👆🏻 همانطور که در مطلب پیش اشاره شد، برای روز ولادت امام حسین علیه السلام دعایی وارد شده است که بسیار قابل تأمل است. عبارات آغازین این دعا سراسر مصیبت و غم و اندوه است و اشاره به اشک ریختن بر آن امام مظلوم؛
🔻از جمع روایاتِ بسیار، واضح و روشن است که ولادت امام حسین علیه السلام با اشک و حُزن همراه بوده است. علتش خبردادن جبرئیل به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از جزئیات کُشته شدن این مولود بدست امتش میباشد، چنانکه در دعای مذکور در مطلب قبل نیز اشاره شده: «الْمَوْعُودِ بِشَهَادَتِهِ قَبْلَ اسْتِهْلَالِهِ وَ وِلَادَتِهِ، بَکَتْهُ السَّمَاءُ وَ مَنْ فِیهَا وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ عَلَیْهَا...» لذا حضرت ختمی مرتبت و امیرالمؤمنین و حضرت زهرا سلام الله علیهم برای این مولود بسیار گریستند و محزون شدند، تا جایی که حضرت زهرا علیها السلام از وضعِ حمل و فارغ شدن از حمل این مولود، اظهار کراهت و ناراحتی کردند. به این موضوع در قرآن اشاره شده است:
◾️«حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْوَشَّاءِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عَائِذٍ عَنْ أَبِي سَلَمَةَ سَالِمِ بْنِ مُكَرَّمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عليه السلام) قَالَ لَمَّا حَمَلَتْ فَاطِمَةُ بِالْحُسَيْنِ جَاءَ جَبْرَئِيلُ (عليه السلام) إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ إِنَّ فَاطِمَةَ سَتَلِدُ وَلَداً تَقْتُلُهُ أُمَّتُكَ مِنْ بَعْدِكَ فَلَمَّا حَمَلَتْ فَاطِمَةُ بِالْحُسَيْنِ كَرِهَتْ حَمْلَهُ وَ حِينَ وَضَعَتْهُ كَرِهَتْ وَضْعَهُ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (عليه السلام) هَلْ رَأَيْتُمْ فِي الدُّنْيَا أُمّاً تَلِدُ غُلَاماً فَتَكْرَهُهُ وَ لَكِنَّهَا كَرِهَتْهُ لِأَنَّهَا عَلِمَتْ أَنَّهُ سَيُقْتَلُ قَالَ وَ فِيهِ نَزَلَتْ هَذِهِ الآْيَةُ- وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حُسْناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً.»
✍🏻 ترجمه:
حضرت صادق علیه السّلام نقل فرمودند: زمانى كه حضرت فاطمه عليها السّلام بحضرت سيّدالشهداء سلام اللّه عليه باردار شدند جبرئيل عليه السّلام به رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله نازل شد و عرضه داشت: دخترت فاطمه بزودی فرزندى بياورد كه بعد از شما امتت او را مى كُشند؛ پس هنگامى كه حضرت فاطمه عليها السّلام به حضرت سيّدالشّهداء عليه السّلام باردار شد از حملشان كراهت داشته و زمانى كه حمل را وضع نمودند از وضع آن نيز كراهت داشتند❗️سپس امام صادق عليه السّلام مىفرمايد: آيا در دنيا مادرى را ديدهايد كه فرزندى بزايد و از آن كراهت داشته باشد؟! البته اين كراهت بخاطر اين بود كه حضرت مىدانستند كه اين مولود مظلومانه كُشته خواهد شد و در همين مورد است آيه شريفه «وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً.»
📓 کامل الزیارات، باب ۲۶، حدیث ۲
💥 عجیب آنکه رسول خدا صلی الله علیه و آله دخترش فاطمه علیهاالسلام را در روز ولادت امام حسین علیه السلام بخاطر مصائب کربلا تسلیت و تعزیت گفت و آن سَرور زنان عالم گریست و فرمود: کاش حسین را نمیزائیدم❗
📗جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ۶۳۹
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
🌺 فرا رسیدن سالروز ولادت باسعادت علمدار کربلا، قمر منیر بنیهاشم، حضرت اباالفضل العباس علیهالسلام را به محضر مقدّس حضرت ولیّعصر عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تبریک و تهنیت عرض مینمائیم.
🔸امام سجاد علیه السلام فرمودند:
وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَنْزِلَةً يَغْبِطُهُ بِهَا جَمِيعُ الشُّهَدَاءِ يَوْمَ الْقِيَامَة
🔹ترجمه:
همانا حضرت عباس علیه السلام را نزد خداوند منزلتى است كه در روز قيامت همه شهيدان حال ایشان را آرزو میکنند...
📖بحار الأنوار جلد ۲۲ صفحه ۲۷۴
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
May 11
MoraghebeSHaban1446.pdf
337.3K
#ماه_شعبان #آداب_الشیعه
💠 جدول مراقبهی شعبانیه
📝اعمال و اذکار ماه شعبان
📿اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسانی انجام آن و دائم الذکر بودن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است؛ با انجام اعمال و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
مطابق توان خود اذکار را انتخاب کنید و لازم نیست همهی اعمال را انجام شود.
🥀 یا رب فرج امام مارا برسان...
📖 منابع:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
السلام علیک یا قمر بنی هاشم سلام الله علیه... 💚
💠 #حضرت_عباس علیه السلام دارای زیبایی ویژه ای بود و چهره دلربایش، هر بیننده ای را به تحسین وا می داشت.
سیمایی خوش و مقبول که همچون ماه تمام، در میان هاشمیان می درخشید و از همین رو او را «ماه بنی هاشم» می نامیدند.
گذشته از آن، در بین بسیاری از گزارش های تاریخی در راستای ویژگی های ایشان آمده است :
←کَانَ العَبَّاسُ(ع) رَجُلاً وَسِیمَاً جَسِیمَاً جَمِیلَاً وَ یَرْکَبُ الفَرَسَ المُطَّهَمَ وَ رِجْلاهُ تَخُطَّانِ فِی الأرِض
🔶 ترجمه : «حضرت عباس علیه السلام مردی زیبا، تنومند و آراسته بود که هر گاه بر اسب تناوری سوار می شد، پاهای او به زمین می رسید.
📗 بحار الأنوار جلد ۴۵ صفحه ۳۹
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
#ماه_شعبان #مناجات_شعبانیه
📌 فرازی از مناجات شعبانیه [ ۲ ]
←و تو می دانی آنچه را که در دل من است... ❤️
✏️ وَتَعْلَمُ مَا فِى نَفْسِى، وَتَخْبُرُ حاجَتِى، وَتَعْرِفُ ضَمِيرِى، وَلَا يَخْفىٰ عَلَيْكَ أَمْرُ مُنْقَلَبِى وَمَثْواىَ، وَما أُرِيدُ أَنْ أُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقِى، وَأَتَفَوَّهُ بِهِ مِنْ طَلِبَتِى، وَأَرْجُوهُ لِعاقِبَتِى، وَقَدْ جَرَتْ مَقادِيرُكَ عَلَىَّ يَا سَيِّدِى فِيما يَكُونُ مِنِّى إِلىٰ آخِرِ عُمْرِى مِنْ سَرِيرَتِى وَعَلانِيَتِى وَبِيَدِكَ لَابِيَدِ غَيْرِكَ زِيادَتِى وَنَقْصِى وَنَفْعِى وَضَرِّى
💠 ترجمه : «و تو می دانی آنچه را که در دل من است و از نیازم آگاهی و ضمیرم ( دَرونم ) می شناسی و هیچ امری از امور دنیا و آخرتم بر تو پوشیده نیست؛ و نیز می دانی آنچه را که می خواهم بر زبان آورم، و به آن دهان بگشایم، و آگاهی به آنچه که برای عاقبتم امیدوارم. و به درستی که آنچه در ظاهر و باطن من تا آخر عمر از من سر خواهد زد، از تقدیر تو گذشته است و کمی و زیادی و سود و زیان من به دست تو است، و در دست هیچ کس جز تو نیست...»
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
#مهدویت #ظهور
📌 راه تعجیل ظهور در کلام امام صادق علیه السلام
🔚 اگر شما شیعیان نیز عمل بنی اسرائیل را انجام می دادید...
💠 امام صادق علیه السلام میفرمایند:
... فَلَمَّا طَالَ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَكَوْا إِلَى اللَّهِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ يُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ قَالَ 👈🏻 وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: هَكَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ لَفَرَّجَ اللَّهُ عَنَّا فَأَمَّا إِذَا لَمْ تَكُونُوا فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْتَهِي إِلَى مُنْتَهَاهُ.
🔸 ترجمه : خداوند تقدیر کرده بود که بنی اسرائیل چهارصد سال در عذاب دنیوی و تحت فشار فرعون قرار گیرند... وقتی که عذاب بنی اسرائیل و ظلم فرعونیان بر آنها طولانی شد، آنها به مدت چهل روز نالان و گریان و ضجه کنان به درگاه الهی روی آوردند تا موعودشان یعنی حضرت موسی ظهور کند، تا اینکه خداوند به حضرت موسی وحی نمود که بنی اسرائیل را از چنگال فرعون نجات بده و بدین ترتیب خداوند به سبب گریه و ضجه آنها، صد و هفتاد سال ظهور موعود را جلو انداخت،
امام صادق علیه السلام در ادامه فرمود:
اگر شما شیعیان نیز عمل بنی اسرائیل را انجام می دادید، ظهور موعود و فرج ما واقع می شد،اما اگر چنین نکنید امر ظهور در همان زمان مقرر واقع میشود.
📚 بحار الأنوار جلد ۴ صفحه ۱۱۸
🖇کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
صلوات ابوالحسن ضراب اصفهانی.pdf
4.69M
#آداب_الشیعه
☝️🏻 متن صلوات ابوالحسن ضَرّاب اصفهانی
🌸 قرائت این صلوات در عصر جمعه بسيار مورد سفارش علماء بوده است
💠 مرحوم سيدابن طاووس در کتاب "جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع" می نویسد:
«إذا تركت تعقيب عصر يوم الجمعة لعذر فلا تتركها أبدا لأمر اطلعنا الله جل جلاله عليه»
◄ ترجمه:
«اگراز هرعملي در عصر جمعه غافل شدی از صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهاني غافل مشو چراكه دراين دعا سرّی است كه خداوند جل جلاله ما را بر آن مطلع کرد.»
📙جمال الأسبوع بكمال العمل المشروع صفحه ۴۹۴
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#ماه_شعبان #مناجات_شعبانیه
📌 فرازی از مناجات شعبانیه [ ۳ ]
←معبودم! اگر محرومم کنی پس کیست که روزی ام دهد !؟ 💔
✏️ إِلٰهِى إِنْ حَرَمْتَنِى فَمَنْ ذَا الَّذِى يَرْزُقُنِى؟ وَ إِنْ خَذَلْتَنِى فَمَنْ ذَا الَّذِى يَنْصُرُنِى؛ إِلٰهِى أَعُوذُ بِكَ مِنْ غَضَبِكَ وَحُلُولِ سَخَطِكَ
💠 ترجمه:
«معبودم! اگر محرومم کنی پس کیست که روزی ام دهد؟ و اگر خوارم نمایی چه کسی یاری ام خواهم کرد؟ ؛ معبود من ! از غضب تو و فرود آمدن خشم تو به تو پناه می برم...»
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
💢 "استغفار" در #ماه_شعبان
⚠️گرچه گناهان او به اندازه ستاره های آسمان باشد...
▫️حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ الطَّالَقَانِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْهَمَدَانِیُّ قَالَ أَخْبَرَنَا عَلِیُّ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِیهِ قَالَ سَمِعْتُ عَلِیَّ بْنَ مُوسَی الرِّضَا ع یَقُولُ مَنِ اسْتَغْفَرَ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی فِی شَعْبَانَ سَبْعِینَ مَرَّةً غَفَرَ اللَّهُ ذُنُوبَهُ وَ لَوْ کَانَتْ مِثْلَ عَدَدِ النُّجُومِ.
✍🏻ترجمه:
حسن بن فضّال میگوید: از حضرت رضا علیه السلام شنیدم که میفرمودند: هرکس در ماه شعبان هفتاد مرتبه استغفار نماید خداوند گناهان او را میبخشد، گرچه به اندازه ستارههای آسمان باشد.
📕 فضائل الاشهر الثلاثه، صدوق رحمه الله، نشر دار المحجة البیضاء، ص ٤٥
🖇کانال علمی و تحقیقی"مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
#نکات_اعتقادی #توحید
❖معمای تجلی و ظهور خداوند!
🖋 یکی از مباحث ادبی ای که در بحث توحید موجب سرگردانی برخی از مومنین و سوء استفاده برخی از مذاهب بشری واقع میشود، مبحث به کاربردن تجلی و ظهور نسبت به خداوند و مخلوقات میباشد. انسان اهل تحقیق باید تلاش کند تا با فراگیری محکمات دین مانع از استفاده ابزاری صاحبان فرقه ها از این دست معانی ادبی و متشابه شود.
"تجلی و ظهور خداوند"؛ "تجلی ذات"؛ "تجلی صفات" و عباراتی از این دست را ممکن است در موارد زیادی دیده باشید، اما این نوع عبارات باید به گونه ای معنا شوند که با محکمات و ضروریات دین سازگار باشند و نوعی معنای متناقض از آنها برداشت نشود.
✔️ اینکه مخلوقات تجلی خداوند یا صفات خداوند میباشند به این معناست که با دیدن؛ توجه؛ بررسی و تحلیل عقلی جهان هستی و مخلوقات. عقل انسان میتواند به این نتیجه برسد و این امر برای آن جلوه گر شود که این جهان نیازمند خالق و آفریننده میباشد و این میزان دقت و حکمت در مخلوقات عقل انسان را به صفاتی چون علم، قدرت، حکمت، رحمت آفریدگار هستی راهنمایی مینماید. ☜ مانند اینکه گفته میشود این کتاب تجلی نویسنده خود میباشد. این عبارت به این معنا نیست که ذات نویسنده به صورت کتاب درآمده است یا کتاب بخشی از ذات نویسنده است، بلکه به این معناست که کتاب بیانگر علم نویسنده و راهنمایی برای شناخت عظمت دانسته ها و شخصیت نویسنده است. خداوند متعال نیز جسمانی و مقداری نیست که به صورت اشیاء تجلی و ظهور پیدا کند یا اشیاء بخشی از وجود او باشند. لذا باید همواره دقت کرد که مقصود گوینده از به کاربردن این الفاظ دو پهلو چیست تا مبادا با الفاظ شیرین و ادبی اساس توحید و تنزیه خداوند نادیده گرفته شود.
امّا از طرفی دیگر مقصود صوفیه و فلاسفه از این بحث که اشیاءِ عالم هستی تجلی و ظهور( یا عبارتی همچون صدور، تنزل، تعین و...) خداوند یا صفات خداوند هستند و مقصود غلات از اینکه امام علیه السلام تجلی ذات یا صفات الهی است، این است که خداوند متعال به صورت اشیاء و مخلوقات درآمده و شکل پیدا کرده و در حقیقت، خداوند را ماده ای ازلی میدانند که به صورت ها و اشکال در می آید. این سبک از عقاید با توحید مطرح شده در آیات و روایات سازگاری ندارد و خلاف عقل و برهان میباشد.
🖇کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat