41.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۵)»
5️⃣ قسمت پنجم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/ljzRa
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «شرور و بلاها (۵)» 5️⃣ قسمت پنجم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت ب
❓آیا میشود یک پدیده مشخص برای یک فرد، موجب لذت و رنج باشد؟
🔸انسانها از لحاظ #رشد انسانیشان، مراتب مختلفی دارند. همه ما میدانیم که انسانها در دوره پیدایش و طفولیت، چندان تفاوتی با حیوانات ندارد و معمولا این طور است که از یک پدیده یا #لذت میبرد یا #رنج میکشد.
🔹ولی با رشد شخصیت انسان و چند لایه شدن وجود او، ممکن است یک پدیده هم برای او لذت بخش باشد هم رنج آور، مانند دوران نوجوانی که لایه جدیدی در وجود #نوجوان پدید میآید به نام آبروخواهی و میل به محترم بودن.
🔸در چنین مرتبهای از رشد، ممکن است شخص نوجوان رنج گرسنگی (که مرتبط به مرتبه جسمانی و حیوانی انسان است) را تحمل کند؛ اما از آنجا که سعی کرده آبروی خودش را حفظ کند، نوع دیگری از لذت را تجربه میکند.
📺قسمت پنجم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
❓آیا میشود یک پدیده مشخص برای یک فرد، موجب لذت و رنج باشد؟ 🔸انسانها از لحاظ #رشد انسانیشان، مرات
⏫ چندین حس متفاوت؛ اما در طول هم
🔹ممکن است آدمی در یک لحظه، نسبت به یک رفتار، چندین نوع احساس مختلف داشته باشد.
🔸ممکن است کسی طفل فقیر مریضی را ببیند که از گرسنگی در حال جان دادن است، و دلش بسوزد، و اشکش نیز جاری شود، اما در همین حال توجه داشته باشد به اینکه این احساس که آدمی برای دیگران همدردی داشته باشد یک #کمال است و از این که این کمال را دارد لذت ببرد.
🔹در میان انسانها، افرادی یافت میشوند که در یک لحظه نسبت به یک موضوع چندین نوع احساس در طول یک دیگر دارند.
🔸هم احساس درد دارند، هم #احساس میکنند که در حال حفظ آبرو و انجام وظیفه در قبال آن درد هستند و لذت میبرند.
🔹لذت دیگری نیز میبرند از آن که این درد به دستور #خدا رسیده است و موجب نجات از عذابهای #جهنم میشود و احساسهای دیگر.
📺قسمت پنجم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
♾ انواع لذتها و رنجها در یک لحظه!
🔹 ممکن است کسی مبتلا به بیماری ای مانند ذاتالریة شود، درد بکشد، سینه درد داشته باشد و از آن رنج ببرد. در همین حال متوجه است که وظیفه اش مراجعه به دکتر بوده و باید دوا بخورد.
🔸در همین حال درد کشیدن در حال انجام وظیفه و #صبر بر این سختی نیز هست. همچنین متوجه است که این مسئله موجب آمرزش گناهانش هم هست.
🔹به علاوه، متوجه میشود که این بیماری موجب بالارفتن درجه او در #بهشت خواهد شد. همچنین متوجه میشود که این صبر موجب #رضایت_خدا میشود و ...
🔸این است که آدمی در یک لحظه میتواند انواع لذتها و رنجها را تجربه کند.
📺قسمت پنجم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ببینید | تیزر بخش دوم مجموعه «راه و ماه»
✅ بخش دوم مجموعه تصویری «راه و ماه» با موضوع قضا و قدر الهی از امشب آغاز میشود.
📱 «راه و ماه» را میتوانید هر شب ساعت ۲۲ در صفحات مجازی آیت الله مصباح یزدی در رسانههای اجتماعی مشاهده کنید.
🖥 مشاهده قسمتهای قبل:
🌐 https://www.aparat.com/user/video/user_list/userid/1911971/usercat/549278
🌙 @mesbahyazdi_ir
May 11
39.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «قضا و قدر (۱)»
6️⃣ قسمت ششم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/L7wKh
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «قضا و قدر (۱)» 6️⃣ قسمت ششم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالات
🌏 تسلط مطلق خداوند بر همه چیز
🔸خدای متعال با بیانات مختلفی در آیات قرآن کریم می خواهد بگوید من در همه جای عالم حضور دارم و چیزی بی اراده من واقع نمی شود.
🔹این نکته با عباراتی مانند: اذن الهی، فعل الهی، مقدر الهی، قضای الهی، اراده الهی، مشیت الهی و کتاب الهی... در آیات قرآن کریم به چشم می خورد. ما از مجموع این آیات می آموزیم که چیزی نمی تواند خواست خدا را مقهور کند. «هو الواحد القهار». اوست که بر همه چیز پیروز و مسلط است، چیزی نمی تواند بر اراده خدا تسلط پیدا کند.
🔸البته فهمیدن این نقش یکسان نیست. بعضی خیال می کنند اگر گفتیم خدا کاری را انجام می دهد معنایش این است که دیگر به ما مربوط نیست و هیچ فاعل دیگری در آن دخالت ندارد. بعضی نیز به این مرتبه از فهم رسیده اند که می فهمند امکان دارد یک کار هم مورد خواست و اراده یک انسان باشد و دقیقا همان کار مورد خواست و اراده خدای متعال هم باشد.
📺قسمت ششم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🌏 تسلط مطلق خداوند بر همه چیز 🔸خدای متعال با بیانات مختلفی در آیات قرآن کریم می خواهد بگوید من در
✅ قضا و قدر، آموزه قطعی تمام ادیان الهی
🔸 یکی از آموزه های قطعی تمامی ادیان الهی آن است که هیچ پدیده ای بدون قضاء و قدر الهی تحقق پیدا نمی کند. این آموزه از قطعی ترین نکات موجود در قرآن و روایات هم هست.
📺قسمت ششم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
✅ مجموعه پوستر #کربلای_حسنی، تحلیلی کوتاه از صلح امام حسن مجتبی (علیه السلام)
🔹در استوریهای صفحه اینستاگرام آیت الله مصباح یزدی مشاهده کنید:
🌐 https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MDY3ODA2Nzk5MDQ5NjI5/?igshid=52t1l9ujek6o
🌙 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
📝 متقن، زیبا، ادیبانه
🔸 حدود هفتاد سال پیش یکی از علمای بزرگ نجف به نام شیخ راضی آلیاسسین کتابی متقن، زیبا و ادیبانه درباره صلح امام حسن (ع) نوشت که مستند به منابع اهل تسنن است و تحلیلهای دقیق و دلنشینی در این کتاب ارائه کرده است.
🔹این کتاب توسط مقام معظم رهبری به زبانی شیوا به فارسی ترجمه شده و یکی از نخستین آثار قلمی ایشان است که در عنفوان جوانیشان به انجام رسیده است. مطالعه این کتاب را به همه علاقمندان، به ویژه جوانان توصیه میکنم.
٩٢/۵/۱
✔️ @mesbahyazdi_ir
47.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «قضا و قدر (۲)»
7️⃣ قسمت هفتم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/9fV4S
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «قضا و قدر (۲)» 7️⃣ قسمت هفتم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالا
‼️ وقتی خواست فاعل باشد، خواست خداوند نیز قطعی شده است.
🔹اگر #قضا_و_قدر از آموزههای قطعی دین اسلام است، این پرسش مطرح میشود که پس ما چه کاره هستیم؟ و مسئولیت ما در مقابل رفتارهایمان چه میشود؟
🔸جواب سادهای که میشود به این سوال داد این است که: چیزی مورد قضاء الهی واقع میشود که همه مقدماتی که در تحقق آن دخالت دارد، اعم از اسباب و وسایل سلبی و ایجابی، همگی فراهم شده باشد. و در تحقق فعل اختیاری چیزی مورد قضاء الهی و حکم قطعی قرار میگیرد که اختیار فاعل هم در آن لحاظ شده باشد.
🔹بنابراین اگر فاعل صاحب اختیار، بخواهد کاری انجام بدهد، یکی از شرایط، خواست و اراده خودِ انجام دهنده کار است. پس اگر دیگر شرایط باشد و مانعی هم نباشد، اما انجام دهنده آن کار را نخواهد، خدای متعال نیز آن را نخواسته است.
🔸قبل از آن که همه شرایط به همراه خواست و اراده فاعل محقق شود، تنها خداوند مقدراتِ یک واقعه را فراهم کرده است و خواست او در فراهم شدن این مقدرات است و هنوز هیچ چیز قطعی نیست. تنها وقتی که خواستِ فاعل نیز همراه باشد، خواست خداوند، قطعی شده و قضای الهی محقق میشود.
📺قسمت هفتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
🐍 صدقه دادی مار تو را نیش نزد!
🔹 روزی پیغمبر اکرم (ص) با اصحاب نشسته بودند. یک خارکنی داشت به صحرا میرفت. حضرت فرمودند: این شخص که میرود خار بکند یک مار او را میزند. خار کن رفت. اصحاب نشسته بودند و صحبت میکردند.
🔸 بعد از مدتی خار کن، با پشته خارش برگشت و آمد از جلوی حضرت رسول اکرم (ص)، عبور کرد. اصحاب برآشفته شدند که آقا شما فرمودید ماری او را نیش میزند! پس آن پیشگویی شما چه شد؟!
🔹 حضرت او را صدا زد و فرمود: پشته خارت را باز کن! به دستور پیغمبر اکرم (ص) آن را باز کرد، دید ماری در این پشته خار است.
🔸 حضرت فرمود: مقدرِ تو این بود که این مار تو را نیش بزند و به قتل برساند. ولی وقتی بیرون میآمدی #صدقه دادی و به تعبیر بنده، آن صدقه مانع از این شد که این تقدیر به حتمیت و قطعیت برسد و مورد قضاء واقع شود.
🔹 تعبیر علمی آن این است که نیش خوردن او #تقدیر غیرحتمی بود و هنوز به مرحله قضاء نرسیده بود، مانعی به نام صدقه ایجاد شد و آن تقدیر را تغییر داد.
📺قسمت هفتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
⚫️ در پیدرگذشت پدر جناب آقای #دکتر_سعید_جلیلی؛ نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی، حضرت آیت الله مصباح یزدی پیام تسلیتی صادر کردند؛ متن این پیام بدین شرح است:
جناب آقای دكتر سعيد جليلی دامت توفيقاته؛
مصيبت درگذشت پدر بزرگوارتان، كه عمري در سنگر تعليم و تربيت مشغول خدمت بودند را تسليت عرض كرده، از خداوند متعال مسألت دارم آن مرحوم را با اولياء طاهرينش محشور، و به جنابعالي و ساير بازماندگان صبر و اجر مرحمت فرمايد.
محمدتقی مصباح يزدی
۹۹/۲/۲۱
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📖 وَ لَوْ دَلَّ مَخْلُوقٌ مَخْلُوقاً مِنْ نَفْسِهِ عَلَى مِثْلِ الَّذِی دَلَلْتَ عَلَیهِ عِبَادَكَ مِنْكَ كَانَ مَوْصُوفاً بِالْإِحْسَانِ، وَ مَنْعُوتاً بِالامْتِنَانِ، وَ مَحْمُوداً بِكُلِّ لِسَانٍ، فَلَكَ الْحَمْدُ مَا وُجِدَ فِی حَمْدِكَ مَذْهَبٌ، وَ مَا بَقِی لِلْحَمْدِ لَفْظٌ تُحْمَدُ بِهِ، وَ مَعْنًى ینْصَرِفُ إِلَیهِ «و اگر مخلوقى مخلوق دیگر را از سوى خود به مثل آنکه حضرت تو بندگانت را از سوى خود راهنمایى نمودى هدایت مىکرد، موصوف به احسان و امتنان و بخشش بود، و به هر زبانى مورد ستایش قرار مىگرفت، پس سپاس توراست تا آنجا که در سپاس تو راهى وجود داشته باشد، و تا آنجا که براى سپاس کلمهاى که تو به آن ستوده شوى، و معنایى که به سپاس منصرف گردد باقى باشد.»
🔹امام سجاد (علیهالسلام) در ادامه میفرماید: اگر ما یک انسان عادی را سراغ داشته باشیم که یکی از این راههایی را به ما پیشنهاد دهد که خدا به بندگانش پیشنهاد کرده است؛ و برای مثال بگوید اگر شما فلان کالا را به من بفروشید من ده برابر به شما مزد میدهم، نهایت ستایش را درباره او خواهیم کرد و میگوییم عجب انسان کریمی است! چهقدر سخاوتمند است!
🔸با این وجود، خدایی را که همه هستی از اوست و چنین راههایی را در برابر ما گشوده است چهقدر باید ستایش کرد؟ کسی که این همه راههای نعمت را برای ما باز کرده و این همه در حق ما احسان کرده است بدون اینکه توقعی از ما داشته باشد!
🔹کسی که خودش ابتدا ما را به دعا دعوت میکند! کسی که خود به ما نعمت داده و وسیله شکر را هم خود به ما عطا کرده، و بعد فرموده اگر شکر کنید من نیز از شما تشکر خواهم کرد! بهراستی چنین کسی چهقدر سزاوار ستایش است؟! امام سجاد علیهالسلام میفرماید: تا آنجا که مفهومی برای حمد در ذهن بیاید و لفظی برای حمد پیدا شود و راهی برای حمد وجود داشته باشد باید چنین خدایی را ستایش کرد.
۹۴/۴/۶
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
36.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 #ببینید | «دعا (۱)»
8️⃣ قسمت هشتم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه
🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در کانال آپارات:
🌐 https://aparat.com/v/sVB96
🎞 مجموعه تصویری «راه و ماه»؛ مباحث اندیشه اسلامی است که آیت الله مصباح یزدی با توجه به شبهات موجود در جامعه و نیازهای روز بیان داشتهاند.
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
📺 #ببینید | «دعا (۱)» 8️⃣ قسمت هشتم از مجموعهی تصویری #راه_و_ماه 🖥 مشاهده فایل با کیفیت بالاتر، در
🤲 دعا نکردن، مصداق نوعی از تکبر!
🔹خداوند در آیه ۶۰ سوره مبارکه غافر اینگونه تشویق میکند که: «دعا کنید، مستجاب میکنم» و این تشویق را با بیم و انذار همراه کرده، میفرماید: «هر کس نسبت به عبادت و درخواست از من، #تکبر بورزد، به زودی با ذلت وارد جهنم خواهد شد.»
🔸نه تنها دعا باعث این میشود خواستههایمان برآورده میشود، بلکه دعا نکردن مصداقی از تکبر نسبت به عبادت خدا شمرده شده است.
🔹در نتیجه اگر آدم اهل #دعا نباشد معنایش این است که خدایا من به تو احتیاجی ندارم، تو کار خودت را بکن من هم کار خودم را.
🔸اگر یک چنین حالتی برای شخصی پیدا شود، او وارد جهنم میشود، آن هم نه به صورت ساده، بلکه با سرافکندگی و خواری و ذلت؛ چنین تعبیری در مورد کمتر گناهی به کار رفته است.
📺قسمت هشتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🤲 دعا نکردن، مصداق نوعی از تکبر! 🔹خداوند در آیه ۶۰ سوره مبارکه غافر اینگونه تشویق میکند که: «دعا ک
🤲 دعا، زمینهی رشد بیشتر
🔹از آنجا که #رحمت الهی بر غضب او پیشی گرفته و بر آن غالب است -«یا من سبقت رحمته غضبه؛ ای کسی که رحمتش بر غضب او پیشی گرفته» (دعای جوشن کبیر)- خداوند در کنار تغییرات #دنیا و دوگانههایی که مسیر انتخاب را برای انسان فراهم میکند، نعمتی را قرار میدهد تا تمایل به خیر را بیشتر کند و وسایل بیشتری برای تمایل به خیرات فراهم شود.
🔸 یکی از راههایی که خداوند فراهم کرده تا تمایل انسان به کار خیر بیشتر گردد، باز کردن مسیر #دعا میباشد. با دعا و درخواست از خدا زمینه #رشد بیشتری برای انسان فراهم میشود که اگر این راه نبود به آن آسانی و سرعت و وسعتی که اکنون فراهم میباشد، زمینه تکامل در دریافت رحمت الهی برای آدمی حاصل نمیشد.
📺قسمت هشتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir
MESBAHYAZDI.IR
🤲 دعا، زمینهی رشد بیشتر 🔹از آنجا که #رحمت الهی بر غضب او پیشی گرفته و بر آن غالب است -«یا من سبقت
🔰 در دعا اصرار کردن درست است یا اصرار نکردن؟!
❓یکی از سوالات در مورد دعا آن است که در برخی از روایات توصیه کرده اند که در دعا کردن اصرار کنیم و طبق تعبیر برخی روایات «الحاح» داشته باشیم. اما از آن طرف، روایاتی نیز داریم که میفرمایند در همه جا اصرار لازم نیست و با دعای مختصری هم استجابت صورت میگیرد. جمع بین این دو دسته از روایات چگونه است؟
🔸پاسخ آن است که آن جایی که خدا #استجابت را به تاخیر میاندازد و بعضا میبینیم که در روایات آمده: من دوست دارم صدای بندهام را بیشتر بشنوم، یا آمده است که اصرار داشته باشید، فلسفه این گونه روایات بر میگردد به آن که خدا اساسا میخواهد رحمت بیشتری به بندهاش بدهد و الا خدا که به شنیدن صدای ما نیازی ندارد.
🔹بنابراین سرّ این گونه روایات آن است که اصرار در #دعا باعث میشود توجه او به خدا بیشتر شده و به برکت این دعا، ظرفیت انسان برای رحمتهای وسیعتر و بالاتر فراهم میشود.
🔸از آن طرف در برخی روایات مانند وصیت پیغمبر (ص) به جناب ابوذر آمده که: «یا اباذرّ، یکفی من الدعاء مع البرّ، ما یکفی الطعام من الملح؛ اگر کار درست انجام بدهی، همان اندازه که نمک برای غذا لازم است، همین اندازه دعا کافی است.»
🔹اگر شخصی اینچنین باشد حتی ممکن است دعا خواندن زیاد مانع کارهای خیر دیگر او شود. بنابراین این گونه روایات برای کسی است که وظیفهاش را درست انجام بدهد، در این صورت به اندازه نمک غذا، دعا کفایت میکند.
🔸اما اگر کسی اهل کار خیر نباشد، آن الحاح و اصرار لازم است تا شخص آن توجه لازم را بتواند به دست بیاورد.
📺قسمت هشتم مجموعه تصویری #راه_و_ماه
🌙 @mesbahyazdi_ir