هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔳 «حاج آقا کمال» عالمی خدوم و مردمی
✍️ مرتضی نجفی قدسی:
◻️ اولین عالمی که از دوره نوجوانی با او آشنا و مانوس شدم مرحوم آیتالله #سیدکمال_فقیه_ایمانی بود که در عموم مردم به «حاج آقاکمال» معروف بود.
رویه همیشگی ایشان این بود که بعد از اذان صبح و اقامه جماعت در مسجد به تفسیر قرآن میپرداختند و تفسیر آن هم با بیانی ساده و قابل فهم برای عموم مردم بیان میکردند.
◻️ ...مراجعات مردمی و در دسترس بودن ایشان به مسجد ختم نمیشد بلکه هر روز یک ساعت به ظهر مانده و عصرها یک ساعت به غروب مانده در کتابخانه بزرگی که به نام مبارک امیرالمومنین ساخته بود حضور پیدا میکرد و باز به مراجعات مردمی رسیدگی میکرد.
در جلوی کتابخانه یک اتاقک ساده شیشهای بود که تمام مردم و مسافرانی که از خیابان رد میشدند ایشان را پشت یک میز چوبی ساده با ده صندلی برای مراجعان میدیدند و یادم میآید زمانی به ایشان عرض کردم حاج آقا این کتابخانه به این وسعت، چرا شما دفترتان را در جلوی کتابخانه آن هم در اتاقکی شیشهای که از هر طرف شما را میبینند قرار دادهاید؟! که ایشان پاسخ داد من باید در دسترس #مردم باشم.
◻️یکی از کارهای بسیار مهم «حاج آقاکمال»، اهتمام بر #تفسیرقرآن به زبان #انگلیسی بود.
ایشان در این زمینه گفت یکبار که خدمت حضرت امام رفته بودم ایشان به من فرمودند: «آقای فقیه! علمای بزرگوار گذشته شاید غفلت کردند یا توجه خاصی نبوده که تفسیر قرآن به زبان انگلیسی و روسی بنویسند، ترجمه بعضا داریم اما تفسیر نداریم، خواهش میکنم شما همه کارهای آخوندی را بگذار کنار و وارد این مرحله شو که این کار زنده شود» من هم گفتم: چشم، اطاعت میکنم.
باز گفتند «هر کاری هم داری من در خدمتم»
من هم عرض کردم: خیر، من فقط میخواهم دعا بفرمایید تا من بتوانم موفق به این کار شوم و
ایشان هم فرمودند: سفت و محکم برو جلو بلکه به حول و قوه الهی این کار انجام شود.
◻️ آیتالله فقیه ایمانی برایم تعریف کرد که بلافاصله پس ازدستور حضرت امام مشغول به کار شدم ودیدم ما برای اینکه تفسیری برای همه جهان داشته باشیم باید از مجموع تفاسیر شیعه و اهل سنت، تفسیر جدید را با اقتباس از آنها تدوین کنیم و سپس آن تفسیر را به دست ترجمه بسپاریم که بالاخره پس از بررسیهای مختلف هشت منبع تفسیری از منابع روایی شیعه و اهل سنت انتخاب شد.
◻️ تفسیر قرآن به زبان انگلیسی در اروپا و آمریکا بسیار اثرگذار بود بطوری که نامههای زیادی میرسید و تقاضای این تفسیر را داشتند و آیتالله فقیه ایمانی این مجلدات انگلیسی تفسیر قرآن را با هزینه خود ارسال میکرد.
بیشتر بخوانید:
https://hawzahnews.com/xbhLm
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
جمعیت فعال فرهنگ، هنر و رسانه نیروهای انقلاب
https://eitaa.com/joinchat/2284519559Ce0052182e6
بسمه تعالی
به اطلاع جامعه محترم فرهنگ و هنر کشور می رساند که پایگاه اطلاع رسانی عمومی، جمعیت فعالان فرهنگ، هنر و رسانه انقلاب اسلامی ایران به آدرس فوق در بستر ایتا راه اندازی شد. ضمن دعوت از کلیه افراد اثر گذار و فعال این عرصه، به جهت عضویت در کانال فوق امید است اهالی محترم فرهنگ،هنر و رسانه نسبت به جذب در جمعیت نیز اقدام نمایند.
"روابط عمومی جمعیت"
#بصیرت
🔸در صفین
از زندگی ابراهیم پیش از پیوستن به مختار آگاهی دردست نیست جز آنکه گفتهاند در جنگ صفّین در زمرۀ یاران علی بن ابیطالب علیهالسلام و در رکاب پدرش مالک اشتر با معاویه جنگ کرد.
🔹در ماجرای مسلم و واقعه کربلاء
از وی در زمره یاران مسلم و نیز از دعوت کنندگان امام حسین علیه السلام به کوفه نامی ذکر نشده است، که با توجه به بزرگ قوم نخع و سرشناس بودن وی در آن دوره جای بسی تأمل است.
براین اساس اگر در این دوره حركتي در جهت و يا خلاف جهت امام حسین علیه السلام داشت حتما ثبت و ضبط مي شد.
🔸در قیام مختار
در حدود 5 -6 سال پس از واقعه کربلاء مختار ثقفی که خود را نمایندۀ محمد بن حنفیه میخواند، به خونخواهی شهدای کربلا مقدمات قیام بر ضد امویان را تدارک میدید. در این هنگام برخی از شیعیان کوفه و طرفدار قیام مختار، بر آن شدند که ابراهیم را نیز به قیام فرا خوانند. ابراهیم بدان شرط که او را به فرماندهی بگمارند، دعوت به قیام را پذیرفت و با مختار بیعت کرد.
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
🔹در زمان مختار و پس از او
وی به همراهی مختار طی جنگهایی به خونخواهی شهدای کربلاء مسببین واقعه عاشورا را به هلاکت رساندند، چنانکه نقل شده عبیدالله بن زیاد به دست ابراهیم بن مالک به درک واصل شد.
ابراهیم همچنان در موصل بود که مصعب بن زبیر به تحریک شورشیان کوفه که از حملات ابراهیم بن اشتر و مختار جان سالم به در برده و به او پیوسته بودند، به کوفه تاخت و در جنگ با مختار او را کشت. سپس از ابراهیم خواست که به اطاعت از عبدالله بن زبیر گردن نهد.
به گفتۀ ابناثیر، عبدالملک بن مروان نیز ابراهیم را به اطاعت از خود خواند، ولی ابراهیم از آن روی که در جنگ با امویان، عبیدالله بن زیاد و تنی چند از اشراف شام را کشته بود، از پیوستن به عبدالملک بیمناک شد و به دعوت مصعب پاسخ مثبت داد.
رجبي دواني با بيان اينكه ابراهيم بن مالك پس از شهادت مختار جاي مهلب را در سپاه مصعب بن زبير پر كرد و سردار سپاه زبيريان شد، گفت: اگر ابراهيم بن مالك اشتر ولايتمدار بود و با انگيزه قصاص قاتلان امام حسين علیه السلام به مختار و قيام او پيوسته بود، حتي اگر به سبب عذري نمي توانست خود را به مختار برساند، توقع مي رفت به عنوان يك شيعه قدرتمند، از امام زمان خويش كسب تكليف كند.
وي با اشاره به اينكه ابراهيم در مسائل پيش آمده از امام سجاد علیه السلام كسب تكليف نكرد، گفت: در تاريخ آمده است، وقتي نامه دعوت به همكاري عبدالملك مروان و مصعب بن زبير به دست ابراهيم رسيد، بي ميل نبود كه به عبدالملك مروان بپيوندد و گفت اگر عبيدالله بن زياد و عده زيادي از بزرگان شام را نكشته بودم حتما به عبدالملك مي پيوستم.
وی در نهایت هم به دست سپاهیان عبدالملک مروان کشته شد.
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
مقصود از "ربوبیت"، خداوندگاری است.
نه خدایی که صاحب هر قدرتی (همه قدرتها) است.
هرکس می تواند خداوندگار آن چیزهایی باشد که تحت نفوذ و تصرف اوست.
بشر همواره در تلاش بوده و هست که راهی پیدا کند که بر خود و بر جهان تسلط یابد.
تنها یک راه وجود دارد، و آن حرکتی است که هدف آن کسب قدرت و تسلط بر جهان نباشد.
بله عجیب است! زیرا باید هدفش "تذلل"، "خضوع"، "فنا" و "نیستی" از خود باشد این راه عجیب راه عبودیت است.
ربوبیت و خداوندگاری و ولایت، به عبارت دیگر کمال و قدرتی که در اثر عبودیت، اخلاص و پرستش واقعی نصیب بشر میگردد، منازل و مراحلی دارد:
👈 اولین مرحله این است که الهام بخش و تسلط بخش انسان برنفس خویشتن است.
👈 مرحله دوم، تسلط و ولایت بر اندیشههای پراکنده، یعنی تسلط بر نیروی متخیله است.
👈 مرحله سوم این است که روح در مراحل قوت و قدرت و ربوبیت و ولایت خود به مرحله ای میرسد که در بسیاری از چیزها از بدن بینیاز میگردد، در حالی که بدن صد در صد نیازمند به روح است.
👈 مرحله چهارم این است که خود بدن از هر لحاظ تحت فرمان و اراده شخص در میآید بطوریکه در حوزه بدن خود شخص اعمال خارق العاده سر میزند.
👈 مرحله پنجم که بالاترین مراحل است این است که حتی طبیعت خارجی نیز تحت نفوذ اراده انسان قرار میگیرد و مطیع انسان میشود . معجزات و کرامات انبیاء و اولیاء حق از این مقوله است.
📜 برگرفته از کتاب ولاءها و ولایتها، شهید مطهری
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
هدایت شده از harizavi_ir
19.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#محرم
🏴 شب دهم محرم
فرد و جامعه نقطه مقابل یکدیگر نیستند که بگوییم این یا آن، بلکه فرد باید به تعالی برسد، به نقطهای برسد که شامل جمع بشود.
یعنی چه شامل جمع بشود!؟
قرآن کریم میفرماید: " کان ابراهیم امه"
امام میفرماید: "بهشتی یک ملت بود"
گاهی فرد آنقدر رشد میکند که به تنهایی منافع جامعه را تامین میکند، وجود و شخصیت او باعث رشد جامعه است.
🔰کانال اطلاعرسانی و انعکاس برنامهها و فعالیتهای حجتالاسلام روحاله حریزاوی
👇
https://eitaa.com/joinchat/1031733362Cf2ea501ab7
هدایت شده از استاد عابدینی
🙏حمد شفا + ختم صلوات
💫«يا مَنِ اسْمُهُ دَواءٌ وَ ذِكْرُهُ شِفاءٌ»
🔸همه با هم بخوانیم «۷ سوره حمد شفا» و شرکت کنیم در ختم صلوات برای شفای کامل و عاجل *«حجتالاسلام والمسلمین رضا عزتزمانی»* (از بیماری کرونا)، که از شاگردان بسیار خوب #استاد_عابدینی هستند.
🔻انتخاب «تعداد صلوات» با زدن روی گزینه «ثبت» داخل لینک زیر 👇
🌐 EitaaBot.ir/counter/75l1
✅ دعای مورد توصیه استاد عابدینی برای شفای ایشان و همه بیماران:
*(یا شافی، یا معافی، یا سلام، یا طبیب)*
🙏 *«یا مَن اِذا تَضایَقَتِ الاُمُورُ فَتَحَ لَها [لَنا] باباً لَم تَذهَب اِلَیهِ اْلاَوهام، فَصَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَافتَح لاُِمُورِیَ الْمُتَضایِقَةِ باباً لَم یَذهَب اِلَیهِ وَهمٌ، یا اَرحَمَ الرّاحِمین»*
✅ کانال استاد عابدینی
🔸 @abedini
#معرفت
شهید علامه مطهری:
در حدیث است که از علی بن الحسین علیهالسلام درباره توحید پرسش شد، فرمود:
خداوند میدانست در آخرالزمان گروههایی ژرفاندیش خواهند آمد، از این رو قل هو الله احد و آیات اول سوره حدید را فرستاد، و هرکس سخنی غیر آنها بگوید هلاک شده است.
نظریات دقیق فلسفی و عرفانی ثابت کرده است که آیات قل هو الله احد و آیات اول سوره حدید قله نهایی توحید و معرفت است.
📜 ج۶، اصول فلسفه و روش رئالیسم،ص۸۸۳
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
#معرفت
💢 آیا میشود انسان را شناخت❓آیا میشود هستی را شناخت❓
🔸 برخی میگویند شناخت برای شناخت و معرفت غیر ممکن است زیرا بر این باورند که حس خطا میکند.
این مطلب سخن درستی است و حس بسیار خطاپذیر است.( شکست چوب در آب)
🔹حال سوال اینجاست!
تو که میگویی من میبینم که حس خطا میکند، آنجا که میبینی حس خطا میکند آیا میدانی که حس خطا میکند یا باز هم شک داری که حس خطا میکند؟
میگوید: نه، میدانم که اشتباه است.
🔹پس تو خودت این خطا را با یک یقین پیدا کردی، تو چطور میگویی من به معرفت دست نیافتم ؟!
این خودش یک معرفت است. وقتی میگویی عقل در فلان جا اشتباه کرده است، با جزم میگویی اشتباه کرده، یعنی میدانم که اشتباه کرده است، پس به حقیقت رسیدهای. انسان تا به یک حقیقت نرسیده باشد اشتباه بودن نقطه مقابل را نمیفهمد.
🔸بنابراین چنین باید گفت: انسان در بعضی از ادراکات خود اشتباه میکند و حال آنکه جزماً در بعضی از ادراکات خود اشتباه ندارد.
🔹لذا باید دنبال یک معیار برویم و نباید با مشاهده موارد خطا، منکر اصل شناخت بشویم. همانطور که پارهای از ادراکات ما اشتباه است، پارهای دیگر قطعا درست است، اینجاست که علم منطق به وجود آمد. علم منطق، علمی است که [ پایه ] نظریه شناخت است.
📜 برگرفته از کتاب مسئله شناخت- شهید مطهری
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
#مناسبت
👈 جا ماندگان اربعین بخوانند.
💢 توصیه شده است:
اگر بخاطر دوری مسافت و مشقتهای راه و مشکلات زندگی، نتوانستید به زیارت ائمه اطهار علیهمالسلام بروید، بر بام منزلت بروید و دو رکعت نماز بخوانید و سلام بدهید بر قبور ایشان، در این هنگام سلام شما به ایشان خواهد رسید.
اگر پشت بام نشد به بلندی کوه و یا به بیابان برویم و زیارت اربعین بخوانیم...
✴️ یکی از نشانههای انتظار واقعی برای ظهور و فرج، پیادهروی و زیارت اربعین ذکر شده است.
✴️ در معارف اسلامی از اربعین بسیار سخن گفتهاند و آن را یکی از نشانههای شیعه بودن معرفی کردهاند.
❇️ معارف زیارت اربعین امام حسین (علیه السلام)
👈 زیارتی به ظاهر مختصر و پر از معارف عمیق توسط امام صادق( ع)
👈 زیارتی بی نظیر که در هیچ زیارت و دعای اینگونه پر از معارف القاب و ویژگیهای امام حسین(ع) بیان نشدهاند.
✨السَّلَامُ عَلَی وَلِیِّ اللَّهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلَامُ عَلَی خَلِیلِ اللَّهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلَامُ عَلَی صَفِیِّ اللَّهِ وَ ابْنِ صَفِیِّهِ السَّلَامُ عَلَی الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ
👈 صفاتی که امام صادق(ع) بهوسیله آن سیدالشهدا(ع) را مورد خطاب قرار میدهد؛ به شیعیان منزلت و مقام امام حسین(ع) را یادآوری میکند
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
#مناسبت
💢 زیارت در اربعین از راه دور
شخصی نزد امام صادق(ع) رفت و پرسید ما که نتوانستیم اربعین به کربلا برویم چه میشود؟
امام زیارت اربعین را به او آموزش دادند و فرمودند: خداوند در روز اربعین فرشتگانی در عالم دارد که صبح سحر میآیند و تا غروبش در زمین هستند، حتی اگر از راه دور هرکس در قالب انجام دادن زیارت اربعین ارتباط دلی و قلبی برقرارکند، ملائک میآیند و آن زیارت را برمیدارند و تا دم غروب نزد سیدالشهدا(ع) میبرند و حضرت به آنان امر میکند که بنویسید اینجا آمدند و زیارت کردند.
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa
#معرفت
#شناخت
#مطهری
🏝 هم در قرآن و هم در تورات داستان آدم و بهشت به این صورت مطرح است که آدم و همسرش در بهشت حق دارند از نعمتها و ثمرات آن استفاده کنند و تنها یک درخت است که نباید به آن نزدیک شوند و از میوه آن بخورند.
🏝 آدم از میوه آن درخت خورد و به همین دلیل از بهشت رانده شد.
💢 مسئله این است که آن درخت چگونه درختی است؟
🏝 از قرائن قرآنی و از مسلّمات روایات اسلامی بر میآید که آن میوه ممنوع به جنبه حیوانیت انسان مربوط میشود نه به جنبه انسانیت انسان!
👈 یعنی امری بوده از مقوله شهوات، از مقوله حرص، از مقوله حسد و به اصطلاح از مقولههای ضد انسانی.
🏝 که البته آدم از آدمیت خودش تنزل کرد و به آنها نزدیک شد به حرص، به طمع، به حسد، به تکبر به چیزهایی که تصرف آن و سقوط انسانیت است نزدیک شد. اما در تورات -تحریفشده- قضیه به این شکل نشان داده شده است که آن درختی که خدا به آدم دستور داد که نزدیک آن نرو مربوط به جنبه انسانیت آدم است نه جنبه حیوانیت❗️
🏝 اینکه دو کمال برای آدم وجود داشت و خدا میخواست آن دو کمال را از او دریغ کند یکی کمال معرفت و دیگری کمال جاودانه بودن❗️
🏝 هیچ اندیشهای به اندازه این تعریفی که در تورات وارد شده است به بشریت و به عالم دین ضرر نزده است، هنوز که هنوز است در دنیا این موج مطرح است که علم یا دین، یکی از اینها
📚برگرفته از کتاب شناخت #شهید_مطهری
💠 نکات ناب از منظومه معارف اسلامی به انتخاب استاد حجهالاسلام روحاله حریزاوی
👇👇👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/906690579C5809b309aa