🔴اگر سلامتیتان را دوست دارید، این عددها را به خاطر بسپارید
🔺فشار خونتان باید 120 روی 80 باشد
🔺سطح قند خون باید کمتر از 6 درصد باشد
🔺هر شب باید 7 تا 8 ساعت بخوابید
🔺روزی 3 وعده غلات کامل بخورید
🔺هر 3 سال یک بار تست پاپ اسمیر انجام بدهید
🔺روزی 7 تا 8 وعده میوه و سبزی بخورید
🔺در هفته 150 دقیقه ورزش کنید
🔺3 بار در هفته ماهی بخورید
🔺کلسترولتان کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد
🆔 @Mignair
🔶 انجمن مطالعات روان درمانی ایران افتتاح شد
میگنا- با حضور ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره؛ هیات مدیره انجمن روان درمانی؛ اعضای شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و تعدادی از روانشناسان و مشاوران کشور، #انجمن_مطالعات_رواندرمانی ایران عصر امروز شنبه 3 اسفندماه 1398 در خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران افتتاح شد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49800/preview/
🔶 چند درصد مردم بیخوابی را تجربه میکنند؟
میگنا- نشست تخصصی درمان #اختلالات خواب از سوی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با پنج امتیاز بازآموزی ویژه متخصصان و دانشجویان رشتههای #روانشناسی، روانپزشکی، پرستاری و روان پرستاری برگزار شد.
دکتر حبیب الله خزایی، دبیر علمی این همایش با بیان اینکه حدود یک سوم افراد به نوعی دچار یکی از اختلالات خواب هستند، گفت: حدود ۳۰ درصد مردم در طول زندگی خود ممکن است در مقاطعی بیخوابی را تجربه کنند.
این متخصص اعصاب و روان و فلوشیپ اختلالات خواب با بیان اینکه بیخوابی یکی از شایعترین اختلالات خواب است، اظهار کرد: وقفه #تنفسی حین #خواب"آپنه"، پاراسومنیا یا اختلالات رفتاری حین خواب و خواب آلودگی از دیگر موارد شایع طیف گسترده اختلالات خواب است که عدم توجه و درمان به موقع آن تبعات جبران ناپذیری به دنبال دارد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49802/
🔶 دستورالعمل جامع خود مراقبتی و ایمنی در مقابله با #کرونا منتشر شد
🔹 اصل و قدم اول برای پیشگیری از ابتلاء
رعایت تدابیر بهداشتی مانند شستوشوی مکرر دستها ضروری است و افراد مشکوک به ابتلاء باید آزمونهای تشخیصی و اقدامات درمانی را جدی بگیرند.
۱. از تماس نزدیک با فردی که به بیماری تنفسی مبتلاست خودداری کنید.
۲. در صورتی که در معرض تماس با فرد مبتلا به بیماری تنفسی هستید از ماسک استفاده کنید
٣. به طور مکرر دستهایتان را با آب و صابون بشویید؛ به خصوص بعد از تماس با فرد بیمار، یا تماس با یک حیوان یا با محیط اطراف آنها.
۴. از تماس و لمس حیوانات وحشی یا اهلی (چه زنده و چه مرده) خودداری کنید.
۵. مواد غذایی را خوب بپزید.
٫۶ مواد غذایی خام و پخته را کنار هم قرار ندهید و از تماس آنها خودداری کنید.
۷. بعد از تمیز کردن و قطعه قطعه کردن مواد غذایی حیوانی خام (گوشت و سایر محصولات مرغ، ماهی، میگو، گوسفند و گاو …)، ظروف، تخته و چاقویی را که استفاده کردهاید بلافاصله با آب و مواد شوینده بشویید و از تماس ظروف شسته نشده با مواد غذایی پخته، اکیداً خودداری کنید.
۸. هنگام تماس با حیوانات، دام، طیور و محصولات آنها، از دستکش و ماسک استفاده کرده و بعد از تماس بدون دستکش، حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
۹. در صورت ابتلاء به بیماری تنفسی (شامل تب، سرفه و یا تنفس مشکل) فوری به پزشک مراجعه کنید.
۱۰. استفاده از ماسک
۱۱. حفظ فاصله حداقل یک متری با سایرین
۱۲. پرهیز از در آغوش گرفتن، دست دادن و بوسیدن دیگران
۱۳، پرهیز از حضور در اجتماعات و حذف ملاقاتها با حضور در مکانهای شلوغ
۱۴. پوشاندن دهان موقع عطسه و سرفه با دستمال یا قسمت بالای آستین
۱۵. انداختن دستمالهای مصرف شده در یک کیسه نایلونی و گره زدن در آن
۱۶. شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون، به ویژه بعد از عطسه و سرفه یا تماس با فرد بیمار
۱۷. درباره سالمندان عزیز (سن بالای ۶۰ سال)، مبتلایان به آسم، کسانی که بیماریهای قلبی عروقی با ریوی دارند، بیماران خاص مانند مبتلایان به سرطان، ضعف سیستم ایمنی، و کسانی که چاقی مفرط دارند باید احتیاط و مراقبت بیشتری را مبذول داشت.
۱۸. مدت محدودی از مراجعه به اماکن مقدسه و زیارتی و محلهای تجمع و پر رفت و آمد مثل بازارها، تاحد امکان خودداری شود، خصوصاً کسانی که در معرض بیماری هستند یا مبتلا به علائم تنفسی هستند.
🔹 اصل دوم حفظ آرامش حفظ آرامش
حفظ آرامش و امنیت خاطر خصوصاً در باره کودکان، سالمندان و بیماران خاص
همه میدانیم #استرسها و #نگرانی و هم و غم میتواند سیستم ایمنی ما را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین برای افزایش تاب آوری زیستی - روانی باید به اشکال مختلف تمام توان جسمی و روحی خود را حفظ و تقویت کنیم..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49804/preview/
🔶 كرونا کنکور دکتری ۹۹ را به تعویق انداخت!
میگنا: زمان آزمون ورودی دکتری ph.D ( نیمه متمرکز) سال ۱۳۹۹ از روز جمعه ۹ اسفند ۹۸ به روز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹ تغییر یافت......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49805/preview/
💯 روانشناسان هشدار دادند:
🔶 پرهیز از وسواس در مواجهه با کرونا
ميگنا- «وحشت بیهودهای که درباره کرونا در مردم ایجاد شده، وحشتی کاذب است. باید توجه کرد که بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید هم میزان مرگومیر و هم بیماریزاییاش بهمراتب از بیماری آنفلوآنزا کمتر است.»
اما مردم میگویند وحشتزدهاند و آنان که پیش از این، زمینه بیماریهای وسواس فکری و عملی داشتهاند، وسواسشان بیشتر شده است؛ این را تعدادی از روانپزشکان و روانشناسان هم تأیید میکنند. «الهام» یکی از این افراد است. او میگوید زمینه وسواس فکری داشته، اما نه خیلی شدید که دارو استفاده کند و تنها به چند جلسه روان درماني اکتفا کرده است، اما همهگیری خبر کرونا وسواسش را شدت بخشیده تا جایی که رفتوآمدش را محدود به محل کارش کرده است. «وسواس فکری داشتم. هر خبر بدی حالم را بد میکرد، اما ماجرای کرونا این موضوع را تشدید کرد. قبلا یک دقیقه غذا را در مایکروفر گرم میکردم، اما حالا شده دو دقیقه و نیم تا اگر میکروبی هست از بین برود.» استفاده از مواد غذایی و خوراکی برای «الهام» سخت شده، حتی برای رفتوآمدش گزینه مترو را کنسل کرده است و در روزهای اخیر با اسنپ و تپسی رفتوآمد میکند. «ترجیح میدهم از جمع دور باشم. کارهای روزمرهام را محدود کردهام. سرِ کار هر نیمساعت دستهایم را میشویم و مدام دستکش در دست دارم. وسواسم تا جایی است که صبحها وقتی از خواب بیدار میشوم احساس دلپیچه و ... دارم و چنددقیقهای طول میکشد تا متوجه شوم دردهایم زمینه ذهنی دارد.»
به دلیل شستوشوی مکرر، اگزما بلای دستهای «مریم» شده و استرس مبتلا شدن باعث شده نتواند توصیههای پزشکش را رعایت کند. «خبر ایدز که آمد تنها استرس رفتن به دندانپزشکی داشتیم، اما حالا وسواس گرفتهایم و جرأت نفس کشیدن هم نداریم.» «مریم» هر پنجدقیقه دستهایش را میشوید و با الکل ضد عفونی میکند و دو روزی میشود که دچار اگزما شده است. «پزشک توصیه کرده از الکل کمتر استفاده کنم، اما چارهای نیست، کرونا تنها فرد را گرفتار نمیکند و خانوادهها هم درگیر میشوند. در روزهای اخیر، استرس کارهای روزمرهام را مختل کرده است. از داروخانه داروی ضد اضطراب گرفتهام و مصرف میکنم.» استرس و اضطراب تمام زندگی «محمد» را هم تحت تأثیر قرار داده است.«سلامت خانواده و عزیزانمان در خطر است. خود این مسأله استرس را تشدید میکند. پدر و مادرها سن بالایی دارند. بچهها هم هستند. الکل و مواد ضد عفونی هم سخت گیر میآید؛ همه اینها یعنی اضطراب. پزشک داروی ضد استرس داده اما افاقه نمیکند. به نظرم باید دوز بالا استفاده کنم.» «فرشته» هم میگوید خبرهای مربوط به کرونا پدرش را دچار وسواس شدید کرده است: «از وقتی تلویزیون اعلام کرد، با کسی دست نمیدهد. روزی صدبار بیشتر دستهایش را میشوید. درواقع کارهایی میکند که تا قبل از این، از او بعید بود.»
این شرایط را تعدادی از روانپزشکان و روانشناسان هم تأیید میکنند. دكتر مجید صادقی، روانپزشک از تشدید اضطراب و استرس شهروندان میگوید: «ویروس کرونا مسألهای جهانی است و همین موضوع به تشدید #اضطراب و استرس دامن میزند. در آنفلوآنزا که در برههای شایع شد، این اضطراب را داشتیم، اما به این میزان نبود، چون موضوعی مقطعی بود ولی جهانیشدن ویروس کرونا استرس را تشدید کرده است تا جایی که افرادی که زمینه اضطراب و استرس نداشتند، دچار این مشکل شدهاند.»
او معتقد است با این رویه اضطراب قربانیان بیشتری از کرونا میگیرد: «کرونا بیماری است که بعد از گذشت دورهای تبش فروکش میکند اما عوارض این اضطرابها و استرسها باقی خواهد ماند. نگرانی از مبتلاشدن خود و عزیزان وسواسهای فکری را افزایش داده و افراد دچار وسواس شستوشو شدهاند، نگرانی که در میان کادر پزشکی هم به چشم میخورد. ویروس کرونا و نگرانی از مبتلاشدن به آن سلامت روان جامعه را تحت تأثیر قرار داده، آن را دچار اختلال کرده و باعث شده احساس ناامنی در جامعه دامن زده شود.»
دكتر امیرحسین جلالی، روانپزشک هم میگوید: «آدمهای نگران و مضطرب گوش به زنگ اخبار میمانند و در بیشتر اوقات جذب اخبار منفی میشوند و آنها را باور میکنند. بهواقع ما در شرایط اجتماعی هستیم که هیجانات منفی در آن بالاست و باعث میشود بعضی از شهروندان رفتارهایی اتخاذ کنند.» ....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49809/preview/
ضرورت تشکیل تیمهای مقابله با استرس
💠 ستاد بحران مقابله با شایعات کرونا تشکیل شود
ميگنا- رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به اینکه در حال حاضر بازار #شایعات در خصوص #ویروس_کرونا بسیار داغ است و این شایعات انتقال پیدا میکند، اظهار کرد: این موضوع برای امنیت و آرامش مردم خطرناک است و همین مسئله باعث #ناایمنی روانی مردم میشود. برای مقابله با این شایعات وزارت بهداشت، صدا و سیما و خبرگزاریها باید هرچه سریعتر ستاد بحران تشکیل دهند؛ البته اگر نماینده سازمان نظام روانشناسی هم در این ستاد بحران باشد، قطعاً اثر بهتری خواهد داشت. این موضوع به صورت خانمانسوز روحیه مردم جامعه را به خطر انداخته و اخبار متنقاض و دروغ و انتشار محتوای جعلی در فضای مجازی باعث ناراحتی بیشتر مردم شده است.
دكتر محمد حاتمی با تأکید بر اینکه اولین اقدامی که باید انجام داد اتخاذ تصمیمات سریع است، ادامه داد: با توجه به تحقیقات و پژوهشهایی که انجام شده، وقتی چنین اتفاقاتی رخ میدهد باید ستاد مقابله و پیشگیری از شایعات شکل بگیرد و این مسئله هرچه سریعتر عملیاتی شود.
وی اضافه کرد: نکته این است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید شفافتر با مردم در مورد ویروس کرونا صحبت کند. متأسفانه دوپهلو صحبت کردن مقامات وزارت بهداشت مردم را سردرگم میکند و سخنان وزیر بهداشت برای من به عنوان یک شهروند چندان قانعکننده نبود. در طول یک ماه گذشته چه اقداماتی انجام شده و امروز باید چه تمهیداتی بیندیشیم از دیگر نکات مهم است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49811/preview/
🔶 مبتلایان به کرونا ویروس در ایران به ۶۴ رسید
❌تکذیب آمار فوتی 50 نفر در قم
ميگنا- رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا ویروس جدید را اعلام کرد.
دکتر کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار مبتلایان کرونا ویروس در کشور، گفت: طبق آمار ارائه شده تا پیش از ظهر امروز تعداد ۱۸ نفر در استان های مختلف مبتلای جدید به کرونا ویروس جدید شناسایی شدند که از این تعداد هشت نفر در استان قم، یک مورد در استان همدان، سه مورد در تهران، دو مورد در مرکزی، دو مورد در استان اصفهان و دو نفر در گیلان مبتلای جدید به کرونا ویروس شناسایی شده است. همچنین از این ۱۸ نفر چهار نفر متاسفانه جان باخته اند.
وی افزود: با این حساب شمار مبتلایان #کرونا ویروس مجموعا به ۶۴ نفر و مجموع فوتی ها به ۱۲ نفر رسید.
وی ضمن تکذیب اظهارات نماینده قم درباره وجود ۵۰ فوتی در قم، گفت: این امار کذب است./ ايسنا
🆔 @Mignair
🔶 وحشت برای مغز مفید است!
میگنا- هنگام دیدن فیلمهای ترسناک مغز انسان همواره خود را آماده میکند تا به خطرات واکنش نشان دهد. این کار از ۲ روش مختلف انجام میگیرد و مناطق خاصی از #مغز برای مشارکت در افزایش توانمندی سمعی و بصری در لحظات غافلگیری فعال میشوند تا بدن برای مقابله با شدت خطرات واکنش سریع نشان دهد.
دکتر هدسون کیم، متخصص مغز و اعصاب، درباره این موضوع گفت: طی آزمایشی، افراد را در تونل امارآی جای دادند و از طریق عینکهای مخصوص #فیلمهای_ترسناک برایشان به نمایش درآوردند تا شیوه واکنش مغز را در مواجهه با خطر یا دیدن صحنههای غافلگیرکننده ثبت کنند؛ پس در نتیجهی این آزمایش، الگوهای واکنشی انسانها به صحنههای مخاطرهآمیز ترسیم شد.
همچنین بر اساس نتایج بهدستآمده از این تحقیق، با افزایش میانگین نگرانی، مغز نیز فعالیت بیشتری پیدا میکند و دیدن صحنههای ترسناک یا انتظار تماشای صحنههای ترسناک، همواره مغز را آماده نگه میدارد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49814
🔶 بین ترس کاذب و واقعی فرق بگذاریم
ميگنا- دكتر «حمید پورشریفی» روانشناس سلامت و دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره اینکه این ترس ریشه در چه مسالهای دارد به پرسشهای «اعتماد» پاسخ داده است. مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
درمورد #خطرات بیماری ناشی از #ویروس #کرونا بحثی نیست. میدانیم که این بیماری کشنده هم هست. اما ما بیماریهای دیگری هم داشتهایم که موجب مرگ شده یا میشوند. به نظر میرسد الان با چیزی فراتر از خود بیماری مواجهیم. ترس از این بیماری. به نظر شما ترس از این بیماری ریشه در چه چیزی دارد. ترس از مرگ یا چیزهای دیگر.
در مبنای ترس دو واکنش وجود دارد: یک، ناچیزانگاری؛ به این معنا که افراد مساله را جدی نمیگیرند و دو، فاجعهانگاری؛ اساس و دلیل #فاجعهانگاری #ترس زیاد همچنین فقدان اطلاعات است. متاسفانه منابع اطلاعاتی زیادی وجود دارد و در برخی مواقع این منابع خبری به شکل فاجعهآمیزی اطلاعات را دراختیار عموم قرار میدهند و در نتیجه مبنای ترس به دلیل نداشتن اطلاعات درست است.
◻ چگونه میتوان با این ترس مقابله کرد؟
واقعیت این است که اولین مبنای ترسهای ما افکار ماست و این افکار اطلاعاتی است که از محیط میگیریم. اگر از منابع صحیح اطلاعات کسب کنیم، بیشک این هیجانات منفی کمتر میشود. سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت، دو منبع معتبر برای کسب اطلاعات صحیح است. براساس آمار و اطلاعات #سازمان جهانی بهداشت این ویروس اگرچه توسعهیابنده است و از این نظر نگرانیهایی را ایجاد میکند و در حال حاضر درمان مشخصی ندارد، اما میزان کشندگی آن برای افراد ۲ درصد است و حتی برای افرادی که به تازگی مبتلا شدهاند میزان مرگ و میر چهار و سه دهم درصد است. پس در نتیجه افرادی که به کرونا مبتلا میشوند الزاما مرگ سراغشان نمیآید. پس تنها گزینه رعایت بهداشت است. در حال حاضر این ویروس آنتیبیوتیک خاصی ندارد و بعد از ابتلا به این بیماری به میزان ۲درصد مرگ وجود دارد؛ در نتیجه تنها راهحل رعایت توصیههای بهداشتی است.
◻ آیا این ترس ممکن است بعدها موجب بروز بیماریهای دیگر مثل وسواس شود؟
در حال حاضر توصیه میشود مرتب دستها با آب و صابون شسته شود، بهخصوص بعد از خروج از یک مکان عمومی. اما اگر این مساله به میزان غیرضروری و بیش از حد باشد نام آن را میتوان #وسواس گذاشت. طبیعتا هر مسالهای باتوجه به ظرفیت قبلی افراد اثرگذار است. جمعیتی از کشور ما در درجات ترس آمادگیهای اضطرابی را داشتند. در نتیجه افکار شکآور که محصول دنبال کردن منابع نادرست است در موارد افراد اضطرابی بیشتر اثر خواهد داشت. اگر افراد احساس کنند خوابشان بههم ریخته است یا احساس کنند #رفتارهای وسواسی باعث شده که زندگیشان مختل شود، بهتر است که از افراد متخصص و #روانشناسان حرفهای کمک گرفته شود.... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49817/preview/
🔶 بهرهوری بالاتر با درک «تیپهای زمانی»افراد
میگنا- اصطلاح علمی ریتم شبانهروزی منحصر به فردی که باعث میشود ما یا آدم صبح باشیم یا شب، «تیپ زمانی» نام دارد. مایکل بریوس، روانشناس بالینی و همکارانش، آدمهای شب را «گرگ»، آدمهای صبح را «شیر»، افراد بین این دو را خرس و افرادی که خواب سبک دارند را «دلفین» مینامند و ویژگیهای مختلفی برای آنها قائل هستند.
صرف نظر از اصطلاحاتی که برای این موضوع به کار میرود، چند واقعیت را میتوان در نظر گرفت:
• تیپهای زمانی منعکسکننده واقعیت روانشناسی چرخه خواب و بیداری، دمای بدن و سطح هورمونهای ملاتونین و کورتیزول در بدن شما هستند.
• اینکه افراد صبحها سرحال هستند یا بعدازظهر، انتخاب آنها نیست و یک ویژگی ذاتی است. اگرچه خلق و خوی افراد با توجه به سن آنها دچار تغییرات میشود.
• هیچ #تیپ زمانیای ذاتا خوب یا بد نیست. فقط بین آنها تفاوت وجود دارد.
• آگاهی و پذیرفتن تیپ زمانی شما (و حتی دیگران)، باعث میشود بهرهوری خود را به میزان قابل توجهی بالا ببرید.
پس، با همکارانی که در مورد بهترین زمان انجام کار کاملا با شما متفاوت هستند، چگونه راه میآیید؟ در اینجا چند ایده به شما معرفی میشود..... ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49824/preview/
🔶رفتار غیرحرفهای در محیط کار که دیگران را از شما فراری میدهد
میگنا- در طول هشت تا ۱۰ ساعت از بیست و چهار ساعت شبانهروز که در محیط کار بهسر میبرید، ممکن است رفتارهایی از شما سر بزند که دیگران را مورد آزار قرار دهد. اگرچه ترک کردن تمامی عادتهای بد کار سختی است، اما خوب است که دستکم از آنها آگاه باشید.
در این مقاله به برخی از عاداتی که ممکن است ناخواسته انجام داده و در نهایت شما را کارمندی غیرحرفهای در محیط کار نشان دهد، اشاره شده است.
ممکن است یک یا چند رفتار غیرحرفهای در محیط کار موجب شود اطرافیان یا مدیرتان احساس خوشایندی نسبت به شما نداشته باشند.
▪ تظاهر به بیماری
اگر از آن دسته از کارمندانی هستید که هر چند هفته یکبار، صبح با مدیرتان تماس میگیرید و اعلام میکنید که بیمار هستید، بدانید فرصت زیادی برای ترفیع شغلی نخواهید داشت.
این رفتار موجب میشود، مدیرتان برای پروژههای مهمتر روی شما حساب باز نکند.
▪ منفیگرا بودن
داشتن نگرش بدبینانه یا مخالف میتواند عدم تمایل برای همکاری تعبیر شود. سعی کنید از عباراتی، چون «این کار جواب نمیدهد»، «خیلی سخت بهنظر میرسد» یا «نمیدانم چطور شروع کنم»، بپرهیزید.
گلهکردنهای بیش از حد هم روابط ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
تحلیلگران میگویند، مواقعی وجود دارد که کارمندان تمایل دارند شکایتشان از مدیر، همکار یا یک پروژه را ابراز کنند. اما گله کردن در نهایت نشاندهنده غیرحرفهای بودن است.
اگر شما هم از جمله کارمندانی هستید که از لحظه ورود شروع به گله و شکایت میکنید، منتظر باشید که دیگران روابطشان را با شما به حداقل برسانند.
هیچچیزی برای انسانها بهاندازه سروکار داشتن با یک همکار منفیگرا، انرژیبَر نیست. پس هرگاه از عهده پروژهای بهخوبی برنیامدید، به جای گله کردن، بر روی نکاتی که از آن یاد گرفتهاید، متمرکز شوید.
بر اساس مطالعاتی که انجام شده، ۶۲ درصد از کارفرمایان میگویند، تمایلی برای ارتقای شغلی کارمندان منفیگرا ندارند.
▪ پرت کردن حواس دیگران در طول جلسات
همانطور که در طول رانندگی نمیتوانید پیام ارسال کنید، در طول جلسه هم تمرکز کردن بر روی موضوع جلسه و موبایلتان بهطور همزمان غیرممکن است.
وبگردی، استفاده از شبکههای اجتماعی و چک کردن ایمیل، یعنی شما به موضوعی که در جلسه مطرح است، توجه نمیکنید.
استفاده از جملاتی که نشان میدهد، همهچیز را میدانید
هرگونه رفتاری که نشاندهنده بهتر بودنِ شما از دیگران و کمارزش بودن آنهاست، باعث میشود، اطرافیان شما حس خوبی درباره شما نداشته باشند.
▪ صحبت کردن در مورد مسائل شخصی
بههیچوجه حرفهای نیست که در محیط کار در مورد مسائل شخصی از جمله روابطتان #صحبت کنید. بهعبارت دیگر ساعاتی را که باید صرف کار شود به صحبت کردن در مورد این امور اختصاص ندهید.
بهتر است خارج از محیط کار به این مسائل بپردازید..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49826/preview/
🔶 شما بیماری کرونا ندارید، هیپوکندریا دارید!
میگنا- در شرایط جاری با توجه به اهمیتی که به بیماری کرونا داده شده است، بسیاری از مردم نشانههای این بیماری را که آموختهاند در خود احساس میکنند، اما این احساس با واقعیت منطبق نیست و خیلی از اوقات ممکن است افراد در مورد نشانههای بیماری اطلاعات نادرستی داشته باشند و جالب اینجاست که برخی همان اطلاعات نادرست را در خود بهعنوان نشانههای بیماری احساس میکنند.
برای نمونه فرض کنید به کسی گفته باشند که نشانههای بیماری کرونا، دل درد و پایین آمدن درجه حرارت بدن است. این فرد همین نشانهها را در خود احساس میکند. باید دانست در بین عموم مردم برخی افراد هستند که نوعی بیماری بهنام هیپوکندریازیس یا خودبیمار انگاری دارند. علت اینکه این نام گذاشته شده این است که عموماً این افراد در ناحیه تحتانی شکم خود و خیلی از اوقات سمت راست بدن احساس بیماری میکنند، این ناحیه از بدن هیپوکندر نامیده میشود.
این افراد هرگونه وضعیت طبیعی یا هرگونه تغییر جزئی وضعیت بدنی را دلیل بیماری میدانند. برای نمونه این گونه افراد اگر احساس تپش قلب میکنند، چیزی که به طور معمول برای انسان پیش میآید، سریعاً به متخصص قلب مراجعه میکنند چون فکر میکنند #بیماری قلبی دارند. این قبیل بیماران در مواردی که همهگیری بیماری به وجود میآید، بسیار مستعدتر از سایرینی هستند که همان نشانهها را در خود ببینند.
دسته دیگر بیماران #وسواسی هستند که آنان نیز در این شرایط که توصیه به رعایت بهداشت و شستن دستها میشود، کار را از حد میگذرانند و بهصورت غیرعادی در هر ساعت 7 تا 8 بار دستها را میشویند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49828
🔶 اعلام آمادگی سازمان نظام روانشناسی برای کمک به مدیریت استرس کرونا
میگنا- متن نامه محمد حاتمی - رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره - خطاب به سعید نمکی - وزیر بهداشت - به شرح زیر است:
«ضمن سپاس از مجاهدتهای جنابعالی و مجموعه همکاران در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استحضار میرساند ترس، #استرس، #اضطراب و نگرانی ناشی از ویروس کرونا تمام شهروندان و خانوادهها را درگیر کرده است صد البته این شرایط عوارضی خطرناکتر از ویروس کرونا را در پی دارد.
✨ سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با سرمایه اجتماعی بیش از ۳۰ هزار عضو رسمی کارشناسی ارشد و دکتری در سراسر کشور آماده است، به هر گونه ستاد مقابله با بحران صلاح میداند اقدامات عملی از جمله تدوین #بستههای آموزشی مقابله با استرس و اضطراب، شیوههای آرام سازی روانی و سایر #مداخلات روانشناختی جهت عادیسازی شرایط موجود را انجام دهد. در شرایط کنونی باید با حضور دائمی روانشناسان و مشاوران در شبکههای تلویزیونی و رادیویی مردم را به سوی مدیریت استرس سوق داد.»
در پایان این نامه آمده است: «در صورت صلاحدید، جلسهای با حضور نمایندگان سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با آن وزارتخانه صورت گیرد تا بتوانیم از تمام ظرفیتهای موجود در سازمان جهت پیشگیری و کنترل ترس، اضطراب و استرس مردم استفاده شود.» .... ادامه👇
http://www.migna.ir/news/49829
🔶 تشکر صمیمانه رهبری از پزشکان و پرستاران
میگنا- حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تشکر صمیمانه از وزارت بهداشت و همکاران وزیر، #پزشکان، #پرستاران و کادرهای درمانی و مجموعه دست اندرکاران پزشکی کشور در مواجهه و مبارزه با ویروس #کرونا، خاطرنشان کردند: این #زحمات بسیار با ارزش، جایگاه جامعه پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده است و اجر و ثواب الهی را به دنبال خواهد داشت.
متن سخنان حضرت آیت الله خامنهای به این شرح است:....
http://www.migna.ir/news/49831/preview/
#آنتی_کرونا
🔶 رییس جمهور مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا را تایید کرد
▪️مشاور وزیر بهداشت با اعلام تایید مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:بر این اساس تمامی مراکز آموزش عالی یک هفته تعطیل خواهد بود
▪️مدارس مناطقی که وزارت بهداشت اعلام کند سه روز تعطیل است
▪️تمامی تجمعات فرهنگی و برنامههای سینماها و کنسرتها تا ۱۶ اسفند لغو شد.
▪️مراسم اعتکاف برگزار نمیشود./ ایسنا
🆔 @Mignair
🔶 مثلث کارپمن؛ نگاه روانشناسی به یک سبک زندگی بیمارگون
میگنا- مثلث #کارپمن یا یک الگوی اجتماعی یا روانشناختی از تعامل بین افراد در یک تحلیل تراکنش (یک مدل روانشناختی است که برای نمایش و تحلیل واکنشهای رفتاری انسان استفاده می شود) ، که ابتدا توسط استفان کارپمن توضیح داده شده است. این الگو سه نقش روانشناختی وظیفه را که معمولاً افراد در موقعیت های روزمره اشغال می کنند ، بیان می کند: قربانی ، مظلوم (شخصیتی که فشار می آورد) و نجات دهنده (شخصی که برای کمک به ضعف ها از اهداف ظاهراً مداخله می کند). در چنین مثلث ، از دو فرد تا کل گروه ها می توانند بچرخند ، اما همیشه سه نقش خواهد بود. شرکت کنندگان در مثلث کارپمن گاهی می توانند نقش ها را تغییر دهند.
✨ سه نقش حاضر در این مثلث عبارتند از آزارگر، ناجی و قربانی. کارپمن معتقد است که این 3 نقش جنبههای متفاوت «قربانی»اند از هر وجه که شروع کنیم در نهایت در #نقش_قربانی خود را احساس خواهیم کرد. بنابرهمانطور که در شکل میتوان دید آزارگر و ناجی هر دو در قسمت بالای مثلث قرار دارند. این نقشها به عنوان «دست بالا» دانستن در برابر دیگران است. به این معنا که آنها بگونهای وانمود میکنند که انگار آنها «بهتر، قویتر، هوشمندتر و یا منسجمتر از قربانی»اند. دیر یا زود «قربانی» که در بخش «پایین دست» مثلث است یک به اصطلاح «گره» یا گرفتگی عضلانی در بخش گردن او ایجاد میشود، بخاطر اینکه دائم به بالا نگاه کرده است، احساس نگاه بالا به پایین دیگران به او و احساس ارزش کمتر نسبت به دیگران، باعث میشود که نوعی رنجش و حالت انتقام در او شکل گرفته، دیر یا زود به دنبال تلافیجویی باشد. در اینجاست که گذار از حالت «قربانی» به حالت «آزارگر» به طور طبیعی رخ میدهد. این عموماً باعث میشود تا «آزارگر» یا «ناجی» را به حالت «قربانی» حرکت دهد. مانند بازی جایگیری با موسیقی، تمام بازیگران نقشهای خود را جابجا میکنند..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49834/preview/
🔶 میزان تخلفات روانشناسان و مشاوران کشور در سال ۹۸
میگنا- حسین مصباح به ارائه #گزارش #تخلفات روانشناسان و مشاوران کشور در سال ۹۸ پرداخت و گفت: طی سال جاری حدود ۹۰۰ فقره پرونده شکایت یا گزارش به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اطلاع داده شده است. همچنین در سال جاری #سازمان نظام روانشناسی حدود ۶۰۰ مورد بازرسی حضوری یا #مجازی به منظور بررسی نحوه عملکرد #روانشناسان و #مشاوران انجام داده است که در پی آن حدود ۱۸۰ مورد (فرد یا موسسه) به سازمان احضار شدند؛ از این میان ۸۰ مورد از آنها با پذیرش اشتباهات خود متعهد به اصلاح یا توقف فعالیت خود در حوزه روانشناسی و مشاوره شدند.
▫ معاون انتظامی و رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: همچنین حدود ۱۵ مورد اعمال مجرمانه در حوزه روانشناسی و مشاوره طی سال جاری صورت گرفته است که جرم اغلب آنها ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره کشور بدون داشتن پروانه از سوی سازمان نظام روانشناسی بوده است؛ پرونده این متخلفان به #دادگاه ارجاع شده که برای سه مورد از آنها حکم صادر شده است.
▫ به گفته مصباح، #جعل مدرک، ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره کشور بدون داشتن پروانه از سوی سازمان نظام روانشناسی (دخالت در امر غیرتخصصی)، جعل عنوان به قصد #فریب مردم و ... از جمله اعمال #مجرمانه در حوزه روانشناسی و مشاوره محسوب میشوند.
▫ وی در ادامه با اشاره به تخلف موسسه «#همکده» که از طریق مشاورههای تلفنی خدمات روانشناسی و مشاورهای ارائه میکنند، بیان کرد: بسیاری از روانشناسان و مشاوران موسسه مذکور فاقد پروانه و صلاحیت در حرفه روانشناسی و مشاوره هستند..... مشروح خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49836/preview/
🔶 طرحواره درمانی برای مقابله با ویروس کرونا
میگنا- مهری داوری گفت: از نشانههای افراد با " طرحواره آسیبپذیری نسبت به ضرر و بیماری" این است که حتی "در شرایط عادی – وضعیت سفید" نیز هر لحظه منتظر یک رویداد وحشتناک، فاجعهای جدید یا ابتلا به یک بیماری کشنده هستند.
طبیعتاً زمانیکه "وضعیت سفید" وجود دارد، ترس از ابتلا به بیماریهای مختلف، به معنای فعال شدن طرحواره آسیبپذیری است، اما اکنون که شرایط از وضعیت سفید خارج و به وضعیت زرد وارد شدهایم، ترس و نگرانی نسبت به ابتلا به #بیماری "کووید ۱۹" فعال شدن #طرحواره_آسیبپذیری نمیباشد. این وضعیت یک "رویداد واقعی" است که در سطح جهانی مشکلات زیادی را برای انسانها ایجاد نموده است.
داوری بیان کرد: یکی از وظایف مهم "ذهنیت بزرگسال سالم"، تشخیص خطر واقعی از خطر غیرواقعی است. ابتلا به "کووید ۱۹" یک مساله کاملاً جدی است و بزرگسال سالم نسبت به خطرات واقعی به منظور حفظ بقای جسمی و هیجانی، بسیار دقیق، سنجیده و آگاهانه عمل میکند.
🔸 در صورتیکه طرحواره آسیبپذیری جزو طرحوارههای اصلی شما بوده، بهتر است به موارد زیر دقت نمایید:
۱) با ذهنیت بزرگسال سالم نسبت به روزهای پیشرو "امیدوار" باشید، زیرا در طول تاریخ، بشر توانسته است در مقابل بیماریهای بسیار سختتر از خانواده ویروسهای کرونا موفق عمل نماید.
۲) رعایت نکات بهداشتی و ایمنی بسیار مهم است، اما مراقب آیینمندیهای #وسواسی از نوع تمیز کردن/شستشو که بر ترتیب، جهت و تعداد حرکات پاک کردن است، باشید.
۳) برای کاهش #اضطراب به انجام تمرینات روزانه مدیتیشن (مراقبه) بپردازید.
۴) در شرایط زرد و قرمز، شایعه شدیداً قوت میگیرد، از اینرو کمتر به بررسی اخبار از طریق شبکههای مجازی بپردازید.
۵) ماندن در خانه به لحاظ شرایط زرد نه تنها "#سبک_مقابلهای اجتناب از موقعیتهای خطرناک" محسوب نمیگردد، بلکه یک خود-مراقبتی (Self-Care) و فاصلهگرفتن سالم (Healthy Self-distance) میباشد.
۶) گفتگو خیالی بین بزرگسال سالم و ذهنیت کودک آسیبپذیر برقرار کنید. بزرگسال سالم در نقش والد خوب با کودک آسیبپذیر #مضطرب همدلی نماید و قول حمایت و توجه کافی در این شرایط را بدهد.
۷) این روزها که بیشتر اوقات به واسطه توفیق اجباری در خانه هستیم، بهترین فرصت برای تقویت #ذهنیت کودک شاد است. از اینرو، تماشای فیلم، بازی کردن، تماشای آلبومهای خانوادگی، نوشتن، کتاب خواندن، تماس تلفنی با دوستان قدیمی، آواز خواندن، گوش دادن به موسیقی، آشپزی کردن و نقاشی کشیدن توصیه میشود.
۸) درصورتیکه طرحواره شما شدیداً فعال شده است، میتوانید از طرحواره درمانگران مشاوره تلفنی بگیرید یا با یکی از افراد صمیمی و امن خود در مورد اضطرابها و نگرانیهایتان گفتگو کنید. این بسیار مهم است که ترس خود را سرکوب نکنید یا به رفتارهای خودآرامبخش مانند سومصرف الکل، موادمخدر، داروها و غیره نپردازید.
۹) افراد ناآگاه و همچین افرادی که #طرحواره آسیبپذیری دارند ممکن است در چنین شرایطی "سبک مقابلهای جبران افراطی" نشان دهند. شجاعنمایی، انجام رفتارهای خطرناک مانند رفت و آمد غیرضروری به اماکن شلوغ با اتوبوس یا مترو و همچنی...ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49839/preview/
🔶 مبتلایان به اختلال شخصیت وابسته؛ به ظاهر اجتماعی در باطن گوشه گیر
میگنا: ارسیا تقوا اظهارداشت: فردی که به #اختلال_شخصیت_وابسته مبتلا است به دلیل عدم تعادل روحی و روانی در واقع فقط میخواهد نیازهای عاطفی و جسمی خود را بوسیله دیگران برطرف کند و چنانچه به خواستههای خود نرسد، احساس #اضطراب و ناامنی میکند و به مرور ضمن از دست دادن اعتماد به نفس، ممکن است رفتارهای خاصی از خود نشان دهد.
وی گفت: فرد وابسته، بیشتر حق را به دیگران میدهد، به آرامی صحبت می کند، اجازه میدهد دیگران حرف او را قطع کنند، به نحوی صحبت میکند که دیگران را نرنجاند و چنانچه احساس کند سخنانش دیگران را آزار می دهد، سریعا موضوع مورد بحث را عوض میکند.
این رواندرمانگر با بیان اینکه معذرت خواهی زیاد از دیگر ویژگی های خاص مبتلایان به اختلال شخصیت #وابسته است، افزود: این افراد ممکن است به جهت مشکلات #زندگی_مشترک برای زوج درمانی مراجعه کنند. فرد وابسته بعلت نیاز مداوم برای تایید و حمایت همسر، گاها او را کلافه کرده و ممکن است منجر به اختلاف و مشاجره بین آنها شود. از طرفی برخی مواقع همسر فرد بیمار، او را بیش از حد مورد حمایت قرار داده و حتی به جای آن تصمیم می گیرد که در اینصورت نیز وابستگی بیمار تشدید می شود.
تقوا تصریح کرد: فرد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته همواره با دیگران موافق است و در عین حال با خصوصیاتی از قبیل فروتن، مطیع، توافق پذیر و خوش مشرب افراطی ممکن است ظاهر شود. این فرد چنانچه والد یا همسر سلطه جو داشته باشد، به سبب آنکه توانایی اعتراض به بدرفتاری را ندارد ، امکان سوءاستفاده از آن بالاست. ادامه این رفتار به مرور بر وابستگی فرد بیمار خواهد افزود.
⚪ ادامه رابطه با فرد وابسته
این روانشناس بالینی افزود: یک رواندرمانگر، به فرد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته میتواند در شکل گیری مهارت های لازم برای یک #رابطه_سالم موثر واقع شود. قطعا باید با تعیین حد و مرزهای معتدل و قاطعانه و دادن اعتماد به نفس و تقویت لازم، فرد وابسته را به سمت اتخاذ تصمیم درست در زندگی، سوق داد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49842/preview/
🔶 دعوت از همه روانشناسان و مشاوران كشور براي مديريت استرس ناشي از كرونا
میگنا- در متن پيام دكتر محمد حاتمي خطاب به روانشناسان و مشاوران ايران آمده است:
اکنون که مردم عزیز کشورمان در اثر شیوع ویروس کرونا دچار ترس، #استرس، اضطراب و نا ایمنی روانی شدهاند؛ ضرورت دارد، روانشناسان و مشاوران از طریق فضاهای #مجازی جهت آرامسازی و مدیریت استرس، اقدامات مقتضی را انجام دهند.....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49844/preview/
✅ توصیه های روانپزشکی در بحران کرونا
🔴 سراغ اخبار منفی نروید
میگنا- دكتر احمد حاجبی، در خصوص چگونگی غلبه بر #اضطراب ناشی از شیوع کرونا ویروس در کشور، بیان کرد: در روزهای اخیر، بسیاری از افراد اضطراب ابتلاء به ویروس کرونا را دارند، اضطراب واکنش طبیعی به شرایط سخت و تهدید آمیز است، اما اگر شدید و طولانی شده و رنج ایجاد کند، زندگی را مختل میکند. اضطراب میتواند روی #سیستم_ایمنی تأثیر منفی داشته باشد و بدن را در برابر بیماریها تضعیف کند. گاهی نیز اضطراب باعث رفتارهای ناکارآمد میشود. برای مثال، ممکن است باعث شود، مکرراً اخبار اشتباه یا ناخوشایند را برای هم ارسال کنیم و پیامهای درست و #دستورالعملهای علمی را ندیده بگیریم.
وی افزود: اقداماتی که فرد مبتلا به اضطراب انجام میدهد و چرخه اضطراب خودش و دیگران را بیشتر میکند، شامل جستجوی مداوم خبر در رسانهها و #شبکههای_اجتماعی نامعتبر است، همچنین، عدم اطمینان و بزرگ نماییِ خطرات، از ویژگیهای افراد مضطرب است. اشخاصی که از قبل دچار اختلال اضطراب منتشر، اختلال اضطراب بیماری و اختلال وسواسی جبری بوده اند، در این شرایط اضطراب بیشتری را تجربه میکنند.
🔹 نشر اخبار و اطلاعات نادرست ممنوع شود
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه لزومی ندارد که مردم روزانه بیش از یک یا دوبار اخبار را چک کنند، ادامه داد: مردم باید توجه کنند که قبل از بازنشر اخبار و اطلاعات، از صحت آنها مطمئن شوند. انتشار اخبار نادرست، اضطراب اطرافیان شما و جامعه را بی دلیل افزایش میدهد.
🔹 کرونا اولین و آخرین بیماری واگیر و همه گیر نیست
مردم باید آگاه باشند که این بیماری، اولین و آخرین بیماری واگیردار و همه گیر نبوده و کشندهترین بیماری نیز محسوب نمیشود؛ شاید جالب باشد که بدانید از هر صد نفری که مبتلابه این بیماری میشوند، دو نفر ممکن است که جانشان را از دست بدهند. در ضمن، بعضی از بیماریها که چندان جدی گرفته نمیشود، مرگ و میر بالایی دارند. برای مثال، سالانه بیش از یک میلیون نفر در جهان به علت ابتلاء به سل جان خود را از دست میدهند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درخصوص چگونگی کنترل اضطراب در شرایط #پراسترس و بحرانی مانند شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: اکثر ما وقتی با اتفاقات و حوادث ناگواری مانند سیل، زلزله، یا از دست دادن عزیزی روبرو میشویم، یا احساس کنترل روی شرایط نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیش بینی میشود؛ مانند مواجهه یا همه گیری ویروس #کرونا، دچار استرس میشویم.
🔹 استرس گاهی نتیجه یک اتفاق مهم و غیر معمول است و گاهی هم به دلیل انباشته شدن فشارهای کوچک پیش میآید. وقتی احساس میکنیم شرایط برای ما غیرقابل تحمل شده، قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممکن است در بحران باشیم.
🔹 هریک از ما به شکل متفاوتی به استرس و حوادث ناگوار واکنش نشان میدهیم. گاهی نشانههای جسمی مانند سردرد، دردهای پراکنده بدنی، مشکل گوارشی، احساس خستگی، کاهش اشتها، بی خوابی پیش میآید و گاهی نشانههای روانی رفتاری، مانند احساس ترس و اضطراب، درماندگی، نا امیدی، کرختی و شوکه شدن، یا خشم تجربه میشود.
🔹 در مورد نگرانیها و احساساتتان حرف بزنید
از جمعهای پرتنش دوری کنید. در مورد نگرانیها و احساساتتان حرف بزنید و از بیان آنها خجالت نکشید. اجازه بروز احساساتی مانند، گریه و خشم را به خود و دیگران بدهید. با احساسات و افکار خود نجنگید، تغییر حال شما در هر لحظه طبیعی است و برای حل و فصل آن نیاز به زمان است. بپذیرید که همه چیز در کنترل شما نیست. سعی کنید، برنامه و زندگی عادی خود را حفظ کنید و روی چیزهایی که کنترل دارید، تمرکز کنید، نه روی چیزهایی که کنترل ندارید.
🔹 مراجعه به #روانشناس و روانپزشک در صورت نیاز
حاجبی تاکید کرد: درصورت نیاز به کمکهای پزشکی، روانپزشکی و یا روانشناسی، به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاهها، بیمارستانها و یا هر مرکز درمانی که در دسترس شما است، مراجعه کنید....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49846/preview/
🔶 ویروس کرونا؛ کدام اندامها را درگیر میکند؟
ميگنا- ویروس کرونا مانند دیگر بیماریهای #تنفسی، از ریه آغاز شده و در همان جا پایان مییابد. این بیماری مانند آنفلوانزا، با #تب و #سرفه شروع شده و به مرور باعث التهاب ریهها میشود. #کرونا ویروس جدید در روزهای ابتدایی عفونت به ریهها حمله میکند.
تحقیقات متیو فریمن دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند روی ویروس سارس که از انواع کروناویروسها هستند، نشان میدهد که این ویروسها سلولهای مژک دار ریه را که مامور پاک کردن گرده یا ویروس از ریهها هستند، آلوده کرده و از بین میبرند. در نتیجه مجاری تنفسی فرد مبتلا از ضایعات و مایعات پر میشود. ویروس کرونا نیز که یک ویروس شبه سارس است، همین کار را انجام میدهد و باعث التهاب #ریهها و مشکلات تنفسی در فرد مبتلا میشود.
پس از آن، سیستم ایمنی بدن فرد بیمار تحریک شده و برای نابود کردن این ویروس سلولهای ایمنی را به ریهها سرازیر کرده تا بافتهای ریه را ترمیم کند. گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن از کنترل خارج شده و نه تنها بافتهای آلوده شده، بلکه بافتهای سالم را نیز از بین میبرد. این واکنش ایمنی ضعیف، باعث تشدید ضایعات و التهاب ریهها میشود. این آسیبها نارسایی تنفسی را در پی دارد که حتی اگر منجر به مرگ هم نشود، آسیب دائمی به ریههای بیماران وارد میکند.
ویروس سارس سوراخهایی را در ریه بیماران ایجاد میکند که در بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیز مشاهده میشود. این سوراخها احتمالا در اثر واکنش بیش فعلانه سیستم ایمنی بدن ایجاد میشود که زخمهای ناشی از آن هم از ریه محافظت کرده و هم باعث سفت شدن آنها میشود. در این مرحله بیماران نیازمند استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور اکسیژن میشوند.
التهاب ریهها باعث افزایش نفوذپذیری غشاهای بین کیسههای هوا و رگهای خونی میشود و بر توانایی اکسیژن رسانی ریهها تاثیر میگذارد در موارد حاد باعث مرگ بیمار میشود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49850
🔶 پشت پرده جنگ رسانهای و روانی علیه ایران با محوریت کرونا
♦ امروز در مواجهه با بحران کرونا علاوه بر رعایت مسائل بهداشت فردی، نیازمند بهداشت روانی هستیم. امروز جامعه بیشتر از نظر روانی با موضوع «کرونا» درگیر است. این موضوع به یک مسئله جهانی تبدیل شده است تا جایی که سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیهای بعد از افزایش سطح هشدار کرونا، اعلام کرد که بزرگترین دشمن، خود ویروس کرونا نیست، ترس و شایعه مرتبط با آن است.
♦ وضعیت بهداشت روانی نسبت به ایران وضعیت متفاوتی پیدا کرده است. حجم خبرهای منفی علیه ایران با نیت هدف قراردادن ارتباط اقتصادی ایران با سایر کشورها و صادرات غیر نفتی به این کشورها موجب شده تا روان مردم نیز در زیر این بمباران اطلاعاتی نابود شود. "مارک دوبوویتز"، رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی ها که یک اندیشکده صهیونیستی در آمریکا به شمار می آید در صفحه توئیتر خود نوشت: #کرونا ویروس کاری با ایران کرده که تحریم های آمریکا نکرده است: متوقف کردن صادرات غیرنفتی.
◼ آمار خبرهای کرونایی با رویکرد ایجاد ترس علیه ایران
آمار خبر و پستهای منتشر شده در دو روز اخیر و بر بستر اینستاگرام برای ایجاد جنگ روانی علیه ایران در سه شبکه زیر بدین شرح است. بی.بی.سی فارسی: 57 درصد پستهای منتشر شده، من و تو: 60 درصد پستهای منتشر شده و ایران اینترنشنال: 75 درصد پستهای منتشر شده.
◽◾ تخریب تعظیم ائمه اطهار و بزرگان دینی
روز گذشته ویدئوهای مشمئز کننده از تماس مستقیم دهان و زبان برخی افراد با ضریح مطهر ائمه اطهار با توضیح اینکه حرم ائمه اطهار شفاست و نباید به بهانه رعایت بهداشت زیارت را معلق کرد، در فضای مجازی منتشر شد که در رسانههای بیگانه بازخود زیادی داشت و خوراک تخریب آنها را فراهم کرد، بر طبق رصد انجام شده، افرادی که به تولید این ویدئوها پرداختند از نزدیکان به جریان تشیع وابسته به انگلستان هستند. صفحه اینستاگرامی منتشر کننده این ویدئوها نشان میدهد این صفحات به تازگی و صرفا با هدف تخریب چهرههای دینی و مذهبی ایجاد شده است.
♦ علاقه مردم ایران به شنیدن اخبار بد و انتشار آن که بعضا تحت عنوان «میل به سوگواری» از آن یاد میشود ریشه در فرهنگ ما دارد. این علاقه فرهنگی حتی در برخی شخصیتهای کارتونی همچون «آقای همساده» در مجموعه کلاه قرمزی به نمایش گذاشته شده بود. اکنون نیز وضعیت در رسانههای اجتماعی به این گونه است که بازنشر «خبر بد» چند برابر بیشتر انجام میشود که گاهی هم این اخبار هیچ منبع موثق و یا هیچ نشانهای برای تایید ندارند، با توجه به ورود حجم زیاد اطلاعات خبری در این روزها راهکاری که اهالی حوزه جامعه شناسی ارائه میدهند، فاصله گرفتن از اخبار و کسب خبر به صورت محدود است.
♦ یکی از اساتید دانشگاه تهران، این راهکار را «روزه خبری» نامیده است. از نظر او روزه خبری یعنی پرهیز کردن از شنیدن و تکرار کردن اخباری و انواع نوشتهها و حتی شوخیها که خواندن و دیدن و دانستن یا ندانستن آنها هیچ گره را در زندگی شما نمیگشاید. «روزه خبری» به معنای آن نیست که به اخبار بی توجه باشیم بلکه به این معناست که اولاً انتظار خبر معجزه آسایی را نداشته باشیم، و ثانیاً همه وارد بهداشتی را که بارها تکرار شده بنا بر سبک زندگی خود رعایت کنیم اما وقت اندکی بیشتر (شاید در حد حداکثر ده دقیقه) را صرف اخبار نکنیم و حتی اگر از آن هم بگذریم شاید بهتر باشد......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49851/preview/
👤 حجتالاسلام میرمجید سیدقریشی
▫ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران