May 11
موضوع
تسبیحات حضرت زهرا (ع)
#فاطمیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
🌸شعر
شاعر: لطیفیان
همه تسبیح به دستند به تسبیحاتش
همه تفسیر به دستند پى آیاتش
باطنش جاى خودش ، ظاهر او هم سِر است
ما تماما همه محویم، تماما ماتش
دور تا دور قدش را وسط کوچه ى شهر
می گرفتند ملائک پى تشریفاتش
آن نمازى که در آن صحبتى از فاطمه نیست
صاحبش را برساند به جهنم آتش
حرم فاطمه با خاک نجف باید ساخت
وقف زهراست نجف با همه ى ذراتش
در زدن یا نزدن فرق ندارد اینجا
نیست وابسته ى سائل کرم بالذاتش
مهر خانوم برایش به دو عالم کافى ست
هر که باشد پى جبران شدن مافاتش
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
شیخ صدوق میگوید: از حضرت امیر مؤمنان روایت شده که آن حضرت به مردی از «بنی سعد» فرمود: آیا میخواهی از خودم و فاطمه برایت سخن بگویم؟!
حضرت فاطمه در خانه ی من بود. او با مشک آب، آنقدر آب آورد که بند مشک در بدن او اثر کرد، آن قدر با آسیاب دستی کار کرد که دستهایش تاول زدند، آنقدر خانه را جارو زدند که لباسهایش تیره رنگ گردید و آنقدر زیر دیگ ،آتش روشن کرد که لباسهایش سیاه رنگ شد.
من به او گفتم: کاش نزد پدرت رسول خدا(ص) میرفتی و از او خادمی درخواست میکردی؟تا آن خادم عهده دار اینکارها میشد. فاطمه(س) نزد پیامبر رفت. وقتی بر پیامبر(ص) وارد شد دید عده ای با پیامبر گفتگو میکنند. از شرم و حیا چیزی به پدرش نگفت و برگشت.
پیامبر(ص) از آمدن فاطمه فهمید که با ایشان کاری دارد. فردا صبح زود پیامبر(ص) به خانه ما آمد .آن حضرت سلام کرد. جواب دادیم و گفتیم: علیکم السلام یا رسول الله! بفرمائید.
آن حضرت آمد نشست و فرمود: دخترم فاطمه! دیروز چه کار داشتی که نزد من آمدی؟
فاطمه شرم کرد که جواب بگوید. من جواب دادم و گفتم: آنقدر آب آورده که بند مشک در بدن او اثر کرده، آن قدر آسیاب دستی چرخانده که دستهایش تاول زده، آنقدر خانه را جارو زده که لباسهایش تیره گردیده و آنقدر آتش زیر دیگ روشن کرده که لباسهایش سیاه گردیده است، من به او گفتم که کاش نزد پدرت میرفتی و خادمی درخواست میکردی.
پیامبر اسلام(ص) فرمود:«یا فاطِمَةُ اُعْطِیكِ ما هُوَ خَیرٌ مِنْ ذلِكَ تُكَبِّرِینَ اللَّهَ بَعْدَ كُلِّ صَلاةٍ اَرْبَعاً وَثَلاثِینَ تَكْبِیرَةً وَتَحْمَدِینَ اللَّهَ ثَلاثاً وَثَلاثِینَ تَحْمِیدَةً وَتُسَبِّحِینَ اللَّهَ ثَلاثاً وَثَلاثِینَ تَسْبِیحَةً ثُمَّ تَخْتِمِینَ ذلِكَ بِلا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ فَذلِكَ خَیرٌ مِنَ الدُّنِیا وَما فِیها وَمِنَ الَّذِى اَرَدْتِ؛ آیا نمیخواهید چیزی به شما یاد بدهم که از خادم بهتر است؟! هنگامی که میخواهید بخوابید، ۳۴ بار «الله اکبر»، ۳۳ بار «الحمدللّه» و ۳۳ بار «سبحان الله» بگوئید. فاطمه گفت: از خدا و پیامبر خدا راضی شدم.[۱]
✅مقدمه
تسبیح حضرت فاطمه زهراعلیهاالسلام مشتمل بر سه جمله است و آنها عبارتاند از:
«اللَّهُ اَكْبَرُ» ۳۴ بار.
«اَلْحَمْدُ لِلَّهِ» ۳۳بار.
«سُبْحانَ اللَّهِ» ۳۳بار.
البته در برخى از روایات، جمله «سُبْحانَ اللَّهِ» قبل از «اَلْحَمْدُ لِلَّهِ» ذكر شده است.
👈از مفردات راغب، استفاده مىشود كه ذكر، دو معناى اصلى دارد:
الف. ذكر، یك حالت نفسانى است كه انسان به وسیله آن مىتواند معلومات خود را نگهدارى نماید. ذكر، در این معنا شبیه «حفظ» مىباشد، با این تفاوت كه به اعتبار نگهدارى یك مطلب در حافظه «حفظ» گفته مىشود و به اعتبار حاضر كردن و به خاطر آوردن آن «ذكر» نامیده مىشود.
ب. ذكر، عبارت است از حاضر كردن چیزى در قلب یا زبان و گفتار، از اینرو، گفتهاند: ذكر، یا با زبان است و یا با قلب و هر كدام از آنها یا پس از نسیان و فراموشى است كه به معناى اوّل مىباشد و یا ادامه حفظ و توجه قلبى است بدون اینكه فراموش كرده باشد، در این صورت به معناى دوم خواهد بود.
👈ابى هلال عسكرى، در فرق «ذكر» و «علم» مىگوید: «اگرچه ذكر، نوعى علم و دانستن است، ولى به هر علمى ذكر گفته نمىشود. تنها آن علمى كه پس از فراموشى یادآورى شود، ذكر نامیده مىشود. و فرق دیگر اینكه علم در مقابل «جهل» قرار دارد؛ ولى ذكر در مقابل «سهو» قرار مىگیرد.»
👌از ملاحظه سخنان اهل لغت به این نتیجه مىرسیم كه ذكر به معناى یادكردن از یك حقیقت و فراموش نكردن آن است. البته در موضوع بحث ما، منظور از ذكر، یادكردن خدا و فراموش نكردن و غافل نشدن از او است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
تسبیح فاطمهعلیهاالسلام در قرآن
در احادیث ،در بیان تفسیر برخی آیات به تسبیح حضرت زهرا اشاره شده است که مواردی ذکر می شود؛
✔️ «فَاذْكُرُونِى أَذْكُرْكُمْ وَ اشْكُرُوا لِى وَ لَا تَكْفُرُونِ»؛ پس به یاد من باشید تا به یاد شما باشم. و شكر مرا گویید و (در برابر نعمتهایم) كفران نكنید.»
منظور از «ذكر خدا» تنها یادآورى به زبان نیست، بلكه منظور این است كه بنده با تمام دل و جان به ذات پاك خدا توجه داشته باشد؛ توجهى كه انسان را از گناه باز مىدارد و به اطاعت از دستورات او دعوت مىكند.
در ذیل این آیه، محمّد بن مسلم از امام باقرعلیهالسلام روایت كرده است كه فرمود: «تَسْبِیحُ فاطِمَةَعلیهاالسلام مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ الْكَثِیرِ الَّذِى قال اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ «فَاذْكُرُونِى أَذْكُرْكُمْ»؛ تسبیح فاطمهعلیهاالسلام از [مصادیق] ذكر کثیر است كه خدا [به آن دستور داده و] فرموده است كه به یاد من باشید تا به یاد شما باشم.»
✔️خداوند در قرآن كریم مىفرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِمَتِ وَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَتِ وَ الْقَنِتِینَ وَ الْقَنِتَتِ وَ الصَّدِقِینَ وَ الصَّدِقَتِ وَ الصَّبِرِینَ وَالصَّبِرَ تِ وَ الْخَشِعِینَ وَ الْخَشِعَتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَ الْمُتَصَدِّقَتِ وَ الصَّل-ِمِینَ وَالصَّل-ِمَتِ وَ الْحَفِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحَفِظَتِ وَ الذَّ كِرِینَ اللَّهَ كَثِیرًا وَ الذَّ كِرَ تِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَ أَجْرًا عَظِیمًا»؛ «به یقین، مردان مسلمان و زنان مسلمان، و مردان با ایمان و زنان با ایمان، و مردان مطیع فرمان خدا و زنان مطیع فرمان خدا، و مردان راستگو و زنان راستگو، و مردان صابر و شكیبا و زنان صابر و شكیبا، و مردان با خشوع و زنان با خشوع، و مردان انفاق كننده و زنان انفاق كننده، و مردان روزه دار و زنان روزه دار، و مردان پاكدامن و زنان پاكدامن و مردانى كه بسیار به یاد خدا هستند و زنانى كه بسیار یاد خدا مىكنند، خداوند براى همه آنان مغفرت و پاداش عظیمى فراهم ساخته است.»
💠داستان
جمعى از مفسران گفتهاند: هنگامى كه «اسماء بنت عمیس» همراه شوهرش «جعفر بن ابى طالب» از «حبشه» بازگشت و به دیدن همسران پیامبر آمد، یكى از سؤالاتى كه مطرح كرد، این بود كه آیا چیزى از آیات قرآن درباره زنان نازل شده است؟
آنها در پاسخ گفتند: نه!
«اسماء» به خدمت پیامبرصلىاللهعلیهوآله آمد و عرض كرد: «اى رسول خدا! جنس زن گرفتار خسران و زیان است!»
پیامبر فرمود: «چرا؟»
عرض كرد: «به خاطر اینكه در اسلام و قرآن فضیلتى درباره آنها همانند مردان نیامده است.»
اینجا بود كه آیه فوق نازل شد. (و به زنها اطمینان داد كه زن و مرد در پیشگاه خدا از نظر قرب و منزلت یكساناند. مهم آن است كه از نظر اعتقاد و عمل و اخلاق اسلامى واجد فضیلت باشند.)
در حدیثى از امام صادقعلیهالسلام چنین روایت شده است: «مَنْ باتَ عَلى تَسْبِیحِ فاطِمَةَعلیهاالسلام كانَ مِنَ «الذَّاكِرِینَ اللَّهَ كَثِیراً وَالذَّاكِراتِ»؛ كسى كه با تسبیح فاطمهعلیهاالسلام بخوابد، از [مصادیق این آیه شریفه كه مىفرماید:] «مردان و زنانى كه خدا را فراوان یاد مىكنند» مىباشد.»
✔️قرآن كریم مىفرماید: «یأَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِیرًا وَ سَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِیلاً»؛ «اى كسانى كه ایمان آوردهاید! خدا را بسیار یاد كنید، و صبح و شام او را تسبیح گویید.»
اسماعیل بن عمار مىگوید: به امام صادقعلیهالسلام عرض كردم كه حدّ و اندازه ذكر كثیر (ذكر بسیار) كه خداوند در قرآن فرموده است، چقدر است؟
فرمود: «اِنَّ رَسُولَ اللَّهِصلىاللهعلیهوآله عَلَّمَ فاطِمَةَعلیهاالسلام اَنْ تُكَبِّرَ اَرْبَعاً وَثَلاثِینَ تَكْبِیرَةً وَتُسَبِّحَ ثَلاثاً وَثَلاثِینَ تَسْبِیحَةً وَتُحَمِّدَ ثَلاثاً وَثَلاثِینَ تَحْمِیدَةً فَاِذا فَعَلْتَ ذَلِكَ بِاللَّیلِ مَرَّةً وَبِالنَّهارِ مَرَّةً فَقَدْ ذَكَرْتَ اللَّهَ ذِكْراً كَثِیراً؛
رسول خداصلىاللهعلیهوآله به فاطمهعلیهاالسلام یاد داد كه 34 بار تكبیر، 33 بار تسبیح و 33 بار تحمید بگوید. پس اگر تو یك بار شب و یك بار روز این كار را انجام دهى، در حقیقت خدا را با ذكر بسیار یاد كردهاى.»
البته باید توجه داشت كه منظور از ذكر بسیار این نیست كه شخصى آن را به زبان بگوید، ولى در صحنه زندگى یادى از خدا نكند و مرتكب گناه شود؛ بلكه همانگونه كه در گذشته اشاره شد، منظور از ذكر كثیر آن است كه بنده در همه حال به یاد خدا باشد و هرگز او را فراموش نكند. تسبیح فاطمه(ع)نیز در مرحله لفظ و ذكر زبانى از مصادیق ذكر كثیر است كه خود مقدمه ذكر قلبى و به یاد خدا بودن است و آن نیز مقدمه انجام وظایف بندگى و ترك معصیت مىباشد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
احادیث فضیلت تسبیح فاطمه زهراعلیهاالسلام
براى تكمیل مطلب، نظر مخاطب عزیز را به چند حدیث درباره اهمیت تسبیح فاطمه زهراعلیهاالسلام جلب مىكنیم:
👈 از امیر مؤمنان علىعلیهالسلام روایت شده است كه فرمودند: «فَوَ اللَّهِ ما تَرَكْتُهُنَّ مُنْذُ عَلَّمَنِیهِنَّ رَسُولُ اللَّهِ؛ به خدا سوگند! از آن روزى كه رسول خدا آن ذكرها را به من یاد داده است، هیچگاه آنها را ترك نكردهام.»
شخصى پرسید: حتّى در شبهاى جنگ صفین هم ترك نكردهاى؟! فرمود: «نَعَمْ وَلا لَیلَةَ صِفَّینِ؛ آرى! حتى در شبهاى جنگ صفین هم ترك نكردهام.»
👈از امام باقرعلیهالسلام روایت شده است: «ما عُبِدَ اللَّهُ بِشَیىءٍ مِنَ التَّحْمِیدِ اَفْضَلَ مِنْ تَسْبِیحِ فاطِمَةَعلیهاالسلام وَلَوْ كانَ شَیىءٌ اَفْضَلَ مِنْهُ لَنَحَلَهُ رَسُولُ اللَّهِ فاطِمَةَعلیهاالسلام؛
از جهت حمد و ذكر، خدا با چیزى بهتر از تسبیح حضرت فاطمه زهراعلیهاالسلام عبادت نشده است. اگر عملى بهتر از آن بود، پیامبر خدا آن را به زهراعلیهاالسلام عطا مىكرد.»
👈 در روایت دیگرى از آن حضرت نقل شده است: «مَنْ سَبَّحَ تَسْبِیحَ فاطِمَةَعلیهاالسلام ثُمَّ اسْتَغْفَرَ غُفِرَ لَهُ وَهِىَ مِائَةٌ بِالّلِسانِ وَاَلْفٌ فِى الْمِیزانِ وَتَطْرُدُ الشَّیطانَ وَتُرْضِىَ الرَّحْمانَ
هر كس تسبیح حضرت فاطمه زهراعلیهاالسلام را بگوید و بعد از آن استغفار نماید، بخشیده مىشود. و آن در زبان صد ذكر است؛ ولى در میزان اعمال هزار به حساب مىآید. شیطان را دور مىكند و خدا را راضى مىنماید.»
👈از امام صادقعلیهالسلام روایت شده است: «مَنْ سَبَّحَ اللَّهَ فِى دُبُرِ الْفَرِیضَةِ تَسْبِیحَ فاطِمَةَ الْمِائَةَ مَرَّةً وَاَتْبَعَها بِلا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ مَرَّةً غُفِرَ لَهُ؛
هر كس پس از نماز واجب، با تسبیح فاطمهعلیهاالسلام صد بار به تسبیح خدا بپردازد، و به دنبال آن یك بار «لا اِلهَ اِلَّا اللَّه» بگوید، آمرزیده مىشود.»
👈در حدیث دیگرى از آن حضرت روایت شده است: «تَسْبِیحُ فاطِمَةَعلیهاالسلام فِى كُلِّ یوْمٍ فِى دُبُرِ كُلِّ صَلاةٍ اَحَبُّ اِلَى اللَّهِ مِنْ صَلاةِ اَلْفِ رَكْعَةٍ فِى كُلِّ یوْمٍ؛
تسبیح فاطمه زهرا هر روز بعد از هر نماز، از هزار ركعت نماز در هر روز، نزد خدا محبوبتر است.»
👈از امام صادقعلیهالسلام روایت شده است: «مَنْ سَبَّحَ تَسْبِیحَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِعلیهاالسلام فِى دُبُرِ الْفَرِیضَةِ قَبْلَ اَنْ یثْنِىَ رِجْلَیهِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ؛ هر كس بعد از نماز واجب، پیش از آنكه پاهاى خود را جفت كند (قبل از به هم خوردن حالت جلوس تشهد و سلام)، تسبیح فاطمه زهراعلیهاالسلام بگوید، خداوند او را مىآمرزد.»
از این احادیث معلوم مىشود كه گفتن تسبیح حضرت فاطمه زهرا ارزش فوق العادهاى دارد و بهترین زمان گفتن آن، بعد از نماز واجب، بدون فاصله و پیش از به هم خوردن حالت نماز مىباشد.
◼️روضه
حضرت امیر (ع ) شدت مصیبت را اینگونه بیان می فرمایند
یَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِیَّتِک صَبْرِی وَ عَفَا عَنْ سَیِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ تَجَلُّدِی حُزْنِی فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَیْلِی فَمُسَهَّدٌ»؛ دیگر خواب به چشمانم نمی آید و غصه زهرا همیشگی است.
در نقل هست که امیرالمومنین(ع) بعد از فاطمة زهرا(س) دیگر مدتی از خانه بیرون نیامدند. اصحاب، نزدیکان امیرالمومنین(ع) عمار را که خیلی به حضرت نزدیک بود واسطه قرار دادند که عمار برو به امیرالمومنین(ع) سلام ما را برسان، به حضرت عرض کن: شما ما را دعوت به صبر در مسائل و سختی ها می کردید شما چرا خودتان آنقدر غصه دارید؟ چرا از خانه بیرون نمی آیید؟ چرا خانه نشین شدید؟ در نقل هست که عمار وقتی خبر را برای امیرالمومنین(ع) آورد حضرت فرمود: ای عمار، تو چه می دانی من چه کسی را از دست دادم؟
«عمار! ما اَحسَستُ بِاَلِمِ مُصَابِ رَسُولِ الله اِلا حِینَ ما فَارَقَت فاطمه» عمار من سختی مصیبت رسول الله(ص) را احساس نکردم الا آن وقتی که فاطمه از من جدا شد. عمار، فاطمه زهرا(س) اینطوری بود «اِذا مَشَت ما تَخرِمُ مِن شِیعَتِها مَشیَهَ اَبیها» وقتی راه می رفت راه رفتنش کم از راه رفتن پدرش نداشت. گویا، پیغمبر خدا جلوی من راه می رود «اِذا تَکَلَّمَت مُلِئَت سَمعِی مِن کَلامِ رَسولِ الله» وقتی حرف می زد گوش من را از صدای رسول الله پر می کرد گویا، رسول الله دارد خطبه می خواند و حرف می زند تا به اینجا فرمود: عَمَّار! فَلَمَّا وَضَعتُهَا عَلَی المُغتَسَل رَأَیتُ ظِلا مِن اَظلالِها مَکسُورَه و وَجَدتُ مَتنَهَا مُسوَدَّة مِنَ الضَّرب؛ عمار، وقتی فاطمه را در شب تاریک روی مغتسل گذاشتم که بدن فاطمه را غسل بدهم، دیدم پهلوی او شکسته، دیدم هنوز آثار تازیانه و کبودی تازیانه بر شانة فاطمه باقی است.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
موضوع
فاطمه بر فراز کائنات
#فاطمیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین اما بعد
«لَوْلاک لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاک، وَ لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما»(۱)
✅ بیان موضوع
یکی از کلمه های که امروزه بر سر زبان ها افتاده است واژه عربی «کائنات» است. کائنات جمع کائن به معنی موجودات می باشد که متاسفانه امروزه در ادبیات افراد مختلف گاهی به جای واژه خدا کاربرد پیدا کرده است در حالی که کائنات با همه عظمتی که دارد مخلوق خدای کائنات است.
👌خوب است که در جلسه های سخنرانی تغییر ادبیات مومنان به طور جد هشدار داده شود که واژگان مادی ، امثال کائنات، انرژی ،... به جای مفاهیم معنوی مثل خدا،قدرت معنوی ،... به کار گرفته نشود.
از مضمون آیات و احادیث به خوبی این معنا فهمیده میشود که کل کاینات با همه عظمتی که دارد برای عبودیت الهی خلق شده است و عبودیت الهی در سایه انوار مقدس چهارده معصوم محقق می شود که در بین چهارده معصوم حضرت فاطمه زهرا از نورانیت و محوریت خاصی برخوردار می باشند.
چنانچه در حدیث معروفی می خوانیم ؛
«یا احمد! لَوْلاكَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما»؛ اگر تو نبودى، جهان را نمى آفريدم و اگر على نبود، تو را، و اگر فاطمه نبود، شما را پديد نمى آوردم.
👈در تحلیلی گفته شده طبق آیه ۵۶ سوره ذاریات «وَمَا خَلَقْتُ الجِنَّ وَالإِنسَ إِلاَّ لِیعْبُدُونِ» هدف از خلقت جن و انس عبادت خداوند است
اتمام و اکمال عبودیت در پرتو امامت و ولایت محقق می شود و امکان عبادت صحیح یا عبادت کامل و اتم بدون وجود رهبر و پیشوا وجود نخواهد داشت.
👌 نکته
آیتالله شبیری زنجانی سند حدیث لولا فاطمه را دارای اشکال دانسته ، با این حال او مضمون حدیث را با توجیهی قابل دفاع توصیف میکند. از نظر او چون هدف از خلقت هدایت انسانهاست و معصومان نیز واسطه فیض در هدایت هستند، بنابراین میتوان گفت که اگر اهلبیت(ع) نبودند عالم خلق نمیشد.
✔️راز برتری فاطمه زهرا
پس از ذکر مقدمه حدیثی و اثبات برتری حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها که در کنار پدر همسر و فرزندان معصوم ش بر کل کاینات برتری دارند .
با طرح یک سوال مهم و با برکت بحث دنبال می شود که؛ «راز برتری و مقامات حضرت فاطمه زهرا در چیست؟»
پاسخ به این سوال مهم و کلیدی را با اشاره ای به زیارت نامه حضرت فاطمه زهرا(س) تقدیم میکنم که می خوانیم.
در زیارت حضرت فاطمه زهرا(س)میخوانیم؛ «يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللّٰهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً»ای آزموده، آزمودت خدایی که تو را آفرید، پیش از آنکه تو را بیافریند، پس به آنچه آزمودت تو را شکیبا یافت.
آری مقام عبودیت و بندگی الهی در تحمل امتحان های الهی است،صبر در برابر اراده تکوینی( مقدرات الهی) و اراده تشریعی( شرعیات) فضیلتی است که می توان با واژه «عبودیت » آن را مورد اشاره قرار داد که همه فضیلت ها از آن متولدمی شوند.
🔻در ادامه مقام عبودیت آن حضرت به طور مصداقی مورد توجه قرار می گیرد؛🔺
✔️ عبودیت در عبادت
پيامبر خدا صلي الله عليه و آله :
«أمَّا ابنَتي فاطِمَةُ ... مَتى قامَت في مِحرابِها بَينَ يَدَي رَبِّها جَلَّ جَلالُهُ ، ظَهَرَ نورُها لِمَلائِكَةِ السَّماءِ كَما يَظهَرُ نورُ الكَواكِبِ لِأَهلِ الأَرضِ، ويَقولُ اللّه ُ عَزَّوجَلَّ لِمَلائِكَتِهِ : يا مَلائِكَتِي ، اُنظُروا إلى أمَتي فاطِمَةَ سَيِّدَةِ إمائي قائِمَةً بَينَ يَدَيَّ تَرتَعِدُ فَرائِصُها مِن خيفَتي ، وقَد أقبَلَت بِقَلبِها عَلى عِبادَتي»
اما دخترم فاطمه... در محرابش در برابر خداوند جليل خود مى ايستاد، در حالى كه نور او براى فرشتگان آسمان، چنان پيدا بود كه درخشش اختران براى زمينيان و خداوند، به فرشتگانش مى فرمود: اى فرشتگان من! به كنيز من، فاطمه، سرور كنيزان من، بنگريد كه چگونه در برابر من گوشت تنش از بيم من، به لرزه افتاده و از صميم دل، به عبادت من روى آورده است.(۲)
👈در فراوانی نماز و عبادت آن حضرت گفته شده است که؛
«ما كانَ في هذِهِ الاُمَّةِ أعبَدُ مِن فاطِمَةَ ، كانَت تَقومُ حَتّى تَوَرَّمَت قَدَماها»
در ميان اين امّت، عابدتر از فاطمه نبوده است، او آن قدر [ براى عبادت ] مى ايستاد كه دو پايش ورم مى كرد.
حضرت فاطمه (ع)فرمودند: مَنْ أصْعَدَ إلی اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ؛ هرکس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او تقدیر می نماید. (۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✔️عبودیت در بخشندگی
یکی از جاهایی که عبودیت و بندگی انسان مشخص می شود عمل به دستور خداوند در کمک به نیازمندان است که خداوند فرموده است ؛ «وَالَّذِينَ فِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ»
در بخشندگی و احسان و صدقات حضرت فاطمه سخن فراوان است و قرآن در سوره انسان بخشی از این احسان را در حد ایثار مورد اشاره قرار داده است ؛
💠داستان قرآنی
حضرت فاطمه ،همسر و فرزندان آن وجود مقدس به جهت عمل به نذر شان سه روز روزه بودند و هر سه روز افطار شان را به نیازمند بخشیدند و خود با آب افطار کردند.
روز چهارم حضرت علی علیهالسلام دست فرزندانش حسن و حسین علیهماالسلام را گرفت و نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله رفت، در حالی که فرزندانش از شدت گرسنگی میلرزیدند. پیامبر صلی الله علیه و آله از وضعیت آنان پرسید و حضرت علی علیهالسلام ماجرا را برای آن حضرت تعریف کرد. پیامبر صلی الله علیه و آله آن دو را در آغوش گرفت و به نزد دختر خود فاطمه سلام الله علیها آمد و دید وی در محراب عبادتش نشسته و به عبادت مشغول است ولی چهره مبارکش از گرسنگی زرد و چشمانش گود شده است و کلاً بیحال است.
پیامبر صلی الله علیه و آله از دیدن آنان بسیار متأثر و غمگین شد و دست بندگی به سوی پروردگارش بلند کرد و گفت: «واغوثاه، یا الله اهل بیت محمد یموتون جوعاً»؛ ای داد، ای خدا! اهل بیت محمد از گرسنگی میمیرند.
در همین هنگام جبرئیل امین فرود آمد و عرض کرد: ای رسول خدا، آنچه خداوند متعال درباره اهل بیت تو عنایت کرده است، بنگر. فرمود: چه چیزی را بنگرم! جبرئیل امین سوره انسان را که در شأن فداکاری حضرت علیهالسلام و همسرش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و فرزندانش حسن و حسین علیهماالسلام نازل شد، بر آن حضرت قرائت کرد: «هَل اَتی عَلَی الاِنسانِ حینٌ مِنَ الدَّهرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا *... وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا * اِنَّما نُطعِمُکم لِوَجهِ اللهِ لانُریدُ مِنکم جَزاءً وَ لاشُکوراً...».
💠داستان
اهل سنت و شیعه ماجرای پیراهن شب عروسی حضرت فاطمه را نقل کرده اند
اینجا بخوانید 👈 کانال استاد حسینی لیلابی
✔️عبودیت در همه دستورات
دستورات خداوند در نماز و روزه خلاصه نمی شود بلکه خداوند آداب و قواعدی را برای بندگان خود مقرر فرموده است که از آن جمله است رعایت ادب در برابر پیامبر.
امام صادق(ع) از پدران خود، از حضرت فاطمه(س) نقل می کند که فرمود: وقتی آیه ۶۴سوره نور نازل شد:
لَا تَجْعَلُوا دُعَاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعَاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضًا» آن گونه که یکدیگر را صدا می زنید، پیامبر را نخوانید.
از این که بگویم «یا أبه» (پدر جان) خودداری نمودم و ایشان را رسول الله خطاب می کردم. پیامبر به من روی کرده فرمودند:
« يَا فَاطِمَةُ إِنَّهَا لَمْ تَنْزِلْ فِيكِ وَ لَا فِي أَهْلِكِ وَ لَا فِي نَسْلِكِ أَنْتِ مِنِّي وَ أَنَا مِنْكِ»
فاطمه جان! این آیه درباره تو و خانواده و نسل تو نازل نگردیده است، زیرا که تو از منی و من از تو. این آیه درباره جفاکاران و انسان های خودخواه و متکبر قریش نازل شده است. فاطمه جانم، تو به من بگو "پدرم" زیرا این سخن، دلم را زنده می کند و خدا را راضی می گرداند، پس صورت مرا بوسیدند...(۴)
🌺شعر
ناطقه مرا مگر روح قدس مدد کند
تا که ثنای حضرت سیده نساء کند
نفخه قدس بوی او، جذبه انس خوی او
منطق او خبر ز «لا ینطق عن هوی» کند
«مفتقرا» متاب رو از در او به هیچ سو
ز آنکه مس وجود را فضه او طلا کند
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✔️عبودیت در لقا الله
یکی از نشانه های عبودیت و بندگی خداوند شوق لقا الهی است حضرت زهرا مشتاق لقا الهی بود و حتی طبق برخی نقل ها وفات خود را از خداوند درخواست فرموده بود ؛
«يَا إِلَهِي عَجِّلْ وَفَاتِي سَرِيعا»(۵)
فخررازی گفته است فاطمه(س) از همه انبیا بالاتر است، گفت: دلیلی که آورده این است؛ فاطمه(س) از اینکه پیامبر(ص) در حال ارتحال است خیلی ناراحتی بود و پیامبر(ص) مطلبی در گوش ایشان گفت و بعد که پرسیدند پیامبر(ص) چه گفت فرمودند پدرم گفت اولین کسی که بعد از وفاتم به من ملحق خواهد شد تو هستی؛ فخررازی معتقد است که این دلیل بر برتری فاطمه(س) نسبت به سایر انبیا است زیرا آنان از شنیدن خبر مرگشان خوشحال نمیشدند ولی فاطمه(س) خوشحال شد یعنی آنقدر تسلیم خدا و مشتاق لقا بود که به این مقام رسید.(۶)
⚫️روضه
صدا زد اسماء، مقداری آب گرم کن، میخوام بدن بچه هامو بشویم، خیلی وقته موهای زینب را شانه نزدم، خیلی وقته حسینمو بغل نکردم، بی بی جانم شما مریضه ای، اجازه بده این کارها رو من کنم، نه اسماء، اسماء میگه آب گرم کردم، اول خودش غسل کرد این لباسی که نمی تونم بگم، سادات نشستن، با سینه ای که محل اصابت مسمار در هست، با دست شکسته ای که بالا نمیاد نمی دونم خودش چگونه غسل کرد؟!
نوبت رسید به بچه ها؛ اول سر حسنو شست بعد سر ابی عبدالله رو شست، بعد زینب موهاشو شانه زد، بچه ها شاید گفتن خدارو شکر بعد از نود و چند روز حال مادرمون خوب شده دیگه دوران نقاهت بیماریش، داره سپری میشه، اما این سوالو بچه ها کجا جوابشو گرفتن؟ بچه هاشو شست، خونه رو آب و جارو کرد، از شما می پرسم یه خانمی که پهلوش شکسته چه جوری خونه رو آب و جارو کرد؟! بماند؛ در همین حین امیر المومنین وارد شد، تعجب کرد! بی بی جانم با همین حال نزارت انقده کار انجام دادی، الحمدالله حالتون خوبه، مساعده، جمله ای گفت علی به گریه افتاد، صدا زد علی جان آگه دیدی این همه کار انجام دادم نه به خاطر اینکه حالم خوبه.
چون روزآخر بود کار خانه کردم
گیسوی فرزندان خود را شانه کردم
علی همه اینا به خاطر اینکه روز آخری که مهمان توام، بچه ها رفتن بیرون، صدا زد علی جان بیا، این زن و شوهر، دختر عمو پسر عمو، خلوت کردن، آخرین حرف ها رو به امیرالمومنین داره میرنه، اول فاطمه گریه کرد، دست در گردن مبارک مولا انداخت، صدا زد: صدق رسول الله، یعنی چی؟! علی یادته بابام گفته بود اولین نفری که به من ملحق میشه منم؟ الان بابامو خواب دیدم، فرمود فاطمه جان دیگه چیزی نمونده، شب آخره دیگه داری میای نزد ما، تا این جمله رو گفت نمی دونم تاریخ نوشته چه غصه ای تو چشمان علی دید که بلافاصله فرمود: “ابکنی یا اباالحسن” علی گریه کن، گریه کن، علی هم گریه کرد بعد بی بی دوعالم دست شکستشو بالا آورد این اشک علی رو پاک می کرد به چهره مبارک می مالید، صدا زد زهرا جان این چه کاریه؟ فرمود علی جان از بابا پیغمبر شنیدم اشک مظلوم شفای هر دردیه، اشک مظلومو آگه کسی به بدنش بماله سپر بلای آتش دوزخه، منم میدونم تو این مدینه مظلوم تر از تو کسی نیست.
دست شکستشو بالا آورد این اشک علی رو پاک می کرد به چهره مبارک می مالید، صدا زد زهرا جان این چه کاریه؟ فرمود علی جان از بابا پیغمبر شنیدم اشک مظلوم شفای هر دردیه، اشک مظلومو آگه کسی به بدنش بماله سپر بلای آتش دوزخه، منم میدونم تو این مدینه مظلوم تر از تو کسی نیست.
الله اکبر، علی جان: حَنِّطْنی و غَسِّلْنِی و کَفِّنِّی بِاللَّیلِ، امان امان، می دونم منتظر کربلایی، معطلت نمی کنم، همۀوصیت هاشو کرد بعد سفارش کرد علی جان: ولاتنسی قتیل العدا بطف العراق، همه بچه هارو سفارش کرد اما بین این بچه ها حسین من یادت نره، یه روزی اونو کربلا می کشن، آماده ای یا نه؟! اومد کربلا یا نه؟ آری امیرالمومنین اومد، فاطمه هم اومد اما تقسیم کردن، فاطمه اومد کنار گودال قتلگاه علی کجا آمد؟! کنار علقمه، لذا عباس صدا زد:
پدرم از نجف آمد تو هم از خیمه بیا
پدرم از نجف آمد تو هم از خیمه بیا
مادرت آمده با قدّ خم از خیمه بیا
هوسم بود که آید به سرم ام بنین
مادرت فاطمه آمد عوض مادر من
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.، جنة العاصمة، ۱۳۸۴ش، ص۲۸۳و۲۸۴
و بحرانی اصفهانی، عوالم العلوم، ۱۴۱۳ق، ج۱۱، ص۴۳.
۲.أمالي الصدوق ،ج۲،ص۱۰۰.
۳.تنبیه الخواطر، ص ۱۰۸
۴.مناقب آل أبی طالب (ع) ج ۳ ص ۳۲۰.
۵. بحار الانوار، ج۴۳،ص۱۷۷.
۶. طبق نقل آیت الله هادوی تهرانی.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
موضوع
تسبیحات حضرت زهرا ۲
( تدبر ی حدیثی در تسبیحات حضرت زهرا)
[این مبحث در ادامه مبحث قبلی تقدیم می شود]
#فاطمیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین اما بعد
أُصُولُ اَلْكُفْرِ ثَلاَثَةٌ اَلْحِرْصُ وَ اَلاِسْتِكْبَارُ وَ اَلْحَسَدُ فَأَمَّا اَلْحِرْصُ فَإِنَّ آدَمَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ حِينَ نُهِيَ عَنِ اَلشَّجَرَةِ حَمَلَهُ اَلْحِرْصُ عَلَى أَنْ أَكَلَ مِنْهَا وَ أَمَّا اَلاِسْتِكْبَارُ فَإِبْلِيسُ حَيْثُ أُمِرَ بِالسُّجُودِ لآِدَمَ فَأَبَى وَ أَمَّا اَلْحَسَدُ فَابْنَا آدَمَ حَيْثُ قَتَلَ أَحَدُهُمَا صَاحِبَهُ .
🌺شعر
اشکی بُود مرا که به دنیا نمی دهم
این است گوهری که به دریا نمی دهم
گر لحظه ای وصال حببم شود نصیب
آن لحظه را به عمر گوارا نمی دهم
عمری بود که گوشه نشین محبتم
این گوشه را به وسعت دنیا نمی دهم
در سینه ام جمال علی نقش بسته است
این سینه را به سینه ی سینا نمی دهم
تا زنده ام ز درگه او پا نمی کشم
دامان او ز دست تمنّا نمی دهم
سرمایه ی محبت زهراست دین من
من دین خویش را به دو دنیا نمی دهم
گر مهر و ماه را به دو دستم نهد قضا
یک ذره از محبّت زهرا نمی دهم
امروز بزم ماتم زهرا بهشت ماست
این نقد را به نسیه ی فردا نمی دهم
✅ نکات مقدماتی
از جمله میراث معنوی ماندگار اسلامی که به نام مقدس حضرت فاطمه زهرا آراسته و متبرک است تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها است که احادیث زیادی در اهمیت آن بیان شده است.
این تسبیحات ذکر مداوم معصومین علیهم السلام بود چنانچه حضرت امیر علیه السلام می فرمود از روزی که پیامبر آن را تعلیم فرمود هرگز ترک نکرده ام سوال کردند حتی در شب های پر التهاب جنگ صفین فرمود حتی در آن شب ها حدیث را اینجا ببینید👈 لینک
حضرت صادق علیه السلام تسبیحات حضرت زهرا علیهالسلام را به هراز رکعت نماز ترجیح می دادند. حدیث را اینجا ببینید👈 لینک
👌جالب اینکه
نقل شده حضرت فاطمه(ع) تسبیحی با نخ پشمی درست کرده بود و با آن ذکرها را میشمرد. وقتی که حضرت حمزه کشته شد، حضرت فاطمه(ع) از خاک حمزه تسبیح ساخت و همین سیره بعدها ادامه یافت تا اینکه تسبیح را از تربت سید الشهدا (ع)ساختند.
💠 از برکتهای تسبیحات حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها همردیف کردن گوینده آن با صدقه دهندگان در راه خداست، چنانکه روایت شده است عدهای از مردم فقیر و افرادی که توان مالی برای صدقه دادن و کمک به دیگران را نداشتند، در خدمت امام جعفر صادق علیه السلام اظهار ناراحتی کردند: «ما مانند مردم ثروتمند دارایی و املاکی نداریم که بتوانیم در راه خدا صدقه بدهیم، آیا راهی برای جبران برای ما وجود دارد؟».
امام علیه السلام در جواب آنها هم ذکر تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها را تجویز کردند با این توضیح که بعد از آن، ذکر «لا اله الا الله» را ده مرتبه تکرار کنند. به این روش گوینده ذکر در هر عمل خیری که مردم پیشینیان انجام دادهاند و بعدیها انجام میدهند، شریک میشود.
تسبیحات حضرت زهرا(علیهاالسلام) از آثار و برکات بسیارى برخوردار است که از جمله ى آنها نجات یافتن از شقاوت و بدبختى است. هر انسانى به تناسب بینش و نگرشى که به جهان هستى و وجود پرآشوب خود دارد به دنبال خوشبختى است، و به عبارتى دیگر یکى از مهمترین مسائلى که همه ى انسانها را آگاه یا ناآگاه به خود مشغول داشته است به طورى که کارهاى زندگى و برنامه هایشان را در جهت وصول به آن پى ریزى مى کنند، مسئله ى رسیدن به سعادت و گریز از شقاوت است.
مداومت بر تسبیحات حضرت فاطمه(علیهاالسلام)، موجب محفوظ ماندن از شقاوت و بدبختى است.
✅بیان موضوع
با استفاده از یک حدیث مهم و اخلاقی که از وجود مقدس امام صادق (ع) نقل شده است سه خطر بزرگ در مسیر کمال انسان بیان شده است که می توان ادعا کرد سه رکن تسبیحات حضرت زهرا(ع) این سه خطر احتمالی را از انسان دور خواهد کرد؛
امام صادق(ع)فرمود:
«أُصُولُ اَلْكُفْرِ ثَلاَثَةٌ اَلْحِرْصُ وَ اَلاِسْتِكْبَارُ وَ اَلْحَسَدُ فَأَمَّا اَلْحِرْصُ فَإِنَّ آدَمَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ حِينَ نُهِيَ عَنِ اَلشَّجَرَةِ حَمَلَهُ اَلْحِرْصُ عَلَى أَنْ أَكَلَ مِنْهَا وَ أَمَّا اَلاِسْتِكْبَارُ فَإِبْلِيسُ حَيْثُ أُمِرَ بِالسُّجُودِ لآِدَمَ فَأَبَى وَ أَمَّا اَلْحَسَدُ فَابْنَا آدَمَ حَيْثُ قَتَلَ أَحَدُهُمَا صَاحِبَهُ» .
امام صادق(ع)فرمود: سه چيز ريشه هاي كفر است: حرص و خودبيني و حسد، اما حرص هنگامي كه آدم از نزديك شدن بدرخت نهي شد حرصش واداشت كه از آن بخورد و اما خودبيني هنگامي كه ابليس دستور يافت سجده كند و نكرد از خودبيني بود و اما حسد پس دو فرزند آدم كه يكي ديگري را كشت از روي حسد بود.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
✔️الله اکبر ؛اولین رکن تسبیحات
چنانچه ملا احمد نراقي در کتاب "معراج السعاده" درباره اسرار تکبيرة الاحرام مي نويسد: حضرت امام جعفر صادق عليه السلام فرمود:
«اِذٰا کَبَّرْتَ فَاسْتَصْغِرْ مٰا بَیْنَ الْعُلاٰ وَ الثَّریٰ دُونَ کِبْرِیٰائِهِ؛ فَاِنَ الله اِذٰا اَطْلَعَ عَلیٰ قَلْبِ الْعَبْدِ وَ هُوَ یُکَبِّرُ وَ فی قَلْبِهِ عٰارِضٌ عَنْ حَقیقَةِ تَکْبیرِهِ قٰالَ: یٰا کٰاذِبُ، اَتَخْدَعُنی؟ وَ عِزَّتی وَ جَلاٰلی لاَحْرِ مَنَّکَ حَلاٰوَةَ ذِکْری وَ لَأحْجُبَنَّکَ عَنْ قُرْبی وَ الْمَسٰارَّةِ بِمُنٰاجٰاتی. فَاعْتَبِرْ اَنْتَ قَلْبَکَ حینَ صَلوٰتِکَ فَاِنْ کُنْتَ تَجِدُ حَلاٰوَتَهٰا وَ فی نَفْسِکَ سُرُورِهٰا وَ بَهْجَتَهٰا وَ قَلْبُکَ مَسْرُورٌ بِمُنٰاجٰاتِهِ مُلتذٌّ بِمُخٰاطَبٰاتِهِ، فَاعْلَمْ اَنَّهُ قَدْ صَدَّقَکَ فی تَکْبیرِکَ لَهُ؛ وَ اِلاّ فَقَدْ عَرَفْتَ مِنْ سَلْبِ لَذَّةِ المُنٰاجٰاةِ و حِرْمٰانِ حَلاٰوَةِ الْعِبٰادَةِ، اَنَّهُ دَلیلٌ عَلیٰ تَکْذیبِ الله لَکَ وَ طَرْدِکَ عَنْ بٰابِه»
چون تکبیر نماز را گفتی، آن چه را ما بین آسمان و زمین است، در مقابل کبریاء خدا کوچک و ناچیز شمار که اگر خداوند بر قلب بنده، زمانی که تکبیر میگوید، بنگرد و در دل او چیزی باشد که از حقیقت معنای تکبیر بازش میدارد، به او گوید: ای دروغگو آیا مرا میفریبی؟ به عزت و جلالم سوگند که از شیرینی یاد خود محرومت کنم و از قرب به خود و شادمانی مناجاتم محجوبت سازم. پس به هنگام نمازگزاردنت دل خود را بیازما، اگر شیرینی نماز را و در عمق جان، سرور و بهجت حاصل از آن را مییابی و دلت از راز و نیاز با او شادمان است و از گفتگو با او لذت میبرد، بدان که خداوند، تو را در تکبیری که بر زبان راندهای، تصدیق فرموده است؛ وگرنه، بدان که فقدان لذت مناجات و محرومیت از شیرینی عبادت دلیل بر این است که خداوند تو را در تکبیرت دروغگو دانسته و از درگاه خود رانده است. (۱)
👈کوچک دانستن هر آنچه غیر از خداست ریشه کن کننده بسیاری از آسیب های مسیر بندگی است البته قبل ازچیزی انسان باید خود را کوچک بداند و الا همان بلایی که سر ابلیس آمده همان بر سر انسان خواهد آمد
✔️الحمدلله؛ رکن دوم تسبیحات
حمد الهی زمانی مقدور است که انسان متوجه داشته های خود باشد و آنچه خداوند بر او مقدور فرموده قانع باشد و الا دچار ناسپاسی و زیاده خواهی خواهد شد.
حضرت آدم (ع) ترک اولی کرد و با همه نعمت های که خداوند برای او مقرر فرموده بود از درخت نهی شده خورد و از بهشت رانده شد.
حضرت فاطمه زهرا(ع) خطبه تاریخی فدکیه را با حمد الهی آغاز می فرماید
«الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَی مَا أَنْعَمَ وَلَهُ الشُّکرُ عَلَی مَا أَلْهَمَ وَالثَّنَاءُ بِمَا قَدَّم»حمد مخصوص خداست بر نعمتهایی که ارزانی داشت و شکر برای اوست بر آنچه الهام فرمود و ثنا به خاطر همة آنچه عطا كرد.
✔️سبحان الله؛ رکن سوم تسبیحات
رکن سوم تسبیحات تسبیح خداوند است یعنی پاک و منزه دانستن خداوند از هر عیب و نقصی.
یکی از پرت گاه های اخلاقی حسادت است که باعث شد اولین قتل در زمین اتفاق افتاد قابیل هابیل را کشت.
حسادت را علما اخلاق نارضایتی به تقسیم خداوند دانسته اند به عبارت دیگر آدم حسود خداوند را از نظر اینکه به افرادی موهبت های داده مورد اعتراض قرار می دهند. سبحان الله یعنی هر روز تمرین کنیم که خداوند را در همه اراده هایش پاک و منزه بدانیم.
☑️مقدمه روضه
«بَلَى كَانَتْ فِي أَيْدِينَا فَدَكٌ مِنْ كُلِّ مَا أَظَلَّتْهُ السَّمَاءُ، فَشَحَّتْ عَلَيْهَا نُفُوسُ قَوْمٍ وَ سَخَتْ عَنْهَا نُفُوسُ قَوْمٍ آخَرِينَ، وَ نِعْمَ الْحَكَمُ اللَّهُ. وَ مَا أَصْنَعُ بِفَدَكٍ وَ غَيْرِ فَدَكٍ؟»
🌺شعر
گلی که جنتی از یاس و شاپرک دارد
چه احتیاج به آبادی فدك دارد
فدک نشانه ی حقی است گرم و بغض آلود
زبغض چاه بپرسد هرآنکه شک دارد
چگونه می شود از عشق خاندانی گفت
که نخل عصمتشان ریشه در فلک دارد
غاصبان فدک، نه تنها فدک را غصب کردند، خلافت را نیز غصب کردند، و صاحبان فدک و صاحبان خلافت را به مصیبت صدیقه طاهره عزادار کردند.
مردی که همسر جوانش سه ماه دربستر است وقتی می بیند که همسرش بستر را جمع کرده است خوشحال می شود. حضرت زهرا(س) در این روز آخر سه تا کار انجام داده بودند: سر فرزندان شان را شسته بودند، لباس فرزندان را عوض کرده بودند و مقداری نان پخته بودند. حضرت امیر خوشحال شدند که حال فاطمه بهتر است.حضرت فاطمه(س) جواب دادند که حالم بهتر نشده است
چون روز آخر بود کار خانه کردم
موی فرزندان خود را شانه کردم
امشب به نخل آروزیم بر پیوستم
در چهره ی زردم نشان مرگ پیداست
دیدی چه حالی در نمازم بود اسماء
این آخرین راز و نیازم بود اسماء
پی نوشت؛
۱.بحارالانوار، ج ۸۱ ص۲۳۰
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d