هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
#یادداشت
✅ موج سوم سوفسطایی گری
چگونه ما هرچه را که بخواهیم توجیه و اثبات می کنیم؟!
▫️وقتی الوین تافلر در کتاب مشهور «موج سوم» خود از تغییر پارادایم بشریت و گذار به سومین مرحله از آن سخن گفت و تغییر پارادایمی را در موضوعات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی بیان کرد، کسی ذهن اش به امکان تحقق موج سوم در مسئله ای به نام سوسفطایی گری نرفته باشد! اما این موضوع شاید مبتلی به ترین موضوع در جامعه بشری است.
1️⃣ در طول دو هزار سال گذشته، موج اول سوفسطایی گری در زمان یونان باستان و توسط اهالی اندیشه و به واسطه تسلط بر استدلالات جدل گونه و مقهور سازی مردم رخ داد. ایامی که بزرگانی چون سقراط و ارسطو تلاش خود را کردند تا با انتظام بخشی به عقلانیت بشری بدان پاسخ دهند.
2️⃣ موج دوم سوفسطایی گری در دوران پایان سلطه کلیسا و براساس یک بازخورد طبیعی جریان بشریت به رویکرد دگماتیسم در آن دوران صورت پذیرفت و تلاش بزرگانی چون دکارت و کانت بر نفی و تعدیل این جریان بود.
3️⃣ امروزه در دنیای معاصر،بشریت با پدیده ی سوفسطاییگری مجدداً مواجه شده است. در دورانی که به واسطه حجم داده ای که در اطراف ما وجود دارد ما تقریبا هر چیزی را می توانیم توجیه کنیم و می توانیم داده هایی برای اثبات این موضوعی که مد نظرمان هست را گردآوری کنیم و آن ها را بهتر ببینیم. لذا افراد گاها حاضرا دروغ هایی که باورهایشان را تایید کنند بپذیرند تا راست هایی که موید آنها نیست.
🛑 امروزه نسل جوان ما با دنیایی مواجه است که به هر گوه بیاندیشد و فکر کند و حرف بزند، Google همان محتوا و هم سنخ های آن را به وی نشان می دهد و این چیزی به معنای ورود جریان سفسطه به لایه ی نوینی از زندگی بشری است که فهم حق و باطل را در آن دشوار تر نموده است. اما به راستی راه حل برون رفت از این فضا چیست؟ کدام جریان است که می تواند عقلانیت بشر را مجدداً احیاء نموده و حیاتی دوباره بدان بخشد؟ پاسخ قرآنی این پرسش آیه ۲۹ سوره انفال است که خدای متعال در آن، تقوا را عامل شناخت حق از باطل معرفی کرده است؛ زیرا با تقوا پرده های حرص و شهوت و... از اندیشه انسان زدوده شده، نیروى عقل براى درک حقایق آماده می شود. ضمن اینکه همه دانایی ها از خداوند سرچشمه مى گیرد و تقوا موجب تقرب و بهره مندی بیشترى از آن خواهد شد و لذا در فتنه ها، ظاهر فریبنده باطل را تشخیص خواهد داد. تجربه نیز ثابت کرده جوامعى که بر محور هوا و هوس مى گردد تمییز حق و باطل در آن مشکل است.
🆔 @m_rahmani_g
انسانِ اندیشکده ای
#یادداشت
منابع انسانی یک اندیشکده، قلب آن بوده و محور تصمیم سازی، سیاستسازی، پیشآزمون سیاست ها و تولید فرصتهای بازآفرینی و پُربودی سیاستها، مبتنی بر اصول جمعاندیشی و بارش فکری در حوزههای بینرشتهای مرتبط با سیاستگذاریهای اجتماعی، تجاری، نوآوری، سیاسی، اقتصادی، علمی، نظامی است. ازاینرو وارسی و بررسی ویژگیهای موردنیاز نیروی حرفهای اندیشکده، ضروری است.
تخصص، انگیزه، انضباط، پایداری، تمرکز، خلاقیت، شادابی، سلامت اخلاقی، پیگیر و نتیجه گرا بودن، درک کامل خواستههای کارفرماها، دقت عمیق، توجه به جزییات، خود مدیری، کنجکاوی، سختکوشی، کم ایرادی، وفاداری، خوشبینی، صراحت، جسارت، شجاعت، تعلیم پذیری، واقعگرایی، داشتن مهارتهای لازم مانند کار تیمی، مدیریت پروژه، توانمندی نوشتاری و ... ضرورت انکارناپذیر نیروی انسانی هر مجموعه فکری از جمله اندیشکده ها است. البته با توجه به اهمیت ویژه انسان در اندیشکده، ضرورت این ویژگیها در مورد منابع انسانی اندیشکدهها، فوقالعاده بالاتر و حساس تر است. اما هدف این نوشتار، تأکید بر این ویژگیهای مهم و البته واضح و مشخص نیست؛ که این مختصات انسانی انسانِ اندیشکدهای، به نظر برای اکثر مدیران اندیشکدهها، احراز شده و مورد تائید است.
تمرکز این نوشته، بر آنچه متداول و مشهود است؛ نیست. نیت مکتوب تقدیم شده، اصرار و ابرام بر یک ویژگی مهم و البته فوقالعاده مهم انسانیِ انسانِ اندیشکدهای است. شاید این ویژگی برای بسیاری از دیگر مجموعههای فکری یا پژوهشکدهها و ... اینگونه که برای اندیشکدهها مهم است؛ حائز اهمیت نباشد.
انسانها میدانند که بسیاری از چیزها را میدانند (Know know)؛ بسیار عالی و فوقالعاده! انسانها میدانند که بسیاری از چیزها را نمیدانند (Know don’t know)؛ این هم بسیار عالی و فوقالعاده! اما انسانها بسیاری از چیزها را نمیدانند و نمیدانند که نمیدانند. اینجا، جای همه چالشهای آدمی است! آنچه انسان نمیداند و نمیداند که نمیداند؛ نقاط کور زندگی اوست و البته نقاط آسیبپذیری او و مهمتر از آسیبپذیری، نقاط آسیب زنندگی او! اصلاً همه ادیان الهی تلاش کردند که آنچه انسان نمیداند و نمیداند که نمیداند را به او بیاموزند و البته انسان كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا (سوره مبارکه احزاب، آیه 72) است و بهراحتی نمیآموزد؛ آنچه که باید بیاموزد!
به تعبیر ملا احمد نراقی: آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند
ریشه اختلافات، درگیریها، غمها، افسردگیها و ناملایمات آدمی، از این نقاط کور نشأت میگیرد. بجاست که انسانهای اندیشکدهای در ابتدا از اینکه بسیاری از حقایق دنیا را نمیدانند و نمیدانند که نمیدانند؛ آگاه شوند. این آگاهی، که نیت اصلی این نوشتار است؛ بهخودیخود، اگر بهخوبی در آدمی محقق شود؛ او را صبورتر، آرام تر، خردمندتر و هوشمندتر میکند و بسیاری از تعصبات، ناخودآگاه، از وجودش زایل و جدا میشود. در این صورت بسیاری از آنچه واقعیت میپنداشته را دیگر سراب میبیند و این بینش عمیق، اولین محصول این آگاهی است. این آگاهی (Awareness) همان توانایی درک و احساس و کسب معرفت از محیط درونی و بیرونی خود شامل افکار، گفتارها و کردارها خودی و دیگران در قالب فرایندها (Process) و عملها (Action) و ... است. این آگاهی، همان خودآگاهی (Self-awareness) است که برکات و نتایج شگفتآوری در زندگی آدمی بهجای میگذارد.
🖊 مهدیه ادیب - معاون پژوهش اندیشکده مرآت
اسفند ۱۴۰۲
📚 اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
۵ مستند خوب برای اهالی تعلیم و تربیت
🔻تو این چند روز باقی مونده از تعطیلات عید فرصت خوبی هست که کنار دید و بازدیدها و کارهای شخصی چندتا از تولیدات خوب مستند در حوزه ی تعلیم و تربیت رو هم ببینید.
▪️اینجا چندتا مستند خوب رو با توضیح یک خطی موضوعش رو براتون گذاشتم.
حتماً ببینید:
۱- مستند «بی تربیت»:
این مستند درباره سند تحول و اجرای سند ۲۰۳۰ هست. البته یه مرور کوتاه و جالب هم به تاریخ آموزش و پرورش ایران انجام میده.
۲- مستند «گرداب تربیت»:
این مستند به بررسی الگوی مدرن تربیت فرزند و آسیب های اون پرداخته.
خاطرتون باشه چندماه پیش «مجموعه مستند ضد» رو معرفی کردم. این مستند قسمت اول از فصل سوم این مجموعه س. واقعاً همه ی قسمت هاش جذابه(۳ فصل و حدود ۶۰ قسمت!)
۳- مستند «تاریخ صدور»:
این مستند به بررسی تفاوت های نسلی بین متولدین دهه های مختلف ایران میپردازه.
از دهه ۵۰ تا دهه ۹۰
به این صورت که ویژگیهای نسلی هر دهه رو در قالب یک قسمت ۳۰ دقیقه ای مورد بررسی قرار میده.
۴- مستند «بن بست مدرسه»:
اگه به آموزش و پرورش و نظام آموزش رسمی انتقاد دارین حتماً این مستند رو هم ببینید.
نگاهی به آموزش و پرورش مدرن و تبعات اون داره.
این مستند قسمت ۱۴ از فصل دوم سری مستند «ضد» هست.
۵- مستند «ماح»:
روایتی مستند از رشد و تربیت کودکان و نوجوانان در مسجد شگفتانگیز امام حسین (ع) جهرم است.
اگه به تربیت در مسجد علاقهمند هستین حتماً این مستند رو هم ببینید.
پینوشت۱:
اگر همش رو هم نتونستین ببینید پیشنهاد خودم اینه که مستند «بی تربیت» و مستند «بن بست مدرسه» رو حتماً ببینید.
پینوشت۲:
لینک مستندها رو تو پست بعدی کانالم براتون قرار دادم که استفاده کنید ان شاءالله.
#مستند
#فیلم
#معرفی
تدبیر || امیرحسین نبی(معاون اجرایی اندیشکده مرآت):
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
#اطلاعیه_راه_اندازی_کارگروه_های_تخصصی
کار فرهنگی جهادی
با سلام و عرض خداقوت
اندیشکده مرآت در نظر دارد برای توسعه ی فعالیتهای خود، اقدام به راهاندازی کارگروههای تخصصی نماید.
برای این منظور عزیزانی که تمایل به همکاری جهادی و عضویت داوطلبانه در این کارگروه ها دارند، فرم ذیل را تکمیل نمایند.
▫️ اولویت اندیشکده بر جذب دانشجویان و فارغالتحصیلان از رشتههای مرتبط است.
🔻عناوین کارگروهها:
۱- کارگروه سیاستگذاری تعلیم و تربیت
۲- کارگروه سیاستگذاری فرهنگی
۳- کارگروه سیاستگذاری رسانه
۴- کارگروه سیاستگذاری خانواده
۵- کارگروه مطالعات نوجوانان
🔻خدمات متقابل اندیشکده مرآت:
🔹صدور مدرک و گواهی نامه همکاری
🔹تکمیل رزومه کاری و تجربیات همکاری با اندیشکده
🔹گسترش ارتباطات و تعاملات با اساتید و کارشناسان مربوطه، در بستر فعالیت تخصصی
🔹 کسب آموزش های مرتبط به صورت رایگان و یا با تخفیف ویژه(به همراه مدرک)
🔺همکاری به صورت حضوری یا مجازی یا به هر دو صورت امکان پذیر است(از حداقل ۶ ساعت در هفته به بالا)
لینک ثبتنام و ورود اطلاعات:
https://survey.porsline.ir/s/1NxssF3
▪️در صورت وجود ابهام یا پرسش پیام دهید:
@mahdieadib
🌐 اندیشکده مرآت:
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🔸🔹🔸🔹🔸
اطلاعیه جذب نیرو
اندیشکده مرآت با همکاری یکی از مجموعه های انقلابی اقدام به جذب نیرو مینماید:
زمینههای همکاری:
۱- راهبر منطقهای
۲- کارشناس امور اجتماعی(طلاق)
۳- کارشناس امور مالی
توضیحات و جزییات در عکس قید شده است.
در صورت دارا بودن شرایط لینک زیر را پر نمایید:
https://formafzar.com/form/05z9y
🌐 اندیشکده مرآت:
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🔸🔹🔸🔹🔸
هدایت شده از گروه مشاوران مدیریت رواق
گروه مشاوران مدیریت رواق با همکاری اندیشکده مرآت برگزار می کند:🎉🎉
📍سومین مرحله دوره تخصصی #مدیریت_فرهنگی
برای اولین بار، دوره تخصصی MBA فرهنگی ویژه کنشگران حوزه فرهنگ
اگر به دنبال کسب جدیدترین روش های مدیریت نهادهای فرهنگی هستید در این دوره شرکت نمایید. دوره ای با #گواهی_دانشگاهی👇
❗️تنها تا ۱۰ اردیبهشت فرصت ثبت نام وجود دارد❗️
🆔 پیش ثبت نام در دوره؛👇
https://survey.porsline.ir/s/1HfPmk2
☘️ برای کسب اطلاعات بیشتر وارد کانال ذیل شوید:
🆔 https://eitaa.com/rwaqgroup
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
قفس آهنین؛ ردای بر دوش حلقه های میانی
1️⃣ روایت اول
چند وقت پیش که از یک مجموعه استعفا دادم، در مراسم تودیع ریاست سازمان نکته ای جالب گفت. «فلانی خودش را وقف تربیت انقلاب اسلامی کرده بود گرچه ما می خواستیم که او خودش را وقف سازمان ما کند!» حقیقت این بود که دقیقاً این دوست عزیز من به دقیقترین وجه، صورت بندی از تمایز دستگاه اندیشه ای ما را بیان می کرد. سالها حضور امثال من در سازمان های دولتی و حاکمیتی با این پیشفرض بوده است که هدف ما «کمک به انقلاب اسلامی است و به لوازم این کمک پایبندیم» لذا اگر ابزاری نقش ابزاری خود را عوض می کرد و یا مانعیتی ایجاد می شد از آن عبور می کردیم. بیان یکی از فرماندهان سوریه همواره بر جلوی چشم من است که یک فرمانده به مثابه تانک همواره از موانع عبور می کند نه اینکه پشت موانع ایستاده و در مذمت آن سخن گوید‼️
2️⃣ روایت دوم
درگیر سازی جریانات جوان مردمی در سنوات گذشته در کشور تجربیاتی را داشته است. از الگوی «مشاوران جوان» در دوران احمدی نژاد تا ایده «دستیاران مردمی» در دولت کنونی. اما به راستی محصول این ایده ها چه بوده است؟ جدا از تلاش ها و نتایجی که از حضور برخی از جریانات مردمی در نهادهای حاکمیتی مشاهده می شود،عمده این ایده ها منجر به شکست است چرا که افراد نوعاً با ورود در سازمان ها چنان مقهور فرهنگ و مکانیزم های آن سازمان می شوند که امکان تحول را از یاد برده و توانی برای آن ندارند. گزاره هایی مانند «فعلا باید کمی با سازمان مدارا کرد»، «اول باید در سازمان جا بیافتم تا بتوانم کار کنم»، «نباید انقلابیون در سازمان تبدیل به افراد آنارشیسم شوند» و ... عباراتی اند که این افراد شنیده می شود و در عین ظاهر جذاب، مانعی برای تحولات محسوب می شود. در حقیقت حضور جریانات مردمی به این شیوه منجر به دکترین «قورباغه در حال پخت» گردیده و کم کم منجر به مرگ فرد تحولی می شود. 🐸
🌐 قفس آهنین (Iron cage) در جامعهشناسی مفهومی است که توسط ماکس وبر ارائه شد.این مفهوم برای توصیف افزایش عقلانیت ذاتی در زندگی اجتماعی، بهویژه در جوامع سرمایهداری غرب بکار گرفته شد. بر اساس این نظریه، «قفس آهنین» افراد را در نظامهایی به دام میاندازد که صرفاً بر اساس کارایی غایتشناسی، محاسبه عقلانی و کنترل است. به زعم وبر نظم سازمانی فقط باید مانند شنل روی شانههای قدیس سبک باشد که هر لحظه بتوان آن را به کناری انداخت ولی سرنوشت مقرر کرد شنل به «قفس آهنین» تبدیل شود و او را در خود محصور سازد.
اجرای فلسفه وبر اغلب به قیمت پدید آمدن جنبههای منفی بوروکراسی تمام شده است. نظام فلسفی ماکس وبر، ایستایی، خشکی و انعطافناپذیری را برای سازمانهای بزرگ به ارمغان آورده است. تکیه محض به مقررات و آییننامهها باعث گسترش ترس و محافظهکاری در سازمان گردیده و تشریفات و قاعدهسازی برتری یافته، تا آنجا که افراد با تکیه بر مقررات و قوانین خشک و مخرب از انجام مسؤولیتهای خود شانه خالی میکنند. مهم ترین جنبه های منفی موجود در این گونه از سازمان ها می توان از خشکی مقررات ، جمود شخصیت ، جابجایی اهداف ، محدودیت در طبقه بندیها ،محدودیت در پذیرش ، خود محوری مقام خواهی ، هزینه های زیاد برای کنترل و نظارت ، اضطراب و نگرانی و….را نام برد. بروکراسی در واقع تیر خلاص تمدن غرب بر تحول در جوامع در حال توسعه است.
🖊محمد رحمانی - اندیشکده مرآت
🆔 @m_rahmani_g
تمدید شد:🎉🎉
📍سومین مرحله دوره تخصصی #مدیریت_فرهنگی
برای اولین بار، دوره تخصصی MBA فرهنگی ویژه کنشگران حوزه فرهنگ
اگر به دنبال کسب جدیدترین روش های مدیریت نهادهای فرهنگی هستید در این دوره شرکت نمایید. دوره ای با #گواهی_دانشگاهی👇
❗️تنها تا ۱۵ اردیبهشت فرصت ثبت نام وجود دارد❗️
🆔 پیش ثبت نام در دوره؛👇
https://survey.porsline.ir/s/1HfPmk2
☘️ برای کسب اطلاعات بیشتر وارد کانال ذیل شوید:
🆔 https://eitaa.com/rwaqgroup
30.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌توضیحات مبسوط دوره cmba
فرصت ثبت نام
سرفصل ها
گواهی نامه
اساتید
#قسمت_آخر
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی ذیل پیام دهید🌱
@ad_rwaq
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🌐 کانال اطلاع رسانی دوره تخصصی مدیریت فرهنگی
🆔 https://eitaa.com/rwaqgroup
#نشست_تخصصی
🔹نشست مشترک اندیشکده مرآت و خانه خلاق ستاپ
🔸با موضوع نقد و بررسی فیلم کوتاه (مدیر مدرسه)
از سلسله نشست های #سینما_تربیت
با حضور کارگردان این اثر: جناب آقای میکائیل دیانی
▫️دبیر نشست: جناب آقای سیستانی
🗓یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ساعت ۱۶ الی ۱۸
میدان فردوسی،خیابان موسوی،کوچه نیک پور، خانه خلاق ستاپ
🆔کسب اطلاعات بیشتر و حضور👇
@ad_merat
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
گزارش نشست نقد و بررسی فیلم کوتاه مدیر مدرسه
نشست نقد و بررسی فیلم کوتاه «مدیر مدرسه» با حضور کارگردان اثر، به همت اندیشکده مرآت و با همکاری خانه خلاق ستاپ برگزار شد.
در این نشست شرکتکنندگان ابتدا به تماشای فیلم مدیر مدرسه پرداختند سپس با حضور کارگردان اثر، آقای میکائیل دیانی و دبیر جلسه آقای محمدحسین سیستانی زاده به گفتگو درباره وجوه تربیتی و هنری فیلم پرداخته شد.
فیلم کوتاه مدیر مدرسه به بررسی حوادث سال ۱۴۰۱ در یک دبیرستان دخترانه میپردازد.
اندیشکده مرآت در قالب سلسله نشست های سینما تربیت به بررسی نسبت بین سینما و تعلیم و تربیت میپردازد.
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
گزارش خبرگزاری مهر از نشست نقد و بررسی فیلم کوتاه «مدیر مدرسه»
https://www.mehrnews.com/news/6106550
27.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش تصویری نشست نقد و بررسی فیلم کوتاه «مدیر مدرسه»
لینک گزارش تفصیلی خبرگزاری مهر:
https://www.mehrnews.com/news/6106550
اندیشکده مرآت در قالب سلسله نشست های سینما تربیت به بررسی نسبت بین سینما و تعلیم و تربیت میپردازد.
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🏴 إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
🔰امام خمینی :
🔹هنر آن است که بیهیاهوهای سیاسی و خودنماییهای شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست.
🔹شهادت آیت الله رئیسی رییس جمهور اسلامی ایران تبریک و تسلیت میگوییم.
و دعای عاقبت بخیری برای همه فعالین فرهنگی داریم.
▪️هنر آن است که بمیری پیش از آنکه بمیرانندت...
شهید مرتضی آوینی
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
گزارش خبرگزاری تسنیم از نشست نقد و بررسی فیلم کوتاه «مدیر مدرسه»:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/02/24/3085300
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
سلسله نشستهای برآیند
ضرورت تجربهنگاری در حوزه تعلیم و تربیت
👤با حضور
سید حسین حسینی
مدیر تجربهنگاری مجموعه امتداد
👤دبیر نشست:
مهرداد مطلب زاده
معاون مدیریت دانش اندیشکده مرآت
⏰️زمان:
سهشنبه مورخ ۱۴۰۳/۳/۸
ساعت ۱۶ الی ۱۸
📍مکان:
میدان فردوسی، خیابان موسوی، کوچه نیک پور، خانه خلاق ستاپ
به همراه پخش زنده در اسکای روم👇
https://www.skyroom.online/ch/meratthinktank/merat
🆔کسب اطلاعات بیشتر و حضور👇
@ad_merat
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🔹موقعیت مکانی نشست «ضرورت تجربه نگاری در تعلیم و تربیت»
آدرس:
میدان فردوسی، خیابان موسوی، کوچه نیکپور، خانه خلاق ستاپ
#گزارش_تصویری
اولین نشست از سلسله نشست های برآیند
با موضوع «ضرورت تجربه نگاری در حوزه تعلیم و تربیت»
با حضور سید حسین حسینی مدیر مجموعه تجربه نگاری امتداد و جمعی از فعالان تعلیم و تربیت به میزبانی اندیشکده مرآت در خانه خلاق و نوآوری ستاپ برگزار شد.
لینک گزارش تفصیلی و فایل کامل نشست در کانال اندیشکده گذاشته خواهد شد ان شاءالله.
نشستهای تخصصی برآیند با محوریت تجربه نگاری در عرصه فرهنگ به صورت هفتگی برگزار خواهد شد ان شاءالله.
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
گزارش تفصیلی خبرگزاری ایسنا از اولین نشست از سلسله نشست های برآیند
با موضوع «ضرورت تجربه نگاری در تعلیم و تربیت»
لینک گزارش ایسنا:
http://isna.ir/xdRd4F
نشستهای تخصصی برآیند با محوریت تجربه نگاری در عرصه فرهنگ به صورت هفتگی برگزار خواهد شد ان شاءالله.
📚اندیشکده راهبردی مرآت
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265