کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□○افطاری ۳○□ □حضرت ختمی مرتبت صلوات الله علیه وآله فرمود: " الصّوم جُنَّة مِنَ النّار" روزه سپر آ
□○افطاری ۴○□
○لصَّائِمِ فَرْحَتَانِ: فَرْحَةٌ عِنْدَ إِفْطَارِهِ، وَ فَرْحَةٌ عِنْدَ لِقَاءِ رَبِّهِ○
□○انسان دو بعد دارد لذا دو فرح دارد؛ یکی #بعد_جسمانی و دیگری #بعد_روحانی.
□○اقتضاء آن بعد جسمانی و نفس حیوانی، غذاهای مادی است لذا عندالافطار باید به آنها غذا بدهد. نوعاً میبینیم مردمانی هم که اهل عبادت و روزه گرفتن نیستند ایام ماه رمضان افطاری میدهند و افطاری هم میروند، این ناشی از اقتضای همین نفس حیوانی است. به وفق نفس حیوانی، خوردن را همه دوست دارند و از آن فرح در جسم و نفس حاصل میکنند، جوارح قوت میگیرد و قوت جوارح، جوانح را هم متأثر میکند، لذا افطار عندالغروب است و روح در جسم غروب کرده و به اقتضائات جسم مرتبط شده است. پس به یک معنا افطار که از غروب آغاز میشود برای نفس حیوانی ماست.
□○ما یک #نفس_الهی و #نفس_انسانی نیز داریم. این نفس عِنْدَ لِقَاءِ رَبِّهِ بصومه فرحناک میشود و این عند لقاء ربه، #سحر است. سحر وقت ملاقات است. کسی که بخواهد با پروردگارش، با محبوبش ملاقات کند زمانش سحر است لذا فرمود یا موسی! دروغ میگوید کسی که میگوید عاشق تو هستم ولی سحر ندارد. سحر مظهر روح میشود لذا انسان صائم روزه دار دو فرح دارد؛ یک فرحش هنگام افطار و خوردن است و دیگری، فرح هنگام سحر است که لقاء حق متعال توسط روح است. از سحر امساک شروع میشود، سحر یعنی توجه نفس به فوق عالم ماده! آنچه مربوط به لذائذ دنیوی است انجام نمیدهد و آنچه شرع گفته ترک میکند و به مقام تنزیه میرسد ولی افطار مقام تشبیه است.
□○مردم به وفق اطوار وجودیشان عمل میکنند. سحر به جنبه روحانی و معنوی انسان بر میگردد، این یک تعبیر و تداعی معنی از روزه است والا در افطار هم #فرح_معنوی وجود دارد. افطار هم روح و ریحان است لذا مومن عندالافطار توجهش صرفا به جسمانیات نیست بلکه افطار معنوی هم دارد، مثلا قبل از افطار توسلی به #سیدالشهداء داشتن، افطاری معنوی است، شکوفایی معنوی است، در واقع میخواهد بگوید که من اگر در مغرب دنیا هم واقع شوم، توجهم به انوار الهیه است و دچار غفلت نمیشوم.
□○پس اهل دنیا هم سحر ندارند و هم فرحناک هستند به افطار مادی!! دنیا را دوست دارند و خوشند و به وفق دنیا زندگی میکنند، منتها وقتی عمرشان تمام شد افطار حقیقی شان رخ میدهد و این افطار، ظهور و شکافتن باطن و آغاز دولت آیه «يَوْمَ تُبْلَى السَّرَائِرُ» است، آنچه دارند آشکار میشود، سر سفره خود مینشینند و از کاشته های خود افطار میکنند...
#ح_م
□●التماس اموات در جمعه های ماه رمضان●□
□محدث نوری نقل میکند در روایتی وارد شده است که:
□اموات در هر جمعه از ماه رمضان میآیند، میایستند و با صدایی محزون و با حالتی گریان چنین ندا میکنند: ای خانواده من، ای فرزندان من، ای نزدیکان من، با چیزی(عملی) به ما مهربانی کنید تا خداوند به شما رحم نماید.
□ما را یاد کنید و از دعا فراموش نکنید، بر ما و غربت ما رحم کنید، زیرا ما در زندان تنگ و اندوه طولانی و در سختی میباشیم، پس بر ما رحم کنید و از دعا و صدقه دادن برای ما کوتاهی نورزید، شاید قبل از آن که مثل ما شوید، خداوند بر ما رحم نماید.
□ما حسرت بر گذشته میخوریم، ما نیز مثل شما توانا بودیم. پس ای بندگان خدا، به سخن ما گوش فرا داده و فراموش نکنید.
□فردا روزی شما نیز خواهید دانست:
چیزهای اضافی(غیر مورد نیاز) که در دست شماست، قبلاً در دست ما نیز بود، اما در راه بندگی خدا انفاق نکردیم، و از حقّ مانع شدیم، و لذا ضرر و سختی آن بر عهده ما قرار گرفت، و منفعت و سود آن به دیگران رسید. با درهمی، یا تکّه خمیر نانی، یا تکّه کوچک گوشت به ما توجّه و مهربانی کنید.
□سپس ندا میکنند: بزودی بر خودتان خواهید گریست در حالی که برای شما فایدهای ندارد، همانگونه که ما گریه میکنیم، و برای ما فایدهای ندارد. لذا قبل از آن که مثل ما شوید، (در راه بندگی خداوند) تلاش کنید.
□●مستدرک الوسائل ۲: ۱۶۳●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
□بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، و بِهِ أَسْتَعِینُ□ #وَٱلْحَمْدُ_لِلّه_وَلّیِ_کُلِّ_نِعْمَة
□بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، و بِهِ أَسْتَعِینُ□
#وَٱلْحَمْدُ_لِلّه_وَلّیِ_کُلِّ_نِعْمَة
#یَنْبوعُالحَیاة
□○ #ای_نفس، تا کی تو بعالم کون در آئی و باز گردی از وی، و دوست و رین گزینی، یکی را برگزینی و دیگری را بگذاری، و هیچ دوست را نگیری که از یک روی با تو درشتی نماید، که نه از روی دیگر نرمی جوید، و در نهان با تو غدد و خذلان دارد و تو با وی وفا و مساعدت خواهی، و او معلول و بیمار همی شود و تو او را درستی همی دهی، و از شوخگن همی شود و تو او را پاک همی گردانی، و او جاویدان مکافات تو بدانچه در گوهر اوست میکند و تو باوی بدانچه در گوهر و طبع تُست مساعدت مینمائی،
□○و سرانجام میان او و تو بقطیعت کلی رسد بیآنکه از تو گناهی بوجود آید، یا خیانتی و غدری حادث شود، و تو هر ساعتی و هر نفسی از جدائی در غصه و اندوهی، از غدر ایشان با تو وفای تو با ایشان، و نه از کردار ایشان زجر گیری، و نه از آزمایش بسیار پند پذیری، آخر تا کی مصاحبت بدان و غدّاران و خائنان و ستمکاران؟ ای کاش دانی که این از تو نادانیست یا نادان ساختن خود را از صواب و راستی.
@mohamad_hosein_tabatabaei
در هجر و وصل کار دل تپیدن است
دائم به یک قرار بود دل بیقرار ما
#صائبتبریزی
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
در هجر و وصل کار دل تپیدن است دائم به یک قرار بود دل بیقرار ما #صائبتبریزی
در دعاهاتون حقیر رو هم یاد کنید
یاعلی✋
■●اعمال مشترک شبهای قدر●■
■اعمال شبهاى قدر بر دو نوع است. يكى اعمال مشترکی كه در هر سه شب بايد انجام داد، و ديگر اعمالى كه مخصوص به هر يک از شبهاى قدر است. و اما اعمال مشترک:
■ ۱- غسل.
■علاّمه مجلسى فرموده بهتر است غسل اين شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد، كه نماز شام را با غسل بخواند.
■ ۲- دو ركعت نماز، در هر ركعت:
■سوره «حمد» ۱ مرتبه
■سوره «توحيد» ۷ مرتبه
■و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد:
■« أسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتوبُ الَيْهِ »
■در روايت نبوى است كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.
■ ۳- قرآن مجيد را بگشاید و در برابر خود گرفته و بگويد:
■«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِكِتَابِكَ الْمُنْزَلِ وَ مَا فِيهِ وَ فِيهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَ أَسْمَاؤُكَ الْحُسْنَى وَ مَا يُخَافُ وَ يُرْجَى أَنْ تَجْعَلَنِی مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ»
■خدایا از تو درخواست میكنم به حق كتاب نازل شدهات، و آنچه در آن است، و در آن است نام بزرگترت، و نامهاى نيكوی تو و آنچه بيم انگيز است و اميدبخش، كه مرا از آزادشدگان از آتش قرار دهى.
#سپس_هر_حاجت_كه_دارد_بخواهد.
■ ۴- مصحف شریف (قرآن کریم) را بر سر گرفته و بگوید:
■« اَللَّهُمَّ بِحَقِّ هَذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِيهِ وَ بِحَقِّكَ عَلَيْهِمْ فَلا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ »
■خدايا به حقّ اين قرآن و به حقّ كسی كه آن را بر او فرستادى، و به حقّ هر مؤمنى كه در آن او را ستودى، و به حقّ تو بر آنان که احدى شناساتر به حقّ تو از خودت نيست.
#سپس_بگويد:
■«بكَ يَا اللهُ» ده مرتبه
■«بمُحَمَّدٍ» ده مرتبه
■«بعَلِیٍّ» ده مرتبه
■«بفَاطِمَةَ» ده مرتبه
■«بالْحَسَنِ» ده مرتبه
■«بالْحُسَيْنِ» ده مرتبه
■«بعَلِیٍّ بْنِ الْحُسَيْنِ» ده مرتبه
■«بمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
■«بجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ» ده مرتبه
■«بمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ» ده مرتبه
■«بعَلِیٍّ بْنِ مُوسَى» ده مرتبه
■«بمُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
■«بعَلِیٍّ بْنِ مُحَمَّدٍ» ده مرتبه
■«بالْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ» ده مرتبه
■«بالْحُجَّةِ» ده مرتبه
■پس هر حاجتى كه دارد از خدا بخواهد.
■ ۵- زیارت حضرت سيدالشهّدا عليه السّلام.
■در روايت آمده است هنگامى كه شب قدر میشود، منادى از آسمان هفتم از پشت عَرْش ندا سر مىدهد كه خدا هر كه را به زيارت مزار امام حسين عليه السّلام آمده آمرزيد.
■ ۶- اين شبها را احياء بدارد.
■روايت شده هر كه شب قدر را احياء بدارد، گناهانش آمرزيده مىشود، هر چند به شمارۀ ستارگان آسمان و سنگينى كوهها و پيمانۀ درياها باشد.
■ ۷- صد ركعت نماز بجا آورد كه فضليت بسيار دارد و بهتر است كه در هر ركعت پس از سوره «حمد»، ده مرتبه سوره «توحيد» بخواند.
■ ۸- اين دعا را بخواند:
■« اللَّهُمَّ إِنِّی أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِی نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءً، أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِی وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِی وَ قِلَّةِ حِيلَتِی، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَیَّ مَا آتَيْتَنِی فَإِنِّی عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِی وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّی فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ »
■این دعا را كفعمى از امام زين العابدين عليه السّلام روايت كرده كه در اين شبها، در حال قيام و قعود و ركوع و سجود مىخواندند.
■ ۹- دعاى جوشن كبير.
■و علاّمه مجلسى فرموده: بهترين اعمال در اين شبها، درخواست آمرزش و دعا است، برای حوائج دنيا و آخرت خود، و پدر و مادر و خويشان، و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان كه زندهاند و چه آنان كه از دنيا رفتهاند، و خواندن اذكار، و صلوات بر محمّد و آل محمّد عليهم السّلام به هر اندازه كه بتواند.
روايت شده كه خدمت رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم عرض شد: اگر شب قدر را يافتم، از خداى خود چه بخواهم؟ فرمود: عافيت.
#مراقبات_ماه_رمضان
@mohamad_hosein_tabatabaei
□● #امام_بر_ملکوت_مسلط_است
نظر #علامه_طباطبایی درباره بنیانگذار انقلاب●□
□ارادت خاص مرحوم علامه طباطبایی نسبت به امام خمینی در خاطراتی که توسط شاگردان علامه نقل شده است متجلی میباشد به عنوان مثال آیت الله احمدی میانجی در خاطرات خویش چنین می گویند:
□علامه طباطبایی پس از قیام امام خمینی در برابر ستم و استکبار گفت: ایشان خیلی قاطع کلام خود را بر زبان جاری مینماید. فردی از اهل علم ساکن مشهد در امر امام خمینی تردید داشت یک بار که علامه به زیارت بارگاه قدس رضوی آمد درباره امام از وی سئوالاتی نمود علامه در جواب آن مرد مردد گفت: « #امام_بر_ملکوت_مسلط_است!»
□●خاطرات فقیه اخلاقی احمدی میانجی، ص ۲۰۴●□
@mohamad_hosein_tabatabaei
□○ #لیلة_القدر، لیلهی شناخت حقیقت خود است. لیلهی هشیار شدن از غفلت و سهو عظیمی که غالب انسانها به آن مبتلایند.
□○اگر انسان خویشتن را بشناسد، عظمتی را که در وجودش اوست کشف کند، خود را به متاع قلیل دنیا نخواهد فروخت. نه تنها روح انسانی، پیکر جسمانی خود را هم به دنیا نمیفروشد.
□○امام کاظم علیه السلام فرمودند:
اِنَّ اَبدانَكُم لَيسَ لَها ثَمَنٌ اِلاَّ الْجَنَّةُ فَلا تَبيعُوها بِغَيرِها:
برای بدنهای شما قیمتی جز بهشت نیست؛ پس بدن خود را به غیر بهشت نفروشید.
□○امّا قیمت روح انسان، حقیقت و گوهر انسانی، بهشت هم نیست. قیمت آن فقط خدا و لقاء و وصال و قرب الهی است و بس. انسانی که قدر خویشتن را شناخت، خود را جز به خدا نمیفروشد.
○من غلام آن که نفروشد وجود
○جز بدان سلطانِ با افضال و جود
□○کسی که عظمت خود را شناخت، در برابر ابتلائات و سختیها، در برابر محرومیّتها و کاستیها، ابراز ناتوانی و بیظرفیّتی و اظهار ضعف و عجز نمیکند.
☑️لیلهی قدر، لیلهی معرفة النّفس است که انفعالمعارف است.
□○امیدواریم خدای متعال لیلة القدر این ماه مبارک رمضان را برای ما چنین لیلهای قرار دهد.
□○در محضر استاد مهدی طیب ١٢ مرداد ٩١○□
@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلی الله علیک یا امیرالمؤمنین🏴
□در شب قدر چه چیزی از خداوند متعال بخواهیم؟
□قِيلَ لِلنَّبِيِّ صلی الله علیه و آله و سلم: إِنْ أَنَا أَدْرَكْتُ لَيْلَةَ الْقَدْرِ فَمَا أَسْأَلُ رَبِّي قَالَ: الْعَافِيَةَ.
به پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم گفته شد: اگر شب قدر را دریابم از خدا چه چیزی را مسئلت کنم؟ فرمود: « #عافیت_را».
□○مستدرك الوسائل،ج۷،ص۴۵۸○□
□هر چه از خدا مى خواهيم در او عافيت را قيد كنيم.
□عافيت يعنى فلاح و رستگارى؛ ممكن است انسان طول عمر داشته باشد، امّا طول عمر براى او عافيت نباشد؛ مال زياد داشته باشد، آن مال زياد موجب گرفتارى و نكبت و ضيقِ معيشت و تاريكى دل او باشد، پس بنابراين عافيت نيست؛ ممكن است انسان جاه و جلال داشته باشد وليكن آن جاه و جلال او را به جهنّم بكشد، او عافيت نيست؛
□عافيت يعنى پاك شدن دل از امراض نفسانيّه، و زياد شدن يقين، و بالأخره درآن ساعتى كه انسان مى خواهد از دار دنيا برود با لبخند و تبسّم از دنيا برود، خوشحال از دنيا برود، قلبش گرفته نباشد، وِجهه اش رو به دنيا نباشد، رو به آخرت باشد و دنيا را فراموش كند.
□○متن سخنرانيهاى علامه طهرانى رضوان الله علیه○□
@mohamad_hosein_tabatabaei