📝آزار کودکان در کلاس درس؛
📝پیامدهای بدرفتاری با دانش آموزان در مدارس؛
📝کودکی کردن را از فرزندانتان دریغ نکنید.
همه ما خاطرات تلخ و شیرینی از دوران مدرسه داریم؛ خاطراتی که میتوانست ما را به یک درس علاقه مند یا بر عکس از آن فراری دهد و این موضوع تا حدود زیادی به نوع تدریس معلمان و فضای حاکم بر کلاس بستگی داشت. در واقع بد رفتاری در فضای مدارس میتواند نوعی کودک آزاری به حساب بیاید.
بدرفتاری در دوران تحصیل میتواند منجر به اختلال در عملکرد تحصیلی و بیعلاقه شدن کودک به فضای درس و مدرسه شود. در واقع میتوان گفت ارتباط مستقیمی بین شدت بدرفتاری مربیان و معلمان با عملکرد نوجوانان در مدرسه وجود دارد.
نتایج تحقیقات نشان میدهد بدرفتاری مزمن با کودکان باعث ضعف در فراگیری مهارتهای زندگی روزانه و بهره گیری کمتر از هوش در یادگیری و کسب نمرات پایین به ویژه در درس ریاضی خواهد شد.
هنگامی که معلم یا ناظم با تنبیه کلامی یا فیزیکی، کودک را جلوی دوستانش تحقیر میکند، به خاطر نمره کم او را کتک میزند و به نوعی با او بد رفتاری میکند؛ فضای ناامن روانی برای او به وجود میآورد که میتواند انگیزه تحصیلی را در کودک از بین ببرد.
همه اینها باعث میشوند دانش آموزان مشمول کودک آزاری تحصیلی و آموزشی واقع شوند که به شکلهای مختلف در مدارس رخ میدهد.
🌱ضرورت توجه به آزار و اذیت کودکان در مدارس
دکتر بهمن قره داغی، پژوهشگر، مؤلف و مدرس کشوری برنامه ارزشیابی کیفی توصیفی در مورد آزار دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی میگوید: «کودکآزاری تحصیلی موضوع مهمی است که سلامت روانی کودکان را تهدید میکند و نباید دلخوش به آن باشیم که در پیماننامه حقوق کودک یا در قانون حمایت از کودک و نوجوان مصادیق کودک آزاری به روشنی بیان شده، کودکآزار مجرم به حساب میآید و در بسیاری موارد زندانی میشود. چون در واقع موضوع مهم عمل کردن به این موارد است.
در واقع موضوع اصلی که باید به آن توجه لازم شود آزار و اذیتی است که به اشکال مختلف در کلاسهای درس یا فضای مدارس، فرزندان ما را تحت الشعاع قرار میدهند. »
🌱کودکی کردن را از فرزندان تان دریغ نکنید
قره داغی موضوع کودکآزاری تحصیلی را موضوع مهمی میداند. به عقیده او عمل و رفتار پدر و مادر و معلمان و مربیان گاهی در ارتباط با دانش آموزان آن قدر خشن، تند و ازسر بیمهری است که مصداق روشن کودکآزاری در حوزه تحصیلی به حساب میآید.
والدینی که فرزندانشان را با سودای غلط و پوچ قبولی در مدارسی که ریشه و پایه درستی ندارند و به غلط مدارس تیزهوشان و مدارس خاص نامیده میشوند آزار میدهند و آنها را مجبور به قبولی و پذیرش در کلاسهای مختلف میکنند، باعث میشوند فرزندشان نتواند کودکی کند.
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
معلم برتر
📝آزار کودکان در کلاس درس؛ 📝پیامدهای بدرفتاری با دانش آموزان در مدارس؛ 📝کودکی کردن را از فرزندانتان
#ادامه
🌱 تحمیل فضای تنگ کودک آزاری به دانش آموزان
به عقیده این پژوهشگر وقتی والدین به کودکان خود به ویژه کودکانی که حتی هوش متوسطی هم دارند قبولی در مدارس خاص را تحمیل میکنند و میخواهند فرزندانشان مطابق میل آنها رفتار کنند؛ این گونه اعمال و رفتارها در دایره تنگ کودکآزاری قرار میگیرند و میتوان آنها را به نوعی مجرم دانست.
پدر و مادری که با هم اختلاف دارند نیز امنیت فضای روانی کودک را از او سلب میکنند چون او نمیتواند به خوبی به وظایف تحصیلی خود بپردازد و موفق شود.
در واقع میتوان گفت این گونه پدر و مادرها در دایره کودکآزاران تحصیلی قرار میگیرند. هر پدر و مادر یا معلم و مربی نیز که دانشآموز را وادار میکنند به اجبار مطالبی را حفظ کنند که با ویژگیهای روان شناختی آنها همخوانی لازم را ندارد و آنها را تحقیر میکنند به نوعی باعث آزار دانش آموزان خواهند شد.
🌱 مقایسه دانش آموزان ممنوع!
قره داغی میگوید معلم و مربی که در کلاس، جو رقابت ناسالم برای کسب نمره بالاتر را ایجاد میکند و به تفاوتهای فردی دانش آموزان توجهی ندارد باعث آزار آنها خواهد شد؛ چیزی که آگاهی از آن الفبای معلمی به حساب میآید.
در واقع همه رفتارهایی که باعث کاهش انگیزه تحصیلی و همچنین اعتماد به نفس دانش آموزان میشود و به نوعی هویت فردی آنها را به عنوان یک انسان مستقل زیر سؤال میبرد کودکآزاری تحصیلی محسوب میشود.
🌱 کلاس درس بدون تنبیه
به گفته این مؤلف و مدرس، گاهی معلمان و مربیان با این تصور غلط که بچههای ما امروز گستاخ شدهاند و حرف گوش نمیکنند یا دانشآموزان باید سر کلاس خاموش و سر به زیر باشند؛ هر نوع تنبیهی را برای دانشآموزان مجاز میدانند.
معلمانی که این گونه رفتار میکنند و حتی وقتی دانش آموز اجازه رفتن به سرویس بهداشتی هم میخواهد به او اجازه نمیدهند کودکآزار و مجرم به حساب میآیند.
گاهی نیز نگاه بعضی معلمان در مدارس نگاهی پادگانی به دانش آموزان است و میخواهند جبر و زور را به آنها تحمیل کنند که میتوان گفت این رفتارهای هم کودک آزاری تحصیلی به حساب میآید.
همچنین مدیری که وظایف مدیریتی خود را نمیشناسد و میخواهد فضای حاکم بر مدرسه فضایی همراه با رعب و وحشت باشد و حتی نمیتواند ترسهای مختلف دانش آموزان از جمله ترس از مسوم شدن را مدیریت کند، از لیاقت و کفایت لازم بیتوجهی برخوردار نیست که همه این موارد نیز به نوعی کودک آزاری به حساب میآیند.
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶هر معلمی هر روز با خودش تکرار کند:
«تا زمانی که به دلها وارد نشید، نمیتوانید به سرها وارد بشید»
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صد نکته در کلاسداری
نکته اول : یادگرفتن نام دانش آموزان
#دکتر_محمد_نیرو
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
سلام و عرض ادب خدمت همکاران گرامی 🙂
همانطور که می دونید، طرح های زیادی در مدارس اجرا میشه،
و ممکنه شما به خاطر عدم آگاهی اون رو اجرا نکنید و از مزایای اون طرح بهره نبرید
#طرح_های_مدارس
📌طرح ها و جشنواره هایی ک در مدارس توسط معلم اجرا میشود👇👇👇
✅ طرح کرامت
یکی از بهترین طرحهای بعد از انقلاب اسلامی است.در واقع این طرح پاسخ به چالشهای بزرگ در زمینه اهداف پرورشی و تربیتی است که در دوره دبستان برگزار میشود و اهدافی دارد از جمله، ارتقای سطح اخلاقی،تکریم شخصیت آنان،بالابردن روابط در جامعه و اهمیت به والدین و احترام به آنها و اهمیت صله رحم و...
✅ طرح جابر
در رابطه با داستاننویسی، شاهنامه خوانی، درست کردن کاردستی و روزنامه دیواری، کسب اطلاعات توسط دانش آموز و ارائه به بقیه ، گاهی زمینه اختراع و کشف رو به بچه ها میده
و اگر واقعا اجرا بشه دنیای قشنگی جلوی بچه ها قرار دادید .
✅ طرح پاک
یک طرح ورزشی میباشد.
مثال: بچه ها چند ثانیه میتونند وقتی پاهاشون قیچی هست بپرن یا وقتی پای چپ بالاست چند ثانیه تعادل دارد یا برعکس،پرتاب وزنه
ثبت زمان برای حرکات خاص ورزش
ک خودشون بهمون جدول از حرکات میدن که ما روی بچه ها ازمایش کنیم، ثبت وزن و قد دانشآموزان
و میتونه به سلامت جسمی بچه ها و افزایش قوای بچه ها کمک کنه .
✅ طرح شهاب
مختص دورهی دوم
برای شناسایی استعداد دانشآموزان
حتی ورود به مدارس نمونه و تیزهوشان
و این طرح شبیه پرسشنامه راجب دانشآموز و توسط معلم پر میشه
این طرح میتونه استعداد دانش آموز رو شناسایی کنه و به پرورش استعداد توسط اولیا و معلم کمک شایانی کنه.
البته پرسشنامه نماد هم در این راستا هست .
✅ طرح مدرس کوچک
طرحی که دانشآموزان مدرس کوچولو میشن و تدریس میکنن
و بیشتر در دوره دوم استفاده میشه
و تمرکز بر روش همسال آموزی و همسال سنجی داره
و میتونه به بازگشت نظم کلاس شما کمک کنه.
چون بچه ها متوجه میشن چقدر کنترل کلاس سخته و به محض بی نظمی در کلاس یه بچه ها یادآوری کنید یادتونه چقدر آذین شدید اون روز و....
✅ طرح بوم
آموزش دروس با توجه به امکانات و مهارت های منطقه و محل تدریس
و کمک شایانی به آموزش شغل های بومی و مهارت های پولساز و اشتغال بچه ها می کند.
✅ طرح خوانا
در قالب بسته های با اهداف خواندن ، نوشتن و آداب و مهارت زندگی ارائه می شد.
نقادانه متن را خواندن ، نقادانه متن را نوشتن، خوب گوش دادن ، خوب صحبت کردن ، آموختن ادب ، عزت نفس ، مسیولین پذیری ، صداقت و...
✅ طرح کوچ
کمک به شناخت دانش آموزان از نظر جسمی
به خصوص وضعیت BMI و راه های درمان و پیشگیری آن
✅ طرح مهمانی در مهمانی
در ایام نوروز به جای پیک نوروزی است
روز سیزده یا ماه رمضان یا عید دیدنی با عکس و داستان و کلیپ تکلیف میفرستن پیوی مثل مسابقه میمونه بین دانشآموزان
و مهارت های پولساز رو در بچه ها تقویت میکنه .
✅ طرح یار مهربان
کتابخوانی
یارمهربان:کتاب
که برای تقویت مهارت خوانداری و درک مطلب بسیار مفید هست.
✅ جشنواره اقدام پژوهی
چند معلم با راهحلهای مختلف یکی از مشکلات دانشآموزان را حل میکنند
و حتی جشنواره کشوری هم داره و میتونید مقام بیارید.
✅ جشنواره درس پژوهی
چند معلم جهت بهبود یادگیری دانشآموزان با همکاری هم برای طراحی دروس اقدام میکنند
مثال: دانشآموز نشانه (خوا) ک استثنا، همیشه اشتباه مینویسه میان با روش قصهگویی و مسابقه و نمایش تدریس میکنند.
✅ جشنواره الگوهای برتر تدریس
معلمان با هم و دانشآموزان باهم رقابت میکنن
مثلا بین معلمان،بعضی معلمها نمونه میشن
که جشنواره ای هر سال برگزار میشه و میتونه ایده های خوبی در تدریس به شما بدهد.
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
چالش های آموزش ریاضی.pdf
375.6K
🎆 واکاوی چالش های آموزش ریاضی از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی
🔵 چکیده: هدف پژوهش حاضر واکاوی چالش های آموزش ریاضی از دیدگاه معلمان دوره ابتدایی بود. رویکرد پژوهش حاضر کیفی از نوع پدیدارشناسی است . جامعه آماری پژوهش، معلمان دوره ابتدایی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. مشارکت کنندگان 10 نفر از معلمان ابتدایی بودند که تا رسیدن به اشباع داده ها انتخاب شدند.
🔵 روش گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود که پس از تایپ به مصاحبه شونده برگردانده شده تا بررسی، اصلاح و تایید کند. بدین طریق روایی و پایایی آنها به دست آمد. به منظور تحلیل داده ها از روش کدگذاری در نظریه مبنایی استفاده شد. نتایج نشان داد؛ که تجارب معلمان از چالش های آموزش ریاضی در 4 مقواله اصلی و 17 مقوله فرعی قرار گرفت. مقاله های اصلی شامل؛ چالش های ساختاری، چالش های مربوط به معلم، چالش های مربوط به والدین و و چالش های مربوط به دانش آموزان است.
🔵 پیشنهاد می شود در دانشگاه فرهنگیان برای تدریس درس آموزش ریاضی دوره ابتدایی از معلمان با تجربه دوره ابتدایی استفاده شود و معلمان در ابتدای سال اولیای دانش آموزان را با شیوه های تدریس ریاضی آشنا کنند و جلسات هم اندیشی معلمان هر ماه یک بار در هر منطقه و شهرستان جهت به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در رابطه با آموزش ریاضی برگزار گردد.
واژگان کلیدی: آموزش ریاضی، چالش های آموزش ریاضی، دوره ابتدایی،
#مقاله
#ریاضی
#روش_تدریس
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
🔰#نکات_تربیتی
🔸محبت اساس تربیت
اگر دانشآموز احساس کند، معلم او را دوست دارد، بهسمت هدفهای او و چیزهایی که او را خوشحال میکند، حرکت میکند.
🔻پرسش:
این محبت چگونه ایجاد میشود؟
#تربیتی
#پرورشی
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
معلم مجبور نیست همه دانش آموزان خود را به یک اندازه دوست داشته باشد، اما بقیه نباید از این موضوع باخبر شوند. معلم باید این موضوع را به عنوان یک راز پیش خود نگه دارد.
#تربیتی
#پرورشی
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
بدن هرگز دروغ نمیگوید.pdf
23.09M
کتاب بدن هرگز دروغ نمیگوید اثر آلیس میلر کتابی در حوزه روانشناسی تربیتی میباشد. این کتاب در مورد تاثیرات هیجانات دوران کودکی و یا سرکوب آنها در بزرگسالی صحبت می کند. در واقع میل نیز مانند فروید به تشکیل شخصیت در دوران کودکی بسیار اعتقاد دارد و به این نتیجه رسیده است که آثار رفتاری که در کودکی با انسان اعمال میشود در بزرگسالی مانند بیماریهای بروز خواهد داد.
کودکی بسیار دورهی مهمی است، پس باید به چگونگی رشد فرزندانمان آگاه باشیم و آنها را پرورش دهیم. چه شغل مرتبط داریم و فرزند کوچک داریم، چه فرزند کوچک نداریم به دلایل زیر دورهی کودکی بسیار مهم است:
• شخصیت کودک در این سن شکل میگیرد
• اتفاقات مهمی در کودکی برای انسان رخ میدهد که باید از آنها آگاه باشد
• و آینده کودک وابسته به همان دوران کودکی است
📕 بدن هرگز دروغ نمیگوید
✍🏻 #آلیس_میلر
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
معلم برتر
صد نکته در کلاسداری نکته اول : یادگرفتن نام دانش آموزان #دکتر_محمد_نیرو #معلم #معلم_برتر @moal
35.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صد نکته در کلاسداری
نکته دوم : آگاهی از علائق دانش آموزان
#دکتر_محمد_نیرو
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
🎒یک روز بدون کیف و کتاب
👈به تازگی از سوی معاونت آموزش ابتدایی ادارات کل، یک روز را به نام #روز_بدون_کیف_و_کتاب نام گذاری کرده و در قالب شیوه نامه و دستورالعمل به مدارس اعلام کرده اند که دانش آموزان در آن روز با خود کتابی نیاورند.
❌شاید در نگاه اول به نظر برسد این روز یک اردوی درون مدرسه ای هست بچه ها دور هم جمع می شوند بازی می کنند و بعد هم تمام می شود اما.... ❌
✅مهمترین رویکرد در اجرای یک روز بدون کیف و کتاب ایجاد محیطی با نشاط مبتنی بر بازی و تحرک برای دانش آموزان است.✅
😎در این روز خبری از کتاب نیست اما معلم باید طرحی نو ایجاد کند و فضایی بسازد تا وقت دانش آموز به بطالت نگذرد.پس همکار خوبم لطفا قبل از اعلام یک روز بدون کیف و کتاب اول یک طرح درس مناسب بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بنویسید.
🎯در این روز آموزش تعطیل نمی شود اما روش آموزش تغییر می کند، دانش آموزان درگیر مهارت می شوند که از طریق آن مهارت ها به ساحت تربیتی دست می یابند.
⛳در این روز تربیت و پرورش در ۶ بعد زندگی دانش آموز در پنج زنگ کلاسی برنامه ریزی می شود.
🥞زنگ اول
ساحت تربیت بدنی و دینی
فعالیت های متناسب با این زنگ را می توانیم با یک نرمش سبک شروع کنیم و بعد از آن دانش آموزان در کنار همدیگر صبحانه سالم را نوش جان کنند یادمان باشد قبل از خوردن صبحانه، دعای امام زمان و بعد از آن شکر خداوند مهربان برنامه ما را کامل می کند.در ادامه می توانیم از برنامه هایی که در راستای حفاظت از محیط زیست است داشته باشیم.
💰زنگ دوم
ساحت تربیت اقتصادی
با یک برنامه هدفمند که بسته به پایه ای که در آن تدریس می کنید یک فعالیت در راستای تقویت هوش مالی طراحی کنید.
این فعالیت می تواند کتاب خوانی، بازی و .... باشد.
💽زنگ سوم
ساحت علمی
اجرای برنامه های پژوهشی با رویکرد مجلات رشد برای این ساعت بسیار مناسب است.
فعالیت های علمی متنوع، انجام آزمایش ها، نمایش فیلم ها و انیمیشن های علمی مانند انیمیشن گیگول و اتوبوس جادویی و... پیشنهاد می شود.
📽زنگ چهارم
ساحت تربیت اجتماعی با تاکید بر تقویت هویت اسلامی، ایرانی
این زنگ بسیار ارزشمند است و باید خلاقانه باشد
در هر پایه ای که باشید به تناسب دانش آموزان خود می توانید مطالب مفیدی را آموزش بدهید.
مهرورزی، انصاف،خیرخواهی، بردباری و همدلی، کنترل خشم و نه گفتن و ....
برای این آموزش از قصه گویی،
نمایش فیلم البته هدفمند باشد و به سبک فعال پخش شود.
داستان های نیمه تمام، ساخت کتاب من و .....
✂️زنگ پنجم
ساحت تربیت هنری
اجرای برنامه های هنری و زیبا شناختی با تلفیق برنامه درسی به تناسب پایه خود.
ساخت انواع کاردستی( کاردستی های بومی مثلا دراستان هرمزگان با گوش ماهی و صدف کاردستی درست می کنند و یا دستبندهای زیبا برای مادر یا خواهر خود درست کنند) ماکت، نقاشی، کتاب باز، داستان تصویری و ....
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ معلمای نسل جدید❤
محمدهادی شما بیدار نشو لطفا بذار آقا معلم فقط برامون بخونه:)😄
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ اگر دانش آموزی دارین که طرز فکر ثابت داره و با خودش میگه من باهوش نیستم، بهتره چه جوابی بهش بدین؟
📚 کتاب : طرز فکر
تغییر طرز فکر برای تحقق توانمندیها
🖌نویسنده: کارل اس. دوک
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
معلم برتر
صد نکته در کلاسداری نکته دوم : آگاهی از علائق دانش آموزان #دکتر_محمد_نیرو #معلم #معلم_برتر @
46.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صد نکته در کلاسداری
نکته سوم : استفاده از اهداف زندگی دانش آموزان برای ایجاد انگیزه در آنها
#دکتر_محمد_نیرو
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar
فرزندانی که گرفتار سرزنش والدین خود باشند، همیشه در زندگی به دنبال تایید دیگران هستند.
باعث می شود احساس کنند در زندگی حالشان خوب نيست و از خودشان هم مدام می پرسند چرا حال من نباید خوب باشد.
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
💢این نشانههای رفتاری کودک یعنی به توجه شما نیاز دارد
▫️انجام آهسته کارها بهخصوص هنگام صبح
▫️تظاهر به فراموش کردن چیز ها
▫️وابستگی بیش از حد
▫️گریه زیاد
▫️بد اخلاقی در جمع دیگران
▫️استفاده از انرژی در مسیر بد
▫️مقاومت در برابر خوابیدن
▫️بازی کردن نقش قربانی
#معلم
#معلم_برتر
@moalem_bartar
معلم برتر
صد نکته در کلاسداری نکته سوم : استفاده از اهداف زندگی دانش آموزان برای ایجاد انگیزه در آنها #دک
26.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صد نکته در کلاسداری
نکته چهارم : بالا بردن اهمیت کار دانش آموزان
#دکتر_محمد_نیرو
#معلم #معلم_برتر
@moalem_bartar