تهران فردا تعطیل است
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران، فردا دوشنبه ۱۶ دی ماه را در استان تهران تعطیل اعلام کرد.
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن دعوت از اقشار مختلف مردم برای مشارکت در مراسم تشییع و تجلیل از سردار قهرمان ایران و اسلام، سپهبد شهید، قاسم سلیمانی فردا (دوشنبه) ۱۶ دی ماه را در استان تهران و روز (سه شنبه) ۱۷ دی ماه را در استان کرمان تعطیل اعلام کرد.
🔶 رابطه بین اخلاق کسب و کار با دینداری
ميگنا- در پژوهشی که در خصوص "دینداری و اخلاق کسب و کار در بازار" توسط نیره شریفی (دکتری جامعه شناسی فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی) با جامعه آماری ۳۷۸ نفر در بازار شهر #بابل انجام شده، آمده است:« امروزه با وجود تاکید بر اهمیت رعایت اخلاق در جامعه، از دیدگاه برخی جامعهشناسان جامعه کنونی ایران با نوعی بحران اجتماعی اخلاق مواجه است. به طوری که #رشد آسیبهای اخلاقی به عنوان مهمترین نوع آسیبهای اجتماعی و پیامدهای افت اخلاق در عرصههای گوناگون زندگی اجتماعی نگرانیهای بسیاری را در سطح مصلحان اجتماعی و اقشار گوناگون مردم به دنبال داشته است. در این میان با توجه به اهمیت روزافزون نهاد اقتصاد و بازار، همچنین رشد برخی از آسیب های اقتصادی توجه به رعایت #اخلاق در بین کنشگران اقتصادی از اهمیت خاصی برخوردار شده است.»
محققان میگویند:« اخلاق در کسب و کار با هدف بهبود کیفیت اخلاقی #تصمیمگیریها و عملکردها در همه سطوح کسب و کار همواره مطرح بوده است. در کشورهای اسلامی از جمله ایران از دیرباز دین به عنوان یکی از منابع تولید #هنجارهای اخلاقی؛ باور های فرهنگی، انتظارات از شرکت کنندگان در بازار و مرزهای رفتار اجتماعی قابل قبول در بازار را تعیین کرده و نهادهای دینی قواعد تجارت و اجرای آنها را تحت تاثیر قرار داده اند. علاوه بر این ادیان با مشخص کردن کنشهایی که در دنیا یا آخرت توسط خداوند پاداش داده میشود یا مجازات میشوند رفتارهای مومنان را کنترل کرده اند. بدین ترتیب پایبندی به اخلاق کسب و کار در این جوامع تا حد زیادی تابع ارتباط دین و بازار در سطح نهادی و فردی بوده است.»
در این پژوهش آمده است:« نهاد دین از طریق آموزش و نظارت بر اجرای اخلاق کسب و کار بر پایبندی بازاریان به اخلاق اقتصادی تاثیر گذار بوده است. در سطح فردی نیز پایبندی به این نوع اخلاق با دینداری بازاریان ارتباط داشته است. امروزه وضعیت دینداری افراد نه تنها به میزان دینداری، بلکه انواع #دینداری مرتبط است. میزان دینداری مبتنی بر ابعاد اصلی دین در سطح مرکزی دینداری و انواع دینداری در سطح نگرشها و طرز تلقیها راجع به دین، لایههای پیرامونی دینداری را تشکیل میدهند.»
یافتهها نشان میدهند:« انواع دینداری بر اساس اینکه آیا افراد از مراکز رسمی دینی تبعیت میکنند و مهمترین عناصر سازنده دینداری خویش را از الگوهای رسمی دینی اتخاذ میکنند یا خیر، شکل گرفته ، بر نوع عملکرد افراد در حوزههای اقتصادی تاثیر میگذارند. چرا که برای برخی دینداران زندگی بر پایه کتاب و سنت، عمل به احکام و قواعد #اسلامی اهمیت بسیار دارد. ازاین رو آنان برای رسیدن به سعادت اخروی، یک شیوه زندگی توصیف شده را دنبال میکنند.»....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49309/preview/
چرا قاسم سلیمانی اسطوره است؟
میگنا: بامداد روز جمعه رفت، اما رفتنش مثل دیگران نبود. همه جا از عکسها و خاطرات او پر شد. هیچ خبری نبود جز «سردار قاسم سلیمانی». رفتنش با همه فرق داشت، چون همه مردم دنیا از خوانندهها و فیلمسازان آمریکایی گرفته تا دولتمردان کشورها دربارهاش نوشتند و خودِ واقعیشان را آشکار کردند. فرزند شایسته ایران - عنوانی که محمود دولت آبادی برای او انتخاب کرد - آینهای شد که افراد، وجود باطنی خود را در او ببینند و موضعگیری کنند و این یکی از ویژگیهای اسطورهها است.
یکی از ویژگیهای #اسطورهها این است که افراد را وادار به موضعگیری میکنند. همین موضوع و موضعگیری موجب میشود افراد خودِ واقعیشان را آشکار کنند. یکی از دلایل اسطوره بودن سردار سلیمانی این است که همه را به موضعگیری واداشته است و افراد به واسطه او، آنچه که درون خود نهان داشتند را آشکار میکنند. سردار سلیمانی برای افرادی که ضد استکبار و نفوذ آمریکا هستند و غلبه کشورهای دیگر را بر منطقه نمیپذیرند، اسطوره مثبت و برای افرادی که شیفته غرب هستند و سبک زندگی غربی دارند اسطوره منفی است.
در واقع #قاسم_سلیمانی بُرش میزند و آدمها را حتی برای خودشان عیان میکند. او آینهای شده که افراد، باطن خود را در آن میبینند و مجبورند در مقابل آن موضعگیری کنند، بنابراین اسطورهها موجب میشوند ما خودمان و موضع گیریهایمان را بشناسیم و موجب آشکار شدن ضمیر ناخودآگاه ما در برابر اسطورهها میشود.
▫ زایش اسطوره در دوران معاصر کم شده است
بهمن نامور مطلق، اسطوره شناس، بعد از بیان این جملات ادامه میدهد: به عقیده من قاسم سلیمانی شاخصی برای خودشناسی است تا با خودمان بیپرده مواجه شویم. گاهی انسان تا مقابل اسطوره قرار نگیرد نمیتواند خودش را بشناسد. من افرادی را میشناسم که پیش از این انتقادهای بنیادین بسیاری به وضعیت داشتند و انتظار نمیرفت در برابر چنین اتفاقی موضعگیری مناسبی داشته باشند، اما سردار سلیمانی موجب شد نهان پاک این افراد متبلور شود و آنها خود را به یکباره بازسازی کنند و به عبارتی خودشان را قاسم سلیمانی دیگری بدانند.
چرا باید یک جوان بیکار که درگیر مسائل اقتصادی است، خودش را یک قاسم سلیمانی بداند؟ زیرا این افراد احساسشان را علیه ظلم ابراز میکنند. به همین دلیل امیدوارم مسئولان ما از این هدیه یعنی خون سردار سلیمانی که گفتمان جدیدی را راه انداخته است به خوبی استفاده کنند و مثل او مردمی رفتار کنند.
شنیدهام وقتی سردار سلیمانی وارد مجلسی میشد برایش فرق نمیکرد کجا بنشیند، با همه دست میداد و روبوسی میکرد و به دلیل مردمداری و رفتار خاکیاش در دل مردم جا داشت. اسطوره، کسی است که میتواند در قلبها نفوذ کند، نه در بخشنامهها و سردار سلیمانی به همین دلیل مورد توجه بود.
سردار سلیمانی از این جهت با دیگر اسطورهها متفاوت است که یک اسطوره فراجناحی در ایران بود، مورد توجه همه جناحها بود و با همه ارتباط داشت. از طرفی سردار سلیمانی خودش را وارد جبهههای کوچک نمیکرد و مرد جبهههای بزرگ بود که از چپ و راست، سنتی و مدرن، حتی شیعه و سنی گذر کرده بود. به عبارتی تبلور یک انسان آزاده در مقابل استکبار جهانی بود. ارتباط او با همه خوب بود و مرزهای گستردهای داشت. برای او یک مرز بزرگ میان استکبار و استضعاف وجود داشت که آن را در عمل هم نشان داد..... ادامه مطلب👇👇
http://www.migna.ir/news/49311/preview/
🔶 اختلالات و نیازهای ارضانشده تروریستها
میگنا- تروریسم یعنی شیوه ایجاد وحشت توسط اقدامات خشونت آمیز مکرر توسط افراد، گروهها یا بازیگران دولتی به دلایل سیاسی، جنایی و غیرعادی در جایی که اهداف مستقیم، اهداف اصلی نیستند. قربانیان چنین #خشونتی اغلب به طور تصادفی یا گزینشی از میان جمعیت هدف انتخاب میشوند و به عنوان مولدهای پیام رسانی عمل مینمایند.
◽ تروریسم از منظر اختلالات روانشناختی
یکی از مشهورترین تعاریف از تروریسم که بسیار نقل شده، تعریف الکس اشمید است. ایشان #تروریسم را چنین تعریف میکنند: «تروریسم یعنی شیوه ایجاد وحشت توسط اقدامات #خشونت آمیز مکرر توسط افراد، گروهها یا بازیگران دولتی به دلایل سیاسی، جنایی و غیرعادی در جایی که اهداف مستقیم، اهداف اصلی نیستند. قربانیان چنین خشونتی اغلب به طور تصادفی یا گزینشی از میان جمعیت هدف انتخاب میشوند و به عنوان مولدهای پیام رسانی عمل مینمایند.»
در یک تحقیق ارائه شده از اشمید، ۱۰۹ تعریف موجود از تروریسم جمع آوری شده و ۲۲ عنصر از آن به دست آمده است. در این تعاریف به کارگیری خشونت و اعمال زور ۸۲ درصد را به خود اختصاص داد. در اکثر تعاریف، همان طور که اشمید بیان میکند، خشونت و سیاست نقش عمدهای در ارائه یک تعریف از تروریسم دارند. استفاده از زور، خشونت یا تهدید به منظور کسب اهداف سیاسی از طریق ایجاد وحشت و ارعاب، که در تعریف از تروریسم بسیار کاربرد دارد از عوامل اصلی تعریف تروریسم هستند.
خشونت، پرخاش و پرخاشگری واژگانی اند که گاهی مترادف هم به کارگرفته میشوند؛ ولی هر عملی که سبب آسیب رساندن به شخص، شیء یا حیوان میشود یا با چنین قصدی صورت میگیرد، پرخاشگری نامیده میشود و مشابه تعریف فوق برخی معتقدند که خشونت کنشی عامدانه برای آسیب رسانی فیزیکی به شخص دیگر است. علت شناسی تروریسم دانشمندان را به سوی کشف علل حالت خشونت کشاند.
در جست و جوی کشف علت تروریسم صرف علل روانشناختی کافی به نظر نمیرسد، از آنجایی که عمدتا تروریستها به طور گروهی فعالیت میکنند و با ورود به گروه، به یک هویت و یک «ما»ی واحد نمیرسند، فرآیند ورود افراد به گروههای تروریستی، روانشناسی گروه، فرآیند مشروعیت زدایی از بزه دیدگان و... از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اولین انتشار مهم در روانشناسی تروریسم از یک روانپزشک به نام فردریک هکر بود که در تحلیل خود از تروریسم بر تنوع انگیزهها تاکید بسیار داشت. نسل اول تحقیق در مورد علل ارتکاب تروریسم از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی شروع شد و تا میانه دهه ۱۹۸۰ ادامه یافت که مبنای تحقیقات تئوری وابسته به روانکاوی بود که آغازگر آن فروید بود و نسل دوم تحقیقات توسط جرالد پست در سال ۱۹۸۴ به عمل آمد. او به این نتیجه رسید که تروریسم نتیجه آسیبشناسی روانی یا نقض شخصیتی در تروریستها است.
در این رویکرد تمامی تلاشهای محققان در جهت تطبیق یافتههای روانشناسی با فرد تروریست میباشد که در نهایت بتوانند به این نتیجه برسند که آیا آسیب روانی در شخص میتواند منجر به تروریست شدن وی گردد؟ آیا در تروریستها بیماری روانی خاصی مشاهده شده است؟ آیا تروریست شدن ریشه در عوامل روانی ماقبل بزهکاری دارد؟ نقش اختلال در فرآیند رشد در تحقق تروریسم چه میباشد؟
با توجه به انگیزههای مختلفی که موجب ورود تروریستها به حیطه اعمال مجرمانه میگردد و با توجه به اهداف غایی که گروههای تروریستی دنبال میکنند، نتیجه متفاوت خواهدبود. در گروههایی که عمدتا با انگیزههای سیاسی، ملی و جدایی طلب وارد حوزه تروریسم میشوند، نشانههایی بارزی از اختلالات روانی و اضطراب مشاهده نشده است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49316/preview/
🔶 بی توجهی به کودکان در کودکی رشد مغز را کاهش میدهد
ميگننا- نتایج یک بررسی بر روی کودکان یتیم در رومانی نشان می دهد این افراد در مقایسه با #کودکان دارای پدر و مادر مغزهای کوچک تری دارند.
پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که #بی توجهی به کودکان در #سنین پایین تاثیر مخربی بر روی فرایند رشد و توسعه مغز آنها دارد.
این بررسی که بر روی کودکان یتیم متعددی در کشور رومانی انجام شده، نشان میدهد این کودکان که شرایط بدی را در یتیم خانهها و موسسات نگهداری از کودکان بی سرپرست گذرانده و محبت پدر و مادر را حس نکردهاند، مغزهای کوچکتر و رشدنیافتهتری در مقایسه با کودکانی داشتهاند که در خانه پدر و مادرشان بزرگ شدهاند.
اسکن #مغز این کودکان و مقایسه آن با وضعیت مغز کودکان عادی به روشنی تفاوت در ابعاد مغز این دو گروه را نشان میدهد. نکته مهم اینکه وضعیت #مغز کودکانی که به #فرزندی پذیرفته شده و از یتیم خانهها خارج شده اند به مراتب بهتر از شرایط مغز کودکان باقی مانده در یتیم خانهها بوده است.
بررسی یادشده در طول سه دهه انجام شده است و برای تکمیل آن وضعیت مغز دهها هزار کودک با یکدیگر مقایسه شده است...👇👇
http://www.migna.ir/news/49319/preview/
🔶 ارتباط بین افسردگی و عصبانیت چیست؟
ميگنا- در مطالعهای در سال ۲۰۱۳ که شامل ۵۳۶ شرکت کننده بود که در حال تجربه #افسردگی های عمده بودند، ۵۴.۵٪ از آنها احساس تحریک پذیری و عصبانیت را گزارش کردند.
طبق اعلام انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA)، افسردگی می تواند به روش های مختلفی در افراد مختلف بروز کند.
ADAA خاطرنشان می کند که زنانی که دارای افسردگی هستند، معمولا احساس ناراحتی و گناه می کنند، در حالی که مردانی که افسردگی را تجربه می کنند، بیشتر احساس تحریک و عصبانیت می کنند.
#عصبانیت ناشی از “آسیب پذیری خودشیفتگی” است ، یعنی زمانی که فرد نسبت به هر گونه رد یا از بین رفتن درک شده بسیار حساس باشد.
تجربه طرد شدگی ممکن است باعث ایجاد احساس عصبانیت شود، که می تواند فرد را بعلت ترس عصبانی کند و به روابطشان آسیب برساند.
آنها ممکن است این عصبانیت را به سمت خود سوق دهند، که می تواند به عزت نفس پایین و افسردگی منجر شود.
افرادی که عصبانیت و #افسردگی را تجربه می کنند ممکن است برخی از علائم زیر را داشته باشند:
تحریک پذیری، ناامیدی، غم یا پوچی، حس گناه یا پوچی، خستگی، اختلال تمرکز، مشکل خواب، تغییرات غیر قابل توضیح در وزن، از دست دادن لذت یا علاقه به سرگرمی و افکار خودکشی.
پزشک ممکن است افسردگی را هنگامی تشخیص دهد که فرد بیش از ۲ هفته علائم را تجربه کرده باشد.
انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد. فرد باید در مورد تمام علائم خود با پزشک مشورت کند تا از تشخیص صحیح آنها اطمینان حاصل کند.....👇👇
http://www.migna.ir/news/49321/preview/
🔶 دانستنیهای اولیه روانشناسی در بحران
میگنا- کمکهای اولیه روانشناسی مجموعهای از اقدامات است که برای آسیبدیدگان سوانح بحرانی حمایتهای فوری و آسایش مورد نیاز را فراهم میکند. زودرنجی، احساساتی بودن، بیشور و شوقی و ناامیدی در ظاهر و چهره افراد مشخص است. #کمکهای اولیه روانشناسی شامل ارایه حمایتهای اولیه و انسانی، ارسال اطلاعات کاربردی، ابراز #همدردی، #همدلی، نگرانی، احترام و اعتماد به تواناییهای فردی است.
◽ چهار عنصر اولیه کمکهای اولیه روانشناسی
▫ نزدیک بمانید
میتوانید با ابراز توجه و احساسات، رفتارهای محبتآمیز و دوستانه به ایجاد حس اعتماد و امنیت کمک کنید. فرد ممکن است پریشان و بسیار احساساتی به نظر برسد یا پرخاشگری کند و دست کمک را رد کند.
▫ به دقت گوش کنید
برای کمک به فردی که #شرایط سختی را تحمل کرده است باید برای شنیدن حرفهایش زمان صرف کنید. برای دریافت توضیحات بیشتر درباره موضوع یا مسألهای با دقت به او گوش کنید.
▫ به ابراز احساسات پاسخ دهید
افراد بحرانزده ممکن است احساسات متفاوتی از خود بروز دهند. به توضیحات و برداشتهای افراد از حوادث توجه کنید و به احساسات آنها احترام بگذارید.
▫ مراقبتهای عمومی و کمکهای موثر را ارایه دهید
کمکهای موثر از قبیل تعارف یک لیوان آب مفید است. در پذیرش و انجام مسئولیت برای رفع نیازهای واقعی فرد زیادهروی نکنید....👇👇
http://www.migna.ir/news/49322/preview/
🔶 احساس خانهگریزی فرزندان؛ ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی
میگنا- دکتر غلامعلی افروز در کارگاه مقابله با آسیبهای اجتماعی که در دانشگاه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه اثربخشترین راهکار پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، انسجام و هماهنگی نظام تربیتی معلم و خانواده است، اظهار کرد: بهترین راهکار پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، هماهنگ بودن و #انسجام_نظام_تربیتی #معلم یعنی (آموزش و پرورش) و خانواده است.
وی افزود: اگر تعارض در نظام تربیتی بین معلم و خانواده ایجاد شود آنگاه دانشآموز در وضعیت تعارض روانی قرار میگیرد و طبیعی است وقتی چنین شد خطرات #آسیبهای اجتماعی هم در جامعه بیشتر میشود؛ هم معلم و هم پدر و مادران باید نزد فرزندان و دانشآموزان محبوب باشند؛ در محیط خانواده باید فضای محبوبیت، نشاط معنوی و #آرامش_روانی وجود داشته باشد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: اگر اینها وجود نداشته باشند احساس گریز از خانه (خانه گریزی) شکل میگیرد که خودش، میتواند ریشههای بزهکاری و آسیبهای اجتماعی باشد؛ کمااینکه ریشههای بزهکاری، لزوماً فقر نیست؛ فقر میتواند زمینهساز باشد؛ اما مهمترین موضوع این است که نباید در کانون #خانواده، احساس خانهگریزی نزد فرزندان شکل بگیرد؛ اگر این احساس شکل گرفت ریشه بسیاری از آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
رئیس پیشین سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تصریح کرد: در هر مقطع تحصیلی باید یک معلم ـ مشاور وجود داشته باشد تا تربیت دانشآموزان در محیط #مدرسه، بهویژه با تأکید بر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، بهصورت اثرگذار صورت گیرد؛ فراموش نکنیم مهمترین نظام تربیتی فرزندان ما برای #پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، نظام آموزش و پرورش است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49324/preview/
🔶 ۵ تکنیک برای کاهش اضطراب و افسردگی
میگنا- با وجود تمامی #مشکلات و درگیریهای ذهنی که در چنین شرایطی ممکن است برای افراد به وجود بیاید، میتوان برای بهبود دیدگاه #ذهنی خود گامهای معتبر علمی برداشت و از آنجایی که ذهن و بدن در هم آمیختهاند، این رفتارها همچنین باعث بهبود #سلامت کلی افراد خواهد شد.
⚪ تقویت روابط اجتماعی:
به گفته روانشناسان افرادی که از نظر اجتماعی بیشتر با خانواده، دوستان و #جامعه ارتباط دارند، شادتر بوده و از نظر جسمی سالمتر هستند و همچنین نسبت به افرادی که #ارتباطات خوب کمتری دارند، زندگی طولانیتری خواهند داشت.
مطالعات #هاروارد که طی بیش از ۷۵ سال ۷۲۴ مرد را تحت نظارت قرار داده و پس از آن شروع به ردیابی بیش از ۲۰۰۰ نفر از فرزندان و همسرانشان کرد، نشان داده که روابط خوب ما را شادتر و سالمتر میکند. همچنین برای بهرهمندی از این مزایا، داشتن دوستان زیاد الزامی نیست بلکه کیفیت روابط مهم است.
⚪ پیدا کردن هدف:
یافتن احساس #هدفمندی به #بهزیستی و #زندگی طولانیتر و شادتر کمک میکند. به گفته #روانشناسان از مواردی که میتوان با آن احساس هدفمند بودن را به دست آورد میتوان به دین، #خانواده و انگیزههای اجتماعی اشاره کرد. شیوههایی که میتواند به این امر کمک کند از مراقبه و روانشناسی مثبت گرفته تا #شناخت درمانی را شامل میشود..... ادامه👇👇
http://www.migna.ir/news/49326
کودکانی که از برقراری روابط اجتماعی گریزان هستند
میگنا: انسیه جودکی کارشناس ارشد روانشناسی کودکان استثنایی درباره اختلال طیف اوتیسم اظهار کرد: اوتیسم یک اختلال عصبی-رشدی است که با #اختلالات کیفی در سه حوزه مشخص میشود که از جمله این سه حوزه میتوان به# تعاملات اجتماعی، ارتباطات و رفتارهای تکراری و کلیشهای اشاره کرد؛ به عبارتی کودکانی که به اختلال طیف اوتیسم دچار هستند، در این سه بخش به مشکل برمیخورند.
اختلال طیف اوتیسم درمان قطعی ندارد و تاکنون درمانی برای این اختلال کشف نشده است؛ #اوتیسم در #پسران بیشتر شایع است به طوری که تعداد پسرهایی که به این اختلال دچار هستند چهار برابر دختران است. اختلال طیف اوتیسم در سه سال نخست زندگی قابل تشخیص است، این اختلال میتواند در هر طبقه اجتماعی- اقتصادی رخ بدهد.
کودکان با اختلال طیف اوتیسم با رضایت خاطر محبت را ابراز نمیکنند، این کودکان اگر در مکان یا موقعیتی قرار بگیرند که سایر کودکان همسال آنها به بازی یا سرگرمی مشغول هستند، اغلب از آن موقعیت اجتناب میکنند در صورتی که کودک عادی وقتی میبیند چند کودک در حال بازی هستند، به سمت آنها میرود تا او را در بازی شرکت دهند.
این روانشناس کودکان افزود: یکی دیگر از ویژگیهای با اختلال طیف اوتیسم، انجام رفتارهای تکراری و کلیشهای است؛ این کودکان ممکن است پیوسته سر خود را به دیوار بکوبند، با آداب خاصی به رختخواب بروند و ساعتها مشغول انجام عمل خاصی شوند؛ رفتارهای کلیشهای شامل حرکات تکرار شونده است که از جمله این رفتارها میتوان به تکان دادن دست، چرخاندن سر یا بدن و تولید آوا اشاره کرد.
جودکی تأکید کرد: رفتارهای وسواسی هم دسته دیگری از رفتارهای کلیشهای هستند؛ #رفتار وسواسی، رفتاری از روی میل بوده که از قواعد خاصی پیروی میکند مانند: پشت سر هم چیدن اشیاء؛ کودکان با اختلال طیف اوتیسم اغلب تمایل دارند که اسباببازیهای خود را با نظم و ترتیب خاصی بچینند به طوری که اگر آنها این کار را انجام ندهند، برآشفته میشوند.
یکی دیگر از رفتارهای #کلیشهای، یکنواختی است که این رفتار به شکل مقاومت شدید در برابر تغییر دیده میشود، به طور مثال کودکان با اختلال طیف اوتیسم روی چیدمان مبلمان خانه پافشاری میکنند، زیرا آنها نمیتوانند با تغییرات به سرعت خود را با محیط وفق دهند. والدین کودکان با اختلال طیف اوتیسم نباید پیوسته مرکز توانبخشی این کودکان را تغییر بدهند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49329/preview/
🔶 با مشکلات روانی بعد از حادثه چگونه کنار بیایم؟
میگنا- شاید خیلیها با این اختلال آشنا نباشند، اما علائم آن را در خود یا دیگران دیده باشند. تقریباً همه افراد تکرار صحنههای آزاردهنده جنگ را در بازیگر نقش اول فیلم «آژانس شیشهای» یا برخی دیگر از فیلمهای دفاع مقدس دیدهاند. خاطره چنان برای فرد تکرار میشود و فرد طوری رفتار میکند که انگار همینالان در حال اتفاق افتادن است.
تجربه #تصادف شدید ممکن است باعث شود فرد برای همیشه از رانندگی دست بکشد. در ایران مثالهایی از شایع شدن این اختلال پس از زلزله بم، زلزله آذربایجان، کرمانشاه و قبل از آنها در جنگ تحمیلی و زلزله رودبار و منجیل دیدهشده است؛ و حالا حادثه پلاسکو و سانچی و سقوط هواپیمای مسافری تهران یاسوج هم به این لیست اضافهشده است.
تصادف شدید، مورد دزدی یا حمله قرار گرفتن، از دست دادن عزیزان در حوادث طبیعی یا غیرطبیعی پیشبینی نشده و بسیاری دیگر از تجربههای آسیبزا، مثل وارد شدن ضربهای بر پیکره فیزیکی و روانشناختی ما هستند. همه ما کم و بیش در زندگیمان با چنین ضربههایی روبه رو شدهایم، اما گاهی به دلایل مختلف، یکی از این ضربهها، تأثیر عمیقی بر ما به جای میگذارد. گویی همیشه برای ما زنده است و هرلحظه امکان تکرار آنها وجود دارد در نتیجه همواره نگران هستیم. اگر این شرایط ادامه یابد در این صورت دچار مشکلی میشویم که به آن اختلال استرس پس از ضربه یا post traumatic stress disorder) PTSD) میگوییم.
وقتی این #اختلال روی میدهد، زندگی را برای فرد و اطرافیانش بهشدت سخت و طاقتفرسا میکند. فرد مدام در #ترس و وحشت و بیقراری است و گاهی حتی کارهای معمول خود را نمیتواند انجام دهد.
ممکن است شما خودتان در محل بروز حادثه نباشید، اما با تصویرسازی از لحظههای آخر زندگی عزیزانتان این اختلال در شما تشدید میشود.
گاهی صحنه حادثه حتی لحظهای فرد را رها نمیکند و اطرافیان از حساسیت و تحریکپذیری بیشازحد فرد و خشمهای ناگهانی او به ستوه میآیند.
در این حالت گاهی صدای به هم خوردن یک در میتواند فرد را تا حد یک خشم انفجاری بکشاند. ازاینرو این علائم بهویژه وقتی شدید است به بروز افسردگی و اضطراب در فرد و اطرافیانش منجر میشود.
#روان شـــنــاســان و روانپزشکان نظریههایی درباره علت ابتلا به این اختلال مطرح کردهاند. به عنوان مثال، تئوری روانکاوانه معتقد است اتفاق یا #ضربه، یک نقطه حساس یا تعارض ناخودآگاه در فرد را فعال میکند. این تئوری تا حد زیادی قابل توجیه است، چون بسیاری از افراد مبتلا به این #اختلال معتقدند ضربههای سختتر را تجربه کردهاند، اما باعث مشکل در آنها نشده است، چراکه درواقع از درون نسبت به آن آسیبپذیر نبودهاند.
بر اساس تئوریهای دوم افراد به این دلیل دچار این اختلال میشوند که در پردازش اطلاعات مربوط به یک اتفاق مشکلدارند. به عنوان مثال فرد همیشه اتفاقات را بسیار بدتر و فاجعهبارتر از آنچه هست برآورد میکند. طبق بعضی نظریهها، برخی افراد واکنشهای زیستی خاصی مانند بالا بودن غیرطبیعی سطح فعالیت #دستگاه_عصبی خودکار دارند که در مواقع استرس و ضربه، آنها را مستعد ابتلا به اختلال استرس پس از ضربه میکند.
بعضی از عوامل، افراد را نسبت به بروز اختلال پس از ضربه مستعد میکند. بعضی از این عوامل عبارت است از:
🔸 آسیبهای دوران کودکی
🔸 کافی نبودن سیستم حمایت خانوادگی و اجتماعی
🔸 داشتن ویژگی شخصیت بدبینانه یا وابسته..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49337/preview/
🔶 چرا ورزش ایران نسبت به روانشناسی بیتفاوت است؟
میگنا- سحر زارعی در رابطه با ضرورت حضور روانشناسان در کنار کاروان اعزامی ایران به المپیک ۲۰۲۰ توکیو چه قبل، حین و چه پس از پایان این رقابتها، بیان کرد: لزوم#حضور_روانشناسان در کنار ورزشکاران چه در زمان تمرینات و چه حین مسابقه و حتی پس از مسابقه مسالهای واضح و روشن است و تمامی کشورهای پیشرفته در کنار تیمهای ورزشی خود از حضور روانشناسان بهره میبرند.
وی ادامه داد: رشته روانشناسی_ورزشی در مقطع #دکتری دو سال است که در وزارت علوم مدنظر قرار گرفته در حالی که بیش از ۵۰ سال قبل کشورهایی که در ورزش پیشتاز هستند در مسابقات المپیک از روانشناس ورزشی در کنار تیم های خود استفاده کردهاند و تمامی کشورهایی که در حوزه ورزش حرفی برای گفتن دارند به این مساله توجه جدی میکنند.
روانشناس ورزشی فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه روانشناسی ورزشی دارای دو شاخه تمرین و ورزش (مسابقات) است، گفت: استفاده از روانشناسی ورزشی در بخش ورزش (مسابقات) رایجتر است و در زمان #ایجاد_فضای_رقابتی به آن توجه بیشتری میشود. ما نه تنها در حوزه تمرین بلکه در بخش رقابتی نیز در استفاده از روانشناسان ورزشی از سایر کشورها عقب هستیم.
به گفته وی استفاده از #روانشناس_ورزشی در حوزه تمرین مربوط به مسائلی نظیر بهزیستی روانشناختی، سلامت و بهداشت ورزشکار، تناسب اندام و غیره است و افرادی وجود دارند که احساس میکنند باید ورزش کنند اما هرگز نمیتوانند دست به این فعالیت بزنند که در این راستا روانشناس ورزشی در حوزه #تمرین به آنها کمک میکند، اما متاسفانه بحث استفاده از روانشناس ورزشی در حوزه تمرین اصلا در ایران تعریف نشده است.
◽ تفاوت ورزشکاران در رویدادهای بینالمللی بیشتر در بخش ذهنی است
زارعی با بیان اینکه ورزشکاران معمولا در رقابتهای بزرگی همچون المپیک در زمینه تاکتیکی و تکتیکی در یک سطح قرار دارند، گفت: تفاوت ورزشکاران در رویدادهای بینالمللی خود را بیشتر در بخش ذهنی نشان میدهد و متاسفانه در تشکیلات #ورزش ایران برای روانشناسان ورزشی جایگاهی تعریف نشده است و اعتقادی به این مساله مهم وجود ندارد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49341/preview/
🔶 روابط معلمان با دانش آموزان مبتلا به صرع چگونه باید باشد؟
میگنا- عارضه صرع در هر زمانی از زندگی ممکن است اتفاق بیفتد، ولی در اکثر موارد افراد مبتلا به آن اولین تشنج خود را در زمان کودکی یا جوانی تجربه میکنند. باتوجه به اینکه زمان زیادی از زندگی کودک و نوجوان در مدرسه سپری میشود، بدیهی است که معلم مدرسه باید با دانشآموزی که #صرع دارد یا اخیراً به آن مبتلا شده بهتر مقابله کرده و از راه کارهای مناسب تری استفاده کند. #دانش آموز مبتلا به صرع ممکن است با چالشهایی مواجه شود که برای دیگر دانشآموزان ناشناخته است.
این چالشهای کوچک و بزرگ میتواند به علت زمان بروز #تشنج، نوع و شدت حملههای تشنج، درمان دارویی (نوع و مقدار دارو)، مسائل شناختی و درمانی، مشکلات اجتماعی و روانی، سطح و میزان آگاهی و دانش مسئولین مدرسه در مورد صرع، همکاری و مقدار شناخت دیگر دانشآموزان مدرسه و دوستان باشد.
بهتر است بدانید که واکنشهای غیرمثبت دوستان و سایر همکلاسیها و اولیای مدرسه هم اثر منفی بر روی دانشآموز مبتلا به صرع دارد. صرع وضعیت و حالتی نیست که باعث نگرانی و ترس شود، بسیار مهم است که اولیای مدرسه راجع به صرع، انواع آن، اثرات خلقی و نیز درمان آن اطلاعات کامل داشته باشند. مهم این است که بدانیم حملات تشنج غالباً به طور کامل با درمان دارویی قابل کنترل است و حتی اگر کنترل نشوند، تنها یک موقعیت موقتی خواهد بود.
تشنج ممکن است در شرایط خاص اتفاق بیفتد که غالباً به دنبال محرکها و عوامل تشدید کننده به وجود میآید که این عوامل میتواند به صورت عمومی و شایع در همه افراد اتفاق بیفتد یا در هر فردی به صورت جداگانه و منحصر به فرد باشد.
شایعترین عوامل تشدید کننده قطع داروی ضد تشنج (عدم مصرف دارو یا داروها)، استرس فیزیکی، هیجانی یا فکری، کم خوابی و خستگی، بیماریهای دیگر (به ویژه بیماریهای تبدار)، تغییرات هورمونی در زنان، نورهای چشمکزن (با الگوهای خاص در تعداد کمی از افراد مبتلا) منشأ این نورها ممکن است صفحه نمایش تلویزیون، ویدئوها، کامپیوتر و یا نورهای چمشکزن دیگر باشد. تغییرات بلوغ در نوجوانان، گرمای مفرط، الکل و داروها هستند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49343/preview/
🔶 تمرین «ذهن آگاهی» به غلبه بر ترس کمک می کند
میگنا- تمرین ذهن آگاهی (mindfulness) که هدف آن کمک به تمرکز افراد بر مسائل حال است، در کشورها و فرهنگهای مختلفی رایج است.
شواهد نشان میدهد ذهن آگاهی میتواند به ایجاد حس آرامش بیشتر و انگیزه بیشتر در زندگی روزمره افراد کمک کند.
برخی مطالعات هم ارتباط ذهن آگاهی را با کنترل بهتر فشارخون و بهبود کارآمدی درمانهای مرتبط با ترک اعتیاد نشان داده اند. در مطالعات قبلی توصیه شده که ذهن آگاهی به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک میکند.
درحالیکه #ترس نقش مثبتی در تکامل انسان داشته است اما در دنیای کنونی بسیاری از افراد ترسهای بی فایده نظیر ترس از #ارتفاع دارند.
اما تحقیق فعلی نشان میدهد افراد با تمرین بلندمدت ذهن آگاهی آسانتر میتوانند با واکنشهای غیرضروری ترس مقابله نمایند.
محققان در مطالعه خود، ۲۶ شرکت کننده سالم را به دو گروه تقسیم کردند. شرکت کنندگان یک گروه به مدت ۴ هفته هر روز تمارین ذهن آگاهی دریافت کردند. گروه دیگر هیچ تمرینی دریافت نکردند.
محققان دریافتند گروه دریافت کننده تمارین #ذهن آگاهی در زمان مشاهده تصاویر ناخوشایند هیچ واکنش ترسی را از خود نشان ندادند. اما در گروه کنترل، افراد #واکنش ترس از خود نشان دادند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49347/preview/
🔹 این رفقا به درد دوستی نمیخورند!
میگنا- دوست خوب، کمک زیادی به انسان میکند و در سختیها و خوشیها، با او شریک میشود. برعکس آن، #دوست بد هم یکی از مهمترین موانع موفقیت بعضیها محسوب میشود. مانعی که در قدم اول، خیلیها حاضر به پذیرش آن نیستند و در قدم بعدی، حاضر به ترک آن فرد نمیشوند.
همانطور که هر از گاهی قفسهها را مرتب میکنید، باید روابط دوستانه خود را نیز هر از گاهی مرتب و تمیز کنید. چند وقت یک بار درباره دوستیهای خود بیندیشید و مطمئن شوید که از ادامه آن رابطه احساس خوبی دارید. البته گاهی تشخیص اینکه آیا ادامه این رابطه به سود شماست یا ضررتان، دشوار است. در ادامه مطلب شش مورد از علایم یک رابطه دوستی بیثمر را برایتان بازگو میکنیم.
🔹 رازدار نیست
اگر دوستتان بزرگترین راز زندگی شما را که از وی خواسته بودید به هیچ فردی نگوید، فاش کرد یا پشت سر شما، تهمتهایی به شما زد، توصیه میکنیم که دوباره به او اعتماد نکنید. اینگونه موارد، نابودگر رابطه دوستانه است، زیرا چنان گستاخانه هستند که امکان نادیده گرفتن آنها وجود ندارد.
🔹 انگیزههایتان را میکشد
اگر دوستتان مدام برنامههایش را تغییر میدهد، همیشه دیر بر سر قرار حاضر میشود و فراموش میکند که تماس بگیرد، بدانید که احتمالا مشکلی پیش روست و نمیتوان خیلی روی او حساب باز کرد.
🔹 همنشینی با او مایه افتخارتان نیست
یک دوست باید مایه مسرت دوستش باشد یا فردی مورد اعتماد برای او. نباید این رابطه دوستی به نحوی باشد که شما دوستتان را از خانواده یا دیگر دوستانتان پنهان کنید. گرچه ممکن است هر فردی اشتباه کند، اما اگر از فردی دایم رفتارهای غلط و اشتباه که مایه آبروریزی است، سر زد به طور قطع او را در فهرست افرادی که قصد قطع رابطه با آنها را دارید، جای دهید.
🔹 چیزی از او یاد نمیگیرید
دوستیها بر پایههای احساس استوارند. اگر بیش از حرفهای واقعی، درباره آب و هوا صحبت میکنید، ارتباطتان را کم کنید. اگر در حال صرف ناهار با دوستی هستید، اما در دل آرزو میکردید که جای دیگری یا با دیگری بودید، از خودتان علتاش را جویا شوید. اگر هنگامی که با او هستید، به این نتیجه میرسید که وقتتان در حال تلف شدن است، پس درباره قطع رابطه با او بیندیشید.
🔹 هم کفوتان نیست
گاهی درک اینکه یک رابطه دوستی باید پایان پذیرد، آسان است. به عنوان مثال به دلیل اختلافهای شدید در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و .... اما گاهی دلایل و چرایی آن چندان آشکار نیست. در این گونه موارد پیشنهاد میکنیم که به احساس خود گوش دهید. اگر احساساتی شبیه #افسردگی، اضطراب، استرس یا ناکامی را تجربه میکنید، به این رابطه دوستی خاتمه دهید. اگر پس از ملاقات با یک دوست دچار استرس یا اضطراب میشوید، بدین ترتیب روانتان به شما میگوید که اوضاع خوب پیش نمیرود.
🔹 او دیگر آدم سابق نیست
اگر رابطه خود را با یک دوست از زمان دبیرستان حفظ کردهاید، بدانید که شما در اقلیت قرار دارید. یک نظریه روانشناختی معروف میگوید که بیشتر مردم نیمی از #دوستان خود را هر هفت سال یک بار با دوستان جدید #جایگزین میکنند، زیرا اغلب مسیر زندگیشان با وقوع اتفاقاتی تغییر میکند. فارغ از شرایط پیش آمده، شاید دیگر حرفی برای بازگو کردن با یکدیگر نداشته باشند.....
http://www.migna.ir/news/49348
🔶 چگونه به شخصی که در حال مبارزه با افسردگی است کمک کنیم؟
میگنا- طی چند سال گذشته روندی مثبت برای ایجاد آگاهی در حوزه بیماری هایی مثل افسردگی ایجاد شده است. روند درمان این بیماری روانی مسیری طولانی را طی می کند و اگرچه هنوز لازم است کارهای زیادی در این زمینه انجام شود اما #صحبت کردن در مورد #بیماری_روانی و دستیابی به کمک نیاز هر بیماری است.
درمان افسردگی در شرایطی آسان تر می شود که فرد بیمار بتواند با دوستان و نزدیکان خود در حوزه سلامت روان گفتگو کند.
برخی از افراد تصور می کنند نزدیک شدن و گفتگو با افراد افسرده به معنای حل مشکل فرد افسرده است. در حالی که اصلا به این شکل نیست. درواقع #صحبت کردن و هم حسی به روند درمان کمک میکند و باعث می شود فرد تا حد زیادی از #حس_تنهایی خود فاصله بگیرد.
اگر شما هم بین دوستان و اطرافیان خود، فردی را دارید که به افسردگی مبتلاست، بهتر است بدانید که لازم نیست مشکل را حل کنید. فقط با یک گوش شنوا و همدلی در کنار وی باشید. در کنارش باشید و به دوست خود یادآوری کنید که دوستش دارید. این نزدیکی می تواند شامل تماس تلفنی، دعوت دوستتان نزد خود، همراهی برای قدم زدن با یکدیگر و مواردی مشابه باشد.
وقتی فردی با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، به این معنی نیست که او در وضعیت بدبختی قرار دارد. لحظات بهتر و بدتری برای وی وجود دارد. بنابراین باید به وی کمک کنید لحظات خوب خود را افزایش دهد. این روند با همکاری روان #درمانگران تسریع می شود. درواقع هر اندازه روان درمانی با موفقیت بیشتری انجام شود، همکاری اطرافیان نیز در موفقیت این نوع مشکل بسیار مهم است.
یکی از مهمترین مواردی که #روانشناسان بر آن تاکید دارند، عدم تحقیر یا سرزنش بیماری است که به افسردگی مبتلا شده است. هر نوع تحقیر شخصیتی و سرکوب بیماران مبتلا به #افسردگی می تواند منجر به تشدید بیماری این نوع افراد شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49351
🔶 لزوم ارائه خدمات روانشناسی به اقشار فقیر و حاشیهنشین
میگنا- دكتر محمد حاتمی «رئیس سازمان نظام روانشناسی» ، در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است بیمه به خدمات روانشناسی تعلق بگیرد؟ گفت: بنا بر ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم که مربوط به سیاستهای تنظیم خانواده است، ارائه خدمات مشاوره روانشناسی به شهروندان باید از بیمه تکمیلی به بیمه پایه منتقل شود. یعنی همانگونه که بیمه پایه مشمول خدمات پزشکی میشود، #خدمات_روانشناختی را نیز شامل شود.
وی در ادامه گفت: این ماده در هیئت دولت مطرح خواهد شد و پس از آنکه آئیننامه اجرائی آن تدوین و تصویب شد و پس از آنکه مباحث حقوقیِ آن مرتفع شد، به اجرا در خواهد آمد. بنابراین مشاوران میتوانند به شهروندانی که به آنان #مراجعه میکنند، خدماتی ارائه دهند که تحت پوشش بیمه باشد. لازمه اجرای این قانون آن است که بیمههای خدمات درمانی مهر روانشناسان را بپذیرند.
حاتمی در پاسخ به این پرسش که هماکنون تدوین آئیننامه در چه شرایطی است؟ گفت: متاسفانه هنوز، آئیننامه در هیئت دولت مطرح نشده است. ما از مجلس درخواست کردیم این قانون و اجرائی شدن آن را پیگیری کنند. بنابراین، رئیس مجلس شورای اسلامی، آقای لاریجانی، دستور تشکیل یک کارگروه را دادهاند تا مسئله را مستقیما پیگیری کنند تا جنبه اجرائی پیدا کند.
وی در این رابطه گفت: چند روز پیش جلسهای با فراکسیون سلامت روان داشتیم. نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند، همه اعتقادشان آن بود که باید بیمه، خدمات روانشناسی به شهروندان را پوشش بدهد.مجلس ماده مربوط به این خدمات را در برنامه ششم تصویب کرده و بر ارائه این خدمات مصّر است. لازم است دولت هم به آئیننامه اجرائی آن توجه کند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: با این آئیننامه شهروندان میتوانند با دفترچه تامین اجتماعی به مراکز خدمات روانشناسی مراجعه کنند و خدمات مشاوره و افزایش مهارتهای زندگی دریافت کنند.
وی ضمن تاکید بر اینکه خدمات روانشناسی نقش مهمی در رفع آسیبهای اجتماعی دارد، بیان کرد: اگر ما میخواهیم آسیبهای اجتماعی را کنترل کنیم و از این آسیبها پیشگیری کنیم، باید اقشار کم درآمد و آسیبپذیر بتوانند به این خدمات دسترسی داشته باشند.
حاتمی گفت: مسئله پیشگیری در مواجهه با آسیبهای اجتماعی بسیار اهمیت دارد. اگر افراد دچار مشکلات روانشناختی شوند، ممکن است؛ دیگر به شرایط روحی قبل از آسیب بازنگردند. مهم پیشگیری است و برای حصول به هدف باید سواد روانشناختی مردم افزایش پیدا کند. مهارتهای زندگی و سواد روانشناختی منوط به مراجعه افراد به مشاوران است. افراد جامعه نیاز دارند مهارتهای کنترل خشم و اضطراب را برای زندگی سالم بیاموزند. همچنین مهارتهای فرزندپروری اهمیت ویژهای دارد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: مهم است که اقشار کمدرآمد و حاشیهنشینها به این خدمات دسترسی داشته باشند. نیاز است که تمهیدات پیشگیری را به اقشار کمدرآمدتر و آسیبپذیرتر ارائه دهی....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49354/preview/
🔶 ۱۲ دلیل برای مراجعه به روانشناس
میگنا- این نکات کمک میکند تشخیص دهیم چه موقع باید به روانشناس مراجعه کنیم.
1- فقدان و مرگ عزیزان
مرگ جزء لاینفک زندگی است ولی دانستن این باعث نمیشود کنار آمدن با آن آسان شود. آدمها به روشهای متفاوتی با مرگ عزیزانشان کنار میآیند.
سوگواری علنی یا در تنهایی روشهای متداول آن هستند ولی اجتناب از واقعیتهای فقدان میتواند منجر به مشکلات طولانیتر در آینده شود. یک روانشناس میتواند کمک کند راههای درستی برای کنار آمدن با #مرگ عزیزانتان پیدا کنید.
2- استرس و اضطراب
بعضی اتفاقات زندگی استرسزا هستند و خیلی از موقعیتها – از مصاحبههای کاری گرفته تا مشکلات روابط – میتواند باعث مضطرب شدنتان شود.
استرس و اضطراب، اگر درمان نشود، میتواند منجر به انزوای اجتماعی، افسردگی و مشکلات دیگر شود. روانشناس میتواند کمکتان کند با پیدا کردن منشاء استرستان و همچنین راههای مناسب برای غلبه بر آنها، استرس و اضطرابتان را مدیریت کنید.
3- افسردگی
احساس شدید ناامیدی و تنهایی نشانههای متداول افسردگی هستند. بااینکه خیلیها تصور میکنند آدمها یکدفعه و خودبخودی از افسردگی بیرون میآیند ولی این اتفاق به ندرت میافتد.
افسردگی یک اختلال بسیار شایع است که در آن افراد علاقه و اشتیاقشان را به همه چیز از دست داده، احساس خستگی و بیحوصلگی کرده و معمولاً توانایی کنترل احساساتشان را ندارند.
روانشناس میتوان
د کمکتان کند منبع ایجاد افسردگی در خودتان را پیدا کنید که معمولاً این اولین قدم برای بهبودی از آن است.
4- فوبیا
ترس از ارتفاع و عنکبوت ازجمله #وحشتهای بسیار شایع هستند ولی بعضی ترسهای غیرعادی و کشفنشده هم میتوانند در زندگی ایجاد مشکل کنند. بعنوان مثال، سیتوفوبیا (ترس از خوردن) میتواند منجر به مشکلات جسمی شدید شود.
یک روانشناس باتجربه به شما کمک میکند سعی کنید بر ترسهایتان غلبه کرده و بدون آنها زندگی کنید.
5- مشکلات خانوادگی و روابط
روابط، چه خانوادگی باشند و چه شخصی و چه کاری، مشکلات خاص خود را دارند. بااینکه روابط میتوانند بهترین بخش زندگی هر فرد باشند ولی در عین حال میتوانند منبع استرس و مشکل هم باشند.
روانشناس میتواند کمکتان کند مشکلاتی که حتی در قویترین روابط هم ایجاد میشود را از بین ببرید.
6- عادات و اعتیادهای بد
بعضی عادتهای بد مثل سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و استفاده از موادمخدر معمولاً برای کنار آمدن با مشکلات شخصی در فرد ایجاد میشوند.
بااینکه روانشناس میتواند کمکتان کند این عادتها را کنار بگذارید، کمکتان میکند مشکلاتی که ایجاد مشکلات جدی برای سلامتیتان میکند را هم کنار بگذارید، ازجمله موارد زیر:
اعتیادها
اختلالات تغذیهای
کنترل استرس
مشکلات خواب....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49360/preview/
🔶 ضرورت تابآوری امدادگر حسين ملكي-روانشناس
ميگنا- تربیت متخصصانِ #مداخلهگر روانی-اجتماعی قبل از هر حادثهای و در شرایط بحرانی از ملزومات جامعه انسانی است. برای تربیت و اعزام این متخصصان آموزش مسائل زیر لازم است:
متخصصانی در تیمهای مداخلهگر روانی-اجتماعی ورود پیدا کنند که تابآوری نسبتا بالایی و توان مداخله مربوطه را دارند. آشنایی و توجه اعضای تیم مداخلهگر روانی-اجتماعی به فرهنگ، زبان، دین و آداب و رسوم آسیبدیدگان ضروری است. از اینرو قبل از اعزام تیم مداخلهگر روانی-اجتماعی به منطقه آسیبدیده، آموزش کلی و اجمالی درباره فرهنگ، زبان، دین و آداب و رسوم آسیبدیدگان باید صورت گیرد.
گروههای آسیب در منطقه را شناسایی و در اولویت نخست مداخله قرار دهند. گروههای آسیب، افرادی هستند که در شرایطِ بحرانی در معرض خطر بیشتری قرار دارند و شامل کودکان، سالمندان، معلولان، زنان باردار و افرادی که عضوی از خانوادهشان فوت شده باشد، میشود، زیرا ممکن است به واسطه آنان اطلاعات مفیدی از منطقه آسیبدیده کسب کنند و مداخله سریعتر و مطلوبتری داشته باشند.
شناسایی و آگاهی از منابع قدرت، افراد نافذ مانند امام جماعت، دهخدا، ریشسفید و... بسیار مهم است.
شناسایی و آگاهی از منابعی که افراد را در مواقع لزوم ارجاعدهند، اینکه چگونه و به کجا ارجاع داده شوند، از نکات بسیار مهم است. پس از اعزام و مداخله نیز روشهای مراقبت، بازگشت به حالت اولیه و تخلیه هیجان منفی متخصصان بسیار حائز اهمیت است. اعضای تیم مداخلهگر حمایتهای روانی-اجتماعی باید پس از مداخله با کمکِ سرتیم، دیگر متخصصان صاحبنظر و با تجربه وضع روانی-اجتماعی خودشان را به حالت اولیه برگردانند.
به هر حال هر ساله سوانح طبیعی و ساخته دست بشر، سلامت هزاران انسان را به لحاظ جسمی، روحی، روانی و اجتماعی تهدید میکند. بروز شرایط بحرانی نیازهای جدیدي را بنا نهاده ، الگوی مرسوم متعارف زندگی را به هم میریزد و انسان را در شرایط دشوار قرار میدهد. چنین پیشامدی به شکل ناگهانی و غیرقابل پیشبینی رخ میدهد و جامعه را به شدت غافلگیر می كند. افراد به دلیل عدم رشد کافی جسمی ، عاطفی، اجتماعی و همچنین عدم آگاهی و آمادگی در برابر شرایط بحرانی دارای توانایی لازم برای شناخت و پذیرش سانحه و پیامدهای آن نیستند، لذا #آسیبپذیرترین قشر در برابر آثار و پیامدهای شرایط بحرانی، بالاخص در بعد روانی - اجتماعی آن هستند و ممکن است به علایم اختلال استرس بعد از سانحه(تروما) نومیدی و اضطراب مبتلا شوند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49365/preview/
May 11
🔶 توصیههای یک روانپزشک برای حفظ سلامت روان کودکان در برابر اخبار اضطرابآور
ميگنا- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، #اختلالات _اضطرابی را از پیامدهای مواجهه کودکان با اخبار ناگوار عنوان کرد و افزود: کودکانی که زمینه #مشکلات اضطرابی دارند، در مواجهه با این اخبار بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرند.
داوری آشتیانی با بیان اینکه بسیاری از #خانوادهها بدون توجه به حضور #کودکان، اخبار اضطراب آوری همچون سیل، زلزله، آلودگی هوا و جنگ را #مشاهده و تفسیر میکنند، بر ضرورت دقت خانوادهها در حفظ سلامت روانی کودکان در زمان بحرانهای اجتماعی و طبیعی تاکید کرد.
این متخصص با اشاره به لزوم پرهیز کودکان از انجام بازیهای خشن و دیدن تصاویر و فیلمهای خشن، گفت: والدین باید مراقب باشند کودکان در معرض اخباری که محتوای خشن دارد قرار نگیرند و در همین راستا بر فعالیت کودکانشان در اینترنت نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سلامت روان بسیاری از کودکانی که تصاویر جنایات گروههای تروریستی همچون داعش را اتفاقی مشاهده کردهاند، تا مدت ها دچار چالش شدهاند، گفت: در مواردی مشاهده شده که کودک بر اثر این اتفاق از رفتن به مدرسه امتناع کرده و حتی در تغذیه و خواب دچار اختلال شده است.
داوری با تاکید بر اینکه کودکان در سنین کم قادر به تجزیه و تحلیل اخبار نیستند، اظهار کرد: شنیدن اخبار ناگوار و اضطراب آور، مسائلی همچون اضطراب جدایی و افت تحصیلی را برای کودکان به دنبال دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره علائم آسیبهای روانی کودکان هشدار داد: اگر کودکی از رفتن به مدرسه امتناع می کند، شب ها به خواب نمی رود، در خواب کابوس می بیند، حاضر نیست تنها در اتاقش بخوابد و یا اینکه دچار علائم جسمی همچون دل درد، حالت تهوع و سر درد شده است، ممکن است بر اثر شنیدن اخبار اضطراب آور دچار آسیب شده باشد. بسیاری از کودکان دائم اخبار را پیگیری می کنند و خود اخبار را در اینترنت جست وجو می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه کودکانی که زمینه های مشکلات اضطرابی دارند، بیش از سایر کودکان در معرض آسیب های روانی قرار دارند، گفت: البته آسیب روانی کودکان به واکنش های والدین نیز بسیار وابسته است، والدینی که خود دچار اضطراب اند و دائم اخبار را پیگیری می کنند و درباره آن بحث و ابراز نگرانی می کنند، فرزندشان را تحت تاثیر قرار می دهند.
داوری با تاکید بر اهمیت سبک زندگی والدین در سلامت روان کودکان، افزود: اکثر کودکان #مضطرب، والدین مضطرب دارند و رفتارهای آنان مشکلات کودکانشان را تشدید میکند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49368/preview/
🔶 آيا طلاق موجب افسردگي می شود؟
میگنا- به گفته یک محقق دانشگاه آريزونا و سرپرست مطالعه اي كه نتايج آن در مجله دانش روانشناسي باليني به چاپ رسيد، وقايع استرس زا در زندگي و به ويژه آنهايي كه به ارتباطات عاطفي انسان مربوط مي شوند، بالاترين ريسك ايجاد پريشاني هاي احساسي از جمله افسردگي باليني را به همراه خواهند داشت.
همان طور كه گفته شد و با استناد به مطالعه ديگري از پاب مد، احتمال بروز افسردگي پسا #طلاق تنها در آن دسته از زوجيني بالا است كه در دوران قبل از #ازدواج و يا حتي طي آن مراحلي از ابتلا به اين بيماري را گزارش داده باشند. تقريبا 60 درصد از شركت كنندگان اين مطالعه كه سابقه افسردگي داشتند و طي اجراي پژوهش از همسر خود جدا شده بودند، در ارزيابي هاي بعدي و پيگري هاي دوره اي پسا طلاق نيز آمار بالايي از ابتلا به انواع شديدتري از اين بيماري را نشان دادند.
در مقابل كساني كه طلاق گرفته بودند اما تجربه اي از افسردگي نداشتند، هيچ گونه ريسك افزايش يابنده از اين اختلال روحي را گزارش نکردند. لازم به ذكر است كه فقط 10 درصد از اين افراد در آينده دچار افسردگي شدند. اين تفاوت بزرگ 50 درصدي (60 درصد در برابر 10 درصد)، محققان را به شگفتي وا داشت.
بر اساس مقالات منتشر شده توسط انجمن روانشناسي آمريكا، چنين يافته هايي از اهميت بسيار زيادي برخوردار هستند. زيرا در درجه اول نشان مي دهند كه تصور غالب مردم مبني بر ابتلاي قطعي به افسردگي پسا طلاق صحت علمي ندارد و در اكثر موارد بين افرادي كه سابقه اختلالات روحي نداشته اند، شاهد هيچ گونه عارضه شديدي نخواهيم بود.
بدين ترتيب هرچند ممكن است جدايي عاطفي و طلاق ريسك تشديد ناسازگاري هاي رفتاري را بالا ببرد، اما به خودي خود عامل ابتلا به افسردگي نخواهد بود.
اما چرا سابقه قبلي تا اين اندازه مهم است و طي مطالعات مختلف بارها بر آن تاكيد شده است؟
زيرا افرادي كه پيش تر فازهاي متفاوتي از افسردگي را تجربه كرده اند، در آينده نيز ظرفيت رواني كمتري براي رويارويي با عوارض ناخواسته دوران پس از طلاق خواهند داشت و همين موضوع مي تواند كيفيت زندگي آنها و اطرفيانشان را تحت تاثير قرار دهد. قطعاَ اين افراد نيازمند توجه و حمايت بيشتري از جانب #خانواده خود خواهند بود و جلسات مشاوره درماني نيز مي تواند در نقش يك عامل ياري رسان اساسي وارد عمل شود.
علاوه بر موارد عنوان شده، اخيرا مطالعه اي در مجله بهداشت و رفتار اجتماعي به چاپ رسيده است. طبق نتايج اين تحقيق، افرادي كه از #همسر خود جدا شده اند و يا وي را از دست داده اند، 20 درصد بيش از اشخاص متاهل به بيماري هاي مزمن از جمله امراض قلبي- عروقي، ديابت و سرطان مبتلا مي شوند.
پژوهشي ديگر از مجله علم روانشناسي نشان مي دهد كه سطح شادماني در افراد با نزديك شدن آنها به زمان مقرر شده براي طلاق كاهش مي يابد. البته در صورتي كه #زوجين از آگاهي و مهارت كافي برخوردار باشند، مي توانند عوارض روحي - رواني طلاق را به حداقل ميزان ممكن كاهش دهند و ظرف مدت زماني كوتاه به زندگي عادي خود باز گردند.
در ادامه نگاهي به چندين مورد از موثرترين روش هاي اثبات شده خواهيم داشت:.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49369/preview/
🔶 پنج فوبیای جدیدِ بشر
میگنا- اگر شما هراس خاصی دارید، احتمالاً هنگام مواجهه با موقعیت یا شیء خاص، احساس ترس و وحشت را تجربه خواهید کرد.
هراس خاص نوعی #اختلال اضطراب است که به عنوان ترس شدید یا غیرمنطقی یا بیزاری نسبت به چیزی تعریف میشود. این ترس های غیرمنطقی میتواند در روابط شخصی، کار و مدرسه اختلال ایجاد کند و مانع از لذت بردن از زندگی شود.
همه ما با برخی از رایجترین هراسها آشنایی داریم؛ ترس از ارتفاعات (آکروفوبیا)، ترس از قرار گرفتن در فضاهای محصور و بسته (کلاستروفوبیا) و ترس از فضای باز بدون جایی برای گریختن (آگورافوبیا).
در عین حال روانشناسان معتقدند که با تغییر سبک زندگی، همه ما هراس و نگرانیهای جدیدی را نیز تجربه میکنیم.
برای مثال موارد زیر به نقل از نشریه "تایمزآوایندیا" برخی از ترسهای جدیدی هستند که در بین انسانهای این عصر به طور فزایندهای شایع شده است:
۱) اضطراب زیست محیطی:
با توجه به این که ما هر روز بیشتر در مورد تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن میخوانیم، ترس از عواقب ناشی از تغییرات اقلیمی روز به روز رایجتر میشود. این نوع هراس بیشتر در نسل جوان مشاهده شده و منجر به ایجاد حملات پانیک (وحشتزدگی) از فکر گرمایش کره زمین و به پایان رسیدن منابع طبیعی آن میشود.
۲) بیگوشیهراسی (نوموفوبیا):
در عصر امروز که ارتباطات بیش از حد وجود دارد، هراس مشترکی بین افراد شیوع یافته که تا حدی نیز از نظر فرهنگی پذیرفته شده است. امروزه بسیاری از افراد در صورت جا گذاشتن گوشی خود و به همراه نداشتن آن دچار اضطراب و پریشانی میشوند و در صورتی که تنها با نگرانی زیاد به تماسها و پیامهای از دست رفته خود فکر میکنید، ممکن است دچار نوموفوبیا باشید که به هراس شدید از نبود تلفنهای همراه اطلاق میشود.
۳) نئوفوبیای غذایی:
نئوفوبیای غذایی به هراس از امتحان کردن غذاهای جدید و ناآشنا گفته میشود و شیوع روزافزونی میان کودکان خردسال دارد. این هراس موجب بهانهگیریهای مختلف فرد مبتلا نسبت به غذاهای مختلف میشود و ممکن است تا جایی پیش رود که فرد حتی غذاهای رایج و معمول را نیز نخورد.
۴) کربوفوبیا:
با افزایش رژیمهای غذایی مختلف و زودگذر و فشار زیاد اجتماعی در مورد پیدا کردن راهی برای تناسب اندام، جریان فکری اشتباهی شروع شده که برخی افراد بر اساس آن تمامی کربوهیدراتها را برای تناسب اندام، مضر میدانند و نسبت به خوردن هر گونه کربوهیدرات هراس دارند.
۵) ادیتیوولتافوبیا:
ادیتیوولتافوبیا به معنای #هراس از رسانههای اجتماعی است. در صورتی که بخواهیم این هراس را از نظر روانشناختی بررسی کنیم، باید آن را با عنوان هراس از قضاوت شدن یا تحت نظارتهای موشکافانههای دوستان یا افراد غریبه قرار گرفتن تعریف کرد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49375
🔶 تیم های روانشناسی خانواده جان باختگان را دریابند
معاون وزیر بهداشت افزود: از نظر بهداشت روان باید قبول کنیم که سوگ مراحلی دارد. اول حالت خشم و انکار وجود دارد و همه افرادی که متاثر هستند باید خود را تخلیه کنند تا به آرامش برسند. مسئولان رده بالای کشور باید به خانواده قربانیان سر بزنند و با آنها همدردی کنند.
دکتر علیرضا رئیسی تصریح کرد: باید اجازه دهیم علاوه بر خانواده قربانیان دانشجویان هم دور هم جمع شوند، عزاداری کنند و یاد دانشجویان از دست رفته را گرامی بدارند خیلی مهم است که این اتفاق بیافتد. چهرهای فرهنگی و هیات علمی هم باید در این مراسم شرکت کنند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: بعد از آن هم نیاز است #تیم های_روانشناسی و روانپزشکی در کنار خانواده #قربانیان قرار بگیرند و به این افراد کمک کنند. حتی به صورت جداگانه برای خانواده های این افراد مراسم برگزار شود و مردم و جامعه میزیان این خانواده ها باشند بالاخره این افراد #شهدای جامعه هستند، باید از آنان قدردانی کنیم و بتوانیم تاحدی تلخی این حادثه را کم کنیم گر چه جبران برخی ضربات روحی بسیار سخت است. ...👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49377/preview/
🔶 چرا زوج های بیشتری ترجیح می دهند جدا از هم زندگی کنند؟
ميگنا- پیمایش ها نشان می دهند که سه نوع متفاوت از زوج ها هستند که #جدا از هم زندگی می کنند. گروه اول کسانی اند که احساس می کنند برای #زندگی در کنار هم هنوز «خیلی زود است» یا «آماده نیستند»؛ بیشتر آنها جوانانی هستند که به زیستن در کنار هم به عنوان مرحله بعدی در زندگی شان نگاه می کنند. سپس نوبت به زوج هایی می رسد که واقعا می خواهند در کنار هم زندگی کنند اما برای این کار با موانعی مواجه اند. مثلا نمی توانند از پس هزینه های یک خانه مشترک بربیایند یا یکی از شرکای زندگی در مکانی دیگر شاغل است یا نمی تواند ویزا دریافت کند یا در زندان یا در خانه #سالمندان است. مثلا گاهی اوقات مخالفت خانواده با یکی از طرفین که مذهب متفاوتی دارد بیش از حد تحمل فرد مقابل است.
سوم گروه «ترجیحی» هستند که انتخاب می کنند در دراز مدت جدا از هم زندگی کنند. این عده اکثرا سالمندانی هستند که قبلا #ازدواج کرده اند یا تجربه زندگی در کنار شریک زندگی شان را داشته اند. این عده گروهی هستند که ظاهرا به جدا از هم زندگی کردن به عنوان راه جدید و بهتری برای زندگی نگاه می کنند.
ترس ها و تهدیدها
اما تحقیقات ما براساس یک پیمایش کشوری که با 50 مصاحبه جامع تکمیل شده، به داستان متفاوتی در مورد بسیاری از زوج های «ترجیحی» اشاره دارد. در ذهنیت این عده تشکیل یک «خانواده» مناسب، یعنی در کنار هم زیستن، ازدواج و زندگی در یک خانه خانوادگی همچنان یک ایده آل به شمار می رود اما این قبیل پاسخگویان اغلب از این ایده آل در عمل بیم دارند و در نتیجه زندگی جدا از هم را به عنوان بهترین راه برای مقابله با این ترس ها «انتخاب کرده اند» در حالی که همچنان رابطه خود را حفظ کرده اند. آنها غالبا درروابط مبتنی بر همزیستی پیشین خود از نظر اقتصادی یا عاطفی عمیقا صدمه دیده اند. یا برخی زنان سوء استفاده هایی را تجربه کرده اند. همانطور که زنی به نام میشل توضیح داده: «نمی خواهم همه چیز را در خانه ام از دست بدهم. نمی خواهم به دارایی کسی تبدیل شوم، اصلا و ابدا، و نمی خواهم از کسی که قرار است به من عشق بورزد کتک بخورم.»
بنابراین تعجبی ندارد که میشل «یک دیوار آجری بسیار محکم» بین خودش و #شریک زندگی فعلی اش ساخته باشد. حفظ این زندگی دور از هم کار این دیوار بوده است. یک پاسخگوی دیگر به نام گراهام بعد از جدایی از همسرش «دوران به شدت پرفشاری» را تجربه کرده، بی آنکه جایی برای زندگی کردن داشته باشد و به معنای واقعی از منابعی یا چیز دیگری برخوردار باشد. پس از نظر او زندگی جدا از هم «یک نوع حفاظت از خود» به شمار می رود.
زوج های فعلی آنها نیز ممکن است یک مشکل باشند. وندی با شریکش زندگی کرده اما دریافته که «وقتی او مشروب می خورد به آدم کاملا متفاوتی تبدیل می شود... این مسئله هم از نظر من و هم پسرم کاملا روشن بود.»
این افراد به جدا از هم زندگی کردن به عنوان یک راه حل نگاه می کنند. مگی را شیوه زندگی سبز«افراطی» شریک زندگی اش از خود رانده است: مسائلی چون روزها حمام نکردن، توالتی که فلاش تانک آن گهگاه کار می کرد، و نبودن سیستم حرارت مرکزی (که او بنا به دلایل پزشکی به آن احتیاج داشته.) او همچنین احساس کرده که شریک زندگی اش از نظر فکری از موضعی بالا به پایین به او نگاه می کرده. بنابراین زندگی جدا از هم، گذشته از یک ازدواج رسمی «بهترین چیزی بعدی است.»
برخی اوقات مردان اصولا فکر زندگی کردن در کنار یک زن را برای خود تهدید کننده می بینند. برای بن «که البته زیاد ادعای متعهد بودن هم ندارد» جدا از ....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49378