فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نظر کارشناسیِ مخالف نظر رهبری!
از این واضحتر؟!
متن 👇👇
https://eitaa.com/modaresian/6733
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 نظر کارشناسیِ مخالف نظر رهبری! از این واضحتر؟! متن 👇👇 https://eitaa.com/modaresian/6733
🔴 نظر کارشناسیِ مخالف نظر رهبری!
🔹مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و غیره، نیاز به کار کارشناسی دارد و چون نظرات کارشناسان درباره این مسائل، دچار اختلاف است، حاکمیت، نمیتواند متشتت عمل کند باید یک نظر را برای اجرا انتخاب کند.
🔸بطور مثال؛ #حذف_ارز_ترجیحی، عدهای از کارشناسان میگفتند: حذف کنید و عدهای میگفتند: حذف نکنید. مکانیزم تصمیمگیر در کشور، بالاخره به نظر جمعی از کارشناسان عمل کرد و این ارز را حذف کرد. این کارشناسان اتفاقاً کم هم نبودند و اکثریت را در دانشگاهها و مراکز تصمیمگیری نظام، از دفتر رهبری گرفته تا دستگاههای دولتی و مجلس، شامل میشوند.
🔹نظر رهبر انقلاب هم تایید این دیدگاه کارشناسی بود. ایشان نظر این جمع از کارشناسان را تایید میکردند فقط معتقد هستند که پیوست رسانهای و تبلیغی درستی نداشت.
🔸حال؛ آیا آن دست از کارشناسانِ مخالف #حذف_ارز_ترجیحی و کسانی که نظر این کارشناسان را تایید و تبلیغ میکردند، ضدولایتند؟! متاسفانه پاسخ این سوال، از جانب بخش مهمی از جامعه حزباللهی و نهادهای انقلابی و حوزوی و غیره این است که: "بله، اینها ضدولایت بودند، اینها بیبصیرت بودند، اینها بزنگاه را نفهمیدند و خلاصه، ای وای بر اینها".
🔹آنچه بنده طی سالهای مختلف در زیست جامعه حزباللهی دیدهام همین است. در چنین فضایی است که جسارت و شجاعت از خیلی از کارشناسان، نخبگان و صاحبنظران گرفته میشود و متاسفانه از ترس برچسبهای مختلف، ناچارند یا سکوت کنند و نظر ندهند یا هم ریاکارانه برای همراهی با جماعت، نظر مخالفِ خودشان را تایید و تبلیغ کنند. در همین ماجرای حذف ارز ترجیحی مشهود است.
🔸اگرچه، دیدگاه رهبر انقلاب این نیست و بارها هم بر این نکته تاکید کردهاند که "هیچ نظر کارشناسی مخالف با نظر رهبری، مخالفت با ولایت و جدایی از ولایت و معارضه و ... نیست؛ از این واضحتر؟!"، اما متاسفانه فضا بگونهای است که کسی عملاً نمیتواند نظری خلاف نظر کارشناسی رهبری ارائه کند. اگر هم ارائه کرد از سوی "بخشی" از بدنه، برچسبباران شده و از سوی برخی از نهادهای دینی، انقلابی و تبلیغی، سانسور، بایکوت و محدود میشود!
🔹نمیدانم کی بناست عزیزان فهم خود را از ولایت فقیه دقیقتر و عمیقتر کنند و دست از نظرات احساسی بردارند که اگر رهبری فلان نظر کارشناسی را تایید کرد دیگران نظر ندهند! این کوتهبینی و تنگنظری آسیبی جدی برای کسانی است که خود را دلسوز و دلباخته انقلاب و رهبری میدانند و متوجه آسیب آن نیستند.
🔸ممنوعیت واردات خودرو، ممنوعیت واردات لوازم خانگی، خصوصیسازی و سیاستهای اصل ۴۴ و موارد متعددی از مسائل و موضوعات وجود دارد که کارشناسان نظرات متفاوتی دارند و باید اجازه داد که طرح شوند.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 کشتی مقدس؛ فریاد مقدس!
🔹بیایید داستان را باز از نو بخوانیم؛ یزید اگرچه توانست پسر بوتراب را کشته و اهل و عیالش را اسیر کند؛ اگرچه توانست با قطع یَد علمدار حسین، رایت سپاه کوچک خون خدا را پایین کشانده تا پیروزمندانه بر صدر مجلس نشسته و با عصای تزیینی، در محضر سُکینه و رقیه، بر آن لب و دندان شیرین و خونین، سمفونی فتح بنوازد؛ آیا به این سالها و این روزها هم فکر میکرد؟
🔸آیا او میدید که ۱۴۰۰ سال بعد، در هر کویوبرزنی از عراق عرب، نوای دلنواز #حسین، چشمه چشمان مردان تنومند را چون زنانِ مویهکُنان عزیز از دست داده و کودکان گریانِ یتیم شده، روان میکند؟
🔹بهراستی یزید و سپاهیانش اگرچه توانستند آن روز، کودک شش ماهه را، مِنَ الاُذُنِ الیَ الاُذُنِ، ذبح کرده و پیکر علیاکبر جوان، آن شبیه ترینِ خَلقاً و خُلقاً به رسولالله را، ارباً ارباً کرده و تن عبدالله یازده ساله، پورِ حسن را، با پیکر شاه بی سر، با سهشعبه بهم دوخته و با سم اسبان و ستوران ممزوج کنند و سرهای آن کشته های فتاده به هامون را، به نیزه کرده و زینب دختر شیر خدا را به اسارت ببرند و جان شیرین رقیه، دختر سه ساله ی شاه کهکشان ها را، در خرابه های شام بستانند، اما حال بعد از ۱۴ قرن، چه کسی رفته و کدام جاودانه مانده است؟
🔸به قول فیلسوف قرن، علامه طباطبایی که رضوان خدا بر این مرد بزرگ باد: «ما انسان ها آمده ایم که بمانیم». ما آمده ایم تا یک زندگی همیشه جاودانه را رقم بزنیم.
🔹اگرچه هگل، کانت، مارکس، هیتلر، موسولینی، کارتر، بوش و همه فلاسفه و قدرتمداران عصر مدرن و پسامدرن، هم در عالم ذَر، بر یگانگی و خداوندی خدا گواهی داده، اما وقتی پا به صحنه گیتی عالم نهادهاند در این دنیای دنی، به زیر آن کاسهوکوزه زدهاند که نه خدایی هست و نه زندگی جاودانهای؛ اما واقعیت این است که ما آمده ایم که بمانیم و با مرگ دنیوی، حیات جاوید ما آغاز خواهد شد اما مهمتر از "مرگ"، زیستن است؛ زیستی که به جاودانگی منتهی شود نه زیستی که به سروری و چریدن و چاپیدن در این دو روز دنیا، اصالت میبخشد!
🔸چه کنیم که بمانیم؟ برای ماندن باید به حبلالمتینِ سفینه حسین چنگ انداخت؛ کشتی حسین هم سریعتر و وسیعتر است و در این طوفان بلا، برای ما غرقشدگان عالم عادت، قایقهای نجات را روانه کرده، تا حیات جاودانه را بر ممات گرامی بداریم و در دریای شهوات غرق نشویم!
🔹اما سوخت موتور کشتی حسین، اعتراض بر ظلم ظالمان و بیصبری بر مظلومیت مظلومان است؛ بادبانهای بزرگ این کشتی را فریادها و مشتهای گرهکرده به حرکت در میآورند. این کشتی مقدس است، چون اعتراض و قیام و فریاد مقدس است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اخیراً به مناسبت شهادت شهید باهنر و هفته دولت، بخشی از سخنان استاد شهید محمدجواد باهنر، درباره مقبولیت و مشروعیت حکومت و امامت بر مردم در فضای مجازی منتشر شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
🔹وی در این باره میگوید: درباره امام و امامت گفت باید مورد قبول مردم باشد. یعنی اگر چنانچه کسی صفات خوبی هم دارد ولی مردم او را نپذیرفتند، نمی تواند رهبری کند. رهبری در اسلام امامت متکی به قبول و پذیرش مردم است.
🔸شهید باهنر ادامه میدهد: پیامبر هم وقتی ولی و امام می شود که از سوی مردم پذیرفته شود. حضرت علی(ع) امامت سیاسی- اجتماعی و حکومتی خود را پس از بیعت مردم با وی اعمال کرد. بنابراین اگر پذیرش مردمی نباشد امامت معنا ندارد.
🔹به گفته وی اصلا حکومت و امامت در اسلام منهای مردم، رای مردم و قبول مردم درست نیست و باید با پذیرش و بیعت و رای مردمی همراه باشد.
🔸این بیانات و دیدگاه، از سوی امام، شهیدان بهشتی و مطهری و باهنر و سایر رهبران انقلاب، درست اول انقلاب مطرح میشد ولی اگر الان کسی طرح کند چه بسا بیبصیرت و ضدولایت و شبه روشنفکر و ... معرفی شود!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
دلار ۳۷۵۰۰ جایگزین #دلار ۲۸۵۰۰/ نرخ فروش حواله دلار مرکز مبادله ارز، مبنای نرخ تسعیر قیمت خوراک و پایه محصولات پتروشیمی شد!
چرخه باطل گرانی و تورم، ادامه دارد...
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
🔴 چرخه گرانی و دور باطل آزادسازی قیمت ها! 🔹سخنگوی وزارت صمت رسماً اعلام کرده که لوازم خانگی 15 درصد
ما از اول گفتیم این دور، دور باطلی است...
یکی از مسائل مورد اختلافی که خیلی به آن پرداخته نمی شود تفاوتِ مکتب اقتصادی و نظام اقتصادی با علم متعارف اقتصاد است.
حتی در تعریف خود علم اقتصاد، تفاوت ها و اختلاف هایی بین اندیشمندان این حوزه است.
اینکه می بینیم برخی دستورالعمل ها و برنامه های اقتصادی در کشور با وجود آنکه نتیجه آن معلوم و مشهود است ولی مدام تکرار می شود و عبرت گرفته نمی شود، ناشی از این است که نگاه مکتبی و منظومه ای به اقتصاد نیست.
مهم ترین اختلاف مکتب اقتصادی و علم اقتصاد، مسئله و مفهوم عدالت است. در علم اقتصاد، عدالت ابزار سنجه و ارزیابی نیست.
در واقع، مکتب اقتصادی اسلام می گوید که عدالت، مبنا و ملاک ارزیابی و ارزشگذاری افعال و اعمال و اقدامات باید باشد ولی در علم اقتصاد، این مسئله جایی ندارد.
ملاک ارزیابی و ارزشگذاری افعال اقتصادی در علم اقتصاد، سود و لذت جویی است؛ هر فعل اقتصادی که منجر به افزایش سود شود و نهایت لذت را برای مصرف کننده و تولید کننده به ارمغان بیاورد، آن فعل خوب است! ملاک خوبی و بدی در علم اقتصاد، سود است. حالا اینکه این سود به نفع چه طبقاتی و به ضرر چه طبقات دیگری باشد در علم اقتصاد، مهم نیست.
اما مکتب اقتصاد اسلامی، ملاک و معیار هر فعل و عملی را عدالت می داند.
اگر فرصتی بود بیشتر می نویسم ...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عالَم سیاست || داود مدرسی یان
یکی از مسائل مورد اختلافی که خیلی به آن پرداخته نمی شود تفاوتِ مکتب اقتصادی و نظام اقتصادی با علم مت
🔴 آیت الله سید محمدباقر صدر در کتاب #اقتصادنا دربارۀ تفاوت علم اقتصاد با مکتب اقتصادی میگوید:
«مکتب اقتصادی شامل هر اصل بنیادین در زندگی اقتصادی است که با اندیشۀ عدالت اجتماعی سر و کار دارد. اما علم اقتصادی در بردارندۀ هر نظریه است که واقعیتی از زندگی اقتصادی را به گونهای جدا از هر اندیشۀ پیشین یا آرمان عدالت، تفسیر مینماید. پس اندیشۀ عدالت، مرز میان مکتب و علم و نشانۀ تمایزگذار برای تشخیص اندیشههای مکتبی از نظریههای علمی است؛ زیرا اندیشۀ عدالت به خودی خود، عملی نیست و امری محسوس و قابل اندازهگیری یا آزمون شدن با ابزارهای علمی نیست؛ بلکه عدالت مبنای ارزیابی و ارزشگذاری اخلاقی است.»
((شهید سید محمدباقر صدر، اقتصاد ما، ترجمه سیدابوالقاسم حسینی ژرفا، ج۲، ص۱۹؛ و اقتصادنا، ص۳۸۱))
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
ما طوری رهاسازی بنگاهها و جهانی سازی قیمتها را انجام داده ایم که اختیار سیاستهای مالی و پولی سالهاست دیگر در دست دولت نیست بلکه در اختیار مالکان جدید بنگاهها و بانکهای خصوصی که در پشت صحنه دست در دست هم دارند، می باشد. چاره ای نیندیشیم در چاره اندیشی آنها به دام خواهیم افتاد!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
دستمزد کارگر و کارمند را هم به قیمتهای جهانی و نرخ دلار محاسبه و پرداخت کنید، والله نه اعتراضی به گرانسازی دلار خواهم کرد، نه به دلاری فروشی پتروشیمی و فولاد...
تمام حرف حقیر این است که گناه این ملت نشسته روی این ثروت عظیم خدادادی چیست که درآمدش به ریال و هزینهاش به دلار باشد؟
@syjebraily