#شرح_احادیث_اخلاقی_در_بیان_مقام_معظم_رهبری
موضوع : 🔅وظیفهی ثروتمندان🔅
بسماللهالرحمنالرحیم
الحمدلله ربّ العالمین
📝متن و شرح
عَن اَبی قَتادَةَ عَن داوُدِ بنِ سِرحانَ قالَ: کُنّا عِندَ اَبی عَبدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ اِذ دَخَلَ عَلَیهِ سَدیرٌ الصَّیرَفیُّ فَسَلَّمَ وَ جَلَسَ فَقالَ لَهُ: یا سَدیرُ! ما کَثُرَ مالُ رَجُلٍ قَطُّ اِلَّا عَظُمَتِ الحُجَّةُ لِلَّهِ تَعالى عَلَیهِ، فَاِن قَدَرتُم اَن تَدفَعوها عَن اَنفُسِکُم فَافعَلوا؛ قالَ لَهُ: یَا بنَ رَسولِ اللَّهِ! بِماذا؟ قالَ: بِقَضاءِ حَوائِجِ اِخوانِکُم مِن اَموالِکُم. (۱)
عَن داوُدِ بنِ سِرحانَ قالَ: کُنّا عِندَ اَبی عَبدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ اِذ دَخَلَ عَلَیهِ سَدیرٌ الصَّیرَفیُّ فَسَلَّمَ وَ جَلَس
سند این روایت جزو سندهای بسیار خوب است. البتّه سَدیر صیرفی توثیق نشده است امّا اهمّیّتی ندارد، چون او راوی نیست؛ راوی داوودبنسرحان است که داوود رِقّی است که ثقه است، سند هم سند خوبی است. میگوید خدمت حضرت بودیم، سَدیر صیرفی وارد شد. سدیر صیرفی اهل صرّافی بوده -صیرفی یعنی صرّاف و کسی که دینار و نقره و مانند اینها میخرد و میفروشد- و قاعدتاً آدم پولداری بوده. [سلام کرد و نشست.]
فَقالَ لَهُ یا سَدیرُ ما کَثُرَ مالُ رَجُلٍ قَطُّ اِلَّا عَظُمَتِ الحُجَّةُ لِلَّهِ تَعالى عَلَیه
بمجرّدی که نشست، ظاهرش این است که حضرت بیمقدّمه، بدون اینکه او سؤالی کرده باشد و حرفی زده باشد، رو کردند به او و فرمودند که ای سدیر! هر کسی که پولش زیاد شد، مالش زیاد شد، حجّت خدا بر او زیاد خواهد شد؛ چون «اَخَذَ اللّهُ عَلَى العُلَماءِ اَلّا یُقارّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم»؛ (۲) خدای متعال عهد و پیمان گرفته از علما -علما هم فقط به معنای فقها نیست- از دانشمندان، دانایان، زبدگان، نخبگان جامعه که بر گرسنگیِ گرسنگان و سیری و پُریِ سیران و اغنیا صبر نکنند، اعتراض کنند. یک ظالمِ ثروتمندِ شکمِ پُری و مظلوم گرسنهای را اگر دیدند [اعتراض کنند]. خب این حجّت خدا است دیگر، این عهد و پیمان الهی است. حضرت اینجا به سدیر فرمود: اگر مال کسی زیاد شد، حجت خدا بر او بزرگ خواهد شد، سنگین خواهد شد، خدای متعال بر او احتجاج خواهد کرد. حالا کسی که مال ندارد، یک جور است، کسی که مال دارد، طبعاً وضعش فرق میکند؛ وظیفه دارد.
فَاِن قَدَرتُم اَن تَدفَعوها عَن اَنفُسِکُم فَافعَلوا
اگر میتوانید این مال زیادی را که دارید، از خودتان دور کنید، دفع کنید، بکنید. خب، چه جوری دفع کنیم؟ مثلاً بریزیم پولها را در آب، در دریا، در چاه؟ یا برای اینکه پول را از بین ببریم، خرجهای مُسرفانه و بیجا کنیم، خرج بیخودی بکنیم؟ اینها مراد نیست.
قالَ لَهُ یَا ابنَ رَسولِ اللَّهِ بِماذا؟
[سدیر گفت:] چه جوری این پول را از خودمان دفع کنیم؟
قالَ بِقَضاءِ حَوائِجِ اِخوانِکُم مِن اَموالِکُم
[حضرت فرمود:] راهش این است که نگاه کنید، ببینید برادران شما چه نیازی دارند به اموال شما، آن نیاز را برآورده کنید.
بعضیها متمکّن هم هستند، [امّا] میآیند پیش ما -چون پول بیتالمال دست ما است، از ما میخواهند- که مثلاً فرض کنید فلان کس محتاج است، شما یک پولی بدهید؛ خب بابا، خودت که پول داری، بده! اگر چنانچه نتوانستی، بعد بیا سراغ بیتالمال. یعنی بعضیها سختشان است که از خودشان بکَنند و در راه خدا انفاق کنند. حضرت اینجا میفرمایند که این پول زیاد را، این مال زیاد را هر جور که میتوانی، از خودت دور کن. البتّه هر جور که میتوانی، یعنی به این صورت که به برادران مؤمنت بدهی و قضاء حوائج آنها را بکنی.
۱) امالی طوسی، مجلس یازدهم، صفحهی ۳۰۲؛ «امام صادق (علیهالسلام) به سدیر صیرفی فرمود: ای سدیر! اگر مال کسی زیاد شد، حجت خدا بر او سنگین و زیاد خواهد شد؛ پس اگر میتوانید این مال زیادی را از خودتان دور کنید، این کار را بکنید. سدیر گفت چه جوری این کار را بکنیم؟ حضرت فرمود: به برآورده کردن حاجات و نیازهای برادرانتان از اموالتان.»
۲) نهجالبلاغه، خطبهی ۳
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
✅ حفظ روحیه انقلابی در کارزار عظیم
.... نظام در یک کارزار عظیمی قرار دارد. اینکه گفتم جای خودمان را بدانیم، مسئله را بشناسیم، اصل مسئله این است: شما در وسط میدان کارزارید، یک کارزار همهجانبهی عظیم؛ این کارزار را باید احساس کنید، طرف مقابل را باید بشناسید و اینجور، تکلیف همهی ما معیّن میشود. نظام، بدون مشی انقلابی ارزشی ندارد؛ واقعاً ارزشی ندارد. نظام، اگر چنانچه مشی انقلابی نداشته باشد، به آن آرمانها نخواهد رسید، به دنبال آن آرمانها نخواهد بود و با آن رژیمهای گذشتهی کشور هم هیچ تفاوتی نخواهد داشت و ارزشی ندارد.
✅بنابراین انقلابیگری:
• فقط در بستر نظام امکانپذیر است
• یک مشی صحیح و عاقلانه و پُرانگیزه و پُرامید و شجاعانه به سمت اهداف والا است
• فقط در بستر و مسیر نظام اسلامی یعنی نظام موجود امکانپذیر است
• انقلابیگری، ساختارشکنی نیست
• تخریب نظام، ناشی از انقلابی گری نیست
(بیانات معظم له در دیدار دانشجویان 97/3/7)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_85042309.pdf
366.4K
🔴گزارش کامل جلسه گفتگوی نوین پژوهشی (نشست 104) 🔷«استدلال تکاملی علیه طبیعت گرایی داروینیستی» 🔷حجت الاسلام دکتر سادات منصوری 🔷فرمت فایل: PDF #پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی_و_بیانیه_گام_دوم
همایش ملی بیانیه گام دوم و تمدن نوین اسلامی با هدف تبیین ابعاد مختلف این بیانیه و گفتمان سازی برای مهمترین مأموریت های نسل جوان به ویژه در نهادهای علمی کشور به منظور تحقق بخشیدن به بیانیه گام دوم برای حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.
محورهای همایش
1)تحلیل بیانیه گام دوم با رویکرد تمدنی
2) چیستی، چرایی و چگونگی تحقق بیانیه گام دوم
3) تحلیل تجربه و دستاوردهای جمهوری اسلامی در توصیه های هفتگانه بیانیه و ارزیابی وضعیت کنونی آنها
4) نهادهای علمی و بیانیه گام دوم با تأکید بر نقش نسل جوان (بخش ویژه همایش)
دبیرخانه همایش : آدرس : قم ـ چهار راه شهدا ـ ابتدای خیابان معلم ـ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ـ طبقه چهارم ـ حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.
تلفن: 3115612-025 و 4-37831732-025
دورنگار: 37831735 ـ 025
📌امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
📌مروری بر پرونده و مذاکرات هسته ای در زمان مسئولیت حجت الاسلام حسن روحانی 0⃣4⃣
◀️ آغاز مذاکرات و زمینه ای برای ایجاد فرصت/ بخش سوم ▶️
🔸در ملاقات با شرودر صدراعظم آلمان هم همين پيشنهادها را مطرح کردم. او گفت نمی تواند بپذيرد و اضافه کرد که همه مذاکرات من با شيراک را خوانده است. گفتم ما جلسه را تا زمانی که شما قانع شويد، ادامه می دهيم. پس از بحث هاي مفصل در مورد تضمين عيني و توضيح ارائه فرمول از طرف آژانس، شرودر گفت من قانع شدم، ولي بايد ديگران را هم قانع کنيم (مقصودش آمريکا بود). من به هيئت همراه رو کردم و گفتم برويم، ظاهراً بايد با رئيسشان مذاکره کنيم، اينها کاره اي نيستند! من بلند شدم و ما از جلسه بيرون آمديم و به سمت آسانسور رفتيم. وارد آسانسور که شديم، شرودر آمد و دست مرا گرفت و گفت شما نگران نباشيد و ناراحت نشويد. حرف من به معني پاسخ منفي به پيشنهادهاي شما نبود. اين مسئله مهمي است، عجله نکنيد، در نهايت حل خواهد شد. بعد هم خداحافظي کرديم. (ص 398)
🔸شفر مدير کل وزارت امور خارجه آلمان، پيش از ورود به جلسه بروکسل (دسامبر 2004)، به دکتر ظريف گفته بود ما در دو مرحله مشکل داريم: يکي بايد کارشناسان خودمان را راضي کنيم که اين امر در مرحله انجام است و مرحله بعدي اين است که بايد آمريکايي ها را راضي کنيم که بسيار دشوار است، ولي بايد در اين زمينه تلاش کنيم. (ص 398)
🔸[ژاک شيراک]: اروپا نسبت به مذاکره و تفاهم، تمايل زيادي دارد و در اين مورد فشار زيادي به آمريکا وارد مي کند، اما در مورد پايان دادن به غني سازي با آمريکا، روسيه و چين هم نظر هستيم. تمام اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل با هم در اين مورد اشتراک نظر دارند. حالا بايد ببينيم که به نام استقلال به دنبال راه خودتان هستيد يا بر مبناي تمايل دنيا براي خاتمه دادن به اشاعه، توجه مي کنيد. (ص 402)
🔸[ژاک شيراک]: من به تاريخ و فرهنگ ايران احترام مي گذارم و در مقابل بوش، از ايران دفاع کردم، اما توليد سوخت از جانب شما را برنمي تابيم. نمي توان از اين خط عبور کرد. انگليس، روسيه، چين و اروپا هم حاضر نيستند اين گام را بردارند که به ايران اجازه دهند تا سوخت هسته اي براي مصارف غير نظامي توليد کند. در غير اين صورت، شوراي امنيت عليه ايران متفق القول خواهد بود. (ص 402)
📚 امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، دکتر حسن روحانی، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هسته_ای
#حسن_روحانی
📌یادداشتهای عَلَم
📌برگهایی از یادداشت های روزانه امیراسدالله علم، نخست وزیر و وزیر دربار محمدرضا پهلوی 2⃣4⃣
◀️یادداشت های سال 1347/ بخش نهم▶️
🔸 چهارشنبه 47/5/30
خط [منصّف] منابع نفت فلات قاره بدون تعمق بين ما و عربستان سعودي امضا شد. سعودي ها نمايندگان آرامکو را به همراه آورده اند. [برخي از مديران شرکت ايران – پان آمريکن] معتقدند که سر ما کلاه رفته است، يعني آن قسمت که به دست ما مي افتد قابل بهره برداري نيست يا آن قدر گران تمام مي شود که صرف ندارد استخراج کنيم.
🔸سه شنبه 47/6/5
امروز شاهنشاه ژست غريبي کردند که واقعاً مرا تحت تأثير قرار داد. روزي که مي آمدم، فرمودند: چهارشنبه پيش از ظهر اين جا باش، کاري دارم، امروز صبح بگلو، پيشخدمت مخصوص اتاق خواب، تلفن کرد [که شاهنشاه] فرمودند چهارشنبه هم مي تواني بماني، تعطيلي خودت را خراب نکن، آن کار منتفي شد. واقعاً از اين همه انسانيت و آقايي و بزرگواري خجل شدم. فردا پايش را خواهم بوسيد و از صميم قلب خواهم بوسيد.
🔸سه شنبه 47/6/19
امروز هنگام شرفيابي عرض کردم، ديشب نخست وزير نطق فارسي خود را نتوانست خوب بخواند. عرض کردم، متأسفانه زبان فارسي دارد از بين مي رود. با آن که نخست وزير سه زبان خارجي خوب حرف مي زند، فارسي بلد نيست.
🔸چهارشنبه 47/6/20
بعدازظهر به مناسبت چهلمين سال افتتاح بانک ملي مجلس جشن بود. گزارش [يوسف خوش کيش]، رئيس بانک، خيلي جاي تعجب دارد. از سال اول سلطنت اين اعليحضرت تا کنون، فعاليت هاي بانکي 120 برابر شده است. به جاي شش بانک دولتي که در اول سلطنت اعليحضرت، يادگار اعليحضرت فقيد مانده بود، حالا 26 بانک دولتي و غيردولتي و مختلط خارجي فعاليت مي کند. مردم که در آن زما از هر 90 نفر يک نفر حساب بانکي داشت حالا از 9 نفر يک نفر حساب بانک دارد.
🔸جمعه 47/6/22
احساسات استادان و دانشجويان و همچنين مردم شيراز نسبت به من بسيار عالي و تماشايي بود. اين مردم بيچاره قدر محبت را مي فهمند. من به اين مسئله معتقدم.
🔸پنجشنبه 47/6/28
امروز اولين پارتي جت هاي فانتون تحويل شد. کشور ما سومين کشور است که از اين جت ها دارد، يعني اول آمريکاست، بعد انگليسي ها (آمريکايي ها به آنها داده اند) که يک صد و پنجاه عدد براي نيروي دريايي خود خريده و ما که 65 عدد خريده ايم. در دنيا انعکاس بزرگي داشت.
[رضا] فلاح از لندن برگشته، پيش من آمد نسبت به اضافه درآمد دولت در سال آينده که بايد هزار ميليون دلار بشود تقريباً مطمئن است. راجع به فروش نفت در آمريکا در قبال خريد وسايل نظامي هم توفيق داشته است.
📚 یادداشتهای امیر اسدالله علم، دفتر اول، انتشارات مازیار
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#یادداشتهای_علم
5.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️آمریکا الان در درونِ خود درگیر مشکلات بزرگ اجتماعی و اقتصادی است؛ البتّه در زمینهی اقتصادی یک پیشرفتهایی داشتهاند، اما صاحبنظران میگویند این پیشرفتها کوتاهمدّت است و ادامهدار نخواهد بود.
📌مشکلات مهمّ اجتماعیشان هم برقرار است.
دولت آمریکا هم وضع منسجمی ندارد، حرفهای متناقض میزنند؛ امروز یک چیزی میگویند، فردا ضدّ آن را. همهی اینها نشاندهندهی آشفتگی است.
🔰میزمعارف
@mizemaaref