14.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸چه چیز مانع است؟
💠 حضرت صادق عليه السّلام فرمود: مَا يَمْنَعُ التَّاجِرَ مِنْكُمُ الْمَشْغُولَ فِي سُوقِهِ إِذَا رَجَعَ إِلَى مَنْزِلِهِ أَنْ لَا يَنَامَ حَتَّى يَقْرَأَ سُورَةً مِنَ الْقُرْآنِ فَتُكْتَبَ لَهُ مَكَانَ كُلِّ آيَةٍ يَقْرَؤُهَا عَشْرُ حَسَنَاتٍ وَ يُمْحَى عَنْهُ عَشْرُ سَيِّئَاتٍ.
چه چیزی تاجرى را كه در بازار مشغول (به تجارت است) باز میدارد از اينكه چون (شب هنگام) به خانه باز میگردد، نخوابد تا يك سوره از قرآن بخواند و به جاى هر آيه كه میخواند برايش ده حسنه نوشته شود و ده گناه از او محو گردد.
📚الكافی ؛ ج۲ ؛ ص۶۱۱
شروع هفته با قرآن
#تلاوتی_دلنشین
آیه ۳۷سوره مبارکه آلعمران
#شنبههایقرآنی
@mfeb_tahzib
📗کتاب الغَیبَة
نوشته ابو عبدالله محمد بن ابراهیم نُعمانی
دربارهٔ مؤلف
ابوعبدالله محمد بن ابراهیم بن جعفر کاتب نُعْمانی، مشهور به ابن ابیزینب، از راویان بزرگ شیعه در بود. وی اطلاعات وسیعی دربارهٔ احادیث داشته و از شاگردان برجسته ثقةالاسلام کلینی بود. نعمانی همچنین کاتب و نویسنده کلینی نیز به شمار میرود و به همین علت از شهرت، احترام و اعتبار خاصی در نزد علماء بهرهمند شده است.
یکی از منابع کتاب ارشاد شیخ مفید ، کتاب ایشان است.
معرفی کلی
نعمانی، ۲۶ باب کتاب را در سه بخش مبانی غیبت، دوران ظهور و علائم آن گشوده است. او از مجموعههای روایی بخصوص کتابهای غیبت که پیش از او تألیف شده، استفاده کرده است. نعمانی کتاب الغیبة را به سال ۳۴۲ق؛ و زمانی نوشته که در شهر حلب به سر میبرده است.
انگیزه تألیف
در نیمه اول قرن چهارم هجری قمری که غیبت امام مهدی(عج) به درازا کشید و بهویژه پس از درگذشت آخرین نفر از نائبان چهارگانه امام و پایان دوره غیبت صغری، آشفتگی فکری و تزلزل اعتقادی بسیاری در شیعیان پدید آمد و بسیاری به شک و دودلی دچار شدند و برخی به اعتراض و حتی انکار برخاستند. نعمانی، برای استحکام بخشیدن به بنیادهای فکری تشیع و نیز برای پاسخگویی به نیازهای اعتقادی شیعیان در امر امامت و راز غیبت امام دوازدهم کتاب غیبت را تألیف کرد. این کتاب شامل روایات نقل شده از پیامبر و ائمه(علیهمالسلام) در موضوع غیبت و بحثهایی در همین موضوع است. نعمانی در مقدمه کتاب به اوضاع و احوال آن روزگار و انگیزه خود در تدوین کتاب غیبت اشاراتی دارد.
#میراث_شیعه
#یکشنبه_معرفی_کتاب
@mfeb_tahzib
250205_1515.mp3
2.15M
#احکام
✔️ مسافرت در ماه مبارک رمضان
🎤استادحاج آقای شعبانی
🔺یکشنبه ۱۴۰۳٫۱۱٫۲۸
📍فاطمیه امام محمدباقرعلیهالسلام
@mfeb_tahzi
📖در محضر قرآن
« سوره مبارکه نساء ، آیه ۱۶۳ »
🔸پیامبرانی که نام بردیم و نبردیم!
💠 و كَانَ مَنْ بَيْنَ آدَمَ وَ نُوحٍ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ مُسْتَخْفِينَ وَ لِذَلِكَ خَفِيَ ذِكْرُهُمْ فِي الْقُرْآنِ فَلَمْ يُسَمَّوْا كَمَا سُمِّيَ مَنِ اسْتَعْلَنَ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ - وَ رُسُلًا قَدْ قَصَصْناهُمْ عَلَيْكَ مِنْ قَبْلُ وَ رُسُلًا لَمْ نَقْصُصْهُمْ عَلَيْكَ - يَعْنِي لَمْ أُسَمِّ الْمُسْتَخْفِينَ كَمَا سَمَّيْتُ الْمُسْتَعْلِنِينَ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ علیهم السلام
🔹هر پيامبرى كه ميان آدم و نوح آمد همگى خود را پنهان میداشتند و از اين جهت در قرآن نيز نامشان مخفى شده و مانند ساير پيامبرانى كه بطور آشكارا ميزيستند و نامشان به صراحت در قرآن مذكور است از ايشان نامى برده نشد، و اين است (معناى) گفتار خداى عز و جل (كه میفرمايد): «پيمبرانى كه حكايتشان را از پيش برايت گفتهايم و پيمبرانى كه حكايتشان با تو نگفتهايم» يعنى آنان كه بطور پنهانى ميزيستند نامشان را نبردم چنانچه پيمبران آشكارا برايت نام بردم.
📚 الكافی ج۸ ؛ ص۱۱۵
#ثقلین_تفسیر_قرآن
@mfeb_tahzib
250204_1513.mp3
19.34M
#سخنرانی
🔅مجلس شادی عید نورانی میلاد حضرت بقیةالله الاعظم عجل الله فرجه الشریف
🎙حجت الاسلام والمسلمین آقای سیدرضا هاشمی گلپایگانی
موضوع: دوران غیبت
🗓یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
📍فاطمیه حضرت امام محمد باقر علیه السلام
@mfeb_tahzib
🔸تواضع فوقالعاده!
🔹از بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی «مدظله»:
آیتالله شیخ محمدکاظم شیرازی (ره) متوفای ۱۳۶۷ق، در اواخر، شیخ العلماء و بدون تردید یکی از طراز اوّلیهای علمی نجف بود. ایشان علاوه بر مقام علمی از نظر تواضع فوقالعاده بود.
از آقای آقا رضی شیرازی شنیدم: آقای آشیخ کاظم با اینکه با حاج آقا حسین قمی (ره) همتراز بود، در روز عید یا غیر عید، دست حاج آقا حسین را بوسید.
برخی به ایشان اعتراض کردند که شما با این مقام چرا دست حاج آقا حسین را بوسیدید؟
آشیخ کاظم فرمود: چه اشکالی دارد؟ آیا ایشان مجتهد و عالم نیست؟ متقی نیست؟ پیرمرد نیست؟ رفیق نیست؟ این کار چه اشکالی دارد؟ غیر از هوای نفس، رادع دیگری برای این کار نمیبینم.
📚جرعه ای از دریا، ج۳، ص۴۵۱
#زی_طلبگی
@mfeb_tahzib
استاد امینی.mp3
14.41M
#مناجات
🔸مراسم مناجات شعبانیه 🔸
🎙با نوای استاد امینی (زیدعزه)
⏰دوشنبه ۱۴۰۳٫۱۱٫۲۹
📍فاطمیه امام محمدباقر علیهالسلام
@mfeb_tahzib
250208_1304.mp3
10.75M
❇️ سلسله جلسات #حدیثخوانی
💠 «کتاب الحجة» کافی شریف
🎙 استاد معظم
آیت الله آقای حاج سید محمد جواد شبیری
🔸احادیث بررسی شده:
باب هشتم ... حدیث ۸ و ۹
🔹بعضی از نکات مطرح شده:
_ تفاوت راوی و سائل
_ بسترهای مهم فهم درست روایات
_ یک نکته فنی ادبیات عرب
🗓چهارشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۳
✔️جلسه چهاردهم
📍فاطمیه مدرسه عالی فقهی امام محمدباقر علیهالسلام
@mfeb_tahzib
🔸سزاوار ترّحم خداوند!
🔹حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«إِنِّي لَأَرْحَمُ ثَلَاثَةً وَ حَقٌّ لَهُمْ أَنْ يُرْحَمُوا عَزِيزٌ أَصَابَتْهُ مَذَلَّةٌ بَعْدَ الْعِزِّ وَ غَنِيٌّ أَصَابَتْهُ حَاجَةٌ بَعْدَ الْغِنَى وَ عَالِمٌ يَسْتَخِفُّ بِهِ أَهْلُهُ وَ الْجَهَلَةُ»
💠همانا مرا به سه گروه رحم آید و سزاوار ترحم و دلسوزیاند:
عزیزی که بعد از عزتش به ذلت و خواری دچار شده؛
ثروتمندی که بعد از دوران بینیازی، نیازمند شده؛
عالمی که خاندانش و مردم نادان، قدر او را نمیشناسند و او را کوچک میشمرند.
📚الفقيه، ج۴، ص: ۳۹۴
#حدیث
@mfeb_tahzib