May 11
🔹پایان ماه صفر و حلول ماه ربیع الاول، ماه شادمانی اهل بیت(ع) بر همگان مبارک باد
پایگاه بسیج شهید حاج احمد کاظمی و روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم
🆔 @mirase_karime
کاروانسرای دیرگچین قم» ثبت جهانی شد
#میراث_فرهنگی
#میراث_جهانی
#کاروانسراهای_ایران
#کاروانسرای_دیرگچین
#قم
🆔 @mirase_karime
«کاروانسرای دیرگچین قم» ثبت جهانی شد
پرونده «کاروانسراهای ایران» بهعنوان بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو به ثبت جهانی رسید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به نقل از میراث آریا در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض عربستان در حال برگزاری است، امروز، یکشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۲، پرونده «کاروانسراهای ایران» تأیید شد و به ثبت رسید.
بدین ترتیب، «کاروانسراهای ایران» بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو است.
در این پرونده، 54 کاروانسرای ایران ثبت شدهاند که عبارتند از: دیر گچین (قم)، نوشیروان(اصفهان)، پرند یا قلعه سنگی (تهران)، رباط شرف (خراسان رضوی)، سنگی انجیره (یزد)، جمالآباد (آذربایجان شرقی)، عباس آباد تایباد (خراسان رضوی)، فخر داوود (خراسان رضوی)، شیخعلی خان (اصفهان)، مرنجاب (اصفهان)، امینآباد (اصفهان)، گبرآباد (کاشان)، مهیار (اصفهان)، گز (اصفهان)، کوهپایه (اصفهان)، مزینان (خراسان رضوی)، ایزدخواست (فارس)، فخرآباد (خراسان رضوی)، سرایان (خراسان جنوبی)، قصر بهرام (سمنان)، آهوان (سمنان)، میامی (سمنان)، عباس آباد (سمنان)، میاندشت (سمنان)، زین الدین (یزد)، میبد(یزد)، فرسفج(همدان)، خواجه نظر(آذربایجان شرقی)، دهدشت (کهگیلویه و بویراحمد)، بیستون (کرمانشاه)، گنجعلی،خان (کرمان)، گویجه بل (آذربایجان شرقی)، خوی (آذربایجان غربی)، صائین (اردبیل)، تی تی (گیلان)، باغ شیخ (مرکزی)، زعفرانیه (خراسان رضوی)، مهر (خراسان رضوی)، ینگه امام (البرز)، بستک (هرمزگان)، برازجان (بوشهر)، خرانق (یزد)، آجری انجیره (یزد)، افضل (خوزستان)، نیستانک (اصفهان)، چاه کوران (کرمان)، چمشک (لرستان)، رشتی(یزد)، تاج آباد (همدان)، ده محمد (خراسان جنوبی)، خان (آذربایجان غربی)، چهل پایه (خراسان جنوبی)، سعدالسلطنه (قزوین) و رباط قلی (خراسان شمالی) است.
در این جلسه، رسول وطندوست به نمایندگی از هیأت اعزامی ایران گزارشی از پرونده کاروانسراهای ایران ارائه کرد.
او سخنان خود را با شعری از مولانا به پایان رساند: کرده منزل شب به یک کاروانسرا / اهل شرق و اهل غرب و ماورامانده در کاروانسرا خرد و شگرف / روزها با هم ز سرما و ز برف
انتهای پیام/
@mirase_karime
دکتر علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، با صدور پیامی ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی دیرگچین را به مردم قم تبریک گفت.
🆔 @mirase_karime
مدیرکل میراث فرهنگی قم ثبت جهانی «کاروانسرای دیرگچین» را تبریک گفت
علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم، با صدور پیامی ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی دیرگچین را به مردم قم تبریک گفت.
در متن این پیام آمده است: خبر افتخارآمیز ثبت جهانی کاروانسراهای ایران در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض عربستان برگزار شد، موجب خوشحالی مردم سرزمین ایران شد.
کاروانسراهای ایران بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو است، در این پرونده 54 کاروانسرای ایران ثبت شده اند که یکی از مهمترین آنها «کاروانسرای دیرگچین» است.
بدون شک از امروز کاروانسرای تاریخی دیرگچین برای تمامی مردم جهان، منطقهای شناخته شده خواهد بود و در آینده ای نه چندان دور شاهد رونق گردشگری و توسعه این دیار کهن و قدیمی خواهیم بود.
اینجانب به سهم خود ثبت جهانی کاروانسراهای ایران به ویژه «کاروانسرای دیرگچین» را به همه مردم قم و بخصوص مردم نجیب و با صفای بخش مرکزی قم و همچنین مهندس عزت الله ضرغامی وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نیز جناب آقای دکتر علی دارابی، قائم مقام محترم وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور که برای ثبت جهانی آن در طی این سالها تلاش کرده اند تبریک و تهنیت عرض کرده و زحمات دولت سیزدهم برای پیگیری و در نهایت ثبت این رویداد بسیار ارزنده فرهنگی در یونسکو را ارج مینهم.
کاروانسرای دیرگچین که بر سر راه جاده تاریخی ری به قم قرار دارد، یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران است که ویژگیهای منحصربهفرد این اثر باعث شده آن را «مادر کاروانسراهای ایران» بنامند.
بررسی های تاریخی نشان میدهد که بخشهایی از این کاروانسرا به دوران ساسانی تعلق دارد و در دوره صفویان بازسازی شده است، با ثبت جهانی آن همه ما وظیفه داریم همانند نیاکانان خود در حفظ و پاسداری از این میراث ارزشمند تاریخی و فرهنگی کوشا باشیم تا همچنان نام دیرگچین و میراث ارزشمند آن در جهان باقی بماند.
@mirase_karime
کاروانسرای دیرگچین که به عنوان مادر کاروانسراهای ایران معروف است با شماره 10408 در تاریخ ۱۳۸۲/۷/۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.این بنا در موقعیت اصلی خود بر سر راه قدیمی قم به ورامین قرار دارد و فاصله آن تا قم حدود 60 کیلومتر است. به گفته بعضی از محققین بنای این کاروانسرا از دوره اردشیر بابکان وجود داشته و قدمت آن به حدود 1750 سال پیش می رسیده که تعریف و توصیف آن در کتب جغرافی دانان و سیاحان غرب و مستشرقین خارجی آمده است. ابودلف مورخ قرن چهارم هجری در کتاب خود به نام سفرنامه ابودلف از این بنا به نام دیر کرد اردشیر اسم برده است. ابن حوقل در کتاب صوره الارض (367 هجری) می نویسد:«دیر جس رباطی است از گچ و آجر که بدرقه سلطان (گارد سلطنتی) در آن نشیند ».در دوره سلجوقیان که آبادانی راه ساوه و قم به ورامین از توجه و اهمیت زیادی برخوردار بوده است این بنا نیز به طور حتم مورد توجه ویژه قرار گرفته و یکی از منزلگاه های مهم در منطقه قم بوده است. بنای فعلی عبارت است از تلفیق بنای ساسانی تغییر شکل یافته در دوره سلجوقی با بنایی کهدر دوره صفویه به شکل کاروانسرای چهار ایوانه بازسازی شده است. پلان کاروانسرا مربع است که طول هر ضلع آن حدود 102 متر مربع است.این کاروانسرا دارای 6 برج است که چهار برج به قطر 6 متر در گوشه ها و دو برج نیمه مدور در طرفین ورودی قرار دارد. مجموع مساحت این دژ و ملحقات آن شامل کوره آجر پزی، آب انبار و قبرستان حدود 19 هکتار است.کاروانسرای دیر گچین 4 ایوانی بوده که در هر طرف 12 حجره یک طبقه وجود دارد. شترخوانها به صورت دالان های طویل به عرض تقریبی 6 متر با سقف های ضربی در پشت حجره ها قرار دارد.یکی از دلایل نام نهادن کاروانسرای دیر گچین به عنوان مادر کاروانسرا های ایران وجود کلیه مایحتاج مسافرین در داخل کاروانسرا شامل: مسجد، آسیاب، حیاط خلوت و حمام است.#ایران #ایران_باشکوه #قم #کاروانسرای_تاریخی #کاروانسرای_دیرگچین #مادر_کاروانسراهای_ایران #معماری_ایران#شکوه_گذشته
فیلم iran_heridoc
31.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظه ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی
@mirase_karime
گفت و گوی اختصاصی هفته نامه قم بزرگ با مدیر کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم
@mirase_karime
🏴جناب آقای دکتر اکبر ابدالی مدیر کل صنعت ،معدن و تجارت استان قم، ضایعه درگذشت پدر گرامی را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده و برای روح ایشان از خداوند منان رحمت واسعه و غفران الهی مسئلت می نمایم.
(علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم)
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم از اشغال صد درصدی مراکز اقامتی این استان در دهه آخر ماه صفر خبر داد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی امروز دوشنبه 27 شهریور 1402 در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم زمان با فرارسیدن دهه اخر ماه صفر جمع زیادی از گردشگران زیارتی و زائران داخلی و خارجی به قم سفر کردند که همین مسئله باعث اشغال صد درصدی مراکز اقامتی این استان در هفته گذشته شد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان قم اضافه کرد: تمام مراکز اقامتی استان از قبل از شروع دهه آخر ماه صفر برای میزبانی شایسته از زائران داخلی و خارجی مورد بررسی قرار گرفت و بازدیدهای نظارتی از این مراکز انجام شده است.
ارجمندی افزود: در کنار مراکز اقامتی رسمی، مراکز اقامت موقت به همت مردم و هیئتهای مذهبی و دستگاههای مختلف برای میزبانی و اسکان و پذیرایی از زائران تدارک دیده شده است که خوشبختانه جمع زیادی از زائران در این اماکن اقامتی اسکان یافتند.
او خاطرنشان کرد: خوشبختانه در دهه آخر ماه صفر هیچ مشکلی برای اسکان و میزبانی از مسافران، زائران و گردشگران داخلی و خارجی در استان وجود نداشت.
@mirase_karime
میزبانی قم از زائران خارجی اربعین ادامه دارد/ پایش پزشکی و بررسی سلامت زائران
@mirase_karime
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: امامزاده شاه جمال(ع) و مسجد مقدس جمکران میزبان زائرین خارجی تا تاریخ ۴ مهرماه خواهند بود.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، ابوالقاسم مقیمی امروز سهشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به آغاز سفر زائران پاکستانی به استان قم، عنوان کرد: زائرین پاکستانی بعد از حضور و زیارت در کشور عراق، کمی با تاخیر از مرز چذابه عبور کرده و به شهر مقدس قم سفر میکنند که با تمهیدات صورت گرفته، امامزاده شاه جمال(ع) و مسجد مقدس جمکران تا ۱۰ ربیع الاول میزبان این زائرین خواهند بود.
معاون استاندار قم تصریح کرد: در راستای حفظ سلامت زائران خارجی و پایداری سلامت عمومی همشهریان، کادر درمان و هلال احمر علاوه بر حضور در کنار زائرین خارجی، بررسی وضعیت سلامت آنها را عهده دار خواهند بود و از وقوع بیماری و موارد خاص دیگر جلوگیری خواهند کرد.
مقیمی در پایان ضمن تاکید بر کنترل نرخ اتوبوسهای حمل و نقل شهری و جادهای توسط عوامل امر، گفت: ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای و سازمان اتوبوسرانی استان در این ایام ساماندهی نرخهای حمل و نقل شهری و جادهای را در راستای تسهیل سفر زائران به استان قم با جدیت پیگیری کنند و نظارت ۲۴ ساعته بر فرایند فروش بلیط در جریان باشد.
@mirase_karime
تور گردشگری عشایر در استان قم همزمان با هفته گردشگری برگزار میشود
@mirase_karime
مدیرکل امور رفاهی زائرین استانداری قم، از برگزاری «تور گردشگری عشایر» با هدف بهبود وضع معیشت عشایر و نمایان شدن جاذبههای گردشگری عشایری در استان قم همزمان با هفته گردشگری سال جاری خبر داد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، حمیدرضا جعفری در گفتوگو با خبرنگاران بر لزوم توجه به هفته گردشگری بهعنوان فرصتی برای افزایش تعاملات و جذب مشارکت فعالان در حوزههای مختلف تاکید کرد و افزود: با توجه به نزدیکی هفته گردشگری و همزمانی آن با مناسبتهایی همچون هفته وحدت و هفته دفاع مقدس، برنامه ویژهای در خصوص به کارگیری گردشگری عشایر که بهعنوان یکی جذاب ترین زیرشاخههای گردشگری به شمار میرود برنامهریزی شده است.
او عنوان کرد: این برنامه با عنوان «تور گردشگری عشایر» زمینهای را برای گردشگران فراهم میکند تا بتوانند مدتی را با عشایر سپری کنند و با سبک زندگی، آداب، رسوم، مراسمات، لهجه و گویش آنها آشنا شده و از صنایع دستی و تولیداتشان بازدید و خرید کنند.
مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری قم با اشاره به جمعیت ۱۲۰۰ نفری عشایر در استان قم از مزایای برگزاری این برنامه برای عشایر خبر داد و عنوان کرد: برگزاری تور گردشگری عشایر مزایایی از جمله رونق منابع اقتصادی، اشتغالزایی، راهاندازی کمپهای گردشگری با هدف برگزاری برنامههای مختلف برای گردشگران و جلوگیری از مهاجرت به شهر و شهرنشینی، رفع مشکلات معیشتی، بالارفت سطح کیفیت زندگی و فراهم سازی زمینه کارآفرینی را برای آنها به همراه خواهد داشت و باعث جلوگیری از بین رفتن خرده فرهنگ های آنان خواهد شد.
جعفری در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: همچنین جشنی ویژه عشایر در ابتدای هفته گردشگری سال جاری و روز ملی «روستا و عشایر» با حضور مسئولان استانی و انجمنهای عشایری و گردشگری برگزار خواهد شد.
@mirase_karime
هنرمندان صنایعدستی استان قم در نمایشگاه فروش پاییزه این استان حضور دارند و محصولات خود را در این نمایشگاه عرضه میکنند.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، نمایشگاه فروش پاییزه قم با عرضه محصولات متنوع و حداقل ۱۰ درصد زیر قیمت بازار پذیرای همشهریان است.
در این نمایشگاه کیف و کفش، پوشاک، لوازمالتحریر، مواد غذایی و پروتئینی، آجیل، شیرینی و شکلات، مواد شوینده و بهداشتی، صنایعدستی، سوغات و هدایا و… عرضه میشود.
از نکات قابلتوجه نمایشگاه امسال عرضه محصولات متنوع با نرخ مصوب کارگروه نمایشگاهی استان قم و حداقل ۱۰ درصد زیر قیمت بازار خواهد بود.
عرضه قند، شکر، برنج و روغن به نرخ تعاونی از دیگر مزیتهای نمایشگاه امسال است که انتظار میرود با استقبال خوبی همراه باشد.
نمایشگاه پاییزه از امروز دوشنبه ۲۷ شهریور لغایت شنبه اول مهرماه ۱۴۰۲ همه روز از ساعت ۴ عصر تا ۱۰ شب پذیرای بازدیدکنندگان است.
در این نمایشگاه تعدادی از هنرمندان صنایعدستی استان با برپایی غرفه به عرضه محصولات و تولیدات هنری خود میپردازند.
@mirase_karime
صفحات رسمی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم در فضای مجازی
اینستاگرام
qom_cthh1
توییتر
qom_cthh1
روبیکا
https://rubika.ir/visit_Qom
ایتا
@mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدرسه تاریخی جهانگیرخان قم روبروی مسجد جامع قرار دارد و از مدارس دوره صفویه است. مدرسه جهانگیرخان با وجود كوچكی از مدارس با سابقه است كه بسیاری از فضلای قم از دانش آموختگان آن بودند. مدرسه جهانگیرخان به دلیل نقشه چند ضلعی و سردر زیبا، از مدارس برجسته قم از لحاظ معماری به شمارمی رود
@mirase_karime
«الواح هخامنشی» پس از ۸۵ سال به کشور برمیگردد
سوغات رئیس جمهور از آمریکا
وزیر میراث فرهنگی و گردشگردی:
در فرودگاه هستم؛ قرار است از آقای رئیسجمهور و ۳۵۰۶ لوح تاریخی مربوط به دوره هخامنشی که در هواپیمای ایشان است استقبال کنم.
پیگیریهای مستمر نتیجه داد و سرانجام ۹ صندوق، هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم که شامل مجموعهای ارزشمند از میراث فرهنگی و تمدنی کشور است، از آمریکا تحویل گرفته شد.
@mirase_karime