🏳 #ولادت_امام_صادق علیه السلام
🌸 چرا در بین ائمه معصومین علیهم السلام، به امام جعفر بن محمد را «صادق» نامیدند!؟
توضیحات: ↓ ↓ ↓ ↓
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2036
🏳 #ولادت_امام_صادق علیه السلام
🌸 چرا در بین ائمه معصومین علیهم السلام، امام جعفر بن محمد را «صادق» نامیدند!؟
✍🏻 مرحوم علامه مجلسی رضوان الله علیه در کتاب شریف "جلاء العيون" می نویسد :
💠 اسم مبارک آن حضرت جعفر بود، و کنیه او ابوعبدالله، و القاب آن حضرت: صابر و فاضل و طاهر و صادق بود، و مشهورترین القاب آن جناب صادق است.
✨ ابن بابویه و قطب راوندی روایت کرده اند که از حضرت امام زین العابدین علیه السّلام پرسیدند که: امامِ بعد از شما کیست؟ فرمودند: محمد باقر علیه السلام که علم را میشکافد شکافتنی؛ پرسیدند که: بعد از او امام که خواهد بود؟ فرمود: جعفر علیه السلام که نام او نزد اهل آسمانها صادق است، 👈🏻 گفتند: چرا بخصوص او را صادق مینامند و حال آن که همه شما صادق و راست گوئید⁉️فرمودند: خبر داد مرا پدرم از پدرش از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم که آن حضرت فرمود که: چون متولّد شود فرزند من جعفر بن محمّد بن علی بن الحسین علیهم السّلام او را صادق نامید، زیرا که پنجم از فرزندان او جعفر نام خواهد داشت و دعوی امامت خواهد کرد به دروغ، از روی افترا بر خداوند، و نزد خداوند جعفر، کذّاب افتراکننده بر خداست. (*) سپس حضرت امام زین العابدین علیه السّلام گریست و فرمود: گویا میبینم جعفر کذّاب را که برانگیخته است خلیفه جور زمان خود را بر تفتیش و تفحّص امام پنهان، یعنی: حضرت صاحب الزّمان علیه صلوات اللَّه الرحمن.
🔹و ولادت آن حضرت موافق مشهور، در سال هشتاد و سوّم هجرت، و بعضی سال هشتاد و شش نیز گفته اند، و اشهر آن است که: هفدهم ماه ربیع الاوّل بود.
👈🏼 و پدر آن حضرت امام محمّد باقر علیه السّلام، و مادر آن حضرت امّ فروه دختر قاسم پسر محمّد بن ابیبکر است، و اگر در پدران و مادران انبیاء و اوصیاء کافر و منافقی باشد، ضرر ندارد، میباید که ایشان در پشت کافر و رحم کافره نبوده باشند. و گویند که نام او فاطمه بود.
📗 جلاءالعیون، صفحه ۸۶۵
(*) بنابراین وجه تسمیه "صادق" برای ایشان در مقابل فرزند ایشان "جعفر کذاب" است
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#مهم #وحدت_اسلامی
⚠️ تبیین وحدت اسلامی در کلام مقام معظم رهبری
🖋 #آیت_الله_خامنه_ای دام ظله در دیدار با "کارگزاران حج" سال ۱۳۷۵/۱۲/۱۶ فرمودند:
« یکی از اولین پیامهای این انقلاب و امام بزرگوار این انقلاب، وحدت بین مسلمین بود، آن هم #وحدت_عاطفی، نه وحدت دینی، یکی شیعه است، یکی سنی است و یکی شش امامی است. هر کس مذهب خودش را داشته باشد. در بین شیعه، فرق مختلفی وجود دارد. همان گونه که در بین اهل سنت، فرق مختلفی دیده می شود. مسأله ای نیست. اما از لحاظ سیاسی و عاطفی، همه با هم، در مقابل دشمن، متفق و یکدل باشند.»
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#مهم #وحدت_اسلامی
💠 لزوم حسن معاشرت با مخالفین ( = وحدت عاطفی ) در کلام شیخ الفقهاء #آیت_الله_وحید_خراسانی دام ظله
🗯 سؤال:
باسمه تعالی/ ما جمعی هستیم ساکن در محلی که اهلسنت زندگی میکنند و آنها ما را کافر میدانند و میگویند شیعه کافر است❗️ در اینصورت آیا ما هم میتوانیم با آنها معامله به مثل کنیم و همانطوری که آنها ما را کافر میدانند ما هم با آنها معامله کفار کنیم. مستدعی است وظیفه شرعی ما را در مقابل این حملات بیان کنید./امضاء:جمعی از مؤمنین
➖پاسخ معظم له:
بسم الله الرحمن الرحیم
هر کس شهادت به وحدانیت خداوند متعال و رسالت خاتم انبیاء، صلی الله علیه وآله وسلم، بدهد مسلمان است، و جان و عرض و مال او مانند جان و عرض و مال کسی که پیرو مذهب جعفری است محترم است.
⚠️ و وظیفه شرعی شما آن است که با گوینده شهادتین هر چند شما را کافر بداند به حسن معاشرت رفتار کنید، و اگر آنها به ناحق با شما رفتار کردند شما از صراط مستقیم حق و عدل منحرف نشوید، 👈🏻 اگر کسی از آنها مریض شد به عیادت او بروید، و اگر از دنیا رفت به تشییع جنازه او حاضر شوید، و اگر حاجتی به شما داشت حاجت او را برآورید، و به حکم خدا تسلیم باشید که فرمود: «ولاَ یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى» و به فرمان خداوند متعال عمل کنید که فرمود: «ولاَ تَقُولُواْ لِمَنْ أَلْقَى إِلَیْکُمُ السَّلاَمَ لَسْتَ مُؤْمِنًا» والسلام علیکم و رحمة الله"
۱۳۸۷/آبانماه
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🤝 بمناسبت وحدت اسلامی 🤝
💠 تبيین وحدت اسلامی توسط مقام معظم رهبری ( = وحدت عاطفی )
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2037
💠 لزوم حسن معاشرت (= وحدت عاطفی) در کلام شیخ الفقهاء آیت الله وحید خراسانی
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2039
💠 تبیین وحدت در کلام مرحوم شهید مطهری [ ما حتی یک مستحب و مکروه را قابل مصالحه نمیدانیم ] 👌🏻
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2020
💠 عدم تنافی وحدت با مطرح کردن مباحث اعتقادی در کلمات علماء
• مقام معظم رهبری:
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2010
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2019
• آیت الله مکارم شیرازی:
https://eitaa.com/menhajol_velayat/2029
ادامه دارد...
🖇 آرشیو منهاج الولایة :
@menhajol_velayat2
#باید_بدانیم #آداب_الشیعه
✨ با ادب و رفتار خود، نام "شیعه جعفری" را درخشان کنید ✨
👈🏼 توصیه مهم امام صادق علیه السلام به تمام شیعیان
▫️أَبُو عَلِیٍّ الْأَشْعَرِیُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ وَ مُحَمَّدُ بْنُ إِسْمَاعِیلَ عَنِ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ جَمِیعاً عَنْ صَفْوَانَ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَبِی أُسَامَةَ زَیْدٍ الشَّحَّامِ قَالَ قَالَ لِی أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) اقْرَأْ عَلَی مَنْ تَرَی أَنَّهُ یُطِیعُنِی مِنْهُمْ وَ یَأْخُذُ بِقَوْلِیَ السَّلَامَ وَ أُوصِیکُمْ بِتَقْوَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الْوَرَعِ فِی دِینِکُمْ وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ وَ طُولِ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ صلی الله علیه و آله أَدُّوا الْأَمَانَةَ إِلَی مَنِ ائْتَمَنَکُمْ عَلَیْهَا بَرّاً أَوْ فَاجِراً فَإِنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله کَانَ یَأْمُرُ بِأَدَاءِ الْخَیْطِ وَ الْمِخْیَطِ صِلُوا عَشَائِرَکُمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذَا وَرِعَ فِی دِینِهِ وَ صَدَقَ الْحَدِیثَ وَ أَدَّی الْأَمَانَةَ وَ حَسُنَ خُلُقُهُ مَعَ النَّاسِ قِیلَ هَذَا جَعْفَرِیٌّ فَیَسُرُّنِی ذَلِکَ وَ یَدْخُلُ عَلَیَّ مِنْهُ السُّرُورُ وَ قِیلَ هَذَا أَدَبُ جَعْفَرٍ ❤️ وَ إِذَا کَانَ عَلَی غَیْرِ ذَلِکَ دَخَلَ عَلَیَّ بَلَاؤُهُ وَ عَارُهُ وَ قِیلَ هَذَا أَدَبُ جَعْفَرٍ فَوَ اللَّهِ لَحَدَّثَنِی أَبِی (علیه السلام) أَنَّ الرَّجُلَ کَانَ یَکُونُ فِی الْقَبِیلَةِ مِنْ شِیعَةِ عَلِیٍّ (علیه السلام) فَیَکُونُ زَیْنَهَا آدَاهُمْ لِلْأَمَانَةِ وَ أَقْضَاهُمْ لِلْحُقُوقِ وَ أَصْدَقَهُمْ لِلْحَدِیثِ إِلَیْهِ وَصَایَاهُمْ وَ وَدَائِعُهُمْ تُسْأَلُ الْعَشِیرَةُ عَنْهُ فَتَقُولُ مَنْ مِثْلُ فُلَانٍ إِنَّهُ لآَدَانَا لِلْأَمَانَةِ وَ أَصْدَقُنَا لِلْحَدِیثِ.
💠 ترجمه:
بسند صحيح، از زيد شحام روایت است که گويد: امام صادق عليه السلام بمن فرمود: به هركس از مردم كه میببينى پيروى از من كنند و به گفتار من عمل كنند، سلام مرا برسان، و بگو من بشما سفارش میكنم كه نسبت بخداوند عز و جل تقوى داشته باشيد، و در دين خود پارسا باشيد، و در راه خداوند كوشش كنيد. شما را براستگوئى و اداء امانت و طول دادن سجده و نيكى با همسايه سفارش میكنم، زيرا حضرت محمد صلى اللّٰه عليه و آله همين دستورات را آورده است. هرکس بشما امانتی سپرده به او پس بدهيد، انسان خوبی باشد یا بد، زيرا رسول خدا صلى اللّٰه عليه و آله دستور میداد كه سوزن و نخ را نيز بصاحبش پس دهيد، و با فاميل خود پيوند داشته باشيد، و به جنازۀ مُردههاشان حاضر شويد، و بيمارانشان را عيادت كنيد، و حقوقشان را بپردازيد، زيرا هركس از شما كه در دينش پارسا باشد و راستگو باشد و امانت را بصاحبش برگرداند و اخلاقش با مردم خوب باشد گويند: اين شیعه جعفرى است. و اين مرا شاد میكند و گویند: اين اثر تربیت جعفر (بن محمد عليهم السلام) است. ولی اگر خلاف آن باشد، مصیبت و ننگ او مرا غمگین میکند و گفته میشود: این اثر تربیت سوء جعفر (علیه السّلام) است.❗️بخدا سوگند پدرم براى من حديث كرد كه مردى از شيعيان على عليه السلام در قبيلهاى بود و زينت آن قبيله بشمار میرفت، از همۀ آنها در پرداخت امانت بهتر بود، و حقوقشان را بهتر مراعات میكرد، و در گفتار راستگوتر بود، و سفارشات و همۀ وصيتهاى اهل قبيله و سپردهاشان را آنان بدو مىسپردند، و چون درباره او پرسش میكردى میگفتند: كيست مثل او؟ او در پرداخت امانت و راستگوئى از همۀ ما بهتر است.
📚 الکافی، ط_الاسلامیه، جلد ٢، صفحه ۶٣۶
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#نکات_اعتقادی
🔍 تبیین #معرفت_فطری در دیدگاه کلامی
✍🏻 «فطرت توحیدی» و «معرفت فطری» در اندیشهٔ تشیع به این معنا است که خداوند متعال، وجود انسان را به شکلی آفریده است و ابزار ها و قدرت شناختی مانند «عقل» در او قرار داده که با مشاهده پدیده ها و رخداد ها و روابط میان موجودات مختلف در فضای پیرامون خود، یا با دقت و توجه به پیچیدگی های وجود خود، به این نکته الفتات و توجه پیدا میکند که خالق و آفریننده ای باید برای آنها باشد
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
4_5883955880981960457.mp3
3.11M
#بسیار_شنیدنی
💢 داستان حلوایی که معاویه ملعون به أبوالاسود دوئَلی داد
پاسخ زیبای دختر أبوالاسود دوئَلی 👌🏻
💠 حجت الاسلام حامد کاشانی
◄ يَخْدَعُنَا عَنِ اَلسَّيِّدِ اَلْمُطَهَّرِ بِالشَّهْدِ اَلْمُزَعْفَرِ؟! تَبّاً لِمُرْسِلِهِ وَ آكِلِهِ، ثُمَّ عَالَجَتْ نَفْسَهَا وَ قَاءَتْ مَا أَكَلَتْ مِنْهُ، وَ أَنْشَأَتْ تَقُولُ بَاكِيَةً:
أَ بِالشَّهْدِ اَلْمُزَعْفَرِ يَا اِبْنَ هِنْدٍ
نَبِيعُ إِلَيْكَ إِسْلاَماً وَ دِيناً
فَلاَ وَ اَللَّهِ لَيْسَ يَكُونُ هَذَا
وَ مَوْلاَنَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينا.
📔 الكنى الألقاب، القمي، الشيخ عباس، جلد ۱ صفحه ۱۰
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
8.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مهم #وحدت_اسلامی
🏳 عدم تنافی وحدت با مطرح کردن مباحث اعتقادی در کلمات علماء ❺
💠 #آیت_الله_میلانی حفظه الله:
«کسانی در این جامعه وجود دارند که میگویند نباید این مطالب طرح شود، بایستی دنبال وحدت باشیم با سایر مذاهب، نباید اختلاف را دامن بزنیم... اگر منطور از وحدت، اتحاد سیاستی است، البته. کشور های اسلامی باید متحد باشند در برابر دشمنان شکی در آن نیست. اما وحدت و یا اتحاد در مسائل اعتقادی،در مبانی اعتقادی که ما با دیگران وحدت داریم یا وحدت داشته باشیم، هرگز❗️[ و ] بحث علمی، مستدل و مستند به منبع دسته اول هرگز مفرّق نیست...»
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#رجال #اصحاب_اهل_البیت علیهم السلام
💠 إبن مُسکان و حضور در نزد امام صادق علیه السلام
✏️ عبد الله بن مُسکان، از رُوات ثقه و جليلالقدری است که هم از بزرگانِ اصحاب نقل حدیث کرده است، و هم بزرگانِ اصحاب از او نقل کردهاند. نام وی در سند صدها روایت واقع شده است. شیخ کَشی رحمه الله، وی را در زمره اصحاب إجماع آورده؛ 👈🏻 امّا با این حال، بنا بر نقلی از جناب يونس بن عبد الرحمن، آنچه ابن مُسکان خودش از امام صادق عليه السّلام شنیده است، فقط یک روایت است.
شاید منظور جناب یونس این بوده که: ابن مسکان یک روایت بیشتر از امام علیه السّلام نشنیده است؛ نه اینکه نقل نکرده است، و نقل، أعم از شنیدن است. و از طرفی طُرُق نقلِ بدون واسطه از امام، منحصر به شنیدن از امام نیست، بلکه راههای دیگر از جمله مکاتبه نیز وجود دارد. خود جناب يونس، در پایان نقل مذکور میگوید که ابن مسکان به واسطه اصحاب، مسائل خود را از امام میپرسیده است، و از جمله آنها که در جای دیگر نقل میکند بعض نامه نگاریهاست. از طرفی خود جناب یونس، چندین روایت در کتب اربعه، از ابن مسکان از امام علیه السّلام بدون واسطه نقل میکند.
⚠️ درباره علّت عدم حضور او نزد امام، آمده که: هیبت و عظمت امام صادق عليه السّلام، وجود ابن مسکان را فرا میگرفت و او خوف آن را داشت که نتواند حقِّ محضرِ امام را أدا نماید. لذا غالبا مسائلش را از طریق اصحاب به امام منتقل میکرد و از آنان اخذ حدیث مینمود.❗️
📚 إختيار معرفة الرجال المعروف بـ رجال الكشي، الشيخ الطوسي، جلد ۱ صفحه ۳۸۳
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#نکات_اعتقادی #مهم
🔍 جایگاه روایات اهل البیت علیهم السلام در شناخت خداوند
✍🏻 اثبات وجود خدا اگرچه عقلی بوده، اما بدون تعریف خود خداوند عز و جل بواسطهٔ ارسال رُسُل و بدون ارشادات حجج الهی، و بدون تعلیم معلّمین معصوم صلوات الله عليهم وجداناً بلکه عقلاً بلکه به دلایل نقلیه برای ما غير قابل ممکن بود❗️
☜ پاسخ به یک تفکر اشتباه در تمسک به ادله نقلیه در عقاید
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
شبجمعهاستهوایتنکنممیمیرم...💔
👌🏻 اینجا زائر طعن و تکذیب میشود، اما در قیامت...
➖ عَن أَبِي عَبْد اللهِ قَال يُنَادِي مُنَاد يَوْم الْقِيَامَة أَيْن شِيعَة آلِ مُحَمّد فَيَقُوم عنقُ مِن الناس لَا يُحصِيهِم إِلّا اللَّه تَعالَى- فَيَقومون نَاحِية مِن الناسِ ثُمّ يُنَادِي مُنَادٍ أَيْن زُوَّار قَبْر الْحُسَين فيقُوم أُنَاس كَثِير فَيُقَال لَهُمْ خُذُوا بِيَد مَنْ أَحْبَبتُم انْطَلِقوا بِهِمْ إِلَى الْجَنّة فَيَأْخُذ الرَّجُل مَن أَحَبّ حَتّى إِنّ الرَّجُل مِنَ النَّاسِ يَقُولُ لِرَجُل يَا فُلَان أَ مَا تَعْرِفُنِي أَنَا الذِي قمْتُ لَك يَوْم كذَا وَ كذَا فَيُدخِلُه الْجَنَّة لَا يُدفَع وَ لا يُمْنَع
🔸 ترجمه:
امام صادق عليه السّلام فرمودند: روز قيامت منادى ندا مى كند: شيعيان آل محمّد در كجا هستند؟! پس از ميان مردم گردنهائى كشيده شده و افرادى بپا مى خيزند كه عدد آنها را غير از حقتعالى كس ديگر نمى داند. ايشان در قسمتى از جمعیت بلند میشوند. سپس منادى ندا مى كند: زوّار قبر حضرت امام حسين عليه السّلام در كجا هستند؟! خلق بسيارى بپا مى خيزند. به ايشان گفته مى شود: دست هر كسى را كه دوست داريد بگيريد و آنها را به بهشت ببريد، 👈🏻 پس شخصى كه جزء زائرين است هر كسى را كه بخواهد گرفته و به بهشت مى برد حتى بعضى از مردم به برخى ديگر مى گويند: اى فلانى من را مى شناسى؟ من كسى هستم كه در فلان روز در فلان مجلس براى تو ايستاده و احترام از تو نمودم، پس من را نيز درياب؛ زائر او را نيز گرفته و به بهشت داخل نموده بدون اينكه دافع و مانعى در بين باشد.
📕 کامل الزیارات، باب ۶٨، حدیث ۵
@Menhajol_velayat