#مهم
❌ اهلش را نیافتند ...
🔸بصائر الدرجات مُحَمَّدُ بْنُ الْحُسَیْنِ عَنْ صَفْوَانَ بْنِ یَحْیَی عَنْ ذَرِیحٍ الْمُحَارِبِیِّ وَ أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنِ الْبَرْقِیِّ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ ذَرِیحٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام یَقُولُ إِنَّ أَبِی نِعْمَ الْأَبُ رَحْمَةُ اللَّهِ عَلَیْهِ کَانَ یَقُولُ لَوْ أَجِدُ ثَلَاثَةَ رَهْطٍ أَسْتَوْدِعُهُمُ الْعِلْمَ وَ هُمْ أَهْلٌ لِذَلِکَ لَحَدَّثْتُ بِمَا لَا یُحْتَاجُ فِیهِ إِلَی نَظَرٍ فِی حَلَالٍ وَ لَا حَرَامٍ وَ مَا یَکُونُ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ إِنَّ حَدِیثَنَا صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ لَا یُؤْمِنُ بِهِ إِلَّا عَبْدٌ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِیمَانِ.
✍🏻 ذریح میگوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که میفرمودند: پدرم که خداوند او را رحمت کند، نیکو پدری بود؛ همیشه میفرمودند: اگر سه گروه را بیابم، دانش را به آنان میسپارم، چه این که آنان اهلیت آن را دارند و مطالبی خواهم گفت که دیگر با وجود آن تا روز قیامت به فکر و تأمل در حلال و حرام نیاز نباشد. همانا حدیث و گفتار ما سخت و ناهموار است، جز بنده مؤمنی که خداوند قلب او را در راه ایمان آزموده، به آن ایمان نخواهد آورد.
🔹بصائر الدرجات أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِسْمَاعِیلَ عَنْ عَلِیِّ بْنِ النُّعْمَانِ عَنْ عَنْبَسَةَ بْنِ مُصْعَبٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: لَوْ لَا أَنْ یَقَعَ عِنْدَ غَیْرِکُمْ کَمَا قَدْ وَقَعَ غَیْرُهُ لَأَعْطَیْتُکُمْ کِتَاباً لَا تَحْتَاجُونَ إِلَی أَحَدٍ حَتَّی یَقُومَ الْقَائِمُ عَجَّلَ اللَّهُ تَعَالَی فَرَجَهُ.
✍🏻 عنبسة بن مصعب از امام صادق علیه السلام روایت میکند که فرمودند: اگر احادیث ما را به اغیار ندهید - چنان که این کار را کردید و راز ما را حفظ نکردید - بشما کتابی میدادم که تا ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه به هیچ کس نیازمند نمیشدید.
📚 بحارالأنوار - ط دار احیاء التراث جلد ٢ صفحه ٢١٢
✅ و متأسفانه امروزه بعض مطالبی که باید شیعیان در مجالس خصوص در گوش یکدیگر بگویند، در فضای عمومی و فضای مجازی دست به دست میشود، و روایات نورانی، مانند جواهرات گرانقدر و ارزشمندی که در دست کودکان میافتد، در اختیار نااهلان قرار گرفتهست.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
13.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فضائل_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
↩️ حیف است ندانیم...
یَا حَارِ هَمْدَانَ مَنْ یمُتْ یرَنِی... ❤️
➖ استاد حامد کاشانی حفظه الله تعالی
⚠️ پیشنهاد دانلود
📌 بحثی حول رؤیت رسول الله و امیرالمؤمنین علیهما السلام در حین احتضار
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
▫️بسم الله الرحمن الرحیم▫️
#مهم #بخوانید_و_لذت_ببرید
📌 رؤیت رسول الله و امیرالمؤمنین علیهما السلام در حین احتضار
❤️ تمام دلخوشی زندگی من این است
که وقت مرگ می آئی و مرگ شیرین است ❤️
✏️ حضور پیامبر و ائمه اطهار از جمله امیرالمؤمنین علی علیه السلام هنگام مرگ، نزد تمامی انسان ها حتی کسانی که بر دین دیگری میباشند از اموری است که اخبار بر آن دلالت دارند.
🔸 مرحوم شیخ مفید رضوان الله تعالی علیه در کتاب ×اوائل المقالات في المذاهب و المختارات× راجع به این مطلب بابی را منعقد کرده و بر مفاد آن ادعای اجماع کرده اند.
50 - القول في رؤية المحتضرين رسول الله (ص) وأمير المؤمنين (ع) عند الوفاة
🔻«هذا باب قد أجمع عليه أهل الإمامة، وتواتر الخبر به عن الصادقين من الأئمة (ع)»
📖 نام کتاب : أوائل المقالات في المذاهب والمختارات نویسنده : الشيخ المفيد جلد : 1 صفحه : 74
💠 در این مختصر به برخی روایات اشاره میکنیم :
1⃣ «امام صادق علیه السّلام فرمود: هیچ یک از دوستان و یاران ما و یا دشمنان و مخالفان ما نمی میرند مگر آنکه رسول خدا و امیرالمومنین و فرزندانش حسن و حسین علیهم السلام نزد آنان حاضر می شوند و آنان را بشارت می دهند. و اگر غیر دوستان و یاران ما باشند آنها را می بینند به گونه ای که برایشان بد و ناراحت کننده باشد.
🔚 علی بن ابراهیم قمی می گوید دلیل رؤیت این است که حضرت علی علیه السلام این بیت را خطاب به حارث همدانی فرموده است :
یا حَارِ هَمْدَانَ مَنْ یمُتْ یرَنِی / مِنْ مُؤْمِنٍ أَوْ مُنَافِقٍ قُبُلاَ
یعنی : ای حارث همدانی هرشخصی که بمیرد خواه مؤمن باشد خواه منافق، مرا می بیند.❤️
📖 نام کتاب : تفسير القمي نویسنده : القمي، علي بن ابراهيم جلد : 2 صفحه : 266
ادامه دارد ... 👇🏻
2⃣ کَشّی، از رجالیان شیعه در قرن چهارم قمری در کتاب رجال خود چنین آورده است :
📌 حارث اعور همدانی شبی به خدمت حضرت امیر علیه السلام رفت ، آن حضرت پرسیدند که چه چیز تو را در این شب به نزد من آورده؟ حارث گفت : والله! دوستی من به شما ، مرا پیش تو آورده ؛ آنگاه آن حضرت فرمودند: 👈🏻 بدان ای حارث که نمیرد آن کسی که مرا دوست دارد الا آن که در وقت جان دادن مرا ببیند و به دیدن من، امیدوارِ رحمت الهی گردد و همچنین نمی میرد کسی که مرا دشمن دارد الا آن که در آن وقت مردن مرا ببیند و از دیدن من، در عرق خجالت و ناامیدی نشیند.
📖 نام کتاب : إختيار معرفة الرجال المعروف بـ رجال الكشي نویسنده : الشيخ الطوسي جلد : 1 صفحه : 89
3⃣ علامه مجلسی روایتی را از امیرالمومنین سلام الله علیه نقل کرده که فرمود :
📌 هر کسی من را دوست بدارد به گونه ای مرا در هنگام جان دادنش خواهد دید که خرسند میشود ؛ و هر کسی مرا دشمن بدارد به گونه ای مرا در هنگام مرگش خواهد دید که کراهت داشته و اندوهگین می شود .
📖 نام کتاب : بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسي جلد : 6 صفحه : 188
✍🏻 همانطور که عرض کردیم ، مرحوم شیخ مفید رضوان الله تعالی علیه بر این مطلب ادعای اجماع نموده و معتقدند اخبار متواتر راجع به آن وجود دارد ولکن در کیفیت رؤیت حضرات میان علماء اختلاف وجود دارد ، برخی علماء مراد از رؤیت را «علم به ثمرهٔ ولایت» دانسته اند ، نه رؤیت ظاهری❗️
ولکن آنچه که از اخبار بدست می آید همان رؤیت با چشمان ظاهری است و بنابر قول أصَحّ دلیلی بر تأویل روایات وجود ندارد.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#مهدویت
در انتظار تو بمیرم چه خوش است... 💚
📝 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَا ضَرَّ مَنْ مَاتَ مُنْتَظِراً لِأَمْرِنَا أَلاَّ يَمُوتَ فِي وَسَطِ فُسْطَاطِ اَلْمَهْدِيِّ وَ عَسْكَرِهِ
🟢 ترجمه : امام باقر عليه السلام فرمود : براى كسى كه در انتظار امر (فرج و ظهور) ما مرده است زيانى نيست [چه زيانى است] كه در ميان خيمه حضرت مهدى و در ميان قشون او نمرده باشد.《کنایه از آنکه اگر شخصی در زمان غیبت حضرت در انتظارش از دنیا رود مانند کسی است که ایشان را درک کرده و در رکابش جان داده》
📗 الکافي ط الاسلامية جلد ۱ صفحه ۳۷۲
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#آداب_الشیعه #نماز_اول_ماه
✏️ امروز ، روز اوّل ربیع الثانی است ؛ به جهت جلب خیرات و دفع بلیّات آخرالزّمان از خود و خانوادهتان، خواندن نماز اول ماه که از امام جواد علیهالسلام روایت شده و همچنین صدقه برای سلامتی وجود مقدّس امام زمان عجّلاللهفرجهالشریف را فراموش نکنید.
📙 مصباح المتهجد صفحه ۵۲۳
● کیفیت این نماز دو رکعتی ساده و پرفضیلت ( کمتر بیست دقیقه وقت شما را میگیرد )، بدین صورت است که در رکعت اول پس از حمد، سی مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سی مرتبه سوره قدر را خوانده و بعد از نماز، صدقه کنار گذاشته و دعایی را ( در تصویر ) میخوانیم؛ وقت آن نیز از طلوع تا غروب آفتاب روز اول ماه است.
یا رب فرج امام مارا برسان...💔
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
💥 آیا زندگی جز این است!؟
⚠️ تشکیل مجالسی که در آن اظهار ولایت و برائت میشود!
🔹... بِهَذَا الْإِسْنَادِ عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَنْ إِسْمَاعِیلَ الْبَصْرِیِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) یَقُولُ تَقْعُدُونَ فِی الْمَکَانِ فَتُحَدِّثُونَ وَ تَقُولُونَ مَا شِئْتُمْ وَ تَتَبَرَّءُونَ مِمَّنْ شِئْتُمْ وَ تَوَلَّوْنَ مَنْ شِئْتُمْ قُلْتُ نَعَمْ قَالَ وَ هَلِ الْعَیْشُ إِلَّا هَکَذَا.
➖ ترجمه:
اسماعيل بصرى گويد: امام صادق عليه السّلام فرمودند: آیا ميتوانيد در مجلسى بنشينيد و حديث بگوئيد و آنچه را خواهيد اظهار كنيد و از هرکس خواهيد بيزارى جوئيد و به هرکس خواهيد اظهار دوستى نمائيد؟ گفتم: آرى، فرمودند: آيا زندگی جز اين است؟
📚 الکافی، ج ٨ ص ٢٢٩
🖋 با توجه به روايات دیگر، ظاهرا مقصود امام علیه السلام این است که مجالس خصوصی و اینچنینی خود را ترک مکنید، زیرا آنجا برای ابراز ولایت و برائت و معارف دین آزادید و میتوانید بدون ملاحظه، بحث و گفتگو کنید. 👈🏻 روشن است که چنین فضایی در رشد فکری و عقیدتی و فقاهتیِ ما بسیار مؤثر است. زیرا به امر اهل بیت علیهم السلام در مجالس عمومی #تقیه و ملاحظه باید نمود و نمیتوان هر مطلبی را بیان کرد. اما مجالس خصوصی چنین منعی ندارد. حال این مجالس خصوصی یا با شیعیان است، یا با اهل خانه و بیان معارف دين برای آنها؛ این است که امام درباره چنین محافلی آن تعبیر اعجابانگیز را بیان فرمودند.
✅ براستی چنین است، چرا که تغذیه روح و جان هر شیعه، ولایت و برائت است، و حیات ما متوقف بر این دو مهم میباشد. آری زندگی برای هر شیعه، یعنی تقویت ولایت و برائت و و تفقه برای احیای دین و مذهبش.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#مهدویت #نقد_تصوف #آداب_الشیعه
❌ این دستورالعملها را رها کن
💠 آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:
«یک زمانی من نزد مرحوم حاج آقای والد بودم، شخصی اهل تهران که در وادی عرفان بود و گاهی هم کشف و شهود و مُغیباتی هم میگفت خدمت والد ما آمده بود و خیلی به ایشان اظهار ارادت میکرد. میخواست برود جمکران و مرشد و مرادش که نمیدانم که بود، یک دستورالعمل عبادی خیلی سخت از این چیزهای مَن در آوردی که مستند شرعی ندارد به او داده بود و گفته بود که از مرحوم حاج آقای ما باید کسب اجازه کند و او آمده بود اجازه بگیرد. 👈🏻 حاج آقای ما به ایشان گفتند: شما به نماز جعفر طیار که در روایات به آن سفارش شده عمل کنید و آن دستورالعمل را رها کنید. گفت: شنیدم شما با امام زمان (علیه السلام) در ارتباط هستید؟ ایشان گفتند: مقصود از ارتباط چیست؟ بواسطه همین کتب احادیث و کتب فقهی و... که این جاست و این ها از علوم اهل بیت (علیهم السلام) است، طلبه ها ارتباط دارند، من هم ارتباط دارم. این ارتباط، ارتباط علمی و طلبگی است اما ارتباط دیگری را که شما به دنبالش هستی من نمیدانم❗️
مقصود این که برای طلبهها به واسطه این کتب و علوم، یک ارتباطی با حضرات معصومین “علیهم السلام” وجود دارد به شرط آن که به آن عمل شود، و اگر طلبه عامل باشد واقعش این است که تالیتِلو انبیاء و ائمه علیهم السلام است و اگر پناه بر خدا منحرف شود، همان عذاب سخت که برای عالِم سوء گفته شده، در انتظار اوست.»
🌐 سایت رسمی معظم له
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🔍 یکی از معیارهای سنجش شیعیان و علماء در بیان اهل البیت علیهم السلام
#مهم #باید_بدانیم
➖سوال:
مردم مکرر می پرسند که مقام و جایگاه عالمان دینی و روحانیون و مراجع تقلید نزد خدا و اهل بیت علیهم السلام را چگونه دریابیم!؟
آیا اهل بیت علیهم السلام معیاری برای سنجش این موضوع به شیعیان خود داده اند تا در دوران سرگردانی غیبت کبری، در راه ضلالت و گمراهی قرار نگیرند و فریب مدعیان دروغین را نخورند!؟
✅ پاسخ:
آری ، حضرت امام صادق علیه السلام میفرمایند:
✖️ اعْرِفُوا مَنَازِلَ شِيعَتِنَا عِنْدَنَا عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ عَنَّا وَ فَهْمِهِمْ مِنَّا.
💠 ترجمه : «منازل و مقامات شیعیان نزد ما را با اندازه نقل روایت از ما(یعنی التزام به احادیث) و فهم و معرفتشان به ما (امام شناسی) بشناسید.»
📔 كتاب الغيبة للنعماني نویسنده : النعماني، محمد بن إبراهيم صفحه : 29
امام باقر علیه السلام می فرمایند:
✖️ يَا بُنَيَّ اعْرِفْ مَنَازِلَ الشِّيعَةِ عَلَى قَدْرِ رِوَايَتِهِمْ وَ مَعْرِفَتِهِمْ فَإِنَّ الْمَعْرِفَةَ هِيَ الدِّرَايَةُ لِلرِّوَايَةِ وَ بِالدِّرَايَاتِ لِلرِّوَايَاتِ يَعْلُو الْمُؤْمِنُ إِلَى أَقْصَى دَرَجَاتِ الْإِيمَان.
💠 ترجمه : «ای پسرم، جایگاه و مقام شیعیان با دو خصوصیت یعنی میزان نقل روایت و معرفت آنها فهمیده می شود. 👈🏻معرفت همان درایت و فهم عمیق روایات است و به سبب درایت است که مومن به بالاترین درجات ایمان دست می یابد.»
📔 نام کتاب : معاني الأخبار نویسنده : الشيخ الصدوق صفحه : 1
🖋 برخی از احادیث به مثابه نقشه راه بوده و زیربنای اعتقادات و اعمال ما را شکل داده و یک مبنا و قاعده کلی را به دست شیعیان می دهند از جمله همین حدیث بسیار مهم که در تمام زمان ها و مکان ها، ملاک برتری و جلالت و تقرب شیعیان این دو خصوصیت دانسته شده است:
۱.میزان تقید و پایبندی به روایات و فهم عمیق آنها
۲. میزان معرفت و شناخت مقامات اهل بیت علیهم السلام ( یعنی حجج و خلفای خداوند روی زمین )
⬅️ بنابراین به ما نگفته اند که ببینید فلانی چه مقدار کشف و کرامت دارد یا از غیب خبر میدهد!
⬅️ یا نگفته اند که ببنید فلانی چه مقدار فلسفه بافی میکند!
⬅️ یا نگفته اند که ببینید فلانی بیماران را شفا می دهد یا خیر!
⬅️ یا نگفته اند که ببینید فلانی چشم برزخی و طی الارض دارد یا خیر!
⚠️ علتش هم این است که تمام این افعال را می توان از راههای شیطانی هم کسب کرد لذا هرگز نباید ملاک تشخیص حقانیت قرار گیرد.
ما در این وانفسا باید از آن روحانی و عالم دینی تبعیت کنیم که قال الصادق و قال الباقر از زبانش قطع نمیشود و تمام سخنانش را مستند به اهل البیت علیهم السلام میکند.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
هدایت شده از منهاج الولاية
4_5882245663659398741.mp3
3.02M
شبجمعهاستهوایتنکنممیمیرم...💔
◄ روضهٔ امامِ مظلوم حضرت سجاد علیه السلام، سه درخواست ایشان از يزيد ملعون
✸ استاد حامد کاشانی حفظه الله
🥀 فقال عليه السلام:
الأولى: أن تريني وجه سيدي وأبي ومولاي الحسين فأتزود منه وأنظر إليه وأودعه
والثانية: أن ترد علينا ما أخذ منا
والثالثة: إن كنت عزمت على قتلي أن توجه مع هؤلاء النسوة من يردهن إلى حرم جدهن صلى الله عليه واله
وإنما طلبت ما أخذ منا لأن فيه مغزل فاطمة بنت محمد صلى الله عليه واله ومقنعتها وقلادتها وقميصها...😭
📕 بحار الانوار جلد ۴۵ صفحه ۱۴۴
@Menhajol_velayat
🌺 فرا رسیدن سالروز ولادت فرخندۀ أباالإمام المنتظَر، حضرت #امام_حسن_عسکری علیه السلام را به محضر یگانه فرزندشان بقیّةاللهالأعظم حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تبریک و تهنیت عرض مینمائیم.
💠 شیخ صدوق رحمهالله به اسناد خود در کتاب شریف "کمال الدین و تمام النعمة" از حضرت امام حسن علیهالسلام روایت کرده است که فرمودند:
«به راستی که پسرم، قائمِ بعد از من است و اوست کسی که سنّت پیامبران در زمینۀ طول عمر (حضرت نوح و خضر علیهماالسلام) و غائب شدن (حضرت ادریس و موسی علیهماالسلام)، دربارهاش اجرا میشود، تا آنکه بخاطر طولانی شدنِ زمان (غیبت)، دلها سخت و سنگ گردد؛ پس بر عقیده به (امامت و ظهور) او ثابت نمیماند مگر کسی که خداوند متعال در قلبش ایمان را حک نماید و او را با روحی از جانب خویش تأیید کند.»
📕 كمال الدين و تمام النعمه ج۲ ص۵۲۴
یارب فرج صاحب ما را برسان...
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#ولادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام
🌸 علامه مجلسی رحمه الله در کتاب شریف "جلاء العيون" می نویسد:
🖋 «اسم شریف آن حضرت حسن، و کنیهاش ابومحمد، و القاب شریفش: زکی و هادی و عسکری است؛ و پدر آن حضرت امام علی نقی علیه السّلام، و مادرش امّ ولدی بود که او را "حدیث" میگفتند بعضی "سوسن" و بعضی "سليل" میگفتهاند، و آن عفیفه کریمه در نهایت صلاح و ورع و تقوا بوده است.
👈🏻 در تاریخ ولادت آن حضرت اشهر آن است که در سال دویست و سی و دوّم هجرت واقع شد، و بعضی سی و یک گفته اند، و روز ولادت اشهر آن است که روز جمعه هشتم ماه ربیع الثاني، بعضی دهم ماه مذکور و بعضی شنبه چهارم نیز گفتهاند، و شیخ مفید در ماه ربیع الاوّل دویست و سی هجرت نقل کرده. مکان ولادت، مدینه مشرّفه است، بعضی سامرا گفتهاند. و نقش خاتم آن حضرت بروایت فصول مهمّه: "سبحان من له مقالید السّماوات و الأرض" به روایت کفعمی: "أنا لله شهید" بوده است.»
📙جلاء العیون، صفحه ٩٨۵
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat