12.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ برخر مُراد سوار شده و یکهتازی میکنند
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱بر خر مُراد سوار شده و یکه تازی می کنند و در خیال خام خود می پندارند خرشان اسب چاپار است که کیلومتر ها از پل گذشته و حالا حالاها از نفس نمی افتد. متکبرانه جای باد، طوفان به غبغب انداخته، در میانۀ میدان نعرۀ مستانه می زنند و پشت چشم نازک می کنند و بی خیال دیگران تنها هَمُّ و غَم شان کیسهی گود و بیته جيبشان است و توهم دارند که هر کاری دلشان می خواهد می توانند بکنند و هرگز دست کسی به آن ها نمی رسد. غافل از این که دست بالای دست بسیار است و دست خدا هم بالای همۀ دست ها.
⛱ حالا که دور دور شماست و چرخ روزگار مطابق میل تان می چرخد تاخت بتازید و به روی خودتان هم نیاورید که دیگران بیشتر از شما آدم اند و حق و سهمی دارند. فقط حواستان باشد حالا که خیری نمی رسانید لااقل سرتان تنها در آخور خودتان باشد و پای در کفش مردم نکنید، با آبروی آنها بازی نکنید، به زندگی این و آن چشم نداشته باشید و سیب سرخ دست بچه یتیم را چپ چپ نگاه نکنید تا بیش از این دنیای مردم و آخرت خودتان خراب نشود. خودتان خوب می دانید که عاقبت بهرام گور است و عذاب خدا ناجور. می دانید؟
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تاب آوری اقتصادی مردم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️«در صورت اعلام فهرست صادرکنندگان متخلفی که ارزشان را برنگردانده اند از سوی بانک مرکزی کارت بازرگانی آنان را تعلیق میکنیم.» این جمله را چندی قبل یکی از مقامات اتاق بازرگانی کشور بیان کرده است. و مشابه این جمله را افراد مسئول دیگری نیز در روزهای اخیر با بحران شدید دلار و اتفاقاتی که برای اقتصاد کشور در حال رخ دادن هستند بیان کرده اند. کارت بازرگانی همان طور که از نامش پیداست مربوط به امور بازرگانی و تجارت است.
▪️در همین راستا بازرگان به شخصی گویند که شغل اصلی وی امور تجارتی از انواع مختلف مانند صادرات و وارداتِ کالا و مواردی مشابه از این دست می باشد. بر اساس قانون هر شخصی که تمایل به این قبیل امور تجاری و بازرگانی دارد، می بایست با مجوزی قانونی و رسمی که به آن «کارت بازرگانی» میگویند، اقدام به تجارتِ عمده و خصوصاً صادرات و واردات بنماید. هر شخص حقیقی یا حقوقی با احراز شرایط می تواند دارندۀ این کارت باشد.
▪️امور تجاری که با این کارت انجام میشود از قبیل ثبت و سفارش کالا، واردات از مناطق آزاد، حقالعمل کاری (امور مشابه دلالی) در گمرک و صادرات کالاهای مجاز و مواردی دیگر از این دست می باشد. نا گفته پیداست افرادی که کارت بازرگانی دارند باید فرآیندهای تجارت در بازار را بر اساس مجراهای قانونی به گونه ای دنبال نمایند که سبب رونق کسب و کار و تأمین نیازهای جامعه گردند. در واقع بازرگانان همان بیان عامیانه و قدیمی کاسب هستند که در تعابیر بزرگان ما از آن ها به عنوان حبیب خدا نام برده می شد.
▪️همان افرادی که با فعالیت های خود ضمن رفع نیازهای اساسی و غیر اساسی مردم زمینه توسعه اقتصادی را فراهم آورده و سبب رونق مالی و اقتصادی در جامعه می گردند. اما چندی است در همین عرصه مثل بسیاری موارد دیگر که متأسفانه امروز در کشور شاهد هستیم اتفاقاتی می افتد که جای تأمل و تأثر دارد. بر اساس اظهارات رسمی مقامات مسئول یکی از مهمترین عوامل گرانشدن دلارو نابسامانی حداکثری در بازار ارزی ایران بازنگشتن ۲۵ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات است که دلایل مختلفی دارد.
▪️جهش قیمت دلار به بیش از ۳۰ هزار تومان (البته قیمت تا لحظه نگارش این یادداشت!) در روزهای اخیر بسیاری را نگران کرده است. برای خیلیها جای سئوال دارد که به راستی چه اتفاقی در کشور رخ داده که دوباره نرخ ارز جهش ناباورانه و بی سابقه ای در این حد را تجربه کرده است. نرخ ارزی که با توجه به شرایط اقتصاد ایران بر بسیاری از بازارهای کالا و خدمات مستقیماً اثر میگذارد و زندگی معیشتی مردم و روند سرمایه گذاری و تولید کشور را با اخلال جدی مواجه میکند.
▪️کارشناسان مالی و اقتصادی یکی از مهمترین عوامل گران شدن دلار و نابسامانی در بازار ارزی ایران را همان عدم بازگشت ارزهای حاصل از صادرات می دانند که صدای رئیس بانک مرکزی و حتی روسای قوا را هم درآورده است. به هر حال آن چه مسلم است تاب آوری اقتصادی مردم بسیار کاهش پیدا کرده است و این همه بی نظمی در حوزه بازار و کسب و کار سبب اختلال در زندگی دهک های مختلف گردیده است.
▪️لذا ضرورت دارد قانون به گونه ای اصلاح شود که همان طور که برای کارتهای بازرگانی جدید در امر واردات برای سالهای اول و دوم محدودیت قائل میشویم برای صادرات نیز همین اقدام صورت پذیرد. یعنی برای کارتهایی که سال اول صادر میشود محدودیت قائل شویم اگر ارز صادراتی را کامل برگرداند اجازه صادرات برای سال دوم داده شود و در صورت تسویه در سال دوم از سال سوم به بعد صادرات با استفاده از کارت بازرگانی به صورت عادی صورت گیرد.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۹، شماره ۸۳۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#درس_پژوهی
➊ درس پژوهی یک #رویکرد_ساختارمند مطالعه، توسعه و بهبود آموزش و یادگیری است. به بیان دیگر یک چرخه پژوهشگری درباره یادگیری دانش آموزان است که به منظور ارتقای یادگیری معلمان و اصلاح و بهبود آموزش اجرا میشود.
➋ #فعالیت_اشتراکی_معلمان برای طراحی دروس به منظور فراهم کردن بهترین فرصت یادگیری برای دانشآموزان است.
➌ رویکردی برای #توسعه_حرفهای است که طی آن معلمان با یکدیگر جهت تدوین طرح درس، اجرا، مشاهده و تحلیل نتایج آن در جهت بهبود یادگیری دانش آموزان همکاری و مشارکت مینمایند.
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل رابطه بین استقرار سیستم های مدیریت دانش و تعالی سازمانی
#مدیریت_دانش
#تعالی_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی مدیریت دانش با تأکید بر عوامل کلیدی موفقیت
#مدل_مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
هیچ وقت به افراد #حقوق_ساعتی ندهید
🔴 #تصمیم:
حاکمان مستعمرات فرانسوی در هانوی، در قرن نوزدهم میلادی، برای مهار هجوم موشها قانونی تصویب کردند: 《شکارچی، به ازای هر موش مرده ای که به مسئولان مربوطه تحویل می دهد، پاداش دریافت خواهد کرد.》
🔴 #نتیجه_تصمیم:
بله، بسیاری از موشها نابود شدند، اما یک شغل جدید هم به همین منظور بصورت پنهانی ایجاد شد و عده ای به کار پرورش موش پرداختند و در سطح شهر رها کردند تا این کسب و کار جدید تعطیل نشود.
▪️انسانها طوری به پاداش ها واکنش نشان می دهند که بیشتر به نفع شان است. نکته قابل توجه این است:
⓵ وقتی پاداشها وارد کار می شود یا نوع آن تغییر می کند، رفتار انسان چگونه و با چه سرعتی تغییر می کند؛
⓶ انسانها تنها به خود پاداش ها و نه در برابر اهداف بزرگ تر پشت آنها پاسخ می دهند.
📔 کتاب: #هنر_شفاف_اندیشیدن
✍ نویسنده: #رولف_دوبلی
#کتابنگار
#تفکر_سیستمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
ویژگیهای یک پاداش خوب
▪️پاداش برای هر فرد معنای خاصی دارد. بعضی افراد با پول و بعضی دیگر با فرصت های رشد، مشارکت و یادگیری برانگیخته می شوند.
▪️پاداش در مقایسه با تنبیه پایدارتر است زیرا معطوف به آینده و مشوق یادگیری است. به همین دلیل رهبران و مدیران موفق، از تشویق بیش از تنبیه استفاده می کنند.
▪️پاداش می تواند مالی یا غیر مالی، ثابت یا متغیر، کوتاه مدت با بلندمدت و انفرادی یا گروهی باشد. ولی در هر حال یک پاداش (نظام پاداش) خوب، باید ۶ ویژگی داشته باشد:
1️⃣ #در_دسترس
آنچه به عنوان پاداش در نظر گرفته می شود باید به وفور در دسترس باشد تا حسب مورد و برای رسیدن به اثربخشی مناسب به کار رود، مثلا در نظر گرفتن ۳ یا ۴ درصد از حقوق ماهیانه کارکنان برای تشویق آنها اصلا کافی نیست و به آثار مطلوب نمی انجامد. در اغلب موارد پاداش های غیرمالی در دسترس تر و فراوان ترند.
2️⃣ #مطلوبیت
مطلوبیت پاداش مهم است. اگر پاداش همه کارکنان را شامل شود چندان برانگیزاننده و موثر نیست، اما وقتی به معدودی از کارکنان دارای رفتارهای مطلوب و عملکردهای بالا موجود و اجازه می دهیم از امکانات رفاهی ویژه مدیران استفاده کنند از یک پاداش غیرپولی مطلوب و موثر استفاده کرده ایم.
3️⃣ #شناخته_شده
پاداش ها باید هم برای دریافت کنندگان و هم برای سایر کارکنان روشن، مشهود و شناخته شده باشد، اگر فقط دریافت کنندگان از پاداش مطلع باشند، فقط آنها هستند که رفتارشان را بهبود می دهند، افشای حقوق ها در یک سازمان ممکن است در کسانی که افزایش حقوق نداشته اند احساس تبعیض ایجاد کند، اما زمان می تواند به آنها بگوید در این سازمان برای افزایش حقوق، معیارها چیست و چه باید کرد؟ برخی پاداش های غیرمالی مثل ارتقاء، شرکت کردن در جلسات مدیران ارشد یا امکان استفاده از یک فرصت آموزشی را اصولا نمی توان محرمانه اجرا کرد.
4️⃣ #عملکرد_محور
پاداش باید عملکرد محور باشد، یعنی کاملاً با رفتارها و عملکرد کارکنان ارتباط و اتصال داشته باشد. از آنجا که رفتارها و عملکردها معمولاً تفاوت های قابل ملاحظه ای با هم دارند، نمی توان پاداش ها را بدون تفاوت قابل ملاحظه با هم پرداخت کرد.
5️⃣ #زمان_مناسب
پاداش را باید از نظر زمانی، نزدیک به اقدام یا فعالیت مستحق پاداش پرداخت کرد.
6️⃣ #آثار_ماندگار
پاداش هایی که آثار ماندگارتری دارند مطلوب تر و موثرترند، افزایش حقوق سالانه معمولاً حتی قبل از آنکه رسما آغاز شود در بودجه خانواده ها حل می شود. پاداش های مالی را نمی توان پس گرفت، اما پاداش های غیرمالی را می توان تا زمانی که کارکنان، عملکردهای بالا و مطلوب را حفظ می کنند پرداخت و ادامه داد.
#پاداش_خوب
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اینجا مرکز ایران است
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
لینک یادداشت در خبرگزاری تسنیم:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1393/10/01/595655/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AC%D8%A7-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
متن کامل مقاله در پست بعدی👇
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اینجا مرکز ایران است
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️از هزار واندی سال پیش که قلب نازنین امام ابوالحسن الرضا(ع) از تپش ایستاد و از آن لحظه که پیکر پاکش را به آغوش خاک تیره سپردند و شیعیان و دوستداران حضرتش گرداگرد قبر مطهرش بی قرار در مدار عشق او جاودانه می گردیدند تا به امروز، حضور مبارکشان در ایران و وجود مرقد مطهر و بارگاه ملکوتی ایشان در ارض اقدس رضوی همواره مایه برکت و مباهات مردم ایران زمین بوده و این نعمتی بس بزرگ برای ایرانیان است که کسی نتواند «از عهده شکرش به درآید».
▪در آن هنگام که طاغوت زمان، مأمون عباسی وجود شریف امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) را از دیار اجداد مطهرش به قصد تحدید به سرزمین توس آورد و سلطان سریر ارتضاء به غریب الغربا ملقب گردید در افکار پلید خود هرگز روزی را تصور نمی کرد که شیعیان و دوستداران حضرتش گرداگرد قبر غریبش بی محابا فریاد «رضا رضا» سر دهند و بارگاه ملکوتی اش باغی از باغ های بهشت، مهبط فرشتگان، قبله اهل دل و ملجاء معنوی همه دردمندان و نیازمندان و عالی ترین پایگاه فرهنگی جهان تشیع باشد.
▪️اینجا حرم سلطان دین "آستان قدس رضوی" و مرکز ایران است؛ شهر بهشت "مشهدمقدس" همان جایی که سالانه میلیون ها نفر عاشق و شیفته آزادگی و دانشِ بی نهایت عالم آل محمد(ص) بدان جا سفر و دست حاجت به سوی امام مهربانی ها دراز می کنند تا ضمن بهره مندی از فیوضات معنوی زیارت، فرصتی مناسب بیابند تا به همراه خانواده جان خود را در دریای کرامتش جلا دهند و از یک سفر مذهبی و معنوی لذت کافی ببرند. شیفتگان آستان مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) از داخل و خارج، پیاده و سواره به پابوس حضرت مشرف می شوند و خود را دخیل پنجره های فولادین حرم می نمایند؛ باشد که مورد عنایت و رأفت امام مهربانی ها قرار گیرند.
▪️این دلدادگی و عشق سالانه در چنین روزهایی و در ایام شهادت حضرت به اوج خود می رسد تا آنجا که میلیون ها عاشق امام هشتم(ع) به قصد زیارت و تکریم و تعظیم مقام والای ایشان و حضور در جوار بارگاه منورشان در ایام شهادت دست از پا نمی شناسند و از راه های دور و نزدیک خود را در میان خیل عظیم مشتاقان امام معصوم قرار می دهند و به راستی چه زیباست تماشای عظمت عشق و دلدادگی به ولایت و امامت امام مهربان.
▪️به نظر می رسد اکنون می توان با برنامه ریزی مناسب و دقیق با نگاهی ملی سنت حسنه زیارت پیاده غریب الغربا در دهه آخر صفر را نیز در کشور بیش تر از آنچه تاکنون بوده نهادینه کرد. همه مسئولان کشوری مثل آنچه در کربلا اتفاق افتاد می بایست خود را در این عرصه مهم مسئول و سهیم بدانند. چرا که حفظ حرمت همسایه بزرگوار ایرانیان امام هشتم(ع) بر همگان واجب است. عدم سامان دهی مناسب مهمان پذیر ها و هتل ها، کیفیت پایین اسکان و ارائه خدمات به زائر، حاشیه نشینی و معضلات فرهنگی، عدم توسعه کافی حمل و نقل عمومی، ترافیک سنگینی که در ایام حضور حداکثری زائران عبور و مرور را در هسته مرکزی شهر قفل می کند همه تنها گوشه ای از کاستی ها در پایتخت معنوی ایران اسلامی برای پذیرایی شایسته از زائران حضرتش می باشد.
▪️هر ساله و در مناسبت های مختلف مسئولان کشوری در حاشیه سفرهایی که به مشهد مقدس دارند وعده اتفاقات بزرگ برای رفع مشکلات کلانشهر مشهد را می دهند اما بسیاری از آنها تنها در قالب حرف و سخن باقی می ماند. آیا نگاه ملی به شهری که آحاد جامعه دلباخته صاحب آن هستند و متعلق به همه مردم ایران است ضرورتی انکارناپذیر نیست؟ بی شک مردم شریف مشهد و سازمان ها و مراکز محلی متولی مدیریت امور زائرین تمام توان خود را صرف تکریم و پذیرایی مناسب از زائرین می نمایند اما مشکلات و محدودیت هایی که در این راستا وجود دارد به مراتب بالاتر از توان نهادهای محلی است و ضرورت دارد شهر ملی با بودجه و امکاناتی در سطح ملی اداره شود.
▪️همسایگی و مجاورت ایرانیان با امام مهربان توفیق و نعمتی است که بی شک خداوند متعال از چگونگی بهره مندی ما از این فرصت در روز قیامت سوال می کند. مگر نه این است که براساس آموزه های دینی مسلمانان، همسایه بر همسایه حقی دارد که باید نسبت به ادای آن اهتمام ورزد؟ همچنین تشرف ۲۷ میلیون زائر رضوی از داخل و خارج کشور به حرم مطهر ثامن الحجج(ع) فرصت بسیار گرانبهایی است که می توان با استفاده از امکانات فرهنگی تبلیغی، فرهنگ اهل بیت و اسلام ناب و گفتمان انقلاب اسلامی را تبیین و ارائه داد.
▪️پس ضرورت دارد ضمن تطبیق رفتار فردی و اجتماعی خود با فرهنگ رضوی زمینه توسعه فرهنگ زیارت واقعی و تکریم زائرین حضرتش با نگاهی ملی مورد توجه و عنایت همه آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولان قرار گیرد تا عاشقانه بر خود ببالیم که امروز سایه امام هشتم(ع) بر سرزمین ایران و بر دل ایرانیان مستدام است؛
سزد که بر سر خورشید سایه اندازیم
کنون که سایه شمسالشموس بر سر ماست
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar