بسمه تعالی
با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای رسانه، روز خبرنگار را به همه جهادگران تبیین و اهالی جبهه گسترده رسانه و همکاران خوبم در روزنامه جوان و سایت جوانآنلاین تبریک عرض میکنم.
قلمتان در مسیر حق پایدار باد.
چالشهای مطبوعات ایرانی در قرن پانزدهم*
✍️ محمدجواد اخوان
بررسی وضعیت مطبوعات و نشریات چاپی در ایران و جهان حاکی از آن است که روندهای گوناگون ملی و فراملی در حال تضعیف این رسانهها هستند. در عرصه جهانی، گفتمان جهانیسازی و غلبه فضای مجازی، عرصه را بر رسانههای سنتی و بهویژه مکتوب تنگتر کرده است. در بسیاری از کشورهای بهاصطلاح توسعهیافته، علیرغم بالا بودن سرانه مطالعه شمارگان نشریات مکتوب بهطور چشمگیری کاهش یافته است. تأثیر این روندها حتی بر ساختار این رسانهها نیز قابلمشاهده است یا بهگونهای که در طول دو دهه گذشته تعداد اعضای تحریریه مطبوعات در کشورهای غربی تقریباً به نصف گذشته رسیده است.
در کشور ما اما بهجز فضای مجازی، مطبوعات بلای جان دیگری هم دارند و آن «کاغذ وارداتی» است. وابستگی تمامعیار محصولات چاپی کشور اعم از کتاب و نشریات به کاغذ وارداتی، نهتنها مانع شکوفایی اقتصاد نشر شده، حتی به دلیل نوسانات ارزی یک دههی گذشته نیز، روزبهروز جامعه مخاطبان این طیف از کالای فرهنگی را نحیفتر کرده است. بهجز «کاغذ دلاری»، البته سرانه مطالعه پایین (که از گذشته آسیب حوزهی فرهنگی ماست) نیز از مهمترین چالشهای در پیش روی رسانههای مکتوب در ایران است.
در شرایطی که رسانههای چاپی و مطبوعات چه در سطح جهانی و چه در سطح کشور خودمان با چالشهای متعددی دسته پنجه نرم میکردند، شیوع «کرونا» نیز عملاً بر سبک زندگی و مصرف فرنگی رسانهای بشر نیز اثر فوقالعادهای گذاشت و سپهر رسانهای را هر چه بیشتر «مجازیزده» کرد.
حال در مقابل این روندهای ضدمطبوعات چه باید کرد؟ آیا اصحاب مطبوعات باید تسلیم سرنوشت تحمیلی شده و قلمهای خود را زمین گذاشته و افول مکتوبات را به نظاره بنشینند؟ یا آن که میتوان از درون تهدیدات عصر ارتباطات نوین برای رسانههای سنتی، فرصتهایی خلق کرد؟
رسانههای مکتوب از جمله روزنامهها و نشریات به دلیل آن که فرصت نسبتاً کافی در فرآیند تولید دارند، دارای مزایایی نسبت به رسانههای مجازی هستند که از جمله آن امکان تولید محتوای عمیقتر و مبتنی بر اندیشه و گفتمان است. میتوان در رسانههای مکتوب با مخاطب خاص همچنان سخن گفت و حرفهایی عمیقتر از سطحیات روزمره غالب در فضای مجازی را به او عرضه کرد.
علاوه بر این نمانام (Brand) و اعتبار رسانههای مکتوب سابقهدار و شناسنامهدار نیز فرصت ارزشمندی است که در دورهی غلبهی فیک¬نیوزها میتواند چراغ راه مخاطب حقیقتجو باشد. مطبوعات باید درگاههای متناسب با مخاطب عام را در شبکههای پیامرسان اجتماعی ایجاد کرده و محصولات خود را در این حوزه نیز عرضه کنند.
هرچند مخاطب مطبوعات نیز از مخاطب عام به مخاطبان خاص و نسبتاً فرهیختهتر تقلیل یافته است، اما نمیتوان انکار کرد که فضای مجازی و رسانههای نوین بر ذائقهی عموم مخاطبان تأثیر خود را گذارده است. از جمله مهمترین ویژگیهای این تأثیر اهمیت جذابیتهای بصری (متأثر از اینستاگرام) و تمایل به کوتاهخوانی (متأثر از توییتر) است.
مطبوعات نیز ناچارند پیام و محتوای خویش را در بستههای جدید به مخاطب عرضه کنند. از جمله ناگزیرند بر کیفیت گرافیک و چشمنوازی بصری جریده خود توجه بیشتری کرده و نیز نویسندگان و روزنامهنگاران خود را به کوتاه و مفید نوشتن ترغیب کنند.
اکنون در مقطع سرنوشت سازی در تاریخ مطبوعات ایرانی هستیم. رسانههای نوین در حال خارج کردن مکتوبات از چرخه رقابتهای رسانهای هستند و اگر روزنامهنگاران درک دقیقی از تحولات این عرصه نداشته و نتوانند جایگاه جدید و پایدار مطبوعات در سپهر رسانهای ایران را ترسیم کنند، ممکن است این عرصه را برای همیشه به حریف واگذارند.
* این یادداشت را انتهای سال گذشته به درخواست روزنامه «صمت» و جهت انتشار در ویژه نامه تخصصی با موضوع نشریات مکتوب آن جریده نوشتم که اینک به مناسبت روز خبرنگار آن را بازنشر کردم.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3798
چهارشنبه | ١٨ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3799
پنجشنبه | ١٩ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
شرافت قلم و رسانه را پاس دارید
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
اگر پزشکی در حفظ جان مریض کوتاهی کرد، او را تقدیس نمیکنند. اگر معماری در ساخت یک بنا دقت لازم را به کار نبست و آن بنا بر سر ساکنانش فرو ریخت، از او تجلیل نمیکنند. اگر معلمی بدآموزی داشت یا شاگردانش را تنبیه بدنی کرد، او را چهره ماندگار آموزشوپرورش نمیدانند. مدیر را -اگر اختلاسگر باشد- خدمتگزار نمیخوانند و نهایتاً اگر یک افسر نظامی به کشورش خیانت کرد او را قهرمان تلقی نمیکنند. از این نمونهها در همه مشاغل و حرفهها هست و هیچگاه یک انسان خطاکار یا در مظان خطای بزرگ را بهعنوان نماد یک صنف یا قشر نباید معرفی کرد.
تخصص، تجربه، مهارت و حرفه هیچ کدام بهخودیخود واجد ارزش نیست و این هدف و جهت بهرهبرداری از این مواهب است که مثبت یا منفی بودن آن را آشکار میسازد. دانش اگر در خدمت انسانیت باشد، ارزشمند و اگر در مسیر جنایت و خیانت باشد بلای جان بشر است (چو دزدی با چراغ آید گزیدهتر برد کالا).
بزرگترین ظلم به یک صنف آن است که فرد خطاکار آن صنف را نمونه بدانند و اینگونه وانمود کنند که مابقی همچو او هستند. این اصل منطقی در هر رفتار صنفیای است، با اینحال، در هفتهای که گذشت به مناسبت روز خبرنگار، معدودی از مطبوعات و رسانهها، چند نفر خبرنگاری را که به ارتکاب جرم سنگینی متهم هستند، در صفحه اول خود برجسته و تلاش کردند آنها را الگوی سایر خبرنگاران معرفی کنند.
ماجرا از این قرار است که این افراد سال گذشته بهدست ضابطان قضایی دستگیر شده و پس از تفهیم اتهام از سوی دادستان، اکنون در حال محاکمه در محکمه هستند. طبیعی است که اینک نمیتوان آنها را بهصورت قطعی مجرم دانست، اما بیگناهی آنها نیز ثابت نشده و منطقی است که باید اجازه داد در فرایند طبیعی دادرسی به اتهاماتشان رسیدگی شود.
اما چرا روزنامههای اصلاحطلب با فضاسازی سعی دارند این دو را نماد جامعه خبری به افکار عمومی معرفی کنند؟ یا این فشارها برای افزایش هزینه محاکمه و احیاناً محکومیت آنها است که این در واقع سوءاستفاده از ابزار رسانه برای فشار به قاضی و دادگاه است یا در واقع این روزنامهها واقعاً میخواهند ارتباط خبرنگاران با قدرتهای خارجی را عادیسازی کنند. در هر دو فرض مسئله، این رویکرد خطاست. فشار بر قاضی خلاف دادرسی عادلانه است و عادیسازی خیانت به کشور، از خود آن جرم بدتر است.
روشن است که خبرنگاران و اهالی رسانه بهخاطر دسترسی و مهارتشان ممکن است هدف طمع دشمن قرار بگیرند و آگاهانه یا ناآگاهانه در خدمت منافع بیگانه درآیند. اما خدمت به دشمن و خیانت به کشور برای اکثریت مطلق مردم ایران گناهی نابخشودنی است و اگر برخی در غربگرایی و بیگانهپرستی چنان راه افراط پیمودهاند که این مرزها در ذهنشان کمرنگ شده، نباید خطوط قرمز جامعه ایرانی را نادیده بگیرند.
فرض کنید که در پایان دادرسی معلوم شد ادله دادستان و ضابطان قضایی برای احراز وقوع جرم کافی بوده و جرم این چند خبرنگار ثابت شد، آنگاه تکلیف تصویر مخدوش و خیانتپیشهای که روزنامههای اصلاحطلب از این حرفه در ذهنها ساختهاند چه میشود؟ آیا نباید نگران بدبینی بیشتر مردم به این قشر باشیم؟ از اینها گذشته با عادیسازی خدمت به دشمن چگونه باید کنار بیاییم؟ آیا باید انبوه جمعیت اهالی رسانه و خبرنگاران شریف و وطندوست کشور تاوان «قبیلهگرایی» اهالی «غرب» و «همقبیله» را بدهند؟ اگر واقعاً نگران سرنوشت همکاران خود هستید – که کاملاً طبیعی است- باید قبل از این ماجراها مراقبت و هوشیاری در مقابل طمع دشمن را به همکارانتان یادآور میشدید. اکنون نیز این رفتارتان به همکارانتان کمکی نخواهد کرد، بلکه دفاع سفیر روباه پیر یا کاخسفید بیشتر احتمال وقوع جرم را تقویت میکند.
اگر کسی هم در واقعیت ارتباط افراد با دولتهای استعماری تردید داشت، اینک با حمایتهای آن سفیر و واشنگتن بسیاری از تردیدها کنار خواهد رفت. قبیلهگرایی شما نیز سودی بهحالتان نخواهد داشت، چراکه حضرت امام زینالعابدین (ع) که امروز در سالروز شهادتشان عزادار هستیم، تعصب مذموم را چنین تبیین میفرمایند که «العَصَبِیهُ الّتی یأثَمُ عَلَیها صاحِبُها أن یرَی الرَّجُلُ شِرارَ قَومِهِ خَیرا مِن خِیارِ قَومٍ آخَرینَ»؛ تعصّبی که صاحبش به سبب آن گناهکار میباشد، این است که آدمی بدهای قبیله خود را از نیکانِ قبیله دیگر بهتر بداند.
مهمتر از پرونده دو نفر، البته حفظ شرافت قلم و حرفه شریف رسانه و خبر است و نباید به خاطر قبیله خود بر حرمت و آبروی هزاران نفر از اهالی محترم، شریف و وطنخواه این صنف چوب حراج زد.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3801
بکشنبه | ٢٢ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
- ناشناس.mp3
6.63M
#پادکست صوتی روزنامه جوان
🎙سرمقاله | شرافت قلم و رسانه را پاس دارید
✍️ محمدجواد اخوان (مدیرمسئول)
🎤 گوینده: مجتبی سرمدی
🗓 شنبه ٢١ مرداد ماه ١۴٠٢
🎧 اگر پزشکی در حفظ جان مریض کوتاهی کرد، او را تقدیس نمیکنند. اگر معماری در ساخت یک بنا دقت لازم را به کار نبست و آن بنا بر سر ساکنانش فرو ریخت، از او تجلیل نمیکنند. اگر معلمی بدآموزی داشت یا شاگردانش را تنبیه بدنی کرد، او را چهره ماندگار آموزشوپرورش نمیدانند.
🔗 Javann.ir/1177791
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌎 @NewsJavan
واکاوی کارکرد حرفه خبرنگاری در انتخابات پیشرو در میزگرد روزنامهی اطلاعات که با حضور اکبر منتجبی و محمد جواد اخوان برگزار میشود.
@JournalistsClub1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"یک وقت یک مجموعهی نظامی را میزنند، یک وقت یک مجموعهی سیاسی را میزنند؛ خب آن یک حرف است؛ یک وقت یک مجموعهی زائر را میزنند که نه محفل سیاسی است، نه محلّ رزم و دعوا است؛ محلّ زیارت است، محلّ انس با خدا است. از تهران، از همدان، از گیلان، از خود شیراز، از کهگیلویه و بویراحمد، از جاهای مختلف انسانها رفتهاند آنجا برای عرض نیاز، برای خلوت با خدا، برای خلوت با اولیای خدا و مورد این ظلم قرار گرفتهاند. دشمن خیلی رسوا است در این قضیّه. این دشمن کیست؟ آن که مرتکب این جنایت شد، فقط او دشمن است؟ او که خب معلوم است؛ او دشمن است، جانی است، خیانتکار است، جنایتکار است، امّا فقط او نیست؛ کسانی پشت سر او هستند. میگویند «داعش»؛ خب بله، امّا داعش را چه کسی به وجود آورد؟ این موجود خطرناک را چه کسی تولید کرد؟ آمریکا صریحاً گفت ما داعش را تولید کردیم؛ خودش صریح گفت این را ــ نه حالا، [بلکه] هفت هشت سال پیش گفتند ما تولید کردیم داعش را ــ آنها گناهکارند."
رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۲۹ آذر ۱۴۰۱
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3802
دوشنبه | ٢٣ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
با پیشثبتنام نزدیک به ۴۹ هزار نفر در #انتخابات_مجلس رکورد تاریخی نامنویسی نامزدها شکسته شد.
این مشارکت بینظیر و چندبرابری در ثبتنام در حالی است که در چند ماه اخیر ضدانقلاب سعی در القای بیتفاوتی مردم نسبت به #انتخابات پیش رو داشتند.
شاه: بحرین به درد نمیخورد!
امیرخسرو افشار قاسملو، وزیر امور خارجه پهلوی، در مصاحبه با پروژه تاریخ شفاهی ایران دانشگاه هاروارد در خصوص ماجرای جدایی بحرین از ایران نقل میکند که بعد از بحث با محمدرضا پهلوی، شاه در پاسخ او بحرین را بیارزش میداند و پذیرش جدایی آن را توجیه میکند.
افشار میگوید: اعلیحضرت به من گفتند «بحرین یک وقت نفت داشت؛ از بین رفت. صید مروارید هم دیگه جالب نیست. از لحاظ اقتصادی یک باری روی دوش ما است. یعنی ما باید از نظر اقتصادی از بودجه مملکت مبالغ زیادی بگذاریم و صرف عمران و آبادی و کارهای دیگر بکنیم. بنابراین این یک سربار است. ... بنابراین بحرین یک جایی است که نه از نظر اقتصادی به درد ما میخورد و نه از نظر استراتژیک با داشتن تنگه هرمز و جزایرمان به درد میخورد و نه از نظر سیاسی. و جز زحمت و دردسر و خرج هیچ چیز دیگری برای ما ندارد.»
اینها نهایت فهم کسی بود که ۳۷ سال سرنوشت ملک و ملت ایران به او گره خورده بود ...
💠 @mjakhavan
📌کارکرد خبرنگاری در انتخابات پیش رو بررسی میشود
🔸️در ادامه سلسله نشستهای راه گفتگو نشست «واکاوی حرفه خبرنگاری در انتخابات پیشرو» سهشنبه ۲۴ مرداد ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ با حضور اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه سازندگی و محمدجواد اخوان، مدیرمسئول روزنامه جوان به میزبانی موسسه اطلاعات برگزار میشود.
حضور برای خبرنگاران و علاقمندان آزاد است.
🗞 @ettelaatonline
🔸 ettelaatonline.com
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3803
سهشنبه | ٢۴ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3804
چهارشنبه | ٢۵ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
p12 (1).pdf
663.1K
گزارش کامل میزگرد کارکردهای خبرنگاری در انتخابات پیش رو در روزنامه اطلاعات
#سیاسی
♦️ مدیرمسئول روزنامه جوان:
🌐 روزنامهنگار نباید بازیگر پروژههای ضدامنیتی شود
🎧 فایل صوتی این میزگرد را بشنوید
🔺 محمدجواد اخوان، مدیرمسئول «جوان» در نشست «واکاوی کارکرد حرفه خبرنگاری در انتخابات پیشرو»: برخی از مشکلات امروز ما ناشی از مرجعیت یافتن شبهرسانهها در فضای مجازی است و متأسفانه سیاست دولت آقای روحانی حمایت از این رسانهها بود. این موضوع باعث شد که عملاً بخشی از توجه افکار عمومی به شبهرسانهها جلب شود. این شبهرسانهها اغلب از بخش پنهان اقتصاد کشور هم ارتزاق میکنند.
👈🏻 متن کامل در لینک زیر:
🔗 Javann.ir/1178845
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3805
پنجشنبه | ٢۶ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3806
شنبه | ٢٨ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
رمزگشایی از ریشههای صفآرایی دشمن
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
همان ماههای اول پیروزی انقلاباسلامی بود که حضرت امام (ره) در ضمن یکی از بیاناتشان، خاطرهای عبرتآموز مربوط به دوره حضور استعمارگران در عراق را تعریف کردند که شنیدنی است. ایشان از اولین مواجهه فرمانده انگلیسی اشغالگر عراق با اذان مسلمین میگویند که فرمانده با تعجب میبیند فردی در بالای مأذنه کلماتی عربی را فریاد میزند. با تحیر از مترجمانش میپرسد او چه میگوید، در پاسخ میگویند این «اذان» است و برای فراخوانی «نماز» کاربرد دارد. فرمانده انگلیسی میپرسد آیا این کلمات برای «امپراتوری بریتانیا» خطری هم دارد و آنها جواب میدهند که «نه»، و او با خیال آسوده میگوید «پس هرقدر میخواهند اذان بگویند.»
واقعیت هم این است که «اسلام» هرچند در ماهیت حقیقی خود با «سلطه» و «استعمار» در تعارض بود، اما به دلیل فاصلهگیری عمیق میان مسلمانان و اسلام عملاً به آیینی بیخطر برای استعمارگران و اشغالگران تبدیل شده بود و تازه در ۱۳۵۷ هجری شمسی بود که مستکبران معنای واقعی اسلام سیاسی را درک کردند؛ بنابراین اگر اسلام -که به فرموده قرآن «دین کامل» و «نعمت تام» است- هم درست فهم و بدان عمل نشود، دشمنان خدا هم آن را جدی نمیگیرند و تقریباً نمیتوان آن را اسلام خواند؛ چنانکه مولوی تمثیل میکند «شیر بی یال و اشکم که دید/ اینچنین شیری خدا هم نافرید.» بر این اساس است که رهبر معظم انقلاباسلامی در دیدار اخیر فرماندهان و مسئولان سپاه، «حاکمیت سیاسی اسلام» را موجب احساس خطر و صفآرایی دشمنان علیه آن دانستند.
اما ریشه این احساس خطر و صفآرایی علیه حاکمیت سیاسی اسلام در چیست؟
اولاً ماهیت اسلام توحیدی است و اگر پیرایههای تحمیلی بر آن را بزداییم، قابلجمع با مکاتب مادیای که غرب مروج آنهاست، نیست. هرچند پارهای از منورالفکرها در یک قرن و نیم اخیر در جهان اسلام تلاشهای مکرر و وافری کردند تا التقاطی میان اسلام و مکاتب مادی برقرار کنند و این التقاط -خواسته یا ناخواسته- هموار کننده راه نفوذ بیگانه به قلمرو اندیشه و سپس جغرافیای حقیقی امت اسلامی بود، اما عملاً «انقلاباسلامی» دقیقاً در مقابل این خط التقاطی ایستاد و مقاومت عملی در برابر اندیشههای وارداتی را به مسلمین آموخت.
ثانیاً اسلام از «تسلیم» است و این دقیقاً به معنای تسلیم در برابر خداوند متعال و فرامین او و نافرمانی در برابر هرچه مغایر آن است. اینجاست که مفهوم مقاومت در برابر سلطه معنای عمیق دینی میپذیرد. مهمترین رکن این مقاومت البته، مقاومت در برابر هجوم و سلطه فرهنگی غرب است که سبک زندگی اسلامی و توحیدی را نشانه رفته است. به دنیا بنگرید! اثر سالها تلاش همهجانبه غرب برای تحمیل فرهنگ خود از طریق صنایع فرهنگی را در بیشتر کشورهای دنیا میتوان دید. فقط این جوامع مسلمان هستند که کموبیش در حال مقاومت در برابر «نرم»های تحمیلی غرب هستند و جدیترین الگوی این مقاومت «جمهوری اسلامی ایران» است.
اگر موضوع «حجاب» برای استعمارگران تا این حد مهم است که با همه ادعای «آزادی» آن را در کشور خود برای زنان مسلمان محدود میکنند، به این دلیل است که حجاب نمادی روشن از مقاومت فرهنگی در برابر غرب سلطهگر است که «عریانی» و «برهنگی» را میخواهد بر تن بشریت کند.
ثالثاً در مراحل دیگر مقاومت سیاسی و اقتصادی نیز جلوه مییابند که راه سد در برابر نفوذ و سلطه غرب بر داراییها و خاک مسلمین است.
سران کاخسفید به اذعان خود ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه غرب آسیا هزینه کردند تا بر این منطقه مسلط شوند، اما فداکاری نیروهای مؤمن به انقلاباسلامی و در رأس آنها شهید سلیمانی این نقشه را ناکام گذارد. طبیعی است که امریکاییها باید از چنین اسلامی و حاکمیت سیاسی آن احساس خطر کنند و در برابر آن صفآرایی کنند. بیدلیل نیست که ساموئل هانتینگتون استراتژیست یهودی امریکایی سه دهه پیش در کتاب «برخورد تمدنها و بازسازی نظم جهانی» با بیان اینکه «ایران میتواند مرکزیت تمدن اسلامی باشد»، تصریح کرد که «اسلام تنها تمدنی در دنیا است که بقای غرب را مورد تهدید قرار داده است.»
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3807
یکشنبه | ٢٩ مرداد ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمام صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▫️کتاب چهرههای پنهان: کالبدشکافی جریان فتنه در انتخابات ریاست جمهوری
🔰توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه و به قلم #محمد_جواد_اخوان در گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه منتشر شد.
🔹در بازشناسی عوامل مؤثر بر شکلگیری فتنه ۸۸ بیشتر با نامهایی همچون «میرحسین موسوی»، «مهدی کروبی» و «سیدمحمد خاتمی» مواجه میشویم که در ادبیات سیاسی با نام «سران فتنه» شناخته میشوند. اما این کتاب میکوشد تا مخاطبان را با سران واقعی و پشت پرده فتنه ۸۸ آشنا سازد. چهرههایی که شاید نامشان کمتر در رسانهها شنیده شده و بسیاری از مردم آشنایی چندانی با آنها نداشته باشند.
🔍 اطلاعات بیشتر👇
🌐 iict.ac.ir/cpenhan
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel