#مهم #مطاعن_خلیفه_اول
♦️سوال:
چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله أبوبکر را با خود به غار بردند!؟
🖋 مرحوم سيد بن طاووس در كتاب شریف "الطرائف" می نویسد:
▪️ومن طريف الروايات في أن النبي صلي الله عليه وآله وسلم ما صحب أبا بكر إلي الغار خوفا منه أن يدل الكفار عليه ما ذكره أبو هاشم بن الصباغ في كتاب النور والبرهان فقال في باب ما أنزل الله تعالي علي نبيه " ص " قم فأنذر "
وقوله تعالي " فاصدع بما تؤمر " وما ضمن رسول الله صلي الله عليه وآله لمن أجابه وصدقه ، رفع الحديث عن محمد بن إسحاق قال : قال حسان : قدمت مكة معتمرا وأناس من قريش يقذفون أصحاب رسول الله " ص " فقال ما هذا لفظه : فأمر رسول الله عليا عليه السلام فنام علي فراشه ، وخشي ابن أبي قحافة أن يدل القوم عليه فأخذه معه ومضي إلي الغار .
🟠 ترجمه:
از جمله رواياتی كه دلالت مي كند پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم از ترس اين كه ابوبكر جای ایشان را به كفار نشان ندهد او را با خود به غار بردند 👈🏻 روايتي است كه شيخ ابوهاشم بن صباغ در كتاب النور و البرهان ... مي آورد: حسان مي گويد براي انجام حج عمرة به مكه آمدم ديدم مردمي از قريش به اصحاب رسول خدا فحش مي دادند.... پس اينگونه مي گويد: رسول خدا به علي عليه السلام درشب ليلة المبيت امر نمود [ كه درجاي ايشان بخوابد ] علي عليه السلام نيز اجابت نمود ولي از ابن ابي قحافة [ = أبوبكر ] ترسيد كه مبادا جاي ايشان را به كساني كه دنبال پيامبر بودند نشان دهد به همين خاطر او را با خود به غار بردند❗️
📕 الطرائف في معرفة مذهب الطوائف جلد ۲ صفحه ۴۱۰
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ #باید_بدانیم
📌 پاسخ به شبههٔ علم معصومین علیهم السلام به وقایع آینده
و بررسی سخن جاحظ در انکار فضیلتِ #لیلة_المبیت
🎙آیت الله سید علی حسینی میلانی
✍🏼 خلاصه آنکه:
اساسا در مقام امام شناسی و معرفت نسبت به امام، انسان باید طور دیگری حرف بزند. ائمه علیهم السلام، تمام حرکات شان و سکنات شان به امر الهی است بلکه تجلی اراده خداوند متعال میباشد
از سمتی بالاترین صفتی که برای یک عبد صالح میتوان تصور کرد «تسلیم در مقابل خداوند» است و ما طایفه امامیه شکی نداریم که اهل البیت علیهم السلام به مقام تسلیم رسیده اند.
بنابراین وقتی امام علیه السلام مامور بشود که کاری را انجام بدهد، مطیع محض و بی چون و چرای امر الهی است، نه آنکه نگاه به علم و عدم علم خود نسبت به نتیجهٔ آن أمر داشته باشد
او در قبال امر خداوند مطلقا تسلیم است❗️
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥 آنچه در سقیفه گذشت... ❶
✍🏻 سقیفه (1) محل اجتماع انصار و بخشی از خانهٔ سعد بن عباده بود (2) که در آنجا جلساتی را تشکیل میدادند
🔴 جلسهٔ سرّی انصار
بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله در حالی که هنوز بدن پاک و مطهر ایشان دفن نشده بوده و حضرت علی علیه السلام مشغول غسل دادن بدن آن حضرت بود جلسه ای فوق سرّی تشکیل شد که «خلافت» دستور آن جلسه بود، خلافتی که اصول آن ترسیم و شخص خلیفهٔ هم معین و به امر خدا و از طرف پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله ابلاغ شده بود.
▪️ سعد بن عباده با این که بیمار بود، در این جلسه شرکت کرد. وضع جسمانی نامساعدی داشت و به سختی حرف میزد. او آهسته سخن میگفت و شخص دیگری حرف هایش را بلند تکرار میکرد. سعد گفت:
"ای انصار ! در میان عرب هیچ کسی فضیلت شمارا ندارد رسول خدا صلی الله علیه وآله ۱۳ سال بین اقوام و خویشاوندان خود در مکه زندگی کرد و مردم را به عبادت خداوند و دوری از بت پرستی دعوت کرد، در این مدت فقط افراد کمی از قومش به او ایمان آوردند. کسانی که ایمان آوردند، نمیتوانستند کاری انجام دهند و دین او را یاری کنند و به عزت برسند حتی قادر به دفاع از خود هم نبودند.
👈🏻 خداوند عزوجل می خواست شمارا فضیلت ببخشد؛ لذا کرامت دفاع از اسلام را به شما داد. به خدا و پیامبر ایمان آوردید، خداوند روزیِ تان کرد که از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و اصحابش دفاع کنید، به دین پیامبر عزت ببخشید و در جهاد شرکت کنید. شما از رسول خدا دفاع میکردید و سخت ترین مردم نسبت به مخالفانش بودید.❗️
بالاخره عرب، اسلام را یا به زور یا به اختیار پذیرفت، تا اینکه خداوند به وعده اش برای پیامبرتان عمل کرد و اعراب در مقابل شمشیر های شما رام شدند. خداوند متعال جان پیامبر را گرفت درحالیکه رسول خدا صلی الله علیه وآله از شما راضی و چشم او به شما روشن بود. حالا که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله رحلت کردند، زمینه برای شما فراهم شده و باید خلیفهٔ و متصدی امور شوید. شما براي خلافت از همه مردم سزاوار ترید." (3)
حرف های سعد که تمام شد، طائفه اش تو را تایید کردند و گفتند: احسنت! حرف خوبی زدی و ما از حرف تو فاصله نمی گیریم. ما تو را رئیس و خلیفهٔ و عهده دار این حکومت میکنیم. تو برای ما کافی هستی و مؤمنان شایسته هم به آن راضی هستند.
در اینجا اشکالی مطرح شد و عده ای گفتند ...
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. النهايه في غريب الحديث والأثر جلد ۲ صفحه ۲۸۰
2. تاریخ دمشق الکبیر جلد ۳۰ صفحه ۱۸۲
3. تاريخ الأمم و الملوك جلد ۳ صفحه ۲۱۸
🖇 کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 در #سقیفه شد، آنچه شد تا به امروز...
📌 بیان اجمالی آثار سقیفه
🎙 مرحوم علامهٔ عسکری اعلی الله مقامه
📖دانلود کتاب سقیفه، به قلم علامه عسکری📖
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
سقیفه علامه عسکری.pdf
3.46M
#معرفی_کتاب #سقیفه
📕 کتاب «سقیفه» تأليف مرحوم علامه عسکری
✓ این کتاب - به تعبیر خود ایشان - در بررسی شکل گیریِ حکومت پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله است
📃 تعداد صفحات: ۲۱۲
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥 آنچه در سقیفه گذشت... ❷ | قسمت قبل
🔴 جلسهٔ سرّی انصار
... در اینجا اشکالی مطرح شد و عده ای گفتند: اگر مهاجرین قریش این را نپذیرفتند و بگویند که ما مهاجرین و اولین یاران پیامبر صلی الله علیه وآله و فامیل و دوستان او هستیم؛ پس چرا بعد از رحلت او درباره حکومت با ما مشاجره میکنید، چه باید کرد؟ عده ای گفتند:
" می گوییم یک خلیفهٔ و حاکم از ما و یک خلیفهٔ و حاکم از شما باشد، و به هیچ کار دیگری غیر از این رضایت نخواهیم داد. ما به آنها پناه دادیم و در حکومت حق داریم، آن چه برای مهاجرین در کتاب خدا آمده، برای ما هم آمده است.❗️آنان هر فضیلتی را که برای خودشان بشمارند ما هم برای خودمان می شماریم. چون عقیده نداریم که حکومت مخصوص ما است؛ پس میگوییم: امیری از ما و امیری هم از شما باشد."
👈🏻 این گفت و گو ها که پیش آمد، سعد بن عباده قافیه را باخت و گفت: ما میخواستیم خلیفه از بین خودمان انتخاب شود، ولی حالا شما این گونه میگویید که یکی از ما و یکی هم از آنان خلیفه شود، این حرف شما عقب نشینی است! (1)
🟢 موضع گیری قیس در برابر پدر
قیس فرزند سعد بن عباده فردی ولایت مدار بود. وقتی از سخنان پدرش با خبر شد به سراغ او رفت و با ناراحتی گفت:
" تو در روز غدیر حضور داشتی و سخنان رسول خدا در باره علی بن ابی طالب سلام الله علیهما را شنیدی و حال خلافت را طلب میکنی و اصحاب تو شعار «یک امیر از ما و یک امیر از شما» را مطرح میکنند❗️ به خدا قسم! دیگر حتی یک کلمه با تو حرف نمیزنم." (2)
قیس بن سعد تا آخر عمر در خط علی بن ابی طالب علیهما السلام ماند و به فرمودهٔ علمای شیعه هرگز با ابوبکر بیعت نکرد (3) و از منابع عامه نیز کسی بیعت او را ذکر نکرده است.
⚠️ تذکر
برخی از علمای شیعه به تمجید سعد بن عباده پرداختند و با توجه به اینکه مواضع سعد در سقیفه در کتاب های اهل تسنن نقل شده است، آنان این مواضع را یا قبول نکردند و یا به توجیه آن پرداختند.
آنچه مسلَّم است اینکه به اتفاق شیعه و عامّه سعد بن عباده تا آخر عمرش با ابوبکر بیعت نکرد و حتی زمان عُمَر نیز بیعت نکرد تا او را کُشتند. حال این بیعت نکردن طبق نظر مورخین اهل تسنن به خاطر خودش بوده که خلافت را برای خودش میخواست؛ یا بخاطر این بود که خلافت را به حضرت علی علیه السلام واگذار کند، همانطور که بعض علمای شیعه به آن معتقدند.
📚 منابع:
1. تاريخ الأمم و الملوك جلد ۳ صفحه ۲۱۸
2. شرح نهج البلاغه ابن ابالحديد جلد ۶ صفحه ۴۴
3. رجال الطوسي - ط جماعة المدرسين صفحه ۷۹
🖇 کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#مهم
⚠️ نام امام رضا علیه السلام [ اهل البیت ] را با احترام ببریم...
🟢 حدثنا أبو علی محمد بن أحمد بن محمد بن یحیى المعاذی النیسابوری قال: حدثنا أبو الحسن علی بن أحمد بن علی البصری المعدل قال: رأى رجل من الصالحین فیما یرى النائم رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم فقال: یا رسول الله من أزور من أولادك؟ فقال صلى الله علیه وآله وسلم : إن من أولادی من أتانی مسموماً، وإن من أولادی من أتانی مقتولاً ! قال فقلت له: فمن أزور منهم یا رسول الله ، مع تشتت مشاهدهم ، أو قال أماكنهم؟ قال صلى الله علیه وآله وسلم : من هو أقرب منك ، یعنی بالمجاورة وهو مدفون بأرض الغربة . قال: فقلت یا رسول الله تعنی الرضا؟ فقال صلى الله علیه وآله وسلم :
قُل صلى الله علیه ، قل صلى الله علیه ، ثلاثاً
➖ ترجمه:
مرحوم شیخ صدوق نقل کرده است که مردى از صالحان، پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم را در خواب ديد و از آن حضرت پرسيد يا رسول اللَّه، قبر كداميك از فرزندان تو را زيارت كنم؟
رسول خدا فرمودند: برخی از فرزندانم را با زهر مسموم کرده اند و برخی را با شمشير به شهادت رسانده اند.
عرض كردم: ای رسول خدا، با دور بودن حرمها و مشاهد مشرفه هر كدام از يك ديگر، کدام یک را زیارت کنم؟
رسول خدا فرمودند: كسى را زيارت كن كه به تو نزديكتر است و تو با آن مجاورى. او همان است که در زمين غربت به خاك سپرده شده است.
عرض كردم: يا رسول اللَّه، منظور شما رضا است❗️
رسول خدا فرمودند: ( وقتی نام امام رضا را میبری با احترام نام ببر و ) بگو صلّى اللَّه عليه، بگو صلّى اللَّه عليه، بگو صلّى اللَّه عليه.
📗 عيون اخبار الرضا عليه السلام جلد ۱ صفحه ۳۱۴
🖇 کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥 آنچه در سقیفه گذشت... ❸ | قسمت قبل
🟤 مشاجرهٔ مهاجرین و أنصار
در حالی که قریش مشغول آماده کردن برنامه های خود بودند، سعی انصار بر آن بود که قضایا افشا نشود و به همین دلیل، در پشت پرده مشغول برنامه ریزی بودند. آنان تلاش میکردند تا قبل از قریش کاندیدای خود را اعلام کنند.
ابوبکر، عُمَر و ابوعبیده در پشت پرده، تصمیمات خود را گرفته بودند که ناگهان از جلسه فوق سرّی انصار باخبر شدند. عُوَیم بن ساعدة و مَعْن بن عَدِیّ که از انصار بوده، جزو طرفداران ابوبکر و از دشمنان سرسخت سعد بن عباده عباده به شمار میرفتند، خبر را به ابوبکر رساندند و ابوبکر در حالی که از این خبر مبهوت بود، فورا به همراه عُمَر و سالم مولی ابوحُذَیفه و گروهی از مهاجرین خود را به سقیفه رساندند. (1)
👈🏽چون جلسه فوق سرّی بود و کسی انتظار ورود آنان را نداشت، در را برای آنان باز نکردند. ابوبکر و همراهانش هجوم بردند و در را شکسته و به زور وارد جلسه شدند❗️سعد بن عباده، از این که قریش با تمام دبیر هایش آمده بود، تعجب کرد.
مورخین اهل تسنن در باره ورود ابوبکر، عُمَر و مهاجرین به سقیفه، نوشتند:
"عُمَر از جلسه انصار با خبر شد. به طرف خانه پیامبر صلی الله علیه وآله آمد. حضرت علی علیه السلام مشغول غسل و کفن پیامبر بود و ابوبکر در خانه اش بود که عمر به دنبال ابوبکر فرستاد و او را از تصمیم انصار آگاه کرد. به سرعت به طرف سقیفه رفتند. در بین راه ابوعبیده جراح و عاصم بن عدي و عویم بن ساعده به آنان ملحق شدند و وارد سقیفه شدند (2)
🔻 عُمَر که میترسید ابوبکر از گفتن بعضی حرف ها کوتاهی کند، خواست صحبت را شروع کند و کار را برای ابوبکر آماده کند. از سمتی ابوبکر نیز میدانست که عمر تند و خشن حرف می زند و اگر حرفی بزند کار را خراب میکند، لذا به او اجازه صحبت نداد و گفت: آرام بگیر، به حرف های من گوش بده و بعد، آن چه به نظرت رسید، بگو.(3)
ابوبکر سخن را آغاز کرد و گفت:
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. النص والإجتهاد صفحه ۱۸
2. تاریخ الامم و الملوك جلد ۳ صفحه ۲۱۹
3. شرح نهج البلاغه ابن ابالحديد جلد ۶ صفحه۷
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🏴 فرا رسیدن وفات حضرت #سکینه_بنت_الحسين سلام الله علیهما را محضر مقدس حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه و تمامی شیعیان و محبين آن حضرت، تسلیت عرض می کنیم
✍🏻 مرحوم علامه مجلسی در کتاب شریف "بحار الأنوار" می نویسد:
بعد از وداع امام حسین علیه السلام با اهل بیت خود، حضرت سکینه سلام الله علیها با ناله به سوی پدر آمد و صدا زد:
«یا أَبَه اِسْتَسْلَمْتَ لِلْمَوْتِ؟» پدر جان! آیا تسلیم مرگ شدی؟ امام علیه السلام فرمود: چگونه تسلیم نشود کسی که یار و یاوری ندارد! 💔
📕 بحار الأنوار ط دار احیاء التراث جلد ۴۵ صفحه ۴۷
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
📌 فرمایش #مرحوم_امام_خمینی راجع به سقیفه و آثار آن
⚠️ ریشه تمامی اختلافات مسلمانان و شکل گیری عقاید باطل
✍🏻 بی تردید یکی از تلخ ترین و سیاه ترین وقایع صدر اسلام، آن چیزی است که پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله در شورای سقیفه رخ داد و عده ای با نادیده گرفتن دستور خداوند و پیامبرش موجب انحراف اسلام از مسیر اصلی و درستش شدند.
▪️مرحوم امام خمینی در کتاب ارزشمند «کشف اسرار» می نویسند:
" و ما پس از این روشن می کنیم که تمام این خلاف ها که بین مسلمانان در همه ی شئون واقع شده از اثر روز سقیفه است و اگر آن نبود بین مسلمانان در قانون های آسمانی این خلاف ها نبود."
📙 کشف الأسرار صفحه ۱۱۳
▪️و در جایی دیگر از کتاب می نویسند:
َ"و مذهب های باطل که شالوده اش از سقیفه ی بنی ساعده ریخته شد و بنیانش بر انهدام اساس دین بود جای گیر حق شده بود."
📙 کشف الأسرار صفحه ۱۲۴
➖ پ، ن:
سابقا کلامی از مرحوم علامه عسکری در این باره قرار داده ایم
🖇 کانال علمی و تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥آنچه در سقیفه گذشت... ❹ | قسمت قبل
⚫️ سخن ابوبکر در سقیفه
ابوبکر سخن را آغاز کرد و گفت:
" ما مهاجرین، اولین کسانی هستیم که مسلمان شدیم و اصل و نسب و طایفه ما گرامی ترین طایفه است و خوش قیافه ترین هستیم. ما از جهت حسب، نسب و چهره ترجیح داریم. ما به پیامبر خیلی نزدیکیم❗
خدا خيرتان دهد، شما برادر مایید و ما را یاری کردید. شما شریک ما هستید، اما حالا که اصرار دارید، ما رئیس هستیم و شما وزیر. وزارت خانه ها که تقسیم شد به شما هم سهمی میدهیم و چند وزیر از شما انتخاب میکنیم. به هر حال در میان عرب، قریش طایفه اول است و حرف، حرف آنان است.
عرب زیر بار حکومت کسی به جز قریش نمی رود. راستش را بخواهید عرب زیر بار حکومت شما نمیرود، ولی حزب ما معروف و اعلام شده است. وضع را بهم نزنید و برای ما درد سر درست نکنید. خدا برای مهاجرین فضیلت قرار داده است. اما باید ریاست در این حزب باشد. نظر من این است که شما، یکی از این دو نفر عُمَر یا ابوعبیده جرّاح را انتخاب کنید." (1)
🖍 تعليقهٔ ای بر مطالب فوق
❶ آیا وفات پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله، مصيبت کمی بود که ابوبکر به این زودی آن را فراموش کرد و در صحبت خود، هیچ اشاره ای به آن نکرد!؟ بسی جای تعجب است که چرا خیلی ساده از کنار چنین مصيبتی گذشتند و در آن جلسه، فقط از تعیین جانشین صحبت کردند، حقاً که انسان از وجود چنین اصحاب و یارانی، تاسف میخورد!
❷ جالب است آنان که همیشه در مواضع سخت دوران نبی اکرم صلی الله علیه وآله از هر کاری فراری بوده اند، چگونه و بر چه اساسی خود را نمایندهٔ امت اسلامی و رهبر قریش معرفی کرده و به عنوان کسی که قول فصل و حرف آخر است می گویند: به نظر من شما انصار با عُمَر یا ابوعبیده بیعت کنید!؟
❸ ابوبکر در صحبت های خود تاکید میکند که قریش و حزب او به علت اصل و نسب و خوش قیافه بودن [ 🙄 ] بلکه قرابت فامیلی با پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نسبت به خلافت اولویت دارد. 👈🏼 اگر چنین است امیرمؤمنان علی علیه السلام به پیامبر بسیار نزدیکتر است. بلکه عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به مراتب سزاوار تر از امثال عُمَر و ابوعبیده است. چه شده است که اهل بیتِ پیامبر در این جلسهٔ سراسر فتنه و شوم، به کُلّ فراموش شده اند⁉️
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. انساب الاشراف للبلاذري جلد ۱ صفحه ۵۸۲
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥 آنچه در سقیفه گذشت... ❺ | قسمت قبل
🟠 ادامهٔ مشاجره بین مهاجرین و انصار
وقتی حرف های ابوبکر به اینجا رسید، حَبّاب بن مُنذِر برخاست و گفت:
" ای گروه انصار ! قدرت و توان خود را برای خودتان نگه دارید که همه مردم زیر سایه شما هستند. هیچ گستاخی نمی تواند با شما مخالفت کند و مردم همگی گوش به فرمان شما حرکت میکنند. شما مردمی هستید که به مهاجرین پناه دادید و صاحب خانه شمایید. به خدا قسم! خدا فقط در حضور شما و در سرزمین شما آشکارا پرستش شد. نماز فقط در مسجد های شما به جماعت خوانده شد و ایمان فقط در پناه شمشیر های شما شناخته شد. مردم به شما نگاه میکنند تا ببیند چه کار میکنید. با هم دعوا نکنید که به ضرر شماست. اگر مهاجرین حرف شما را قبول کردند آن وقت میگوییم باید امیری از ما و امیری از آنان باشد. (1)
👈🏼 عُمَر بن خطاب که تا آن لحظه دندان به جگر گذاشته و حرفی نزده بود، دیگر طاقت نیاورد و از جا بلند شد تا در جمع انصار که اصرار داشتند خلافت برای آنهاست، سخنرانی کند. وی با خشونت سخن گفت و طبق معمول حرف های تندی بیان کرد و گفت:
"هیهات! دو شمير در یک نيام نمي گنجد. عرب ها زیر بار حکومت شما نمی روند. چون پیامبر از قریش است، خلیفه هم باید از قریش باشد اگر خلافت از همان جایی باشد که نبوت بوده است [ قریش ]، مردم اطاعت میکنند و خلافت را می پذیرند. چه کسی جرأت دارد که به ما نزدیک شود؟ چه کسی میخواهد با ما در مورد میراث محمد صلی الله علیه وآله و حکومت او دعوا کند در حالی که ما دوستان و اقوام پیامبر هستیم؟ [❗️] هر کس بگوید خلافت برای اوست، دنبال شر و هلاکت میگردد."(2)
🖍 تعلیقه ای بر مطالب فوق [ مهم ]
عُمَر نیز مانند صدیق خود ابوبکر، شاخصه «قریشی بودن» و «فامیل پیامبر بودن» را مطرح کرده، در حالیکه اهل بیت پیامبر در این شاخصه به مراتب اولویت دارند.
ضمنا انسان مُنصف میداند که مطرح نمودن این عناوین توسط عُمَر، تنها به قصد شعار بود. او در جایی که به نفعش بود از این شاخصه ها استفاده کرد و در جایی که قصد حذف کردن اهل البیت علیهم السلام را داشت شعار خود را عوض کرد و میگفت:
" نبوت و امامت در یک جا جمع نمیشود"(3)
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. الإمامة والسياسة - ت الزيني جلد ۱ صفحه ۱۵
2. تاريخ الأمم و الملوك جلد ۳ صفحه ۲۲۰
3. تاريخ الأمم و الملوك جلد ۴ صفحه ۲۲۲
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#درس_های_توحیدی
🗯 سوال:
چرا خداوند تبارک و تعالی- با اینکه قادر بود - تمامی خلق را اهل توحید و اطاعت نیافرید ⁉️
🖋 پاسخ :
لازم است بدانیم : برترین لذت و سرور، در احساس کمال و یافتن لياقت و شایستگی است. لذیذ ترین نعمت، پاداشِ عمل نیکو می باشد.
استفاده و بهره مندی از نعمتی که پاداش عملِ اختیاریِ انسان نباشد، دارای لذت و حقیقی و کامل نیست
به عبارتی دیگر کمال حقیقی، منحصر است در کمال اختیاری و ارادی، فراترین نعمت نعمتی است که در نتیجه استحقاق و تحمل آلام بدست آید. و استحقاق مدح و ثواب، هرگز بدون اختیار و تحمل زحمت و بَلا، تحقق پیدا نمیکند.
و الله تبارک و تعالی اراده نموده که انسان را به بالاترین حد کمال برساند نه حد نازل آن . بنابراین خداوند عز وجل از ابتداء بندگان را اهل توحید و اطاعت نیافرید بلکه انسان را خلق نمود و به طاعت خود، امر و از معصیت نهی کرد تا انسان با شایستگی خود و انجام طاعات الهی به کمال حقیقی دست یابد.
🔴 زندیقی از امام صادق علیه السلام پرسید :
«بفرمایید که چرا خداوند عزوجل با اینکه قدرت هم داشت تمامی خلق را اهل توحید و اطاعت نیافرید!؟»
▫️امام علیه السلام فرمودند :
«لو خلقهم مطيعين لم يكن لهم ثواب لان الطاعة إذا ما كانت فعلهم لم تكن جنة ولا نار ، ولكن خلق خلقه فأمرهم بطاعته، ونهاهم عن معصيته ، واحتج عليهم برسله ، وقطع عذرهم بكتبه ليكونوا هم الذين يطيعون ويعصون ، ويستوجبون بطاعتهم له الثواب ، وبمعصيتهم إياه العقاب.»
ترجمه: « اگر ایشان را مطيع خلق می فرمود دیگر ثواب و پاداشی نداشتند چرا که در اینصورت دیگر طاعت فعل ایشان نبود، و بهشت و دوزخی در کار نمی ماند،
👈🏻 بلکه او خلق خود را آفریده و به طاعت خود امر نمود، و از معصیت و نافرمانی خویش نهی فرمود، و به واسطهٔ پیامبران خود حجت را بر ایشان تمام نموده و با فرستادن کتاب های خود عذر ایشان را قطع کرد، تا اینکه خود ایشان باشند که اطاعت و یا معصیت و نافرمانی می نمایند و به طاعت خود مستوجب ثواب، یا به نافرمانی خویش درخور عقاب او می گردند.»
📚 بحار الانوار جلد ۵ صفحه ۱۸
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_دانلود #صفات_الشیعه
وقتی محبت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را داشته باشی ❤️
▪️حجت الاسلام حامد کاشانی حفظه الله تعالی
💠 قَالَ قَطَعَ يَمِينِي سَيِّدُ الْوَصِيِّينَ وَ قَائِدُ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ وَ أَوْلَى النَّاسِ بِالْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ إِمَامُ الْهُدَى وَ زَوْجُ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ ...
« وَ اللَّهِ مَا قَطَعْتَ إِلَّا بِحَقٍّ كَانَ عَلَيَّ مِمَّا يُنْجِي مِنْ عِقَابِ الْآخِرَةِ» 😔
بحار الانوار جلد ۴۰ صفحه ۲۸۱
💠 لَؤ ضَرَبْتُ خَيْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَيْفي هذا عَلى أنْ يُبْغِضَني ما أبْغَضَني
نهج البلاغه حکمت ۴۵
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥آنچه در سقیفه گذشت... ❻ | قسمت قبل
🔴 موضع گیری شدید حَبّاب بن منذر
حباب در حالی که بسیار عصبانی شده بود، در پاسخ عمر گفت: شما مهاجرین در جمع ما و در شهر ما هستید، ما به شما پناه دادیم، اما حالا همه چیز را برای خود ادعا میکنید؟
سپس رو به انصار کرد و گفت:
" ای گروه انصار ! به سخنان عُمَر و یارانش گوش ندهید. خودتان حکومت و خلافت را محکم نگه دارید که مهاجرین می خواهند سهم شما را مصادره کنند. اگر دیدید زیر بار حرف شما نمی روند، به زور آنان را از مدینه بیرون کنید به خدا قسم شما سزاوار ترین اشخاص به امر خلاف هستید. به وسیله شمشیر های شما بود که مردم پیرو اسلام شدند. من آدم خردمند و مرد کار آزموده ای هستم که باید از فکر او بهره ببرید. من شیر بیشه ام و از عهده این حرف ها بر می آیم. به خدا سوگند هیچ کس این سخن و پیشنهاد مرا رد نخواهد کرد مگر این که بینی او را با این شمشیر خُرد میکنم. شما اگر مرد هستید حرف مرا رد نکنید."
👈🏽 عمر بن خطاب که مخاطب این صحبت ها بود با غضب و عصبانیت گفت: با این صحبت هایی که کردی خداوند تو را خواهد کُشت.
حباب گفت: خداوند تو را می کشد. (1)
⚪️ عقب نشینی انصار
هر لحظه ممکن بود درگیری های لفظی به درگیری فیزیکی منجر شود که ابوعبیده گفت:
" ای گروه انصار ! شما اولین کسانی بودید که اسلام را یاری کردید؛ پس مراقب باشید از اولین کسانی نباشید که در آن تبدیل و دگرگونی به وجود آورید."(2)
درحالیکه مهاجرین قریش بسیار متحد بودند و تصمیم خود را درباره خلافت گرفته بودند، انصار دچار اختلافات شدیدی شدند. بَشیر بن سَعْد خَزرَجی از سران و سرشناسان قبیله خَزرَج چون نسبت به سعد بن عباده حسادت میکرد، وقتی دید انصار برای رأی دادن به سعد هماهنگ شده اند برخاست و گفت:
" ای گروه انصار ! هر چند که ما در اسلام دارای سابقه هستیم، ولی منظور ما از پذیرش اسلام و جهاد در راه خدا چیزی جز خشنودی پروردگار و اطاعت از پیامبر نبوده است. برای ما سزاوار نیست که به خاطر سوابق خویش، خود را از مردم برتر بدانیم و در صدد به دست آوردن پاداش دنیوی باشیم❗️همانا محمد [ صلی الله علیه وآله] مردی از قریش است و قوم او به میراثِ حکومت او، سزاوار ترند. خدا نکند که با آنان در این کار مشاجره کنیم. شما هم از خدا بترسید و با آنان اختلاف نکنید." (3)
ابوبکر از اوضاع آشفته بین انصار، کمال استفاده را کرد و گفت: ...
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. الكامل في التاريخ - ط دار صادر و دار بیروت جلد ۲ صفحه ۳۳۰
2. الإمامة والسياسة - ت الزيني جلد ۱ صفحه ۱۵
3. الإمامة والسياسة - ت الزيني جلد ۱ صفحه ۱۶
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
#باید_بدانیم
🔥آنچه در سقیفه گذشت... ❼ | قسمت قبل
🟤 سوء استفادهٔ ابوبکر از آشفتگی بین انصار
ابوبکر از اوضاع آشفته بین انصار کمال استفاده را کرد و گفت:اینک عُمر و ابوعبیده حاضرند، با هرکدام که می خواهید، بیعت کنید. آن دو نفر هم گفتند:
" به خدا سوگند ما هرگز از تو سبقت نمیگیریم که تو برترین مهاجران، نفر دوم [ یار غار ] و خلیفهٔ رسول خدا صلی الله علیه وآله در نماز هستی و نماز برترین کار دین است. دستت را دراز کن تا با تو بیعت کنیم."
همین که ابوبکر دستش را دراز کرد، عمر و ابوعبیده خواستند با او بیعت کنند که ناگهان بشير بن سعد برخاست وقبل از آن دو با ابوبکر بیعت کرد.
✓ حباب بن منذر به او گفت: چه کار بدی کردی. آیا حسادت کردی پسر عمویت [ سعد بن عباده ] امیر شود⁉️
⚠️ تتمه:
البته طبق بعضی از نقل ها، اولین نفری که در سقیفه دست بیعت به ابوبکر داد، عُمَر بن خطاب بود.
👈🏼 پس از بیعت بشير بن سعد، اُسَید بن حُضَیر که رئیس قبیله اوس بود نیز برخاست و به سبب حسادت به سعد بن عباده و ترس از این که مبادا او حکومت برسد، با ابوبکر بیعت کرد. وقتی اُسَید بیعت کرد همه افراد قبیله اوس هم بیعت کردند. (1)
🖋 طبری و ابن اثیر کیفیت بیعت قبیله اوس را اینگونه نوشتند:
" وقتی قبیله اوس کاری که قریش و بشير بن سعد انجام دادند را دیدند و از آن طرف هم قبیله خزرج به دنبال بیعت با سعد بن عباده هستند، با هم گفت و گو کردند در این هنگام اُسَید بن حضیر که رئیس قبیله اوس بود گفت: به خدا قسم اگر خزرج بر شما امیر شود همیشه در این مقام خواهند ماند و برای شما نصیبی از حکومت قرار نمیدهند پس بلند شوید و با ابوبکر بیعت کنید، قبیله اوس هم به تبع از رئیس شان با ابوبکر بیعت کردند." (2)
بشير و اُسَید که جزء انصار بودند، اختلاف مهاجرین و انصار را با رأی دادن به ابوبکر قطع کردند. عْمَر، ابوعبیده، عویم بن ساعده، سالم مولی ابوحذیفه و سپس خالد بن وليد هم به ابوبکر رأی دادند. (3)
سپس این چند نفر به زور و اجبار مردم را به رأی دادن با ابوبکر وادار کردند. در این میان از همه تند تر و خشن تر، عمر بن خطاب بود.
ان شاء الله ادامه دارد...
📚 منابع:
1. تاريخ الأمم و الملوك جلد ۳ صفحه ۲۲۱
2. همان - الكامل في التاريخ - ط دار صادر و دار بیروت جلد ۲ صفحه ۳۳۱
3. شرح نهج البلاغه ابن ابالحديد جلد ۶ صفحه ۱۸ و ۱۹
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🏴 فرا رسیدن شهادت غریبانۀ حضرت امام حسن عسکری علیه السلام را به محضر مقدّس یگانه فرزندشان، حضرت صاحب العصر والزّمان عجل الله تعالی فرجه و همۀ شیعیان و منتظران آن حضرت تسلیت عرض مینمائیم.
🥀 از امام حسن عسکری علیهالسلام روایت شده است که فرمودند:
• «فقر با ما اهلبیت، بهتر از ثروتمندی در کنار غیر ماست و کشتهشدن با ما، بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست؛ و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسّک جوید؛ پس هر کس ما را دوست بدارد، با ما در درجات والای بهشت خواهد بود و آن که از ما جدا شود، بسوی آتش خواهد رفت!»
▪️«قال مولانا العسکری علیهالسلام: الفقر معنا خير من الغنى مع غيرنا، و القتل معنا خير من الحياة مع عدوّنا، و نحن كهف لمن التجأ إلينا، و نور لمن استبصر بنا، و عصمة لمن اعتصم بنا، من أحبّنا كان معنا في السنام الأعلى، و من انحرف عنّا فإلى النّار.»
📕 رجال الکشّی، جلد ۱، صفحهٔ ۵۳۳
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🏴 #شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام
🟤 از شهادتِ امام، تا خیانت #جعفر_کذاب، و عکسالعمل حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
توضیحات: ↓ ↓ ↓ ↓
https://eitaa.com/menhajol_velayat/1949
🏴 #شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام
🟤 از شهادتِ امام، تا خیانت #جعفر_کذاب، و عکسالعمل حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
🖋 شیخ صدوق رحمه الله بسند معتبر از ابوالادیان روایت کرده است که گفت:
من خادم امور حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام بودم و نامههای آن حضرت را به شهرها میبردم، پس روزی در ایام بیماری مسمومیت که در آن به عالم بقا رحلت فرمودند، مرا طلبیدند و نامهای چند نوشتند به مدائن و فرمودند که: بعد از پانزده روز باز داخل سامرا خواهی شد، و صدای شیون از خانه من خواهی شنید، و مرا در آن وقت غسل میدهند. 👈🏻 ابوالادیان گفت: مولای من، هرگاه این واقعه روی دهد، امر امامت با کیست؟ فرمود:
هرکس جواب نامههای مرا از تو طلب کند او امام است. گفتم: علامتی دیگر بفرما، فرمود: هرکس بر من نماز کند او جانشین من خواهد بود، گفتم: علامتی دیگر بفرما، فرمودند: هرکس بگوید که در کیسه چه چیز است او امام شماست. ابوالادیان گفت که: هیبت حضرت مانع شد که بپرسم چه کسی است.؟! سپس بیرون آمدم و نامهها را به اهل مداین رسانیدم و جوابها گرفته برگشتم، و چنانچه فرموده بود در روز پانزدهم داخل سامرا شدم و به صدای نوحه و شیون از منزل آن امام مطهّر بلند شده بود. چون به در خانه آمدم، جعفر کذّاب را دیدم که بر در خانه نشسته و شیعیان برگرد او بر آمده اند، و او را تعزیت به وفات برادر و تهنیت به امامت خود میگویند. من در خاطر خود گفتم که: اگر این امام است پس امامت نوع دیگر شده است، این فاسق کِی اهلیّت امامت دارد، زیرا که پیشتر او را میشناختم که شراب میخورد و قمار میباخت و طنبور مینواخت❗️سپس تعزیت و تهنیت گفتم و هیچ سؤالی از من نکرد. در این حال عقید خادم بیرون آمد و به جعفر خطاب کرد که: برادرت را کفن کردهاند بیا و بر او نماز کن، جعفر برخاست و شیعیان با او همراه شدند، چون به صحن خانه رسیدیم دیدیم که امام حسن عسکری علیه السّلام را کفن کرده بر روی تخته گذاشتهاند، جعفر پیش ایستاد که بر برادر اطهر خود نماز کند، چون خواست که تکبیر گوید، طفلی گندمگون پیچیده موی گشاده دندانی مانند پاره ماه بیرون آمد و ردای جعفر را کشید و گفت: ای عمو عقب بایست که من سزاوارترم به نماز بر پدر خود از تو؛ پس جعفر عقب ایستاد و رنگش متغیر شد، آن طفل پیش ایستاد و بر پدر بزرگوار خود نماز کرد، و آن جناب را در پهلوی امام علی نقی علیه السّلام دفن کرد و متوجّه من شد و گفت: ای بصری، بده جواب نامه را که با توست، پس تسلیم کردم
ان شاء الله ادامه دارد...
📕 جلاء العيون صفحه ۹۹۴
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
🏴 #شهادت_امام_حسن_عسکری علیه السلام
🟤 از شهادتِ امام، تا خیانت #جعفر_کذاب، و عکسالعمل حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف ❷
↩️ ... و در خاطر خود گفتم که: دو نشان از آن نشانهها که حضرت امام حسن عسکری علیه السّلام فرموده بود ظاهر شد و یک علامت مانده است، بیرون آمدم، پس حاجز و شاه به جعفر گفت: برای آنکه حجّت بر او تمام کند که او امام نیست گفت: چه کسی بود آن طفل؟ جعفر گفت: والله او را هرگز ندیده بودم و نمیشناختم. پس در این حالت جماعتی از اهل قم آمدند و سؤال کردند از احوال امام حسن علیه السّلام، چون دانستند که از دنیا مفارقت یافته است، پرسیدند که: امامت با کیست⁉️ 👈🏻 مردم اشاره کردند بسوی جعفر، پس نزدیک رفتند و تعزیت و تهنیت دادند و گفتند: با ما نامه و اموال هست، بگو که نامهها از چه جماعت است، و مالها چه مقدار است تا تسلیم نمائیم. جعفر برخاست و گفت: مردم از ما علم غیب میخواهند!!!! در آن حال خادم بیرون آمد از جانب حضرت صاحب الامر علیه السّلام و گفت: با شما نامه فلان شخص و فلان و فلان هست، و همیانی هست که در آن هزار اشرفی هست، و در آن میان ده اشرفی هست که طلا را روکش کردهاند؛ آن جماعت نامهها و مالها را تسلیم کردند و گفتند: هرکس تو را فرستاده است که این نامهها و مالها را بگیری او امام زمان است، و مراد امام حسن عسکری علیه السّلام همین کیسه بود.
⚠️ پس جعفر کذّاب رفت نزد معتمد که خلیفه به ناحق آن زمان بود، و این واقعه را نقل کرد، معتمد خدمتکاران خود را فرستاد که صیقل کنیز امام حسن عسکری علیه السّلام را گرفتند که آن طفل را بما نشان ده و انکار کرد، و از برای رفع مظنّه ایشان گفت: حملی دارم من از آن حضرت. به این سبب او را به ابن ابی الشوارب قاضی سپردند که چون فرزند متولّد شود بکُشند، به ناگاه عبداللَّه بن یحیی وزیر مُرد، و صاحب الزنج در بصره خروج کرد، و ایشان بحال خود درماندند، و کنیز از خانه قاضی به خانه خود آمد.
ان شاء الله ادامه دارد...
📕 جلاء العیون صفحهٔ ٩٩۴
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
⬆️ ادامه مطلب
⛔️ خیانت #جعفر_کذاب به امام حسن عسکری علیه السلام و حضرت مهدی عجل الله فرجه
👈🏼 بعد از دفن بدن مطهر امام حسن عسکری علیه السلام، خلیفه متوجّه تفحّص و تجسّسِ فرزند آن حضرت شد، زیراکه شنیده بود که فرزند آن جناب بر عالم مستولی خواهد شد، و اهل باطل را منقرض خواهد کرد، چندان که تفحّص کردند چیزی از آن حضرت نیافتند، و آن کنیز را که گمان حمل به او برده بودند تا دو سال تفحّص احوال او میکردند و اثری ظاهر نشد، پس موافق مذهب سُنیان میراث آن حضرت را قسمت کردند میان مادر و جعفر کذاب که برادر آن جناب بود.❗️و مادرش دعوی کرد که من وصیّ اویم، و نزد قاضی به ثبوت رسانید. باز خلیفه در تفحّص فرزند آن جناب بود و دست از تجسّس بر نمیداشت، پس جعفر کذّاب به نزد کارگزاران حاکم آمد و گفت: میخواهم منصب برادرم را به من تفویض نمائید، من تقبّل مینمایم که هر سال دویست هزار دینار طلا بدهم.❗️آنان از استماع این سخن در خشم شدند و گفتند: ای احمق، منصب برادرِ تو منصبی نیست که به مال و تقبّل توان گرفت، و سالهاست که خلفا شمشیر کشیدهاند و مردم را میکُشند و زجر مینمایند که از اعتقاد و امامتِ پدر و برادر تو برگردند و نتوانستند، اگر تو نزد شیعیان مرتبه امامت داری، همه بسوی تو خواهند آمد و تو را احتیاج به خلیفه و دیگری نیست، و اگر نزد ایشان مرتبه نداری خلیفه و دیگری این مرتبه را برای تو تحصیل نمی تواند کرد...
📕 جلاء العيون صفحهٔ ٩٩٣
🖇 کانالِ علمی و تحقیقی "مِنهاجُ الوِلاية"
@Menhajol_velayat
#نکات_اعتقادی #پیشنهاد_مطالعه
🟠 جلوگیری از فتنهٔ مسيحيان توسط امام حسن عسکری علیه السلام
🖋 در زمان امام حسن عسکری علیه السلام مردم سامرا دچار قطحی شدند. خلیفه به حاجب خود و اهل مملکت دستور داد برای طلب باران به خارج از شهر بروند. سه روز پیاپی به مصلای خارج از شهر رفتند و دعا کردند اما باران نیامد؛ در روز چهارم جاثلیق (عالم بزرگ مسیحیان) با راهبان به سوی صحرا رفتند. در میان آنها راهبی بود که هرگاه دستش را به سوی آسمان بلند می کرد، باران فراوان با قطرات درشت می بارید.❗️
بیشتر مردم در دینشان به تردید افتادند و شگفت زده شدند و به دین مسیحیت گرایش پیدا کردند.
👈🏼 خلیفه که حکومت خود را در خطر می دید، کسی را سوی امام حسن عسکری علیه السلام فرستاد که در آن هنگام در زندان بودند. امام را از زندان بیرون آورده و به ایشان گفت:
امت جدّت را دریاب که نابود شدند !
▪️امام علیه السلام فرمود: من فردا به خارج از شهر می روم و اگر خدا بخواهد شک را برطرف می کنم.
در روز سوم، جاثلیق با راهبان بیرون آمدند. امام عسکری علیه السلام نیز با گروهی از یارانشان بیرون آمدند.
هنگامی که امام علیه السلام راهب را دیدند که دستش را به سوی آسمان بلند کرده است به یکی از غلامانشان فرمودند : دست راست راهب را بگیر و آنچه بین دو انگشتش هست را در آور. او نیز چنین کرد و از بین انگشت سبابه اش استخوانی سیاه در آورد.
خلیفه از امام علیه السلام پرسید: این استخوان چیست ؟ امام علیه السلام پاسخ فرمودند: این مرد گذرش بر قبر پیامبری افتاده و این استخوان پیامبر به دست او افتاده است و از خواص استخوان پیامبران این است که هیچ گاه آشکار نمی شود مگر اینکه آسمان پر باران باشد.
📕 کشف الغمةجلد ٤ صفحهٔ ١٠٤
✍🏼 #باید_بدانیم:
در موارد متعددی از آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام، فتن و آزمایش های الهی نسبت به اقوام گذشته بیان گردیده است.
نکته جالب توجه اینجاست که بخش زیادی از این آزمایش ها در دایره خوارق عادات و امور غیر عادی است که اتفاقا اکثر مردم نیز در این نوع آزمایش ها دچار حیرت و لغزش شده اند
موضوعی که تا به امروز با آن مواجه هستیم و همچنان به عنوان بزرگترین معضل و چالش پیش روی مومنین مطرح است.
➖ در نتیجه :
خوارق عادات و عجائب امور نباید ملاک شناخت حق و باطل قرار بگیرد❗️بلکه سخنان و آموزه های مدعیان باید با روایات اهل البیت علیهم السلام و عقل بدیهی و فطرت سالم سنجیده شود.
اغلب مردم جذب اعمال خارق العاده صوفیه و دیگر نحله های فکری می شوند نه اعتقادات و آرمان های آنها، و اگر این موضوع برایشان تبیین شود در دام آنها نخواهند افتاد.
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀 امید که ای خیل عزادار در این شب
زهرا ( سلام الله علیها ) به شما خسته نباشید بگوید...
➖ عاجزانه محضر صدیقهٔ طاهره حضرت فاطمهٔ زهراء سلام الله علیها خواستاریم:
"سال بعد توفيق عزاداری بر فرزند خود حضرت أباعبدالله الحسين سلام الله علیه را، از ما سلب نکرده و ان شاء الله با لطف و مرحمت خویش از ما راضی و خشنود باشند" 💔
یا رب فرج امام مارا برسان...
🖇 کانال علمی تحقیقی "منهاج الولاية"
@Menhajol_velayat