eitaa logo
آموزش پژوهش و نگارش علمی
1.3هزار دنبال‌کننده
505 عکس
17 ویدیو
507 فایل
نویسنده: مهدی محقق فر موضوع: ۱ -آموزش پژوهش و نگارش علمی با تاکید بر علوم حوزوی (تجربه نویسنده در کارگاه ها و ارزیابی ها) ۲- معرفی برخی فعالیت های علمی پژوهشی تراز ۳- ارائه متون انگیزه بخش در امر پژوهش ارتباط با نویسنده @Mohagheghfar
مشاهده در ایتا
دانلود
☎️ ارتباط با مدرسه زمستانه: (داخلی 317) 02537735585 ـ 14 الی18 ـــــــ آیدی ایتا: @fvaliasr ✳️ مدرسه زمستانه پژوهش، مقدم طلاب دارای سابقه فعاليت های پژوهشی را در زمينه (فقه) و یا (فقه و حقوق) گرامی می دارد. (ثبت نام محدود) ✳️ استادان معزز پژوهش و معاونان محترم پژوهش واحدهای آموزشی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از این برنامه و تبادل تجربیات و هماهنگی برای حضوری از مدرسه زمستانه از همین طریق بالا اقدام بفرمایند.
چند روزی است می خواهم درباره متنی بنویسم، توفیق همراه نمی شود. ان شاءالله به زودی خواهم نوشت.
به نظرم باعث می شه: - در آموزش مهارت تدوین مقاله و پایان نامه با تکیه بر شباهت ها و تفاوت ها، در زمان صرفه جویی بشه - و همین طور در استخراج مقاله از پایان نامه و شیوه توسعه مقاله به پایان نامه - و خوانش حرفه ای پایان نامه هایی که در پیشینه تحقیق تان یافته اید و قصد نوشتن مقاله دارید و عکس آن، این نگاه بسیار راهگشا است.
تفاوت ها: ۱ - حجم: معمولا پایان نامه پاسخ به سه تا پنج سوال فرعی است سطح سه حدود ۱۰۰ و حداکثر ۱۵۰ صفحه و سطح چهار ۱۵۰ تا ۲۰۰ صفحه حداکثر و در مقاله دو تا سه سوال فرعی نهایتا جواب داده شده است‌، حدود ۱۲ تا حداکثر ۳۰ صفحه.
تفاوت ها: ۲ - عنوان: در پایان نامه عنوان مصوب است و هر گونه تغییر نیاز به تصویب جدید دارد ولی در مقاله عنوان تا آخرین مرحله قبل از تحویل به مجله علمی و شاید با کمی دشواری تا قبل از چاپ قابل تغییر است. البته قبل از آن عنوان مقاله می تواند عنوان کاری (Work title) باشد یعنی تنها مشیر بودن به مسئله کافی است و در مراحل تکمیلی مطالعه با دیدی وسیع تر و دقت بیشتر عنوان را نهایی می کنید. البته تغییر اساسی در عنوان نشانه مطلوبی برای مقاله نویس حرفه ای نیست.
تفاوت ها: ۳ - طرح تحقیق: در پایان نامه پس از تصویب عنوان توسط گروه علمی واحد آموزشی، لازم است با شناخت ابعاد مسئله تحقیق، برگه های خاصی را با توجه به نتایج مطالعات اولیه درباره مسئله مصوب، تکمیل کنید. پس از تایید استاد راهنما و شاید استاد مشاور (در برخی از مراکز آموزشی برای سطح سه و ارشد، استاد مشاور الزامی نیست) لازم است به تصویب گروه علمی مربوط در ان واحد آموزشی برسد. اما در مقاله از شما طرح تحقیق مطالبه نمی شود و در آخر کار نتیجه زحمات علمی شما در قالب مقاله یا قبول یا مردود و یا پذیرش مشروط می شود. در عین حال بنده به فراگیرانم توصیه می کنم حتی اگر برای خودتان هم تحقیق می کنید حتما عناصر اساسی و عمده یک طرح تحقیق را برای خودتان تنظبم‌ کنید. این گونه هم خودتان بهتر می فهمید چه می کنید و هم استتدی که قصد راهنمایی (داوطلبانه) شما را دارد بهتر می تواند کمک تان کند و نظرات اصلاحی در محل مناسب خود به دقت و چالاکی اعمال می شود. عناصر اساسی یک طرح تحقیق می تواند عنوان، بیان‌ مسئله، سوالات تحقیق، پیشینه و ضرورت، ساختار و فهرست منابع باشد.
به امید خدا در توفیق و حوصله ای دیگر، فهرست تفاوت ها و شباهت ها را ادامه خواهم داد.
تفاوت ها 4 ـ درج مطالب مقدماتی در گزارش تحقیق: در هر گزارش تحقیق برخی از مطالب جنبه مقدماتی و تمهیدی دارد. فرای افراط و تفریط هایی که در درج این تمهیدات در گزارش تحقیقات پیش¬ می آید که گفتگو درباره آن خالی از فایده نیست و یک خطای رایج در مقالات و پایان¬نامه ها است؛ محل درج مقرر این مطالب در پایان نامه و مقاله یکی از تمایزات این دو قالب است. در مقاله این مطالب در ذیل عنوان «مقدمه» نوشته می شود. شروع آن با بیان مسئله و انتهای آن با تبیین ساختار مقاله است. حجم آن دو صفحه و یا یک ششم کل مقاله است هر کدام کمتر است. اما در پایان نامه این مطالب تفصیل بیشتری داده می شود در قسمت کلیات و مفاهیم درج می شود در برخی از شیوه نامه های پایان نامه اصرار دارند این مطالب ذیل عنوان فصل اول ـ کلیات و مفاهیم درج شود و برخی از شیوه نامه ها هم تنها به عنوان کلیات و مفاهیم بسنده می کنند (بدون عنوان فصل) و فصل اول را از پاسخ سوال اول فرعی شروع می کنند. در مبحث کلیات برخی از عناصر اساسی طرح تحقیق تان را بیاورید مثلاً بیان مسئله و هر چه به این هدف کمک کند (از جمله سوالات اصلی و فرعی تحقیقتان)، ضرورت تحقیق در مسئله، پیشینه کارهای تحقیقی در این حوزه و .... تبیین ساختار پایان نامه (دقت کنید فهرست منظور نیست بلکه خواننده پایان نامه باید بفهمد که منطق حل مسئله شما را بفهمد در خلال بیان ساختار تحقیقات) و در مبحث مفاهیم مفاهیم پرکاربرد در تحقیق، اصول موضوعه، پیش فرض ها و توضیحاتی میان شما و خواننده باید مفروغ عنه محسوب شود. یکی از اشتباهات رایج خلط مطالبی است که در این قسمت باید بیاید (مقدمه مقاله و مبحث مفاهیم پایان نامه) و سوالات فرعی مقدماتی است که در قسمت اصلی پایان نامه و یا بدنه اصلی مقاله می آید. در فرصتی در این باره گفتگو می کنیم. لغزش هایی زیادی در این باره دیده ام و قدرت تشخیص این دو نوع و سنخ برای یک پژوهشگر مهم است.
تفاوت ها 5 ـ مقاله فهرست مطالب ندارد ولی پایان نامه فهرست مطالب دارد. حتی تفصیلی مطالبه می شود. یکی از مهارت های ورد این است که بتوانید به صورت خودکار فهرست زدن سند خود را فعال کنید و تنظیم کنید و تغییرات را در فهرست تان به روز کنید. این هم از مهارت هایی است که باید محقق از نرم افزار واژه پرداز ورد یاد گرفته باشد. یادم باشد در فرصتی، فوت های کوزه گری این مهارت و یا حتی اصلش را به سروران یادآوری کنم. در مقاله می گویند نقش فهرست را کلیدواژه ها بازی می کند. اگر یادتان باشد گفته می شود کلید واژه ها باید بتواند کل محتوای مقاله (یا پایان نامه) شما را نمایه کند و نشان دهد. اگر ترتیب آن را هم به صورتی مدنظر قراردهید این کارکرد فهرست وارگی کلید واژه هد برای شما قابل فهم خواهد شد.
تا توفیقی دیگر در خدمتگزاری به شما سروران محترم التماس دعا
1_1375243930.pdf
141.5K
به لطف بازنشر دوست گرامیم، استاد خانلی، ابزار های رایگان کمک کار پژوهش مرکز نور برخی از نرم افزارهای نور، نرم افزارهای محتوایی هستند مانند نرم افزارهای فقه و اصول و رجال و.... و برخی دیگر نرم افزارهای ابزاری که به بخشی از فرآیند و عملیات پژوهشگری کمک می کند. .اخیرا این بخش از نرم افزارهای نور رونق قابل توجهی گرفته است. پیشنهاد می کنم لیست فوق را ببینید با ضربه بر روی ادرس آبی در جدول درون فایل بالا، خدمات حداقل چند نرم افزار ابزاری را تجربه کنید. در فرصتی مناسب شاید توفیقی یار شد و درباره این نوع نرم افزارها بیشتر گفتگو کردیم‌.‌
چنانچه در استفاده از این ابزارها، تجربه و نکته ای یافته اید، منت بگذارید و به بنده یاد بدهید و چه بسا این تجربه شما را اینجا هم به اشتراک بگذارم.
اشتراک تجربه درباره نرم افزار ابزاری با خدمت زیر، به لطف دوست عزیزم اقای کریمی: (با کیفیتی مناسب چسبیدگی کلمات و نیز نیم فاصله های زبان فارسی را به صورت هوشمند اصلاح کنید) اصلاح نیم فاصله کلمه تکی را انجام داد ولی متن رو انجام نداد حتی سه خط متن!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
امروز میزبان دوست گرامی حاج آقای مازنی مدیر محترم ترویج پژوهش معاونت پژوهش حوزه های علمیه برادران و برادر عزیز جناب اقای صادقی زاده کارشناس مسئول آموزش پژوهش در مدرسه زمستانه پژوهش بودیم. از لطف شان و راهنمایی های ارزشمندشان ممنونم. یکی از اسنادی که دوستان مهمان درباره اش توضیح دادند، بیانیه خدمت معاونت پژوهش بود. در این سند برنامه ها، دستاوردهای معاونت پژوهش در زمینه خدمات پژوهشی و چگونگی دسترسی به آنها ثبت شده است. مقرر شد به امید خدا در اختتامیه مدرسه زمستانه، برای طلاب به صورت تفصیلی معرفی شود. دو سند دیگر هم در اختیارمان گذاشتند که هنوز خوب نفهمیدمشان، در فرصتی دیگر شاید بتوان آنها را هم به اشتراک گذاشت. این سند تقدیم شما خوبان 👇
بیانیه خدمت A5 با لینک.pdf
600K
بیانیه خدمت معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه؛ برنامه‌ها، دستاوردها و پیشرفت‌ها ▫️▫️▫️▫️▫️▫️ https://pazhuhesh.ismc.ir/ @riismc I معاونت پژوهش
كارگاه روش تحقيق امام باقر عليه السلام .mp3
11.36M
جلسه اول ـ روش تحقیق ـ مرکز فقهی امام باقر علیه السلام قم ـ (يك نمونه شروع كارگاه و انگيزه بخشي برای ادامه كارگاه مهارت هاي پژوهشگري) ۵ بهمن ۱۴۰۱
جلسه اول حقير ـ روش تحقیق ـ مرکز فقهی امام باقر علیه السلام قم ـ (يك نمونه شروع كارگاه روش تحقيق و چگونگي انگيزه بخشي برای ادامه كارگاه مهارت هاي پژوهشگري) 👆
ظاهرا کیفیت صوت خوب نیست. پوزش اگر برای شما هم همین طور است، و قابل استفاده نیست، اعلام بفرمایید تا حذفش کنم.
یکی از دوستان و مدرسان خوب مهارت های پژوهشی برنامه مفیدی دارند اگر صلاح دانستید و فرصت داشتید شرکت کنید. 👇
معاونت پژوهش حوزه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها با همکاری مدرسه زهرا‌ اطهر(س) و انجمن علمی فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌کند: 🔰وبینار ۵ جلسه ای آموزش مهارت‌های پژوهشی 💠 وبینار "تشکیل پرونده پژوهشی" 🎤مدرس: حجت‌الاسلام حسین شم آبادی استاد سطوح عالی حوزه، دبیر گروه پژوهشی فقه قرآن و حدیث مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام 🗓 شنبه ۸ بهمن ماه ⏰ ساعت ۱۴ 🌐 علاقه مندان جهت ثبت نام به نام کاربری زیر در ایتا پیام دهند @Saghebe_pajoohesh ✅ به دلیل محدودیت ظرفیت، اولویت با طلاب سطح سه و چهار و دانشجویان ارشد و دکتری است که زودتر ثبت نام خود را قطعی نمایند. ✅لینک ورود به جلسه نیم ساعت قبل به خصوصی علاقمندان ثبت نام شده ارسال می شود.
موضوعات مصوب مدارج قم تا تاریخ 1401.11.01.xlsx
1.22M
📌 موضوعات مصوب پايان‌نامه طلاب محترمی كه قصد نوشتن سطح سه و چهار را در دارند، قبل از انتخاب موضوع رساله خود، حتماً از تکراری نبودن موضوع پیشنهادی اطمینان حاصل نمایند. برای چنانچه این موضوعات در حوزه خواهران اخذ نشده باشد، فهرست خوبی برای انتخاب پایان نامه و مقاله و تحقیقات پایانی خواهد بود.