💠داستان
در آغاز اسلام، خانواده ای کوچک و مستضعف از چهار نفر تشکیل میشوند به اسلام گرویدند. و به طور عجیبی در برابر شکنجههای بیرحمانه مشرکان، استقامت نمودند.
این چهار نفر عبارت بودند از: (یاسر و سمیه (شوهر و زن) و دو فرزندشان به نام عمار و عبدالله.)
یاسر زیر رگبار شلاق دشمن، همچنان ایستاد و از اسلام خارج نشد تا جان سپرد.
همسرش (سمیه) با اینکه پیرزن بود تا حدی که او را عجوزه خواندهاند با فریادهای خود در برابر شکنجه دشمنان استقامت نمود. سرانجام ابوجهل آخرین ضربت را به ناحیه شکم او زد و او نیز به شهادت رسید.
ابوجهل علاوه بر آزار بدنی، او را آزار روحی نیز میداد، و به او که پیرزن قد خمیده بود میگفت: تو به خاطر خدا به محمد ایمان نیاورده ای، بلکه شیفته جمال محمد و عاشق رنگ او شده ای.
فرزندش (عبدالله) نیز تحت شکنجه شدید قرار گرفت، ولی استوار ماند فرزند دیگرش عمار را به بیابان سوزان میبردند، و در برابر تابش آفتاب عریان میکردند، و زره آهنین بر تن نیم سوختهاش مینمودند و او را روی ریگهای سوزان بیابان مکه، که همچون پارههای آهن گداخته کوره آهنگران بود، میخواباندند و حلقههای زره در بدنش فرو میرفت و به او میگفتند: به پیامبر کافر شود و دو بت لات و عزی را پرستش کند و او تسلیم شکنجه گران نمیشد.
آثار پارههای آتش آن چنان در بدن عمار اثر کرده بود که پیامبر او را آن گونه دید، که گوئی بیماری برص گرفته و آثار پوستی این بیماری در صورت و بازوان و بدن وجود دارد.
پیامبر (ص) میفرمود: استقامت کنید ای خاندان یاسر، صبر نمائید که قطعاً وعده گاه شما بهشت است.
💠داستان
در آیه ۱۱۸ سوره «توبه» مى خوانیم: (وَ عَلَى الثَّلاثَةِ الَّذین خُلِّفُوا حَتّى اِذا ضاقَتْ عَلَیْهِمُ الاَرْضُ بِما رَحْبَتْ وَ ضاقَتْ عَلَیْهِمْ اَنْفُسُهُمْ وَ ظَنُّوا اَنْ لا مَلْجَأَ مِنَ اللهَ اِلاّ اِلَیْهِ ثُمَّ تابَ عَلَیْهِمْ لِیَتُوبُوا اِنَّ اللهَ هُوَ التَّوابُ الرَّحیمُ)
سه نفر که طبق صریح بعضى از روایات کعب بن مالک و مرارة بن ربیع و هلال بن امیّه نام داشتند با این که جزء گروه منافقان نبودند; ولى به خاطر سستى و تنبلى از شرکت در جنگ تبوک خوددارى کردند، امّا به زودى متوجّه گناه بزرگ خود شده و پشیمان گشتند.
هنگامى که پیامبر(ص) از میدان تبوک بازگشت به خدمتش آمدند و زبان به عذر خواهى گشودند، ولى پیامبر(ص) با آنان سخن نگفت و به مسلمانان نیز دستور داد احدى با آنان سخن نگوید; و به دنبال آن مردم هر گونه مراوده را با آنان قطع کردند; حتّى زنان و فرزندانشان نزد پیامبر(ص) آمدند و اجازه خواستند از آنها جدا شوند، پیامبر(ص) اجازه جدایى کامل نداد، ولى دستور داد به آنها نزدیک نشوند.
در این هنگام آنها در یک محاصره عجیب اجتماعى گرفتار شدند و زمین با تمام وسعتش بر آنان تنگ شد; تا آنجا که مجبور شدند براى نجات از این خوارى و رسوایى مدینه را ترک گویند و به کوههاى اطراف پناه ببرند; بستگان آنها غذا براى آنها مى آوردند ولى حتّى یک کلمه با آنها سخن نمى گفتند!
یکى از آنان به دو نفر دیگر گفت: «اکنون که مردم با ما قطع رابطه کرده اند بیائید ما هم از یکدیگر قطع رابطه کنیم، شاید خدا توبه ما را بپذیرد»!
این پیشنهاد عملى شد و سرانجام پس از پنجاه روز توبه و تضرّع به پیشگاه خداوند توبه آنان پذیرفته شد و آیه فوق نازل گشت.
👈نکته ای هم اینجا قرار گرفته قابل استفاده است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.مسأله از رساله توضیح المسائل آیت الله سیستانی است و نظر مراجع در این مورد متفاوت است.
۲.مشکاة الأنوار، ج۱، ص ۲۴۳.
۳.وسائل الشیعه، ج۱۶، ص۱۷۹.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
معنویت در خانواده
#منبر_ده_دقیقه_ای
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحمْد لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِینَ وَ صلی اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ محمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🔹مقدمه
در تعریف معنویت آمده است: احساس بامعنا بودن جهان هستی، حیات انسان و رابطه انسان و جهان بهگونهایکه بتوان تفسیری معنوی از جهان ارائه کرد؛ زیرا هستی زمانی بامعناست که تحت سیطره قدرتی مطلق و بیکران اداره شود و انسان در دامن این هستی، از جایگاهی رفیع و ارزشمند برخوردار باشد و وجهی مشترک میان خود و هستی بیابد.
البته لازم است همین ابتدا این مهم روشن شود مراد از معنویت، معنویت اصیل اسلامی است و نه معنویت های جعلی و کاذب.
✅تاکید قرآن کریم بر ایمان در تشکیل خانواده
«وَلا تَنْکِحُوا الْمُشْرِکاتِ حَتَّي يُؤْمِنَّ وَلَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِکَةٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْکُمْ وَلا تُنْکِحُوا الْمُشْرِکينَ حَتَّي يُؤْمِنُوا وَلَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِکٍ وَلَوْ أَعْجَبَکُمْ» و با زنان مشرک ازدواج نکنید؛ تا زمانی که ایمان بیاورند. قطعاً کنیز باایمان، از زن آزاد مشرک، بهتر است؛ هرچند [زیبایی، مال و موقعیت او] شما را خوش آید و زنان باایمان را به ازدواج مردان مشرک درنیاورید؛ تا زمانی که ایمان آورند. مسلماً بَرده باایمان، از مرد آزاد مشرک، بهتر است؛ هرچند [زیبایی، مال و موقعیت او] شما را خوش آید».(۱)
آید».
👈بر اساس مضمون آیه، ازدواج با فرد غیردیندار، انسان را از سعادت اخروی بازمیدارد؛ زیرا ایمان و باورهای دینی، بهعنوان نگرش اصلی و محوری، بر تمام ابعاد و شخصیت افراد اثرگذار است و دیدگاههای او را نسبت به شغل، ازدواج، تحصیل و حتی اموری مانند نوع تفریح و نوع علاقه و گرایش تحت تأثیر قرار می دهد.
➖ایمان به خداوند آثار متعددى در رفتار انسان و اعضاى خانواده دارد و هریک به شیوهاى خاص بر کارآمدى خانواده اثر مىگذارد. فردى که خدا را همواره ناظر بر اعمال خود مىبیند و براساس کلام وحى، آفریدگارش را از رگ گردن به خود نزدیکتر مىبیند مىکوشد در برخورد با دیگر اعضاى خانواده و اداى وظایف و رعایت حقوق، رضایت او را جلب کند و رفتارهایش را در زندگى خانوادگى براى رسیدن به رشد، تعالى و کمال تنظیم نماید.
➖اما درون اعضاى خانواده بىایمان پر از عقده، کینه و ناآرامى است.قرآن کریم نیز مىفرمایند: «هر کس از توجه و یاد من روبرگرداند، زندگى سخت و پر از فشارى خواهد داشت.»(۲)
✅شرط ها و شیوه ها
باورهاى دینى از سه بُعد زیر بر کارآمدى خانواده اثرگذارند:
۱.معنا دهى به زندگى.۲. اجراىوظایف وتکالیفتوسط اعضاى خانواده ۳. مواجهه با مشکلاتى که در خانواده پدید مىآید.
شرایط و شیوه های تحقق این امور در ادامه مورد توجه قرار میگیرد؛
✔️شرط اول: ترک محرمات
شرط اصلی معنویت دینی، رعایت تقوا و اجتناب از محرمات است.
نمی توان انتظار داشت هنگامیکه گناهانی نظیر استفاده از مال حرام، توجه غیرمشروع به مسائل جنسی و بی توجهی به انجام واجبات و ترک محرمات در خانواده وجود دارد، فضای خانواده نیز توأم با معنویت و یاد خدا باشد.
✔️ شرط دوم: انجام عبادات
برای تقویت معنویت در این سطح اموری توصیه می شود؛
➖با نماز اول وقت خود، همسر و فرزندانتان را به نماز اول وقت تشویق و ترغیب کنیم.
➖با قرآن خواندن خود و عمل به آن، همسر و فرزندانتان را به قرآن خواندن وتدبر در آن ترغیب و دعوت کنیم.
➖ برنامه ای منظم برای شرکت در مراسم های مذهبی برای خانواده داشته باشیم.
➖حضور هفتگی در مجالس وعظ، خطابه و درس اخلاق در ایجاد و حفظ و ارتقاء سطح معنویت ما و خانواده مان بسیار مؤثر است.
➖ نسبت به مناسبت های مذهبی بی تفاوت نباشیم؛ اعیاد، شهادت ها، روز عرفه و. . . در برقراری و حفظ رابطه معنوی با خدا و اولیاء الهی بسیار مؤثر و مفید است.
➖ در کنار سفرهای تفریحی، به سفرهای زیارتی هم برویم که در برقراری ارتباط عاطفی و معنوی با اولیاء خدا بسیار مفید است.
✔️ شرط سوم:رعایت سبک زندگی دینی
یعنی سبک زندگی انسان، از دین و معنویت حکایت کند که در احادیث این مرحله از معنویت نشانه ایمان واقعی دانسته شده است؛
پیامبر(ص) میفرماید:« لا تَنْظروا إلى كَثرةِ صَلاتِهِم و صَومِهِم ، و كَثرةِ الحَجِّ ، و المعروفِ ، وَ طَنطَنَتِهِم باللّيلِ! و لكنِ انْظُروا إلى صِدقِ الحديثِ و أداءِ الأمانةِ»
به زيادى نماز كسان و روزه و حجّ و بخشش و ناله هاى شبانه آنها نگاه نكنيد، بلكه راستگويى و امانتدارى شان را بنگريد.(۳)
مواردی زیادی در ارتباط با این مرحله میتوان برشمرد که رعایت انصاف،دلسوزی و مهربانی، ترک خیانت، رعایت صداقت و راستگویی ، رعایت پاکدامنی، رعایت حقوق شرعی هر یک از اعضا خانواده از آن جمله است که صرفا به رعایت حق همسران و والدین اشاره می شود؛
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔶انجام تکالیف همسران
در سبک زندگی مومنانه ،زن و مرد و سایر اعضا خانواده، باید همه دستورات الهی را با جان و دل بپذیرند و رعایت کنند .
➖پیامبر در پاسخ به سئوال یک خانم در مورد حق شوهر فرمود:«حَقُّهُ عَلَیک أن لا تَخرجی مِن بَیتِهِ إلّا بِإِذنِهِ، ولا تَصومی تَطَوُّعا إلّا بِإِذنِهِ، ولا تَتَصَدَّقی مِن بَیتِهِ إلّا بِإِذنِهِ، وإن دَعاک عَلی ظَهرِ قَتَبٍ تُجیبیهِ».
حقّ او بر تو، این است که از خانه اش جز با اجازه او بیرون نروی، و جز با اجازه او روزه مستحبّی نگیری، و از [اموال] خانه اش جز با اجازه او صدقه ندهی، و اگر [حتّی] بر پشت پالان [چهارپا] سوار بودی و تو را خواست، اجابتش کنی.
➖ علاوه بر حقوق مالی از قبیل پرداخت مهریه و نفقه ، حقوق دیگری نیز از نظراخلاق و معنویت اسلامی متوجه شوهر می باشد؛
امام صادق(ع)فرمود:
«إنَّ المَرءَ یَحتاجُ فی مَنزِلِهِ و عیالِهِ إلی ثَلاثِ خِصالٍ یَتَکلَّفُها و إن لَم یَکن فی طَبعِهِ ذلِک: مُعاشَرَهٍ جَمیلَهٍ و سَعَهٍ بِتَقدیرٍ و غَیرَهٍ بِتَحَصُّنٍ».
مرد برای اداره منزل و خانواده خود به سه خصلت نیاز دارد که حتی اگر در طبیعت او نباشد، (باید خود را به آنها وادارد)، آن خصلت ها عبارتند از: خوش رفتاری، گشاده دستی سنجیده و غیرت برای حفاظت از آنها.
🔶حقوق شرعی والدین
«وَوَصَّينَا ٱلإِنسَٰنَ بِوَٰلِدَيهِ حَمَلَتهُ أُمُّهُۥ وَهۡنًا عَلَىٰ وَهۡنٖ وَفِصَٰلُهُۥ فِي عَامَينِ أَنِ ٱشکُر لِي وَلِوَٰلِدَيكَ إِلَيَّ ٱلمَصِيرُ»
ما به انسان درباره والدین سفارش کردیم؛ [به ویژه مادرش که] او را با ناتوانی روی ناتوانی حمل کرد (به هنگام بارداری هر روز رنج و ناراحتی تازهای را متحمّل میشد)، و دوران شیرخوارگی او در دو سال پایان مییابد؛ (آری به او توصیه کردم) که برای من و برای پدر و مادرت شکر بجا آور که بازگشت (همه شما) به سوی من است!(۴)
👈 در آیه فوق، خداوند با یادآوری مهم ترین گذاره اعتقادی ،یعنی ایمان به قیامت، انسان را نسبت به احترام به والدین به ویژه مادر دستور داده است.
💠داستان بسیار جالبی هم در این کانال قرار داده شده است حتما ببینید👈 لینک
💠داستان
مردى به محضر رسول خدا آمد و گفت: من همسر شايسته اى دارم كه هنگام ورودم به خانه از من استقبال مى كند، و زمان بيرون رفتنم مرا چند قدم مشايعت مى نمايد و چون دچار اندوه و غصه گردم با مهر و محبتش اندوه و غصه مرا برطرف مى كند، رسول خدا با يك دنيا لطف و مهربانى به آن مرد فرمود:
«بَشِّرها بِالجَنةِ و قُل لَها اِنّكِ عامِلةٌ مِن عُمّالِ اللهِ و لَكِ فى كُلِّ يَومٍ اَجرُ سَبعينَ شهيداً»
او را به بهشت مژده ده، و به او بگو تو يكى از كارگزاران خدائى، و هر روز معادل هفتاد شهيد داراى پاداشى.(۵)
😄طنز
[آخر عاقبت عشق و ازدواج غلط]
در بازدید از تیمارستان یه نفر رو می بینن که به یه درختی بستنن و مرتب می گه :« لیلا ، لیلا ، لیلا.....!» از مسئول اونجا پرسیدن چی شده که همش می گه لیلا ؟ جواب می ده :« این بیچاره عاشق لیلا بوده بهش ندادن دیوونه شده و مرتب اسم لیلا رو تکرار می کنه !» از اونجا میرن به یکی از بندهایی که دیوونه های خطرناک و زنجیری رو نگه داری می کردن ، می بینن یه دیوونه ی دیگه رو به زنجیر کشیدن در یه قفس نگهداری می کنن اونم داره مرتب و با عصبانیت فریاد می زنه :« لیلا لیلا ....!!!» می پرسن این چی شده ؟ میگن :« اینم عاشق لیلا بوده ؛ لیلا رو بهش دادن اینجوری شده !!!!»
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بقره/۲۲۱.
۲.اشاره به آیه ی؛«وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ»
۳.بحار الأنوار،ج۷۵،ص۱۱۴.
۴.لقمان/۱۴.
۵.مکارم الأخلاق: ج ۱ ص ۴۶۹
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
واژه قرآنی اَوّاه
[دلسوزی و مهربانی در اسلام]
#منبر_ده_دقیقه_ای🕙
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
در قرآن کریم، واژگان مهربانی فراوان اند که رئوف،حنان، ناصح، مشفق،عطوف، رحمان، رحیم، معروف ترین آنهاست.
برخی واژگان مهربانی کم تر شنیده شده نیز وجود دارد که «اَوّاه» از آن جمله است.
اوّاه ، به کسی گفته می شود که از سر محبت و دلسوزی آه می کشد.
إِنَّ إِبْراهيمَ لَحَليمٌ أَوَّاهٌ مُنيبٌ»
همانا ابراهيم، بردبار و دلسوز و بازگشت كننده (بسوى خدا) بود!(۱)
✅«آه » اسم خداست
إِنَّ آه اسْمٌ مِنْ أَسْمَاءِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَمَنْ قَالَ آه فَقَدِ اسْتَغَاثَ بِاللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى.
به درستی که "آه" اسمی است از اسما خدا، هر کس که "آه" بگوید ، در حقیقت به خداوند تبارک و تعالی استغاثه و طلب نیاز کرده است.(۲)
🟢اهمیت دلسوزی
مرحوم علامه مجلسى (ره ) در کتاب بحارالانوار بابى راجع به این موضوع و مطلب به نام "التراحم و التعاطف و التودد" منعقد نموده است.
خداوند پیامبر را دلسوز و مهربان معرفی فرمود؛
«لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ»؛ به یقین، پیامبری از جنس خود شما به سویتان آمد که رنجهاى شما او آزرده ساخته و اصرار بر هدایت شما دارد و نسبت به مؤمنان، بسیار مهربان و دلسوز است(۳)
✅دلسوزی به همه مسلمانان
در آموزه های دینی در وهله اول اهتمام بر امور مسلمین و دلسوز به مسلمانان توصیه شده است ؛
پیامبر فرمود:«مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ ».
هر کس شب را صبح کند در حالی که به امور مسلمانان اهتمام ندارد پس او مسلمان نیست، هر کس ندای مظلومیت مسلمانی را بشنود و او را اجابت نکند[ در حد توان او را یاری نکند] مسلمان نيست».(۴)
➖پیامبر می فرماید:
«مَثَلُ المُؤمِنينَ في تَوادِّهِمْ وَ تَعاطُفِهِمْ وَ تَراحُمِهِمْ مَثَلُ الجَسدِ ؛ إذا اشتكى مِنهُ عُضوٌ تَداعى سائرُ الجَسَدِ بالسَّهَرِ و الحُمّى» مؤمنان در دوستى، عطوفت و مهر ورزى نسبت به هم چونان يك پيكرند؛ كه هرگاه عضوى از آن به درد آيد، ديگر اعضا را بى خوابى و تب فرا مى گيرد.(۵)
👈شعر معروف و جهانی سعدی مضمون حدیث فوق است؛
🌸شعر
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
✅ دلسوزی به همه انسان ها
دین اسلام دین محبت است و پیامبر (ص) و امامان نسبت به همه مهربان بودند تا جایی که در مورد دلسوزی و داستان مهربانی پیامبر نسبت به همسایه یهودی معروف است و حضرت علی(ع) مهربانی به همه انسان ها را توصیه فرموده اند:
« أَشْعِرْ قَلْبَكَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِيَّةِ وَ الْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَ اللُّطْفَ بِهِمْ، وَ لَا تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ وَ إِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ» قلب خويش را کانون رحمت و محبّت و لطف به رعيت قرار ده و در مورد آنان همچون درنده اى مباش که خوردنشان را غنيمت شمارى، زيرا آنها دو گروهند يا برادر دينى تواند و يا انسان هايى که در آفرينش شبيه تو هستند.
👈 باید توجه کرد که نسبت به کفار حربی یعنی آنها که با مسلمانان در حال جنگ هستند دلسوزی جایز نیست.الا رعایت آداب اخلاقی که پیامبر برای کفار حربی دستور داده است.
🟢آداب اخلاقی در جنگ
هرگاه پیامبر (ص) تصمیم مى گرفت لشگرى را به جنگى بفرستد، آنها را مى طلبید و در مقابل خود نشانده و مى فرمود: به نام خدا و در راه خدا و بر روش پیامبر او حرکت کنید. به دشمنان خویش خیانت نکنید، آنها را مثله ننمائید و با آنها مکر نورزید. پیرمرد ضعیف و زن و کودک را نکشید. درختان را قطع ننمائید، مگر اینکه ناچار شوید. هر کس از مسلمین از کوچک و بزرگ توجهى به یکى از مشرکین داشته باشد و او را پناه بدهد، او در امان است تا کلام خدا را بشنود، اگر از شما متابعت کرد از برادران دینى شما محسوب مى شود، و اگر امتناع کرد، او را به منزلگاه خود برسانید و از خدا استعانت جوئید.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✅دلسوزی به حیوانات
در مورد لزوم دلسوزی به حیوانات احادیث زیادی وارد شده است.
البته تذکر این نکته لازم است که دلسوزی و محبت به حیوانات باید متناسب با آنها باشد و اَشکال جدید مهربانی به سگ و گربه که از فرهنگ غربی وارد فرهنگ ما هم شده است از انحرافات عصر حاضر است.
➖در لزوم دلسوزی به حیوانات احادیث زیادی وارد شده است و در قرآن کریم نیز تذکر تکان دهنده«وَ إِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَت» میتواند هشداری باشد که مراقب باشیم که اگر در حق حیوانی ستم کنیم مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت که برای حیوانات هم رستاخیزی و حساب کتابی هست.
➖ روایت شده است که پیامبر(ص) وقتى ماده شترى را ديد كه زانويش بسته شده و بارش همچنان بر پشت اوست ـ فرمود : صاحب او كجاست ؟ به او بگوييد؛«مُروهُ فلْيَسْتعِدَّ غَدا للخُصومَةِ» خودش را براى شكايت [ اين شتر در قيامت ] آماده كند .(۶)
➖از پیامبر(ص)روایت شده که فرمود:
«مَن قَتلَ عُصْفورا عَبَثا عَجَّ إلى اللّهِ يَومَ القِيامَةِ مِنهُ ، يقولُ : يا رَبِّ ، إنّ فُلانا قَتلَني عَبَثا و لَم يَقتُلْني لِمَنفَعَةٍ»
هر كس گنجشكى را بى سبب بكُشد، آن گنجشك در روز قيامت از او به درگاه خدا بنالد و بگويد : پروردگار من ! فلانى مرا نه براى استفاده كه بى سبب كشت .(۷)
💠داستان
وقتی به حضرت امیر(ع) خبر دادند که لشكريان معاویه به جنایاتی مرتکب شده اند از جمله اینکه زن غیر مسلمانی را غارت کرده اند به شدت ناراحت و خشمگین شدند و فرمودند:
«و لَقَد بَلَغَني اَنَّ الرَّجُلَ مِنْهُمْ كانَ يَدْخُلُ عَلَي الْمَرأَةِ المُسْلِمَةِ وَ الأُخري المُعاهَدَةِ فَيَنْتَزِعُ حِجْلَها و قُلْبَها و قَلائِدَها و رِعاثَها ما تَمْتَنِع مِنْهُ الاّ بالإسْتِرْجاعِ و الإسْتِرْحام، ثُمَّ انْصَرَفُوا وافِرينَ، مانالَ رَجُلاً مِنْهُمْ كَلْمٌ ولااُريقَ لَهُمْ دَمٌ. فَلَوْ أنَّ امْرَأً مُسْلِما ماتَ من بَعدِ هذا أَسَفَا ما كانَ بِه مَلُوما بَل كانَ به عِنْدي جَديرا»
شما را از حدود آن شهر دور گردانيده است شنيده ام كه مردي از لشكريان او به خانه ي زن مسلمان و زن ديگر غيرمسلماني كه در پناه اسلام جان و مال شان محفوظ بوده است، وارد شده اند و خلخال از پا و دست بند از دست و گردن بند از گردن و گوشواره هاي آن ها را از گوش شان بيرون آورده و ربوده اند، در حالي كه هيچ وسيله اي براي دفاع جز گريه و التماس نداشته اند. آنان با غنيمت فراوان برگشته اند بدون اين كه حتي يك نفرشان زخمي گردد يا قطره خوني از ايشان ريخته شود.
اگر از اين پس، مسلماني از غم چنين حادثه اي بميرد، جاي ملامت نيست، بلكه به نظر من سزاوار است
💠داستان
پیامبر شب معراج زنی بدکاره را مشاهده فرمود که به بهشت راه یافته بود؛
زنى بد كاره سگى را ديد كه بر سر چاهى له له مى زند و كم مانده است از تشنگى بميرد . او كفش خود را در آورد و آن را به روسرى خود بست و به وسيله آن از چاه آب كشيد [ و به آن حيوان داد ] ؛ و به سبب اين كار آمرزيده شد.
💠داستان
پیامبر فرموده است در شب معراج زن مومنه ای را مشاهده فرمود که معذب است؛
به سبب آن كه گربه اى را بسته بود و اجازه نمى داد براى غذاى خود شكار كند و بدين سبب مُرد ، مستوجب آتش دوزخ گشت .(۸)
💠داستان
دختر علامه طباطبایی میگوید: «یک روز به دیدنشان رفتم. دیدم خیلی ناراحتند. علت را پرسیدم. خانمشان گفتند: بچه گربهای افتاده توی چاهک حیاط خلوت ایشان. از دیروز تا حالا پریشان است. همین طور راه میروند؛ نه غذا میخورند و نه استراحت میکنند. من خندیدم و گفتم: برای بچه گربه ناراحتید؟ ایشان به من گفتند: بشر باید عاطفه داشته باشد. آدم بیعاطفه یعنی با قرآن دوست نیست.» بعد هم کلی خرج کرد و چاهک را شکافت تا بچه گربه را دربیاورد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.هود/۷۵
۲.التوحید صدوق، ص ٢١٩
۳.توبه/۱۲۸.
۴.الکافي ،ج۲،ص۱۶۴.
۵.مطابق ؛بحار الانوار، ج۷۱، ص۲۳۴.
۶. بحار الأنوار،ج۵۰،ص۲۷۶.
۷.كنز العمّال /۳۹۹۷۱ .
۸. كنز العمّال / ۴۳۶۹۵
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
تقابل صدق و نفاق
[منبر پنج دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
✅بیان موضوع
در فقره ای از زیارت عاشورا «قدم صدق» مطرح شده است؛
«وَأجْعَلْ لي قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَيْنِ، وَاَصْحابِ الْحُسَيْنِ، الَّذينَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلامُ؛ خدايا براي من نزد خود قدم صدقي با حسين و يارانش قرار ده؛ همان كساني كه خون قلبشان را فداي امام حسين كردند».
➖در قرآن هم « قدم صدق» مطرح شده است «وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُواْ أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِندَ رَبِّهِمْ؛ به كساني كه ايمان آورده اند بشارت ده كه نزد پروردگارشان قدم صدق [ومنزلتي راستين] دارند».
➖ در آیه ای از قرآن صدق در مقابل نفاق مطرح شده است؛
«وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ ۚ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِيمَانًا وَتَسْلِيمًا...لِيَجْزِيَ اللَّهُ الصَّادِقِينَ بِصِدْقِهِمْ وَيُعَذِّبَ الْمُنَافِقِينَ إِنْ شَاءَ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا»
هدف این است که خداوند صادقان را بخاطر صدقشان پاداش دهد، و منافقان را هرگاه اراده کند عذاب نماید یا (اگر توبه کنند) توبه آنها را بپذیرد؛ چرا که خداوند آمرزنده و رحیم است...مؤمنان وقتی لشکر احزاب را دیدند گفتند: «این همان است که خدا و رسولش به ما وعده داده، و خدا و رسولش راست گفتهاند!» و این موضوع جز بر ایمان و تسلیم آنان نیفزود.(۱)
➖در انتخاب بین دو جبهه ،لیاقت خود بشر است که در عمل اثبات کند که چه موجودی است؟ یک موجود حق جو، عدالت خواه، ارزش خواه و نور طلب است یا برعکس یک موجود شریر، مفسد، خونریز، ظالم و... است؟
🔴نگرانی پیامبر از سقوط امت
حضرت امیر(ع) نگرانی مهم پیامبر(ص) را خطر نفاق دانسته اند:«و لَقد قالَ لي رسولُ اللّه ِ(ص) : إنّي لا أخافُ على اُمَّتي مُؤمِنا و لا مُشرِكا ، أمّا المُؤمنُ فيَمنَعُهُ اللّه ُ بإيمانِهِ ، و أمّا المُشرِكُ فيَقمَعُهُ اللّه ُ بشِركِهِ، و لكنّي أخافُ علَيكُم كُلَّ مُنافِقِ الجَنانِ ، عالِمِ اللِّسانِ ، يقولُ ما تَعرِفونَ ، و يَفعَلُ ما تُنكِرونَ»
رسول خدا (ص) به من فرمود : من براى امّتم نه از مؤمن مى ترسم و نه از مشرك؛ زيرا مؤمن را خداوند به واسطه ايمانش جلوگيرى مى كند و مشرك را خداوند به سبب شركش از پاى در مى آورد. امّا ترس من براى شما از منافق زبان بازى است كه مطابق اعتقادات شما سخن مى گويد و برخلاف آنچه معتقديد عمل مى كند.(۲)
🔴فتنه؛زمینه سقوط
تقابل صدق و نفاق و سقوط اهل نفاق در شرایط فتنه اتفاق می افتد در این باره کلام شگفت انگیزی از حضرت امیر(ع) وجود دارد؛
«إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْكَامٌ تُبْتَدَعُ، يُخَالَفُ فِيهَا كِتَابُ اللَّهِ وَ يَتَوَلَّى عَلَيْهَا رِجَالٌ رِجَالًا عَلَى غَيْرِ دِينِ اللَّهِ. فَلَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ مِنْ مِزَاجِ الْحَقِّ لَمْ يَخْفَ عَلَى الْمُرْتَادِينَ، وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ مِنْ لَبْسِ الْبَاطِلِ انْقَطَعَتْ عَنْهُ أَلْسُنُ الْمُعَانِدِينَ، وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ، فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ يَنْجُو الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنى».
آغاز پيدايش فتنه ها پيروى از هوا و هوسها و بدعتهايى است که با کتاب خدا مخالفت دارد و گروهى (چشم و گوش بسته يا هواپرست آگاه) به پيروى آنان برمى خيزند و برخلاف دين خدا از آنها حمايت مى کنند. اگر باطل از آميختن با حق جدا مى گرديد بر کسانى که طالب حقّند پوشيده نمى ماند. و اگر حق از آميزه باطل پاک و خالص مى شد زبان دشمنان و معاندان از آن قطع مى گشت. ولى بخشى از اين گرفته مى شود و بخشى از آن و اين دو را به هم مى آميزند و اينجا است که شيطان بر دوستان و پيروان خود مسلّط مى شود. و «تنها کسانى که مشمول رحمت خدا بودند» از آن نجات مى يابند.(۳)
🔶جمع بندی
در اتفاقاتی که روزمره در برابر چشمان ما رخ میدهد در معرض امتحان الهی هستیم بی طرفی در این میدان معنا ندارد و باید ایمان راستین خود را در عمل اثبات کنیم و در جبهه گیری های حق و باطل ، انتخاب داشته باشیم و برای تقویت جبهه حق قدم بر داریم و این همان قدم صدق است که مورد تأکید قرار گرفته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.احزاب ۲۲ و۲۴
۲.نهج البلاغه، نامه ۲۷
۳.همان، خطبه ۵۰
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
نشانه های فضل و رحمت الهی
#منبر_۲۰_دقیقه_ای
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
نماز شب ۱۱ رکعت است: هشت رکعت آن به صورت چهار نماز دورکعتی به نیت نافله شب خوانده میشود. دو رکعت به نیت نماز شَفع. یک نماز یکرکعتی هم به نیت نماز وَتر خوانده میشود.
مستحب است در رکعت اولِ نماز شفع، سوره حمد و سوره ناس و در رکعت دوم، سوره حمد و سوره فلق خوانده شود. همچنین در نماز وتر پس از سوره حمد، سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سورههای فلق و ناس قرائت شود
مستحبات قنوت نماز وتر
➖برای۴۰ مؤمن دعا یا استغفار شود
➖«اَسْتَغْفِرُاللهَ رَبّی وَ اَتُوبُ اِلَیه»۷۰ بار
➖«هذا مَقامُ الْعائِذِ بِک مِنَ النّارِ»۷ بار
➖«اَلعَفو» ۳۰۰ بار
➖سپس این دعا را بخواند: «رَبِّ اغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلی اِنَّک اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمُ.»
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
حضرت سلیمان دارای قدرت های خاصی بوده است، باد مسخر ش بود، جن و انس در خدمتش بودند، خداوند منطق الطیر و سخن گفتن با حیوانات را به او ممکن ساخته بود
روزی حضرت سلیمان علیه السلام از بیت المقدس بیرون آمد در حالی که سیصد هزار تخت در جانب راست او بود که انسانها عهده دار آن بودند و سیصد هزار تخت در جانب چپ او وجود داشت که جن ها بر آنها گمارده شده بودند. به پرندگان فرمان داد بر روی لشگرش سایه بیافکنند، به باد فرمان داد تا آنها را به مدائن برساند؛ باد ماموریت خود را انجام داد، سپس از آنجا به منطقه اسطخر بازگشت و شب را در آنجا به سر برد. فردای آن شب به جزیره «برکاوان» (واقع در فارس) رفت. سپس به باد فرمان داد آنها را به سرزمین گود فرود آورد. باد چنین کرد. آنها در سرزمینی فرود آمدند که نزدیک بود پاهایشان به آبهای زیر زمین برسد. بعضی از حاضران به دیگران گفتند: «آیا حکومت و سلطنتی بزرگتر از این دیده اید؟» بعضی جواب دادند: نه هرگز چنین شکوه و عظمتی نه دیده ایم و نه شنیده ایم. فرشته ای از آسمان فریاد زد: «پاداش یک تسبیح بزرگتر است از آنچه شما مشاهده کردید».
بر همین اساس روزی حضرت سلیمان علیه السلام با اسکورت و شکوه پادشاهی عبور می کرد در حالی که پرندگان بر سرش سایه افکنده بودند و جن و انس در اطرافش با کمال ادب و احترام عبود می نمودند. در مسیر راه دید عابدی در گوشه ای مشغول عبادت خدا است. آن عابد هنگامی که موکب پرشکوه سلیمان را دید به پیش آمد و گفت: «ای پسر داود! براستی خداوند سلطنت و امکانات عظمیمی در اختیارت نهاده است!»
حضرت سلیمان فرمود:
«لَتَسبیحَةٌ فی صَحیفةِمومنٍ خَیرٌ مِمّا اُعطِیَ لابن داود، فَاِنّ ما اُعطی ابنَ داود یَذهب و التسبیحُ تَبقی»
ثواب یک تسبیح خالص در نامه عمل مومن از همه آنچه خداوند به سلیمان داده بیشتر است زیرا ثواب آن تسبیح در نامه عمل باقی می ماند ولی سلطنت سلیمان از بین میرود.
✅بیان موضوع
در منظر انسانها افرادی که دارای ثروت و قدرت باشند مورد لطف و فضل و رحمت الهی هستند ،خداوند در سوره فجر که سوره امام حسین(ع) است با کلمه «کلا» به چنین انگاره ای خط بطلان کشیده است؛
«فَأَمَّا الْإِنْسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهَانَنِ»
امّا انسان هنگامی که پروردگارش او را برای آزمایش، اکرام میکند و نعمت میبخشد (مغرور میشود و) میگوید: «پروردگارم مرا گرامی داشته است! و امّا هنگامی که برای امتحان، روزیش را بر او تنگ میگیرد (مأیوس میشود و) میگوید: «پروردگارم مرا خوار کرده است!»
پس از نظر قرآن نشانه های دیگری به عنوان نشانه های فضل و رحمت خاصه الهی بیان شده است.
که در این مبحث برخی از این نشانه ها مورد بحث قرار میگیرد؛
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢توفیق عبادت و شب زنده داری
امام سجاد (ع) در قالب دعایی زیبا انگاره های اشتباه در مورد عوامل فضل و رحمت الهی، فضل و فضیلت را در طاعات و عبادات دانسته اند؛
«وَ اعْصِمْنِی مِنْ أَنْ أَظُنَّ بِذِی عَدَمٍ خَسَاسَةً، أَوْ أَظُنَّ بِصَاحِبِ ثَرْوَةٍ فَضْلا، فَإِنَّ الشَّرِیفَ مَنْ شَرَّفَتْهُ طَاعَتُک، وَ الْعَزِیزَ مَنْ أَعَزَّتْهُ عِبَادَتُک»
پروردگارا! مرا در امان نگاه دار از اینکه گمان کنم کسی که مالی ندارد پست است و یا کسی که ثروتمند است برتر باشد؛ چرا که شریف کسی است که طاعت تو او را شریف نموده و عزیز کسی است که عبادت تو او را عزیز کرده باشد!
➖امام باقر (ع) فرمود:
«إنَّ مِن رَوحِ اللّه ثَلاثَةً التَّهَجُّدَ بِاللَّیلِ وَ إفطارَ الصّائمِ و لِقاءَ الإخوانِ»(۲)
سه چیز نشانه رحمت خدا است:
۱.عبادت شبانه
۲.افطار دادن به روزه دار
۳.دیدار با برادران
➖« إِنَّ الْمُتَّقِینَ فِی جَنَّاتٍ وَعُیُونٍ آخِذِینَ مَا آتَاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ کَانُوا قَبْلَ ذَلِکَ مُحْسِنِینَ کَانُوا قَلِیلاً مِّنَ اللَّیْلِ مَا یَهْجَعُونَ»
پرهیزگاران در میان باغهای بهشت و چشمه ساران خواهند بود. دریافت می دارند چیزهائی را که پروردگارشان بدیشان مرحمت فرموده باشد. چرا که آنان پیش از آن (در سرای جهان) از زمره نیکوکاران بوده اند. آنان اندکی از شب می خفتند.(۳)
➖امام صادق (ع) می فرمایند :
«شَرَفُ الرَّجُلِ قِیَامُهُ بِالَّلیْلِ وَ عِزُّهُ اسْتِغْنَائُهُ عَنِ النَّاس. شرف مرد به شب خیزی اوست و عزتش در بی نیازی از مردم نهفته است.(۴)
➖آیتالله قاضی به علامه طباطبایی:
«فرزندم، اگر دنیا میخواهی، نماز شب بخوان. اگر آخرت هم میخواهی، نماز شب بخوان
🟢علم و دانش
➖«يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ» خداوند کسانی را که ایمان آوردهاند و کسانی را که علم به آنان داده شده درجات عظیمی میبخشد؛ و خداوند به آنچه انجام میدهید آگاه است!(۵)
➖«وَلَقَدْ آتَيْنَا دَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ عِلْمًا ۖ وَقَالَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي فَضَّلَنَا عَلَىٰ كَثِيرٍ مِنْ عِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ»
و ما به داوود و سلیمان، دانشی عظیم دادیم؛ و آن دو گفتند: «ستایش از آن خداوندی است که ما را بر بسیاری از بندگان مؤمنش برتری بخشید.»(۶)
🔹خداوند علوم خاصّى را به افراد خاصّى داده ودر قرآن از آنها ياد كرده است از جمله:
➖ به حضرت آدم، علم اسما را آموخت؛«وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ كُلَّها»
➖ به حضرت خضر، علوم باطنى وتأويل حوادث تفضل فرموده بود تا حضرت موسى شاگردش شود؛« هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْداً»
➖یکی از علومی که به حضرت يوسف، داده بود علم تعبير خواب بود؛ «عَلَّمَنِي رَبِّي»
➖به حضرت داوود، دانش زرهسازى. «وَ عَلَّمْناهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ»
➖ به حضرت سليمان، علم زبان پرندگان و حیوانات عطا فرموده بود؛«عُلِّمْنا مَنْطِقَ الطَّيْرِ»
➖به جانشین حضرت سليمان، علمى داده بود كه با آن تخت سلطنتى را از كشورى به كشور ديگر مىآورد. «قالَ الَّذِي عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْكِتابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَنْ يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ...»
➖ به طالوت، دانش های نظامى داده بود؛ «وَ زادَهُ بَسْطَةً فِي الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ»
➖به رسولاكرم وساير انبيا، علوم غيب عطا فرموده؛ «فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ»
➖حضرت پیامبر(ص) می فرماید:
«إنَّ اَكْرَمَ العِبادِ إلَی اللهِ بَعْدَ الاَنبیاءِ العُلَماءُ ثُمّ حَمَلَةُ القُرآن. یخْرُجونَ مِن الدُّنیا كَما یخْرُجُ الاَنبیاء وَ یحْشُرونَ مِنْ قُبُورِهِم مَعَ الاَنبیاءِ و یمُرُّونَ عَلی الصِّراط مَعَ الاَنبیاءِ و یأخُذونَ ثوابَ الاَنبیاء. فَطوبی لِطالب العِلْمِ و حامِلِ القرآنِ ممّا لَهُم عِندَ اللهِ مِن الكرامَةِ وَ الشَّرَفِ.»
گرامی ترین بندگان بعد از انبیاء ، علما و سپس حافظان قرآن هستند. مانند انبیاء از دنیا میروند، همراه انبیاء از قبرهایشان خارج میشوند، به همراه انبیاء از صراط میگذرند و ثواب انبیاء را میبرند. پس خوشا به حال پوینده راه علم و حافظ قرآن، به سبب كرامت و شرافتی كه نزد خدا دارند.(۷)
🌺شعر
آن را که فضل و دانش و تقوا مسلّم است
هر جا قدم نهد قدمش خیر مقدم است
در پیشگاه علم مقامی عظیم نیست
از هر مقام و مرتبهای علم، اعظم است
جاهل اگر چه یافت تقدّم مؤخر است
عالم اگر چه زاد مؤخّر مقدّم است
جاهل به روز فتنه ره خانه گم کند
عالم چراغ جامعه و چشم عالم است
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢 تقوا و پارسایی
تقوا موجب فضل و رحمت خاصه الهی است.
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ»(۸)
ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیرهها و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!
👌قرآن، تمام تبعيضهاى نژادى، حزبى، قومى، قبيلهاى، اقليمى، اقتصادى، فكرى، فرهنگى، اجتماعى و نظامى را مردود مىشمارد و ملاك فضيلت را تقوا مىداند. «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ».
🟢جهاد
➖«لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا»
(هرگز) افراد باایمانی که بدون بیماری و ناراحتی، از جهاد بازنشستند، با مجاهدانی که در راه خدا با مال و جان خود جهاد کردند، یکسان نیستند! خداوند، مجاهدانی را که با مال و جان خود جهاد نمودند، بر قاعدان [= ترککنندگان جهاد] برتری مهمّی بخشیده؛ و به هر یک از این دو گروه (به نسبت اعمال نیکشان،) خداوند وعده پاداش نیک داده، و مجاهدان را بر قاعدان، با پاداش عظیمی برتری بخشیده است.(۹)
👈كسانى كه به جبههى جهاد نمىروند، چند گروهند: منافقان بىايمان، مسلمانان ترسو، رفاهطلبان، شكّاكان، بىهمّتان كه به بهانه های مختلف سعی دارند از جهاد شانه خالی کنند ؛
برخی با طرح اختلافات مذهبی و سلیقه ای از همراهی با مظلومان و مسلمانان اجتناب میکنند حتی حاضر نمی شوند در مقام حرف از مظلوم حمایت کنند.
برخی میگویند با مال و بيان و قلم و دعا، رزمندگان را دعا و حمايت مىكنيم، و جهاد، براى ما واجب عينى نيست. که در این آیه از این گروه انتفاد شده است.
🟢دوگانه ایمان و عمل صالح
در آیات و احادیث دوگانه ایمان و عمل صالح نشانه برتری،و برخورداری از فضل و رحمت الهی دانسته شده است.
➖«وَالْعَصْرِ اِنَّ الاِْنْسانَ لَفِى خُسْر ـ اِلاَّ اَلَّذينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ وَتَواصَوْا بِالْحَقِّ وَتَواصَوْا بِالصَّبْرِ».
➖«وَ بَشِّرِ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنّات تَجْرِی
مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهار» و كسانى را كه ایمان آوردهاند و كارهاى شایسته انجام دادهاند، مژده ده كه ایشان را باغهایى خواهد بود كه از زیر[درختان] آنها جوىها روان است.
➖« الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ طُوبى لَهُمْ وَ حُسْنُ مَآب» كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شایسته كردهاند، خوشا به حالشان، و خوش سرانجامى دارند.
➖پیامبر (ص) فرمود:
لَیسَ لِاحَدٍ فَضْلٌ الّا بِالدِّین او عَمَلٍ صالح»هیچ کس بر دیگری برتری ندارد، مگر به وسیله دین یا عمل صالح.(۱۰)
🟢 ذکر الهی
افرادی که از یاد خدا غافل نمی شوند مورد فضل و رحمت خاصه الهی هستند؛
➖«وَٱلذَّٰكِرِينَ ٱللَّهَ كَثِيرٗا وَٱلذَّٰكِرَٰتِ أَعَدَّ ٱللَّهُ لَهُم مَّغفِرَةٗ وَأَجرًا عَظِيمٗا» و مردان و زنانی که خدا را فراوان یاد میکنند خدا برای [همهی] آنان آمرزش و پاداشی بزرگ فراهم ساخته است.(۱۱)
خوشا آنانکه الله یارشان بی
بحمد و قل هو الله کارشان بی
خوشا آنانکه دایم در نمازند
بهشت جاودان بازارشان بی
🟢سخاوت
از جمله افرادی که مورد فضل و رحمت خاصه الهی هستند افراد دست و دلباز هستند؛
«الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرًّا وَعَلَانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ» ﴿ بقره٢٧٤﴾
کسانی که اموالشان را در شب و روز و پنهان و آشکار انفاق می کنند، برای آنان نزد پروردگارشان پاداشی شایسته و مناسب است؛ و نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین می شوند.
➖ امام صادق(ص) فرمود:« السَّخاءُ مِن أخلاقِ الأنبياءِ ، و هُو عِمادُ الإيمانِ ، و لا يكونُ مؤمنٌ إلاّ سَخيّا ، و لا يكونُ سَخيّا إلاّ ذو يَقينٍ و هِمَّةٍ عالِيَةٍ ؛ لأنَّ السَّخاءَ شُعاعُ نورِ اليَقينِ ، و مَن عَرَفَ ما قَصَدَ ، هانَ علَيهِ ما بَذَلَ» .
بخشندگى از اخلاق پيامبران است و ستون ايمان مى باشد . هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها آن كس بخشنده است كه از يقين و همّت والا برخوردار باشد ؛ زيرا بخشندگى ، پرتو نور يقين است . هر كه هدف را بشناسد ، بخشش بر او آسان شود .(۱۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
زکریای اشعری از یاران امام رضا علیه السلام است ،که گویا از وجود برخی مسائل در میان مردم اندوهگین شده بود، روزی برای کسب اجازه; خدمت امام رضا(ع) رسیده عرض می کند:
«انی ارید الخروج عن اهل بیتی فقد کثر السفهاء فیهم » من قصددارم از میان خاندان و اهل قم بیرون رفته، آنان را ترک گویم چه اینکه نادانها در میان ایشان زیاد شده اند.
امام رضا(ع) در پاسخ یار باوفای خویش فرمود:
«لاتفعل فان اهل قم یدفع عنهم بک کما یدفع عن اهل بغداد بابی الحسن الکاظم علیه السلام» ای زکریا این کار را نکن و از قم مهاجرت ننما، زیرا خداوند به واسطه وجود تو بلا و عذاب را از خاندان تو و اهل قم دفع می کند چنانچه به وجود پدرم امام کاظم(ع) شر و بلا را از اهل بغداد دور ساخته است.
💠داستان
ملای رومی در مثنوی ماجرایی را نقل میکند؛
شخصی به مسجدی در می شد و دید که مردم در حال بیرون آمدن هستند . پرسید که قضیه چیست که مردم شتابان از مسجد خارج می شوند . یکی از آنان گفت : پیامبر (ص) نماز جماعت بر پا کرد و اینک به پایان رسانده است . آن شخص همینکه متوجه شد که به فضیلت نماز پیامبر (ص) نرسیده منقلب شد و آهی آتشین برکشید .
🌸شعر
گفت آه و دود از آن آه شد برون
آهِ او می داد از دل بویِ خون
یکی از نمازگزاران اهلِ معرفت بدو گفت : سوزِ سینه ات را به من بده و نمازی که اینک همراه پیامبر بر پا داشته ام از آنِ تو .
🌸شعر
آن یکی از جمع گفت : این آه را
تو به من دِه ، و آن نمازِ من تو را
شخصِ حسرت خورده بیدرنگ این پیشنهاد را پذیرفت . امّا همان شب در عالمِ رویا هاتفی به خریدار حسرت از فوتِ نماز جماعت گفت : خوشا به حالت که در این داد و ستد پیروز و منتفع برآمدی . و به احترام این خوش ذوقی ، نماز همگان مقبول افتاد . مولانا در این حکایت می گوید : سینۀ پُر عشق و سوز از آدابِ فاقدِ عشق بسی بالاتر است.
💠داستان
سعید بن مسیب روایت شده که گفت: قحطى عمومى مردم را فرا گرفت، من چشم خود را گشودم، غلام سیاهى را بالاى تپهاى تنها دیدم، به طرف او روان شدم، دیدم لبهاى خود را حرکت میدهد، هنوز دعاى او تمام نشده بود که ابرى آمد، وقتی آن ابر را دید خوشحال شد و برگشت، به قدرى باران آمد که ما گمان کردیم غرق خواهیم شد. من به دنبال آن غلام رفتم تا اینکه دیدم داخل خانه امام سجاد(ع) شد. من نیز بعد از او داخل خانه آنحضرت شدم، و گفتم: اى آقاى من! در خانه شما غلام سیاهى است که به من تفضّل نما و او را به من بفروش؟ آنحضرت فرمود: «اى سعید! چرا آن غلام به تو بخشیده نشود؟»، پس به سرپرست غلامان خود دستور داد تا همه غلامهایى را که در خانه آنحضرت بودند به من بدهند، او غلامان را حاضر ساخت، ولى من آن غلام سیاه را در بین آنان ندیدم، گفتم: غلام سیاهی که من میخواهم در میان آنان نیست! سرپرست غلامان گفت: غیر از فلان غلام که نگهبان است کسى نیست، گفتم: او را بیاور! چون او را آورد دیدم همان غلام سیاهى است که من میخواستم.
به امام گفتم: این همان غلام سیاهى است که من میخواهم، امام(ع) فرمود: «اى غلام! سعید مالک تو شد، با او برو»، غلام سیاه به من گفت: چه باعث شد که تو بین من و مولاى من جدایى انداختى؟! گفتم: آن معجزهاى که من بالاى تپه از تو دیدم، ناگاه آن غلام دست خود را با تضرّع و زارى به طرف آسمان بلند کرد و گفت: اى خدا! اگر ما بین من و تو رازى بوده که آنرا فاش کردى الآن مرا قبض روح کن. امام سجاد(ع) و حاضران در مجلس گریستند، من هم با چشم اشکبار خارج شدم، همینکه به منزل خود رسیدم پیغامرسان امام نزد من آمد و گفت: اگر میخواهى در تشییع جنازه آن غلام سیاه شرکت کنی بیا!.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.سفینه بحار ج ۱،ص۶۰
۲.أمالی، طوسی، ص ۱۷۲
۳.سوره ذاریات ۱۵ تا ۱۸
۴.الخصال ،ص۲۰
۵.مجادله/۱۱.
۶.نمل/۱۵
۷.بحارالانوار ،ج ۸۹، ص ۱۸ـ
۸.حجرات/۱۳.
۹.نسا/۹۵.
۱۰.مسند احمد، ج۵، ص۱۴۵
۱۱.احزاب/۳۵
۱۲.بحار الأنوار ،ج۷۱،ص۳۵۵.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
آثار نمازقطعی است
[#منبر_پنج_دقیقه_ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
✅بیان موضوع
نماز، عمل عبادی مسلمانان است که در قرآن ۹۸ باراز آن یاد شده است.بنا بر آیات قرآن، نماز عامل بازدارنده از گناه، وسیلۀ رستگاری، یاریکننده انسان در مشکلات و از سفارشهای مهم خدا به پیامبران و از دغدغههای پیامبران بهویژه درباره خانوادهشان است.
درکتابهای وسایلالشیعه و مُستَدرَک بیش از ۱۱۶۰۰ حدیث در موضوع نماز نقل شده است.
✔️نماز را از دست ندهیم
فوت نماز به هر بهانه ای باشد مصیبت اخروی است.
پیامبر(ص) فرمود
خمسة من مصائب الآخرة: فوت الصلوة و موت العالم و ردّ السائل و مخالفة الوالدین و فوت الزکاة.
پنج چیز از مصیبتهای آخرت است:
1) فوت شدن نماز؛
2) مردن عالم؛
3) رد کردن سائل؛
4) مخالفت والدین؛
5) ندادن زکات.(۱)
🔵آثار نماز
در آیات و احادیث آثار و برکات زیادی به نماز بیان شده است که فقط چند مورد اشاره می شود؛
👈قرب معنوی( الهی شدن):
امام صادق(ع) نماز را عامل قرب الهی دانسته اند؛«الصَّلَاةُ قُرْبَانُ كُلِّ تَقِيٍّ»
و می فرماید: «مَا أَعْلَمُ شَیْئاً بَعْدَ الْمَعْرِفَةِ أَفْضَلَ مِنْ هَذِهِ الصَّلَاةِ أَ لَا تَرَی أَنَّ الْعَبْدَ الصَّالِحَ عِیسَی ابْنَ مَرْیَمَ(ع) قَالَ وَ أَوْصانِی بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ مادُمْتُ حَیّاً»بعد از معرفت الهی، از نماز بافضیلتتر سراغ ندارم. مگر نمیبینید بنده صالح، عیسی(ع) فرمود خداوند تا زمانی که زندهام، مرا به نماز و زکات سفارش کرده است».(۲)
👈 بازدارندگی از گناهان: «اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ ۖ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ ۗ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ» آنچه را از کتاب (آسمانی) به تو وحی شده تلاوت کن، و نماز را برپا دار، که نماز (انسان را) از زشتیها و گناه بازمیدارد، و یاد خدا بزرگتر است؛ و خداوند میداند شما چه کارهایی انجام میدهید!(۳)
👈 بخشش گناهان:«و أقِم الصلوة طَرَفَی النّهار و زُلَفاً من اللّیل انّ الحسنات یُذهِبْنَ السیئات ذلک ذکری للذّاکرین»در دو طرف روز، و اوایل شب، نماز را برپا دار؛ چرا که حسنات، سیئات (و آثار آنها را) از بین میبرند؛ این تذکّری است برای کسانی که اهل تذکّرند!(۴)
✅نماز نتیجه خواهد داد
یکی از شگردهای شیطان، نا امید کردن انسان از نتایج عبادات است باید بدانیم که همین نمازهای ضعیف و ناقص، بالاخره نتیجه بهش خواهند بود
پیامبر اکرم (ص)فرمودند:
«ما دُمتَ في الصَّلاةِ فإنَّكَ تَقرَعُ بابَ المَلِكِ الجَبّارِ، و مَن يُكثِرْ قَرعَ بابِ المَلِكِ يُفتَحْ لَهُ» .(۵)
تا زمانى كه در نماز هستى دَرِ خانه پادشاهى مقتدر را مى كوبى و هر كه دَرِ خانه پادشاه را بسيار بكوبد ، سرانجام آن در به رويش باز مى شود .
در حدیث دیگری داریم که ممکن است بخشی از نماز مورد قبول واقع شود پس دشواری رعایت شرایطی مثل حضور قلب در نماز ما را نا امید نکند؛
«إنَّ مِنَ الصلاةِ لَما يُقبَلُ نِصفُها و ثُلثُها و رُبعُها و خُمسُها إلى العُشرِ، و إنّ مِنها لَما يُلَفُّ كما يُلَفُّ الثَّوبُ الخَلَقُ فيُضرَبُ بها وَجـهُ صاحِبِها، و إنّما لكَ مِن صلاتِكَ ما أقبَلتَ علَيهِ بقَلبِكَ .
پيامبر خدا (ص) : بعضى از نمازها هست كه نصف و يك سوم و يك چهارم و يك پنجم تا يك دهم آنها پذيرفته مى شود و بعضى از نمازها هست كه مانند كهنه اى مُچاله مى شود و به صورت صاحبش پرت مى گردد . تنها آن قسمت از نمازت بهره توست كه با دل خود بدان رو كنى.(۶)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. مکارم الاخلاق،ج۲،ص۳۶۶.
۲.محمد بن یعقوب کلینی؛ الکافی؛ ج ۳، ص ۲۶۴.
۴.هود/۱۱۴.
۵.بحار الانوار،ج۷۴،ص۷۸.
۶.بحار الأنوار،ج۸۴،ص۲۶۰
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً
🔸 امام حسن عسکری(ع) در تفسیر آیه «با مردم به زبان خوش سخن بگویید» فرمودند: یعنی با مردم، چه مؤمن و چه مخالف، به زبان خوش سخن بگویید. مؤمن به هممذهبان، روی خوش نشان میدهد و با مخالفان، با مدارا سخن میگوید تا به ایمان جذب شوند و حتی اگر نشدند، با این رفتار، از بدیهای آنان در حق خود و برادران مؤمنش پیشگیری کرده است.
(مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۲۶۱)
🌺سالروز ولادت امام حسن عسکری(ع) مبارک باد
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
یهودی نباشیم
[بیان اوصاف یهود در قرآن کریم]
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
آیت الله العظمی مکارم:
در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست:
ربا گرفتن مسلمانان از کفارى که در پناه اسلام نیستند.
ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر.
ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر.
[در این مسأله نظر برخی مراجع تفاوت دارد]
💠نکته تاریخی
[ایجاد انگیزه]
هنگامی که پیامبر در مدینه حکومت اسلامی خود را تشکیل دادند از جمله کارهای جالب که انجام دادند تدوین قانون بود که از این قانون به عنوان «دُستورالمدینه» یاد می شود. از جمله محور های جالب این قانون توجه ویژه به یهود و به عبارتی اتمام حجت مهربانانه پیامبر با یهود بود.که در بندهایی از قانون مدینه،امتیازاتی متوجه یهودی های مدینه است تا اتمام حجتی باشد برای تاریخ که قدر نشناسی ،نمک بحرامی و خیانت پیشگی آنها برای همه افراد حقیقت جو روشن شود تا یهودی های خبیث با مظلوم نمایی که یکی از شگرد های همیشگی شان است بعدها نگویند که مسلمانان از اول با ما با دشمنی و کنیه ورزی رفتار کردند .
👈مفادی از قانون مدینه را توجه کنیم؛
➖تا آنگاه که مؤمنان با دشمن در پیکارند، یهود نیز باید در پرداخت هزینه جنگ با مؤمنان همراه باشند.
➖یهود بنیعوف، خود و بستگانشان امتی همراه با مسلمانان هستند؛ دین یهود از آنِ ایشان و دین مسلمانان از آنِ مسلمانان است؛ مگر کسی که با پیمانشکنی ستم کند و راه گناه در پیش گیرد که چنین کسی جز خود و خانوادهاش را تباه نخواهد ساخت.
➖یهود بنینجار، بنیحارث، بنیساعده، بنیجُشَم، بنیالأوس، بنیثعلبه، و بنیشطیبه، همسان با قبیله بنیعوفاند. روشن است که راستی و استواری بر پیمان، با پیمانشکنی یکسان نیست. هیچ یک از آنان جز به اجازه محمد(ص)، نباید بیرون رود.
➖در پیکار با دشمنان، هزینه یهود بر عهده خود آنان و هزینه مسلمانان بر عهده خود ایشان خواهد بود؛ و بر هر دو گروه است که در برابر کسی که با شرکتکنندگان در این پیماننامه به ستیز برخیزد، با همیاری یکدیگر پیکار کنند. نیز باید راستی و نیکخواهی و نیکی، بیهیچ پیمانشکنی میان ایشان استوار باشد.
✅بیان موضوع
از موضوعاتی که در قرآن کریم به آن فراوان پرداخته شده اوصاف یهود است. اگر امروز ویژگیهای یهود را آنهم از معتبرترین کلام دنبال میکنیم به جهت آن است که مبادا تحت تأثیر تبلیغات حرفه ای و شگردهای شیطانی یهود صهیونیست قرار بگیریم.
و از طرفی دیگر طبق آن ضرب المثل که؛ «گفت ادب از که آموختی گفت از بی ادبان » با تکرار ویژگی های نفرت آور یهود مراقب باشیم که این ویژگی ها در رفتار و اخلاق ما وجود نداشته باشد.
پس با این دو هدف، اوصاف یهود را از زبان خداوند دنبال خواهیم کرد.
✔️آیه ای جامع در وصف یهود
یکی از جاهایی که خداوند بسیار جالب و جامع چهره یهود را بیان فرمود آیاتی از سوره بقره است:
«وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْكُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ.وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ لَا تَسْفِكُونَ دِمَاءَكُمْ وَلَا تُخْرِجُونَ أَنْفُسَكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ ثُمَّ أَقْرَرْتُمْ وَأَنْتُمْ تَشْهَدُونَ»
و (به یاد آورید) زمانی را که از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خداوند یگانه را پرستش نکنید؛ و به پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و بینوایان نیکی کنید؛ و به مردم نیک بگویید؛ نماز را برپا دارید؛ و زکات بدهید. سپس (با اینکه پیمان بسته بودید) همه شما -جز عده کمی- سرپیچی کردید؛ و (از وفای به پیمان خود) رویگردان شدید.و هنگامی را که از شما پیمان گرفتیم که خون هم را نریزید؛ و یکدیگر را از سرزمین خود، بیرون نکنید. سپس شما اقرار کردید؛ (و بر این پیمان) گواه بودید.(۱)
👈بیانی در مورد آیه فوق
اگر از این آیه شریفه مفهوم گیری شود خواهیم دید که خداوند ویژگیهایی مهمی از عبودیت و اطاعت از خداوند گرفته تا مهربانی به والدین و خویشان ، و غصب نکردن سرزمین دیگران و خون ریزی نکردن از یهودی ها خواسته شده و از آنها در این امور عهد و پیمان گرفته شده و در آخر بیان شده که اکثریت شان نسبت به رعایت این امور تخلف کردند و این اعمال زشت را مرتکب شدند
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔴خیانت و بدعهدی
خیانت در همه ی فرهنگ ها مذموم و مطرود است. یهود تاریخی آکنده از خیانت نسبت به پیامبرانشان وکشتن آنان دارد. این خیانت با گوساله پرستی آغاز گردید تا خیانت و بدعهدی نسبت به مسلمانان تا به امروز ادامه دارد.
از جمله اقداماتی که یهودیان علیه مسلمانان انجام می دادند خیانت در امانت بود که گروهی از آنان از پرداخت طلب ها یا امانت ها ویا معامالتی که در ذمه آنها بود خودداری می کردند و به این طریق انها را تحت فشار قراردادند و آنها را محاصره اقتصادی می کردند.
➖علت پیمان شکنی را روح نژاد پرستی و خودبرتر بینی که داشته بیان می کند
خیانت در امانت و کم بهادادن و نقض این گونه تعهدات وجدانی و قانونی ریشه در عوامل تربیتی،انحراف ها دارد که روحیه استکباری و خودبرتر بینی از آن جمله است.
چون خود را از دیگران برتر می دانند و به خود حق می دهند که برای دیگران حقی قائل نباشند و در مقابل آنها خود را متعهد ندانند
«وَ مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ وَ مِنْهُمْ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِدِینَارٍ لا یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ الَّا مَا دُمْتَ عَلَیْهِ
قَائِماً ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَیْسَ عَلَیْنَا فِی الْأُمِّیِّینَ سَبِیلٌ وَ یَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ»(۲)
و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز میگردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمیگردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که میگویند: «ما در برابر امّیّین [= غیر یهود]، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ میبندند؛ در حالی که میدانند (این سخن دروغ است).
🔴ظلم ورزی قوم یهود
از دیدگاه قرآن ظالمان همان هایی هستند که از حد و مرز خود گذشته ،به خدا کفر ورزیده و دربرابر حق خضوع ندارند و درمقابل به تهدید دیگران پرداخته و با ظلم و بی عدالتی و آزار رسانیدن ستمکار شدند و نه تنها بر دیگران بلکه بر اثر جهل و نشناختن جایگاه خویش،حق خداوندی را به جا نیاوردند.
➖خداوند در مورد ظلم بنی اسرائیل میفرماید: «فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذِینَ هَادُوا حَرَّمْنَا عَلَیْهِمْ طَیِّبَاتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ
کَثِیراً » بخاطر ظلمی که از یهود صادر شد، و )نیز( بخاطر جلوگیری بسیار آنها از راه خدا، بخشی از چیزهای پاکیزه را که بر آنها حلال بود، حرام کردیم.(۳)
🔴تفرقه افکنی قوم یهود
تفرقه افکنی نیز یکی دیگر از صفات یهود بوده و یکی از مشکالتی که پیامبر اکرم (ص)در زمان ورودشان به مدینه با آن مواجه شدند همین رفع تخاصم و اختالف بود،و همچنین از بین رفتن درگیری های خونینی بود که
در زمان جاهلیت بین اوس و خزرج شکل گرفته بود بنا بر آنچه که برخی مورخین و مفسرین نقل کرده اند آتش جنگ بین اوس و خزرج صد و بیست ساله شده بود.
و شدت اختلافات در حدی بود که همدیگر را ذبح می کردند ، حضرت برای استحکام و تثبیت اسلامی لازم دانستند که ابتدا این گونه تفرقه و دشمنی ها را از بین ببرند و در
میان آنها اتحاد و همبستگی ایجاد کند.
یهودیان وقتی دیدند که اسلام باعث تألیف قلوب بین قبایل عرب شده است، می خواستند با ایجاد فتنه بین مهاجرین و انصار از یک طرف و از طرف دیگر بین اوس و خزرج، تفرقه بیاندازند که خداوند در قرآن به این امر اشاره دارد؛
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا فَرِیقاً مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ یَرُدُّوکُمْ بَعْدَ إِیمَانِکُمْ کَافِرِینَ» ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر از گروهی از اهل کتاب، )که کارشان نفاق افکنی و شعله ورساختنِ آتش کینه و عداوت است.(۴)
🔴انگیزه یهود در اختلاف افکنی بین مسلمانان
➖«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذینَ آمَنُوا الْیَهُودَ ...» از آنجایی که عداوت یهود با مسلمانان شدید است. از انواع شگردهابرای ضربه زدن به مسلمانان استفاده میکنند که یکی از آنها ایجاد اختلاف بین مسلمانان است.(۵)
از این رو خداوند با دستور وحدت به مسلمانان آنها را از این توطئه ها حفظ میکند؛
«وَأَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم ۖ وَاصبِروا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرينَ»
خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع نکنید، تا سست نشوید، و قدرت شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است!(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔴بی رحمی یهود
دست یهود ، به خون پاک ترین انسان ها آلوده است.
ستمگران از سر هوای نفس دست به ظلم و ستم می زنند .
➖«فَإِنْ لَمْ یَسْتَجِیبُوا لَکَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا یَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَیْرِ هُدًى مِنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ الَ یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ»
اگر این پیشنهاد تو را نپذیرند، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی میکنند! و آیا گمراهتر از آن کس که پیروی هوای نفس خویش کرده و هیچ هدایت الهی را نپذیرفته، کسی پیدا میشود؟! مسلّماً خداوند قوم ستمگر را هدایت نمیکند!(۷)
➖ امام صادق (ع) در آیه« قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ أَنْبِيَاءَ اللَّهِ مِنْ قَبْلُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» بگو: «اگر (راست میگویید، و به آیاتی که بر خودتان نازل شده) ایمان دارید، پس چرا پیامبران خدا را پیش از این، به قتل میرساندید؟!»
فرمودند:« إِنَّمَا نَزَلَ هَذَا فِی قَوْمِ یَهُودَ وَ کَانُوا عَلَی عَهْدِ مُحَمَّدٍ»
این آیه دربارهی قوم یهود که در روزگار محمّد بودند، نازل شد.
و فرمودند «فَلَمْ یَقْتُلُوا هُمْ الْأَنْبِیَاءَ بِأَیْدِیهِمْ وَ لَا کَانُوا فِی زَمَانِهِمْ وَ لَکِنْ قَتَلَهُمْ أَسْلَافُهُمُ وَ رَضُوا هُمْ بِفِعْلِهِمْ وَ تَوَلَّوْهُمْ عَلَی ذَلِکَ فَأَضَافَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إِلَیْهِمْ فِعْلَهُمْ وَ جَعَلَهُمْ مِنْهُمْ لِاتِّبَاعِهِمْ إِیَّاهُم».
درباره گروهی از یهود نازل شده که در زمان رسول خدا (ص) زندگی می کردند و آنها با دست خود پیامبران را نکشته بودند و در زمان آنها هم نبودند بلکه پیشینیان آنها این کار را کرده بودند و خدا کار پیشینیان آنها را به آنها نسبت داد چون تابع اسلاف خود بودند و کار آنها را دوست داشتند.(۸)
✔️نقل تکان دهنده از ستمگری یهود
امام حسین(ع)فرمود:
«إنَّ مِن هَوانِ الدنيا على اللّه تعالى أنَّ رَأسَ يحيى بنِ زكريّا اُهدِيَ إلى بَغِيٍّ مِن بَغايا بني إسرائيلَ...أَنَّ بَنی إِسْرائیلَ کانُوا یَقْتُلُونَ ما بَیْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ إِلى طُلُوعِ الشَّمْسِ سَبْعینَ نَبِیّاً ثُمَّ یَجْلِسُونَ فی أَسْواقِهِمْ یَبیعُونَ وَ یَشْتَرُونَ کُلُّهُمْ کَأَنَّهُمْ لَمْ یَصْنَعُوا شَیْئاً، فَلَمْ یُعَجِّلِ اللّهُ عَلَیْهِمْ، ثُمَّ أَخَذَهُمْ بَعْدَ ذلِکَ أَخْذَ عَزیز مُقْتَدِر»
از بى ارزشى و خوارى دنيا نزد خداى متعال است كه سر يحيى بن زكريّا به فاحشه اى بنى اسرائيلى هديه شد قوم بنى اسرائیل از طلوع فجر تا طلوع آفتاب هفتاد پیامبر را مى کشتند آنگاه (با خیالى آسوده) در بازارها نشسته و به خرید و فروش مى پرداختند آن چنان که گویى هیچ کار خلافى مرتکب نشده اند؟! خداوند نیز در کیفرشان شتاب نفرمود تا آن که پس از فرصتى، آنان را با صلابت و قدرت به کیفر رساند (و در هم کوبید.(۹)
🔴استکبار و نژاد پرستی یهود
➖«وَ لَقَدْ آتَیْنَا مُوسَى الْکِتَابَ وَ قَفَّیْنَا مِنْ بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ وَ آتَیْنَا عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ الْبَیِّنَاتِ وَ أَیَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ أَ فَکُلَّمَا جَاءَکُمْ رَسُولٌ بِمَا لاتَهْوَى أَنْفُسُکُمُ اسْتَکْبَرْتُمْ فَفَرِیقاً کَذَّبْتُمْ وَ فَرِیقاً تَقْتُلُونَ» ما به موسی کتاب( تورات)دادیم؛ و بعد از او، پیامبرانی پشت سر هم فرستادیم؛ و به عیسی بن مریم دلایل روشن دادیم؛ و او را به وسیله روح القدس تأیید کردیم. آیا چنین نیست که هر زمان، پیامبری چیزی بر خالف هوای نفس شما آورد، در برابر او تکبر کردید )و از ایمان آوردن به او خودداری نمودید(؛ پس عده ای را تکذیب کرده، و جمعی را به قتل رساندید؟! )(۱۰)
➖بازهم مخاطب آیه به یهودیان است. گویا می فرماید ای یهود بنی اسرائیل هر زمان پیامبری از پیامبران من از جانب خدا اموری که برخلاف میل و خواهش شما آورد او را سرپیچی می کنید.(۱۱)
➖استکبار و نژاد پرستی یکی از خصلت های ناپسند قوم یهود، تعصب نژادی است که در آیه فوق به آن اشاره شده. در واقع ، خود بزرگ بینی ونژاد پرستی از صفات زشت و نکوهیده ای است که یهودیان در طول تاریخ به آن متصف بوده اند. چرا که آنان به خود به عنوان قله ی بشریت و سرآمد کل انسان ها می نگرند! از این رو، به ملت های غیر یهود با نگاه تحقیر آمیز و آلوده به توهین نگاه می کنند . آن ها خود را ملت برگزیده ی خداوند و سایر ملت ها را حیوانات انسان نما می دانند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
علیرغم زشت کاری های یهود، موارد زیادی از اخلاق والای پیامبر در خصوص یهودی ها وارد شده است که از آن جمله است این ماجرا؛
سال هفتم هجری پیامبر (ص) همراه هزار و ششصد نفر سرباز برای فتح قلعه خیبر که در ۳۲ فرسخی مدینه قرار داشت روانه شدند. مسلمانان در بیابان های اطراف خیبر مدتی ماندند و نتوانستند قلعه های خیبر را فتح کنند. از نظر غذایی در مضّیقه سختی قرار داشتند به طوری که بر اثر شدت گرسنگی، از گوشت حیواناتی که مکروه بود، مانند گوشت قاطر و اسب استفاده می کردند. در این شرایط، چوپان سپاه چهره ای که گوسفندان یهودیان را می چراند، به حضور پیامبر (ص) آمد و مسلمان شد، و سپس گفت: این گوسفندان مال یهودیان است در اختیار شما می گذارم. پیامبر (ص) با کمال صراحت در پاسخ او فرمود: این گوسفندها نزد تو امانت هستند، و در آئین ما خیانت به امانت جایز نیست، بر تو لازم است که همه گوسفندان را به در قلعه ببری و به صاحبانشان بدهی. او فرمان پیامبر (ص) را اطاعت کرد و گوسفندان را به صاحبانشان رساند و به جبهه مسلمین بازگشت.
💠داستان
[این داستان تکرار می شود]
داستان خونخواری یهود از داستان های باور نکردنی است که متأسفانه واقعیت دارد و هر ساله تکرار میشود؛
يهوديان در دو عيد مقدس خود جز با قرباني کردن انسانها و خوردن غذايي که با خون بشر آميخته شده است، خوشحال و شادمان نميشوند. اولين عيد "پوريم" نام دارد كه هر ساله در ماه مارس برگزار ميشود و عيد دوم، عيد فصح ناميده ميشود كه هر ساله در ماه آوريل انجام ميگیرد.
سال1823 روز عید فصح در شهر Valisob واقع در شوروی سابق کودک دوساله ای ناپدید گشت و پس از یک هفته جستجو جسد بیجان او را در یکی از لجن زارهای خارج شهر پیدا نمودند و با آن که آثار فرو بردن میخ و سوزن، بر آن نمایان بود، ولی قطره ای خون بر لباسهایش وجود نداشت و چنانچه بعدا معلوم شد، جسد را بعد از قتل شسته بودند. خانمی که تازه یهودی شده و در این قصّه متّهم بود در اعترافات خود چنین گفته: ما از طرف یهود مأمور شدیم که این کودک مسیحی را ربوده و در ساعت معینی در منزل یکی از آنها حاضر کنیم. هنگامی که ما با این کودک وارد منزل شدیم دیدیم همه دور میزی نشسته و منتظر ما هستند. طفل را روی میز گذاشته و با قدری شکلات و بیسکویت و شیرینی سر او را گرم کرده، کودک بیچاره همین که مشغول خوردن شد یکی از آنها میخ تیز و درازی را در رانش فرو برد. صدای دلخراش کودک بلند شد هراسان به یکی از آنها پناه برد، او هم نامردی نکرد و با سوزن درازی که در دست داشت کمرش را مجروح کرد، طفل باز فریادی زد و به سوّمی پناه برد او هم سینه اش را سوراخ نمود و خلاصه آن قدر میخ و سوزن به تنش فرو کردند که همانجا جان سپرد. سپس خونهایش را در شیشه کرده و به خاخام بزرگ تسلیم کردند.
🧰پروتکل های وحشت
یکی از حیرت انگیزترین و عجیب ترین و خطرناکترین کتابهای سیاسی که تا کنون انتشار یافته است، کتاب (پروتکلهای اندیشمندان یهود) میباشد.
شما هنگامی که این کتاب را مطالعه کنید، حتما متوجه خواهید شد که همین یهودی که آنها را مردمِ سالم و بی آزاری فرض کرده بودید، چه تشکیلات خطرناک و زیان بخشی را تشکیل می دهند. .خلاصه کتاب را اینجا ببینید👈 لینک
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بقره/۸۳،۸۴.
۲.آل عمران/۷۵.
۳. نساء /۱۶۰
۴.ال عمران/۱۰۰.
۵.مائده/۸۲.
۶.انفال/۴۶.
۷.قصص/۵۰.
۸:تفسیر نور الثقلین، آیه مربوطه
۹.بقره/۸۷.
۱۰.مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۹۲.
۱۱. مجمع البیان،ج۱ ،ص۳۰۸..
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
در پاسخ به درخواست یکی از اعضای محترم کانال، منبر فوق در گروه پژوهشی تدوین و تقدیم گردید.
مدیریت کانال منبر طلاب مفتخر است که در حد توان برای برآورده کردن نیاز اهل منبر انجام وظیفه می کند.
با تشکر از همراهی شما فرزانگان🙏🌹
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d