#خلوت_خوبان
■با غربت بساز! اگر در كثرت و جمعيّت هم هستى غربت خودت را پيدا كن كه عزيزى و تنها در دست خدايى. هر جا خودت را و تنهاييت را پيدا كنى، خدا آنجاست، در خانه باشى يا در جمعيّت.
■هركس با خداى خودش خلوت كند تمام مشكلات خود و طايفهاش را حل مىكند، چون وقتى مشكلات را از سر خودش رفع كند از سر آنها نيز رفع مىشود.
■بيخود نيست كه مىگويند اگر مؤمنى در يك خانواده باشد بركت بر آنجا مىبارد. مؤمن اگر در يك شهر باشد بلا از آنجا مىرود. لذا خيلى از كارهاى ما را مواليانمان مىكنند و ما زندگيمان را مىكنيم. اطراف ما را از مشكلات خلوت مىكنند و كار را بر ما سبك مىكنند، اين هنر ما نيست.
■در مملكت هم همينطور است. انشاءالله بزرگان ما هم اين مطلب را درك كنند. اشخاص بزرگى در مملكت هستند كه خودشان را تميز مىكنند و خلوت مىكنند. اينها دارند كار مىكنند و اوضاع را خلوت مىكنند. آنوقت متصديان ما از بالا تا پايين جلوى پايشان را مىبينند. كارها از بالا درست مىشود ولى شما هم طالب و مايل باشيد. حقيقتش از بالاست.
■● #طوباى_محبت
مجالس حاج محمّد اسماعيل #دولابى
كتاب يك، مجلس پانزدهم
صفحه ى١٦٩●■
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●برترين عمل در ماه مبارک رمضان●□
□●ماه ميهمانی خداوند دارای اعمال و افعالی است كه زينتبخش اين ضيافت آسمانی است از جمله #تلاوت_قرآن, #صله_رحم, #اطعام ، #افطاری دادن به ديگران و... اما آنچه در فرمايش راهنمايان دينی میتواند پاسخگوی بهترين اين اعمال باشد به "ورع عن محارم الله" تعبير شده است.
□●«قال أميرالمؤمنين (عليهالسلام) فَقُمت وقُلتُ: يا رسول الله (صلى الله عليه و آله و سلم): ما أفضل الأعمال فى هذا الشهر؟ #حضرت_على ( عليه السلام ) كه همه اين معارف را از زبان رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) شنيدند فرمودند:
□●من از بين مردم برخاسته، از پيامبر سؤال كردم بهترين اعمال در اين ماه چيست؟
□●فقال: يا أبا الحسن أفضل الأعمال فى هذا الشهر #الورعُ_عن_محارم_الله عزّ وجلّ» بهترين عمل در اين ماه #پارسايى و #اجتناب از محرّمات خداست. آنچه را كه خدا تحريم فرموده، از آنها اجتناب كند و وارسته باشد.
#یاعلی
#ماه_مبارک_رمضان
#آیت_الله_جوادی_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
آیات 242-228 بقره قسمت ششم
بخش چهارم
● معناى ((عسيله )) و روايت معروف به آن كه در زمان پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) واقع شده است
و در كتاب كافى از ابى بصير روايت كرده است كه گفت : از امام صادق (عليه السلام ) پرسيدم آن چه زنى است كه ديگر براى شوهرش حلال نيست تا آنكه شوهرى ديگر كند؟ فرمود: زنى است كه شوهرش او را طلاق دهد، بعد رجوع كند و بار دوم طلاقش دهد و باز رجوع كند، و سپس بار سوم طلاق دهد، اينجا است كه ديگر براى شوهرش حلال نيست ، تا آنكه شوهرى ديگر كند و آن شوهر شيرينى و عسيله جماع او را بچشد.
مولف : كلمه ((عسيله )) به معناى جماع است ، در صحاح گفته : در جماع ، عسيله است . يعنى لذتى است كه تشبيه به عسل شده ،
ترجمه تفسير الميزان جلد 2 صفحه 384
و اگر ((هاى )) تصغير در آخرش آورده اند براى اين است كه عسل غالبا مونث استعمال مى شود، بعضى هم گفته اند براى اين است كه هاء نامبرده بر يك قطعه از عسل دلالت كند همچنان كه وقتى مى خواهند يك تكه طلا را نام ببرند مى گويند: ذهبه ، اين بود گفتار صاحب صحاح .
و در اينكه امام فرمود: ((و عسيله او را بچشد)) اقتباسى از كلام رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) شده كه در داستان مردى به نام رفاعه فرمود: ((لا حتى تذوقى عسيلته و يذوق عسيلتك ))، و داستان وى چنين بود: در تفسير الدر المنثور از بزاز و طبرانى و بيهقى روايت آمده كه رفاعه بن سموآل همسرش را طلاق داد، همسرش خدمت رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) رسيد و عرضه داشت : يا رسول الله عبد الرحمان با من ازدواج كرده ولى با او نيست مگر چيزى مثل اين (و اشاره كرد به رشته اى از جامه اش )، رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) جوابش را نداد، و او هم چنان تكرار كرد تا آنكه رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمود: به نظرم مى خواهى دوباره به همسرى رفاعه برگردى ؟ نه ، ممكن نيست مگر بعد از آنكه تو عسيله او را بچشى و او عسيله تو را بچشد.
مولف : اين روايت از روايات معروف است ، جمع كثيرى از صاحبان صحاح و غير ايشان از اهل سنت نيز آن را نقل كرده اند، و بعضى از محدثين شيعه ، نيز هر چند الفاظ آن مختلف نقل شده ، ليكن بيشتر نقل ها مشتمل بر جمله نامبرده است .
#تفسیر_المیزان
#سوره_بقره
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
#اینگونه_بود ...
□●آیتالله بهجت قدسسره●□
□●با جسم تحلیلرفته و نحیفش و با آن نفسهای شمردهشمرده، دستدردست فرزند بهسختی قدم برمیداشت.
فرزند نگران بود و پدر از نگرانی و دلشورۀ فرزند با خبر.
□●چند قدمی که رفتند، ایستاد و گردن بهسوی فرزند چرخاند؛
لبخند زنان گفت:
«فلانی میگوید از مرگ میترسم،
اما مرگ خیلی راحت است...
مرگ مثل خواب است...
خود قرآن میگوید: فَیُمْسِکُ الَّتٖی قَضٰی عَلَیْهَا الْمَوْتَ وَ یُرْسِلُ الْاُخْرٰی؛ خداوند ارواح را به هنگام مرگ، قبض میکند و ارواحی را که نمردهاند نیز بههنگام خواب، میگیرد. [زمر، ۴٢]
□●سپس ارواح کسانی را که فرمان مرگ آنها را صادر کرده، نگه میدارد و ارواح دیگری را (که باید زنده بمانند) باز میگرداند تا سرآمد معینی...»
□●بر دلشورۀ فرزند افزوده شد،
عرق سردی بر پیشانیاش نشست،
ملتمسانه دست پدر را فشرد...
□●(این بهشت، آن بهشت، ص٨٧-٨٨؛ بر اساس خاطرۀ حجتالاسلام و المسلمین علی بهجت)●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□●استاد فاطمی نیا:●□
□●سحرها را از دست ندهيد ؛ ولو دو ركعت هم اگر ميتوانيد نماز (نافله شب) بخوانيد.
□●در اين زمانه هم كه به بركت موبايل و تلويزيون و... اكثر مردم تا نيمه شب مشغول و سرگرم هستند!
□●سحرها را ضايع نكنيم ، اگر نماز مستحبی هم نخوانديم ، حداقل ده مرتبه " يا ارحم الرّاحمين" بگوييم!
اگر آن را هم انجام ندادی اقلاً رو به قبله بنشين و بگو:
" سبحان الله والحمدلله و لا اله الّا الله و الله اكبر"
اگر در چند سحر با جانت اين جمله را بگويی، عالمت عوض ميشود.
@mohamad_hosein_tabatabaei
■●اعمال شب سیزدهم ماه رمضان●■
■اين شب، نخستين شب از ایامالبيض (شبهاى روشن) است كه انجام سه عمل در آن وارد شده است:
■ ۱- غسل
■ ۲- چهار ركعت نماز (هر دو ركعت به يك سلام) كه در هر ركعت بخواند:
■سوره «حمد» ۱ مرتبه
■سوره «توحيد» ۲۵ مرتبه
■ ۳ـ دو ركعت نماز كه در شب سيزدهم ماه رجب و شعبان نيز خوانده مىشود و در هر ركعت بخواند:
■سوره «حمد»
■سوره «يس»
■سوره «ملک»
■سوره «توحيد»
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان○□
□اَللَّـهُمَّ زَيِّنّی فيهِ بِالسَِّتْرِ وَالْعَفافِ، وَاسْتُرْنی فيهِ بِلِباسِ الْقُنُوعِ وَالْكِفافِ، وَاحْمِلْنی فيهِ عَلَی الْعَدْلِ وَالاِْنْصافِ، وَ امِنّی فيهِ مِنْ كُلِّ ما اَخافُ، بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الْخآئِفينَ.
□خدایا مرا در این روز به پوشش و پاکدامنی بیارای، وبه لباس قناعت و اکتفا به اندازه حاجت بپوشان، و به کار عدالت و انصاف بدار، و مرا در این روز از هر چه میترسم ایمنی ده، به نگهداریات ای نگهدارندهی خداترسان.
@mohamad_hosein_tabatabaei