زندگینامه حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدناصر سقای بیریا رحمهالله
محمد ناصر سقاي بي ريا در زمستان سال 1337 هجري شمسي در خانواده اي متوسط، در شب میلاد امير المومنين(عليه افضل الصلوه و السلام) در كرمانشاه به دنيا آمد، با مهاجرت خانواده به تهران از دو سالگي در تهران بود تا در سال 1353 با ترغیب علامه مصباح یزدی به قم مهاجرت و به حوزه علميه قم راه يافت، از اولين شخصيت هايي كه با آن ها ارتباط داشت اعضاي هيئت امناي مدرسه منتظريه (حقاني)، شهيد مظلوم آيت الله سيد محمد حسين بهشتي(رضوان الله عليه)، شهيد آيت الله علي قدوسي(رضوان الله عليه) و حضرت آيت الله علامه محمد تقي مصباح يزدي(رضوان الله عليه)، مي باشند.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1358 ازدواج نمود و داراي 4 فرزند، دو دختر و دو پسر مي باشد.
دوره سطح حوزه را نزد اساتيد برجسته اي، نظير آيات عظام و حجج اسلام فاضل لنكراني(ره)، جنتي، كريمي جهرمي، وجداني(ره) بحريني، اعتمادي، پاياني(ره) ، به پايان رسانيد. پس از اتمام دوره سطح به مدت هشت سال در درس خارج حضرت آيت الله حسين مظاهري (دامت بركاته) ، و مدت نسبتأ كوتاهي در درس خارج آيات عظام آيت الله العظمي محمد تقي بهجت (رضوان الله عليه)، آيت الله العظمي تبريزي (رضوان الله عليه)، آيت الله حائري عراقي (دام ظله) و آيت الله العظمي شبيري (دامت بركاته) شركت نمود.
همچنين از اساتيد بزرگ اخلاق و عرفان همچون آيت الله العظمي محمد تقي بهجت (رضوان الله عليه)، آيت الله علامه مصباح يزدي (رضوان الله عليه)، آيت الله مظاهري (دامت بركاته)، مرحوم آيت الله احمدي ميانجي (رضوان الله عليه) بهره برد.
از سال هاي قبل از انقلاب كار فرهنگي ديني را در تهران آغاز كرد و سپس با سخنراني در شهرهاي مختلف و نيز تدريس در دبيرستان ها و همايش ها و اردو هاي مختلف با موضوعات روز و اعتقادي فعاليت خود را ادامه داد.
با پيروزي انقلاب اسلامي و آغاز جنگ تحميلي ضمن شركت در دوره هاي تكميلي موسسه در راه حق تحت مديريت حضرت آيت الله مصباح يزدي (رضوان الله عليه) و تحصيل معارف اسلامي، فلسفه اسلامي، اقتصاد اسلامي، جامعه شناسي و ديگر دروس علوم انساني، در جبهه هاي جنوب نيز افتخار حضور پيدا نمود. سردار رشيد اسلام شهيد مصطفي رداني پور (ره) ، دو برادر شهيد رحمت الله و عبدالله ميثمي (ره) و شهيد فرزين (ره) از دوستان نزديك وي بودند.
پس از بازگشايي دانشگاه ها در دانشگاه تهران و دانشگاه شهيد بهشتي به تدريس معارف، روان شناسي اسلامي و نيز حقوق زن از ديدگاه اسلام پرداخت.
دوره عمومي علوم انساني و دوره تخصصي روان شناسي را در بنياد فرهنگي باقر العلوم (عليه السلام) گذرانيد. پس از اتمام دوره تخصصي روان شناسي، كتاب "روان شناسي رشد با نگرشي به منابع اسلامي" را به همراه ديگر اعضاي گروه روان شناسي بنياد فرهنگي باقرالعلوم (عليه السلام) و با سفارش سازمان سمت تاليف نمود
در سال 1370 به دانشگاه مك گيل كانادا راه يافت و كارشناسي ارشد مطالعات اسلامي را در آن دانشگاه با موفقيت به پايان رسانيد.
در سال 1373 با معرفي رهبر معظم انقلاب(دام ظله العالي) سرپرستي مركز تعليمات اسلامي در شهر هوستون از ايالت تگزاس، از بزرگترين مراكز اسلامي در آمريكا، را به عهده گرفت و به مدت ده سال ضمن سرپرستي آن مركز،امامت جمعه آن شهر را نيز عهده دار گرديد. همچنين با سمت نماينده تام الاختيار مقام معظم رهبري(دام ظله العالي) در امور حسبيه در سراسر آمريكا به امر تبليغ اسلام و ايجاد تشكل هاي اسلامي پرداخت. ايجاد تشكل علماي متعهد به انقلاب اسلامي در شمال آمريكا تحت نام "كنگره علما" و تشكل سراسري مسلمانان آمريكا با صبغه انقلابي تحت نام " كنگره مسلمانان" از فعاليت هاي اجتماعي سياسي وي بود.
تاسيس مدرسه اسلامي الهادي در مركز مطالعات اسلامي هوستون و سرپرستي هيئت مديره آن يكي از فعاليت هاي فرهنگي وي به شمار مي آيد.
در سال 1383 پس از كسب مدرك دكتري در علوم تربيتي از دانشگاه هوستون به منظور اداي تعهدات و خدمت به ايران اسلامي به وطن بازگشت و از آن تاريخ تا كنون به عنوان عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) به امر تدريس در زمينه هاي تخصصي، مديريت و نيز فعاليت هاي اجتماعي و سياسي اشتغال داشته است.
دکتر بیریا سالها به عنوان معاون پژوهش و مدیر گروه روانشناسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره مشغول به خدمت بودند و خدمات ارزندهای را به جامعه علمی کشور ارائه دادند.
ایشان که در شب میلاد حضرت امیر المومنین علی علیهالسلام به دنیا آمده بودند، پس از یک دوره تحمل بیماری در شام میلاد حضرت نیز به ملکوت اعلی پیوستند.
روحشان شاد و یادشان گرامی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روابطعمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🖥 @iki_ac_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
با نهایت تأسف و تألم، سالروز رحلت جانسوز عقیله بنی هاشم ،بانوی صبر و استقامت، اسوه مقاومت و ایثار، حضرت زینب کبری سلام الله علیها را به پیشگاه مقدس امام زمان (عج) و رهبر معظم انقلاب و همه شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) تسلیت عرض میکنم.
بانویی که با صبر و شکیبایی خود، پیام عاشورا را به گوش جهانیان رساند و درس ایستادگی و مقاومت را به بشریت آموخت.
از درگاه خداوند متعال برای همه ارادتمندان آن حضرت، توفیق پیروی از سیره و منش ایشان را مسئلت دارم.
ارادتمند شما:
علی نورزاده زارمی
✅ کانال جهاد تبیین
https://eitaa.com/chenarbonezarm
هدایت شده از جهاد تبیین (یاوران حضرت مهدی عج )
15.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥#نماهنگ
خیزو ای خفته به صحرا بنگر محفل زینب
به اسیری به ره شام و غمم حاصل زینب...
🏴 وفات اسوه صبر و استقامت حضرت #زینب (س) تسلیت باد.
🏷#اهل_بیت_النبوه
✅ کانال جهاد تبیین
https://eitaa.com/jahade_tabein1
🔵 مرکز تخصصی شیعه شناسی حوزه علمیه قم تحت اشراف مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(حفظه الله)، سی و پنجمین دوره کوتاه مدت شیعه شناسی (ویژه برادران طلبه)، را با عناوین:
۱. بررسی جریان های انحرافی معاصر. 2. نقاط مورد هجوم در عقاید شیعه؛ به صورت حضوری برگزار می کند.
✳️ شرایط:
- اتمام سطح یک
- حضور منظم در کلاس ها
✅ مزایا:
- اعطای گواهی دوره کوتاه مدت
- اولویت در پذیرش سطح 3و4 شیعه شناسی
🖌 روش های ثبت نام:
1. از طریق پیام رسان ایتا: @pasokhgoodiny
2. مراجعه حضوری به مرکز از ساعت 19-13
✅ زمان برگزاری دوره:
از 1403/11/06 لغایت 1403/11/15
روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه (به مدت دو هفته)؛
⏱ ساعت: 15 الی 18
📆 زمان ثبت نام:
1403/10/27 الی 1403/11/05
آدرس:
جمکران، ابتدای بلوار انتظار، مجتمع دارولایه، مرکز تخصصی شیعه شناسی.
✅ کانال طلاب و فضلای استان علوی مازندران
https://eitaa.com/Mnt_mazandaran
قرار گاه جهادی پیامبر اعظم مرکز خدمات پردیسان برگزار می کند:
◀️ پیش ثبت نام دوره مقدماتی کمک های اولیه ویژه طلاب و خانواده ایشان
◀️ساعت برگزاری :
از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۸ الی ۱۰ و ۱۰ الی ۱۲ ویژه خواهران ۱۵ الی ۱۶.۳۰ و ۱۶.۳۰ الی اذان مغرب ویژه برادران
🔴 شرائط :
✅ دارای کد فعال مرکز خدمات
✅ غیر شاغل
✅ داشتن سن حد اقل ۱۵ سال
⬅️ نحوه ثبت نام :
ارسال کد مرکز خدمات وساعت مد نظر به آیدی :
@tarn45
✅ توجه:
زمان دوره پس از تکمیل ظرفیت ( ظرفیت محدود و اولویت با افرادی است که زودتر ثبت نام کنند )
((ارائه مدرک توسط سازمان جمعیت هلال احمر))
((محل برگزاری مرکز خدمات پردیسان))
📣 روابط عمومی مرکز خدمات حوزههای علمیه پردیسان
https://eitaa.com/csis_45
✅کانال طلاب و فضلای استان علوی مازندران
https://eitaa.com/Mnt_mazandaran
هدایت شده از جهاد تبیین (یاوران حضرت مهدی عج )
33.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 یک مناظره استثنائی با انجمن حجتیه!
✍در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاید تعداد مناظرات رسمی و علنی میان سران انجمن حجتیه و مخالفان آنها، به عدد انگشتان یک دست هم نرسد.
اما در سال ۹۳، این دکتر نادر فضلی (از مسئولین و اساتید انجمن حجتیه) بود که به دستور رئیس این انجمن، بدون هماهنگی قبلی، پا به همایش "تحجر و اسلام آمریکایی" گذاشت تا سخنران همایش را غافلگیر نموده و به چالش کشد.
حجت الاسلام اکبری آهنگر (پژوهشگر تاریخ معاصر) نیز از فرصت پدید آمده استقبال نمود و مناظره ای تاریخی صورت گرفت که در آن برخی از مباحث برای اولین بار ذکر شد.
📚متن کامل و مورد تأیید دو طرف مناظره را در کتاب "حقایقی پیرامون انجمن حجتیه" بخوانید.
🖌ادامه دارد.....
✅کانال جهاد تبیین
@jahade_tabein1
https://eitaa.com/jahade_tabein1
هدایت شده از جهاد تبیین (یاوران حضرت مهدی عج )
🔰امام خمینی (ره):
⚠️حواستان را جمع كنيد كه نكند يك مرتبه متوجه شويد كه انجمن حجتيه ای ها همه چيزتان را نابود كردهاند.
📚صحیفه امام، ج21، ص681
#مفتاح
#جهاد_تبیین
•••••✾•🌿🌺🌺🌿•✾••••
✅کانال جهاد تبیین
@jahade_tabein1
هدایت شده از جهاد تبیین (یاوران حضرت مهدی عج )
13.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باسلام و عرض ادب واحترام.
از محضر دوستان و محبین اهلبیت علیهم السلام تقاضای عاجزانه و ملتمسانه میشود که چند مرتبه این کلیپ را ببینید و برای هرکس که میشناسید از قوم و خویش، دوست و آشنا گرفته تا افرادی که به هر جهتی نام اونها را در دفترچه تلفنتان دارید ارسال کنید و همین متن را هم کپی کرده و بفرستید.
ان شاء الله امید است فردای ظهور شرمنده امام زمان علیه السلام نشویم.
✅کانال جهاد تبیین
@jahade_tabein1
https://eitaa.com/jahade_tabein1
⭕️ طلبه بايد دستش از كتاب رها نشود
🔹طلبه بايد دستش از كتاب رها نشود؛ كتاب بخواند، همه جورش را بخواند، در دورهى جوانى بخواند.
♦️اين ذخيرهى حافظه را كه بىنهايت داراى ظرفيّت است، هرچه ميتوانيد، در دورهى جوانى پر كنيد. ما هرچه در جوانى در حافظه انباشتيم، امروز موجود است؛ هرچه در دوران پيرى - كه بنده همين حالا هم با همهى گرفتارىها، بيش از جوانها مطالعه ميكنم - به دست مىآوريم، ماندگارى ندارد.
🗓۱۳۹۱/۷/۱۹
✅کانال طلاب و فضلای استان علوی مازندران
@mnt_mazandaran
https://eitaa.com/Mnt_mazandaran
14.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توهین انجمن حجتیه به آیةالله سبحانی و
آیةالله جوادی آملی و علامه طباطبایی
✅کانال جهاد تبیین
@jahade_tabein1
⭕️ سه توصیه امام خامنهای به طلاب
🔹آنچه كه من به شما عزيزان تأكيد و توصيّه ميكنم، اوّلاً تلاش علمى است؛ ثانياً تلاش تبليغى سازمانيافته است
♦️ثالثاً به كسانى كه در حوزهى قم متمّكن و ساكنند، توصيّه ميكنم البتّه اگر لطمهاى نميبينند، كه نبايد هم ببينند - به سمت مناطقى بروند كه محتاج روحانى است و اهمّيّت ندهند كه آنجا، جاى كوچك يا جاى بزرگى است؛ يا روستا و شهر است. در گذشته علماى بزرگ و مجتهدانى بودند كه در يك دِه زندگى ميكردند.
🗓۱۳۸۰/۲/۱۲
✅ کانال طلاب و فضلای استان علوی مازندران
https://eitaa.com/Mnt_mazandaran
🌺 گلبانگ اخلاق در حوزههای علمیه
✍️ شادروان رضا بابایی
ما درس سحر در ره میخانه نهادیم
محصـول دعا در ره جـانانه نهـادیم
🔹 طلاّبی که مانند من در دهه شصت وارد حوزه علمیه قم شدهاند، میدانند که در آن سالها حوزه حالوهوایی دیگر داشت. سالهای جنگ بود و فصل شهادت و اعزامهای رزمی - تبلیغی و مجالس یادبود برای شهدای جنگ.
🔸 درس اخلاق و برنامههای معنوی هنوز مغلوب دروس میان رشتهای و جنبی و نیز دهها مؤسسه و پژوهشگاه و نهاد نشده بود. فقه و اصول و علوم عقلی و تفسیر، مهمترین درسهای حوزه بودند. اخلاق و درس اخلاق دل میربود، و معنویتْ همحجره طلاب بود.
🔹 چندین درس اخلاق در حوزه برگزار میشد که مهمترین و اقبالیافتهترین آنها درس اخلاق آیة الله حسین مظاهری در مسجد اعظم بود. شبهای جمعه صحن مسجد سرشار از طلبههای جوان و میانسال و نیز پیران حوزه میشد. سپس چشمها به سوی چهره مهربان و با صلابت استاد میرفت تا با صدای گرموگیرای خود روح و روان آنان را بنوازد و غبار دنیا از جان شیفتگان علوم دینی بسترد.
🔸 وقتی استاد بر منبر مینشست همه به احترام او برمیخاستند، اما چندین بار درس اخلاق با این درخواست استاد آغاز شد که «تقاضا دارم وقتی من میآیم کسی از جای خود برنخیزد. برای من سخت است. بیم آن دارم احترام شما نفس مرا قوی کند.»
🔹 من آن سالها را نیک به یاد دارم و از تاثیر آن درسها و مواعظ آگاهم. یکدستی سیاسی و علمی و گفتمانی در میان طلاب به قدری بود که دیدارها خوشایند، و هم نشینیها گرم و مهربان، و دوستی ها پایدار بود. آن روزها سیاست به بهانههای مختلف ما را چند پاره نکرده بود. اگر کسی را با سیاستهای جاری در کشور سرناسازگاری بود، حرمتش حراج نمیشد و سرمایهاش به هدر نمیرفت. هنوز سیاست جای اخلاق و معنویت را نگرفته بود؛ و از همین رو اخلاقگویان و اخلاقمداران و اخلاقدوستان حرمت و آوازهای بیش از سیاستپیشگان داشتند.
🔹 سخنان ساده و بیریای مرحوم آیة الله شیخ علیپناه اشتهاردی در آن درس شبانگاهی چنان بر دلها مینشست که صاحبدلان را در قبض و بسطی رؤیاگونه فرو میبرد. بیان گرم و شیرین آن مجتهد خوشنام و دوستداشتنی و زاهد، اخلاق را برتر از علم مینشاند و معنویت را بالاتر از هر آمال و آرزویی.
🔸 می گفت: امروز نتیجه دیروز است و فردا نتیجه امروز. اگر دیروز را از دست دادهاید امروز را مغتنم بشمارید تا فردا حسرت دیروز را نخورید.
🔹 میگفت: طلبه نباید آنقدر زاهد باشد که خانوادهاش را به زحمت بیندازد، و نباید آنقدر مرفه و دارا باشد که کسی از دیدن او به یاد خدا نیفتد.
🔸 میگفت: اگر مردم طلبهای را دیدند و یاد هر چیزی افتادند غیر از خدا ومعنویت، آن طلبه باید برود سراغ همان چیزی که مردم از او ميفهمند [و طلبگی را رها کند]. مردم با دیدن ما باید یاد خدا و آخرت و معنویت بیفتند. اگر روزی به جایی رسیدیم که مردم را به یاد چیزهای دیگر انداختیم باید برویم سراغ همان چیزها.
🔹 میگفت: اگر هم میخواهید به مردم خدمت کنید، آنها را به یاد خدا بیندازید. نجات دادن مردم از دست دشمن درونی مهمتر از نجات آنها از دشمن بیرونی است.
🔸 در یکی از همان جلسات شبهای جمعه، آیة الله مظاهری سخنی به اين مضمون گفت: استاد ما آیة الله بروجردی هرچه داشت از نخواستن بود. او نخواست اما به دست آورد. ما میخواهیم و به دست نمیآوریم. بله همیشه خواستن توانستن نیست، گاهی نخواستن توانستن است. روحانی اگر میخواهد که جایی در دلها داشته باشد، نباید دنبال جایی در دلها باشد. مقلب القلوب خداست.
🔹 و نیر به یاد دارم که درباره اخلاص فرمود: فرق مهم و اساسی میان من و شما در علم و جایگاه حوزوی یا اجتماعی ما نیست. فرق اصلی میان آدمها اخلاصشان است. پس هیچ وقت به مال و علم و جایگاه کسی غبطه نخورید. غبطه خوردن ارزش دارد؛ آن را بگذارید برای امور مهم، مانند اخلاص و تقوا.
🔸 آری آن روزها و سالها سخن از این بود که حوزه موثر و خدمتگزار حوزه اخلاقی است، و برای اخلاقی بودن و اخلاقی ماندن هیچ عاملی مهمتر از توجه به خدا و معنویت نیست.
رضا بابایی، كتاب «مرزبان اخلاق».
✅ کانال طلاب و فضلای استان علوی مازندران
https://eitaa.com/Mnt_mazandaran