عزیمت به میدان دیپلماسی و فریب.pdf
1.47M
عزیمت به میدان دیپلماسی و فریب
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴دیگر نمیتوان قهوه نوشید‼️
🔻 ژنرال صهیونیست: در جنگ بعدی نمیتوان در تل آویو نشست و قهوه نوشید!!
🔸 سرلشکر «تامیر یادای» فرمانده یگانهای جنگی رژیم صهیونیستی:
«بیشک در جنگ آینده تهدید علیه اسرائیل بسیار چالشی خواهد بود و در مواجهه پیش رو، دیگر نمیتوان در حال قهوه نوشیدن در تلآویو در شمال یا غزه جنگید»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
انتقاد از تزلزل نخستوزیر سابق عراق در برابر آمریکا
عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقهای «رأیالیوم»، در سرمقالهای نوشت: «ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از العبادی، نخستوزیر سابق عراق در جریان سفرش به واشنگتن در مارس گذشته خواسته بود هزینههای جنگ آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ تا سال ۲۰۱۱ میلادی را بپردازد؛ اما عجیبتر از درخواست ترامپ، پاسخ العبادی بود که گفته بود: ما همکاری نزدیکی با شماری از شرکتهای نفتی آمریکایی داریم که منافعی در عراق دارند یا به عبارت دیگر ثروتهای کلانی که هزاران میلیارد دلار تخمین زده میشود، برای پاسخگویی به این درخواست باجخواهانه و تحریکآمیز کفایت میکند.» وی در ادامه افزود: «انتظار داشتم نخستوزیر سابق عراق از رئیسجمهوری آمریکا بخواهد تریلیونها دلار از ضررهای ناشی از تحریم واشنگتن علیه عراق پس از جنگ کویت را که بیش از ۱۲ سال بوده است، جبران کند.» وی در ادامه گفت: «مردم عراق همانطور که جلوی اشغالگری آمریکا را گرفتند، انتقام خون شهدایشان را نیز از تروریستها و حامیانشان خواهند گرفت.»
بیعملی دولت عجیب است
سعید لیلاز، اقتصاددان و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با تأکید بر اینکه رذیلانهترین دروغ این است که بگوییم تورم ۴۰ درصدی امروز حاصل تحریم است، گفت: «شبکه بانکی کشور به منزله مرکز فساد در کشور مقصر است، نرخ تورم در شش ماه گذشته بیش از مجموع نرخ تورم در سالهای گذشته دولت روحانی بوده و بیعملی دولت روحانی در این مورد عجیب است.» وی با بیان اینکه نفع من در مبارزه با آمریکاست، گفت: «من ضد امپریالیسم هستم. هارتر از امپریالیست آمریکا در طول تاریخ ندیدهام. نمونه آن را میتوان در نرخ تورم دلار ظرف ۱۰۰ سال گذشته دید که ۲۵۰۰ درصد بوده است. برخی فکر میکنند میتوان با طناب آمریکا به چاه رفت. آمریکا از سال ۱۹۷۱ تاکنون حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از ثروت جهانی را با تغییر نرخ ارز دزدیده است. به این دلایل معتقد به ایستادگی هستم؛ اما تصمیمگیریهای اقتصادی دولت حاکی از ایستادگی نیست.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
خیابان شانزلیزه پاریس دیگر به روزهای پیش برنخواهد گشت. این تحلیلی است که رسانههای جهان از جدیدترین موج اعتراضات در پایتخت فرانسه ارائه میکنند! شواهد میدانی نیز بر این تحلیل صحه میگذارد؛ چنانکه آتشی که جلیقهزردهای فرانسوی در خیابان شانزلیزه به پا کردهاند، نه تنها رو به خاموشی نرفته؛ بلکه زبانههایش به دیگر پایتختهای اروپایی نیز کشیده شده است! بروکسل اولین پایتخت اروپایی بود که پس از پاریس شاهد حضور جلیقهزردها بود! بلژیکیها نیز خواستار تغییر سیاستهای اقتصادی بودند و علیه نخستوزیر و نظام سرمایهداری شعار میدادند و با فاصله کوتاه از بلژیک مردم هلند هم به خیابانها آمدند و خیابانهای لاهه، ماستریخت، نیمیخن، آلکمار، لیوواردن، خرونینگن در پایتخت این کشور شاهد حضور معترضان و صحنه درگیری میان نیروهای امنیتی و پلیسی با مردم معترض بود! به نظر میرسد این تازه آغاز دومینوی اعتراضات در قاره سبز علیه حکومتهای مستقر و ساختار و سیاستهای اقتصادی است! که البته با سرکوب امنیتی و بیتفاوتی و بیتوجهی مسئولان اروپایی مواجه شده است؛ چنانکه مکرون که معترضان خواستار برکناری او هستند، در واکنش به اعتراضات تنها گفته است: «طی چند روز گذشته به این نتیجه رسیدهام که نباید روش خود را تغییر دهیم، چون درست و ضروری است.» تیری پاول والت، سخنگوی جنبش جلیقهزردهای فرانسوی نیز به نشریه آمریکایی «تایم» درباره نسبت رئیسجمهور فرانسه با سرنوشت جنبش جلیقهزردها گفته است: «شرایط شبیه جنگ داخلی است. مکرون مسئولیتی بزرگ بر گردن دارد، او میتواند شرایط را آرام کند یا بر آتش موجود بیفزاید.» تقابلی که موجب چرخش شعارهای معترضان از ضد سیاستهای اقتصادی به ضدیت با نظام سرمایهداری شده است و میتواند آینده سیاست در اروپا و آینده نظام سرمایهداری در این قاره را با چالش مواجه کند؛ موضوعی که «واشنگتنپست» نیز درباره آن هشدار میدهد و مینویسد، در کنار موج اعتراضات خیابانی، مقبولیت دولتها و محبوبیت سیاستمداران اروپایی به پایینترین حد خود رسیده است و نظرسنجیها از مقبولیت تنها 29 درصدی مکرون در بین فرانسویها حکایت دارد که میتواند آینده سیاسی اروپا را دگرگون کند.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
جلیقه زردهای گرسنه
🔹در دو هفته گذشته، گروه معترض موسوم به «جلیقه زردها» در اعتراض به افزایش مالیات سوخت خیابانهای اصلی شهرهای فرانسه را مسدود کردند و با این اقدام بدترین ناآرامیها را در طول ۱۸ ماه ریاستجمهوری مکرون رقم زدند.
«جلیقه زردها» بیشتر شهروندانی هستند که با وجود کار و درآمد، در گذران زندگی و معاش به مشکل برمیخورند؛ کارمندان، کارگران و خانوادههایی که در حومه شهرهای بزرگ یا مناطق روستایی زندگی میکنند و برای رفتوآمد و زندگی روزمره به خودروی شخصی وابسته هستند.
🔻اگرچه دامنه اعتراضات «جلیقهزردها» به هلند و بلژیک هم رسیده و ممکن است به دیگر کشورهای اروپایی نیز سرایت کند، اما در این زمینه اشاره به چند نکته الزامی است:
1⃣ این معترضان خشمگین به دلیل وضعیت سخت زندگی مردم در مهد لیبرالیسم اقتصادی به خیابانها آمدهاند و نمادهای فرانسه را به آتش کشیدهاند؛ جایی که هیچ اثری از تحریم، گرانی ارز و طلا، قاچاق و واردات بیرویه وجود ندارد؛ اما مشکلات در زندگی روزمره مردم را به جایی رسانده که ۶۹ درصد آنها تمایل دارند در این تجمعات شرکت کنند.
2⃣اگر انتظار داشته باشیم این تظاهرکنندگان برای ساقط کردن فرانسه و تجزیه کشور اقدام کنند، انتظار بیجایی است؛ زیرا در نهایت به لغو یا توقف مصوبه لایحه مورد اعتراض منجر میشود که تا به حال سابقه نداشته است دولت فرانسه از مصوبههای خود در دولتهای گوناگون کوتاه بیاید.
3⃣ برخورد خشن نیروهای پلیس با مردم معترض و تشکر مکرون از آنها نشان میدهد دولت میخواهد با مشت آهنین و نه قدرت اقناع، مردم را ساکت کند.
4⃣ این گونه حرکتهای خشونتآمیز در غرب به مثابه نشانههایی از دموکراسی برچسب میخورد؛ اما هنگامی که چنین اتفاقاتی هر چند در مقیاس کوچکتر و با شدت تخریب کمتر در ایران اتفاق میافتد، وسوسه براندازی کشورهای غربی و گروهکهای تروریستی را به دخالت وادار میکند.
🔹پینوشت
👌 بایست نکته سنج بود و هوشمندانه رصد کرد و برای آدرس دادن در روز مبادا برخوردهای اخیرماکرون با معترضان بایست در حافظه تاریخی تحلیلگران و برخی سلبریتی ها بایگانی شود
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
🔴 کاهش بودجه دفاعی قابل پذیرش نیست
🔻فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس:
🔹 لایحه بودجه ۱۳۹۸ در دولت در حالی تصویب شده است که علیرغم توصیهها و هشدارهای لازم اخبار خوشایند و مناسبی از وضعیت بودجه دفاعی شنیده نمیشود و این موضوع به یک نگرانی جدی برای ما تبدیل شده است.
🔹آقایان و مسئولان محترم بهتر است به نقاط صفر مرزی بروند و ببینند که مرزبانان ما برای دفاع از حریم مرزی و امنیت کشور بعضا حتی از حداقل امکانات لازم برخوردار نیستند
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رحیم پور: قوانین اسلامی حقوق کودک در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده اما رئیس جمهور امضا و ابلاغ نمیکند اما کنوانسیون حقوق کودک که توسط سازمان ملل نوشته شده را هم ابلاغ و هم اجرا کردهاند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
گذاشتن رویکردها و سیاستها در بوته نقد و ارزیابی امر مرسوم و لازمی در بسامان کردن همه امور به ویژه امر سیاست و دولتمداری است، به شرط آنکه اولاً، با کار کارشناسی و روحیه دلسوزانه از سوی نقدکننده به منصه ظهور برسد. ثانیاً، از سوی انتقاد شونده نیز عزم و اراده برای شنیدن و اصلاح برنامهها و سیاستها در عمل وجود داشته باشد. اما قصه فزاینده نقدها و نظرهای بیمحابای امروز جریانها و شخصیتهای سیاسی از دولت آقای روحانی که آخرین سلسله از این نقدها را در سومین کنگره حزب کارگزاران سازندگی دیدیم، بیشتر از جنس فرار به جلو و انکار سهم حزبی و فروکاستن از نقش جناح اصلاحطلبان در برآمدن این دولت است، تا نقد دلسوزانه با رویکرد جانبداری از مردم!
دقیقاً به همین دلیل است که انتقادها نتیجه نمیدهد و همراهیِ مردم را برنمیانگیزد. مردم ایران دوست دارند تمام جریانهای سیاسی و افرادی که در سالهای 92 و 96 حمایت از روحانی را «تَکرار» میکردند، امروز نیز مردانه و با پذیرش مسئولیت خود پای همکاری و مساعدت به دولت بایستند.
نمونه بارز رفتار منطقی و عقلایی با دوگانه حمایتـ انتقاد دلسوزانه در رفتار رهبران نظام اسلامی درسآموز است. امام(ره) تا آنجا که امکان و احتمال اصلاح وجود داشت، بنیصدر را، هم نصیحت کرد و هم تحمل. این میراث امام در منطق رفتاری حمایت توأم با نقد دلسوزانه نسبت به همه دولتها در سلوک سیاسی امام خامنهای(مدظلهالعالی) نیز به عیان دیده میشود. در قضیه هستهای، رهبری از ابتدا با اعتماد به آمریکا مخالف بود، ولی زمانی که دولت اصلاحات با هدف کوتاه کردن دیوار بلند بیاعتمادی بین ما و غرب، بیش از دو سال مراکز هستهای را پلمب کرد و نتیجهای نگرفت باز در پرتو دوگانه حمایتـ نقد رهبری موظف شد در شش ماهه پایانی دولت دوم اصلاحات، مراکز هستهای را خود بازگشایی کند. همین مثال در دولت کنونی با رویکرد تعامل و توجه بیش از حد به غرب و آمریکا بدون فعالسازی ظرفیتهای داخلی که مورد نقد معظمله بود، تکرار شد و تجربه نافرجام برجام را رقم زد؛ اما با منطق رهبری بازشناخت رویکرد استعماری آمریکا رهاورد آن اعلام شد. غرض اینکه، امروز زمان جا خالی دادن نیست و همه باید با مسئولیتپذیری به دولت در تصحیح و تقویت مسیری که آغاز کرده است، کمک کنند
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش