فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢 بعد از بیان طریقه ساخت شراب توسط شبکه شیراز، شبکه قم به صورت تصویری آموزش شراب هم داده بود که کانال ما اولین اعتراض را صورت داد.
🔴 افراد زیادی در صداوسیمای استانی قم حضور دارند که مدعیان صف اول دیندانی هستند. رئیس صداوسیما قم برادر شهید لطفی نیاسر هست که این توقع ما را در تعهد و کیفیت بالای تولیدات بیشتر میکند تا ایشان انقلابی عمل کنند.
اما ...
🔴 از حق نباید دور شد که شبکه استانی قم به دلیل کیفیت کم و ضعیف تولیداتش مخاطب زیادی ندارد و قطعا منشا این اتفاق به صورت تصادفی بوده و یک نفر از کنار شبکهتان رد میشده و این رو دیده
🔴 مهمترین توصیه در بالابردن مخاطبان استانیتان بوده است و در این کار هم از مسیر خیر استفاده کنید، نه اینکه همچون برنامه پلاک 16 یکی را بزنید و بعد هم عذرخواهی کنید که هم زدنتان و هم عذرخواهیتان موجبات سوء استفاده و خوشحالی رسانههای بیگانه شد.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴📢 برندهها و بازندهها در مناظره امروز
✍️ مصطفی آرانی
🔸مناظره امروز حسن آقامیری و رفیعی، به نظرم دو برنده بزرگ داشت. اول دوست دارم از خود رفیعی شروع کنم. او با بغض و کینه وارد مناظره نشده بود. سوال داشت و اشکال. نمیخواست حسن آقامیری را به خاک بمالد و با این کار خود را قهرمان مخالفان او کند. رفیعی به وضوح دغدغه دین داشت. مودب بود. تواضع داشت. به شخصه شیفته رفتارش شدم.
🔹حسن آقامیری دیگر برنده این مناظره بود. کاری به محتوای مناظره و اینکه فکر میکنم نظر کدام درست است، ندارم. او سالها در معرض این اتهام بود که نمیتواند در مناظره شرکت کند. متهم بود که در حال تحریف دین است. این اتهامات حتی به دادگاه رسید و شد آن حکم معروف. اینجا اما آقامیری نشان داد که میتواند از مواضع متفاوت خود، با آرامش و ادب بگوید. نشان داد که حرفهایش بیمبنا نیست، مبانی متفاوتی دارد که البته میتواند درست باشد یا غلط.
🔸مناظره امروز اما سه بازنده بزرگ هم داشت. اول، برخی مخالفان سید حسن آقامیری. نه به خاطر اینکه مخالف او بودند، نه به خاطر اینکه او لزوما از نظر همه مخاطبان توانسته از نظرات خود دفاع کند. برای اصل گفتوگو. آنها این فضای گفتوگو را برنمیتابیدند. آنها دوست داشتند رفیعی، پهلوانی شود برای زمین زدن آقامیری. برای اینکه پشت او را به خاک بمالد. برای اینکه او را ضایع کند. اصلا دوست داشتند مثل همه این سالها یک طرفه به آقامیری ناسزا بگویند و افترا ببندند. دوست داشتند سنگ بزنند و چراغی را خاموش کنند نه اینکه شمعی برافروزند.
🔹بازنده بزرگ دیگر صداوسیما بود. در ساعات صبح پنجشنبه، یعنی مردهترین تایم برای پخش یک محصول رسانهای، لایو این مناظره فقط از صفحه آقامیری، در برخی اوقات ۵۱ هزار بیننده داشته است. در این شرایط دوست دارم بدانم که دوستان چه توضیحی دارند برای اینکه این برنامه را روی آنتن تلویزیون نبردند؟ در واقع سوال این است که چه اشکالی داشت این برنامه از تلویزیون پخش میشد؟ و سوال بزرگتر این است که صداوسیما باید از چند مناظره و لایو اینستاگرامی دیگر شکست بخورد که بفهمد مسیری که پیموده و میپیماید غلط است؟
🔸و بازنده دیگر، با کمال احترام به قانون، دستگاه قضایی است. دستگاهی یک سال پیش حسن آقامیری را به خاطر بیان برخی از اندیشهها به دادگاه کشاند و محاکمه و خلع لباس کرد. دستگاه قضایی، حالا باید فهمیده باشد که برخورد با اندیشهای که شاید غلط باشد، در دادگاه نیست. دادگاه جای محاکمه کردن رفتار خلاف قانون است، نه بیان اندیشه متفاوت. جای نقد اندیشه هم در گفتوگوهای این چنینی است نه محکمه.
پ.ن: نسبت به این مطلب ملاحظاتی از جانب ادمین کانال وجود دارد و همه مطالب نویسنده مورد تایید نیست اما گاهی نیاز هست که بعضی مواضع جریان انقلابی هم خوانده شود.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
سند2030.mp3
4.68M
🔴📢 لب کلام سند 2030 چه چیزی است؟
#کلام_ولی
🔴 نظام آموزشی کشور نباید زمینهساز تربیت نیروهایی برای آمریکا باشد و به جای اینکه هوشیارانه و آگاهانه در مسیر انقلاب اسلامی تلاش کنند، ناخواسته تبدیل به عنصری دلباخته برای غرب میشوند.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴📢اگر میرحسین میآمد، با کابینه متفاوتی که داشت، قطعا میتوانست مانند روحانی کشور را نجات دهد و نگذارد سقوط کند.
🔸 امروز قیمت دلار 5000 تومان نیست، پراید سی میلیون نیست و سکه هم یک میلیون نیست. واقعا مردیم از خوشی، یکی بیاید و نجات مان دهد
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴📢با فشارهای دولتی مستند در انتظار تدبیر از شبکه سه پخش نمیشود.
یادمون باشه که منتقدین تو این دولت اجازه نفس کشیدن هم نداشتند و اگر جرات انقلابیون نبود، قطعا هیچ حرفی از جریان انقلاب شنیده نمیشد.
یادمون باشه که تو این دولت چقدر از اساتید و خبرنگاران و فرهنگیها و با سابقههای انقلابی را به زندان انداختند و جوابش چیزی جز «به جهنم» نبود.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴📢 رفتگرهای شهرداری 49 سال پیش
⭕️ جریان ضد انقلاب و تیمهای سایبری چالشی را در فضای مجازی به راه انداختهاند با عنوان 49 سال پیش
⭕️ هدف از این چالش تحقیر انقلاب اسلامی و نمایش مثلا دستاوردهای خاندان پهلوی است تا ثابت کنند که انقلاب اسلامی کاری برای مردم نکرده است.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢اولین گزینه احمدی نژاد در سال ۸۴ برای وزارتخارجه چه کسی بود؟
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢ظاهرا بعضی از دوستان؛ از جفنگ گوئی احمدی نژاد درباره مذاکره با آمریکا ناراحت شدن و به رگ غیرتشون بر خورده؛ آنهم در شرایطی که تروریستهای آمریکائی؛ ناجوانمردانه بدن حاج قاسم را تکه تکه کردند...
مشکل این دوستان این هست که هم خدا رو میخوان هم خرما، این دوستان هم دم از ولایت مداری میزنن و هم عشق به حاج قاسم دارن و در کنار اینها، احمدی نژادی هم هستن، بد نیست این دوستان یه سرچ بزنن و به چشم ببینن که احمدی نژاد به هیچ وجه اعتقادی برای کمک به دولت سوریه و بشار اسد نداشت و این پایمردی رهبر انقلاب بود که نگذاشت سوریه سقوط کند...
این دوستان بهتره خاطره مرز لبنان و رژیم صهیونیستی و سخنرانی احمدی نژاد و قرار نگرفتن پشت تریبون و محفظه ضد گلوله را فراموش کنند و بین مکتب اصیل انقلاب به رهبری امام خامنه ای و سرداری حاج قاسم ها و مکتب احمدی نژادی یکی را انتخاب کنند...
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🔴📢داعش بعد از اعدام دسته جمعی مردان، به زنان تجاوز کردند و بعد در میدان اصلی شهر آنها را به آتش کشیدند...
روایت یکی از شیعیان شهر تلعفر عراق از اشغال این شهر توسط داعش
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 مناظره آقایان رفیعی و آقامیری
🔹 مناظره حسن آقامیری و آقای رفیعی تمام شد؛ برداشتم در مورد سخنان آقامیری مثل قبله...
✅ ایشون یکسری نتایج و تحلیلهایی داره که با «ظاهر آیات و روایات» نمیسازه؛ برای تحلیلهاش رفرنس به آیات و روایات میده ولی اون آیات و روایات ظهور در تحلیلش ندارند، بلکه تاویل و برداشت خودشه!
💬 #مصطفی
🔸ضرورت وجود کرسی آزاد اندیشی در جامعه ما کمتر از دهه ۶۰ نیست و چه بسا بیشتر احساس می گردد؛ برگزاری این کرسی ها بخصوص در صداوسیما از ضروریات است...
✅ گفتگوی بین حاج آقا رفیعی و آقای آقامیری در اینستاگرام شروع خوبی برای ایجاد این فضای تعاملاتی است...
💬 #قدوسینژاد
💢 دلم برای تلویزیونی میسوزه که ماموریتش اساسا همین دست کارها بوده ولی مدیران تکنوکرات محافظهکار به مرور ایام ازش چیزی ساختن که نه میتونه مناظره کسی رو پخش کنه که مدام منابرش رو میبره روی آنتن و نه میتونه حرفای کسی رو نشون بده که منتقدشه...
💬 #ترکاشوند
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴 مستقیم ونزوئلا
✍️ #مهدی_قاسمزاده
🔹 بعد از اعزام قبلی ۵ نفتکش به ونزوئلا، گویا یک نفتکش دیگر نیز راهی ونزوئلا شده و قرار شده تا ماهانه نیز دو تا ۳ محمولهی بنزین به ونزوئلا ارسال شود
🔸 (به نقل از رویترز) و رئیس جمهور مکزیک نیز ضمن مستقل خواندنِ سیاست خارجی کشورش، اعلام کرده است که در صورت درخواست ونزوئلا، حاضرست به این کشور تحت تحریم آمریکا محمولههای بنزین ارسال کند؛
💢 بنظر میرسد جمهوری اسلامی ایران نهتنها با اعزام نفتکشهای قبلیاش نشان داد که میتوان با منطقِ ایستادگی و مقاومت، جلوی یکجانبه گرایی و زورگویی آمریکا ایستاد، بلکه باعث تسریِ این قدرت و جسارت به کشورهای دیگر شده است!
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢دو قطبی ناموسی
اصلاح طلبانِ افساد طلب و جماعت تدبیر که در کارنامه شان از جاسوسی گرفته تا قتل همسر یافت می شود و تنها کاری که نکرده اند خدمت به خلق است ، بدشان نمی آید از نمد قتل های فجیع اخیر دو دختر به دست پدرانشان ، کلاهی برای خود بدوزند و با خلق دوقطبی جدید به جامعه القاء کنند که طرفدار آزادی جوانان و مخالف ناموس پرستی هستند و جریان مقابل متعصبینی قاتل و ضد جوانان می باشند.
از این جماعت قدرت طلب بی اخلاق که زمانی برای کسب چهار عدد رای بیشتر ، در اقدامی بی ربط ، نام شجریان را در مناظرات آوردند ، هیچ بعید ندانید که در انتخابات بعدی برای فریب دوباره مردم ، مزوّرانه نام دختران مقتول را ببرند و اشک تمساح بریزند ...
✍"قاسم اکبری"
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴📢در مقابل وعدههای دروغ مسوولان #بی_تفاوت_نباشیم و الا دایورت میکنند به 😂😂😂😂
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 مراقبت از منبریهای دشمن در فضای مجازی
🔰 امام خامنه ای:
«اگر از فضای مجازی غافل شویم، اگر نیروهای مؤمن و انقلابی این میدان را خالی کنند مطمئنا ضربه خواهیم خورد.» ۱۳۹۱,۰۷,۲۰
🔹 یکی از مهمترین وظایف ما پرهیز از ناامیدسازی مردم است. متاسفانه فعالیتهایی که بعضی رسانه ها همانند #شفقنا و #جماران انجام می دهند در راستای ناامید سازی مردم است.
🔸 #طلاب_انقلابی باید بدانند که همواره طریقهی بیان یکی از اصلی ترین گذاره های موفقیت در هر زمینه ای می باشد، حال آنکه امروزه #فضای_مجازی مهمترین ابزار در نحوه ارائهی بیان مطالب است.
🔺 فضای مجازی منبری است که طلاب باید از آن بهره ببرند. #روحانیت باید از ابزارهای جدید برای مقابله با دسیسه دشمنان استفاده کند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند.
🔻بنابراین حضور گسترده طلاب و روحانیون، به عنوان #متولیان_امور_دینی و پاسخگوی به شبهات فرهنگی در #فضای_مجازی، مهمترین رسالت این قشر فرهنگی است که باید آنان با تمام توان وارد میدان کارزار شوند.
🖋 #علی_ابراهیمی
#حوزه_سکولار
#حوزه_انقلابی
#شارلاتانهای_رسانه_ای
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
✴️ توضیح آنکه در خصوص بانکداری در مقایسه با سایر فعالیتهای بازار این تمایز اساسی وجود دارد که بانکداری (و امکان خلق پول توسط آنها) بر سرمایهای متکی است که بهکلی متفاوت از سایر کسبوکارهاست.
🔸 در تمامی فعالیتهای بازاری، وجود و بقای تولیدکننده و قابلیت کسب درآمد توسط وی ریشه در داشتههای او نظیر سرمایه اولیه، شناخت فن تولید (تکنولوژی)، اکتساب مواد اولیه، بهکارگیری نیروی کار و... دارد.
🔸 این فعالیتها معمولاً متکی به حمایت یا تضمین دولت نیستند. در این بین، بانکها مؤسساتی هستند که مهمترین داشتهی آنها سرمایهی اولیه، ساختمان، تجهیزات و... نیست، چه اینکه ارزش موجودی این داراییها در مقایسه با بدهیهای بانک (سپردهها) رقمی جزئی است.
🔸 عمدهی داراییهای بانک در ترازنامهی وی «تسهیلات اعطایی» است که یک دارایی غیرنقد و مؤجل است و هیچ تناسبی با بدهیهای وی (سپردهها) ندارد، بدهیهایی که تقریباً تمامی آنها در یک نقطه از زمان قانوناً قابل بازپسگیری هستند. با وجود عدم سنخیت بدهیها و داراییهایی بانک، او معمولاً از این بابت دچار ریسک و آسیب جدی نمیشود.
🔸 این وضعیت حاکی از آن است که بانک در بقا و کسب سود به پشتوانهای دیگر متکی است که چیزی غیر از داراییهای ثابت و سرمایهی اولیهی اوست و آن عبارت است از «اعتماد». در واقع «آنچه بانک را قادر به این میکند که در عین داشتن داراییهای غیرنقد و ذخایر ناکافی، بدهیها یی نقدشونده و کوتاهمدت داشته باشد، اعتماد عموم به اعتبار و مقبولّیت بدهی اوست».
⁉️حال سؤال اینجاست که این اعتماد و نتیجهی آن یعنی مقبولیت بدهی چگونه برای یک بانک حاصلشده و میشود؟
⁉️آیا این دستاورد، به مانند سایر کسب و کارهای بازار، محصول کارایی بنگاه و برخاسته از انباشت توفیقات او در یک بازار رقابتی است؟
✅ واقعیت آن است که اعتماد عمومی به بانک و در نتیجه مقبولّیت عمومی بدهی او که به وی امکان خلق پول میدهد، به میزان قابل توجهی به تضمینها و حمایتهای صریح و ضمنی حاکمیت بازمیگردد.
🔸 قواعدی که در رأس آنها تضمین سپردههای بانکی و در مرتبهی بعدی دسترسی انعطافپذیر بانک به ذخایر بانک مرکزی قرار دارد، حمایتهای دولت از ثبات و پابرجایی بانکها در شرایط عادی اقتصاد است؛ گذشته از اینها در شرایط بحرانی دولتها بارها برای نجات نظام پولی از فروپاشی (که میتواند منجر به فروپاشی کل اقتصاد شود) حمایتهایی بیش از حمایتهای معمول به عمل آورده و در مقابلِ سلب اعتماد از آنها بیتفاوت نمینشینند.
🔸البته این بدان معنا نیست که در صورت فقدان چنین حمایتها و تضمینهایی بانکداری هرگز قادر به خلق پول نخواهد بود، بلکه سخن بر سر درجهی توان خلق پول و ریسکهای متوجه بانک در صورت حذف تضمین و اطمینانبخشی از سوی دولت است. از این رو استدلال پرتکرار مخالفان مبنی بر اینکه «قدرت خلق پول» یک «دارایی اجتماعی» یا «حق عمومی» است و باید منافع حاصل از آن، در راستای نفع عمومی باشد، در نهایت اتقان و استحکام است.
☑️ در مجموع میتوان چنین نتیجهگیری کرد که «منافع بانکداری بهطور خالص متعلق به بانکداران نبوده، بلکه بخشی از این عواید به جامعه تعلق دارد».
نگارنده این استفاده از «حق عمومی» در راستای «نفع خصوصی» را تعبیر به «فساد قانونی» کرده، تعبیری که شاید به مذاق برخی خوش نیاید...
📌 همچون انار خون دل از خويش می خوريم غم پروريم، حوصله شرح قصه نيست!
▫️پایان.
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
✍ علی مصطفوی و محمد قائد امینی(دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه امام صادق و پژوهشگر مرکز رشد)
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢از رنجی که میبریم...
🔸چرا «هر جا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش اول
✴️ بیان مسئله
🔸 اگر از مردم بخواهیم چند کلمهی همراستا با «فساد اقتصادی» نام ببرند، قطعاً «دزدی» و «اختلاس» نیز جزء این کلمات هستند.
⁉️ اما آیا تا به حال فکر کردهایم که وقتی سخن از دزدی و اختلاس میشود، چرا همیشه پای یک نام دیگری نیز به میان میآید؟ به نظرتان این شخص ثالث و متهم ردیف اول چه کسی است؟
+ بله، درست حدس زدید، «بانک»!
⁉️ اما آیا تا به حال این سوال را از خود پرسیدهاید که چرا نام بانک همتراز کلمات فساد، دزدی و اختلاس شده است؟
➕ شاید پاسخ اولیهی ما این باشد که خب معلوم است دیگر، چون پولهای مردم در آنجاست، بنابراین مختلسین و دزدهای محترم به آنجا رفته و پولها را یک کاسه هاپولیهاپو میکنند! (حال قبل از اینکه این پاسخ را بررسی کنیم، جالب است بدانیم که در بیان تاریخچهی شکلگیری بانک، یکی از عوامل و زمینههایی که برای آن ذکر میکنند این است که چون پولهای مردم در جیب و خانههایشان امنیت نداشت و در معرض ربوده شدن قرار داشت، بانک (و در آن زمان، صرافی) تأسیس شد تا این وظیفه را انجام دهد!).
🔸 خب به سوال قبل برمیگردیم و پاسخی که دادیم را موشکافی میکنیم. گفتیم که چون بانکها محل قرارگرفتن پولهای مردم است، بنابراین همواره یک طرف اختلاسها، بانک است؛ مثلاً فرض کنیم یک صرافی بزرگ و با امنیت بالایی وجود دارد که مردم میتوانند برای در امان ماندن طلاهایشان، آن را نزد این صرافی بگذارند. حال اگر کسی بخواهد به صورت کلان دزدی نماید، به انبار این صرافی دستبرد میزند. پس در این مثال، زمانی که دزدی میشود، از طلاهای مردمی که نزد صرافی گذاشته بودند، دزدی شده.
🔸 حال ببینیم آیا درمورد بانک هم داستان بدین نحو است؟ آیا وقتی دزدی یا اختلاسی در بانکی صورت میگیرد، بدین معنا است که پولهایی که در حساب اشخاص بوده است دزدی شده و اینک دیگر پولی در حساب اشخاص نیست؟
‼️شاید کمی تعجب برانگیز باشد اما باید گفت «خیر»!
🔸 شاید با تعجبی بیشتر بپرسید پس یعنی پولی از مردم دزدیده نشده؟ و در جوابی گیجکنندهتر پاسخ بشنوید که هم آری و هم خیر !!
🔘 اگر تا اینجای کار مسأله برایتان مبهم و پیچیده است، باید بگویم که طبیعی است، چرا که بانک پدیدهای پیچیده است که ما سادهانگارانه با آن روبرو شدهایم. از همین روست که سیدجمال الدین ندا سرداده است که «وما ادراک ماالبانک»! در ادامه برآنیم تا کمی این مسأله را روشن سازیم.
⁉️ «بانک» چیست و «پول» از کجا میآید؟
➕ «پول» و «بانک» دو پدیدهی سهل و ممتنعی هستند که علیرغم ارتباط وثیق همهی آحاد بشر با این دو پدیده، ماهیت آنها تقریباً بر تمامی افراد پوشیده مانده است.
مثلاً تصور ما از بانک، نهادی است که پول را از عدهای میگیرد و به عدهی دیگری میدهد؛ یا به عبارت فنیتر اینکه «کار بانکها، واسطهگری وجوه است». البته این نگرش اختصاص به عامهی مردم ندارد، حتی در میان نخبگان و متخصصین و حتی در میان اقتصاددانان نیز این نگرش رواج دارد؛ هنوز هم برداشتی که از بانک در اقتصاد متعارف ارائه میشود، «واسطهگری» است. این برداشت، بانک را نهادی میپندارد که از یکسو منابعی را تحت عنوان جذب سپرده، تجهیز کرده و از طرفی دیگر آنها را در قالب وام به متقاضیان تخصیص میدهد. این باور، مورد تأیید کتب درسی اقتصاد همچون کتابهای اقتصاد کلان نیز قرار گرفته و بانک بهعنوان یک نهاد واسطه مالی معرفی میشود. بهعنوان نمونه کتاب «اقتصاد پول، بانکداری و بازارهای مالی» میشکین از جمله متون درسی است که در بسیاری از دانشکدههای دنیا تدریس می شود.
🔸 وی در این کتاب بانک را جزو واسطههای مالی طبقهبندی میکند و چنین بیان مینماید:
«بانکهای تجاری در ابتدا از طریق افتتاح حسابهای جاری، پسانداز و مدتدار اقدام به جمعآوری وجوه میکنند، سپس از این وجوه برای اعطای وامهای تجاری، مصرفی، رهنی و برای خرید اوراق بهادار دولتی و اوراق قرضه شهرداری استفاده میکنند»
☑️ اما واقعیت چیست؟
🔸 در نگاه اول بسیاری از ما گمان میکنیم که پول امروز، شیءهای کاغذی هستند که توسط بانکهای مرکزی چاپ میشود، و بانکهای تجاری محل رفت و آمد این پولها هستند. به عبارت دیگر گویا مردم پول را از «خارج» سیستم بانکی به «داخل» آن میبرند و از طرفی بانک با وامدهی آن را از خود خارج میکند. اما واقعیت چیز دیگری است!
🔸 پولهای امروز اعداد و ارقامی هستند که جایی جز ترازنامه بانکها ندارند. اسکناس و مسکوکات کمتر از 3 درصد کل نقدینگی را تشکیل میدهند و بیش از 97 درصد دیگر از نقدینگی یعنی سپردههای بانکی، توسط بانکهای تجاری خلق شدهاند!
▫️ادامه دارد...
#واقعیتهای_بانکی
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴از رنجی که میبریم...
🔸چرا «هر جا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش دوم
✴️ شواهد تجربی به صراحت واقعیت تکاندهندهای را به ما نشان میدهد که برخلاف تصور رایج، بانکها از محل سپردهها وام نمیدهند؛ وامی که از بانک گرفته میشود پول شخص دیگر نیست، بلکه بانکهای تجاری رأساً سپردههای بانکی را خلق کردهاند. پس کار اصلی نهاد بانک، «خلق پول از هیچ» است، لذا بانکها برای وامدهی نیازی به سپردهها ندارند.
⁉️ پس پول بانکی چگونه خلق میشود؟
«پول بانکی» نوعی «بدهی» ترازنامهای بانکهاست که بهعنوان پول از آن استفاده میشود. همه این پولها، طی فرآیند حسابداری خلق میشوند.
🔘 در حال حاضر، سه نوع پول در اقتصاد جریان دارد:
1⃣ اسکناس و مسکوکات : اعدادی منقوش بر کاغذها یا فلزات مخصوص، که بیانگر بدهی ترازنامهای بانک مرکزی به مردم و دارندگان آنهاست. اینگونه پولها توسط بانک مرکزی چاپ میشود و پول رسمی حاکمیت بهشمار میآید.
2⃣ ذخایر : ارقامی که بیانگر بدهی ترازنامهای بانک مرکزی به دارندگان آنها (بانکهای تجاری) است. این نوع از پول که توسط بانک مرکزی خلق شده و پول رسمی حاکمیت بهشمار میآید، ماهیت حقوقی آن کاملاً مشابه ماهیت حقوقی اسکناس و مسکوکات است اما فقط میان بانک مرکزی با بانکها و همچنین بازار بین بانکی رواج دارد (نه در میان مردم و عوامل اقتصادی). ذخایر در حسابهایی تحت عنوان حساب ذخایر بانک مرکزی قرار دارند.
3⃣ سپردهها : ارقامی که بیانگر بدهی ترازنامهای و همچنین بدهی واقعی بانکهای تجاری به دارندگان آنهاست. سپردهها در حساب بانکهای تجاری جای دارند و توسط همین بانکها ــ اعم از خصوصی و دولتی ــ خلق میشوند و نوعی بدهی شبکهی بانکی به مردم و عوامل اقتصادی هستند.
✔️ نکتهی اول: بدهی ترازنامهای با بدهی واقعی فرق دارد. مثلاً اسکناس، بدهی بانک مرکزی است و در ترازنامه در طرف بدهی بانک مرکزی ثبت میشود، اما این بدهی بودن بیشتر یک اسم و لفظ حسابداری است، زیرا بدهی در معنای عرفی یعنی چیزی که طلبکار، بالاخره روزی آن را تسویه میکند. لیکن ما میدانیم که اسکناس هرگز با بانک مرکزی تسویه نمیشود. اما سپردههای بانکی بهعنوان بخش اصلی پول در جریان، دقیقاً و به معنی واقعی کلمه بدهی هستند؛ بدهیای که ماهیتاً در معرض تسویه میباشد (هر چند در عمل این کار صورت نگیرد).
✔️ نکته دوم: به مجموع پولهایی که توسط بانک مرکزی خلق شده، پول رسمی حاکمیت یا پایه پولی یا پول پرقدرت میگویند. نقدینگی شامل مجموع «اسکناس و مسکوکات در دست اشخاص» و «سپردههای بانکی» میگردد. با توجه به درصد محدود اسکناس و مسکوکات (کمتر از سه درصد کل نقدینگی) تقریباً باید گفت نقدینگی عبارت است از مجموع سپردههای بانکی. کل پولی که بانک مرکزی کشور از ابتدا تا خرداد 98 ایجاد کرده است رقمی در حدود 275 هزار میلیارد تومان است، در صورتی که نقدینگی در همین مدت بالغ بر 1980 هزار میلیارد تومان (بیش از 7 برابر پایه پولی) میباشد!
همچنین جالب و وحشتانگیز است که بدانیم تا پایان شهریور 98، نقدینگی در ایران به مرز 2100 هزار میلیارد تومان رسیده است. این عدد نسبت رقم نقدینگی در سال 1352 که برابر با 51.8 میلیارد تومان بوده است افزایش 40000 (چهل هزار) برابری را نشان میدهد، در حالی که در همین بازه، رشد اقتصادی حقیقی ما 2.5 برابر شده است؛ و دهشتناکتر اینکه در حال حاضر روزانه 1000 میلیارد تومان به نقدینگی افزوده میشود!
✔️ نکته سوم: هرگونه پرداخت بانکهای تجاری به عوامل غیربانکی، از راه خلق سپرده اتفاق میافتد. ارائه وام، اعطای بهره سپرده، بهای خرید دارایی واقعی یا اوراق بهادار و... مصادیق بارزی هستند که همگی آنها از مجرای خلق پول به وقوع میپیوندند.
▪️مثلاً آقای الف به یک بانک تجاری مراجعه کرده و میخواهد 20 میلیون تومان وام بگیرد. این بانک بهسادگی در طرف داراییهای ترازنامه سندی دال بر طلب بانک از آقای الف به ارزش 20 میلیون تومان ثبت، و در طرف بدهیهای ترازنامه هم سپردهای به اسم آقای الف در همان بانک ایجاد (خلق) میکند. بدین شکل یک وام جدید و یک سپرده جدید از «هیچ» خلق و به دو طرف دفتر حسابداری بانک افزوده شد. اگر دقت کرده باشید، بانکها از متقاضی وام میخواهد یک حساب باز کند تا سپرده حاصل از وامدهی در حساب مورد نظر واریز گردد. فیالواقع سپردهگذار و وامگیرنده در لحظه پرداخت وام، یک فرد هستند. برخلاف دیدگاه رایج، وامدهی نتیجه سپردهگذاری نیست، بلکه به عکس، «جذب سپرده» نتیجهی «وامدهی» است!» یعنی سپردههای حساب من و شما برای جذب ذخایر وامهایی است که بانکها قبلاً پرداخت کردهاند، نه اینکه وامها، همان سپردههایی هستند که ما پسانداز کردهایم.
▫️ادامه دارد...
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
https://eitaa.com/mes
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 از رنجی که میبریم...
🔸 چرا «هرجا سخن از فساد است»، یک نام نیز نمایانگر است؟
#باهمبخوانیم
◀️ بخش سوم
✴️ از مجموع مباحثی که در بالا بیان گردید میتوان نتیجه گرفت که علت اینکه بانکها در عمدهی فسادهای اقتصادی اعم از دزدی و اختلاسها نقشی اساسی دارند، بخاطر قدرت «خلق پول از هیچ» ای است که در نظام پولی ذخیره جزئی به پشتوانهی حاکمیت به آنها داده شده است.
🔸 این مسأله زمانی که نظارتهای مقامات ناظر اعم از بانک مرکزی و... نیز با ضعفی اساسی مواجه باشند، دو چندان میگردد.
🔸 توضیح بیشتر آنکه وقتی این قدرت به بانک داده شده که بدهیاش به عنوان پول محسوب گردد (یعنی میان مردم رواج یافته و پرداختها با آن انجام گردد) بانک میتواند بدون اینکه از حساب فردی کاسته شود، سپرده (پول) جدید ایجاد کند.
➕ فقط نکتهای که میماند این است که بانک باید این عمل را به نحوی انجام دهد که ترازنامهاش تراز بماند. برای دستیابی به این منظور، وقتی در طرف بدهیها سپردهای برای فرد الف ایجاد نمود، تعهد فرد الف را در سمت دیگر ترازنامه به عنوان دارایی ثبت میکند تا ترازنامه، تراز شود! یا اینکه در طرف داراییهای خود، داراییهای موهوم شناسایی و ثبت میکند تا در طرف بدهی خود بتواند سپرده (پول) بیشتری ایجاد (خلق) نماید.
🔸🔸 این مسأله که ما اصطلاحاً آن را خلق پول از هیچ مینامیم، بستری شده تا افرادی که قصد سوء استفاده و فساد دارند، از این قابلیت فسادانگیز این ماشین جادویی عصر ما استفاده کنند. پس دیدیم که چرا «هر جا سخن از فساد است، نام بانکی در آن میدرخشد»! در همین راستا جملهی مشهوری وجود دارد که «دزدان مبتدی، بانک میزنند اما دزدان حرفهای، بانک میزنند (تأسیس میکنند)»!
🔘 سطوح مختلف فساد در نظام بانکی
همانطور که گفته شد، اگر اخبار مربوط به فسادهای کلان را بررسی نماییم، در اکثر آنها میتوان ردپای بانکها را مشاهده نمود که علت آن را عرض نمودیم. اما در این جا قصد داریم از این جنبه هم فراتر رفته و به فساد بزرگتر بانک اشاره نماییم. به نظر میرسد بتوان از یک منظر، فساد بانک را به دو دسته تقسیم نمود:
🔸 الف) فساد غیرقانونی: سطح اول فساد به عموم اشخاص مرتبط با بانک برمیگردد که این نوع از فساد میتواند خرد و در سطح یک کارمند بانک باشد (مثلاً وقتی کارمند بانک به مشتری پیشنهاد ارائه فاکتور صوری برای اخذ اعتبار مینماید) یا در سطح کلان (وقتی مدیرعامل بانک به نهادهای زیرمجموعهی خود اعتبارهای کلان میدهد و آن مجموعهها از پس دادن این اعتبارات خودداری میکنند و بانک هم دائماً این مطالبات معوق را امهال میکند). ویژگی این سطح از فساد، غیرقانونی بودن آن است. یعنی هر چند بانک بستری مهیاست برای این فساد، اما درصورت اطلاع نهادهای ناظر و قضایی، با متخلفان و مفسدین برخورد میگردد (اینکه در عمل این کار صورت میگیرد یا خیر، بحث دیگری است).
🔸 ب) فساد قانونی! : اما سطح دوم فساد، حقی عمومی است که به بانکهای خصوصی داده شده است و آن حق خلق پول (ایجاد بدهی به عنوان سپرده) است. از آنجایی که خلق پول دارای اثرات توزیعی میباشد (که در اینجا مجال تفصیل نیست)، شخص یا نهادی که قدرت خلق آن را داشته باشد، میتواند به هزینهی آحاد جامعه (تورم)، درآمد را به سمت خود بازتوزیع نماید. ویژگی این سطح از فساد، قانونی بودن آن است!
#واقعیتهای_بانکی
#مقالهخوانی_با_نهضت
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
38.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹🔴📢 #ببینید | فیلم کامل و تکاندهنده از روایت سردار سلیمانی از اتاق عملیات حزبالله با حضور ایشان و سید نصرالله و عماد مغنیه
سربازان #امام_زمان
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرمانده نيروي دريايي ارتش: بزودي به نسل موشک هاي فراصوت دست پيدا مي کنيم
#افول_امریکا
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
هدایت شده از mesaghمیثاق
🔴📢 فرمانده تروریستهای آمریکایی: ایران دنبال بیرون راندن ما از منطقه است
🔹فرمانده نیروهای تروریست #امریکا یی در منطقه غرب آسیا گفت:«فکر نمیکنم مسئولان ایران به دنبال جنگ با ما باشند. آنها به دنبال بیرون راندن ما از منطقه هستند.
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴📢اسپوتنیک: آمریکا در فکر حضور نظامی دائم در لیبی است
🔹 یک منبع دیپلماتیک روس گفت که دولت آمریکا برای از میان بردن نقش روسیه در جهان عرب تلاش میکند و سعی دارد در لیبی حضور نظامی دائمی داشته باشد.
🔹 وی تأکید کرد که دلایلی وجود دارد که کامیونهای آمریکایی که به سمت غرب لیبی حرکت میکنند، ماهیت نظامی دارند و هواپیماهای نظامی باری آمریکا از پایگاه «رامشتاین» در آلمان به سوی طرابلس و مصراته در لیبی پرواز کردهاند.
🔹 از سوی دیگر فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا (آفریکام) نیز مدعی شد تصاویری دارد که نشان میدهد جنگندههای روسی در اطراف پایگاه «الجفره» و نزدیک شهر «سرت» به پرواز در آمدهاند./فارس
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
📛📢میزان درامد ماهیانه افراد مشهور اینستاگرام😐
🔹مالیات صفر!
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹
🔴اسلام رحمانی که #آقامیری ازش دم میزنه بیشتر اسلام احلامی است
نتیجه اش هم میشه فالوده خوردن با سالار قاسم زاده (مروج شیطان پرستی) که الان به خاطر فسادهای گسترده دستگیر و زندانی شده!
این کارها اسمش اختلاف در تبلیغ معارف نیست، انحراف است
"احمد کارآمد"
https://eitaa.com/mesagh
۲۹ خرداد ۱۳۹۹