خواهی» درک می شود و راز تحول و پیشرفت مدامِ انسان از اول خلقت تا امروز، همین موضوع بوده است. اینکه بشر همیشه به دنبال کشف و اختراع و تکامل بوده است، به منظور پاسخ به این دو نیاز حقیقی می باشد.
حال این انسانِ با چنین عظمتی می بینیم واقعیت دنیا برایش کم و در تضاد با خواسته های بزرگ اوست.
یعنی، ۱. انسان جاودانگی می خواهد اما دنیا تمام شدنی است ۲. انسان نامحدودی را می خواهد اما دنیا برایش محدود و کوچک است!
با این وضع، متوجه می شویم قطعا برای ما آدم ها، جای دیگری باید باشد تا این نیازهای عظیم انسانی، بر آورده شوند.(دقت شود، چون همانطور که قبلا گفتیم آنچه از نیازها که خالق در ما آفریده است، بی شک بر طرف کننده آن هم وجود دارد)
اینجاست که متوجه خواهیم شد از میان این همه آداب و فرهنگ و باور و اعتقاد و مرام و مسلک، کدام یک از آنها جا دارد برای این چنین انسانی مناسب و اندازه باشد.
باور و عقیده ای متناسب منِ انسان هست که پاسخ تمام نیازهای اساسی مرا بدهد مانند نیاز به جاودانگی و نیاز به رشد و پیشرفت.
حال دقیقا کدام مذهب و اعتقاد متناسب با ظرفیت وجودی و جوابگوی نیازهای انسان باشد در گام بعدی عرض خواهد شد.
ادامه دارد...
#سعیدحیدری
@meh_shekan
💠ده شب که وَ واعَدنا می خواندید ولایت امیر المومنین علیه السلام را ثابت می کرد.
ماه ذی الحجه، ماه ولایت هست و در جاهای مختلف این ماه، نشانه هایی از حقانیت و ولایت حضرت علی و اهل بیت علیهم السلام وجود دارد.
همین نماز وارد شده در دهه اول این ماه، خودش سند محکمی بر حقانیت ولایت و اعتقاد شیعه هست. آنجایی که در آیه شریفه ی وَ واعدنا ( اعراف ۱۴۲) وقتی حضرت موسی علیه السلام برای مدت کوتاهی( چهل شب) از امّتش دور می شود با این حال برادرش هارون علیه السلام را خلیفه و جانشین خود انتخاب می کند تا مردم بی رهبر نباشند( و قالَ موسی لاخیهِ هارون اخلُفنی فی قَومی... ).
حال آیا این آیه و کاری که موسی علیه السلام انجام داد دلیل نمی شود که به طریق اولی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که می خواهد برای همیشه از میان امتش برود، باید جانشینی برای خود برگزیند؟
آری، شیعه اعتقاد دارد که پیامبر اکرم بعد از خود حضرت امیر را جانشین خود معرفی کرد اما غیر شیعه می گویند رسول خدا جانشینی انتخاب نکرد بلکه به مردم واگذار کرد!!
به نظرتان طبق آن آیه شریفه و عمل حضرت موسی علیه السلام کدام عقیده درست هست؟
🔺عیدتان مبارک
#سعیدحیدری
@mehshekan
#ذبح_عظیم_امام_حسین_است
امام رضا علیه السلام فرمود:
هنگامی که حق تعالی به ازای ذبح اسماعیل، قوچی را فرستاد تا به جای او ذبح شود، حضرت ابراهیم(ع) آرزو کرد؛ کاش می شد فرزندش را به دست خود ذبح کند و مأمور به ذبح گوسفند نمی شد تا به سبب درد و مصیبتی که از این راه به دل و جان او وارد می شود، پدری، صاحب مصیبت باشد که عزیزترین فرزندش را به دست خود در راه خدا ذبح کرده تا از این طریق بالاترین درجات اهل ثواب در مصیبت ها را به دست آورد. در این اثنا خطاب وحی از پروردگار جلیل به ابراهیم خلیل رسید که «محبوب ترین مخلوقات من نزد تو کیست؟»
ابراهیم(ع) عرضه داشت: «هیچ مخلوقی پیش من محبوب تر از حبیب تو محمّد(ص) نیست.»
پس وحی آمد که «آیا او را بیشتر دوست داری یا خودت را؟» ابراهیم(ع) گفت: «او پیش من از خودم محبوب تر است.» خداوند متعال فرمود: «فرزند او را بیشتر دوست داری یا فرزند خود را؟ » ابراهیم(ع) عرض کرد: «فرزند او را بیشتر دوست دارم.»
پس حق تعالی فرمود: «آیا ذبح فرزند او(امام حسین علیه السلام) به دست دشمنان از روی ستم، بیشتر دل تو را می سوزاند یا ذبح فرزند خودت به دست خودت در اطاعت من!» عرض کرد: «پروردگارا! ذبح او به دست دشمنان بیشتر دلم را می سوزاند.» در این هنگام خداوند خطاب کرد؛ «ای ابراهیم! پس به یقین جمعی که خود را از امّت محمّد(ص) می شمارند، فرزند او حسین(ع) را از روی ظلم و ستم و با عداوت و دشمنی، ذبح خواهند کرد؛ همان گونه که گوسفند را ذبح می کنند و به این سبب مستوجب خشم و عذاب من می گردند.
ابراهیم(ع) از شنیدن این خبر جانکاه، ناله و فریاد بر آورد و قلب و جان او به درد آمد و بسیار گریه نمود و دست از گریه بر نمی داشت تا اینکه وحی از جانب پروردگار جلیل رسید: « ای ابراهیم! گریه تو بر فرزندت اسماعیل اگر او را به دست خود ذبح می کردی، فدا کردم به گریه ای که تو بر حسین(ع) و شهادتش کردی و بدین سبب بالاترین درجات اهل ثواب در مصیبت ها را به تو دادم.» در پایان امام رضا(ع) فرمود: این است مفهوم قول خداوند عزّوجلّ؛ «وَ فَدَیناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ»
📎عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج۱، ص۴۲۹
@mehshekan
💠تجمع فیضیه از زاویه ای دیگر
در این چند روز، بحث تجمع طلاب و وجود چند پلاکارد جنجال آفرین و اعتراض تند برخی از مراجع به آن مراسم و... در صدر اخبار و باعث تحلیل های مختلف بود ولی جنبه ی منفی و تخریبیِ آن زیاد به چشم میخورد. اما اگر بخواهیم از زاویه ای دیگر به این ماجرا نگاه کنیم می توان نتایج مثبت و سازنده ای را بدست آورد که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:
🔺مطرح شدن تجمع مردمی و عدالت طلبانه طلاب و روحانیون در سطح ملی و بینالمللی.
🔺وادار شدن و تجدید نظرِ حوزویان و مجتهدین در پرداختنِ بیشتر به مسائل روز و ارائه ی راهکارهای مناسب.
🔺نشان دادن حساسیت و موضع گیری مراجع، نسبت به اتفاقات(هرچند از نظر مصادیق، اختلاف نظر در بین باشد).
🔺تایید و برجسته شدن بحث و انتقاد آزادِ حوزویان و علما نسبت به مناسبات درون حوزه.
🔺شناخت و درمان سکولاریسم در بین حوزه و روحانیت.
🔺رسوا شدن تفکر رفاه زده و غربگرا، با به وجود آوردن هیاهو نسبت به مطالبه گری روحانیت انقلابی.
🔺کسب تجربه و اصلاح برخی روش ها، نسبت به تجمعات آتی و شیوه ی بیان خواسته ها و مطالبه گریِ طلاب و روحانیون.
#سعیدحیدری
@mehshekan
صدای وحی_ بقره ١٣۶تا١۴٠.mp3
876.4K
💠صدای وحی
🔺گوش کنیم تا آرامش بگیریم
@mehshekan