#مدیریتتغییر
✍ مهاتما گاندی
اكثر انسان ها حتی جسارت دور ريختن لباس هايی كه مدت ها بدون استفاده در كمدهايشان آويخته شده است را ندارند. بعد از آن ها توقع داريم كه باورهای غلطی را كه قرن هاست در ذهن شان زنجير شده به راحتی كنار بگذارند و دور بريزند. جهل، نرمترين بالشی است كه بشر می تواند سر خود را بگذارد و آرام بخوابد.
@modiryar
#تحلیلمسائلروز
💎 سایبرلوفینگ یا پرسه زنی اینترنتی کارکنان
🔺دکتر مهدی صانعی
🔻پایگاه جامع مدیریار
پرسه زنی اینترنتی یا سایبرلوفينگ (Cyber Loafing) رفتاری در جهت ناكارآمدی كاركنان در محيط كار تعبیر شده است. «لوفینگ» از واژه «لوفر» گرفته شده که به شخصی گویند که وقت خود را هدر میدهد. و «سایبر» به سال ۱۹۹۵ بر میگردد و پیشوند کلماتی بکار میرود که در آنها از کامپیوتر به عنوان ابزار استفاده میشود. عباراتی نظیر «جرمهای مبتنی بر کامپیوتر» یکی از همین عبارات است؛ به این معنی که فرد، بجای انجام امور مربوط به کارش، با استفاده از فضایی که اینترنت در اختیارش قرار میدهد، زمان کاریاش را هدر میدهد یا به انجام امور شخصی اختصاص میدهد.
💢 تحلیلی بر پیامدهای پرسهزنی اینترنتی
هرچند تحقیقات اولیه نشان داد پرسه اینترنتی تضاد هنجاری با قوانین سازمانی است که باعث میشود کارمندان مشغول فعالیتهای غیرکاری بشوند. اما جالب است بدانید تحقیقات بعدی نشان داد که پرسهزنی اینترنتی، الزاماً غیرمفید نیست و حتی میتواند سودمند هم باشد. این دسته از محققان باور دارند که استفاده از اینترنت میتواند منجر به خلاقیت، انعطافپذیری و پرورش یادگیری محیطی بشود.
💢 پیامدهای مثبت پرسه زنی اینترنتی
➊ هر چند پرسهزنی اینترنتی رفتارهای منفی برای سازمان دربر خواهد داشت، اما پیامدهای مثبتی مثل تسکین خستگی، استرس، افزایش رضایت شغلی، خلاقیت، حس بهتر بودن، سرگرمی و در کل حس شادی در بین کارکنان را در پی خواهد داشت.
➋ تحقیقات استنتون نشان داد کارکنانی که از اینترنت استفاده میکنند رضایت شغلی بیشتری نسبت به کارمندان فاقد اینترنت دارند. زمانی که هدف فرار از کارهای روتین و کاهش استرس است، پرسهزنی سبب افزایش اثربخشی و کارایی کارکنان میشود.
💢 پیامدهای منفی پرسه زنی اینترنتی
➊ نتایج این کار هزینههای زیادی در منابع انسانی و مالی برای سازمان خواهد داشت. برخی از اثرات منفی برای سازمان شامل خاتمهی همکاری با کارکنان، افزایش رفتارهای غیرحرفهای، نقض مقررات سازمانی و شخصی بههمراه میلیونها هزینه برای سازمان میشود.
➋ پرسهزنی اینترنتی میتواند منجر به کاهش عملکرد و بی کفایتی منابع انسانی جهت استفاده از شبکه، دلیل مشکلات امنیت شبکهای و افزایش ویروس و هکرها بشود. امری که منجر به تشکیل شبکهای از رفتارهای انحرافی از کارکنان در سازمان میشود.
@modiryar
#تحلیلمسائلروز
💎حتی بوفون قهرمان هم خداحافظی کرد
🔺دکتر محسن زندی
🔻پایگاه جامع مدیریار
⚽️ صحنه خداحافظی ساده بوفون را که دیدم فکر کردم چرا در مملکت ما آدم ها به این سادگی اهل ول کردن کارشان نیستند؟ مثلاً؛
• معلم ها تا مویشان مثل گچ سفید نشود؛
• مدیران تا عزرائیل جان مبارک شان را نگیرد؛
• فوتبالیستها تا نوه شان را هم در بازی نبرند؛
• کارمندان تا دور دوم بازنشستگی را تمام نکنند؛
• امامان جمعه و جماعت تا مسجد را خالی نکنند؛
• استاددانشگاه تا تاریخ مصرف جزوه اش تمام نشود؛
ول نمی کنند. و هزار مثال دیگر از این دست. در کشور ما افراد بسیاری طول مدیریت شان با نبوت نوح نبی(ع) پهلو میزند. بعد خارجی ها را می بینید که مثلاً طرف رییس جمهور بوده، ولی بعد اتمام دوره بدون محافظ و اسکورت و هزار سهام شرکتی و عضویت در هیات مدیره ی شونصد شرکت دولتی و خصولتی و تکثیر ژن های خوبش با شلوارک لب خیابان ایستاده و بستنی اش را لیس میزند. یا یکی مثل رونالدینیو با آن اعجازهای فوتبالی اش از یک سن به بعد خاصی میرود سماقش را میک میزند؛ و ...
💢 از بچگی تربیت میشویم برای ول نکردن
جدای عواملی مثل بی ثباتی اقتصادی، نظام مدیریتی غیر چرخشی و امثالهم، از بچگی تربیت می شویم برای ول نکردن کاری که زمانی از ما خواسته اند. پدر مادرها ما را برای وابستگی تربیت می کنند، نه استقلال. خودشان هم این گونه تربیت شده اند. مثلاً پدر و مادرها هیچگاه دست از سر بچه ها برنمی دارند و تا آخر عمرشان احساس تسلط و دخالت دارند و این روحیه را نسل به نسل منتقل می کنند. خب یواش یواش در همه چیز روحیه چسبندگی ایجاد می شود. روحیه ی ول نکردن. یا مثلاً با این تز بزرگ می شویم که برای روز مبادا هر چیزی را حفظ کنیم تا روزی در بیابان به کار آید.
💢 ما از ول کردن می ترسیم
احساس می کنیم هویت ما به موقعیت مان بسته است که اگر نباشد هیچیم. ما از هیچ بودن و نادیده گرفته شدن می ترسیم. گاهی حتی نیاز مالی هم نداریم، اما از ول کردن می ترسیم. چون هویت مان را به موقعیت مان گره زده ایم؛ نه شکوفایی درونی مان. هموز هم مساله اینست: داشتن یا بودن. حالا خدا نکند که این تهی مایگی درونی به توهم احساس تکلیف هم گره بخورد. دیگر واویلا لیلی ... تاریخ ما تاریخ وابستگی است. تاریخ چسبندگی. هر کس به تناسب شخصیت و قدرتش به چیزی می چسبد. ای کاش یکی در آن بلندای تاریخ بایستد و داد بزند: ول کن ول کن.
💢 پاورقی
فروید می گوید کودک تا کاملاً مستقل نشود به بلوغ نمی رسد. منظور از استقلال بچه ها این نیست که مثل لاکپشت ها آنها را ول کنیم به امان خدا. ولی لااقل اجازه استقلال به آنها بدهیم. سعی کنیم بیشتر در زندگی شان یک معلم و راهنمای دلسوز باشیم تا پلیس و قاضی. معلمی که با اعمال و رفتارش درس می دهد نه با فرمان هایش.
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپکوتاه
🎞 رونمایی گوگل از هوش مصنوعی خود؛
رستوران دار حتی متوجه نشد که با یک ربات در حال گفتگو و رزرو جا است!
@modiryar