📌 دیدار احمد الشرع و بن سلمان؛ هزینههای سیاسی برای دولت انتقالی
احمد الشرع، رئیس دولت انتقالی سوریه، در روز یکشنبه، ۱۴ بهمن، به ریاض، پایتخت عربستان سعودی، سفر کرد. این سفر، اولین سفر رسمی او در مقام رئیس دولت انتقالی سوریه به شمار میرود. با این حال، این اقدام با انتقادهای از سوی اسلامگرایان روبرو شده است، چرا که جولانی (احمد الشرع) پیش از رسیدن به قدرت، به عنوان دشمن عربستان و گروههای همسو با این کشور در سوریه شناخته میشد. علاوه بر این، بن سلمان از مخالفان بهار عربی و یکی از عوامل سقوط اخوانالمسلمین در مصر محسوب میشد. اما اکنون، احمد الشرع در اولین سفر رسمی خود به دیدار بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، رفته است که این اقدام در تناقض با دیدگاهها و شعارهای پیشین او و حامیانش قرار دارد.
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34265
🏷 #اخوان_المسلمین #بن_سلمان #جولانی #سوریه #عربستان
🔻🔻🔻
@melatedin/کانال ملت دین
♨️ واکنش اخوانالمسلمین به رویکرد قیس سعید در تشدید سرکوب مخالفان
🔰در روز چهارشنبه، احکام قضایی شدیدی علیه تعدادی از شخصیتهای سیاسی و رسانهای در تونس به اتهام "تهدید امنیت دولت" صادر شد. در این حکم راشد الغنوشی به ۲۲ سال زندان، پسرش به ۳۵ سال، دخترش به ۲۵ سال و وضاح خنفر(روزنامهنگار و مدیر سابق شبکه الجزیره) نیز به ۲۵ سال زندان محکوم شدهاند. علاوه بر این، شماری از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی که در دولت پیشین فعالیت داشتند، نیز در میان محکومان قرار دارند.
🔰این احکام در حالی صادر میشوند که انتقادات داخلی و بینالمللی نسبت به رویکرد مقامات تونسی در برخورد با مخالفان و مطبوعات افزایش یافته است. در اين ميان اخوان های زیادی نسبت به این اتفاق موضعگیری کردند که به برخی از آنها اشاره می کینم
🔻عصام تلیمه، از شیوخ اخوانی مصر،ضمن محکوم کردن این اتفاق گفت: قيس سعيد پس از انقلاب، با انحلال پارلمان و لغو قانون اساسی، قدرت را متمرکز کرده و مخالفان خود را سرکوب کرده است. این اقدامات شبیه به انقلاب مصر و سرنوشت اخوانالمسلمین در آن کشور است. برخی معتقدند که قيس سعيد با حمایت کشورهایی مانند امارات و مصر، در حال ایجاد یک حکومت اقتدارگرا در تونس است.
🔻محمد الصغیر که از شیوخ برجسته اخوانی مصر است در این باره گفت :این احکام ظالمانه در چارچوب یک کمپین سرکوب سیستماتیک از سوی حکومت تونس علیه مخالفان سیاسی صادر شده و هدف آن خاموش کردن هر صدای معترض و تحکیم سیطره کامل بر فضای سیاسی کشور است. این اقدامات نشاندهنده استفاده از دستگاه قضایی بهعنوان ابزاری برای حذف مخالفان سیاسی است.
🔻سازمان اخوان المسلمین، شامل هر دو شاخه استانبول و لندن، با انتشار بیانیهای این اقدام را محکوم کرد. این بیانیهها توسط علی حمد و صهیب عبدالمقصود نگاشته شدهاند.
💢این حکم نشاندهنده عزم جدی قیس سعید در مقابله با اخوانالمسلمین و مخالفان خود است. از سوی دیگر، با عادیسازی سرکوب اخوانالمسلمین در کشورهای مختلف، شاهد تضعیف روزافزون این جریان در منطقه خواهیم بود.
🔻🔻🔻
@MELATEDIN/ کانال ملت دین
📌 «اسلام معتدل» در مغرب عربی: چگونه سیاست خارجی آمریکا به رقابت اسلامگرایان شکل داد؟
از آغاز جنگ علیه تروریسم به رهبری ایالات متحده، چندین کشور با اکثریت مسلمان شروع به معرفی خود به عنوان منبع «اسلام معتدل» در صحنه بینالمللی کردهاند. برخی گزارشها نشان میدهد که استفاده کشورها از اسلام معتدل در سیاست خارجی، امتدادی از فرهنگهای مذهبی-سیاسی داخلی آنهاست. با این حال، مواردی مانند الجزایر نشان میدهند که این رابطه ممکن است دیالکتیکی نیز باشد: جایی که کشورها از جهتگیریهای مذهبی داخلی برای شکلدهی به سیاست خارجی خود استفاده میکنند، دینامیکهای سیاسی-مذهبی حاصل، بر ملاحظات بازیگران مذهبی داخلی نیز تأثیر میگذارد. نقش منطقهای الجزایر به عنوان صادرکننده «اسلام معتدل»، نحوه جایابی (positioning) اسلامگرایان […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34301
🏷 #اخوان_الجزایر #اسلام_گرایی #وسطیه
🔻🔻🔻
@melatedin/کانال ملت دین
♨ دعوت وضاح خنفر و جدال بر سر نفوذ اخوانالمسلمین!
🔶 در روزهای اخیر، وضاح خنفر، چهره رسانهای برجسته با گرایشهای نزدیک به اخوانالمسلمین، به دعوت عبیده غضبان، مدیر مرکز پژوهشها و مطالعات دیپلماتیک وزارت امور خارجه سوریه، به این کشور سفر کرد. این دعوت واکنشهای گستردهای را در میان طیفهای مختلف سیاسی سوریه، بهویژه جهادیها و لیبرالها، برانگیخته است. منتقدان این دعوت، از جمله شخصیتهای تأثیرگذار در فضای رسانهای و سیاسی سوریه، ضمن ابراز نگرانی از حضور افرادی با سوابق اخوانی در ساختار جدید سوریه، عبیده غضبان را به دلیل نزدیکی به این جریان مورد انتقاد قرار دادند.
✍ عبدالجلیل سعید، مدیر مرکز تحقیقات اسکاندیناوی خلیجی ، در صفحه ایکس خود نوشت: "سوریه جدید نیازی به افرادی مانند وضاح خنفر، یاسر ابوهلاله یا دیگر شخصیتهای مشابه ندارد. ما از این روند هشدار دادهایم و امیدمان به اصلاح مسیر توسط رئیسجمهور احمد الشرع است. این افراد نباید جایی در سوریه آینده داشته باشند. آیا از مهمان خود که به ایران علاقهمند است، درباره دیدگاهش نسبت به نصرالله پرسیدهاید؟"
✍ همچنین رامیا، روزنامهنگار سوری مقیم لندن با گرایشهای لیبرال، در واکنشی تند اظهار داشت: "سوریه دارای نخبگان و متفکرانی است که برای ساختن کشوری قدرتمند کافی هستند و نیازی به اندیشمندان فلسطینی یا اردنی ندارد، آن هم افرادی که افکار اخوانالمسلمین و نفوذ ایران را به همراه دارند. آخرین امیدهای سوریه ممکن است بهواسطه پیروان ایران و اخوانالمسلمین از بین برود."
📌 یکی دیگر از منتقدان این اقدام، عماد، فعال سیاسی عرب ساکن لندن، در توییتی نوشت: "اگر عبیده غضبان در این سمت باقی بماند، بعید نیست که در آینده شاهد حضور افرادی چون خلیل الحیه و الزهار در مؤسسه او باشیم که درباره قهرمانیهای قاسم سلیمانی سخنرانی میکنند."
✍ محمد خالد ناصیف، از جریانهای سلفی و اسلامگرای سوری، نیز با گذاشتن عکس وضاح خنفر در کنار عبیده غبان ،در صفحه خود نوشت: " عبیده غضبان و وضاح خنفر "خنجر" حتی حسین مرتضی(خبرنگار شبکه العالم) هم کم است که در دمشق اموی برای ما سخنرانی کند!!! چه تأسفبار... این دیگر به شوخی تبدیل شده است .
📌 در پی افزایش اعتراضات و انتقادها، عبیده غضبان مجبور شد به این موضوع واکنش نشان دهد و در پاسخ به سلمان النجار، فعال سیاسی و رسانهای سوری، که خواستار شفافسازی درباره ارتباط او با اخوانالمسلمین شده بود، اظهار داشت: "برادرم سلمان، تو میدانی که این اتهام بیاساس است و چنین ادعایی در شأن شما نیست. عضویت در یک سازمان نباید به عنوان اتهام مطرح شود، اما اعلام میکنم که من عضو اخوانالمسلمین نیستم."
✍ پس از شکلگیری مواضع انتقادی علیه اخوانالمسلمین، برخی افراد به دفاع از این جریان برخاستند. از جمله مختار شنقیطی در صفحه خود در شبکه ایکس نوشت: "آنها با اخوانالمسلمین نه به دلیل اخوانی بودنشان، بلکه به دلیل مسلمان بودنشان میجنگند. چرا که اخوانالمسلمین همواره و همیشه آتشی در دل هر ستمگر و خاری در گلوی هر خیانتکاری بودهاند و خواهند بود. خدایا، اخوانالمسلمین، برادران آنها و برادران برادرانشان را یاری فرما."
💢این مناقشات حاکی از آن است که در فضای عمومی سوریه، جریانها و شخصیتهایی که مواضعی همسو با ایران و محور مقاومت داشتهاند، از جایگاهی در آینده سوریه برخوردار نخواهند بود. در این میان، اخوانالمسلمین نیز که به داشتن ارتباط با این جریانها متهم است، تحت تأثیر این تحولات قرار گرفته است. اکنون این پرسش مطرح میشود که آیا احمد الشرع در آینده سهمی از قدرت را به این جریان اختصاص خواهد داد یا خیر؟
🔻🔻🔻
@melatedin/ کانال ملت دین
♨ بازگشت یا ماندن؛ دو سناریوی برای اخوانیها و مصریها در سوریه
🔶 حضور نیروهای خارجی در گروههای مسلح سوریه، بهویژه در هیئت تحریرالشام، همچنان یکی از موضوعات کلیدی در معادلات امنیتی منطقه محسوب میشود. احمدکامل البحیری، پژوهشگر برجسته در زمینه جنبشهای اسلام سیاسی، در مصاحبهای اختصاصی به بررسی نقش و جایگاه اتباع مصری در گروههای فعال در سوریه پرداخت. این مصاحبه، تصویری جامع از حضور مصریها در ساختارهای مختلف این گروهها، از جمله«هیئت تحریر الشام» ارائه میدهد و به خطرات ناشی از این حضور، بهویژه در صورت بازگشت این افراد به کشورهای خود یا ادغام در یک دولت جدید در سوریه، اشاره میکند.
🔶 این پژوهشگر، تعداد عناصر خارجی غیر عربزبان در شمال غرب سوریه را حدود6000 نفر تخمین زد که در گروههایی مانند «هیئت تحریر الشام»، «جند الأقصی»، «جندالشام»، «احرار الشام» و «نورالدین زنکی» پراکنده شدهاند. علاوه بر این، حدود7000 عنصر غیر سوری از کشورهای عربی مانند تونس، مراکش، لیبی، سومالی، جیبوتی،کشورهای حوزه خلیج فارس، مصر و عراق نیز در این گروهها حضور دارند. به گفته البحیری، خطرناکترین این گروهها، گروه خطاب چچنی و گروه آلبانیاییها هستند که در ساختار «هیئت تحریر الشام» ادغام شدهاند.
🔶 به گفته البحیری، سهم مصریها در رهبری سازمان داعش در مقایسه با عراقیهازیاد نیست، اما در القاعده، بهویژه در «هیئت تحریر الشام»، «انصار الاسلام» و «حراس الدین»، حضور مصریها قوی است. وی افزود که بیشترین سهم مصریها در سازمان«احرار الشام» بود، اما پس از انشعاب در این سازمان، تعداد زیادی از مصریها به«هیئت تحریر الشام» پیوستند.
🔶 در میان این رهبران، عنصری وجود دارد که قبلاً در پرونده ترور رئیسجمهور سادات و بمبگذاریهای اداره امنیت اسيوط متهم شده بود و پس از سال2011 آزاد شد. اما خطرناکتر از مجلس شورا، گروههای نظامی هستند. در واقع موضوع درباره سطوح مصری در هیئت تحریر الشام است، بهویژه گروه قدیمی از مصریهای مسن که بخشی از جماعت اسلامی یا رهبران تاریخی بودند. بیشتر آنها در سال 2011 پسا آزادی از زندان یا از مناطق پایگاههای القاعده از مصر خارج شدند مانند: ابوالخیرالمصری و ابوالفرج المصری. اما خطرناکترین گروه که میتواند تهدید واقعی ایجاد کند، گروههای نظامی هستند. بیشتر آنها پس از آغاز سال 2012 خارج شدند و این روند تا پایان سال 2013 و آغاز سال 2014 ادامه یافت. دسته اول جوانانی بودند که در سال 2012 خارج شدند،گروههای سلفی یا وابسته به جریانهای سلفی. این گروهها از پایههای فکری و سازمانهای داخلی مصر سرچشمه گرفتند و خروج آنها با حمایت گروههای خاصی انجام شد.
📌 دسته اول متشکل از دو گروه اصلی بودند: گروه مسجد اسد بن الفرات،که از مسجدی خارج شدند که صلاح ابو اسماعیل در آن خطبه میخواند، و گروه سلفی اسکندریه که به نام گروه ابوبکر المصری نامیده میشدند، بهدلیل اینکه مسئول اصلی این دسته ابوبکر المصری بود و عملیات بسیج و سازماندهی برای اعزام مصریها به سوریه و پیوستن به احرار الشام در ابتدا را انجام داد. این گروهها دارای پایههای فقهی قوی در تکفیر، حکومت و برائت هستند و از جریان سلفی افراطی محسوب می شوند.
📌 دوم، گروهی که پس از سقوط اخوانالمسلمین خارج شد، از نظر من، خطرناکترین است زیرا دارای مبانی فقهی زیادی نیست، اما دارای نارضایتی زیادی است. این افراد در دسته دوم در پایان سال 2012 و آغاز سال 2014 از مصرخارج شدند و بیشتر آنها جوانانی هستند که با اخوانالمسلمین همدردی دارند یا به آن وابستهاند.برخی از آنها پس از سخنرانی مرسی درباره حمایت از سوریه از مصر خارج شدند و این اولین دسته بود که با حمایت رسمی نظام سیاسی آن زمان خارج شدند.
📌 دسته سوم در مه و ژوئن 2013 خارج شدند و بار فقر زیادی را به دوش میکشیدند. این دسته از ژوئیه و اوت 2013 تا آغاز سال 2014 شروع به خروج کردند.
بر اساس دادههای موجود، حدود 320 عنصر مصری در ساختار نظامی جدید هیئت تحریرالشام و گروههای دیگر مشغول فعالیت هستند.
💢 بحران اکنون تنها به محیط محدود نمیشود، بلکه ما با دو سناریو مواجه هستیم: اول بازگشت عناصر مصری که به سوریه سفر کردهاند، بهویژه دستهای که پس از سقوط حکومت اخوانالمسلمین خارج شدند و از نظر روانی بیشترین آمادگی را برای بازگشت دارند زیرا احساس انقلابی دارند.
سناریوی دوم این است که این عناصر در سوریه باقی بمانند و از طریق تصدی پستهای رهبری و امنیتی در نظام جدید سوریه تهدید ایجاد کنند.
🔻🔻🔻
@melatedin/ ملت دین
♨ سازمان بین المللی حمایت از پیامبر اسلام؛ پوشش جدید اخوانالمسلمین برای نفوذمنطقهای تحت حمایت ترکیه
🔶 یک تشکل جدید وابسته به اخوانالمسلمین که از حمایت دولت ترکیه برخوردار است، بهعنوان ابزار نفوذ در منطقه و جهان اسلام فعالیت میکند. این تشکل که با نام سازمان بینالمللی حمایت از پیامبر اسلام (IOSPI) شناخته میشود، بهطور پنهانی برای پیشبرد اهداف سیاسی دولت ترکیه، جذب نیرو و تأمین مالی از طریق سوءاستفاده از احساسات دینی جوامع مسلمان به کار گرفته شده است.
🔸 این سازمان در اکتبر ۲۰۲۱ توسط حدود ۵۰ فعال اسلامگرا با حمایت حزب عدالت و توسعه ترکیه (AKP)، که به رهبری رجب طیب اردوغان اداره میشود، تأسیس شد. خالد مشعل، رهبر حماس، که تحت حمایت سازمان اطلاعات ترکیه (MIT) است، در مراسم افتتاحیه این سازمان بهعنوان سخنران اصلی حضور داشت.
جلسات اخیر این سازمان که در مقر بنیاد "سوسیال دوکو" در استانبول برگزار شد و به ترویج جهاد شناخته میشود، پیوندهای آن را با گروههای جهادی داخلی و بینالمللی به وضوح نشان میدهد.
🔸 در یکی از این نشستها که در ۴ فوریه ۲۰۲۵ برگزار شد، نورالدین ییلدیز، روحانی جنجالی ترکیه که به حمایت از جهاد مسلحانه معروف است، نقش میزبان را بر عهده داشت. ییلدیز، که پیشتر الهامبخش مولوتی مرت آلتینتاش، قاتل سفیر روسیه در ترکیه در سال ۲۰۱۶ بود، همچنان از پیگرد قانونی در امان مانده و به فعالیتهای خود ادامه میدهد. او همچنین با بنیاد جوانان ترکیه (TUGVA)، که تحت مدیریت خانواده اردوغان قرار دارد، همکاری نزدیکی دارد.
نقش چهرههای برجسته اخوانالمسلمین
🔸 در این جلسه، شیخ محمد الصغیر، روحانی برجسته اخوانالمسلمین مصر، عبدالحی یوسف، روحانی اسلامگرای سودانی، و محمد الحسن بن الددو الشنقیطی، روحانی موریتانیایی، حضور داشتند. محور اصلی این نشست، تجمیع منابع و برنامهریزی برای گسترش اسلام سیاسی در خاورمیانه، آسیا و آفریقا بود.
🔸 محمد الصغیر که بهعنوان دبیرکل IOSPI فعالیت میکند، روابط نزدیکی با دولت اردوغان دارد. او که ۱.۶ میلیون دنبالکننده در توییتر دارد، بهطور منظم از اردوغان حمایت کرده و علیه دولتهای عربی مخالف اخوانالمسلمین موضعگیری میکند. این سازمان با دریافت حمایت مالی، لجستیکی و سیاسی از دولت ترکیه، نقش کلیدی در پیشبرد سیاستهای اردوغان ایفا میکند.
حمایت چهرههای دولتی ترکیه
🔸یاسین آکتای، مشاور اردوغان در امور عربی و از بنیانگذاران IOSPI، بهطور علنی از اخوانالمسلمین حمایت کرده و اردوغان را بهعنوان "خلیفه" معرفی کرده است. محمد گورمز، رئیس سابق نهاد مذهبی دیانت ترکیه نیز از دیگر بنیانگذاران این سازمان است. وی در دوران ریاست خود، دیانت را به پایگاهی برای حمایت از شبکه اخوانالمسلمین تبدیل کرد.
🔸 همچنین انور کلیچارسلان، یکی دیگر از بنیانگذاران این تشکل، سابقه عضویت در حزبالله ترکیه را دارد. وی که در سال ۲۰۰۲ به اتهام فعالیتهای تروریستی به هفت سال زندان محکوم شده بود، پس از توافق دولت اردوغان با حزبالله در سال ۲۰۱۴ آزاد شد. کلیچارسلان اکنون ریاست اتحادیه علما و مدارس را بر عهده دارد که عمدتاً به جامعه کردها خدمت میکند.
🔸علی قره داغی، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان (IUMS) و عبدالوهاب اکینجی، عضو هیئتمدیره IUMS و رابط بین اخوانالمسلمین و دولت ترکیه، نیز از دیگر بنیانگذاران IOSPI هستند.
در مراسمی که IOSPI در فوریه ۲۰۲۳ برگزار کرد، از عبدالمجید الزندانی، روحانی یمنی که توسط وزارت خزانهداری ایالات متحده بهعنوان "تروریست جهانی" معرفی شده است، تقدیر شد. الزندانی که از نزدیکان اسامه بنلادن محسوب میشد، در آوریل ۲۰۲۴ در استانبول درگذشت.
🔸 این سازمان همچنین پس از سقوط دولت بشار اسد و به قدرت رسیدن احمد الشرع، رهبر جهادی سوریه، فعالیتهای خود را گسترش داده است. در ۳۰ ژانویه ۲۰۲۵، شیخ الصغیر با انتشار نامهای، الشرع را بهخاطر "فتح اسلامی" تبریک گفته و خواستار اجرای شریعت در سوریه شده است.
💢 سازمان بینالمللی حمایت از پیامبر اسلام (IOSPI) با حمایت مالی، سیاسی و لجستیکی دولت ترکیه، بهعنوان ابزاری برای پیشبرد نفوذ منطقهای و جهانی اردوغان عمل میکند. این سازمان نهتنها بهدنبال ترویج اسلامگرایی سیاسی است، بلکه بهعنوان پوششی برای برنامههای نفوذ ترکیه در خاورمیانه، آسیا و آفریقا عمل میکند.
🔻🔻🔻
@melatedin/ کانال ملت دین
40.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️علویان ترکیه در واکنش به قتل عام علویان در سوریه: اگر ارتش ترکیه وارد عمل نشود، از اسرائیل درخواست کمک خواهیم کرد
🔷سلیم نارلی، شیخ علوی نُصیری شهرستان سامان داغی استان هاتای:
🔸بین ما و اهل سنت مشکلی نیست. ما برادریم. امروز برادر هستیم، می خواهیم از این به بعد نیز برادرانه زندگی کنیم.
🔸علویان در لاذقیه یا از دولت ترکیه حمایت می خواهند یا از اسرائیل.
🔸ارتش ترکیه یا وارد عمل می شود و جلوی ظلم را در آنجا می گیرد. یا من به طور رسمی از دولت اسرائیل درخواست کمک خواهم کرد.
🔸یک تماس تلفنی شما، جولانی را متوقف می کند. مسیرهای بشردوستانه را باز کنید.
🔸اگر صحبت ها و درخواست های ما موثر واقع نشود، مسئولیت کارهایی که انجام خواهیم داد به عهده شما خواهد بود.
🔸حامی اصلی جولانی، دولت حزب عدالت و توسعه است. این عدالت و توسعه است که آن ها را پرورش داده است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕️ حماس در دوراهی تاریخی؛ مقاومت مسلحانه یا ادغام سیاسی
📌جنبش "حماس" تقریبا نزدیک به چهار دهه فعالیت خود، توانسته است بدون مواجهه با انشعابات داخلی به حیات خود ادامه دهد. با این حال، ویرانیهای گستردهی غزه پس از هفتم اکتبر و تلفات سنگین انسانی و مالی که این جنبش متحمل شد، بار دیگر معادلات داخلی را دگرگون کرد. این تغییرات هم در روابط بین جریانهای دعوت و نظامی و هم در ارتباطات بین جریان حاضر در غزه و رهبران خارج از این منطقه تأثیرگذار بوده است.
📌رویدادهای فلسطین چنان فشرده و پیچیده شدهاند که تحلیل هر یک بهتنهایی دشوار به نظر میرسد، بهویژه در شرایطی که تحولات غیرمنتظره، پیشبینی آینده را دشوار میسازند. در این میان، "حماس" خود را میان دو مسیر سرگردان میبیند: از یک سو، رویای بازگشت "اخوانالمسلمین" و تحقق پروژهی ترکیه در منطقه از طریق دروازهی سوریه، و از سوی دیگر، تداوم حضور در "محور مقاومت"، مسیری که با دشواری به آن بازگشته است. اما اگر این مسیر فروبپاشد، توان ادامهی مبارزهی مسلحانه را بهآسانی نخواهد داشت.
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34433
🏷 #ایران #ترکیه #جهاد_اسلامی #حماس #سوریه
@melatedin
♨️مجله الدعوة، یک فصلنامه اسلامی با موضوعات متنوع است که توسط جماعت اخوانالمسلمین( شاخه لندن) منتشر میشود. این مجله بازتابدهنده دیدگاهها، مواضع و مسائل مورد توجه این جماعت در حوزه مسائل امت اسلامی است و میکوشد در ارتقای آگاهی و دانش مخاطبان خود نقش ایفا کند.
🔻🔻🔻
@melatedin/کانال ملت دین
ملت دین
♨️مجله الدعوة، یک فصلنامه اسلامی با موضوعات متنوع است که توسط جماعت اخوانالمسلمین( شاخه لندن) منتشر
♨️ اهداف مجله الدعوه
1. تعریف و هویت: انتشار موضع رسمی جماعت اخوانالمسلمین در قبال مسائل، رویدادها، جریانها و نهادهای مختلف.
2. تبلیغ اسلام و ارزشهای آن: دعوت به اسلام، ترویج اخلاق، فضایل و ارزشهای دینی و مقابله با پدیدههای منفی در جامعه و پاسخ به شبهات.
3. توسعه دانش مخاطب: تولید و انتشار محتوای عمیق و دقیق، بازتاب اخبار و مواضع رسمی جماعت، انتشار آثار علمی، فرهنگی و دینی.
4. حمایت از رشد فکری و تربیتی: تعمیق آگاهی سیاسی، فکری و تربیتی و ارتقای درک واقعیتها و توانایی تحلیل رویدادها.
5. اطلاعرسانی مسئولانه: ارائه اطلاعات دقیق، انتشار واقعیتها و مدیریت گفتوگوهای آزاد در موضوعات گوناگون.
6. ارتباط با نخبگان: ارائه خدمات مرجع برای سیاستمداران، اندیشمندان، اصحاب رسانه، پژوهشگران و تصمیمسازان.
7. گسترش مشارکت فکری: فراهمکردن فضای نوشتن و تولید محتوا برای علما، جوانان و مبلغین.
8. رصد اندیشهها: بازتاب تولیدات فکری و پژوهشی مراکز علمی، رهبران فکری و رسانههای تأثیرگذار داخلی و بینالمللی.
🔰 این مجله بهصورت فصلنامه منتشر میشود و تاکنون سه شماره آزمایشی و دو شماره رسمی از آن منتشر شده است. تازهترین شماره آن در تاریخ ۱۳ مارس به چاپ رسیده است.
🔻🔻🔻
@melatedin/کانال ملت دین
📣 اسامه الرفاعی؛ بازگشت منصب افتا و بازیابی مشروعیت سیاسی
👤 نویسنده: محمدامین قاضینژاد
✂️ برشهایی از متن:
انتصاب شیخ اسامه الرفاعی به عنوان مفتی اعظم سوریه یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین تصمیمات در این روند تلقی میشود که منجر به انتقاداتی بر احمد الشرع از طرف جریانهای سلفی گردید. در این میان، جریانهای سلفی با استناد به تمایزات اعتقادی، انتقادات گستردهای را متوجه گرایشهای کلامی و صوفیانهی وی کردند. در مقابل، جریان اخوانالمسلمین از این تصمیم استقبال کرده و حمایت خود را از شیخ الرفاعی ابراز داشته است؛ موضوعی که در ادامه به بررسی روابط تاریخی و فکری اخوانالمسلمین با شیخ اسامه الرفاعی پرداخته خواهد شد.
موضع الرفاعی نسبت به ترکیه بسیار مثبت است؛ او بارها تأکید کرده که «آسیب رساندن به ترکیه، در واقع آسیب رساندن به مسلمانان است». در مقابل، نگاه او به ایران بهشدت انتقادی است؛ وی معتقد است که برخلاف گفتمان وحدتگرایانهای که ایران مطرح میکند، عملکردش بهویژه در سوریه، طائفهگرایانه و تفرقهبرانگیز بوده است. همچنین در سخنرانی، شیعیان ایرانی را مفسد خطاب می کند و قائل است که آنها مسلمان شدند تا امت اسلام را فاسد کنند.
با وجود پیشینهای از اختلافات قابل توجه میان شیخ اسامه الرفاعی و هیئت تحریر الشام و همچنین تفاوتهای آشکار اعتقادی میان دیدگاههای دینی وی و گفتمان مسلط حاکم بر سوریه، انتصاب وی به عنوان مفتی اعظم سوریه از سوی احمد الشرع، پرسشی اساسی را در فضای تحلیلی مطرح میسازد: چه ملاحظات سیاسی، اجتماعی موجب شد تا علیرغم این تعارضات، چنین انتخابی صورت پذیرد؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷