02- حدیث صحیفه و قلم 21-41.pdf
609.8K
📝مقاله بخوانیم
حدیث صحیفه و قلم
🖍چکیده🖍
حدیث صحیفه و قلمء از احادیث مشهوری است که در منابع فریقین نقل شده است. موضوع این حدیث بیان حادثهای در آخرین ساعات عمر شریف پیامبر اکرمیه؛ است که در آن» پیامبر یت از حاضران» قلم و صحیفهای طلب کردند تا وصیت خود را بنویسند. این وصیت با مخالفت برخی نانوشته اماند. بررسی محتوای این روایت» بزای شناخت حوادث صدر اسلام» مهم است. در صحت سند ان ماجرا در منابع اهل سنت» تردیدی نیست؟ زیرا صحیحین و سایر منابع معتبر آسان» آن را نقل کرده و به صحت آن.تصریح کردهاند. اینماجراء از آن جا که از مباحث احتجاجی بوده استء در منابع شیعی بیشتر از منابع اهل سنت نقل شده است و سندهای جداگانهای ندارد. محتوای این حدیث, بیانگر وجود یک جریان مخالف با خلافت اهل در پایان عمر شریف پیامبر است. در این رساله ضمن بیان توجیهات اهل سنتء به نقد و بررسی دلالی این حدیث نیز پرداخته شده است.
✍پ ن: موضوع مقاله یکی از موضوعاتی است که در بحث های اختلافی شیعه و سنی بسیار به کار می آید که واقعا برای اهل سنت کمر شکن است
➖۲۱ صحفه بیشتر نیست
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
4_6025961308107573751.mp3
10.61M
🛑ترویج تصوف در مدارس شیعه
👈کافی است فقط این صوت ۲۰ دقیقه را استماع کنید تا ببینید چگونه در دبیرستان های ما نه خانقاه ها آموزه های صوفیانه را در ذهن جوانان می ریزند و آنان را به سوی تصوف سوق می دهند.
🎙سخنران:دکتر محمد امین (عزیز)میکائیلی (عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی)
موضوع:نقدی بر گزینش متون صوفیه در کتب درسی ادبیات فارسی
❌در کتب درسی ادبیات فارسی نام ۳۱ نفر از صوفیه برده شده است اما از میان بزرگان و علما شیعه، فقط نام ۶ نفر ذکر شده است آن هم برای تایید آموزه های صوفیانه❗️
⚠️از هر نوجوان دبیرستانی که بپرسی آیا حلاج را می شناسی، صرفا بر اساس تعلیمات کتب درسی اش، او را عارفی پاکباخته می داند اما از ادعای مهدویت و الوهیت و ساحری او اطلاعی ندارد
❌چون حلاج در کتب درسی اینگونه معرفی می شود
▫️آن قتیل الله فی سبیل الله
▫️آن شیر بیشه تحقیق
▫️آن شجاع صفدر صدیق
▫️آن غرقه دریای مواج
▫️آن صاحب فصاحت وبلاغت بی نظیر
⚠️وقتی دانش آموز، چنین توصیفاتی را در کتاب درسی اش از حلاج می خواند، طبیعی است که نگاه مثبتی به او پیدا می کند
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
JPT_Volume 26_Issue 103_Pages 172-199 (1).pdf
1.1M
➖مقاله صوت بالا👇
نقدی بر گزینش متون صوفیه در کتب درسی ادبیات فارسی و تاثیر ضمنی آن در ایجاد باورهای فرقهای
🖌چکیده🖌
کتابهای درسی تاثیر غیرقابل انکاری در ایجاد و تثبیت باورها و اندیشههای افراد جامعه در دوره دانشآموزی و نوجوانی دارند. هدف از این نوشتار بررسی و نقد تأثیر متون ادبی صوفیانه انتخاب شده در کتب درسی ادبیات فارسی، بر باورپذیری عقاید فرقهای در ذهن دانشآموزان بوده و آن را به چالش کشیده است. این تحقیق با روش توصیفی، تحلیلی و انتقادی با مراجعه به 6 جلد کتاب ادبیات فارسی دوره دبیرستان و منابع تاریخ تصوف و کتب صوفیه انجام یافته؛ در همایش ملّی تصوف، شاخصهها و نقدها، ارائه و برگزیده شده است. در این پژوهش موارد متعددی از مطالبی که میتواند در ایجاد باورهای فرقهای و عقاید ناهمسو با مذهب رسمی جمهوری اسلامی ایران (تشیع)، تاثیرگذار باشد؛ معرفی و مورد نقد قرار گرفته است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که درج برخی متون انتخاب شده از کتب نویسندگانی با اعتقادات اَشعری - صوفیانه، در کتابهای درسی، میتواند تأثیر منفی بر اعتقادات، اندیشه و عملکرد نوجوانان گذاشته؛ به ترویج روحیه انفعالی و جبرگرایی اَشعری در جامعه شیعی ایران کمک کند.
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖ معروف و منکر چیست❓⁉️
🛑 رَوَی الشَّیْخُ الْمُفِیدُ قَدَّسَ اللَّهُ رُوحَهُ بِإِسْنَادِهِ إِلَی مُحَمَّدِ بْنِ السَّائِبِ الْکَلْبِیِّ قَالَ: لَمَّا قَدِمَ الصَّادِقُ علیه السلام الْعِرَاقَ نَزَلَ الْحِیرَةَ فَدَخَلَ عَلَیْهِ أَبُو حَنِیفَةَ وَ سَأَلَهُ عَنْ مَسَائِلَ وَ کَانَ مِمَّا سَأَلَهُ أَنْ قَالَ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاکَ مَا الْأَمْرُ بِالْمَعْرُوفِ فَقَالَ علیه السلام الْمَعْرُوفُ یَا أَبَا حَنِیفَةَ الْمَعْرُوفُ فِی أَهْلِ السَّمَاءِ الْمَعْرُوفُ فِی أَهْلِ الْأَرْضِ وَ ذَاکَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ علیهما السلام قَالَ جُعِلْتُ فِدَاکَ فَمَا الْمُنْکَرُ قَالَ اللَّذَانِ ظَلَمَاهُ حَقَّهُ وَ ابْتَزَّاهُ أَمْرَهُ وَ حَمَلَا النَّاسَ عَلَی کَتِفِهِ قَالَ أَلَا مَا هُوَ أَنْ تَرَی الرَّجُلَ عَلَی مَعَاصِی اللَّهِ فَتَنْهَاهُ عَنْهَا فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام لَیْسَ ذَاکَ بِأَمْرٍ بِمَعْرُوفٍ وَ لَا نَهْیٍ عَنْ مُنْکَرٍ إِنَّمَا ذَاکَ خَیْرٌ قَدَّمَهُ
🔰شیخ مفید به سندش از محمّد بن سائب کلینی نقل می کند که وی گفت، وقتی حضرت صادق علیه السّلام به عراق آمد در حیره منزل کرد. ابو حنیفه خدمت امام علیه السّلام رسید و چند سؤال کرد، از آن جمله پرسید، فدایت شوم امر به معروف چیست؟ فرمود: ابو حنیفه! *معروف آن کسی است که در میان اهل آسمان معروف و در میان اهل زمین معروف است و او امیر المؤمنین علی بن ابی طالب است*.
عرض کردم: فدایت شوم، منکر چیست؟ فرمود: آن دو نفر (دو خلیفه غاصب)که به او در مورد حقش ستم روا داشتند و مقام او را گرفتند و مردم را بر دوش او سوار کردند. ابو حنیفه گفت: مگر منکر این نیست که ببینی شخصی مشغول معصیت خدا است و او را بازداری؟
امام صادق علیه السّلام فرمود: این امر بمعروف و نهی از منکر نیست، این کار خوبی است که تقدیمش کرده.
📚: بحارالانوار ج ۲۴ ص ۵۸.
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖زیارت قبور مطهر ائمه علیهم السلام
🛑عَنْ مولانا أبی الحسنِ الرِّضا عليه السّلام قالَ ؛
إنَّ لِكُلِّ إمامٍ عَهْدا فى عُنُقِ أوْليائِهِ وَ شيعَتِهِ ، و إنَّ مِنْ تَمامِ الْوَفاء بِالْعَهْدِ زِيارَةُ قُبُورِهِم .
🔰إمام رضا فرمود ؛
براى هر امامى ، عهد و پيمانى بر گردن دوستان و پيروان اوست ، و از نشانه هاى وفاى كامل به اين عهد و پيمان ، زيارت قبور ایشان است .
📚:من لايحضره الفقيه ۲ / حدیث ۳۱۶۰ .
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖ شکم هم بر ما حقی دارد که ...
🛑قَالَ اَلْإِمَامُ اَلسَّجَّادُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : وَ أمّا حَقُّ بَطْنِکَ فَأنْ لا تَجْعَلْهُ وِعاءً لِقَلیل مِنَ الْحَرامِ وَ لا لِکَثیر، وَ أنْ تَقْتَصِدَ لَهُ فِى الْحَلالِ.
🔰حضرت امام سجاد صلوات الله علیه می فرمایند : حقّى که شکم بر تو دارد این است که آن را ظرف چیزهاى حرام ـ چه کم و چه زیاد ـ قرار ندهى و بلکه در چیزهاى حلال هم صرفه جوئى کنى و به مقدار نیاز استفاده نمائى.
📚:تحف العقول: ص ۱۸۶
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖پنچ شرط معامله کردن
رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلم)
🛑مَنْ بَاعَ وَ اِشْتَرَى فَلْيَجْتَنِبْ خَمْسَ خِصَالٍ وَ إِلَّا فَلَا يَبِيعَنَّ وَ لَا يَشْتَرِيَنَّ اَلرِّبَا وَ اَلْحَلْفَ وَ كِتْمَانَ اَلْعَيْبِ وَ اَلْمَدْحَ إِذَا بَاعَ وَ اَلذَّمَّ إِذَا اِشْتَرَى.
🔰هر که خرید و فروش میکند باید از پنج چیز خود را محفوظ دارد، وگرنه اصلاً نباید بخرد و بفروشد:
ربا،
سوگند، (نخورد)
مخفی کردن عیب کالا،(عیب کالا را مخفی نکند)
ستایش از کالا در هنگام فروش نکوهش از کالا در وقت خرید.
📚الخصال، ج ۱، ص: ۲۸۶
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
04- تربیت جنسی کودک در روایات اهل بیت(ع) 74-93.pdf
805.5K
ترربیت جنسی کودک در روایات اهل بیت علیهم السلام
مقاله بخوانیم📣📣
✍چکیده✍
نوشتار پیش رو به موضوع بررسی اعتبار سندی و مفهوم سخنان اهل بیت (ع) در تربیت جنسی کودک پرداخته است. نویسنده قصد دارد در کنار بررسی اعتبار این روایات، توصیههایی را که از روایات به دست میآید، دستهبندی کرده و به گونهای عملی آنها را بیان نماید. با بررسی اجمالی جوامع حدیثی میتوان روایات بسیاری را در این مورد یافت که نکات بسیار مهمی را در این موضوع در خود جای داده است. این نکات میتواند راهگشای حرکت والدین و نیز مربیان در امر تربیت جنسی باشد. دوری از آمیزش در نزد کودک، جدا نمودن بستر کودک، جلوگیری از تماس بدنی با کودک، حفظ کودک از بوسیدن نامحرمان، جلوگیری از دیدن اندام او توسط دیگران از جمله مواردی است که در روایات به عنوان تربیت جنسی کودک میتوان مشاهده کرد. این مقاله، در کنار بررسی این موضوع، به مطالبی در تعریف تربیت و گونههای تربیت در مقطع کودکی پرداخته است.
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖وقتی قهقهه زدی این را بگو ...
🛑عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ : إِذَا قَهْقَهْتَ فَقُلْ حِينَ تَفْرُغُ اَللَّهُمَّ لاَ تَمْقُتْنِي.
🔰 امام باقر صلوات الله علیه می فرمایند : هر گاه قهقهه زدى پس از فراغت از آن بگو : «اَللَّهُمَّ لاَ تَمْقُتْنِي» يعنى بار خدايا مرا دشمن مدار.
📚:الکافي ج ۲، ص ۶۶۴
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖سیره امام صادق علیه السلام در ایام گرانی و قحطی
🛑...عَنْ مُعَتِّبٍ قَالَ: قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع: «وَ قَدْ تَزَيَّدَ السِّعْرُ بِالْمَدِينَةِ كَمْ عِنْدَنَا مِنْ طَعَامٍ؟» قَالَ قُلْتُ: عِنْدَنَا مَا يَكْفِيكَ أَشْهُراً كَثِيرَةً. قَالَ: «أَخْرِجْهُ وَ بِعْهُ.» قَالَ قُلْتُ لَهُ: وَ لَيْسَ بِالْمَدِينَةِ طَعَامٌ قَالَ: «بِعْهُ.» فَلَمَّا بِعْتُهُ قَالَ اشْتَرِ مَعَ النَّاسِ يَوْماً بِيَوْمٍ وَ قَالَ: «يَا مُعَتِّبُ اجْعَلْ قُوتَ عِيَالِي نِصْفاً شَعِيراً وَ نِصْفاً حِنْطَةً فَإِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ أَنِّي وَاجِدٌ أَنْ أُطْعِمَهُمُ الْحِنْطَةَ عَلَى وَجْهِهَا وَ لَكِنِّي أُحِبُّ أَنْ يَرَانِيَ اللَّهُ قَدْ أَحْسَنْتُ تَقْدِيرَ الْمَعِيشَةِ.»
🔰از معتّب نقل شده است:
قیمت اجناس در مدینه گران شده بود.
امام صادق (علیهالسلام) به من فرمودند:
«چهقدر غذا نزد ما هست؟»
عرض کردم:
ما آنقدر آذوقه داریم که تا چندین ماه برایمان کافی است.
حضرت فرمودند:
«آنها را (از انبار) بیرون بیاور و بفروش.»
عرض کردم:
اما در شهر غذایی نیست.
حضرت فرمودند:
)«بفروششان.»
وقتی آنها را فروختم، حضرت فرمودند:
«مانند دیگر مردم، روزانه (غذای همان روز را) بخر.»
آنگاه فرمودند:
«ای معتب! غذای خانواده مرا نیمی جو و نیمی گندم قرار بده.
👈خداوند میداند که من میتوانم خانوادهام را به راحتی با گندم سیر کنم، اما دوست دارم خداوند مرا ببیند که (مخارجِ) زندگیام را چه زیبا مدیریت میکنم.»
📚:الكافي، ج۵، ص۱۶۶
👈 نکته جالب اینجاست که مدینه و اهالی مدینه همیشه معروف و مشهور بودند که محبت اهل البیت علیهم السلام در دل نداشته اند . حال فرض کنید در جامعهای محبین اهلالبیت علیهم السلام زندگی میکند باید چگونه رفتار کنیم ❓
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شب جمعه است یادت نکنم میمیرم
صلی الله علیک یا اباعبدالله علیه السلام
صلی الله علیک یا اباعبدلله علیه السلام
صلی الله علیک یا اباعبدالله علیه السلام
هدایت شده از علم الحدیث
زيارت حضرت ولیّ عصر إمام زمان أرواحنا لِتُرابِ مَقْدَمِهِ الفِداء در روز جمعه ؛
السَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ فى أرْضِهِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ فى خَلْقِهِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذى يَهْتَدى بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ يُفَرَّجُ بِهِ عَن الْمُؤْمِنينَ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ أيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ أيُّهَا الْوَلِىُّ النّاصِحُ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَياةِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْكَ وَ عَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الأمْرِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلاىَ ، أنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ و أُخْراكَ ، أَتَقَرَّبُ إلَى اللهِ تَعالى بِكَ وَ بِآلِ بَيْتِكَ ، وَ أنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلى يَدَيْكَ ، وَ أسْئَلُ اللهَ أنْ يُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أنْ يَجْعَلَنی مِن الْمُنْتَظِرينَ لَكَ ، وَ التّابِعينَ وَ النّاصِرينَ لَكَ عَلى أعْدائِكَ ، وَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فى جُمْلَةِ أوْلِيائِكَ ، يا مَوْلاىَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ الله عَلَيْكَ وَ عَلى آلِ بَيْتِكَ ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ ، وَ هُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فيه ظُهُورُكَ وَ الْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلى يَدَيْكَ ، وَ قَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ ، وَ أنَا يا مَوْلاىَ فيهِ ضَيْفُكَ وَ جارُكَ ، وَ أنْتَ يا مَوْلاىَ كَريمٌ مِنْ أوْلادِ الْكِرامِ ، وَ مَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَ الإجارَةِ ، فَأضِفْنى وَ أَجِرْنى ، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَ عَلى أهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
@mirasehadisi
♻️کانال: علم الحدیث
#صاحب_الزمان
#روز_جمعه