قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً
🔸 امام حسن عسکری(ع) در تفسیر آیه «با مردم به زبان خوش سخن بگویید» فرمودند: یعنی با مردم، چه مؤمن و چه مخالف، به زبان خوش سخن بگویید. مؤمن به هممذهبان، روی خوش نشان میدهد و با مخالفان، با مدارا سخن میگوید تا به ایمان جذب شوند و حتی اگر نشدند، با این رفتار، از بدیهای آنان در حق خود و برادران مؤمنش پیشگیری کرده است.
(مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۲۶۱)
🌺سالروز ولادت امام حسن عسکری(ع) مبارک باد
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
یهودی نباشیم
[بیان اوصاف یهود در قرآن کریم]
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
آیت الله العظمی مکارم:
در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست:
ربا گرفتن مسلمانان از کفارى که در پناه اسلام نیستند.
ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر.
ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر.
[در این مسأله نظر برخی مراجع تفاوت دارد]
💠نکته تاریخی
[ایجاد انگیزه]
هنگامی که پیامبر در مدینه حکومت اسلامی خود را تشکیل دادند از جمله کارهای جالب که انجام دادند تدوین قانون بود که از این قانون به عنوان «دُستورالمدینه» یاد می شود. از جمله محور های جالب این قانون توجه ویژه به یهود و به عبارتی اتمام حجت مهربانانه پیامبر با یهود بود.که در بندهایی از قانون مدینه،امتیازاتی متوجه یهودی های مدینه است تا اتمام حجتی باشد برای تاریخ که قدر نشناسی ،نمک بحرامی و خیانت پیشگی آنها برای همه افراد حقیقت جو روشن شود تا یهودی های خبیث با مظلوم نمایی که یکی از شگرد های همیشگی شان است بعدها نگویند که مسلمانان از اول با ما با دشمنی و کنیه ورزی رفتار کردند .
👈مفادی از قانون مدینه را توجه کنیم؛
➖تا آنگاه که مؤمنان با دشمن در پیکارند، یهود نیز باید در پرداخت هزینه جنگ با مؤمنان همراه باشند.
➖یهود بنیعوف، خود و بستگانشان امتی همراه با مسلمانان هستند؛ دین یهود از آنِ ایشان و دین مسلمانان از آنِ مسلمانان است؛ مگر کسی که با پیمانشکنی ستم کند و راه گناه در پیش گیرد که چنین کسی جز خود و خانوادهاش را تباه نخواهد ساخت.
➖یهود بنینجار، بنیحارث، بنیساعده، بنیجُشَم، بنیالأوس، بنیثعلبه، و بنیشطیبه، همسان با قبیله بنیعوفاند. روشن است که راستی و استواری بر پیمان، با پیمانشکنی یکسان نیست. هیچ یک از آنان جز به اجازه محمد(ص)، نباید بیرون رود.
➖در پیکار با دشمنان، هزینه یهود بر عهده خود آنان و هزینه مسلمانان بر عهده خود ایشان خواهد بود؛ و بر هر دو گروه است که در برابر کسی که با شرکتکنندگان در این پیماننامه به ستیز برخیزد، با همیاری یکدیگر پیکار کنند. نیز باید راستی و نیکخواهی و نیکی، بیهیچ پیمانشکنی میان ایشان استوار باشد.
✅بیان موضوع
از موضوعاتی که در قرآن کریم به آن فراوان پرداخته شده اوصاف یهود است. اگر امروز ویژگیهای یهود را آنهم از معتبرترین کلام دنبال میکنیم به جهت آن است که مبادا تحت تأثیر تبلیغات حرفه ای و شگردهای شیطانی یهود صهیونیست قرار بگیریم.
و از طرفی دیگر طبق آن ضرب المثل که؛ «گفت ادب از که آموختی گفت از بی ادبان » با تکرار ویژگی های نفرت آور یهود مراقب باشیم که این ویژگی ها در رفتار و اخلاق ما وجود نداشته باشد.
پس با این دو هدف، اوصاف یهود را از زبان خداوند دنبال خواهیم کرد.
✔️آیه ای جامع در وصف یهود
یکی از جاهایی که خداوند بسیار جالب و جامع چهره یهود را بیان فرمود آیاتی از سوره بقره است:
«وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا مِنْكُمْ وَأَنْتُمْ مُعْرِضُونَ.وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ لَا تَسْفِكُونَ دِمَاءَكُمْ وَلَا تُخْرِجُونَ أَنْفُسَكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ ثُمَّ أَقْرَرْتُمْ وَأَنْتُمْ تَشْهَدُونَ»
و (به یاد آورید) زمانی را که از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خداوند یگانه را پرستش نکنید؛ و به پدر و مادر و نزدیکان و یتیمان و بینوایان نیکی کنید؛ و به مردم نیک بگویید؛ نماز را برپا دارید؛ و زکات بدهید. سپس (با اینکه پیمان بسته بودید) همه شما -جز عده کمی- سرپیچی کردید؛ و (از وفای به پیمان خود) رویگردان شدید.و هنگامی را که از شما پیمان گرفتیم که خون هم را نریزید؛ و یکدیگر را از سرزمین خود، بیرون نکنید. سپس شما اقرار کردید؛ (و بر این پیمان) گواه بودید.(۱)
👈بیانی در مورد آیه فوق
اگر از این آیه شریفه مفهوم گیری شود خواهیم دید که خداوند ویژگیهایی مهمی از عبودیت و اطاعت از خداوند گرفته تا مهربانی به والدین و خویشان ، و غصب نکردن سرزمین دیگران و خون ریزی نکردن از یهودی ها خواسته شده و از آنها در این امور عهد و پیمان گرفته شده و در آخر بیان شده که اکثریت شان نسبت به رعایت این امور تخلف کردند و این اعمال زشت را مرتکب شدند
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔴خیانت و بدعهدی
خیانت در همه ی فرهنگ ها مذموم و مطرود است. یهود تاریخی آکنده از خیانت نسبت به پیامبرانشان وکشتن آنان دارد. این خیانت با گوساله پرستی آغاز گردید تا خیانت و بدعهدی نسبت به مسلمانان تا به امروز ادامه دارد.
از جمله اقداماتی که یهودیان علیه مسلمانان انجام می دادند خیانت در امانت بود که گروهی از آنان از پرداخت طلب ها یا امانت ها ویا معامالتی که در ذمه آنها بود خودداری می کردند و به این طریق انها را تحت فشار قراردادند و آنها را محاصره اقتصادی می کردند.
➖علت پیمان شکنی را روح نژاد پرستی و خودبرتر بینی که داشته بیان می کند
خیانت در امانت و کم بهادادن و نقض این گونه تعهدات وجدانی و قانونی ریشه در عوامل تربیتی،انحراف ها دارد که روحیه استکباری و خودبرتر بینی از آن جمله است.
چون خود را از دیگران برتر می دانند و به خود حق می دهند که برای دیگران حقی قائل نباشند و در مقابل آنها خود را متعهد ندانند
«وَ مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ وَ مِنْهُمْ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِدِینَارٍ لا یُؤَدِّهِ إِلَیْکَ الَّا مَا دُمْتَ عَلَیْهِ
قَائِماً ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَیْسَ عَلَیْنَا فِی الْأُمِّیِّینَ سَبِیلٌ وَ یَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْکَذِبَ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ»(۲)
و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز میگردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمیگردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که میگویند: «ما در برابر امّیّین [= غیر یهود]، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ میبندند؛ در حالی که میدانند (این سخن دروغ است).
🔴ظلم ورزی قوم یهود
از دیدگاه قرآن ظالمان همان هایی هستند که از حد و مرز خود گذشته ،به خدا کفر ورزیده و دربرابر حق خضوع ندارند و درمقابل به تهدید دیگران پرداخته و با ظلم و بی عدالتی و آزار رسانیدن ستمکار شدند و نه تنها بر دیگران بلکه بر اثر جهل و نشناختن جایگاه خویش،حق خداوندی را به جا نیاوردند.
➖خداوند در مورد ظلم بنی اسرائیل میفرماید: «فَبِظُلْمٍ مِنَ الَّذِینَ هَادُوا حَرَّمْنَا عَلَیْهِمْ طَیِّبَاتٍ أُحِلَّتْ لَهُمْ وَ بِصَدِّهِمْ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ
کَثِیراً » بخاطر ظلمی که از یهود صادر شد، و )نیز( بخاطر جلوگیری بسیار آنها از راه خدا، بخشی از چیزهای پاکیزه را که بر آنها حلال بود، حرام کردیم.(۳)
🔴تفرقه افکنی قوم یهود
تفرقه افکنی نیز یکی دیگر از صفات یهود بوده و یکی از مشکالتی که پیامبر اکرم (ص)در زمان ورودشان به مدینه با آن مواجه شدند همین رفع تخاصم و اختالف بود،و همچنین از بین رفتن درگیری های خونینی بود که
در زمان جاهلیت بین اوس و خزرج شکل گرفته بود بنا بر آنچه که برخی مورخین و مفسرین نقل کرده اند آتش جنگ بین اوس و خزرج صد و بیست ساله شده بود.
و شدت اختلافات در حدی بود که همدیگر را ذبح می کردند ، حضرت برای استحکام و تثبیت اسلامی لازم دانستند که ابتدا این گونه تفرقه و دشمنی ها را از بین ببرند و در
میان آنها اتحاد و همبستگی ایجاد کند.
یهودیان وقتی دیدند که اسلام باعث تألیف قلوب بین قبایل عرب شده است، می خواستند با ایجاد فتنه بین مهاجرین و انصار از یک طرف و از طرف دیگر بین اوس و خزرج، تفرقه بیاندازند که خداوند در قرآن به این امر اشاره دارد؛
«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تُطِیعُوا فَرِیقاً مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ یَرُدُّوکُمْ بَعْدَ إِیمَانِکُمْ کَافِرِینَ» ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر از گروهی از اهل کتاب، )که کارشان نفاق افکنی و شعله ورساختنِ آتش کینه و عداوت است.(۴)
🔴انگیزه یهود در اختلاف افکنی بین مسلمانان
➖«لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَداوَةً لِلَّذینَ آمَنُوا الْیَهُودَ ...» از آنجایی که عداوت یهود با مسلمانان شدید است. از انواع شگردهابرای ضربه زدن به مسلمانان استفاده میکنند که یکی از آنها ایجاد اختلاف بین مسلمانان است.(۵)
از این رو خداوند با دستور وحدت به مسلمانان آنها را از این توطئه ها حفظ میکند؛
«وَأَطيعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم ۖ وَاصبِروا ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرينَ»
خدا و پیامبرش را اطاعت نمایید! و نزاع نکنید، تا سست نشوید، و قدرت شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است!(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔴بی رحمی یهود
دست یهود ، به خون پاک ترین انسان ها آلوده است.
ستمگران از سر هوای نفس دست به ظلم و ستم می زنند .
➖«فَإِنْ لَمْ یَسْتَجِیبُوا لَکَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا یَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَیْرِ هُدًى مِنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ الَ یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ»
اگر این پیشنهاد تو را نپذیرند، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی میکنند! و آیا گمراهتر از آن کس که پیروی هوای نفس خویش کرده و هیچ هدایت الهی را نپذیرفته، کسی پیدا میشود؟! مسلّماً خداوند قوم ستمگر را هدایت نمیکند!(۷)
➖ امام صادق (ع) در آیه« قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ أَنْبِيَاءَ اللَّهِ مِنْ قَبْلُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» بگو: «اگر (راست میگویید، و به آیاتی که بر خودتان نازل شده) ایمان دارید، پس چرا پیامبران خدا را پیش از این، به قتل میرساندید؟!»
فرمودند:« إِنَّمَا نَزَلَ هَذَا فِی قَوْمِ یَهُودَ وَ کَانُوا عَلَی عَهْدِ مُحَمَّدٍ»
این آیه دربارهی قوم یهود که در روزگار محمّد بودند، نازل شد.
و فرمودند «فَلَمْ یَقْتُلُوا هُمْ الْأَنْبِیَاءَ بِأَیْدِیهِمْ وَ لَا کَانُوا فِی زَمَانِهِمْ وَ لَکِنْ قَتَلَهُمْ أَسْلَافُهُمُ وَ رَضُوا هُمْ بِفِعْلِهِمْ وَ تَوَلَّوْهُمْ عَلَی ذَلِکَ فَأَضَافَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ إِلَیْهِمْ فِعْلَهُمْ وَ جَعَلَهُمْ مِنْهُمْ لِاتِّبَاعِهِمْ إِیَّاهُم».
درباره گروهی از یهود نازل شده که در زمان رسول خدا (ص) زندگی می کردند و آنها با دست خود پیامبران را نکشته بودند و در زمان آنها هم نبودند بلکه پیشینیان آنها این کار را کرده بودند و خدا کار پیشینیان آنها را به آنها نسبت داد چون تابع اسلاف خود بودند و کار آنها را دوست داشتند.(۸)
✔️نقل تکان دهنده از ستمگری یهود
امام حسین(ع)فرمود:
«إنَّ مِن هَوانِ الدنيا على اللّه تعالى أنَّ رَأسَ يحيى بنِ زكريّا اُهدِيَ إلى بَغِيٍّ مِن بَغايا بني إسرائيلَ...أَنَّ بَنی إِسْرائیلَ کانُوا یَقْتُلُونَ ما بَیْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ إِلى طُلُوعِ الشَّمْسِ سَبْعینَ نَبِیّاً ثُمَّ یَجْلِسُونَ فی أَسْواقِهِمْ یَبیعُونَ وَ یَشْتَرُونَ کُلُّهُمْ کَأَنَّهُمْ لَمْ یَصْنَعُوا شَیْئاً، فَلَمْ یُعَجِّلِ اللّهُ عَلَیْهِمْ، ثُمَّ أَخَذَهُمْ بَعْدَ ذلِکَ أَخْذَ عَزیز مُقْتَدِر»
از بى ارزشى و خوارى دنيا نزد خداى متعال است كه سر يحيى بن زكريّا به فاحشه اى بنى اسرائيلى هديه شد قوم بنى اسرائیل از طلوع فجر تا طلوع آفتاب هفتاد پیامبر را مى کشتند آنگاه (با خیالى آسوده) در بازارها نشسته و به خرید و فروش مى پرداختند آن چنان که گویى هیچ کار خلافى مرتکب نشده اند؟! خداوند نیز در کیفرشان شتاب نفرمود تا آن که پس از فرصتى، آنان را با صلابت و قدرت به کیفر رساند (و در هم کوبید.(۹)
🔴استکبار و نژاد پرستی یهود
➖«وَ لَقَدْ آتَیْنَا مُوسَى الْکِتَابَ وَ قَفَّیْنَا مِنْ بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ وَ آتَیْنَا عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ الْبَیِّنَاتِ وَ أَیَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ أَ فَکُلَّمَا جَاءَکُمْ رَسُولٌ بِمَا لاتَهْوَى أَنْفُسُکُمُ اسْتَکْبَرْتُمْ فَفَرِیقاً کَذَّبْتُمْ وَ فَرِیقاً تَقْتُلُونَ» ما به موسی کتاب( تورات)دادیم؛ و بعد از او، پیامبرانی پشت سر هم فرستادیم؛ و به عیسی بن مریم دلایل روشن دادیم؛ و او را به وسیله روح القدس تأیید کردیم. آیا چنین نیست که هر زمان، پیامبری چیزی بر خالف هوای نفس شما آورد، در برابر او تکبر کردید )و از ایمان آوردن به او خودداری نمودید(؛ پس عده ای را تکذیب کرده، و جمعی را به قتل رساندید؟! )(۱۰)
➖بازهم مخاطب آیه به یهودیان است. گویا می فرماید ای یهود بنی اسرائیل هر زمان پیامبری از پیامبران من از جانب خدا اموری که برخلاف میل و خواهش شما آورد او را سرپیچی می کنید.(۱۱)
➖استکبار و نژاد پرستی یکی از خصلت های ناپسند قوم یهود، تعصب نژادی است که در آیه فوق به آن اشاره شده. در واقع ، خود بزرگ بینی ونژاد پرستی از صفات زشت و نکوهیده ای است که یهودیان در طول تاریخ به آن متصف بوده اند. چرا که آنان به خود به عنوان قله ی بشریت و سرآمد کل انسان ها می نگرند! از این رو، به ملت های غیر یهود با نگاه تحقیر آمیز و آلوده به توهین نگاه می کنند . آن ها خود را ملت برگزیده ی خداوند و سایر ملت ها را حیوانات انسان نما می دانند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
علیرغم زشت کاری های یهود، موارد زیادی از اخلاق والای پیامبر در خصوص یهودی ها وارد شده است که از آن جمله است این ماجرا؛
سال هفتم هجری پیامبر (ص) همراه هزار و ششصد نفر سرباز برای فتح قلعه خیبر که در ۳۲ فرسخی مدینه قرار داشت روانه شدند. مسلمانان در بیابان های اطراف خیبر مدتی ماندند و نتوانستند قلعه های خیبر را فتح کنند. از نظر غذایی در مضّیقه سختی قرار داشتند به طوری که بر اثر شدت گرسنگی، از گوشت حیواناتی که مکروه بود، مانند گوشت قاطر و اسب استفاده می کردند. در این شرایط، چوپان سپاه چهره ای که گوسفندان یهودیان را می چراند، به حضور پیامبر (ص) آمد و مسلمان شد، و سپس گفت: این گوسفندان مال یهودیان است در اختیار شما می گذارم. پیامبر (ص) با کمال صراحت در پاسخ او فرمود: این گوسفندها نزد تو امانت هستند، و در آئین ما خیانت به امانت جایز نیست، بر تو لازم است که همه گوسفندان را به در قلعه ببری و به صاحبانشان بدهی. او فرمان پیامبر (ص) را اطاعت کرد و گوسفندان را به صاحبانشان رساند و به جبهه مسلمین بازگشت.
💠داستان
[این داستان تکرار می شود]
داستان خونخواری یهود از داستان های باور نکردنی است که متأسفانه واقعیت دارد و هر ساله تکرار میشود؛
يهوديان در دو عيد مقدس خود جز با قرباني کردن انسانها و خوردن غذايي که با خون بشر آميخته شده است، خوشحال و شادمان نميشوند. اولين عيد "پوريم" نام دارد كه هر ساله در ماه مارس برگزار ميشود و عيد دوم، عيد فصح ناميده ميشود كه هر ساله در ماه آوريل انجام ميگیرد.
سال1823 روز عید فصح در شهر Valisob واقع در شوروی سابق کودک دوساله ای ناپدید گشت و پس از یک هفته جستجو جسد بیجان او را در یکی از لجن زارهای خارج شهر پیدا نمودند و با آن که آثار فرو بردن میخ و سوزن، بر آن نمایان بود، ولی قطره ای خون بر لباسهایش وجود نداشت و چنانچه بعدا معلوم شد، جسد را بعد از قتل شسته بودند. خانمی که تازه یهودی شده و در این قصّه متّهم بود در اعترافات خود چنین گفته: ما از طرف یهود مأمور شدیم که این کودک مسیحی را ربوده و در ساعت معینی در منزل یکی از آنها حاضر کنیم. هنگامی که ما با این کودک وارد منزل شدیم دیدیم همه دور میزی نشسته و منتظر ما هستند. طفل را روی میز گذاشته و با قدری شکلات و بیسکویت و شیرینی سر او را گرم کرده، کودک بیچاره همین که مشغول خوردن شد یکی از آنها میخ تیز و درازی را در رانش فرو برد. صدای دلخراش کودک بلند شد هراسان به یکی از آنها پناه برد، او هم نامردی نکرد و با سوزن درازی که در دست داشت کمرش را مجروح کرد، طفل باز فریادی زد و به سوّمی پناه برد او هم سینه اش را سوراخ نمود و خلاصه آن قدر میخ و سوزن به تنش فرو کردند که همانجا جان سپرد. سپس خونهایش را در شیشه کرده و به خاخام بزرگ تسلیم کردند.
🧰پروتکل های وحشت
یکی از حیرت انگیزترین و عجیب ترین و خطرناکترین کتابهای سیاسی که تا کنون انتشار یافته است، کتاب (پروتکلهای اندیشمندان یهود) میباشد.
شما هنگامی که این کتاب را مطالعه کنید، حتما متوجه خواهید شد که همین یهودی که آنها را مردمِ سالم و بی آزاری فرض کرده بودید، چه تشکیلات خطرناک و زیان بخشی را تشکیل می دهند. .خلاصه کتاب را اینجا ببینید👈 لینک
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بقره/۸۳،۸۴.
۲.آل عمران/۷۵.
۳. نساء /۱۶۰
۴.ال عمران/۱۰۰.
۵.مائده/۸۲.
۶.انفال/۴۶.
۷.قصص/۵۰.
۸:تفسیر نور الثقلین، آیه مربوطه
۹.بقره/۸۷.
۱۰.مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۹۲.
۱۱. مجمع البیان،ج۱ ،ص۳۰۸..
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
در پاسخ به درخواست یکی از اعضای محترم کانال، منبر فوق در گروه پژوهشی تدوین و تقدیم گردید.
مدیریت کانال منبر طلاب مفتخر است که در حد توان برای برآورده کردن نیاز اهل منبر انجام وظیفه می کند.
با تشکر از همراهی شما فرزانگان🙏🌹
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🛑📸 ۹ فضیلت حضرت معصومه سلاماللهعلیها
▪️سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها تسلیت باد
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
اخت الرضا
[#منبر_پنج_دقیقه_ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ فاطِمَهَ وَخَدِیجَهَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا أُخْتَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا عَمَّهَ وَلِیِّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکِ یَا بِنْتَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَرَحْمَهُ اللّٰهِ وَبَرَکاتُهُ؛یَا فاطِمَهُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّهِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللّٰهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ.
🌸شعر
به جان پاک تو ای دختر امام سلام
به هر زمان و مکام به هر مقام سلام
تویی که شام و خراسان بود برادر تو
بر آن مقام رفیع و بر این مقام سلام
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
از آیت الله احمدی میانجی(ره) نقل شده؛یکی از علمای بزرگ تبریز به زیارت حضرت معصومه آمد. بعد به قبرستان شیخان رفت. چند نفر از محدثین قبرشان در شیخان است. سر قبر زکریا بن آدم رفت. همینطور که ایستاده بود با خودش فکر می کرد گفت: این زکریا بن آدم، این محدث، در سند صدها حدیث حضور دارد امام رضا به او فرمود:« در قم بمان که بلا به برکت تو از قم دفع می شود». یک محدث است و پیرمرد است و هفتاد سال برای حدیث شیعه زحمت کشیده است، این بالاتر است یا بانویی که ۲۶ سال داشت و از دنیا رفت؟ می گوید: در فکرم بود که کدام بالاتر است؟ به کسی چیزی نگفتم. یک مرتبه دیدم آقایی کنار من ایستاده و یک پیرمرد کلاه نمدی بود. به من گفت: بالای قبر زکریا بن آدم یک نوشته است، بخوان! من اعتنا نکردم. یک مرتبه دیدم این آقا غیب شد. گفتم: ببینم چه نوشته است. دیدم نوشته: «السلام علی ارواح محمدٍ و آل محمدٍ فی الارواح، السلام علی اجساد محمدٍ و آل محمدٍ فی الاجساد» فهمیدم خواستند بگویند: حساب اهل بیت را قاطی نکن!
✅بیان موضوع
اگر بخواهیم امامزادگان را تقسیم کنیم؛
👈 امامزادگانی که فرزند امام بودند ولی جلالت قدری ندارند ؛پسر نوح، جعفر کذاب
👈 امامزادگانی که بسیار جلیل القدر هستند ولی گمنام هستند و نمی دانیم مزارشان کجاست مثل علی بن جعفر فرزند امام صادق(ع)
👈امامزادگانی که جلالتشان معلوم است، مزارشان هم معلوم است اما در مورد زیارت شان حدیث و زیارت نامه وارد نشده است مثل سید محمد فرزند امام هادی
👈 اما امامزادگانی هستند که هم جلالت قدرشان معلوم است و هم مزارشان معلوم است و هم حدیث در ثواب زیارت شان وارد شده است.مثل حضرت ابوالفضل(ع)، حضرت عبدالعظیم(ع) و کریمه اهل بیت فاطمه معصومه(ع)
سه امام فرمودند: «من زارها وجبت له الجنه»، «تدخل شیعتی باجمعهن» همه شیعیان من به شفاعت فاطمه زهرا به بهشت می روند.
✅احادیث
👈امام صادق(ع)«إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکةُ وَ لِرَسُولِهِ حَرَماً وَ هوَ الْمدِینَةُ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکوفَةُ وَ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ قُمُّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهِ امْرَأَةٌ منْ وُلْدِی تسَمَّی فاطِمَةَ مَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ. قَالَ الرَّاوِی وَ کانَ هَذَا الْکلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یولَدَ الْکاظِمُ(ع)» حضرت صادق(ع) فرمود: برای خداوند حرمی است که مکه باشد و برای رسول خدا(ص) حرمی است که آن مدینه باشد و برای امیرمؤمنان حرمی است که آن کوفه باشد و برای ما اهل بیت حرمی است که قم باشد. به زودی فرزندم به نام فاطمه در آن دفن می شود. کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود. (۱)
👈امام رضا(ع):« یا سَعْدُ عِنْدَکمْ لَنَا قَبْرٌ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاک قَبْرُ فاطِمَةَ بنْتِ موسَی(ع) قَالَ نَعَمْ مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ» ای سعد! ما را قبری نزد شما هست؟ عرض کردم: فدایت گردم، منظورتان حضرت فاطمه دختر موسی بن جعفر( است؟ فرمود: بله، هر کسی او را در حالی که به حقش آشناست، زیارت کند، بهشت بر او واجب می شود.(۲)
👈 امام جواد(ع):«مَنْ زَارَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ» هر کس عمه ام فاطمه(ع) را در قم زیارت کند، برای او بهشت خواهد بود.»(۳)
✔️نکته پایان؛ نتیجه گیری
در مورد عظمت علمی ، عرفانی و عبادی بانوی باعظمت، اخت الرضا، تنها خواهر تنی امام رضا(ع) هر چند اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما همین تجلیل ها که از ناحیه مقدس معصومین صورت گرفته از عظمت عبادی، علمی و عرفانی آن حضرت دارد.
قبلا مبحثی در ارتباط با حضرت معصومه تقدیم شده است ، اینجا ببینید👈 لیــــــــــنک
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحار الانوارج۵۷، ص ۲۱۳.
۲.مستدرک الوسائل، ج ۱۰، ص۳۶۸.
۳.بحار الانوار، ج۴۸، ص ۳۱۶.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
غفلت ؛ عامل سقوط بشر امروزی
[منبر ۱۵ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌸شعر
غفلت از يار گرفتار شدن هم دارد
از شما دور شدن زار شدن هم دارد
هر كه از چشم بيفتد محلش ندهند
عبد آلوده شدن خوار شدن هم دارد
عيب از ماست كه هر صبح نمي بينيمت
چشم بيمار شده تار شدن هم دارد
همه با درد به دنبال طبيبی هستيم
دوري از كوی تو بيمار شدن هم دارد
اي طبيب همه انگار دلت با ما نيست
بد شدن حس دل آزار شدن هم دارد
آنقدر حرف در اين سينه ما جمع شده
اين همه عقده تلنبار شدن هم دارد
از كريمان فقرا جود و كرم مي خواهند
لطف بسيار طلبكار شدن هم دارد
نكند منتظـر مردن مايی آقا ؟!
اين بدی مانع ديدار شدن هم دارد
ما اسيريم اسير غم دنيا هستيم
غفلت از يار گرفتار شدن هم دارد
💠داستان (تشرف)
[ایجاد انگیزه]
عالم ثقه (شيخ باقر كاظمي ) مجاور نجف اشرف از شخص صادقي كه دلاك بود نقل كرد كه او گفت : مرا پدر پيري بود كه در خدمتگذاري او كوتاهي نمي كردم ، حتي براي او آب در مستراح حاضر مي كردم و مي ايستادم تا بيرون بيايد؛ و هميشه مواظب خدمت او بودم مگر شب چهارشنبه كه به مسجد سهله مي رفتم ، تا امام زمان عليه السلام را ببينم . شب چهارشنبه آخري براي من ميسر نشد مگر نزديك مغرب ، پس تنها و شبانه راه افتادم .
ثلث راه باقي مانده بود و شب مهتابي بود ، ناگاه شخص اعرابي را ديدم كه بر اسبي سوار است و رو به من كرد .
در نفسم گفتم : زود است اين عرب مرا برهنه كند . چون به من رسيد به زبان عربي محلي را من سخن گفت و از مقصد من پرسيد !
گفتم : مسجد سهله مي روم . فرمود : با تو خوردني همراه است ؟ گفتم : نه ، فرمود : دست خود را داخل جيب كن ! گفتم : چيزي نيست ، باز با تندي فرمود : خوردني داخل جيب تو است ، دست در جيب كردم مقداري كشمش يافتم كه براي طفل خود خريده بودم و فراموش كردم به فرزندم بدهم .
آنگاه سه مرتبه فرمود : وصيت مي كنم پدر پير خود را خدمت كن ، آنگاه از نظرم غائب شد .
بعد فهميدم كه او امام زمان عليه السلام است و حضرت حتي راضي نيست كه شب چهارشنبه براي رفتن به مسجد سهله ، ترك خدمت پدر كنم .
📚منتهی الآمال ج 2 ص 476
✅مقدمه
یکی از امور خطرناکی که ممکن است دامنگیر هر کسی شود و او را از سعادت دنیا و آخرت ساقط سازد، «غفلت» است. غفلت از یاد خدا، عفلت از یاد امام زمان، غفلت از تکالیف، غفلت از امور مهمه.
غفلت، عامل اصلی بیگانگی از خویشتن و سرآمد دردها و بیماریهای بشر امروزی و زمینه اصلی همه گناهان و رذایل اخلاقی میباشد و به همین دلیل در روایت از آن به عنوان «أضر الاعداء» یاد شده است.
🔴شناخت پیامدهای منفی غفلت
در روایات متعددی به اینگونه پیامدها تصریح شده است که تعدادی از آنها را برای شما ذکر می کنیم:
➖ غفلت، جهل می آورد.
➖ کسی که غفلت بر او غلبه کند قلبش می میرد.
➖باعث تباهی و فساد اعمال می گردد.
➖ بصیرت را از انسان می گیرد.
➖باعث گمراهی می شود
➖ انسان غافل را اشتباه و فراموشی می گیرد.
➖انسان غافل دنبال سرگرمی و از واقعیت گریختن است.
تذکر مهم قرآنی
خداوند در قرآن کریم تذکر می دهد که غفلت عامل اصلی پریشانی و سقوط است
«فَبِما اَغْوَیْتَنی لَاَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَکَ الْمُسْتَقیمَ، ثُمَّ لَاتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ اَیْدیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ اَیْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمآئِلِهِمْ وَلا تَجِدُ اَکْثَرَهُمْ شاکِرینَ» خدایا، حالا که من برای این بنی آدم گمراه شدم جلوی راه سعادت اینها را میگیرم؛ از جلو، از عقب، از راست و از چپ میآیم و نمیگذارم اینها رستگار شوند؛ نمیگذارم اینها از نعمتهایشان استفاده کنند.»(۱)
امام باقر (ع) میفرماید:« مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ أُهَوِّنُ عَلَيْهِمْ أَمْرَ اَلْآخِرَةِ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ آمُرُهُمْ بِجَمْعِ اَلْأَمْوَالِ وَ مَنْعِهَا عَنِ اَلْحُقُوقِ لِتَبْقَى لِوَرَثَتِهِمْ وَ عَنْ أَيْمٰانِهِمْ أُفْسِدُ عَلَيْهِمْ أَمْرَ دِينِهِمْ، بِتَزْيِينِ اَلضَّلاَلَةِ، وَ تَحْسِينِ اَلشُّبْهَةِ وَ عَنْ شَمٰائِلِهِمْ بِتَحْبِيبِ اَللَّذَّاتِ إِلَيْهِمْ، وَ تَغْلِيبِ اَلشَّهَوَاتِ عَلَى قُلُوبِهِمْ».
شیطان میگوید؛
امر آخرت را برای آنان آسان میکنم. وَ مِنْ خَلْفِهِمْ به آنان دستور میدهم اموال را جمعآوری کنند و حقوق را از این اموال نپردازند تا برای ورثه آنان باقی بماند. عَنْ أَیْمَانِهِمْ دینشان را با آراستن گمراهی و زیبا نشاندادن شبههها تباه میکنم. عَن شَمَآئِلِهِمْ از طریق ترغیب آنان به لذّتها و چیرهکردن شهوتها بر دلهای آنان. وَ لا تَجِدُ أَکْثَرَهُمْ شاکِرِین».(۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔻حال با توجه به مقدمه ای که تقدیم شد نکاتی عواملی که هر کدام به نحوی می تواند سبب کاهش غفلت گردد ذکر میشود🔺
🟢عبرت از پیشینیان
مثلاً، براى ترك اعتياد به مواد مخدّر یا تارک شهوت رانی ،يا جلوگيرى از ابتلا به آن، به اشخاصى اشاره مى كنيم كه به خاطر آن، به روز سياه افتاده و آثار مرگبار آن، روح و جسم و پيوندهاى خانوادگى و اجتماعيشان را نابود ساخته است تا از اين طريق ساير مبتلايان، بيدار شوند و راه بازگشت را پيش گيرند و غير مبتلايان نيز به هوش باشند و در دام آن گرفتار نشوند.
➖حضرت علي(ع) مى فرمايند: «اِنَّ مَنْ عَرَفَ الاَيَّامَ لَمْ يَغْفَلْ عَنِ الاِسْتِعْدادِ»آن كس كه وضع روزگار را بشناسد، از آمادگى [براى سفر آخرت] غافل نمى شود). (۳)
➖ امام صادق(ع) فرموده اند: «اَغْفَلَ النَّاسِ مَنْ لَمْ يَتَّعِظْ بِتَغَيُّرِ الدُّنيَا مِنْ حَالٍ اِلَى حالٍ»غافل ترين مردم كسى است كه از تغيير و تحوّل روزگار از حالى به حال ديگر، پند نگيرد).(۴)
➖بايد تاريخ را با دقت بررسى كرد. ايوان مدائن ها كه آينه عبرتند، كاخ كسراها كه ويرانه هايش با زبان بى زبانى با ما سخن مى گويند و اهرام مصر كه از فراعنه و سرنوشت آنها خبر مى دهند و خلاصه اين كه بايد در جاى جاى اين جهان، از آثار باقى مانده پيشينيان ديدن كنيم و درس عبرت بگيريم. قبور در هم شكسته نيرومندان ديروز و اسيران خاك امروز و يا پيرمردان و پيرزنانى را در نظر بگيريم كه نه قدرت راه رفتن دارند و نه توان نشستن و نه حوصله سخن گفتن و به ياد آوريم كه همه اينها روزى جوان و نيرومند و با نشاط بودند؛ اما گذشت روزگار، آنان را به چنين سرنوشتى گرفتار ساخته است و بدانيم كه ما هم، همين راه را در پيش داريم.
🟢ذکر مستمر
عامل مؤثر ديگر براى زدودن آثار «غفلت»، استمرار و دوام ذكر است؛ زيرا، ياد خدا دل را بيدار مى كند، روح را صفا مى بخشد و چشم بصيرت را بينا مى سازد و در پرتو آن، انسان، حق را حق مى بيند و باطل را باطل و قادر به تشخيص دوست و دشمنِ سعادت خود مى شود. لذا اميرمؤمنان علي(ع) مى فرمايند: «بِدَوَامِ ذِكْرِ اللّهِ تَنْجَابُ الْغَفْلَةُ»با استمرار ياد خدا، آثار غفلت زدوده مى شود.(۵)
🟢نماز
اداى نماز در وقت مقرّر و با حضور قلب و توجّه به محتواى راز و نياز و مناجات با خدا، قلب را صيقل داده و زنگار «غفلت» را از آينه روح مى زدايد.
➖امام باقر(ع) در اين رابطه مى فرمايند: «اَيُّمَا مُؤْمِنٍ حَافَظَ عَلَى الصَّلَواتِ الْمَفْرُوضَةِ فَصَلَّاهَا لِوَقتِهَا فَلَيْسَ هَذَا مِنَ الْغَافِلِينَ» ([اگر] هر فرد با ايمانى، نمازهاى واجب را به موقع و به طور صحيح انجام دهد، از غافلان نخواهد بود.(۶)
🟢تفکر
راه ديگر پيشگيرى و درمانِ «غفلت»، تفكر و انديشه است.
اميرمؤمنان على(ع) در يكى از وصاياى خويش به فرزندش امام حسين(ع) فرمودند: «اَىْ بُنَىَّ الْفِكْرَةُ تُورِثُ نُوراً وَ الْغَفْلَةُ ظُلْمَةً» اى فرزندم! «تفكر»، نورانيّت مى بخشد و «غفلت» ظلمت و تاريكى.(۷)
➖ هرگاه انسان به كارهاى خوب و آثار مثبت آن و همچنين به كارهاى بد و نتايج سوء آن بينديشد، امواج ظلمانى «غفلت» از روح و جانش دور مى شود.
➖در روايت است كه: «روزى پيامبر اكرم(ص) خطاب به ابوذر فرمودند: «يَا اَبَاذَرٍّ! هُمَّ بِالْحَسَنَةِ وَ اِنْ لَمْ تَعْمَلْهَا لِكَيلَا تُكْتَبَ مِنَ الْغَافِلِينَ»اى ابوذر! تصميم به كارهاى نيك بگير، هر چند توفيق عمل به آن براى تو حاصل نشود تا در زمره غافلان نوشته نشوى. (۸)
🟢یاد آوری مرگ و قبر
فكر مرگ و پايان زندگى از جمله افكارى است كه در زدودن زنگار «غفلت» از آينه روح آدمى بسيار مؤثر است؛ مخصوصاً اگر هنگام عبور از آرامگاه مردگان، اين شعر يا مانند آن را با خود زمزمه كند:
🌸شعر
هر كه باشى و به هر جا برسى
آخرين منزل هستى اين است
➖ حدیث داریم؛«مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ اَلْقَبْرِ وَجَدَهُ رَوْضَةً مِنْ رِيَاضِ اَلْجَنَّةِ وَ مَنْ غَفَلَ عَنْ ذِكْرِهِ وَجَدَهُ حُفْرَةً مِنْ حُفَرِ اَلنَّارِ» .(۹)
هر كس زياد به ياد مرگ باشد آنجا را باغى از باغهاى بهشت خواهد يافت،و هر كس از ياد مرگ غافل باشد آن را گودالى از آتش دوزخ خواهد ديد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠داستان
شاگردی از معلّم پرسید: « چرا اشخاص نفهم را به گاو تشبیه می کنند؟»
معلّم پاسخ داد : « روزی یک نفر به باغ وحش رفت و دید همه حیوانات می خندند غیر از گاو . روز دیگر ، باز به آنجا رفت و مشاهده نمود که گاو می خندد و سایر حیوانات ، ساکت هستند . وقتی از مسئول باغ وحش جریان را پرسید ، او گفت :دیروز ، میمون لطیفه ای برای حیوانات تعریف کرده بود که همه حیوانات خندیدند ، اما این گاو تازه امروز فهمیده و دارد می خندد!»
فیلسوف شهیر «الكوت» می گوید :
غفلت از ناداني خود ، دردي است كه نادان ها به آن گرفتارند.
«مولوی» هم با نگاهی ژرف می سراید :
گوش را اکنون ز غفلت پاک کن
استماع هجر آن غمناک کن
💠داستان
حکایت غفلت، حکایت آن سه نفری است که در ایستگاه راه آهنی منتظر ورود قطار بودند. آنها آنقدر گرم بحث و جدل بودند که غافل از ورود قطار شدند. لحظه ای که قطار خواست ایستگاه را ترک کند دو نفر از آنها با عجله خود را به درون قطار رساندند. نفر سوم اما که خیلی هم عجله داشت نتوانست سوار شود. از بس که ناراحت بود گریه میکرد، باربری که ماجرای آنها را از نزدیک مشاهده کرده بود به وی نزدیک شد و به او دلداری داد وگفت خدا را شکر که حداقل دونفر از شما سوار قطار شد. مرد به جا مانده گفت: مشکل همین جاست. آن دو نفر برای بدرقه من آمده بودند من ماندم و آنها رفتند. مطمئناً آنها هم در قطار دارند مانند من گریه می کنند. بله قطار زندگی در حرکت است چه سوار بشوی یا نشوی آن می رود وغفلت از آن قابل جبران نیست.
💠داستان
شیخ بهاءالدین عاملی می نویسد : شخصی که مورد اعتماد من بود حکایت کرد و گفت : مردی در حوالی بصره می زیست ، که اوقاتش در عیش و نوش و بی خبری و فساد می گذشت .
چنان مورد نفرت مردم بود که وقتی وفات کرد ، تا جنازه را به محلی که باید غسل داد و بر آن نماز گزارد حمل کنند .
در آنجا کسی حاضر نشد بر جنازه او نماز بگزارد ، و در قبرستان مسلمین دفن کند .
ناگزیر جنازه را به بردند ، تا در آنجا به خاک سپارند .
در بلندی نزدیک آنجا ، زاهدی بود که همه او را به زهد و تقوی می شناختند .
حاملان جنازه دیدند ، زاهد منتظر است جنازه برسد تا بر آن نماز بگزارد . چون این خبر به نقاط اطراف رسید که زاهد وارسته می خواهد بر جنازه فلانی نماز بخواند ، مردم هم دسته دسته آمدند و پشت سر زاهد بر جنازه شرابخوار معروف نماز گزارد !
اهالی محل از اینکه زاهد حاضر شد بر جنازه چنین مرد آلوده ای نماز بخواند در شگفت ماند بودند .
پس موضوع را با خود وی در میان گذارد و علت را از او جود یا شدند .
زاهد گفت : من در خواب دیدم که به من گفتند : از این بلندی فرود آی و به فلان موضوع برو . در آنجا جنازه ای خواهی دید که هیچکس جز زنش با وی نیست .
تو بر آن نماز بگزار که مردی آمرزیده است ! تعجب مردم از گفته زاهد بیشتر شد . چون با سابقه ای که از مرد مزبور داشتند ، باور کردن این معنی برای ایشان مشکل می نمود .
زاهد که خود از راز کار بی اطلاع بود ، زن او را خواست و از وضع زندگی شوهرش جو یا شد .
زن گفت : وی تمام روز را به شرابخوری مشغول بود و اوقاتش بدین گونه می گذشت . تعجب حاضران افزونتر گردید .
زاهد پرسید : اعمال خیری از او ندیده بودی ؟
زن گفت : او سه چیز را اهمیت می داد و از آن غافل نبود :
اول اینکه : هر روز صبح که از مستی شب بهوش می آمد ، لباسش را عوض می کرد و وضو می گرفت و نماز می خواند !
دوم اینکه : خانه او هیچگاه از وجود یک یا دو نفر یتیم خالی نبود . توجه وی با آنها از رسیدگی به وضع فرزندانش بیشتر بود !
سوم اینکه : هر وقت در اثبات شب از مستی بهوش می آمد ، می گریست و می گفت : خدایا می خواهد گوشه ای از جهنم را با بدن من پلید پر کنی ؟ ! ! ! (۱۰)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
*منتهی الآمال ج۲،ص۴۷۶.
۱.اعراف/۱۶.
۲.تفسیر برهان، ذیل آیه مربوطه
۳.تحف العقول،ص۹۸.
۴.بحار الانوار،ج۷۷،ص۱۱۲.
۵.غرر الحكم، ۴۲۴۲۶.
۶.الكافي ،ج۳،ص۲۷۰
۷.بحار الانوار، ج۷۴، ص۲۳۷.
۸. مكارم الأخلاق-ج۲ص۳۷۸
۹.مجموعة ورّام،ج ۱، ص۲۸۵
۱۰.کشکول شیخ بهائی ، ج۲ ص۵۵۸.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠 #احکام | خرید کالای اسرائیلی
⁉️ سؤال:
آیا خرید کالایی که تولید رژیم صهیونیستی است، اشکال دارد؟
✍️ پاسخ:
🔹آیتالله خامنهای: به طور کلی خرید و فروش هرگونه محصول رژیم غاصب صهیونیستی یا تولیدات شرکتهای صهیونیستی یا شرکتهایی که رژیم صهیونیستی از سود آنها بهره میبرد، حرام است. در صورتی که ندانید منافع آن عاید صهیونیستها میشود و یا در راه دشمنی با اسلام و مسلمانان به کار میرود یا نه، خرید و استفاده، اشکال ندارد.
🔸 آیتالله مکارم شیرازی: اگر یقین دارید که سود آن شرکتها، متعلّق به صهیونیستها و دشمنان مسلمین است و نوعی کمک به این ظالمان محسوب میشود در این صورت خریدوفروش آن جایز نیست.
🔹آیتالله سیستانی: بر هیچ مسلمانی جایز نیست از محصولات یک کشور غیراسلامی (مثل اسرائیل) که در حال جنگ با مسلمین است؛ کالایی را خریداری کند.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت عظام خامنهای، مکارم و سیستانی
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔺طبق محاسبات انجامشده، خسوف در حدود ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه امشب به وقت تهران آغاز میشود/ ماهگرفتگی جزئی از ساعت ۲۳ و ۵ دقیقه امشب آغاز میشود و در ساعت 23 و 44 دقیقه با حداکثر گرفت خود می رسد / ۷ میلیارد جمعیت کره زمین شاهد ماهگرفتگی خواهند بود
نماز آیات حین ماه گرفتگی واجب میباشد و پس از اتمام آن، باید به نیت قضا خوانده شود.
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
فضیلت حمایت از مظلوم
#منبر_پانزده_دقیقه_ای
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
یکی از شاهان مسلمان شوق زیارت خانه خدا و اعمال حج به سرش اقتدا افتاده بود اما بیماری که داشت و مسائل عدیده مملکتی که به آن ها درگیر بود امکان این سفر معنوی را از او گرفته بود اما همیشه غصه داشت که ای کاش میتوانست به این سفر پر از معنویت برود تا ثواب اخروی و کمالات اخروی نایل شود.
تا اینکه یکی از وزرا پیشنهادی را مطرح کرد ، گفت یکی از عالمان سالک بارها سفر حج رفته است شاید بتوان با او معامله ای ترتیت داد.
از طرف شاه به آن عالم پارسا خبر دادند که شاه قصد دیدار او را کرده است، آن عالم عابد و با تقوا اجاره داد تا شاه در منزل ساده و زاهدانه او به دیدارش شرفیاب شود.
در آن دیدار شاه به آن عالم رو کرد و گفت که چه میشود ثواب یکی از حج ها را با من معامله کنی؟ که پولی در اختیارتان بگذارم که شما از ثواب صدقات و خیرات آن بهره مند شوید شما هم ثواب یکی از حج ها تان را به من مرحمت کن تا من من هم از ثواب حج شما بهره ای ببرم
عالم گفت: اگر مشتری باشی فروشنده ام .
شاه گفت: قیمت ش چند باشد؟
عالم قیمت گزافی گفت که شاه حساب کرد اگر خزانه ممکلت را خالی کند از پس آن مبلغ گزاف بر نمی آید .
گفت: چرا این همه گران؟
عالم گفت: مگر نشنیدی پیامبر فرموده اگر اندازه کوه ابو قبیس طلای سرخ صدقه داده شود به ثواب حج نخواهد رسید.
شاه گفت: پس من چگونه به ثواب حج نایل شوم.
عالم گفت: جور دیگر معامله کنیم؛
تو در تخت عدالت تکیه کم و داد مظلومان بستان و ثواب یکساعت عدالت گری و کمک به مظلومان و گرفتن حق مظلومان را به من واگذار کن من همه حج هایم را به تو تقدیم میکنم.
✅بیان موضوع
یکی از تکالیف الهی و وظایف مؤمنان، حمایت از مظلوم است. در این مقاله آیات مرتبط با حمایت از مظلومان معرفی میشوند.
➖البته ظلم مراتب مختلف دارد که وقتی حمایت و دفاع از مظلوم مطرح میشود همه مراتب را شامل می شود چه اینکه ظلم در حد غیبت و تهمت یا ستم به منافع و حقوق مالی باشد یا اینکه در حد کشتار مظلومان فلسطین باشد.
➖دفاع از مظلوم نه فقط دستور شرعی بلکه عقل نیز آن را تحسین میکند؛ اگر امروز که دیگری مورد ستم قرار گرفته بی تفاوت باشیم ستمگر سراغ ما هم خواهد آمد و دیگران نیز در دفاع از ما بی تفاوت خواهد بود و ظلم فراگیر خواهد شد. از این رو دفاع از مظلوم نوعی از انواع و مصادیق امر به معروف و نهی از منکر می باشد.
🌸شعر
آخر ای مظلوم از مظلوم چون خود یاد کن
چون ببینی ظالم از ظالم حمایت میکند
آه مظلومان چو آتش در میان پنبه است
چون فتد اینجا به آنجا هم سرایت میکند
بگذرند از کبریایی گر خداوندان آز
ثروت دنیا خلایق را کفایت میکند
🟢حمایت از مظلوم از آیات قرآن
خداوند در آیات مختلفی حمایت از مظلومان را تذکر داده است به دو مورد بسنده میکنیم؛
➖خداوند در آیه ای مؤمنان را به جهت حمایت نکردن از مظلومان به ویژه زنان و کودکان ستمدیده مورد سرزنش قرار داده است؛«وَ ما لَكُمْ لا تُقاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنا أَخْرِجْنا مِنْ هذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُها وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْكَ نَصِيراً»
چرا در راه خدا، و (در راه) مردان و زنان و کودکانی که (به دست ستمگران) تضعیف شدهاند، پیکار نمیکنید؟! همان افراد (ستمدیدهای) که میگویند: «پروردگارا! ما را از این شهر (مکه)، که اهلش ستمگرند، بیرون ببر! و از طرف خود، برای ما سرپرستی قرار ده! و از جانب خود، یار و یاوری برای ما تعیین فرما!(۱)
👌نویسنده تفسیر« آسان» در ذیل آیه، میگوید:
«از سیاق آیه یک نوع تهدید استفاده میشود و آن این است که اگر مسلمانی، تحت شکنجه ستمگران باشد و مسلمانان دیگر، بتوانند او را آزاد کنند، ولی تجاهل وسهل انگاری کنند، مشمول تهدید این آیه میشوند و خدای توانا در موقع حساب از آنان، مؤاخذه میکند.»
➖خداوند در آیه ای يارى مظلومان اخراج شده از وطن، خانه و كاشانه، را تكليفى الهى دانسته است؛
«أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍ ... وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ ... وَ لَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ»(۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🔵حمایت از مظلوم در احادیث
در احادیث زیادی حمایت از مظلوم به عنوان یک تکلیف ایمانی بیان شده است ،جالب اینکه در این احادیث مظلوم عام است یعنی شامل مسلمان و غیر مسلمان می شود.
➖پيامبر گرامى اسلام(ص) فرمودند: «مَنْ اَخَذَ لِلْمَظْلُومِ مِنَ الظَّالِمِ كانَ مَعى فى الجنّة مُصاحِباً» كسى كه حقّ مظلوم را از ظالم بگيرد [چه مظلوم، مسلمان باشد، و چه غير مسلمان] در بهشت با من خواهد بود.(۳)
همه بهشتيان اين سعادت را ندارند كه در كنار پيامبر بزرگوار اسلام(ص) باشند، امّا كمك كردن و يارى رساندن به مظلوم، و گرفتن حق او از ظالم، به قدرى مهم است كه انسان را در بهشت همنشين پيامبر(ص) مى كند.
➖پيامبر گرامى اسلام(ص) مى فرماید: «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنادى يا لَلْمُسْلِمينْ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِم» هر كس صداى مظلومى را بشنود كه از مسلمانان كمك مى طلبد، و به كمك او نشتابد مسلمان نيست.(۴)
👈اين روايت عام است و شامل غير مسلمانان نيز مى شود. بنابراين، طبق روايت فوق هر كس نداى مظلوميّت مظلومى را بشنود، و توانايى يارى رساندن به او را داشته باشد، و به ياريش نشتابد مسلمان نيست.
شما اين دستور عالى اسلام را با رفتار دنياپرستان و پول پرستان دنياى مدرن امروز مقايسه كنيد. آنها صريحاً مى گويند: «ما در جايى سرمايه گذارى مى كنيم كه منافعى داشته باشيم، اگر در بوسنى و هرزگوين صدها هزار نفر كشته شوند براى ما مهم نيست، زيرا منافعى در آن منطقه نداريم!».
آيا اسلام با اين معارف ارزشمندش جنگ طلب است، يا دنياپرستان و پول پرستانى كه بوى پول در هر گوشه اى از دنيا به مشام آنها برسد حاضرند براى تصاحب پول، آن منطقه را به آتش بكشند و مردمش را آواره نمايند.
➖دفاع از ستمدیده به عنوان یک وظیفه و تکلیف شرعی، قلمداد مینماید: در کلامی که از حضرت عیسی بن مریم(ع) نقل شده است میخوانیم: « ... بحق أقول لکم إن الحریق لیقع فی البیت الواحد فلا یزال ینتقل من بیت إلی بیت حتی تحترق بیوت کثیره إلا أن یستدرک البیت الأول فیهدم من قواعده فلا تجد فیه النار محلا و کذلک الظالم الأول لو أخذ علی یدیه لم یوجد من بعده إمام ظالم فیأتمون به کما لو لم تجد النار فی البیت الأول خشبا و ألواحا لم تحرق شیئا ... ؛ به حق، به شما بگویم اگر اتاقی آتش بگیرد، آن آتش پیوسته از اتاقی به اتاق دیگر سرایت میکند تا جایی که اتاقهای بسیاری میسوزد، مگر این که همان نخستین اتاق را دریابند و آن را از بیخ و بن بر اندازند که در این صورت، جای پای آتش نخواهد ماند. چنین است آفت ستمگر نخست که اگر جلویش گرفته شود، بعد از او پیشوای ستمگری پیدا نخواهد شد؛ چرا که دیگران از او سرمشق گیرند؛ چنان که اگر آتش در اولین خانه، چوب و تختهای نیابد چیزی را نمیسوزاند.»(۵)
➖امام سجّاد(ع) در كتاب ارزشمند صحيفه سجاديّه، دعاى۳۸ مى فرمايد: «اَللّهُمَّ اِنّى اَعْتَذِرُ اِلَيْكَ مِنْ مَظْلُوم ظُلِمَ بِحَضْرَتى فَلَمْ اَنْصُرْهُ، وَ مِنْ مَعْرُوف اُسْدِىَ اِلَىَّ فَلَمْ اَشْكُرْهُ، وَ مَنْ مُسِىء اِعْتَذَرَ اِلَىَّ فَلَمْ اَعْذِرْهُ» پروردگارا! در پيشگاه تو از سه چيز عذرخواهى نموده، و پوزش مى طلبم:
۱. از مظلومى كه در حضور من مورد ظلم و ستم قرار گرفته، و ياريش نكردم.
۲. از كسى كه خدمتى به من كرده، و من از او قدردانى و تشكر ننمودم.
۳. و از شخص خطاكارى كه در حق من بدى كرده و عذرخواهى نمود، ولى عذر او را نپذيرفتم.
🔹نکاتی در این حدیث زیبا
👈اوّلاً: امام سجاد(ع) كمك نكردن به مظلوم، قدردانى نكردن از مُنعم، و نپذيرفتن عذر خطاكار را گناه مى شمرد، و لذا به درگاه خداوند عذر تقصير مى آورد.
ثانياً: با توجّه به اين كه او، امام معصوم است و گناه و خطا نمى كند، اين مطالب را براى ما بيان مى كند، كه اگر مرتكب اين خطاها شده ايم توبه كنيم.
ثالثاً: همان گونه كه دوست داريم اگر مظلوم واقع شديم ديگران به فرياد ما برسند، و اگر به ديگران خدمت كرديم قدردان زحمات ما باشند، و اگر خطايى كرديم عذرمان را بپذيرند، بايد نسبت به ديگران نيز چنين باشيم. به مظلوم كمك كنيم، قدردان زحمات ديگران بوده، و عذر تقصيرشان را پذيرا باشيم.
➖امام صادق(ع) نیز نقل شده است: « مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یُعِینُ مُؤْمِناً مَظْلُوماً إِلَّا کَانَ أَفْضَلَ مِنْ صِیَامِ شَهْرٍ وَ اعْتِکَافِهِ فِی الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یَنْصُرُ أَخَاهُ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَی نُصْرَتِهِ إِلَّا نَصَرَهُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَه»؛ هیچ مؤمنی، مؤمن ستمدیدهای را یاری نمیرساند، مگر این که عمل او، برتر از یک ماه روزه و اعتکاف در مسجد الحرام باشد و هیچ مؤمنی نیست که بتواند برادر خود را یاری رساند و یاریش دهد، مگر این که خداوند در دنیا و آخرت او را یاری کند.»(۶)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
➖ امام على(ع) خطاب به دو فرزند بزرگوارش امام حسن و حسين(ع) فرمود: «كُونا لِظّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً»دشمن ظالم و يار و كمك كار مظلوم باشيد.(۷)
در اين روايت نيز سخنى از مسلمانان نيست، بنابراين، دفاع از مظلوم وظيفه هر مسلمانى است؛ هر چند مظلوم، غير مسلمان باشد.
➖امام علی (ع) از جمله عوامل پذیرش حکومت و خلافت، عهد و پیمانی را معرفی میکند که خداوند از علما و دانشمندان گرفته است که نباید در برابر ظلم ظالمان و مظلومیت ستمدیدگان، سکوت و بی تفاوتی اختیار کنند: «.. أَمَا وَ الَّذِی فَلَقَ الْحَبَّه وَ بَرَأَ النَّسَمَه لَوْ لَا حُضُورُ الْحَاضِرِ وَ قِیَامُ الْحُجَّه بِوُجُودِ النَّاصِرِ وَ مَا أَخَذَ اللَّهُ عَلَی الْعُلَمَاءِ أَلَّا یُقَارُّوا عَلَی کِظَّه ظَالِمٍ وَ لَا سَغَبِ مَظْلُومٍ لَأَلْقَیْتُ حَبْلَهَا عَلَی غَارِبِهَا وَ لَسَقَیْتُ آخِرَهَا بِکَأْسِ أَوَّلِهَا وَ لَأَلْفَیْتُمْ دُنْیَاکُمْ هَذِهِ أَزْهَدَ عِنْدِی مِنْ عَفْطَه عَنْزٍ ؛ «سوگند به خدایی که دانه را شکافت و جان را آفرید! اگر حضور فراوان بیعت کنندگان نبود و یاران، حجّت را بر من تمام نمیکردند و اگر خدا از علما پیمان نگرفته بود که در برابر شکم بارگی ستمگران و گرسنگی مظلومان، سکوت نکنند، مهار شتر خلافت را بر کوهانش انداخته، رهایش میساختم و آخرش را به کاسه اول آن، سیراب میکردم، آنگاه میدیدید که دنیای شما نزد من از آب بینی بزغالهای، بی ارزش تر است.»(۸)
💠داستان
حضرت علی (ع)در زمان خلافت شان
زنی را دیدند جلو در ایستاده همینكه چشم زن به علی افتاد جلو آمد و گفت شكایتی دارم:
«شوهرم به من ظلم كرده، مرا از خانه بیرون نموده، به علاوه مرا تهدید به كتك كرده و اگر به خانه بروم مرا كتك خواهد زد. اكنون به دادخواهی نزد تو آمده ام».
امام لحظه ای سر را پایین انداخت، سپس سر را بلند كرد در حالی كه با خود زمزمه می كرد و می گفت:
«نه، به خدا قسم نباید رسیدگی به دادخواهی مظلوم را تأخیر انداخت. حق مظلوم را حتما باید از ظالم گرفت و رعب ظالم را باید از دل مظلوم بیرون كرد تا با كمال شهامت و بدون ترس و بیم در مقابل ظالم بایستد و حق خود را مطالبه كند».
امام آدرس خانم را سوال کردند سپس به اتفاق آن زن به در خانه شان رفت، پشت در ایستاد و به آواز بلند فریاد كرد:
«اهل خانه! سلام علیكم».
جوانی بیرون آمد، كه شوهر همین زن بود. جوان علی را نشناخت، دید پیرمردی كه در حدود شصت سال دارد به اتفاق زنش آمده است. فهمید كه زنش این مرد را برای حمایت و شفاعت با خود آورده است، اما حرفی نزد. علی (ع) فرمود:
«این بانو كه زن تو است از تو شكایت دارد، می گوید: تو به او ظلم و او را از خانه بیرون كرده ای. بعلاوه تهدید به كتك نموده ای. من آمده ام به تو بگویم از خدا بترس و با زن خود نیكی و مهربانی كن».
- به تو چه مربوط كه من با زنم خوب رفتار كرده ام یا بد؟ ! بلی من او را تهدید به كتك كرده ام، اما حالا كه رفته تو را آورده و تو از جانب او حرف می زنی او را زنده زنده آتش خواهم زد.
علی از گستاخی جوان برآشفت، دست به قبضه ی شمشیر برد و از غلاف بیرون كشید. آنگاه گفت:
«من تو را اندرز می دهم و امر به معروف و نهی از منكر می كنم، تو این طور جوابمرا می دهی؟ ! صریحا می گویی من این زن را خواهم سوزاند؟ ! خیال كرده ای دنیا این قدر بی حساب است؟ ! »
فریاد امام كه بلند شد مردم عابر از گوشه و كنار جمع شدند. هركس كه می آمد، در مقابل علی تعظیمی می كرد و می گفت:
«السلام علیك یا امیرالمؤمنین».
جوان مغرور تازه متوجه شد با چه كسی روبرو است، خود را باخت و به التماس افتاد: یا امیرالمؤمنین! مرا ببخش، به خطای خود اعتراف می كنم. از این ساعت قول می دهم مطیع و فرمانبردار زنم باشم، هرچه فرمان دهد اطاعت كنم. علی رو كرد به آن زن و فرمود:
«اكنون برو به خانه ی خود، اما تو هم مواظب باش كه طوری رفتار نكنی كه او را به اینچنین اعمالی وادار كنی».
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.نسا/۷۵.
۲.حج/۳۹،۴۰.
۳.بحار الأنوار ،ح۷۵،ص۳۵۹.
۴.کافى، ج۲، ص۱۶۴.
۵.تحف العقول ،ص۵۰۴.
۶.بحارالانوار،ج۷۵،ص۲۰
۷.نهج البلاغه- نامه۴۷.
۸.همان، خطبه سوم
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
برتری های تکلیف آور
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
➖نماز آيات برای زلزله، ماه گرفتگی و خورشیدگرفتگی ( کلی یا جزئی فرقی ندارد) و هر حادثه طبیعی که موجب ترس بیشتر مردم شود. واجب میشود مثل بادهای شدید.
➖نماز آيات براى زلزله هميشه ادا است و بايد در خواندن آن تعجيل کند و مسامحه نکند ولى در خورشيدگرفتگى و ماه گرفتگی اگر بعد باز شدن کامل بخواند بايد نيّت قضا کند.
💠داستان
در زمانهای گذشته، مردی صالح و ربانی و عاقبت اندیش در روستای نزدیک صنعای یمن(که اسم روستا صروان ضروان ،رضوان ذکر شده است)، نزدیک یمن زندگی میکرد. او صاحب کشتزار و باغ پرمیوه بود. او از رسیدگی به زندگی مستمندان و احسان به آنها دریغ نمیکرد، به طوری که از محصول باغ و کشت خود، به اندازه کفاف برمی داشت و برای سپاس از نعمتهای خداوند بقیه را به فقرا میداد.
خانه او کعبه فقرا بود و بیشتر نیازمندان برای تاءمین نیازهای خود، همواره سراغ او را میگرفتند.
این مرد ربانی هر وقت که صلاح میدید، فرزندان خود را به دور خود جمع میکرد و آنها را به رسیدگی و فقراء وصیت میکرد و میگفت: همه نعمتها از آن خداست و برای کسب رضایت او انفاق در راهش را از یاد نبرید.
فرزندان، از این نوع وصیتها زیاد شنیده بودند، اما به دارائی مغرور بودند. سرانجام مرگ این مرد فرا رسید و از دنیا رفت. فرزندان نصیحت پدر را به فراموشی سپردند و پیمان بستند که محصول باغ و مزرعه را بین خود تقسیم کنند و به فقراء ندهند.
فقراء طبق معمول سالهای گذشته هر روز به نزد آنان در باغ میآمدند اما فرزندان مرحوم چیزی از نعمتهای ارزانی شده را نمیدادند.
خداوند بر آن خیره سران غضب کرد. هنوز روز برداشت محصول نرسیده بود که صاعقه ای آتشین بر مزرعه و باغ آنها افتاد و همه را سوزاند. آنها وقتی که صبح به سوی باغ رفتند، دیدند همه سوخته است.
👈مفسران داستان این برادران را تحت عنوان «اصحاب الجنة» در تفسیر آیات ۱۷تا۳۳ سوره قلم ذکر کرده اند.
برادرانی که خداوند با آنها نعمت برتری در مال عطا فرموده بود اما بر اثر حرص و بخل در امتحان الهی شکست خورده و با نزول عذاب الهی باغشان نابود شد.
✅بیان موضوع
برتریهایی که در دنیا برای افراد، نعمت داده می شود تکلیف آور است مخصوصا آن برتری ها که انسان نقشی در آنها ندارد. که خداوند در قرآن کریم این را به شکل های مختلف بیان فرموده است؛
👈به عنوان مثال برتری های #بنی_اسراییل از آن جهت که خداوند عوامل رشد را برای آنها فراهم آورده بود و انبیا به عنوان آموزگاران مدرسه کمال الهی در بین شان بود در مقام سرزنش و نه تحسین خطاب به آنها تکرار می شود؛
«يا بَني إِسرائيلَ اذكُروا نِعمَتِيَ الَّتي أَنعَمتُ عَلَيكُم وَأَوفوا بِعَهدي أوفِ بِعَهدِكُم وَإِيّايَ فَارهَبونِ» ﴿بقره/۴۰﴾
ای فرزندان اسرائیل! نعمتهایی را که به شما ارزانی داشتم به یاد آورید! و به پیمانی که با من بستهاید وفا کنید، تا من نیز به پیمان شما وفا کنم. (و در راه انجام وظیفه، و عمل به پیمانها) تنها از من بترسید!
➖«وَ إِذْ قالَ مُوسى لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ اذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَعَلَ فيكُمْ أَنْبِياءَ وَ جَعَلَكُمْ مُلُوكاً وَ آتاكُمْ ما لَمْ يُؤْتِ أَحَداً مِنَ الْعالَمين»
و [ياد كن] زمانى را كه موسى به قوم خود گفت: «اى قوم من، نعمت خدا را بر خود ياد كنيد، آنگاه كه در ميان شما پيامبرانى قرار داد، و شما را پادشاهانى ساخت، و آنچه را كه به هيچ كس از جهانيان نداده بود، به شما داد.»(۱)
👈 همین طور برتری های انسان نسبت به سایر موجودات نیز به انسان گوشزد میشود که این گرامیداشت و برتری و نعمت تکلیف انسان را زیاد کرده است:
«وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَىٰ كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا.يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ ۖ فَمَنْ أُوتِيَ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ فَأُولَٰئِكَ يَقْرَءُونَ كِتَابَهُمْ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا»
ما آدمیزادگان را گرامی داشتیم؛ و آنها را در خشکی و دریا، (بر مرکبهای راهوار) حمل کردیم؛ و از انواع روزیهای پاکیزه به آنان روزی دادیم؛ و آنها را بر بسیاری از موجوداتی که خلق کردهایم، برتری بخشیدیم.(به یاد آورید) روزی را که هر گروهی را با پیشوایشان میخوانیم! کسانی که نامه عملشان به دست راستشان داده شود، آن را (با شادی و سرور) میخوانند؛ و بقدر رشته شکاف هسته خرمایی به آنان ستم نمیشود!(۲)
🔻در ادامه انواع برتری ها و تکالیف الهی افراد مورد بررسی قرار می گیرد🔺
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢برتری در عقل
➖حضرت پیامبر(ص) فرمود:«مَا قَسَم الله لِلعِباد شیئاً اَفضَلَ مِنَ العَقلِ» خداوند چیزی را با فضیلت تر از عقل، میان بندگانش تقسیم نکرده است(۳)
➖در کلام حضرت علی (ع) عقل بهترین موهبت الهی دانسته شده: «خَیْرُ المَواهِبِ العَقْل»
بهترین بخششهای خداوند، عقل است.(۴)
➖اميرمؤمنان(ع)مى فرمایند: «ان الله تبارَكَ وَ تَعالى يُحاسِبُ الناسَ عَلى قَدرِ ما آتاهُمْ مِنَ العُقولِ فى دارِ الدُّنيا» خداوند متعال مردم را به مقدار عقلى كه در دنيا به آنها داده است محاسبه مى كند.(۵)
➖امام باقر (ع) می فرماید:«إنَّما يُداقُّ اللّه ُ العِبادَ في الحِسابِ يَومَ القِيامَةِ عَلى قَدرِ ما آتاهُم مِنَ العُقولِ في الدّنيا ». در روز قيامت، خداوند به اندازه عقلى كه در دنيا به بندگان داده است در رسيدگى به حساب آنها دقّت به خرج مى دهد.(۶)
👌همان طور که سرزنش خداوند در حق بنی اسرائیل به جهت بهره نبردن از نعمت انبیا و برتری که از این جهت برایشان فراهم شده بود بارها در قرآن اشاره شده بهره نبردن از توان عقل نیز به همان صورت توبیخ و سرزنش به دنبال خواهد داشت چرا که عقل نیز مانند انبیا حجت الهی است
امام صادق (ع) فرمود:« ﺣُﺠﺔُ اللهِ عَلَی الْعِبادِ النَّبیُّ وَاﻟْﺤُﺠﺔُ فیما بَینَ العِبادِ وَ بَیْنَ اللهِ العَقْلُ». حجّت خداوند بر مردم، پیامبر است و حجّت بین مردم و خداوند، عقل است.(۷)
➖ حضرت علی (ع) فرمود: عقل بر دو قسم است یکی عقلی که به طور طبیعی نصیب بشر میشود و دیگری عقلی که از راه شنیدن سخنان دیگران و فرا گرفتن معلومات این و آن عاید انسان میگردد؛
اَلْعَقْلُ عَقْلانِ عَقْلُ الطَّبْعِ وَ عَقْلُ التَّجْرَﺑَﺔِِ وَ کِلاهُما یُؤَدِّی اِلی اﻟﻤَﻨْﻔَﻌَﺔِ .» عقل بر دو نوع است عقل طبیعی و عقل تجربی و هر دو تای آنها به سود انسان منجر میشود.(۸)
🟢برتری در موقعیت اجتماعی
انسان در طبقات اجتماعی در هر سطحی که قرار گیرد تکلیف ش به تناسب آن خواهد بود
➖ پیامبر(ص) فرمود: «اَلْعَدْلُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِى الاُْمَراءِ اَحْسَنُ، وَ السَّخاءُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِىالاَْغْنياءِ اَحْسَنُ، اَلْوَرَعُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِى الْعُلَماءِ اَحْسَنُ، اَلصَّبْرُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِى الْفُقَراءِاَحْسَنُ، اَلتَّوبَةُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِى الشَّبابِ اَحْسَنُ، اَلْحَياءُ حَسَنٌ وَلكِنْ فِى النِّساءِ اَحْسَنُ»
عدالت نيكو است اما از دولتمردان نيكوتر، سخاوت نيكو است اما از ثروتمنداندنيكوتر؛ تقوا نيكو است اما از علما نيكوتر؛ صبر نيكو است اما از فقرا نيكوتر، توبه نيكواست اما از جوانان نيكوتر و حيا نيكو است اما از زنان نيكوتر. (۹)
➖ خداوند موقعیت اجتماعی زنان پیامبر را به آنها متذکر شده و آنها را به رعایت ملزومات چنین موقعیتی دستور داده است؛ «يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ مَنْ يَأْتِ مِنْكُنَّ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ يُضَاعَفْ لَهَا الْعَذَابُ ضِعْفَيْنِ ۚ وَكَانَ ذَٰلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيرًا...يَا نِسَاءَ النَّبِيِّ لَسْتُنَّ كَأَحَدٍ مِنَ النِّسَاءِ ۚ إِنِ اتَّقَيْتُنَّ فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَعْرُوفًا»ای همسران پیامبر! هر کدام از شما گناه آشکار و فاحشی مرتکب شود، عذاب او دوچندان خواهد بود؛ و این برای خدا آسان است....ای همسران پیامبر! شما همچون یکی از زنان معمولی نیستید اگر تقوا پیشه کنید؛ پس به گونهای هوسانگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید!(۱۰)
➖شقرانی را به اعتبار اینكه یكی از اجدادش برده بوده و رسول خدا او را آزاد كرده بود و قهرا شقرانی هم آزادی را از او به ارث می برد «مولی رسول اللّه» می گفتند یعنی آزادشده ی رسول خدا، و این به نوبه ی خود افتخار و انتسابی برای شقرانی محسوب می شد و از این نظر خود را وابسته به خاندان رسالت می دانست.
او در عصر حضرت صادق علیه السلام زندگی می کرد. او با آنکه خود را از دوستان و پیروان آن اهل بیت علیهم السلام می دانست شراب می خورد و به این گناه بزرگ آلوده بود. روزی امام علیه السلام در رهگذر تنها با وی برخورد کرد؛ برای آنکه از عملش انتقاد کند و از شرب خمرش بازدارد آهسته به او فرمود:
«إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَحُ لِمَكَانِكَ مِنَّا »
عمل خوب از هر کس که باشد خوب است و از تو خوبتر زیرا وابسته به مایی و عمل بد را هر کس انجام دهد بد است و از تو بدتر و ناپسندتر.(۱۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢برتری از نظر قدرت مادی
عَن اَبی قَتادَةَ عَن داوُدِ بنِ سِرحانَ قالَ: کُنّا عِندَ اَبی عَبدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ اِذ دَخَلَ عَلَیهِ سَدیرٌ الصَّیرَفیُّ فَسَلَّمَ وَ جَلَسَ فَقالَ لَهُ: یا سَدیرُ! ما کَثُرَ مالُ رَجُلٍ قَطُّ اِلَّا عَظُمَتِ الحُجَّةُ لِلَّهِ تَعالى عَلَیهِ، فَاِن قَدَرتُم اَن تَدفَعوها عَن اَنفُسِکُم فَافعَلوا؛ قالَ لَهُ: یَا بنَ رَسولِ اللَّهِ! بِماذا؟ قالَ: بِقَضاءِ حَوائِجِ اِخوانِکُم مِن اَموالِکُم».
داوود میگوید خدمت حضرت صادق(ع)بودیم، سَدیر صیرفی وارد شد بمجرّدی که نشست، حضرت رو کردند به او و فرمودند که ای سدیر! هر کسی که پولش زیاد شد، مالش زیاد شد، حجّت خدا بر او زیاد خواهد شد؛ اگر میتوانید این مال زیادی را که دارید، از خودتان دفع کنید
[ خب، چه جوری دفع کنیم؟ مثلاً بریزیم پولها را در آب، در دریا، در چاه؟ یا برای اینکه پول را از بین ببریم، خرجهای مُسرفانه و بیجا کنیم، خرج بیخودی بکنیم؟ اینها مراد نیست.]
[سدیر گفت:] چه جوری این پول را از خودمان دفع کنیم؟
[حضرت فرمود:] راهش این است که نگاه کنید، ببینید برادران شما چه نیازی دارند به اموال شما، آن نیاز را برآورده کنید.(۱۲)
👈خداوند در آیات مختلفی تکلیف ثروتمندان را متذکر شده است:
➖«وَاعْلَمُوا أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ»
و بدانید اموال و اولاد شما، وسیله آزمایش است؛ و (برای کسانی که از عهده امتحان برآیند،) پاداش عظیمی نزد خداست!(۱۳)
➖« لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذًى كَثِيرًا ۚ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ» به یقین (همه شما) در اموال و جانهای خود، آزمایش میشوید! و از کسانی که پیش از شما به آنها کتاب (آسمانی) داده شده [= یهود]، و (همچنین) از مشرکان، سخنان آزاردهنده فراوان خواهید شنید! و اگر استقامت کنید و تقوا پیشه سازید، (شایستهتر است؛ زیرا) این از کارهای مهم و قابل اطمینان است.(۱۴)
➖«وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ للسائلِ و المَحروم»
و آنها که در اموالشان حق معلومی است برای نیازمند و محروم »(۱۵)
👈در خطبه ۱۵۶ نهج البلاغه حضرت علی(ع) هشدار مهم پیامبر(ص)در مورد ثروتمندان را بیان فرموده است؛
«وَ قَالَ يَا عَلِيُّ إِنَّ الْقَوْمَ سَيُفْتَنُونَ بِأَمْوَالِهِمْ وَ يَمُنُّونَ بِدِينِهِمْ عَلَى رَبِّهِمْ وَ يَتَمَنَّوْنَ رَحْمَتَهُ وَ يَأْمَنُونَ سَطْوَتَهُ وَ يَسْتَحِلُّونَ حَرَامَهُ بِالشُّبُهَاتِ الْكَاذِبَةِ وَ الْأَهْوَاءِ السَّاهِيَةِ، فَيَسْتَحِلُّونَ الْخَمْرَ بِالنَّبِيذِ وَ السُّحْتَ بِالْهَدِيَّةِ وَ الرِّبَا بِالْبَيْعِ. قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَبِأَيِّ الْمَنَازِلِ أُنْزِلُهُمْ عِنْدَ ذَلِكَ، أَبِمَنْزِلَةِ رِدَّةٍ أَمْ بِمَنْزِلَةِ فِتْنَةٍ؟ فَقَالَ بِمَنْزِلَةِ فِتْنَةٍ».
اى على، مردم بعد از من با ثروتشان آزمايش مى شوند. ديندار بودن را منّتى بر خدا قرار مى دهند و (با اين که مرتکب گناهان بزرگى مى شوند) انتظار رحمت خدا دارند و خود را از خشمش در امان مى بينند. حرام خدا را با شبهات دروغين و هوس هاى غفلت زا حلال مى شمارند. شراب را به نام «نبيذ»، و رشوه را به نام «هديه» و ربا را به اسم «تجارت» حلال مى پندارند. عرض کردم: اى رسول خدا، در چنين شرايطى، اين افراد را که داراى چنين صفاتى هستند در چه مرتبه اى قرار دهم؟ آيا کار آن ها به منزله ارتداد و بازگشت از دين است يا به منزله فتنه و انحراف از احکام خدا؟ فرمود: به منزله فتنه بدان (و با آنان همچون مسلمانان خطاکار رفتار کن).
🟢برتری از نظر قدرت علمی
یکی دیگر از برتری های که تکلیف آور است برتری علمی است .
حضرت علی(ع):
«لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِيامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ الناصِرِ، و ما أخَذَ اللّه ُ عَلَى العُلَماءِ أن لا يُقارُّوا على كِظَّةِ ظالِمٍ، و لا سَغَبِ مَظلومٍ ، لأَلقَيتُ حَبلَها على غاربِهِا» .(۱۶)
اگر نبود حضور آن جمعيت و تمام شدن حجّت با وجود يار و ياور و اگر نبود كه خداوند از دانايان پيمان گرفته است كه بر سيرى ستمگر و گرسنگى ستمديده رضايت ندهند ، هر آينه مهار شتر خلافت را بر شانه اش مى انداختم .
➖ پیامبر(ص) فرمود :«إِذَا ظَهَرَتِ اَلْبِدَعُ فِي أُمَّتِي فَلْيُظْهِرِ اَلْعَالِمُ عِلْمَهُ فَمَنْ لَمْ يَفْعَلْ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اَللَّهِ» .زمانى كه در امتم بدعتها هويدا گشت بر عالم است كه علم خويش را آشكار كند، هر كه نكند لعنت خدا بر او باد.(۱۷)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d