6. دانشیار فلسفه دین موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی ره افزود: مولفه دیگر الحاد عملگرا این است که ایمان ضد اخلاق است و بر روی مقوله جهاد دست میگذارند و میگویند جهاد، خشونت دارد؛ حتی در رواج اسلامهراسی از این مقوله زیاد استفاده میکنند؛ یا میگویند دین باعث ایجاد اخلاق ذلیلانه میشود و انسان همیشه در برابر خدا احساس رقیت و بندگی و خواری و زبونی دارد که نیچه خیلی روی این مسئله تاکید می کند. یا مارکس میگفت، دین افیون تودهها است و مردم را به صبر و تسلیم در برابر رضا و قضای الهی دعوت میکند و انسانها در برابر ظلمی که به آنها میشود دعوت به صبر و رضا و تسلیم میشوند و این باعث تخدیر انسانها است. بدیهی است که همه این نوع اشکالات به برداشت نادرست از دین بر می گردد نه معرفت دینی صحیح و دیندرای مبتنی بر معرفت عقلانی .
7. هزینهکردهایی که با دستور دین انجام میشود هم یکی از نمونههای آسیب دینداری از ناحیه ملحدین عمگراست که میگویند این همه هزینه برای حج و کربلا و مراسمات دینی صرف میشود و خوب است که آن را صرف فقرا و مساکین و سایر خدمات اجتماعی بکنیم و این را هم جزء مضرات دینداری میدانند . پاسخ اجمالی این ادعا این است که واجبات دینی و اجتماعی و انسانی در کنار هم باید دیده شود؛ مناسک دینی ما هیچ منافاتی با سایر واجبات انسانی و اجتماعی ندارد بلکه این مناسک مشوق این واجبات است و بیشترین زمینه را برای انجام خدمات اجتماعی در همین عرصه های مذهبی می توان یافت . مضاف بر این که این اشکال ناشی از عدم درک ماهیت اعمال و مناسک دینی و نقش آنها در سعادت انسان است .
استاد جعفری در پایان تاکید نمود که همه شبهات ملحدین عملگرا ، صرفا ادعاست که با رنگ و لعاب زیبا به خورد جوانان و مردم می دهند و در فضای مجازی رواج میدهند و از آن با عنوان جاذبه الحاد یاد میکنند و قصد دارند چهره دین را تخریب نمایند . دین دارای کارکردهای فردی و اجتماعی بی شمار است که حتی اندیشمندان سکولار هم به وجود این آثار مثبت دینداری در بهبود زندگی ، اشاره یا تصریح کرده اند.
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️ محمد جعفری
🔸دکتر بیژن عبدالکریمی این سالها نزد جوانان دانشجو، خوب جا باز کرده است. وسعت اطلاعات و قدرت تحلیل فلسفی او قابل تحسین است . او ادبیات فاخری دارد و خوب سخن می گوید اما هر کسی که خوب سخن می گوید، لزوما سخن خوب نمی گوید . عبدالکریمی با نوشتن دو کتاب «پایان تئولوژی» و «امکان امر دینی در جهان معاصر » ثابت نمود که به صورت مطلق به اندیشه پست مدرن و تفکر نسبی گرای آن ملتزم است و لذا در این کلیپ هم در این راستا دو خبط و خطای اساسی دارد :
1. وی تفسیر ایدئولوژیک از دین را دلیل انحطاط فرهنگ دینی در جامعه ما می داند. باید در پاسخ ایشان خاطر نشان کنیم که ما تفسیر ایدئولوژیک از دین ارائه نمی دهیم بلکه دین در ذات خود ایدئولوژیک است . اساسا دینی که در آن دین هیچ نقشی در نظامات اجتماعی ندارد، دین نیست و در جامعه سکولار، نهایتا دین حتی از بعد فردی نیز به محاق می رود کما این که در جوامع غربی این پروسه به خوبی مشاهده می شود . جالب است که ایشان که مدعی فروکاسته شدن دین در ایران به دلیل دخالت در سیاست است ، در کتاب امکان امر دینی ، تاکید می کندکه اساسا دنیای مدرن دنیای عرفی است و دین و امر دینی در این دنیا نقشی نمی تواند داشته باشد. البته وی در آن کتاب تاکید دارد که نظریه اش نافی اعتقادات و مناسک دینی نیست بلکه صرفا جهان دینی و قدسی را نفی می کند اما کاملا روشن بود که نفی جهان قدسی یعنی نفی حضور و ضرورت تحقق دین در دنیای معاصر. 👇👇👇
2. عبدالکریمی می گوید ما برداشتهای خودمان را به خدا و دین نسبت می دهیم و الا جنگ و صلح و مذاکره و ... سخن خدا نیست . این سخن نیز ناشی از همان تفکر پست مدرن و هرمنوتیک فلسفی غلیظِ نهفته در آن است که اساسا دست یابی به واقعیت را میسر نمی داند و این تفسیر واقعیت است که جای واقعیت را می گیرد . از نظر ایشان، شما حتی یک خط از قرآن را هم نمی توانید به خداوند نسبت دهید . این گمانه که عبدالکریمی شاید آیات جهاد و معارف اجتماعی قرآن را ندیده، بسیار مُضحک است . خیر او بیشتر و بهتر از ما نسبت به این آیات اشراف دارد لکن وی بر این باور است که این شما هستید که با نگرش و تفسیر خاص خود ، برداشتها و قرائت خود را به قرآن تحمیل می کنید !! و الا سخن خدا ( اگر برای او جایی بتوان در این عالم در نظر گرفت!! ) قابل فهم و دستیابی نیست .
🔺 آقای عبدالکریمی عزیز فکر نمی کنید که این حرفها دیگر زیادی کهنه شده باشد !!! 😊😊😊 آقای سروش در کتاب «فربه تر از ایدئولوژی » و آقای شبستری در کتاب « هرمنوتیک ؛ کتاب و سنت » ، بسی کاملتر و عمیقتر از شما این حرفها را زده اند و نقدهای بسیاری دریافت کردند . ای کاش دست کم نگاهی به جریان پرتکاپوی دانش و پیشینه مباحث تنازع آمیز دین و تجدد در همین چند دهه گذشته می نمودید که در اثر آن ، برخی از این همین اسلاف شما از تصلب تمام عیار به اندیشه های مدرن و پست مدرن تنزل کردند !!!
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹من از آقاییت خیلی جاها گفتم
#شب_زیارتی
#شب_جمعه
🔴 نوع مقابله با گناه علنی از نظر شهید مطهری
🔰شهید مطهری ره:
" #شیوع گناه تنها چیزی است که عظمت #گناه را از دیدهها میبرد و آن را در نظر فرد ناچیز جلوه میدهد . و لذا اسلام میگوید هنگامی که گناهی انجام گرفت و این گناه در خفاء کامل نبود و افرادی بر آن آگاهی یافتند باید گناهکار مورد سیاست قرار گیرد یا #حد بخورد و یا #تعزیر شود .
در فقه اسلامی به طور کلی گفتهاند ترک هر واجب و انجام هر حرامی اگر حد برای آن تعیین نشده تعزیر دارد . " تعزیر " کیفر کمتر از مقدار " حد " است که بر طبق نظریه حاکم تعیین میگردد .
در اثر گناه یک فرد و اشاعه آن ، اجتماع یک قدم به گناه نزدیک شد و این از #بزرگترین_خطرات است برای آن .پس باید گناهکار را به مقتضای اهمیت گناهش کیفر داد تا باز اجتماع به راه بر گردد و عظمت گناه از دیدهها بیرون نرود .
بنابر این خود کیفر و نقمت ، مهری است که نسبت به اجتماع مبذول میگردد "
🔖جاذبه و دافعه علی (علیه السلام)، ص 25 و 26
✍️پ.ن:
🔹شهید مطهری این سخنان را قبل از اینکه جمهوری اسلامی ای وجود داشته باشد، گفته است. آنگاه عده ای از مسئولین در جمهوری اسلامی برای مقابله با ولنگاران و ناامنی اخلاقی در شک و تردید به سر می برند❗️
👈 این در حالی است که به برکت جمهوری اسلامی و خون شهدا، در کشورمان امکانات، راهکارها و ظرفیت های فراوان برای مبارزه با بی بند و باری وجود دارد.
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تعبد و عقلانیت
🔸ویژه برنامه های فرهنگی(مجازی) مجمع عالی حکمت اسلامی
🔹حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد #جعفری
🔺جلسه چهاردهم(جلسه پایانی)
🔸 #آثار_و_فواید_تعبد_(2)
🆔@mjafari_ir
32.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍️ مبلغ عید بزرگ غدیر باشیم و برای آن سنگ تمام بگذاریم.
#غدیری_ام
🔰 پاداش اطعام در روز عید غدیر
حضرت آیت الله مصباح(ره):
🔹وقتی که هدف من از زندگی کردن، تأمین سعادت آخرت و رضای خدا و قرب الهی باشد. آن وقت نان خوردنم هم عبادت میشود، افطار کردن در ماه رمضان هم عبادت می شود و ثواب دارد، سحری خوردن هم مستحب می شود، اطعام دیگران که الی ماشاءالله، مخصوصا اگر روز غدیر باشد.
🔸[درست است که]خوردن است اما نیتم این است که چون خدا دوست دارد، چون خدا علی را دوست دارد، احترام به علی باعث افتخار من و سعادت من میشود.
🔹[با این اطعام دادن که] چیزی از دست من نمیرود جز مهمانی چند تا همسایه و دوستان. این کار که ران ملخی برای سلیمان است. اگر نیت، فقط تقرب به خدا باشد خداوند متعال همین ران ملخ را برای سعادت ابدی موثر میکند.
بیانات حضرت آیتالله مصباح(ره) در تاریخ 1398/6/2
🔰@mjafari_ir
هدایت شده از ✅ مجموعه بیت السجّاد علیه السلام
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ديانت و عقلانيت
🔷 جلسه هشتم #صحیفه_سجادیه 👆👆
✍️ بررسی و تبیین فرازهایی از دعای سیزدهم صحیفه سجادیه
🤲 اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ احْمِلْنِي بِكَرَمِكَ عَلَى التَّفَضُّلِ، وَ لَا تَحْمِلْنِي بِعَدْلِكَ عَلَى الِاسْتِحْقَاقِ، فَمَا أَنَا بِأَوَّلِ رَاغِبٍ رَغِبَ إِلَيْكَ فَأَعْطَيْتَهُ وَ هُوَ يَسْتَحِقُّ الْمَنْعَ، وَ لَا بِأَوَّلِ سَائِلٍ سَأَلَكَ فَأَفْضَلْتَ عَلَيْهِ وَ هُوَ يَسْتَوْجِبُ الْحِرْمَان
بار خدايا پس بر محمّد و آل او درود فرست، و با كرم و جود خود با من به تفضّل و احسان رفتار فرما، و با عدل و دادگريت با من به قدر استحقاقم رفتار مكن كه من اوّل روآورنده اى نيستم كه به تو رو آورده و با اينكه سزاوار منع است، تو به او بخشش نموده اى؛ و نه اوّل سائلی كه از تو درخواست كرده و با اينكه سزاوار نوميدى است، به او احسان كرده ای!
🔹 نکات ویژه این جلسه :
🔺چرا بسیاری از دعاهای امام سجاد با صلوات بر محمد و آل او آغاز می شود و پایان می پذیرد؟
🔺زبان بسیاری از مناجاتهای اهل بیت، زبان دَلال و زبان ناز است .
eitaa.com/BEYTOSAJJAD 🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ کوتاه و زیبای استاد قرائتی به این سوال که چرا برای همه اوقات روز دعا داریم؟ مگر ما بیکاریم که همیشه بخواهیم به عبادت مشغول باشیم ؟ غربیها رفتند کرات آسمانی را تسخیر کنند و دینِ ما می گوید بنشین دعا بخوان ؟!
#حکمتهای_دین
#شبهات_دینی
🆔@mjafari_ir
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️ محمد جعفری
آقای دکتر سیدمصطفی محقق داماد: اعتقاد یکی از آفات پیشرفت بشر است. به هیچ وجه من پیشنهاد نمیکنم که جامعه معتقدانه زندگی کند بلکه باید متفکرانه زندگی کند.
🔸نکاتی در پاسخ به سخن ایشان متذکر می شوم :
1️⃣ این نکته که باید ایمان مبتنی بر تقکر باشد ، امری است کاملا پذیرفته و منطق دین هم همواره تاکید بر تفکر و خرد ورزی بوده است اما این که اعتقاد، آفت پیشرفت بشر است ، از زبان کسی که سالها در حوزه تلمذ نموده و با زبان قرآن و دین آشناست ، امری کاملا شگفت است .
2️⃣ ایشان می گوید که نباید انسان عقل خود را به چیزی گره بزند زیرا این باعث توقف و جزم اندیشی می شود!! حال سوال این جاست وقتی انسان بر اساس تفکر ، به حقیقت رسید، مگر نباید به آن حقیقت ملتزم و در پذیرش آن راسخ باشد !؟ مگر ما و شما واقع گرا نیستیم ؟ اگر جز این باشد، که ثمره ای جز شکاکیت و نسبیت نخواهد داشت.
3️⃣ بلی عقد و عقیده یعنی باور دینی را به جان و دل گره زدن ؛ یعنی این که انسان ، یک اتصال وجودی و قلبی با حقایق دینی پیدا نماید و همین رویکرد است که باعث تحول وجودی در انسان شده و او را به عالم ملکوت متصل نموده و زمینه عبودیت در مقام عمل را فراهم می نماید . صرف اندیشیدن و تفکر انسان را به سعادت و حقیقت نمی رساند.
4️⃣ این سخن هم که انسان معتقد، ملتزم به گفتگو نیست، صرفا یک ادعای بی دلیل است . قرآن، مومنین معتقد را دعوت به شنیدن سخن دیگران و پذیرش اندیشه های حق آنها می کند ( زمر 18 ) .
🔻 واحد پاسخگویی به شبهات موسسه امام خمینی "ره"
🆔@meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥آیا مشکلاتی که در زندگی برایمان پیش می آید، ناشی از گناهان ماست یا به خاطر امتحان الهی است؟ از کجا تشخیص بدهیم، که کدام یک است؟
🎤حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
📽 شبکه قرآن سیما
⏰ مدت زمان : 2 دقیقه
#هشتگ_دین
🆔@mjafari_ir
✍️ امام خمینی ره جمله زیبایی دارد:
"هر مکتبی هیاهو میخواهد، باید پایش سینه بزنند، هر مکتبی تا پایش سینه زن نباشد، تا پایش گریه کن نباشد، تا پایش توی سر و سینه زدن نباشد، حفظ نمیشود ... خودتان هم شاید خیلی ندانید! این نقش، یک نقشی است که اسلام را همیشه زنده نگه داشته؛ گُلی است که دائم آب به آن می دهند، تا زنده نگه داشته شود ." ( با اندکی تصرف)
صحیفه نور، ج 8، ص 527
💐 عزیزان برای غدیر امسال کم نگذاریم. 🙏🙏
#غدیری_ام
https://virasty.com/MJafari_ir
هدایت شده از ✅ مجموعه بیت السجّاد علیه السلام
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ديانت و عقلانيت
🔷 جلسه نهم #صحیفه_سجادیه 👆👆
✍️ این جلسه را با توجه به عید غدیر، به بحث ولایت اختصاص دادیم.
🤲 الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات الی النور
🔹 نکات ویژه این جلسه :
🔺توحید بدون ولایت تمام نیست.
🔺اهمیت اطعام و پذیرایی در روز عید غدیر به مقدار وسع.
eitaa.com/BEYTOSAJJAD 🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سالیانی در محضر پروفسور لگن هاوزن بودیم و بسیار آموختیم. اما آن چه در زندگی استاد بسیار شاخص و شگفت است، نحوه گرویدن ایشان به اسلام است.
🔻ایشان اعتقادی به دین نداشته و دوستی ایرانی به ایشان نهج البلاغه را هدیه می دهد و ایشان جذب و عاشق گفتار امیرالمومنین می شود و از همین جا به سوی اسلام و نهایتا تشیع گرایش پیدا می نماید.
🔹 تعبیر ایشان جالب است : دیدم علی علیه السلام از خدا سخن می گوید و اگر او خداپرست است، پس باید خدایی باشد؛ زیرا این شخصیت یک الگوی کامل است و جز حق نمی تواند بگوید.
#علی_مع_الحق
#غدیری_ام
🔹 عید غدیر بر همگان مبارک.
🆔@mjafari_ir
✍️ شادیم به شادی اهل بیت به رغم لجن پراکنی برخی ابلهان.
https://virasty.com/MJafari_ir
💚
ای بهین فرزند پاکی ها و خوبی ها،
تک سوار عرصه ی هموار نیکی ها،
دانا دلیر دژ افکن دستان رکاب،
مرد میدان رجالگان مردنما،
ای دلاور بدر،
شجاع احد،
پیروز خندق،
فاتح خیبر،
سردار جمل،
تنهای صفین،
قدرت نهروان ...
ای علی !
بگذار فاش بگوییم که پیش از تو هیچ امیری را ندیده بودیم که کفش وصله دار بپوشد.
هیچ اقیانوسی را سراغ نداشتیم که عمود بر زمین بایستد.
و هیچ کوهی را نمی شناختیم که با اشک یتیمی بلرزد...
ای علی !
ای روح چند بعدی؛
خدای وفا در کنار محمد،
خدای عشق در کنار فاطمه،
خدای انسان پروری در خانه،
خدای شمشیر در میدان،
خدای قلم در نهج البلاغه،
خدای کار در زراعت،
خدای حکمت در میان مردم،
خدای عطوفت با یتیمان،
خدای شجاعت با ناکسان،
خدای عدالت در مسند،
خدای کلام بر منبر، خدای خشوع در محراب،
خدای وعظ در مسجد، خدای انصاف در جامعه،
خدای احکام در حکومت،
خدای تقوی در دین،
خدای زهد در سلوک ...
ای علی ....
ای شمع محفل عابدان،
فانوس راه سالکان،
خورشید تابان عارفان،
دلیل راه زاهدان،
معیار عمل موحدان،
قطب و قبله ی صالحان
سرور و مولای شجاعان ...
ای علی !
مددی رسان که پای لنگ ارادت مان، در جاده ی ظواهر گام نگذارد.
دست مان را بگیر که در بازار مکاره ی دنیا، حق را جز با حق معامله نکنیم.
بنیه ی سست ما، تاب زندگی علی وار را ندارد، یاری مان ده که علی وار بمیریم ...
محسن رفیعی
💚💚💚
#عید_غدیر
🆔@mjafari_ir