فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️ وَمَنْ تَفَکَّرَ أَبْصَرَ
🟠و آن كس كه بينديشد آگاهى يابد
✍اهمّيّت تفکر در همه امور دنيا و آخرت چيزى نيست که بر کسى مخفى باشد و تمام افراد پيروزمند و موفق همين راه را پيموده اند.
قرآن مجيد در اين باره مى فرمايد:کَذلِکَ يُبَيِّنُ اللهُ لَکُمُ الاْياتِ لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُون * فِي الدُّنْيا وَالاْخِرَة اين چنين خداوند آيات را براى شما روشن مى سازد; شايد بينديشيد.*درباره دنيا و آخرت.
📘#نامه_31
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
┗━━━🍁━━
بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم #تفسیر_قرآن_جلسه_۳۱
نام سوره: انفال
شماره آیه:《۳۱》
#آیه: وَ إِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ آيَاتُنَا قَالُوا قَدْ سَمِعْنَا لَوْ نَشَاءُ لَقُلْنَا مِثْلَ هَٰذَا ۙ إِنْ هَٰذَا إِلَّا أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ
#ترجمه: و هنگامى که آیات ما بر آنها خوانده مى شود، مى گویند: «شنیدیم. (چیز مهمّى نیست.) اگر بخواهیم مثل آن را مى گوییم.اینها همان افسانه هاى پیشینیان است!»
#تفسیر_آیه:
بیهوده گویان
در آیه گذشته نمونه اى از منطق عملى مشرکان خرافى مکّه بیان شد، در این آیه و آیات بعدی نمونهاى از منطق فکرى آنها منعکس شده است تا روشن شود آنها نه داراى سلامت فکر بودند و نه درستى عمل، بلکه همه برنامه هایشان بى اساس و ابلهانه بود!
در این آیه مىگوید:
هنگامى که آیات ما بر آنها خوانده شود مى گویند آن را شنیدیم (اما چیز مهمى نیست) اگر بخواهیم مثل آن را مىگوئیم! (وَ إِذا تُتْلى عَلَیْهِمْ آیاتُنا قالُوا قَدْ سَمِعْنا لَوْ نَشاءُ لَقُلْنا مِثْلَ هذا).
اینها که محتواى مهمى ندارد، همان افسانه هاى پیشینیان است!(إِنْ هذا إِلاّ أَساطیرُ الأَوَّلینَ).
این سخن را در حالى مى گفتند که بارها به فکر مبارزه با قرآن افتاده، و از آن عاجز گشته بودند.
آنها به خوبى مى دانستند توانائى معارضه با قرآن را ندارند، ولى از روى تعصب و کینه توزى و یا براى اغفال مردم مى گفتند: این آیات مهم نیست ما هم مثل آن را مى توانیم بیاوریم اما هیچ گاه نیاوردند.
این یکى از منطق هاى نادرستشان بود که با ادعاهاى تو خالى و بى اساس
مانند همه جباران تاریخ سعى داشتند کاخ قدرتشان را چند روزى بر پا دارند.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
🌷 امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) :
☘ كثرت سكوت ، سبب ابهت و بزرگى است و
☘ انصاف مايه فزونى دوستان است
☘ و با بذل و بخشش قدر انسانها بالا مىرود و
☘ با تواضع نعمت الهى كامل مىگردد
☘ و با پذيرش هزينهها (رنج و مشكلات) عظمت و سرورى حاصل مىگردد
☘ با روش عادلانه ، دشمن ، مقهور و مغلوب مىشود.
📒 نهج البلاغه ، حکمت ۲۲۴
💚احادیث اهل بیت علیهم السلام
╭━═━⊰ 🍃🖤🍃 ⊱━═━╮
╰━═━⊰ 🍃🖤🍃 ⊱━═━╯
خودسازی(صفات زشت)
امام باقر علیه السلام:
چه زشت است دست درازی هنگام قدرت و حرص زدن در وقت نادارى. من لا یحضره الفقیه/ج4/ص390/ح5834
انسان همواره باید نفس خود را کنترل کند تا هنگام رسیدن به قدرت و مال، زیاده روی نکند و در وقت فقر خود را با حرص زدن خوارنکند.
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
┗━━━🍁━━
بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
#تفسیر_قرآن_جلسه_۳۲
نام سوره: انفال
شماره آیه:《۳۲》
#آیه: وَ إِذْ قَالُوا اللَّهُمَّ إِن كَانَ هَٰذَا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِندِكَ فَأَمْطِرْ عَلَيْنَا حِجَارَةً مِّنَ السَّمَاءِ أَوِ ائْتِنَا بِعَذَابٍ أَلِيمٍ
#ترجمه: و (به خاطر بیاور) زمانى را که گفتند: «خداوندا! اگر این حقیقتى از سوى توست، بارانى از سنگ از آسمان بر ما فرو ریز، یا عذاب
دردناکى براى ما بفرست!»
#تفسیر_آیه:
در این آیه منطق عجیب دیگرى را بازگو مى کند و مى گوید:
(به خاطر بیاور) هنگامى را که (دست به دعا بر مى داشتند و) مى گفتند: خداوندا، اگر این (آئین و این قرآن) حق است و از ناحیه تو است بارانى از سنگ از آسمان بر سر ما فرود آور!(وَ إِذْ قالُوا اللّهُمَّ إِنْ کانَ هذا هُوَ الْحَقَّ مِنْ عِنْدِکَ فَأَمْطِرْ عَلَیْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ).
یا به عذاب دردناک (دیگرى) ما را گرفتار کن(أَوِ ائْتِنا بِعَذاب أَلیم).
این سخن را به خاطر آن مى گفتند که بر اثر شدت تعصب و لجاجت، چنان مىپنداشتند که آئین اسلام صددرصد بى اساس است و گرنه کسى که احتمال حقانیت آن را مى دهد چنین نفرینى به خود نمىکند.
این احتمال نیز وجود دارد که سرکردگان مشرکان براى اغفال مردم، گاهى چنین سخنى را مى گفتند تا به افراد ساده لوح نشان دهند آئین محمّد(صلى الله علیه وآله) به کلى باطل است، در حالى که در دلشان چنین نبود.
گویا مشرکان با این سخن مىخواستند این مطلب را وانمود کنند که تو درباره انبیاى پیشین مى گوئى خداوند دشمنانشان را گاهى به وسیله بارانى از سنگ مجازات کرد (همانند قوم لوط) اگر راست مى گوئى تو نیز چنین کن!
در مجمع البیان از امام صادق(علیه السلام) چنین نقل شده:
پس از آن که پیامبر(صلى الله علیه وآله)على(علیه السلام) را در غدیر خم به خلافت منصوب کرد، فرمود:
مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ این مسأله در همه جا منتشر شد. نعمان بن حارث فهرى(که از منافقان بود) خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده، گفت: به ما گفتى: شهادت به توحید و نفى بتها، و گواهى به رسالت تو بدهیم، و دستور به جهاد و حج و روزه و نماز و زکات دادى، همه را پذیرفتیم، ولى به این قناعت نکردى و این پسر(منظورش على بن ابى طالب(علیه السلام) است!) را خلیفه کردى و گفتى: مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ آیا این سخن از تو است یا دستورى از طرف خداست؟
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: به خدائى که جز او معبودى نیست از ناحیه خداست.
نعمان برگشت در حالى که مى گفت: اللّهُمَّ إِنْ کانَ هذا هُوَ الْحَقُّ مِنْ عِنْدِکَ فَأَمْطِرْ عَلَیْنا حِجارَةً مِنَ السَّماءِ: خداوندا! اگر این سخن از ناحیه توست بارانى از سنگ از آسمان بر ما بفرست .
چیزى نگذشت که سنگى بر او سقوط کرد و کشته شد.
این حدیث، منافات با آن ندارد که آیه پیش از داستان غدیر نازل شده باشد زیرا شأن نزول آیه جریان نعمان نبوده، بلکه نعمان در نفرین خود از آیه اى که قبلاً نازل شده بود، اقتباس کرد.
و این نظیر آن است که ما در دعاى خود از قرآن اقتباس مى کنیم و مى گوئیم:
رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الآْخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النّارِ:
پروردگارا! به ما در دنیا نیکى عطا کن و در آخرت نیز نیکى مرحمت فرما.
✍تهیه و تنظیم : عاشوری
💥روایتی واقعی از یک اتفاق مهم تاریخی
📣 شما را به دیدن #تئاتر متفاوتی در شهر قم دعوت میکنیم
💠 #نمایش "سَفیرةُ الحُسَین"
✨️ «ویژه بانوان»
📆 ۱۸ تا ۲۲ مرداد، رأس ساعت ۱۸
📍مکان: قم، بلوار جمهوری، نبش کوچه ۶، سالن کوثر
📲برای تهیه بلیط به آیدی یا شماره زیر پیام دهید👇🏻
09912099741
@zahra_shiroodi
#معاونتتبلیغوامورفرهنگی
#ادارهکلامورفرهنگی
┄┄┅═✧❁✧═┅┄┄
@jz_mft
•✾•🍃🌺🍃•✾••┈
ا✨﷽✨ا
با سلام و تسلیت ایام شهادت شهدای کربلا
#اطلاعیه_شماره_شش
#هدیه_حفظ_مقام_معظم_رهبری
#ویژه_حافظان_قران
#حافظان_نهج_البلاغه
#حافظان_صحیفه_سجادیه
⏪ باطلاع شرکت کنندگان محترم ازمون مفاهیم #آزمون_سالانه_حفظ می رساند:
1️⃣ باتوجه به اطلاع رسانی گسترده و مکرر اداره در جزئیات برگزاری آزمون سالانه حفظ، امکان مساعدت با درخواست های دوستان متقاضی شرکت در ازمون مفاهیم پس از زمان برگزاری نمی باشد.
2⃣ عزیزانی که بهردلیل موفق به شرکت در ازمون های مفاهیم نشدند، منتظر برگزاری ازمون سوم در ابان ماه باشند.
3⃣ نتایج ازمون های مفاهیم بزودی اعلام و از قبول شدگان جهت حضور در ارزیابی شفاهی مطابق تقویم، دعوت به عمل خواهد آمد ان شاالله.
📎آیین نامه آزمون سالانه حفظ 👇
https://eitaa.com/qoraan_hadith/1780
••✾•🍃🌺🍃•✾••┈
✳️ اداره قرآن و حدیث جامعه الزهرا سلام الله علیها
📲@qoraan_hadith
⚜ مقدمه ى عمل به قرآن فهم آن و مقدمه ى فهم قرآن، فهم معانى و تدبر در آن است.
مقام معظم رهبری حفظه الله
🔻▫️🔻▫️🔻
آموزش حضوری قرآن کریم 👇👇
▫️شرکت در دوره:👇
🔺کارگاه یک ساعته ترتیل
🔺روز سهشنبه ۱۶ مرداد👇
⏰ ساعت ۹ تا ۱۰
🕌 مکان:کلاس طبقه سوم ساختمان شهید مطهری ره
📝 کسب اطلاع از کارگاه با شماره تلفن ۲۱۱۲۳۴۷
سوال خود را از نحوه کارگاه ترتیل امروز به ای دی زیر ارسال بفرمایید. 👇
@Zebadi54
⏰ ساعت تماس ۷ تا ۹
لینک کانال فرهنگی قرآنی مدرسه علمیه مبارکه مشکات
https://eitaa.com/joinchat/2793078919C0153fceadc
امويان به خيال خام خود، پس از دربند كردن دين و به زنجير كشيدن آن، پنداشتند كه دين را اعدام كردند و به زعم خود، دين را كه بازيچه می دانستند، از بين بردند؛ ولی امام سجاد و حضرت زينب(سلام الله علیهما) در صحابت سالار شهيدان (سلام الله علیه) و با رهبری آن ذات مقدس، دين را زنده كردند و غل های سنگين و زنجيرها را از دست و پای دين باز كردند و آن ها را به درب خانه ناميمون بنی اميّه و بنی مروان زدند و برای ابد رسوا و منكوبشان ساختند.
از حضرت امام سجاد سلام الله علیه در دروازه شام پرسيدند كه در اين پيكار، چه كسی پيروز شد؟ فرمود: اگر می خواهی بدانی كه چه كسی پيروز شد، هنگام نماز، اذان و اقامه بگو: «عن أبي عبداللّه(عليهالسلام) قال: لما قدم علي بن الحسين وقد قُتل الحسين بن علي(صلوات اللّه عليهما) إستقبله إبراهيم بن طلحة بن عبيداللّه وقال: يا علي بن الحسين من غلب؟ وهو يغطّي رأسه وهو في المحمل قال: فقال له علي بن الحسين: إذا أردت أن تعلم من غلب و دخل وقت الصلاة فأذّن وأقم»[۱] ؛ يعنی اذان و اقامه بگو تا معلوم شود كه «اشهد أن محمداً رسول اللّه» به بلندای جهان بشريت، طنين انداز است و فرهنگ او سر تا سر گيتی را در می نوردد.
[۱]بحار الانوار ج۴۵ ص۱۷۷
وحی و نبوت در قرآن ص۱٨٩
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
#تفسیر_قرآن_جلسه_۳۳
⚜️🔹نام سوره: انفال
⚜️🔹شماره آیه:《۳۳》
#آیه: وَ مَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِيهِمْ وَ مَا كَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهم يَسْتَغْفِرُونَ.
#ترجمه: ولى (اى پیامبر!) تا تو در میان آنها هستى، خداوند آنها را مجازات نخواهد کرد. و (نیز) تا (گروهى از آنها) استغفار مى کنند، خدا
عذابشان نمى کند.
#تفسیر_آیه:
در آیات گذشته دو ایراد از ناحیه مخالفان به پیامبر(صلى الله علیه وآله) شد که یکى از آنها باطل بودنش واضح بوده، لذا قرآن به پاسخ آن نپرداخته، و آن این که گفتند: ما اگر بخواهیم مى توانیم مثل قرآن را بیاوریم. مسلماً این یک ادعاى کاذب و تو خالى بود و اگر مى توانستند حتماً آورده بودند، بنابراین نیازى به پاسخ نداشته است.
ایراد دوم آنها این بود که: اگر این آیات حق است و از طرف خدا است پس ما را مجازات کند و بلا بر ما فرود آرد. قرآن در سومین آیه مورد بحث به آنها چنین پاسخ مى دهد:
هیچ گاه خداوند آنها را مجازات نخواهد کرد در حالى که تو در میان آنها هستى (وَ ما کانَ اللّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فیهِمْ).
در حقیقت وجود پر برکت تو که رحمة للعالمیناست، مانع از آن خواهد بود که بر این گناهکاران بلا نازل گردد، و همانند اقوام گذشته که به طور دسته جمعى و یا انفرادى با وسائل مختلف از میان رفتند، نابود گردند.
پس از آن اضافه مى کند: همچنین خداوند آنها را مجازات نخواهد کرد در حالى که استغفار کنند (و از او تقاضاى عفو نمایند) (وَ ما کانَ اللّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ).
در تفسیر این جمله، مفسران احتمالاتى داده اند:
بعضى گفته اند: منظور این است که: بعضى از مشرکان بعد از گفتن جمله آیه قبل از گفتار خود پشیمان شده اند و عرضه داشته اند: غُفْرانَکَ رَبَّنا: خدایا ما را بر این گفتار ببخش ! و همین سبب شد که حتى بعد از خروج پیامبر از مکّه گرفتار بلا و نابودى نشوند.
جمع دیگرى گفته اند: این جمله اشاره به باقیمانده مؤمنان در مکّه است; زیرا پس از هجرت پیامبر جمعى که قادر بر هجرت نبودند همچنان در مکّه باقى ماندند و وجود آنها که پرتوى از وجود پیامبر(صلى الله علیه وآله) بود مانع از نزول عذاب بر مشرکان مکّه شد.
این احتمال نیز وجود دارد که این جمله، مفهوم یک جمله شرطیه را دارد، یعنى اگر آنها از کردار خود پشیمان شوند و به درگاه خدا روى آرند و استغفار کنند مجازات الهى از آنها برداشته خواهد شد.
در عین حال جمع میان این احتمالات در تفسیر آیه نیز بعید نیست، یعنى ممکن است آیه اشاره به همه اینها باشد.
در هر حال، مفهوم آیه اختصاص به مردم عصر پیامبر ندارد، بلکه یک قانون کلى درباره همه مردم است. از این جهت در حدیث معروفى که در منابع شیعه از حضرت على(علیه السلام) و در منابع اهل تسنن از شاگرد على(علیه السلام)، ابن عباس نقل شده مى خوانیم: کانَ فِی الأَرْضِ أَمانانِ مِنْ عَذابِ اللّهِ وَ قَدْ رُفِعَ أَحَدُهُما فَدُونَکُمُ الآْخَرَ فَتَمَسَّکُوا بِهِ... وَ قَرَأَ هذِهِ الآیَةَ:
در روى زمین دو وسیله امنیت از عذاب الهى بود: یکى از آنها (که وجود پیامبر بود) برداشته شد. هم اکنون به دومى (یعنى استغفار) تمسک جوئید... سپس آیه فوق را تلاوت فرمود .
از آیه فوق و این حدیث، روشن مى شود: وجود پیامبران وسیله مؤثرى براى امنیت مردم در برابر بلاهاى سخت و سنگین، و پس از آن استغفار و توبه و روى آوردن به درگاه حق، عامل دیگرى است.
اما اگر عامل دوم نیز بر چیده شود جوامع بشرى هیچ گونه مصونیتى در برابر مجازات هاى دردناکى که به خاطر گناهانشان در انتظار آنهاست نخواهند داشت.
این مجازات ها در شکل حوادث دردناک طبیعى، و یا جنگ هاى خانمانسوز و ویرانگر، یا اشکال دیگر، آشکار مى شوند، همان گونه که انواع مختلف آن را را تا کنون دیده یا شنیده ایم.
در دعاى کمیل که از حضرت على(علیه السلام) نقل شده مى خوانیم: أَللّهُمَّ اغْفِرْ لِىَ الذُّنُوبَ الَّتِى تُنْزِلُ الْبَلاءَ: خداوندا! گناهانى را که مایه نزول بلاها مى شود بر من ببخش.
این تعبیر نشان مى دهد اگر استغفار نباشد بسیارى از گناهان مى توانند سرچشمه نزول بلاها شوند.
ذکر این نکته نیز لازم است که منظور از استغفار، گفتن و تکرار جمله خدایا مرا ببخش یا أَللّهُمَّ اغْفِرْ لِى نیست، بلکه روح استغفار یک حالت بازگشت به سوى حق و آمادگى براى جبران گذشته است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری