فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 تیزر | گفتوگوی علمی آیتالله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی
➖➖
آیتالله علوی بروجردی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتوگویی مطالبی پیرامون اقتصاد اسلامی مطرح کرده بود که واکنشهایی در حوزه علمیه داشت که از جمله حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه از اساتید حوزه بود که سخنان استاد علوی بروجردی را رد و از وی درخواست گفتوگو و مناظره علمی نموده بود که در چند روز اخیر این گفت و گوی علمی بین این دو استاد حوزه برگزار گردید.
📄 متن گفتوگوی علمی آیت الله علوی بروجردی و استاد خسروپناه دزفولی👇
hawzahnews.com/news/946803
📹 فیلم کامل این گفتوگو:👇
hawzahnews.com/xb4n9
📸 تصاویر:
hawzahnews.com/xb4nr
💠 جذب امریه در قوه قضائیه
📌 قابل توجه مشمولین متقاضی امریه سربازی اعزام تیر ماه 1400
✳️ بدینوسیله به اطلاع میرساند، بنابر اعلام اداره کل امور اداری و کارگزینی کارکنان اداری قوه قضاییه، مدارک متقاضیان اعزام 1400/04/01 (تیر ماه) در حال بررسی است و نتایج پذیرش مشمولین اعزام مذکور از طریق تماس تلفنی تا مورخ 1400/02/30 به متقاضیان اعلام میشود.
♦️♦️ شایان ذکر است، صرفاً با " پذیرفتهشدگان امریه سربازی اعزام تیر ماه " تا مورخ 1400/02/30 تماس حاصل می شود و عدم تماس با سایر متقاضیان به منزله " عدم پذیرش " میباشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💠 جذب عقیدتی سیاسی ارتش
https://eitaa.com/menbare_tollab/9175
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💠 قابل توجه طلاب متقاضی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
🔰 #زمان_آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰:
➖ آخرین خبرها حاکی از این است ثبت نام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش به مدت هشت روز از 1400/02/23 لغایت روز دوشنبه 1400/02/31 انجام خواهد پذیرفت.
دفترچه آزمون استخدامی تا پایان فروردین ماه منتشر خواهد شد.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
1⃣
🌺منبر کوتاه مناسبتی مبعث🌺
قال رسول الله (ص): إِنَّمَا بُعِثْتُ رَحْمَةً اهْدِ قَوْمِي فَإِنَّهُمْ لَا يَعْلَمُونَ.[1]
روشن جهان ز نور جمال محمد است خرّم ز چشمه های کمال محمد است
ما دست کی زنیم به دامان دیگران تا دامن محمد و آل محمد است
➖ یکی از هدف های مهم بعثت و بر انگیخته شدن رسول اکرم (ص) از سوی خداوند متعال، انسان سازی و اصلاح نفوس جامعه است.
به توفیق و تفضل الهی می خواهم درباره این هدف ارزشمند و متعالی آن حضرت، نکات و مطالب را به طور اختصار و اجمال تقدیم حضور شریفتان کنم؛ تا از این طریق آن حضرت را بهتر بشناسیم و از او الگوی علمی و عملی بگیریم.
➖ اگر امیرالمؤمنین(ع) در نهج البلاغه می فرماید:
و من خطبة له (ع) في أركان الدين الإسلام :« وَ اقْتَدُوا بِهَدْيِ نَبِيِّكُمْ فَإِنَّهُ أَفْضَلُ الْهَدْيِ وَ اسْتَنُّوا بِسُنَّتِهِ فَإِنَّهَا أَهْدَى السُّنَن»[2]
یعنی: به پیامبر اقتدا کنید و از او الگو بگیرید. اگر قرآن کریم می فرماید: « لَقَدْ كانَ لَكُمْ في رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ«[3]
یعنی: رسول الله(ص) الگوی شایسته و نمونه برای شما است.
پس همه ما در زندگی فردی و اجتماعی خودمان، در معاشرت ها، رفتار های خودمان باید از آن حضرت الگو بگیریم.
سؤال امشب این است که آن حضرت با چه روش و شیوه تربیتی جامعه و امت اسلامی را رهبری و هدایت کرد.
شما می دانید؛ قبل ازبعثت آن حضرت، جامعه اعراب دچار انحراف های اخلاقی و اعتقادی بسیاری شده بود. جامعه ایی متزلزل که در آن اخلاق و آداب اجتماعی هیچ وجود نداشت. خدا، به عنوان تنها مظهر ستایش و پرستش در جامعه جاهلی اعراب آن دوران مطرود و مهجور شده بود. بت پرستی جای یکتا پرستی را گرفته بود.
در حجاز و عربستان و منطقه بزرگ عربی آن دوران بیش از 25 بت بزرگ و کوچک مشرکین قریش توسط سران این ها پرستش می شد.به طور مثال؛ در شهر طایف بت لات بود. در بین مسیر مدینه و مکه بت منات بود. در خارج مدینه و مکه در بعضی قبایل عرب بت عزّی بود. در خود مسجد الحرام بت هبل پرستش می شد.یک بت شبیه به مرد در کوه صفا بود . و یک بت شبیه به زن در کوه مروه.
مردم جاهلی اعراب می آمدند و این بت های جامد را طواف می کردند گاهی هم نام فرزندان خودشان را عبد منات، عبدالعزّی می گذاشتند.و به بندگی این بت ها هم افتخار می کردند.
➖ نوشته اند:
وقتی که اعمال حج آن ها تمام می شد؛ می آمدند در سرزمین منی دور هم می نشستند به هم فخر می فروختند؛ این که من چه دارم، تو چه داری؛ فلان شخصیت قبیله و طایفه از ماست.
این ها به حسب و نسب هم، به ثروت و اموال هم، به گذشته هم، به جنگ های هم، حتی به اوصاف زن های خودشان فخر می فروختند، به این صفات افتخار می کردند.
برای همین خداوند متعال در قرآن به این ها توصیه کرده؛ وقتی مناسک حج شما تمام می شود. « فَإِذا قَضَيْتُمْ مَناسِكَكُمْ فَاذْكُرُوا اللَّهَ» یعنی: در منی تنها خدا را یاد کنید. سرزمین منی که جای فخر فروشی، منیّت، غرور و تکبّر نیست.
منطقه بین النهرین، مهبط وحی و محل فرود بسیاری از پیامبران الهی است. محل نزول وحی که جای ترویج الحاد و کفر نیست. چون خدا، در آئین تمام شریعت ها و دین های وحیانی قبل از اسلام مانند مسیحیت و یهودیت پررنگ و اثرگذار نبوده؛ لذا جامعه جاهلی اعراب هم به واسطه نفوذ شیاطین، خدا را افیون ملت ها می دانستند؛ و پرستش یک خدای واحد، احد، بدون شریک را نشانه کفر و عقب ماندگی می دانستند.
یعنی تمام تعالیم و احکام این ها قبل از بعثت رسول اکرم(ص) بر اساس سنت بدون خدای لاشریک بود.
به طور مثال، در جامعه جاهلی اعراب، ده جور ازدواج وجود داشت. ازدواج های بی حدّ و حصر انجام می گرفت؛ ازدواج هایی بدون ملاک و مبنای عقلی و دینی.
این ها دخترشان را به فردی می دادند، و به جای گرفتن مهریه به نفع آن دختر؛ دختری را از طرف مقابل طلب می کردند. این وضعیت اخلاقی و اعتقادی مردم جاهلی عرب بود.
پیامبر ما در چنین شرایطی از سوی خدای متعال، در چهل سالگی به رسالت بر انگیخته شد.
عزیزان، اگر مبلّغی و رهبری شیوه کار و برنامه اصولی و مدوّن نداشته باشد؛ نمی تواند چنین جامعه منحرفی را تغییر دهد.
نمی تواند؛ یک جامعه جاهلی بدون حضور معنویت و رعایت حدود و قوانین الهی را اصلاح کند.
پیامبر ما پس از بعثت خود و حتی قبل از آن، با برنامه هایی روش مند و هدفمند جامعه جاهلی آن دوران را اصلاح کرد.
خودش فرمود: « انى بعثت لأتمم مكارم الاخلاق»[4] یعنی : من مبعوث به رسالت شدم تا کرامت های اخلاق را تمام کنم. این که آن حضرت چگونه توانست، سطح کمال اخلاق را در چنین مردم جاهلی ارتقاء دهد، نکته بسیار مهمی است.
یکی از مهم ترین شیوه ها و روش های تربیتی آن حضرت، بیدار کردن وجدان های فطری مردم بود.
وجدان یعنی همان عقل انسان.
ادامه 👇
2⃣
یکی از کارکردهای عقل این است که انسان را به خودش متوجه می کند. اسم این وجدان است.
شهید متفکر مرتضی مطهری در کتابش روی وجدان بحث می کند. تعبیر جالبی دارد، می فرماید: این وجدان شاید شاخه ایی از همان ندای فطری انسان باشد، که قرآن کریم نام آن را نفس لوّامه می گذارد.
یعنی یک خصوصیت بارز انسان در زندگی دنیا همین است که اگر او را به بعضی از امور مربوط به آخرت مانند مرگ، بهشت و جهنم و... ارجاع بدهی. به خودش می آید و متوجه می شود. چون انسان، موجودی با شعور و با اراده است. پس باید امور خودش را خودش مدیریت و تدبیر کند. بیان لطیف و دقیقی در قرآن کریم است؛ که می فرماید:« فَرَجَعُوا إِلَی أَنفُسِهِمْ»[5] یعنی : پس به خويشتن خويش بازگشتند- به خود آمدند.
این یعنی همان وجدان.
شما می دانید؛ در قرآن کریم آمده؛ حضرت ابراهیم (ع) ، وقتی که بت ها را شکست؛ تبر را بر روی بت بزرگتر گذاشت. آمدند به آن حضرت گفتند: شکستن بت ها کار چه کسی بوده؟ حضرت فرمود: کار این بت بزرگ است؛ البته اگر بتواند. اینجا حضرت دروغ هم نگفت. همه گفتند: این بت که کاری از او بر نمی آید.
حضرت فرمود: بارک الله، پس اگر کاری از او بر نمی آید. چرا مقابل او خم می شوید و او را عبادت می کنید.
این تمثیل زیبای حضرت ابراهیم(ع) یعنی همان وجدان یابی. این روش همه پیامبران الهی در اصلاح مردم است.
آن هایی وجدان شان بیدار شده بود، به تعالیم ابراهیم (ع) ایمان آورده بودند،گفتند: ابراهیم(ع) راست می گوید. این حرف درستی است. او را تأیید کردند.
پس عزیزان،
➖ وجدان بیدار فطری این است؛ که انسان در یک جایی با چند مرحله کار اشتباه با یک دلیل منطقی و درست، خودش به نتیجه عقلایی برسد و اشتباهش را جبران کند؛ نه این که اشتباه روی اشتباه انجام بدهد.
یعنی کسی که قتلی انجام می دهد، و دست به جنایتی می زند. بعد خودش برود اعتراف کند. این همان بیداری وجدان فطری است.
البته وجدان در هنگام انجام دادن گناه و اشتباه غالباً خاموش است. پس از تذکّر و یادآوری خود و دیگران بیدار می شود.
آن موقعی که گناه و اشتباهی از انسان سر زد، وقتی کار او انجام شد، پشیمان شود. توبه کند؛ به سوی خدا.دیگر سراغ آن عمل نرود. در این حالت وجدان فطری چنین کسی بیدار شده است.
پس وجدان منهای ایمان به خدا پاسخگوی انسان و مفید به حال او نیست.
چون ایمان به خدا، قبل از انجام دادن گناه، دست انسان را می گیرد. ولی وجدان خفته این گونه نیست.
این یعنی همان بیداری وجدان.
شیوه پیامبر اکرم(ص) در تربیت مردم، همین بود.
برای همین یکی از القاب مهم آن حضرت، رحمه للعالمین است. رحمت رساندن به مردم یعنی بیدار کردن وجدان های خفته، و خدایی کردن آن.
این کار با ارزشی است. لذا خود پیامبر (ص) فرمودند: « إِنَّمَا بُعِثْتُ رَحْمَةً» من برای رحمت رساندن به مردم بر انگیخته شدم.
پروردگارا به حق محمد و آل محمد، وجدانی بیدار و متصل با ایمان با خدا به همه ما مرحمت بفرما.
🌺والسلام علی من التبع الهدی🌺
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
هدایت شده از مجمع کانالهای حوزوی
shaban.pdf
971.6K
🌀 جدول مراقبهی شعبانیه
📝 اعمال و اذکار ماه شعبان
📿 در ماه شعبان با تکرار ذکر «لا إله الاّ الله، وَ لا نَعْبُدُ إلاّ إیّاهُ، مُخْلِصینَ لَهُ الدّین وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرکُون» میگویی: إله و معبود و مطلوبی جز «الله» در هستی نیست.
📿 پس باید دل به او سپرد، و جز او را عبادت نمیکنیم، خالصانه دین را برای او میدانیم، هرچند مشرکان جهتهای فراوان دیگری را پیش روی ما میگذارند تا از دین خدا عدول کنیم و به مکتبها و تئوریهای آنها برگردیم.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔹 جدول مراقبه را دانلود کنید و با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔹 هر فردی مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کند و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📌 دانلود فایل Pdf در پیوست
📚 منبع:
مفاتیح الجنان
#نشر_حداکثری
#مراقبه_شعبان
#شعبان
🌱
🌺 میلاد حضرت علی اکبر سلام الله علیه و روز جوان مبارک 🌺
1⃣
#جوان از نگاه قرآن و حدیث
➖ "از نگاه قرآن و احادیث اسلامی، جوانی؛ بهار زندگی و بهترین فرصت برای خود سازی و سازندگی است. این فرصت به قدری ارزشمند است که در قیامت حسابرسی جداگانه از ایام عمر دارد. اما کمتر جوانی است که تا خزان پیری اش فرا نرسد ارزش بهار جوانی را آنگونه که شایسته است بشناسد.
امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند:
«انما قلب الحدث کالارض الخالیه ما القی فیها من شی قبلته»
«همانا دل جوان، مانند زمین خالی است که هر چه در آن افکنده شود آن را می پذیرد»
پیامبر خدا با عنایت به این اصل مهم تربیتی؛ در اغاز بعثت، تلاش خود را برای دعوت جوانان به اسلام متمرکز کرد و نتیجه گرفت. از این رو به اصحاب خود نیز توصیه می کرد که مواظب جوان ها باشند:
«شما را به نیکی با جوانان سفارش می کنم؛ زیرا نرم ترین دل ها را دارند به راستی که خداوند مرا بشارت دهنده و هشداردهنده برانگیخت. جوانان با من پیمان بستند و پیران با من به مخالفت برخاستند. و آن گاه فرمودند: «فطال علیهم الامد فقست قلوبهم ؛ یعنی: و عمر آنان به درازا کشید و دل هایشان سخت گردید.».
➖ امام صادق علیه السلام برای تبلیغ مکتب اهل بیت علیهم السلام به ابوجعفر احول چنین توصیه می فرماید:
«جوانان را دریاب، که آنان به سوی هر نیکی ای پُر شتاب ترند.»
همه مردم در هر سنی که باشند مکلف اند خویشتن را اصلاح کنند از ناپاکی ها بپرهیزند و از گناه خود در پیشگاه الهی عذر بخواهند. ولی انجام این وظیفه مقدس برای جوانان بهتر و مهم تر است زیرا آنان در دوران شباب اساس زندگی تمام عمر خود را پی ریزی می کنند. چه بهتر که از این فرصت استفاده نمایند و خویشتن را از تربیت های بد دوران کودکی و پلیدی های گناه تطهیر کنند و عمری را به پاکی و نیکی بگذرانند.
رسول خدا صلی الله علیه و اله و سلم در این باره می فرمایند: توبه از گناه همیشه پسندیده است ولی درسنین جوانی بهتر و پسندیده تر است.
جوانان باید اقتضای طبع جوانی را بشناسند و خویشتن را از هر جهت تحت مراقبت قرار دهند. باید بدانند دوران جوانی، دوران شهوت و غضب است، دوران غرور و خود پرستی و دوران غفلت و بی خبری است، و همواره در راه زندگی خطراتی در پیش دارند که سعادتشان را تهدید می کند.
اگر در جوانی اسیر هوی پرستی و تمایلات نفسانی خود شوند و خواهش های طبیعی و شهوات غریزی بر آنان حاکم و فرمانروا گردد بیم ان است که از صراط مستقیم منحرف شده و سرانجام در پرتگاه گمراهی و تیره روزی سقوط کنند.
امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: کسی که شرافت باطنی و گوهر انسانی خود را بشناسد، این شناسایی، او را از پستی های شهوت و آرزوهای باطل مصون خواهد داشت.
پس؛ برای جلوگیری از سقوط و تباهی دنیا و آخرت، می بایست جوانان استعدادهای معنوی و لیاقت های روحی خود را بشناسند و برای نیل به خوشبختی و سعادت ابدی و اینکه انسان واقعی باشند و به مدارج کمال روحانی نایل شوند تصمیم قطعی بگیرند. در کنار این خودشناسی، آشنایی با قرآن و دین شناسی برای جوانان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جوانان باید برای درمان بیماری های درونی خود که ممکن است ناشی از تربیت های غلط دوران کودکی باشد، خود را تحت تعالیم عالیه اسلام و مربیان عالم و پاک نهاد قرار دهند و به دامان اهل بیت علیهم السلام پناه ببرند. و به این ترتیب خود را از قید آموزش های بد و صفات ناپسند آزاد ساخته و از عوارض نامطلوب آن ها در امان بمانند.
در نظر اولیای دین علیهم السلام، غلبه بر خواهش های ناروای غرایز و اجتناب از ناپاکی و گناه نه تنها دلیل بر عزم ثابت و قدرت نفس آدمی است بلکه مایه عزت و سرافرازی است. جوانانی که خواهان محبوبیت و افتخارات واقعی هستند باید شخصیت خود را بر اساس خویشتن داری و غلبه بر هوای نفس استوار نمایند و از این راه موجبات آبرومندی و خوشبختی همیشگی خود را فراهم آورند.
ناگفته نماند که غلبه بر غرایز و شهوات نیرومند، کاری بس دشوار و مشکل است. ولی کسانی که در طفولیت و یا ایام بحرانی بلوغ، با تربیت صحیح پرورش یافته اند و بر اثر مراقبت های پی گیر مربیان لایق، تعالیم الهی در اعماق جانشان نفوذ کرده ، واجد آنچنان شخصیت نیرومندی هستند که می توانند بر تمایلات نفسانی خود حاکم شده و غرایز ناروای خود را سرکوب سازند.
برای نمونه به یک مورد از تاریخ اسلام اشاره می شود:
یزید بن معاویه پسری داشت که در نظرش بسیار عزیز بود نام او را معویه گذارده بود و علاقه داشت که به خوبی تربیت شود . موقعی که به سن تحصیلی رسید معلم لایق و با فضیلتی را به نام «عمرالمقصوص» برای تعلیم و تربیت او برگزید و فرزند خود را به وی سپرد.
ادامه 👇
ادامه 👆
2⃣
عمرالمقصوص از مردان باایمان و از دوستداران واقعی امیرمومنان علی علیه السلام بود و در باطن از رفتار ظالمانه معاویه و فرزندش یزید سخت تنفر داشت.این معلم شایسته در طول سنواتی که عهده دار تعلیم و تربیت معاویه بن یزید بود همه مبانی اسلامی و ایمانی را به وی آموخت و تمام وجودش را از اشعه فروزان تعالیم قرآن شریف روشن کرد و اورا یک فرد معتقد به اسلام و حقوق و اهل بیت علیهم السلام بار آورد.
او 20 ساله بود که پدرش یزید را از دست داد و مردم او را برای جانشینی برگزیدند. و با وی بیعت خلافت بستند.
جانشینی یزید و فرمانروایی بر یک کشور پهناور، برای معاویه جوان، بهترین وسیله ارضای تمنیات غریزی اش بود اما معلم دانا و لایقش، در پرتو ایمان به خدا و تعالیم قرآن او را چنان با اراده و نیرومند ، آزاده و مستقل بار آورده بود که مقام عظیم خلافت، با تمام شکوه و جلالش نتوانست شخصیت وی را در هم بشکند و او را اسیر شهوات نماید.
معاویه بن یزید بر سر یک دو راهی بسیار مهم و حساس قرار گرفته بود. باید تصمیم می گرفت و یکی از آن دو را اختیار می کرد. سرانجام نیروی ایمان و تربیت های عمیق مذهبی، بر هوای نفس پیروز شد و از خلافت کناره گیری کرد و در کمال صراحت و شجاعت، به مقام و ریاستی که آلوده به انواع گناهان بود پشت پا زد.
پس جوانان مسلمان باید با خود باوری و اعتماد به استعدادهایی که خداوند متعال در وجود انسان به ودیعت گذاشته و تلاش برای شکوفا ساختن آنها، هر چه بیشتر و بهتر پیوند خود را با مبدأ و معبود همه زیبایی ها و کمالات، یعنی آفریدگار جهان، تقویت نمایند و بدانند که در سایه ی همین پیوند، سعادت همیشگی آنان تامین خواهد شد."(برگرفته واقتباس از کتاب جوان از نظر عقل و احساسات، محمد تقی فلسفی- [و] حکمت نامه جوان، محمدی ری شهری.)
🌺والسلام علی من التبع الهدی🌺
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
▪️جذب طلاب در اداره تبلیغ فضای مجازی حوزه علمیه
▫️اداره تبلیغ فضای مجازی حوزه علمیه از بین طلاب و روحانیون ساکن استان قم تعدادی نیروی حضوری را جذب میکند.
▫️طلاب متقاضی باید در یکی از رشته های طراحی، کلیپ سازی، موشن گرافیک، سناریو نویسی، نقد رسانه و سینما، نقد بازی ایرانی، انیمت کار انیمیشن، فیلمنامه نویسی انیمیشن، طراحی، عکس نوشته و فتوشاپ مهارت داشته باشد.
▫️افراد متقاضی همچنین باید نمونه کار تولیدی خود را به همراه شماره تلفن به آیدی @Asatid121 در پیام رسان ایتا ارسال کنند.
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d