▪️سر مبارک مولای ما ۷۲ جلوه داشته و هرجا چیزی گفته است و یا آیاتی خوانده. این سَر که ولایت است در دو جا تجلی به ذات کرد؛ یک جا برای حضرت رقیه و جایی برای حضرت زینب سلام الله علیهما که به تجلی این سَر، این دو نفر به آن کمال ممکنهی خودشان رسیدند. در اینجا حضرت زینب به آن نگاه ولایی که داشت از سر اباعبدالله که مظهر ولایت است همین را میخواهد. میگوید که:
یَا أَخِی فَاطِمَة الصَّغِیرَة کَلِّمْهَا
فَقَدْ کَادَ قَلَبُهَا أَنْ یَذُوبَا
▪️ای برادر من، با دختر سه سالهات صحبت کن، عن قریب است که قلبش از فراق تو ذوب شود...
#ح_م
#مصارع_عشاق
◾️ّآیا امام حسین علیهالسّلام از آغاز ميدانستند به شهادت ميرسند؟◾️ (بخش اوّل)
▪️شبههای است که حدود پنجاه سال قبل مطرح شد و پاسخش داده شد و کنار گذاشته شد؛ ولی اخیراً دوباره در بعضی از مجامع بهاصطلاح روشنفکری دینی مطرح شده است.
▪️بهعنوان پاسخ به این بحث مطالبی را مطرح میکنیم تا اگر خوانندگان عزیز در جریان ارتباطات اجتماعیشان با چنین بحثی روبهرو شدند، پاسخ منظّمی در ذهنشان داشته باشند. البتّه در سدههای گذشته هم این بحث طرفدارانی داشته و مطرح میشده؛ امّا در سدهی اخیر حدود پنجاه سال قبل، کتابی بهنام شهید جاوید، توسّط یک روحانی نجفآبادی منتشر شد و این نظریّه را دوباره مطرح کرد.
▪️همان موقع سروصدای زیادی به پا شد و کتابهای متعدّدی در ردّ کتاب شهید جاوید نوشتند و پاسخ آن را دادند. منتها علّت اینکه الآن میخواهیم به آن بپردازیم این است که دوباره افرادی این بحث را از زیر خاک بیرون آورده و زندهاش کردهاند.
▪️شبههای که مطرح شده این است که در ماجرای عاشورا، حرکت امام حسین علیهالسّلام از مدینه به مکّه و از مکّه به کربلا اینگونه نبود که میدانستند شهید میشوند. خیر، حضرت با نامههایی که از مردم کوفه به ایشان رسیده بود، گمان کرده بودند مردم کوفه بهراستی ایشان را حمایت میکنند و ایشان به کوفه میروند و حکومت مقتدری تشکیل میدهند و در موضعِ حاکمیّت قرار میگیرند. امام نمیدانستند کشته میشوند. گمان میکردند پیروز میشوند و به حکومت میرسند.
▪️تعبیر خود نویسنده این است که اعتقاد به اینکه امام حسین علیهالسّلام میدانستند کشته میشوند و با علم به آن به کربلا رفتند، سبب میشود که نهتنها امام حسین علیهالسّلام از امامت عزل شوند و صلاحیّت امامت را نداشته باشند، حتّی بهعنوان یک امام جماعت هم نشود به ایشان اقتدا کرد. چرا؟ چون این انسان با دست خودش، خود را به هلاکت انداخته است؛ در حالی که قرآن میفرماید: لاتُلْقُوا بِاَيْدِيكُمْ اِلَی التَّهْلُكَةِ: خود را با دست خود به هلاكت نیندازید.
▪️اگر امام حسین علیهالسّلام میدانستند کشته میشوند و به کربلا رفتند، با دست خودشان، خودشان را به هلاکت انداختهاند و این کار، خلاف شرع است و کسی که این کار خلاف شرع را مرتکب شود، نهتنها امام معصوم نیست؛ حتّی امام عادلی هم که بشود در نماز جماعت به ایشان اقتدا کرد، نیست و از عدالت خارج است! و چون یقیناً امام حسین علیهالسّلام، امام معصوم بودهاند، بنابراین لازمهی عصمتشان این است که از شهادتشان بیخبر بوده باشند. حضرت به گمان اینکه مردم کوفه از ایشان استقبال میکنند و ایشان به حکومت میرسند، رفتند؛ امّا بعد از اینکه به کوفه رسیدند، مردم کوفه به ایشان خیانت و جفا کردند و بعد هم ایشان را به شهادت رساندند. این طرح مسأله است.
#شهادت_امام_حسين عليه السلام
#استاد_مهدي_طيّب
ادامه دارد....
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
◾️ّآیا امام حسین علیهالسّلام از آغاز ميدانستند به شهادت ميرسند؟◾️ (بخش اوّل) ▪️شبههای است که حد
◾️آیا امام حسین علیهالسّلام از آغاز میدانستند به شهادت میرسند؟◾️ (بخش دوم)
⁉️ ▪️گفتیم با توجّه به شبهاتی که در مجامع روشنفکری دینی مطرح شده است، میخواهیم به این پرسش پاسخ بدهیم که امام حسین علیهالسّلام میدانستند شهید میشوند یا نه؛ و اگر میدانستند، با علم به این قضیّه، شرعاً جایز بود بروند خود را به کشتن دهند و زن و بچّهشان نیز به اسارت بیفتند. پاسخ این سؤال به مباحث متعدّدی مربوط میشود.
1️⃣ ▪️سه انگیزه برای حرکت اباعبداللهالحسین علیهالسّلام مطرح شده است. گروهی معتقدند فشاری که حکومت یزید برای بیعت گرفتن از امام حسین علیهالسّلام آورد و امام حسین علیهالسّلام نمیخواستند با یزید بیعت کنند، سبب شد که از مدینه به مکّه و از آنجا به عراق فرار کنند و بالاخره سپاهیان یزید ایشان را در کربلا گیر انداختند و کشتند. پس از نظر این گروه، علّت حرکت امام حسین علیهالسّلام فرار از بیعت با یزید بود و اگر حکومت یزید از ایشان تقاضای بیعت نکرده بود و ایشان را راحت گذاشته بود، ایشان کاری به کار دستگاه یزید نداشتند! ایشان مسجدشان را میرفتند؛ نمازشان را میخواندند؛ قرآنشان را میخواندند؛ ذکرشان را میگفتند؛ عبادتشان را میکردند و کاری به کار دستگاه یزیدی نداشتند. پس این یک انگیزه که گروهی طرفدار آن هستند.
2️⃣ ▪️گروه دوم معتقدند انگیزهی حرکت امام حسین علیهالسّلام دعوت کوفیان بود. هزاران نفر از کوفه، به امام حسین علیهالسّلام نامه نوشتند و از ایشان برای امامت و رهبری و حاکمیّت و امارت و ولایت خودشان دعوت کردند. و چون مردم از امام حسین علیهالسّلام خواستند، حجّت بر ایشان تمام شد و شرعاً وظیفهشان بود که دعوت آنان را لبّیک گویند و به کوفه بروند. حال، اینکه کوفیان جفا کردند، بحث علیحدهای است؛ ولی وقتی با اعلام حمایت مردم، حجّت بر امام معصوم تمام میشود، وظیفهی امام این است که زمام امور را به دست گیرد. بر امام حسین علیهالسّلام هم حجّت تمام شده بود؛ چون مردم اعلام پذیرش و آمادگی کردند؛ لذا باید میرفتند. پس دومین انگیزهای که مطرح میکنند، دعوت کوفیان و اتمام حجّت بر حضرت است. و لذا به این لحاظ حضرت از مدینه به مکّه رفتند و از مکّه نیز به قصد کوفه خارج شدند؛ ولی به کوفه نرسیدند و در کربلا به شهادت رسیدند.
3️⃣▪️سومین انگیزهای که برای حرکت امام حسین علیهالسّلام مطرح است، این است که امام حسین علیهالسّلام انفعالی عمل نکردند که یا در برابر فشار حکومت منفعل باشند که بیعت کن، یا در برابر دعوتنامههای کوفیان منفعل باشند؛ بلکه امام فعّال وارد میدان شدند و پیشگام بودند؛ دنبالهرو یک پدیده نبودند. امام یک حرکت ابتدایی داشتند، نه انفعالی. امام وقتی حکومت فاسد یزید را میبینند، حکومتی که منکر وحی و خدا و دین است، حکومت ستمگر و جائر، حکومتی که حلال خدا را حرام میشمارد، حرام خدا را حلال میشمارد، حقوق مردم را تضییع میکند، سمبل و اسطورهی فسق و فجور و فساد و فحشاست و بیپرده و علنی، وحی و اسلام و دین خدا را انکار میکند، قیام در برابر این حکومت و بازگرداندن مسیر حکومت اسلامی به همان سیرهی جدّ بزرگوارشان پیامبراکرم صلّیاللهعلیهوآله و پدر بزرگوارشان امیرالمؤمنین علیهالسّلام را تکلیف خود میدانند. این قیامی در مسیر امر به معروف و نهی از منکر است؛ جهادی در برابر یک حکومت طاغوتی و فاسد، برای مبارزهی با او و از پا درآوردن اوست.
▪️این سه انگیزه برای قیام حضرت مطرح است. در شمارههای آیندهی این نوشتار، این سه انگیزه را تحلیل خواهیم کرد.
#شهادت_امام_حسين عليه السّلام
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️بهمثل اگر مانند قرآن، کتابی درباره "شهادت" نازل شود سوره فاتحه آن، شهادتِ جناب سیدالشهدا (علیه السلام) است.
#علامه_حسنزاده_آملی
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️شبی او [امام محمد باقر] را کسی گفت: یا سیدی چند گریی؟!
▪️گفت: ای دوست یعقوب را یک یوسفی گم شده چنان بگریست که چشمهایش سپید شد. من ده کس از اجداد خود یعنی حسین (علیه السلام) و قبیله او را در کربلا گم کردهام، کم از آن کی در فراق ایشان دیدهها سپید کنم.
#عطار_نیشابوری
(تذکرة ﺍﻷﻭﻟﯿﺎﺀ، ذکر امام محمد باقر)
#گریه_بر_حسین
@mohamad_hosein_tabatabaei
از من به لالههای حرم عمه جان بگو
حتی به روی خار... علیکن بالفرار....
🏴 مصیبت شهادت یگانه مقتدای اهل بکاء، حضرت سید الساجدین، امام علی بن الحسین زین العابدین علیهماالسلام را به محضر نورانی حضرت حجت بن الحسن ارواحنا فداه، مقام معظم رهبری و یکایک محبان و سینه سوختگان حضرات آلالله علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.
🏴🏴🏴🏴🏴
🏴صَلَواتُ اللهِ و ملائِکَتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلی آدمِ أهْلِ البَیتِ، المُنَزّهِ عن کَیْت و ما کَیت، روحِ جَسَد الإمامةِ، شَمسِ الشّهامة، مَضمونِ کِتابِ الإبداعِ، حَلٍّ تَعْمیَة الإختِراعِ، سِرِّ اللهِ فی الوُجودِ، إنسانِ عَیْنِ الشُّهودِ، خازِنِ کُنُوزِ الغَیبِ، مَطلَعِ نورِ الإیمانِ، کاشِفِ مستورِ العِرفانِ، الحُجَّةِ القاطِعَة، و الدُّرَّةِ اللّامِعَة، ثَمَرةِ شَجَرةِ طوبی القُدسیّة، أزل الغَیبِ و أبدِ الشّهادةِ، السِّر الکُّلِّ فی سِرِّ العبادة، وتَدِ الأوتادِ و زَیْنِ العبادِ، إمام العالمین و مَجمعِ البَحرَین، زَیْن العابدینَ علیِّ بن الحسین علیهِ السلام.
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️بکاء و گریه ، چه از باب خشیّت الهی و چه بر مصیبت اباعبدالله و مصائب أمّالمَصائب زینب کبری (سلام الله علیها) و اهلبیت امام حسین (علیه السلام) ، مفاتیحِ اَبواب غیبی نظام هستی است.
▪️اشک و آه و سوز و گداز، مفاتیح قلوبِ قفل شده است که به واسطهی آنها ، دلها مفتوح میگردند و حقایق ملکوت عالم در منظر قلوبِ صاحبان بُکاء ، مشهود واقع میشود.
◾️محرم ۱۴۰۲/جلسه۱۶
استاد صمدی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️نفس ناطقه ی انسان کامل، اوسع نفس هاست.
لذا محل عزائم و مشیت الهی است.
◾️کتاب «علی، نقطه آغاز وجود»
نکته ۲۲۸◾️
#ح_م
◾️“أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ علیهم السلام
🏴 حسین...
🏴 حسین...
🏴 حسین...
🏴 حسین...
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️از نماز جز ایستادگی تن، و از روزه جز گرسنگی ندیدم. آنچه مراست از فضل اوست، نه از فعل من.
#عطار_نیشابوری
◾️(تذکره الاولیاء، ذکر #بایزید_بسطامی)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
شب وصل است و تبِ دلبری جانان است
ساغر وصل لبالب به لب مستان است
در نظر بازیشان اهل نظر حیران است
گوئیا مشعله از بامِ فلک ریزان است
چشم جادوی سحر زین شب و تب گریان است
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
ظهر فردا بدنش زیر سم اسبان است
مکن ای صبح طلوع، مکن ای صبح طلوع
یارب این بوی خوش از روضهٔ جان میآید؟
یا نسیمی است کزان سوی جهان میآید؟
یارب این نور صفات از چه مکان می آید؟
عجب این قهقهه از حورِ جنان می آید!
یارب این آبِ حیات از چه دلی جوشان است؟
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
ظهر فردا بدنش زیر سم اسبان است
مکن ای صبح طلوع، مکن ای صبح طلوع
#کربلایی_محمود_بهجت
(پدر آیتالله بهجت)
@mohamad_hosein_tabatabaei
بزرگ فلسفه قتل شاه دين اين است
كه مرگ سرخ، بِه از زندگی ننگين است...
نه ظلم كن به كسی و نی به زير ظلم برو
كه اين مرام حسين است و منطق دين است
همين نه گريه بر آن شاه تشنه لب كافی است
اگرچه گريه بر آلام قلب تسكين است
ببين كه مقصد عالی وی چه بود ای دوست
كه درك آن سبب عزّ و جاه و تمكين است
زخاك مردم آزاده بوی خون آيد
نشان شيعه و آثار پيروی اين است
#علیاكبر_خوشدل_تهرانی
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️گفته میشود شب عاشورا، برخی افراد به جهت ترس و تردید، سیدالشهدا (علیه السلام) را تنها گذاشتند. اما برخی که شیدای این حقیقت زیبا بودند، ایستادگی کردند. پس زهیر گفت: اگر هزار بار در راه تو کشته شویم باز فدایی تو خواهیم بود.
▪️آنگاه امام حسین (علیه السلام)، به یاران صدیق خود فرمود:
▪️«فان کنتم قد وطنتم انفسکم علی ما وطنت نفسی عليه، فاعلموا أن الله انما يهب المنازل الشريفة لعباده لصبرهم باحتمال المکاره... و اعلموا ان الدنيا حلوها و مرها حلم، و الانتباه في الاخرة...»
▪️«اگر جانهای خود را در جایگاهی که من در آن وطن گزیدهام، متوطن کردهاید پس بدانید که خداوند منزلهای شریف را بهواسطه تحمل سختیها به بندگانش میدهد... و بدانید که تلخ و شیرین دنیا خوابی است، که بیداری از آن در جهان دیگر روی میدهد...»
◾️(بحارالانوار، ج۱۱، ص۱۴۹)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴 #زیارت_اربعین 🏴
▪️از امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد عالَم عِلوی که عالم معنی است سوال کردند، حضرت فرمود: صُورٌ عارِيَةٌ عنِ المَوادِّ، عالِيَةٌ عنِ القُوَّةِ و الاسْتِعدادِ... یعنی عالم معنی از ماده عریان است و فعلیت محض بوده و دارای قوه و استعداد نیست چون قوه و استعداد جایی مطرح است که ماده و استکمال مطرح باشد درحالیکه معنی فعلیت محضه و کمال صرف است. هر چیزی که مجرد از ماده باشد صورت علمیه است. پس معنی صورت علمیه است. صور علمیه در صقع ذات ربوبی هستند. نفس ناطقهی انسانی نیز چون مجرد است صورت علمیه و معنی است لذا نفس ناطقه و معانی در صقع ذات ربوبی اند؛ إِنَّ رُوحَ الْمُؤْمِنِ لَأَشَدُّ اتِّصَالًا بِرُوحِ اللَّهِ مِنِ اتِّصَالِ شُعَاعِ الشَّمْسِ بِهَا.
▪️نفس ناطقه اباعبدالله الحسین علیه السلام محل تجمیع صور علمی و معانی بی منتهای الهی است و او بر جمیع ممکنات ربوبیت دارد. ببین جان تو بر کدامین پرده آویخته شده است و مربوب که هستی، بر در او باش. زیارت اتحاد زائر با مزور است و این اتحاد، اتحاد اندکاکی است یعنی این همانی و هم مکانی!! زائر کسی است که با مزور یکی شود نه اینکه امام اش را در مکان و زمان و جهات زیارت کند. امام حقیقتی است که نفوس، اشراقات نفس کلی اویند. پس حجابِ تن و تعلقات آن را کنار بزن تا آفتاب عالم تاب امام را در جان خود بیابی که او از رگ گردن به تو نزدیکتراست.
گــر صـــورت بی صـورت معشـوق ببینید
هم خانه و هم خواجه و هم کعبه شمایید
▪️وهب نصرانی وقتی که به خدمت امام رسید حضرت از او سوال کرد، مَا إسمُك یا شَاب؟ اسمت چیست ای جوان؟ وهب عرض کرد؛ ألآن حسین. یعنی فنای زائر در مزور.
اگر زیارت اربعین نشانه ایمان است دلیل اش این است که نفس در چهل سالگی به کمال می رسد البته به شرطی که در مسیر الهی باشد. اگر در این اربعین جان انسان با جان امام یکی شد یعنی اتحاد بین زائر و مزور برقرار شد، چنین زائری مؤمن است. به همین خاطر طلیعه زیارت اربعین با سلام بر مقام ولایتی امام شروع شده است: السلام علیک یا ولی الله... مؤمن کسی است که ولایت امام حسین علیه السلام را داشته باشد. ولایت چسبندگی اعتقادی و رفتاری بین ولی و عبد می باشد.
سالـها دل طلب جـام جم از ما می کرد
آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد
▪️زیارت زدودن غبار حجاب تن و تعلقات آن از چهره دل آرای نفس ناطقه است. نفس انسان شعبه و شعاعی از نفس کلی امام است و اگر این حجاب دریده شود اسقاط اضافات صورت پذیرد و غبار ره فرو نشیند، نفس امام ظاهر می شود و انانیت فرد را مضمحل می کند، عین اضمحلال سایه توسط خورشید.
مستی دهد زیارت خاک جم ای عجب
گویی هنــوز، زیر لحد جــام می کشد
امام را درخودت دریاب بلکه خودت را در امام پیدا کن...
#ح_م
بسمه تعالی شانه
☘لطیفه ای در شهادت حضرت محسن بن علی علیهماالسلام.
☘امام صادق علیهالسّلام در توضیح آیهی شریفه: «و إذَا المَوؤُدَةُ سُئِلَت بِأیِّ ذَنبٍ قُتِلَت»، به مُفَضَّل فرمودند:
☘يَا مُفَضَّلُ وَ «الْمَوؤُدَةُ» وَاللهِ مُحْسِنٌ، لِأنَّهُ مِنَّا لا غَيْرَ، فَمَنْ قَالَ غَيْرَ هَذا فَكَذَّبُوهُ.
☘ای مفضّل! به خدا سوگند مقصود از «موؤدة» #محسن علیهالسلام است. زیرا او از دودمان ماست؛ هر کس چیزی جز این گفت او را تکذیب کنید!
☘لطایف و حقایق کلام کشاف حقایق حضرت امام جعفر بن محمد الصادق اجمالا این است که شأن جناب محسن بن علی علیهماالسلام شأن قیامتی است.
☘«اذا» در آیات ابتدایی سوره تکویر ظرف ظهور قیامت است که در آن مرتبه، خورشید بی فروغ میشود و ستارگان فرو میریزند و کوهها متلاشی میشوند و وحوش محشور شوند و دریاها آتش بگیرند در این موطن و مقام از «موؤدة» سوال میشود که به چه گناهی کشته شد؟
☘کما اینکه در قیامت از نعیم سوال میشود و آن به تعبیر روایات وارده از معصوم علیهم السلام ولایت است که همهی خلائق باید مورد سوال و بازخواست قرار گیرند که نسبت به ولایت الهیه که اُس و اساس هر چیزی من جمله انسان است چگونه عمل کردند؟ آیا شکر نعمت ولایت را که نعمت وجود و کمالات آن است بجا آوردند یا دچار غفلت از آن شدند؟!
☘قیامت موطن اضمحلال حدود و ظهور و غلبه نور حق است لذا به سبب مالکیت واحد قهار و استیلای وحدت حقیقی، حد خورشیدی بیفروغ میشود و نور وجود آشکار میگردد و شاهد در خورشید اله میبیند و در جبال اله. در نجوم اله میبیند و در بحار اله. چون در واقع «هو فی الشمس اله و فی الجبال اله». همانگونه که حق در قرآن خود را چنین معرفی کرد: «وَ هُوَ الَّذِی فِی السَّماءِ إِلهٌ وَ فِی الْأَرْضِ إِلهٌ»
☘مراد از این شمس و نجوم و جبال و بحار چه معنای ظاهری باشد چه معنای باطنی از قبیل مراتب نفس انسانی چون روح و حواس ظاهری و اعضا و جوارح و قوای حیوانی جملگی بر اثر ظهور آفتاب قیامت منکدر میشوند و نور حق آشکار میشود و مکر الهی برملا میگردد. حق تبارک و تعالی در این ساحت از عصمت حضرت محسن پرده بر میدارد که کشته شدن او به کدامین گناه بوده است؟!
☘پس بدان و آگاه باش که بحکم «الوَلَدُ سرُّ أَبیه و أُمِه»، آنجناب دارای عصمت مأخوذ از معدن آن یعنی حضرت فاطمه سلام الله علیها و امیرالمؤمنین علیه السلام بود و آنانکه او را شهید کردند، عصمت و طهارت محضه را شهید کردند؛ چنین کسانی معصوم کش هستند. شهادت حضرت محسن بن علی ماهیت ظلمانی فوق ظلمانی قاتلینش را رسوا کرد تا عالم و آدم بدانند که آنها دشمنان فطرت و عصمت حقهی الهیه هستند. لذا آیه به حکم فرمایش امام صادق علیهالسّلام استأثاری حضرت محسن علیهالسّلام است و دیگر کودکانی را که در رحم مادر کشته شدند شامل نمیشود و اگر آن کودکان نیز به ناحق کشته شده باشند موطن انتقامشان همین عالم ماده یا نهایت برزخ خواهد بود اما به سبب منزلت اولین شهید راه ولایت و اینکه آن جناب به سبب قرب به عصمت کبرای الهی و بر اساس روایات بهترین جنین است و جنین مشیر به پوشیدگی و بطون است در باطنی ترین لایهی هستی از سبب شهادت او سوال خواهد شد. کما اینکه از نعیم ولایت که کمون و بطون است در قیامت سوال میشود.
☘اکمام رضا علیه السلام در تفسیر آیهی «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْؤُلُونَ» همین مطلب را میفرماید که قیامت که موقف، موقف است در هر موقفی از مواقف از ولایت سوال میشود.
☘در عیون اخبار الرضا علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت میکند: «قَالَ النَّبِیُّ: أَوَّلُ مَا یُسْأَلُ عَنْهُ الْعَبْدُ حُبُّنَا أَهْلَ الْبَیْت»؛ فرمود: اولین چیزی که مورد پرسش قرار میگیرد، دوستی ما اهلبیت است.
☘و در آیه مودت فرمود که آن دوستی فرزندان فاطمه سلام الله علیها است.
☘ولایت امر ساری در هر چیزی است که حیات و قوام آن چیز به او بستگی دارد لذا هر کمالی که در بین موجودات پخش شده است به سبب ولایت است از اینرو در معاد فقط از این نعیم عظیم اعظم سوال خواهد شد که آیا بر مدار محبت و اطاعت و عبودیت ولایت بودهاید یا خیر؟ این سوال قاسم بهشت و جهنم خواهد بود چون ولی مظهر اسم جامع است و بر اساس پاسخ هر عینی به سوال مذکور، درخواست او را اجابت خواهد کرد و حق او را از بهشت با مراتبش و جهنم با درکاتش ادا خواهد کرد.
☘پس محسن که برترین جنین است در ردیف بهترین افراد در روز قيامت قرار دارد و از او سوال خواهد شد کما اینکه از نعیم سوال خواهد شد.
☘جنین مقام اجمال و بطون است و آن شأن غیبی و باطنی ولایت است و محب محسنی در پاسخ سوال، طالب مراتب غیبی ولایت خواهد بود و منکر او در درکات عمیق جهنم مسکن خواهد گزید. یک نکته از این معنی گفتیم و همین باشد...
☘پنجشنبه ۵ ربیع الاول ۱۴۴۵ قمری ۳۰ شهریور ۱۴۰۲☘
#ح_م
#تحفۀ_علویّه
▪️بنا بر نقل اهل معرفت این دعای شریف را جناب کلمةالله العُلیا، وصی اعظم خاتم انبیا صلّیاللهعلیهوآله، حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به عالِم ربانی حاج «سیّد علی مدرسی»قدسسرّه القا و تعلیم فرمودند که حاوی اسم اعظم و به محوریت حضرت زهرۀ زهرا سلاماللهعلیها مشتمل بر انوار تبرّی و تولّی است.
▪️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی فَاطِمَةَ وَأَبِیهَا وَبَعْلِهَا وَبَنِیهَا بِعَدَدِ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ وَالْعَنْ أَعْدَاءَهُمْ أَجْمَعِینَ بِعَدَدِ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ، اللَّهُمَّ الْعَنِ الْجِبْتَ وَالطَّاغُوتَ وَالنّعْثَلَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
◾️جُنّةُ العاصمه، آیت الله میرجهانی قدسسرّه، چاپ: موسسه شمسُ الضّحی، ص ۸◾️
☘☘☘برکات خجسته میلاد موفور السرور گزین خلائق، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و صادق آلالله، حضرت امام جعفر بن محمد علیهما السلام بر شما صد افزون باد.☘☘☘
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️..ما باید خودسازی را در راس سائر امور قرار دهیم. این همه انزال کتب، ارسال رسل، مسجد، محراب منبر مدرسه حوزه دانشگاه، گفت و شنود، قلم و تعلیم و تعلم، مقدمات هستند و اصل ذوالمقدمه است؛ و آن هم این است که انسان درست خودش را بسازد.
▪️فوق همهی کارها همین است که انسان خودش را درست بسازد و دانستن، تنها همین دانستن مفهومی نیست. دانستن مفهومی موجب ارتقای وجودی و اعتلای روحی انسان نمی گردد و انسان از آن چندان بهره ای نمی گیرد و به مقام شامخ ولایت تکوینی نمی رسد. باید خود آن حقائق نوری که معانی اسما هستند در انسان پیاده شوند.
▪️در مفاهیم کلمات و لغات ممکن است کسی که تا اندازه ای به علم صرف آگاهی داشته باشد و بتواند کلمات را به اصل و ریشه ی شان ارجاع دهد، به کتاب لغت مراجعه کند و معانی و مفاهیم آنها را تحصیل کند و بفهمد که رحیم یعنی چه و رحمن به چه معناست و مفهوم علیم و عالم چیست.
با داشتن یک کتاب منتهى الأرب في لغة العرب مثلاً می تواند مفاهیم یک دوره ی کامل کلمات مفرده ی لغات عرب را بیاموزد و به معنای رحیم و عطوف آگاهی بیابد و از ادراک مفاهیم آنها لذت ببرد؛ اما در وقت عمل و هنگام حادثه مثل پلنگ درنده بر ابنای نوعش حمله میکند و می خواهد شکم ها بدرد و آدمها بکشد. چنین شخصی در حقیقت حیوان مفترس است؛ همان پلنگ است نه آدم. به فرموده ی امیرالمؤمنین علیهالسلام: " فالصورة صورة إنسان والقلب قلب حيوان ".
◾️ولایت تکوینی /ص۱۵
استاد علامه حسنزادهی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️امام اميرالمؤمنين على (عليه السلام) به یکی از دانشمندان یهود گفت: هرکس طباع او معتدل باشد مزاج او صافی گردد. و هرکس مزاجش صافی باشد اثر نفس در وی قوی گردد و هرکس اثر نفس در او قوی گردد به سوی آنچه که ارتقایش دهد بالا رود.
▪️هرکه به سوی آنچه ارتقایش دهد بالا رود به اخلاق نفسانی متخلق گردد و هرکس به اخلاق نفسانی متخلق گردد موجودی انسانی شود نه حیوانی و به باب ملکی درآید و چیزی او را از این حالت برنگرداند.
▪️پس یهودی گفت: الله اکبر! ای پسر ابوطالب همه فلسفه را گفتهای، چیزی از فلسفه را فروگذار نکردهای.
◾️ #علامه_حسنزاده_آملی
(هزار و یک کلمه، کلمه ۱۲۲)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️یکی از اساتید بزرگوارمان (خدا رحمتش کند) محاسبات حروفی و جفری داشتند. میفرمود: سوال کردم که چگونه باید حضور حضرت بقیة الله (علیه السلام) تشرف یافت؟ جواب آمد: به توجه تام الی الله!
◾️ #علامه_حسنزاده_آملی
(دروس شرح اشارات، نمط هشتم)◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️ششم ربیعالاول سالروز رحلت عارف کبیر آیتالله سید علی قاضی◾️
#قسمتی_از_وصیّتنامه_ایشان:
▪️امـا وصـيـتهـاى ديـگـر، عـمـده آنـهـا نـمـاز اسـت. نـمـاز را بـازارى نـكـنـيـد، اول وقـت بـه جـا بـيـاوريـد بـا خضوع و خشوع ! اگر نماز را تحفظ كرديد، همه چيزتان مـحـفـوظ مـىمـاند و تسبيحه صديقه كبرى سلام الله عليها و آية الكرسى در تعقيب نماز تـرك نـشـود...
▪️در مـسـتـحبات تعزيهدارى و زيارت حضرت سيدالشهداء مسامحه ننماييد و روضه هفتگى ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشايش امور است و اگر از اول عـمـر تـا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزيت و زيارت و غيرهما به جا بياوريد، هـرگـز حـق آن بـزرگـوار ادا نـمـى شـود و اگـر هـفـتـگـى مـمـكـن نـشـد، دهـه اول محرم ترك نشود.
▪️ديـگـر آنـكـه، اگـرچـه ايـن حرفها آهن سرد كوبيدن است، ولى بنده لازم است بگويم، اطـاعـت والدين، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن و ترك خدعه و حيله، تقدم در سلام و نيكويى كردن با هر بر و فاجر، مگر در جايى كه خدا نهى كرده.
▪️اينها را كه عـرض كـردم و امـثـال ايـنهـا را مـواظـبـت نـمـايـيـد! الله الله الله كـه دل هيچ كس را نرنجانيد!
#آیتالله_قاضی(وصیت نامه)
☑️حمد و ۱۱ توحید را به روح بلندش هدیه نماییم
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی◾️
▪️خداوند نصیب کرده و من دیدهام که چگونه درخت طوبی در قلبهای مؤمنین شاخه دارد. هر کس به صفتی از صفات نیک چنگ زده باشد، در واقع به شاخهای از شاخههای درخت طوبی چنگ زده است و او را به بهشت میکشاند. امیدوارم به بیشترین شاخههای آن چنگ بزنید.
▪️از حضرت امیر علیه السّلام نقل شده است که فرمودند: هر کس یک خصلت از خصایل نیک را در وجود خود مستقر سازد و تکمیل کند، من روز قیامت همراه او وارد بهشت میشوم. یک صفت از ائمّه علیهم السّلام که در شما طلوع میکند، روی آن کار کنید و آن را تکمیل کنید. ما ظرفیت همهی صفات آنها را در حدّ کمال که نداریم، هر کدام از صفتها که به آن مایلید و رغبت دارید، اگر همان یک صفت را تکمیل میکنید، شما را به مقصد میرساند.
◾️مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
🍀۱۰ ربیع الاول سالروز ازدواج حضرت رحمة للعالمین صلیاللهعلیهوآله و امالمؤمنين بانو خدیجة کبری سلاماللهعلیها🍀
🍀وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
(الفرقان، ٧٤)
🍀و آنان که میگویند: پروردگارا! ما را از سوی همسران و فرزندانمان خوشدلی و خوشحالی بخش، و ما را پیشوای پرهیزکاران قرار ده.
🍀 فِي قَوْلِ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ: رَبَّنٰا هَبْ لَنٰا مِنْ أَزْوٰاجِنٰا وَ ذُرِّيّٰاتِنٰا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَ اجْعَلْنٰا لِلْمُتَّقِينَ إِمٰاماً، قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لِجَبْرَئِيلَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: مَنْ أَزْوٰاجِنٰا؟ قَالَ: خَدِيجَةُ. قَالَ: وَ ذُرِّيّٰاتِنٰا؟ قَالَ: فَاطِمَةُ. قَالَ: قُرَّةَ أَعْيُنٍ؟ قَالَ: اَلْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ. قَالَ: وَ اجْعَلْنٰا لِلْمُتَّقِينَ إِمٰاماً؟ قَالَ: عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ صَلاَةً بَاقِيَةً إِلَى يَوْمِ الدِّينِ.
🍀رسول خدا صلی الله علیه و آله به جبرئیل فرمودند: منظور از «أَزْوٰاجِنٰا» کيست؟ عرض کرد: حضرت خديجه سلام الله علیها است. فرمودند: «وَ ذُرِّيّٰاتِنٰا» کیست؟ عرض کرد: حضرت فاطمه سلام الله علیها، فرمودند: «قُرَّةَ أَعْيُنٍ» کیست؟ عرض کرد: امام حسن و امام حسين صلوات الله علیهما هستند فرمودند: «وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِماماً» کیست؟ عرض کرد: امام علی بن ابی طالب سلام الله علیه است.
☘بحار الأنوار ج ۲۴، ص ۱۳۵
☘تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ج۱، ص ۳۸۱
☘تفسير فرات الکوفي، ج۱، ص ۲۹۴
@mohamad_hosein_tabatabaei