#بایستههای_دروس_خارج
🔰درس خارج، درس یاد دادن روشهاست
استاد علیدوست:
🔸درس خارج می دانید که می گویند درس یاد دادن روشهاست. و الا صرفا مساله یادگرفتن که اگر چهارصد سال هم انسان در کلاس فقه هم شرکت کند باز کم است.
🔹برای مثال ما وقتی می خواهیم گزارهای را از شریعت استحصال کنیم گاهی، از رفتارهای شارع در جاهای پراکنده است مثلا از رفتارهای شارع با بیت المال، از رفتارش با موقوفات، از رفتارش با اموال دولت، (حالا یا دولت اسلامی یا دولت جائر)، به هر حال از مجموع رفتارها به دست می آوریم که شریعت قبول دارد یا ندارد. این جا روایت معین و آیه معینی نیست اما از مجموع الادله (و این قضیه غیر از مذاق شریعت است) فقیه میرسد به یک نهاد به عبارتی از مجموع رفتارهای شارع در یک بحث به یک نهاد می رسد. بعضی وقتها، راحت تر از این، این است که می رود آیهای، روایتی خاص پیدا می کند.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#حدیث #تنبلی
امام باقر عليه السلام:
▪️الكَسَلُ يُضِرُّ بالدِّينِ و الدُّنيا.
🔸تنبلى به دين و دنيا زيان مى زند.
📚ميزان الحكمه ج10ص131
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#برشی_از_دروس_موسسه
❇️ ادله از ولایت تام پدر بر همه ساحات و شئون فرزند حکایت میکند
استاد ابوالقاسم مقیمی:
🔸اولین عامل و مربی تربیت، پدر میباشد. در اکثر ساحتهای تربیتی، دلیل خاص شرعی بر ولایت پدر وجود دارد که کنار هم قراردادن آنها، از ولایت تام داشتن پدر بر همه ساحات و شئون فرزند حکایت میکند.
◽️برای اثبات این امر به علل گوناگونی تمسک میشود که دو علت کاملتر از دیگر ادله است. اول، سیره متشرعه در متصدی بودن پدر و اختیار تام او بر تربیت فرزند. دوم، وجود ۲۹ دسته از روایات در زمینههای مختلف شئون فرزند که در همه آنها پدر را زمامدار او معرفی کرده است.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#معرفی_موسسه
🔰برای آشنایی بیشتر با «مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی» که تحت اشراف مقام معظم رهبری میباشد، میتوانید به سایت مجموعه به آدرس زیر مراجعه کنید.
⬇️⬇️⬇️
🌐https://mfos.ir/
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#حدیث #حسن_ظن_بالله
امام رضا عليه السلام:
▪️أحسِنِ الظَّنَّ باللّهِ؛ فإنّ اللّهَ عَزَّوجلَّ يقولُ: أنا عِندَ ظَنِّ عَبدِيَ المُؤمِنِ بي؛ إن خَيرا فخَيرا، و إن شَرّا فَشَرّا
🔸به خداوند گمان نيك ببر؛ زيرا خداى عزّوجلّ مى فرمايد: من نزد گمان بنده مؤمن خويشم؛ اگر گمانِ او به من نيك باشد، مطابق آن گمان با او رفتار كنم و اگر بد باشد نيز مطابق همان گمانِ بد با او عمل كنم.
📚ميزان الحكمه ج6 ص577
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#نشست_علمی
🔰نشست علمی با موضوع«مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی»
🔸با ارائه اساتید ارجمند:
🎤«آیتالله جعفر نجفی بستان» استاد درس خارج فقه جزا در مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی
🎤«دکتر محمدعلی اردبیلی» استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی
✍️دبیر علمی : «دکتر احمد حاجیدهآبادی» عضو هیئت علمی دانشگاه پردیس فارابی
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
#نشست_علمی 🔰نشست علمی با موضوع«مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی» 🔸با ارائه اساتید ارجمند: 🎤«آیتالله جع
403.02.27.MP3
38.91M
#صوت_نشست_علمی
🔰نشست علمی با موضوع «مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی»
⬅️در ابتدای جلسه دکتر احمد حاجیدهآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه پردیس فارابی و دبیر علمی جلسه به تبیین موضوع نشست پرداختند. ایشان با این مقدمه که آیا شخص حقوقی وجود واقعی دارد یا نه؟ بیان کردند:
🔹در قانون تجارت، شخص حقوقی به رسمیت شناخته شده است. در رابطه با مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی از دیرباز بحثهای زیادی مطرح بوده است اما به صورت یک قاعده پذیرفته نشده بود و اشکالاتی مطرح میشد مثل این که اشخاص حقوقی، فرضی هستند و اشخاص فرضی قابل مجازات نیستند یا برای ارتکاب جرم ما نیاز به سوء نیت داریم یا مجازات اشخاص حقوقی منافات دارد با اصل شخصی بودن مصونیت و .... اما در نهایت با تمام فراز و فرودها قانونگذار در سال1392 در ماده143 به صراحت «مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی» را پذیرفت.
🔸ایشان در ادامه بیان کردند: ما در اینجا دو بحث میتوانیم داشته باشیم. یکی مبانی پذیرش مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی و یکی هم بحث شرایط و مجازاتهای افراد حقوقی.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#حدیث #علم
امام على عليه السلام:
🔰 غايَةُ العِلمِ السَّكينَةُ وَالحِلمُ.
🔹نهايت دانش، آرامش و بردبارى است.
📚غررالحكم حدیث6380
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#ببینید l #اخلاق
🔅 «آثار امید به غیر از خداوند»
🔻 قسمتی از بیانات استاد سید احمد فقیهی در جلسه درس اخلاق
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#صاحب_الزمان #جمعه
🔻فرازی از دعای امام رضا برای حضرت مهدی علیهالسلام
🔸خداوندا!
یاریکنندگان حضرت مهدی علیهالسلام را قوت ببخش، و هرکس یاری او را وامینهد، وابگذار.
🔹اللّٰهُمَّ ....قَوِّ ناصِرِيهِ، وَاخْذُلْ خاذِلِيهِ.
📚 مفاتیح الجنان
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#محرم_الحرام #خطبه_منا
♦️خداوند علمای ادیان گذشته را مذمت می کند چون در برابر بی عدالتی ها و فسادها سکوت می کردند.
◾️بیانات امام حسین (ع) خطاب به علماء
◾️فرازی از خطبه منا
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir
#تحصیل_جهادی
✅برای موفقیت در تحصیل...
آیتالله شب زندهدار:
🔰دو مطلب اساس موفقیت در تحصیل است. برای همه محصلین چه سطح، چه خارج، حتی علوم غیر حوزوی هرکسی که دنبال دانش است دو رکن اساسی برای موفقیت وجود دارد. این دو رکن از دعای حضرت بقیةالله استفاده می شود. ایشان دعا فرمودند: «...وَ تَفَضَّلْ ...عَلَى الْمُتَعَلِّمِينَ بِالْجُهْدِ وَالرَّغْبَةِ...»
▫️از بین همه چیزهایی که انسان ممکن است، برای موفقیت در علم آموزی بیان بکند که استعداد، استاد خوب، امکانات، سلامتی و .... هست اما از بین همه اینها حضرت دو چیز را انتخاب فرموده و برای متعلّمین از درگاه خدای متعال تقاضا می فرماید: «الْجُهْد وَ الرَّغْبَة».
🔸مطلب اول: رغبت یعنی آن میل فراوان، آن عاشق علم بودن. این رکن اول موفقیت است. اگر این باشدقهرا انسان از پای نمیایستد. اگر استعداد او هم کم باشد، اگر امکانات هم کم باشد، بالاخره آن شعله درونی و عشق درونی باعث می شود که راه را ادامه دهد. همه کاستی ها را تحمل کند. از راه خسته نشود. با یک دفعه دو دفعه مطالعه کردن به نتیجه نرسیدن خسته نمی شود. ابن سینا با آن نبوغ علمی و استعدادی گفته بعضی از کتابها را من بیست پنج بار مطالعه کردم تا فهمیدم.
🔹مطلب دوم: سعی بلیغ، سعی مجاهدانه. آن علاقهمندی وافر به علم خود پشتوانه آن سعی بلیغ هم هست. سعی بلیغ می خواهد. هرچه هم بر دوران علم افزوده می شود سعی بیشتری نیازمند است. یک موقعی مثلا یک اصولی وقتی می خواست یک مبحث اصولی را مطالعه کند و اظهار نظر کند در مسئله مثلا دو سه حرف بیشتر نبود اما امروز یک دریاست.
#موسسه_عالیفقه_و_علوماسلامی
🆔@mfos_ir