سروش خود را نشو و نما یافته در فضای اسلام و باورهای این دین می داند و شناخت معنویت خویش را از این دریچه معرفی می نماید و همواره سخن از خدای محمد – که درود خدا بر و خاندانش باد – می گوید، اما بناگاه در مواجهه با بلیّه کرونا و ابهامات عوام در برابرآن در دامان « دئیزم» می غلطد و خدا را در مسندی دور از ایجاد و رفع این امور می نشاند و می گوید خدا به هر دردی نمی خورد .
شاید با استقصایی ناقص بتوان تناقضات قول و فعل دکتر سروش در طول این ایام و فصول فکری و معرفتی را به حدی از تظافر و تواتر رساند که از ارزش و اعتبار علمی آن چیزی در خور باقی نماند اما همه این ها چنان که پیشتر بیان شد چندان با ذات روشنفکری مدرن در تنافی نیست ؛ افسوس در این ساحت مربوط به رویگردانی از ساحت اخلاق علمی است که بر مواضع متاخر جناب ایشان بیش از پیش سایه افکنده است .
آنانی که سخنرانی سال 1371 دکتر سروش در دانشگاه اصفهان و هَمز و لَمز بدور از ساحت اخلاق و ادب ایشان به شیخ عباس قمی و برخی ادعیه ماثوره را بیاد دارند و گمان می کردند که این رویکرد ناعالمانه شَطَحی بود در دوران عدم بلوغ رفتاری و بازتابی از منازعت قبض و بسطی با پاره ای از علما ، امروزه و با مشاهده نظرات بی وزن و ورز ایشان در موضوعاتی چون شفاعت و توسل و دیانت و شریعت و انتسابات مملو از " هیچ " و "هرگز " به عقل و نقل ، عمق حرکت رو به افول اخلاق علمی و عوام زدگی مفرط را در این روشنفکر سالهای نه چندان دور در می یابند .
نزدیک به سه دهه پیش دکتر سروش علی رغم همه اختلافات ، جلساتی را با برخی طلاب در قم داشت و این مراوده و مباحثه علمی تا حد زیادی جلوی خطاهای فاحش در نقل و نظر را از وی باز می ستاند اما افسوس که دیرزمانی است مخاطبان وی را غالباً افرادی تشکیل داده اند که نه تنها ابهامات تاریخی و تفسیری یا کلامی و فلسفی خود که حتی حکم شرعی اعمال خویش را از وی استفتاء می نمایند .
عجیب تر آنکه دکتر سروش که خود به خوبی می داند مرد صاحب رای در همه علوم دین نیست اما همچون مرجعی ذوفنون به همه سوالات در همه موضوعات دینی پاسخ می گوید و به زبان حال می گوید :
گفت من مستسقی ام آبم کِشد گرچه می دانم که هم آبم کُشد
و چون مستسقی که نیک می داند این شرب مدام او را به کشتن می کشاند نمی تواند از کشش این میل علامه تلقی شدن دست کشیده همه سائلان را از فیض پاسخهای پر از قطع و بتّ سیراب می سازد تو گویی همه دانی جامع معقول و منقول از مادر گیتی زاده شده که به نیکی جاهلان عالم نما را در جای خویش می نشاند .
کافی است تاملی در سخنان سالهای اخیر وی در خصوص خطای تاریخی شیعه در مقوله لعن و تحریف قرآن ، شأن و مرتبت معصومان در تفکر شیعیان نخستین ، شان شفاعت ، یا همین مدعای کرونائی فقدان هر نوع دلیل عقلی و نقلی در شنوایی اولیاء دین از کلام زائران و تقدس مشاهد مشرفه و مانند اینها بیندازید تا مبهوت این فرگشت فکری گردید که این سخنان نه از لسان فردی از پیروان ابن تیمیه که از زبان کسی که سالیانی دراز است در خلوت و جلوت از «سمیع» و «بصیر» و «هُش» بودن جمادات و نباتات سخن رانده و بر مستمعان از زبان مولوی با کلامی به غایت آهنگین برخوانده :
ما غریبان فراقیم ای شهان بشنوید از ما الی الله المآب
هم ز حق رستیم اول در جهان هم بدو وا می رویم از انقلاب
تنها و تنها مشاهده فیلم کوتاه نقد مفاتیح و تفسیر کودکانه «انزع البطین» در زیارت امیرمومنان علیه السلام و یا تمسخر و تعریض وی به کلام حجه الاسلام انصاریان و نقل مضحک کلام ایشان شاهدی روشن بر عمق این عوام زدگی است که در جمعی به ظاهر فرهیخته داد سخنی تا این حد بی مایه در خصوص فقدان سند یاران عجمی امام عصر سر می دهد و مع الاسف احدی از آن جمع عوام به بیان یا بنان سوالی کوچک در تشکیک این مدعای سست اظهار نمی دارد .
و اینجاست که در ختامت این مسیر فرودست و در ماجرای کرونا این علامه فرنگ نشین در قامت یک جامعه شناس همه دان از حال و هوای ایران و بخصوص شهر قم چنان بی لکنت و تردید سخن می راند که تو گویی سالهاست در چهارمردان و یخچال قاضی و سنگ بند می زِیَد و در برابر سوال سائل نادان یا مغرض، سخن از عدم قرنطینه سیاست مآبانه این شهر بزبان می راند و بی هیچ دلیل و مدرکی این امر را نتیجه غلبه نظر مداحان و عالمان بر دیدگاه حکومت تلقی می نماید .
در نهایت باید افسوس خورد که فردی که سالها در این کشور برای رشد و شکوفایی فکری وی هزینه شد در نهایت با رفتن از ایران شهر اندیشه صائب به دهات فرنگ خود را به چنین مقصد و سرانجامی کشانده و به نصیحت مقتدای خود مولوی گوش نسپرده که :
ده مرو ده مرد را احمق کند عقل را بی نور و بی رونق کند
قول پیغمبر شنو ای مجتبی گور عقل آمد وطن در روستا
#مباحث معرفتی کرونا
📝 حجت الاسلام و المسلمین روح الله حبیبیان
@meshkatnoor🔴
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پرونده
#بازنشر
🔸حجتالاسلام دکتر #محمدصفر_جبرئیلی در گفتگویی بیان کرد:
🔰 نقش خدا در حیات بشری
⚜️ مشروح گفتگو:
🌐 iict.ac.ir/hayatbasharii
#کروناویروس
#پژوهش_تعطیل_شدنی_نیست
#با_یاری_خدا_کرونا_را_شکست_میدهیم
🆔 @iictchannel
هدایت شده از شريفي
✔️فایل صوتی
🔸️نقد آفات و خرافات دکتر سروش(1):
🔸قسمت اول: از "کچل شکمگنده" تا "موحد عالم"!
🔹جناب دکتر سروش در سخنرانيهايي با عنوان "آفات و خرافات" براي چندمين بار مدعي است که سالانه هزاران شيعه، از عالم و عامي، فقط به خاطر تعبد به زيارات و اعتمادي که به کتاب مفاتيح الجنان دارند، و بدون آنکه آگاهي از معناي کلماتي که ميگويند، در زيارت امام علي او را با عنوان "کچل شکمگنده" خطاب کرده و به او سلام ميدهند! و اين عمق نفوذ جهل و خرافات در جامعه شيعي را نشان ميدهد و به همين دليل اصلاح دين از چنين خرافاتي را يکي از وظايف اصلي روشنفکران ميداند؛
✔️استاد احمدحسین شريفي در اين سخنراني به نقد اين سخنان و دفاع از آن زيارتنامه پرداخته است و نشان میدهد سخنان دکتر سروش نه خرافه ستیزی که خرافه پردازی است؛ نه تنها اصلاحگری دینی نیست که اغواگری دینی است.
✔️البته قضاوت درباره استحکام دلايل بر عهده مخاطبان عزيز است.
✅تفصيل مباحث را ميتوانيد از کانال استاد شريفي در پيامرسان ايتا دنبال کنيد. 👇👇
🆔️https://eitaa.com/AH_sharifi
📚پشه و نمرود
🔰از جمله اضلاع مهم تمدن غرب جدید که در ماجرای کرونا باید مورد بازخوانی قرار گیرد، نظام اخلاقی آن است. نظامی که فراتر از توصیه ها و دستورات، متکی به تفسیر ما از معرفت، هستی و انسان است. برای نمونه فقط به برخی از مبانی مهم معرفت شناختی غرب جدید و پیامدهای آن در اخلاق اشاره میکنیم.
✅سوبژکتیویسم دکارتی و به طور کاملتر آن کانتی ، از ارکان رئیسی تمدن غرب جدید است. از واضح ترین تأثیر سوبژکتیویسم، ذهنی شدن مفاهیم مرتبط با واقعیات، از جمله ارزشهای اخلاقی بود که نتیجه آشکار این دیدگاه، نسبیت اخلاق است. اخلاق که روزگاری رابطه واقعی میان فعل و سعادت را جستجو میکرد در حد پسندها و ناپسندهای شخصی یا عرفی ، سلیقه ها و خوشایندها تنزل یافت. دیگر هیچ معیاری برای ارزیابی گزاره های اخلاقی وجود ندارد. هر انتخاب اخلاقی از نظر خود افراد معتبر و محترم است.
✳️از سوی دیگر نگرش پوزیتویستی که فقط گزاره های تحلیلی و آزمون پذیر را به رسمیت میشناخت، فاتحانه گزاره های دین و فلسفه را بیمعنا معرفی و در نتیجه مرجعیت معرفتی دین را انکار کرد. تغییر در مفهوم عقل و به زمین کشاندن عقل قدسی سبب تفسیر ناقصتری از عقل شد که در دهه های اخیر ، به خرد خودبنیاد موسوم گشت. اینهمه به انضمام انگاره بی رتباطی میان هست و باید، شکل گیری اخلاق سکولار و بی اعتنا به دین را دربرداشت و بسیاری، آن را از دستاوردهای فاخر قرون اخیر دانستند. مژده به رهایی اخلاق از تنگنای دین!
✳️رهاورد نگرش نسبی گرا به اخلاق، آن بود که دیگران را نباید قضاوت کرد، همگان را باید در آنچه اخلاقی میدانند آزاد گذارد و نسبت به انتخاب های اخلاقی دیگران که موافق رأی ما نیست، تساهل و تسامح داشت. اینها همه از افتخارات نگرش اخلاقی مدرن شمرده می شد.
❇️انتقادات نگرش های پست مدرن به مدعیات مدرنیسم، اخلاق را نجات نداد، بلکه آن را در مرحله جدیدتری وارد ساخت. انکار فراروایت و قواعد کلی در معرفت شناسی و روش شناسی، نظام اخلاقی را نیز در امان نگذاشت. نتیجه پست مدرنیسم، کثرت گرایی و انکار اصول قطعی بود و این امر به رسمیت شناختن هر نوع برداشت اخلاقی و پرهیز از ارزش داوری ها را به دنبال داشت.
❇️ویروس کرونا و اتفاقات اخیری که در جوامع غربی در حال رویدادن است، نظام اخلاقی غرب جدید، را در برابر آزمون مهمی قرار داده است. برای نمونه در هفته های اخیر «شماری از سالمندان مبتلا به کرونا به حال خود رها میشوند تا بمیرند، زیرا ایشان هزینه بیشتر و سود کمتری برای جامعه دارند.» ، «میان بیماران تبعیض برقرار است، برخی به سفارش از مقامات بالاتر، درمان جدی و گروهی دیگر از امکانات درمانی محروم میشوند» ، «برخی افراد اقدام به سرقت ماسک و تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی میکنند» ، «کشوری محموله ماسک کشور دیگری را می دزدد»، «برخی افراد با آگاهی از ابتلای خود به بیماری، قرنطینه را رعایت نمیکنند و سبب بیمار شدن دیگر افراد میشوند» ، و ...
🔰اکنون نظامهای اخلاقی غرب مدرن و پست مدرن باید به این سوالات پاسخ دهند که آیا باز هم مدعی هستند این رفتارها از نظر خود افراد خوب بوده است؟ آیا هنوز هم هر انتخاب اخلاقی را روا میداند؟ آیا همچنان قضاوت کردن درباره کار کسی که محموله ماسک را دزدیده یا اکسیژن سالمندان را قطع کرده است، را ناروا میشمارند؟ آیا با این برخوردها نیز باید با تساهل و تسامح برخورد میکنند؟ اگر یکی از قربانیان از بستگان نزدیک ایشان باشد، هم با همین به اصطلاح بلندنظری! برخورد میشود؟
📕اینها گوشه ای از تناقضات نظری و ناکارآمدی نظام اخلاقی غرب جدید است که داعیه نجات بشر را دارد.
ادامه دارد...
👤عبدالله محمدی
عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
@meshkatnoor🔴
هدایت شده از ح.ر
امر مؤکد امام جامعه به مجموعه های پژوهشی در عرصه های مختلف:
شما «باید» یک گروه مشاورهى محتوایى از مناسبترین شخصیتهایى که امروز مىتوانید پیدا کنید، داشته باشید؛ مثلاً از «آقاى مصباح» دعوت کنید و «اصرار» هم بکنید؛ یا مثلاً از «شاگردان آقاى مصباح» دعوت کنید. خوشبختانه یکى از موفقیتهاى آقاى مصباح یزدى در قم این است که ایشان «برخلاف خیلى از فضلاى ما» که فضلشان در خودشان منحصر مانده، فضلش در «شاگردانِ خوب» سرریز شده است.
هدایت شده از کتابشناخت
معرفی کتاب معنویت گرایی جدید (مؤلفه های مفهومی، لوازم اعتقادی و نشانه های گفتمانی) .mp3
3.81M
🔶پادکست(فایل صوتی) معرفی کتاب : معنویت گرایی جدید (مؤلفه های مفهومی، لوازم اعتقادی و نشانه های گفتمانی)
🔹نویسنده: دکتر احمد شاکر نژاد
🔳تهیه کننده: پژوهشکده اخلاق و معنویت
🔳کاری از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅بشنوید
#پادکست
#معرفی_آثار
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/420
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هوالحکیم
🔴 مناجات ودعای کمیل ما را که هر فرازش مملو ازمعارف است مسخره می کردن !
💥درتحلیل صحنه های این فیلم درمانده شدم و به قرآن مراجعه کردم آیه عجیبی آمد !
🌹« وَلَقَدْ أَرْسَلْنَآ إِلَىٰٓ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَآءِ وَالضَّرَّآءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ »
🌷« و بیتردید ما به سوی امتهایی كه پیش از تو بودند [پیامبرانی] فرستادیم؛ پس آنان را [چون با پیامبران به مخالفت و دشمنی برخاستند] به تهیدستی و سختی و رنج و بیماری دچار كردیم، تا [در پیشگاه ما] فروتنی و زاری كنند » ( ۴۲ انعام)
🔻 124 هزارپیامبر برای هدایت و سعادت بشر مبعوث شدن و رنج ها کشیدن !
❇️ قدرت طلبها درمقابل ادیان الهی که نسخه هدایت بشراست ایستادن، بعثت همه انبیاء توسط پیامبرقبلی بشارت داده شده بود اماجُهال و متعصبین درهر مقطعی در مقابل این حقیقت ایستادند وازپذیرش مرحله کامل تر دین سرباز زدند !
❇️ درهرمرحله هدایت بشرایستادن ومرحله بعد را منکرشدند و برای ماندن دین را تحریف کردن و بیش ازهزارسال درمثلث قدرت وثروت وکلیسا بشریت رابه اسارت جهل گرفتند !
✅ و درنهایت 3 - 4 قرن اخیرانسان محوری را جایگزین خدامحوری کردند و... !
✅ خواهشا دراین فیلم تأمّل کنیم !
✅ آیا خدا جویی وعجز بشر درمقابل خدا و فطرت و... قابل انکاراست ؟
✅ آیا #کرونا بشریت را ری استارت میکند ؟!
✍️بهزادزارع @meshkatnoor🔴
☠️پاسخ به شبهات کرونایی کلیپ من زئوس هستم که اخیرا به صورت وسیع در فضای مجازی نشر داده شده است. به دلیل موهن بودند کلیپ از انتشار خود آن معذور هستیم . 👹
🖤خلاصه شبهات : ☠️ ایران موجب انتشارکروناازطریق چین به تمام جهان شده است😯
☠️ایران آمریکارامتهم به انتشارکرونادرجهان کرده است واین غیرممکن است🤔
☠️رهبرمعظم ایران: شیاطین جنی به آمریکابرای آلوده کردن ایران به کروناکمک کرده اند🤔
☠️چطور علماء مسلمان لفظ شیطان رادراحادیث برمیکروب تطبیق می دهند🤔
☠️ازمیکروب در روایات خبری نیست بلکه غربیها آن راکشف کردند🤔
پاسخ هایی کوتاه:
🛑شایعه کردندایران وچین دیراعلام کردندوباعث پخش ویروس به تمام دنیاشدند۰
شاید چین دیراعلام کرده باشداماچنانکه گفته می شودایران فورا دو روز قبل ازانتخابات مجلس اعلام کردو حتی به مشارکت مردم خوددرانتخابات ضربه سختی واردکرد.
🛑شواهدحاکی ازآن است که قبل ازایران ، این ویروس در برخی کشورهای دیگر که پروازهای خود به چین را متوقف نکرده بودند، وجود داشته است.
🛑قبل ازاینکه ایران ازاحتمال دست داشتن آمریکا درانتشاراین بیماری سخن بگوید،برخی مقامات خودآمریکا،چین وروسیه ازاحتمال آن صحبت کردند،و همه می دانند ساخت بمبهای میکروبی و حمله بیولوژیک دربرنامه های نظامی آمریکا وجود دارد.
🛑اما اینکه رهبرمعظم انقلاب فرمودندشیاطین جن وانس یکدیگر را یاری می کنند، امر مسلم قرآنی است ( ان الشیاطین لیوحون الی اولیائهم / انعام 121) و البته ایشان نگفتند که عامل این بیماری جن بوده است و یا این که جنیان با سرویسهای اطلاعاتی غرب مرتبط هستند .
🛑درآموزه های دینی شیطان به هرموجود آزاردهنده و موذی گفته می شود و دراحادیث به جای میکروب به کار رفته است و مسلما قبل از پاستور، اسلام ازمیکروبها صحبت کرده است.
🛑دستورات بهداشتی اسلام راببینید،ما درصدراسلام حمام و دستشویی داشتیم درحالی که درغرب وحشی خبری ازحمام و دستشویی تا قرون اخیرنبوده است.پیامبراکرم صلوات الله علیه وآله لباسهای خود را درآب جوش برای ضدعفونی قرار می دادند و برای جلوگیری ازانتشاربیماری های مسری سفارشی شبیه به قرنطینه دارند.
😱وحشتناک تر ازکرونا ویروس دشمنی بااسلام و انقلاب است که دشمنان درحال انتشارآن درجهان هستند👿 ✍️ حجت الاسلام داود اسفندیاری @meshkatnoor🔴
هدایت شده از احمدحسین شریفی
نقد آفات و خرافات دکتر سروش(۱): از "کچل شکم گنده" تا "موحد عالم".mp3
6.31M
🎤فايل صوتي
🔸نقد آفات و خرافات دکتر سروش:
🔸قسمت اول: از "کچل شکمگنده" تا "موحد عالم"
✅کانال استاد احمدحسين شريفي
🆔https://eitaa.com/AH_sharifi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"هنر گفتگو با خدا در مناجات شعبانیه"
بخش اول:مبنای معرفتی مناجات شعبانیه #مناجات_با_خدا #رفاقت # فایل صوتی حجت الاسلام دکتر الهی_راد ، عضو هیات علمی گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی https://www.instagram.com/elahirad_ir/ کانال بنیان https://eitaa.com/elahirad_ir @meshkatnoor🔴
هدایت شده از شريفي
🔸نقد آفات و خرافات دکتر سروش:
🔸قسمت دوم: شيطان: خرافه يا واقعيت(1)
🔹جناب دکتر سروش در بحث از خرافات ديني مدعياند که يکي از اظهر مصاديق خرافات ديني، اعتقاد به وجود شيطان است! و را شيطان محصول قوه خيال آدمي میدانند؛ و شیطان را چيزي جز نفس اماره نمیدانند؛
✅استاد شريفي در ضمن چند جلسه به نقد و بررسي مدعا و دلايل ايشان پرداختهاند که به ترتيب تقديم مشتاقان اين دسته از مباحث ميشود؛
در جلسه نخست ضمن بيان دقيق مدعاي جناب دکتر سروش؛ به تبيين پيشفرضهاي بحث شيطانشناسي ميپردازند
تفصيل مباحث را ميتوانيد از کانال استاد شريفي در پيامرسان ايتا دنبال کنيد👇👇👇
🆔https://eitaa.com/AH_sharifi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم ماجرای یه دانشمنده که از یه تهدید جدی بهترین استفاده رو میکنه. خیلیا با شنیدن کلمه قرنطینه تو وجودشون استرس ایجاد میشه. اما به خودمون بستگی داره چه نگاهی نسبت به قرنطینه نشون بدیم. دانشمند قصه ما از جمله افرادی بود که با همه ی بهانه های موجود ؛ اون تهدید جدی رو به فرصت تبدیل کرد. ✅ یک فرصت استثنایی ✅ نویسنده و کارگردان: قاسم خسروی @meshkatnoor🔴
————————🦠🤼♀️————————
مصاف کرونایی علم و دین؛افسانه یا واقعیت؟!
☑️صحنه دوئل تمام عیاری را که برخی میان علم و دین ترسیم می کنند، نه در اسلام و نه در مسیحیت نمی تواند واقعی باشد – البته برخی ناسازگاری ها قابل انکار نیست.
اسلام و مسیحیت در شکل گیری علم موثر و مشوق بوده اند و از همین جاست که تعدادی زیادی از اندیشمندان متدین اند.
اندک تورقی در منابع تاریخ تمدن و علم همچون آثار ویل دورانت ، گوستاولوبون و جورج سارتن بوضوح از این امر پرده برمی دارد که ادیان بویژه اسلام چه خدمات بزرگ علمی داشته اند.
☑️"تیر علم همیشه به هدف می خورد"، " فرایند علمی با آزمایش های دقیق و بدون دخالت مفروضات ذهنی به پیش می رود" و " علم قدرت نفی و اثبات هرچیزی را دارد" و ... همگی از باورهای غیر متخصصان نسبت به علم است.
اما خود اندیشمندان و فیلسوفان علم، ضمن ارج نهادن به یافته های علمی، چنین نگاه خوشبینانه ای به علم ندارند و حتی برخی همچون پل فایرابند، فیلسوف علم آلمانی، معتقدند اساسا دلیلی بر برتری علم جدید بر علم ارسطوئی و حتی «سحر» وجود ندارد.
☑️اما نکته جالبتر آنکه برخی در جریان کرونا، علم را پیروز میدان می دانند که دین را به انزوا و اماکن دینی را به تعطیلی کشانده است.
لکن باید توجه کرد که علم بازنده میدان است آن هم نه به دین، بلکه به خودش و انتظاراتی که از علم وجود داشت و به سرمایه های کلانی که در طول چندین قرن به پای پیشرفت آن ریخته شده بود. علم بعد از آنکه طعم شیرین دستیابی به بالاترین قله پیشرفت را با افتخار مزمزه می کرد، با ویروسی مواجه شده که در مدت زمان کمی تلفات بالایی گرفته و از ارائه راه حل علمی برای خلاصی آن ناتوان است و اغلب روش های کارساز ، روش های مرسوم پیشاعلمی مانند قرنطینه و فاصله گذاری است.
✅🔚در وضعیت فعلی نه تخطئه دین کار صحیحی است و نه تخطئه علم!
شاید اقداماتی از این دست، از سوی افرادی با انگیزه های خاص انجام می گیرد، لکن آنچه امروز امید را در کشور با وجود تحریم و مدیریت ضعیف زنده نگه داشته، انسجام دین و علم، همیاری روحانی و پزشک و همه جامعه اسلامی برای کمک به یکدیگر در مواجه با این مصیبت است و فقدان همین انسجام در کشورهایی با اقتصاد و تکنولوژی برتر، مشکلات بیشتری را با خود به همراه آورده است.
📝 حجت الاسلام جواد قلی پور ؛ دانشجوی دکترای کلام اسلامی @meshkatnoor🔴
تاثیر بحران شیوع کرونا بر اعتقادات مذهبی مردم
🔹۴۸.۴ درصد پاسخگویان گفته اند در روزهای شیوع کرونا اهمیت دین و خداوند برای آنها نسبت به قبل تغییری نکرده است. ۴۷ درصد مردم گفته اند در ایام کرونا، اهمیت دین و خداوند برای آنها نسبت به قبل بیشتر شده است. فقط ۳.۵ درصد گفته اند این اهمیت نسبت به گذشته کمتر شده است. ۱.۱ درصد هم به این سوال پاسخ ندادند.
🔹اهمیت دین و خدا در دوران کرونا برای زنان در مقایسه با مردان بیشتر از قبل شده است. بیشتر شدن اهمیت دین و خدا نسبت به قبل در میان افراد بالای ۵۰ سال بیشتر از سایر افراد و برای افراد دارای تحصیلات غیر دانشگاهی بیشتر از افراد دانشگاهی مشاهده میشود.
🔹نظرسنجی به صورت تلفنی و با جامعه آماری افراد بزرگسال (بالای ۱۸ سال) در سطح ملی و حجم نمونه ۱۵۶۳ در تاریخ ۲۴ تا ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ اجرا شده است./ایسپا @meshkatnoor🔴
🔸 *آیا معصومان.ع. صدای زائران را می شنوند و حاجتشان را برآورده می سازند ؟*
🔹پاسخ عرفانی به شبهه دکتر سروش
🎙حجت الاسلام دکتر محمد جواد رودگر
#کروناوپساکرونا
#پاسخ_به_شبهات👇👇👇 @meshkatnoor🔴
هدایت شده از محمدجواد
AUD-20200417-WA0031.m4a
15.09M
🔆 سیاست یک بام و دو هوا در ایام کرونایی
❇️ نمونه ای از سیاست یک بام و دو هوا این است که برخی وقایع اگر در جمهوری اسلامی ایران اتفاق بیفتد، از سوی غرب گرایان به عنوان مخالفت با علم و نقض حقوق بشر معرفی می شود. اما اگر همان واقعه در ایالات متحده آمریکا اتفاق بیفتد این غربگرایان هیچ نقدی و اشکالی را مطرح نمی کنند.
📡 به این خبر که خبرگزاری یورونیوز فارسی امروز یکشنبه از آمریکا گزارش داده است، دقت کنید:
اعتراض به قرنطینه در آمریکا؛ ترامپ از «زیاده روی» فرماندارها انتقاد کرد.
تظاهرکنندگان در بسیاری از ایالت های آمریکا روز شنبه خواستار رفع محدودیت های اعمال شده برای مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا شدند.
شرکت کنندگان در تظاهرات روز شنبه که اغلب آنها را هواداران دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تشکیل می دادند به اجرای قرنطینه اعتراض کردند.
رئیس جمهوری ایالات متحده که از تظاهرکنندگان حمایت کرده است روز جمعه در صفحه توئیتر خود خواستار «آزادسازی» چند ایالتی شد که فرمانداران دموکرات آنها محدودیت هایی را برای مقابله با شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» به اجرا گذاشته اند.
دونالد ترامپ همچنین گفته است که از نظر او برخی فرمانداران در اعمال محدودیت «زیاده روی» کرده اند.
طرفداران ترامپ که تظاهرات کرده اند، می گویند:
ما در آمریکا حقوقی داریم که در قانون اساسی بر آن تاکید شده است. ما حق داریم کار کنیم، حق داریم امرار معاش کنیم، حق داریم آزادانه تجمع کنیم. این حقوق را نمی توان بر پایه دلایل علمی ناقص نقض کرد.
‼️دقت کنید که ترامپ و طرفداران وی، سیاست قرنطینه و محدودیت های اجتماعی را محکوم می کنند و آن را افراط معرفی می کنند و به تحقیقات علمی که پشتوانه متخصصان برای تأکید بر اجرای محدودیت های اجتماعی در کنترل کرونا است، می تازند و آنها را زیر سؤال می برند.
❇️اما آیا از غربگرایان ایرانی صدایی شنیدید که ترامپ و طرفداران وی را ناقض حقوق بشر و مخالف علم و عامل شیوع کرونا معرفی کند؛ با این که آمریکا در مقایسه با دیگر کشورها، در صدر جدول شیوع کرونا و مرگ بر اثر آن است.
❓❓حالا فرض کنید همین حوادث در جمهوری اسلامی ایران رخ می داد. آیا غربزدگان سکوت می کردند.
اما چه شد که علیرغم این که رهبر انقلاب و مراجع عظام و روحانیت که از ابتدای شیوع کرونا در ایران، بر اجرای توصیه های پزشکی تاکید داشتند و در راستای این توصیه ها، مساجد و حرم های مقدس را تعطیل کردند، مورد هجمه دلباختگان غرب قرار گرفتند. غربگرایان، اسلام و جمهوری اسلامی و روحانیت شیعه را به مخالفت با علم متهم کردند و آنها را مسئول شیوع بیماری کرونا معرفی کردند.
🔆 پرسش ما این است که این غربزدگان چرا اکنون به اعتراض نمی پردازند و سیاست های ترامپ و دیگر سران آمریکا را محکوم نمی کنند و چرا آنها را مخالف علم و ناقض حقوق بشر و عامل گسترش کرونا معرفی نمی کنند⁉️
🔆و این است سیاست یک بام و دو هوای غرب پرستان در ایام کرونایی در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران و نظام لیبرال سرمایه داری غربی
📝 حجت الاسلام دکتر جواد گلی #کرونا و پساکرونا
#پاسخ_به_شبهات @meshkatnoor🔴
🔥جنایت علیه تمدن💥
🔶اگر نگوییم بزرگترین، می توان به یقین ادعا کرد یکی از بزرگترین جنایاتی که غرب و غرب پرستان در سدۀ اخیر بر بشریت رواداشتند، تغییر و تحریفِ تعریفِ تمدن، انسان متمدن، توسعه و پیشرفت است.
حقایقی از جنس توحش، هواپرستی، ترور، جنایت، بردگی جنسی، ولنگاری فرهنگی و ... با روکشی زرین به نام حقوق بشر ، توسعه، آزادی و پیشرفت، نماد تمدن جازده شدند و حیوانات وحشیِ کروات زدۀ اتوکشیده نماد انسان متمدن معرفی گردید.
⬛️ در مقابل انسان های مظلوم -به ویژه مسلمانان- به اتهام جهان سومی، وحشی و تروریسم بودن، از خانه و کاشانه خود اخراج شده، یا خانه هایشان بر سرشان ویران گشته و فرزندانشان در برابر چشمانشان به فجیع ترین وضعیت پرپر شدند، آن هم توسط انسان های متمدن -بخوانید حیوانان وحشی انسان نما-
✅ «انسانی که از مرحلۀ حیوانی گذر کرده، به مرحلۀ عقلانی می رسد، زمام گفتار و رفتار و کردار او را عقل به عهده می گیرد و در این حال، چنین انسانی امنیت و نظم را حاکم می کند و به دنبال حاکمیت امنیت و نظم، عناصر و عوامل تمدن در چارچوب برنامۀ الهی شکل می گیرد و در واقع، انسان متمدن در این معنا انسان الهی است که در تمام اعمال و رفتار اجتماعی و فردی خود جز با قانون خدا زیست نمی کند.» (آیت الله جوادی آملی، انتظار بشر از دین، ص 49)
اگر بخش دوم این سخن را هم نادیده بگیریم و انسان متمدن را انسان الهی ندانیم، قطعا نمی توانیم بخش اول آن را انکار کنیم و حیوانهای انسان نما را انسان متمدن بخوانیم.
🔸 طبق کدام عقل و منطق دزدی مدرن، لگدمال کردن کرامت انسانی، طبقه بندی افراد به شهروند درجه یک (سفید پوستان) و دو (رنگین پوستان) در دریافت حمایت های پزشکی، گرگ بارآوردن انسانهایی که لایق خلافت الهی اند و... تمدن بشمار می آیند!!!
👌 درست است! اینها همه نمادهایی از تمدن بشری بریده از وحی و آسمان است.
👈 کرونا با همۀ بدی هایی که داشت و خسارتهای جانی و مالی که برای جوامع به بار آورد، ولی این حُسن را نیز به همراه داشت تا عده ای فرق تمدن و توحش را فهم کنند! اگر فهم کنند!
📝 حجت الاسلام سید ابوالقاسم کاظمی شیخ شبانی؛ دانشجوی دکتری کلام اسلامی #کرونا و پساکرونا
#پاسخ_به_شبهات @meshkatnoor🔴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈حکایت یک آتئیست که از خداوند برای مسلمان شدن خود، نشانه می طلبد .😀😀😀 👈 همچنین،این حکایت همه کسانی نیز هست که در این روزها می گویند چرا این همه دعا کردیم که کرونا برطرف شود و نشد!!! @meshkatnoor
🔆 توافق علم و دین در زمینه فواید جسمانی روزه
✅در قرآن مجید دربارۀ روزه گرفتن چنین آمده است:
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ أَيَّاماً ...فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْراً فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ »(بقره، 183-184)
«اى افرادى كه ايمان آورده ايد، روزه بر شما واجب شد، همان گونه كه بر كسانى كه قبل از شما بودند واجب شده، تا پرهيزكار شويد. ... و كسى كه كار خير را پذيرا شود براى او بهتر است، و روزه داشتن براى شما بهتر است، اگر بدانيد.»
❇️در آیات مزبور، روزه را بر مسلمانان واجب کرده است و روزه گرفتن را به نفع انسانها( به جز بیماران و کسانی که قدرت بر روزه گرفتن ندارند) معرفی کرده است.
✳️توضیح این که، روزه گرفتن هم دارای فواید معنوی مانند ایجاد تقوا و تقویت اراده برای ترک گناهان است و هم برای سلامتی بدن مفید است.
✳️در حدیثی که از پیامبر اکرم نقل شده، روزه گرفتن عامل تندرستی معرفی شده است: «صُمُوا تَصِحُّوا» (دعائم الاسلام، ج 1، ص 342)
✅تحقیقات دانشمندان در عصر مدرن نیز اثبات کرده که گرسنگی کشیدن در زمان روزه، موجب سلامتی انسان است:
❇️«محققان میگویند گرسنگی دادن به بدن، میتواند باعث طول عمر و حتی عملکرد بهتر اندامهای بدن شود.
نتایج تحقیقی در موسسه ملی پیری آمریکا نشان میدهد که نوعی روزه گرفتن، به معنای گرسنگی کشیدن در ساعاتی از روز، باعث به تأخیر افتادن بیماریهای ناشی از پیری مثل آلزایمر میشود.
❇️مارک متسون (محقق) میگوید :
«ما چندین آزمایش برای تأثیر گرسنگی گاه گاه بر بدن انجام دادهایم در این حالت متوجه شدیم که سلول های مغز در مقابل مریضیهایی مثل آلزایمر و پارکینسون مقاوم میشود .
همین طور سالهاست که ثابت شده گرسنگی دادن به بدن باعث کاهش گلوکز می شود که برای بیماری قند بسیارموثر است .
❇️این محققان روش هایی را برای گرسنگی دادن به بدن پیشنهاد میکنند که یکی از آنها، غذا نخوردن برای شانزده ساعت در طول شبانه روز است.
❎با گرسنگی گاه به گاه بدن در حالتی از مرمت قرار می گیرد و وقتی متوجه میشود غذایی برای هضم و استفاده وجود ندارد به دنبال غذا در جاهای دیگر بدن میگردد. در نتیجه این گرسنگی:
☑️ بدن فرصت برای بازسازی و ترمیم پیدا میکند و کارکرد اندامهارا بهبود میبخشد.
☑️این روند در قلب باعث کاهش فشار خون و افزایش مقاومت در برابر استرس میشود .
☑️در کبد باعث پایین آمدن lGF میشود . بالا بودن این سلولهای شبه انسولین در بدن خطر چند نوع سرطان را افزایش میدهند.
☑️ روزه مهمترین تاثیرات را در مغز می گذارد .گرسنگی از دست رفتن حافظه را به تعویق می اندازد.
📡 www.bbc.com/persian/science/2014/07/140724_l93_fasting
🔆 نتیجه این تحقیقات مدرن علمی، نظرات عوامانه و غیر علمی که گرسنگی در زمان روزه داری را عامل بیماری می دانست، ابطال می کند و نشانگر هماهنگی و موافقت علم و دین در زمینه مفید بودن روزه برای تندرستی انسان است و به بشر می فهماند که دستورات و احکام دینی با ساختار وجودی انسان سازگار است و از جانب خالق دانا و حکیم برای تکامل جسمانی و روحانی انسانها تشریع شده است.
📝 حجت الاسلام دکتر جواد گلی @meshkatnoor
صوت وبينار.mp3
52.67M
وبینار «چالشهای نظری #کرونا در علوم اسلامی»
با حضور اساتید : دکتر رضا #برنجکار(رئیس #انجمن_کلام_اسلامی حوزه) ، احمد مبلغی و علی امینینژاد
• 24 فروردین 1399 – پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی @meshkatnoor🔴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
# رابطه علم و دین / حجت الاسلام دکتر رضا برنجکار #پرسش_و_پاسخ_های_اعتقادی
# مباحث معرفتی کرونا @meshkatnoor🔴
✅همایش علمی_ فرهنگی چالش کرونا و زیست مومنانه
🔹در این روزهای فراگیری بحران کرونا و ایجاد سؤالات و نظرات گوناگون؛ بر اندیشمندان حوزه دین است که بیشتر بیندیشند که چگونه می توان در این بحران، دین و دانش را هدفمند بکار گرفت.
🔹از این رو، دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران در نظر دارد؛ موضوع کرونا را در اندیشه ورزی دینی مورد توجه قرار دهد.
🔹لذا از کلیه استادان، دانشجویان و همه صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی درخواست می شود که در این زمینه اندیشه های خود را در قالب یک مقاله علمی _ فرهنگی به دبیرخانه همایش ارائه نمایند.
💎محورهای همایش:
_تأثیر باور مؤمنانه بر امید به آینده
_نقش مرگ باوری بر کاهش اضطراب
- نقش و ابعاد سرمایه اجتماعی در بیماریهای اپیدمیک
_ حق بر سلامت و حقوق بنیادین و بیماری های مسری
- ظرفیتهای معنوی در فضای شیوع بیماریهای مهلک
- مسؤولیت های اجتماعی در مواجه با بیماریهای اپیدمیک
- ریشهیابی و تحلیل بیاعتنایی به پروتکلهای بهداشتی و پیشگیری
- مراقبه فردی و دیگر مدلهای انگیزهبخشی برای التزام به قرنطینه خانگی
_نقش و آثار آموزش های مجازی در هنگامه بیماریهای اپیدمیک
- چالشهای اخلاقی کادر درمانی در مواجهه با بیماران کرونایی
- کارویژههای نهاد روحانیت در فضای کرونایی
✳️لطفا نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:🔻
1️⃣مهلت ارسال مقالات تا آخر اردیبهشت ۱۳۹۹ است و در صورت نیاز تمدید خواهد شد.
2️⃣ ساختار مقاله بر اساس ساختار رایج مقالات علمی پژوهشی باشد.
3️⃣کلیه مقالات در قالب فایل ورد به آدرس sm.mmoqaddam@ut.ac.ir ارسال گردد.
4️⃣پس از داوری مقالات با توجه به شرایط عمومی کشور و مراکز آموزش عالی، زمان برگزاری همایش و شیوه آن به صورت مجازی یا حضوری و نحوه تجلیل از صاحب نظران ارجمند اطلاع رسانی خواهد شد.
5️⃣به بهترین مقالات در سطح یک 15 میلیون ریال، مقالات سطح دوم 10 میلیون ریال و مقالات رتبه بعد 7 میلیون ریال برای قدردانی از نویسندگان محترم تقدیم خواهد شد.
6️⃣جهت موارد ضروری و اطلاعات تکمیلی با معاون پژوهشی دانشکده دکتر موسوی مقدم با شماره همراه 09126530658 تماس بگیرید.
💠دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷نماهنگ سخنرانی کوتاه
موضوع:اگه خدا مهربونه چرا ویروس کرونا رو از بین نمیبره؟
🎤محمدرضا هاشمی(مدرس کلام سطح عالی حوزه) @meshkatnoor🔴