#تجربهنگار
🌈عنوان:ریشه پیش داوری های ما
✍نویسنده: محمدرضوانی
✳️می توان ریشه پیش داوریهایمان را در هسته خودمحورانه موجودیت مان بیابیم. انسان موجودی خودمحور و دیگر محور است که همواره اموراتش حول این دو محور است.
✳️میتوان دامنه تعبیر و تفسیر را چنان توسعه داد که یکی از این دو به دیگری تحویل داده شود یعنی در دل دیگرخواهی هایمان خودخواهی و دل خودخواهی هایمان دیگر خواهی بیابیم.
✳️خودخواهی های ما در دیگر خواهی هایمان ضرب میشود تا هر کدام از ما عضوی از چندین گروه و جمعیت باشیم فرضا من عضوی از جماعت مردها، ایرانی ها، فلسفه خوانها، کاسبها،دانشجوها،سفید پوستها و... هستم.
✳️منه خودخواه میخواهم گروه خود را مثبت ارزیابی کنم چون بخش عمده ای از هویت شخصیه من در همانندسازی با این اجتماعات ساخته شده و وامدار قواعد بازی زبانی، نشانه ای و رفتاری این گروههاست.پس دفاع از خود یعنی دفاع از جماعت خودی و بالعکس.
✳️اگر در این وانفسا قضا و قدر دست بهم بدهند و رویدادی رخ دهد که ارزشهای گروه یا گروههای خودی را نزد من تهدید کند یا قواعد بازی آن را برهم بزند آنگاه برای من طرد منبع تهدیدگر و تلافی تهدید به یک وظیفه یا فضیلت بدل میشود. این فرایند منجر به پیش داوری مثبت من برای جماعت خودی و پیش داوری منفی برای جماعت بیگانه خواهد شد.
✳️در مقابل این جانبداریهای مغرضانه طلب و تمایلی نیز در ما وجود دارد بسوی بی غرض بودن و انصاف البته این تمایل تا حدودی جانبداریهای غیر منصفانه ما را تعدیل میکند اما روانشناسان اجتماعی به ما نشان دادند که عوما نیاز شدید ما به افزایش عزت نفس و خودمحوری دست آخر تمام پیش داوریها را به نفع خود و جماعت خودی باعث شده و گروه بیگانه را در موضع حقارت می نشاند به ویژه این مسئله در مورد موضوعات مهمی صدق میکند که درباره آنها همرایی و تایید اجتماعی وجود دارد.
✳️بجز تهدید خود محوری و عزت نفس ،پیش داوریهای ما ریشه های دیگری هم دارد از جمله رقابت بر سر منابع مادی. متاسفانه همه چیزهای خواستنی در عالم مثل شغل عالی، درآمد خوب، خانه خوب و... غالبا کمیاب است. کمشکش برای تصاحب این منابع خشم و هیجانات فزاینده تولید میکند و این رقابت ریشه پیش داوریها میشود.
✳️بهرحال ریشه پیشداوری ها به اینجا ختم نمیشود و بر ما فرض است که ریشه درد را پیدا کنیم و در جهت تعدیلش بکوشیم
@modiryar
#تحلیلمسایلروز
#مدیریتفناوریاطلاعات
🌈عنوان:عکس پروفایل اشخاص در شبکه های اجتماعی
✍نویسنده: بهروز ساریخانی
🗓تهران: 27 دی 95
🔴چندی پیش در یکی از گروههای تلگرامی بحث تندی درگرفت که چرا برخی از اعضاء در پروفایل خود بجای عکس خویش از دیگر نشانه و تصاویر استفاده می نمایند. بعد از چند ماه مایلم نگاهی به این موضوع بیندازیم.
🔴اگر قبول کنیم که شبکه های اجتماعی بویژه موقعیتی برای تجدید گفتگوی انسان درگیر ماشینیسم امروز است، آنگاه میتوان با توجه به سنتهای جامعه ایرانی نگاه چند سویه ای به این موضوع داشت.
🔴وقتی طرف گفتگوی ما شخصی با عینک آفتابی است، معمولاً حس خوبی نداریم. همینطور زمانی که کسی در برابر ما معذب باشد نیز گفتگویمان نمی آید. حتی آن هنگام که با یک دوست " ندار" همصحبت هستیم هم برایمان خوشایند نیست که او همزمان، به کار یا موضوع دیگری نیز مشغول باشد.
🔴بزعم اینجانب، اگر گفتگوی در شبکه های اجتماعی نیز در بر گیرنده همین محدودیت ها باشد, آنگاه چه مشکلی از کار مردم این روزگار می گشاید که بهرجهت همیشه حال یا فرصت کافی برای مجالست با دوستان و . . . ندارند؟
🔴لذا گفتگوی گروهی در شبکه های اجتماعی، توفیر معینی با گفتگوی رو در روی بین 2 یا چند نفر دارد. شاید یکی از محسنات گفتگوی مجازی نیز همین ترغیب به مشارکت و اظهار نظر برخی باشد که در گفتگوی چشم در چشم، بدلائلی معذب بوده یا اعتقادی به اظهار وجود ندارند.
🔴در مجموع بنظر میرسد با وجود آنکه هیچ عکس پروفایل نمی تواند مثل تصویر گوینده و شنونده، حس خوبی در مخاطب بر انگیزد، اما صدور حکم کلی نیز در این موضوع با روح گفتگوی مجازی همخوانی نداشته باشد.
@modiryar
#مدیریت_ذهن_و_هوش
🌐انواع هوش انسان و کاربرد آن در زندگی روزمره:
🔴هوش منطقی(IQ):
همان هوش عقلی یا هوش ریاضی است که در مدارس، ما را با آن میسنجیدند.
🔴هوش هیجانی(EQ):
به معنای توانایی مدیریت کردن هیجانات خود و دیگران.
🔴هوش سیاسی(PQ):
معنا و مفهوم آن این است که بدانیم در مقابل هر فرد بهترین نوع رفتار چه باید باشد.
🔴هوش تدبیری(TQ):
یعنی اینکه خودم را با سواد مخاطب هدف هماهنگ کنم و از بهکار بردن سؤالات و عبارات نابجا خودداری کنم.
🔴هوش جسمانی یا فیزیکی(BQ):
به ما میگوید که برای موفقیت در کار، و نزد مردم میبایست روح شاداب و مغزی پویا داشته باشیم و این مهم مهیا نمیشود مگر اینکه جسم سالم داشته باشیم.
🔴هوش معنوی(SQ):
هوش معنوی به انسان بودن ما، صداقت داشتن ما و سالم بودن اخلاق ما میپردازد.
🔴هوش مدیریتی(MQ):
به ما یادآور میشود برای موفقیت در زندگی شخصی و کسب و کار باید بتوانیم بر خودمان مدیریت قوی داشته باشیم.
@modiryar
#تجربهنگار
✅عنوان: عذرخواهی
✍منبع: لذت فلسفه
✳️گاهی طوری رفتار می کنیم گویی کاملاً راحت نیستیم.این حالت بشر است. به همین دلیل است که عبارت"عذرخواهی" را داریم .
✳️این کلمات التیام بخش هستند و فواصل را بهم نزدیک می کنند.اما اگر اشتباهی نکرده باشیم، لزومی ندارد عذرخواهی کنیم.
✳️احساس شرمندگی میتواند باعث شود برای هرکاری که می کنیم، هر حرفی که بر زبان می آوریم، برای زنده بودن و وجود خویش عذرخواهی کنیم.
✳️لزومی ندارد بخاطر مراقبت از خود، حل و فصل احساسات،تعیین حد وحدود، اوقات خوش داشتن، یا سالم شدن پوزش بخواهیم.
✳️اگر روشمان بصلاح است هرگز نباید به خاطر آن عذر خواهی کنیم، اما گاهی یک پوزش کلی احساسات دیگر را نیز مشخص می کند و وقتی موضوع یک موقعیت یا یک رابطه مشخص نیست می تواند مفید باشد.
✳️می توانیم بگوییم"از جر و بحثی که داشتیم متاسفم، معذرت می خواهم، آنچه را که لازم بود برای مراقبت از خودم انجام دهم باعث ناراحتی تو شد"
✳️وقتی معذرت خواهی کردیم لازم نیست آن را تکرار کنیم. اگر کسی می خواهد که برای همان اتفاق مکررا عذرخواهی کنیم، این مشکل اوست و نباید گیر بیفتیم.
✳️می توانیم یاد بگیریم در معذرت خواهی جدی باشیم و وقتی ارزش آن درک نمی شود آن را هدر ندهیم.️
@modiryar
#انسبانهجالبلاغه
📖بخشی ازنامه امیرالمومنین به مالک اشتر
✳️ ای مالک !خویشتن را از خودپسندى بر کناردار و نسبت به نقاط قوت خود بیمناک باش.
✳️مبادا تملق را دوست بدارى زیرا که آن مطمئن ترین فرصت براى شیطان است، تا نیکوکارى نیکان را محو و نابود سازد.
✳️ از منت بر رعیت هنگام احسان بپرهیز، و بیش از آنچه انجام داده اى کار خود را بزرگ مشمار، و از اینکه به آنها وعده دهى و سپس تخلف کنى برحذر باش.
✳️ منت،احسان راباطل میسازد،و بزرگ شمردن خدمت نورحق را میبرد وخلف وعده موجب خشم خدا و خلق است
✳️ خداوند می فرماید: «این موجب خشم بزرگ نزد خدا است که بگوئید و انجام ندهید»(سوره صف؛آیه3)
@modiryar
#مدیریت_رفتار
💎 انواع تنهایی(روان درمانیاگزیستانسیال)
✍نویسنده: اروینیالوم
سه شکل متفاوت از تنهایی وجود دارد:
1⃣ تنهایی بین فردی:
🔴که بهصورت جدا افتادگی و بی کسی تجربه میشود و به معنای دور افتادن از دیگران است. عوامل بسیاری در آن دخیلاند مثل انزوای جغرافیایی، فقدان مهارت های اجتماعی مناسب، احساسات به شدت متضاد درباره صمیمیت، یک سبک شخصیتی مثل خودشیفته یا اسکیزوئید یا استثمارگر یا قضاوت گر که مانع تعامل اجتماعی راضی کننده است.
2⃣ تنهایی درون فردی:
🔴فروید اصطلاح جداسازی رو به عنوان یک سازوکار دفاعی که خصوصا در روان نژندی وسواسی نمایان است وقتی که فرد احساسات و خواسته هایش را خفه کند و بایدها و نبایدها رو بجای آرزوهایش بپذیرد و اصلا نمیداند خودش چه احساسی دارد و یا نظرش چیست و کاملا به افکار دیگران وابسته است.
3⃣ تنهایی اگزیستانسیال:
🔴این مدل تنهایی به رغم رضایت بخشترین روابط با دیگران و به رغم خودشناسی و انسجام درونی تمام عیار، همچنان باقی است.این تنهایی میان فرد است و دنیا.
@modiryar
#کتابنگار
📔عنوان: پیامبر
✍نویسنده: جبران خلیل جبران
📚فرزندان زندگی
🔴فرزندانتان، فرزندان شما نیستند؛ آنان فرزندان زندگیاند، که به خویشتن خویش مشتاقاند.
🔴آنان بهوسیلهی شما به این جهان میآیند اما از آنِ شما نیستند.اگرچه با شما زندگی میکنند اما از آنِ شما نیستند.
🔴شما میتوانید به آنان عشق بورزید، اما نمیتوانید بذر اندیشههایتان را در آنان بکارید، زیرا اندیشهی مستقلی دارند.
🔴شما میتوانید برای تنشان خانه بسازید، اما روانشان در این خانه نخواهد ماند.زیرا آنان به خانهی فردا تعلق دارند؛ فردایی که در خواب نیز نمیتوانید دید.
🔴میتوانید بکوشید مانند آنان شوید، اما بیهوده است که بکوشید آنان را مانند خود کنید. زیرا زندگی به عقب بازنمیگردد و در خانهی دیروز به سر نمیبرد.
@modiryar