فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ خونه درختی مدرن دیده بودید تا حالا؟
➕این خونه درختیها در کشور نروژ در شهر اودا قرار دارند
✅ گرمایش از کف دارن+اینترنت پرسرعت+آشپزخونه+حمام و دستشویی. ظریفیتشون هم ۲ نفر و ۴ نفریه.
✅ راستش برای یک لحظه یاد سکانس های فیلم فراموشی Oblivion با بازی تام کروز افتادم که توی خونه های تحقیقاتی اینطوری زندگی می کرد و....
@mohsenibidgoli
52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت دوم :
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) آشنایی با تاریخچه هوش مصنوعی و کارهای مک کارتی و ماروین مینسکی به عنوان پدران هوش مصنوعی جدید
۲) مسابقه بین نوع انسان ( گری کاسپاروف ) و هوش مصنوعی ( Deep blue ) و مسابقات ( Jeopardy )
۳) آشنایی با نسل های سه گانه هوش مصنوعی
۴) تفاوت ماشین لرنینگ و برنامه نویسی
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
✅ چه کنیم که در یادها ماندگار شویم!؟
▪️انسانها به سه گروه تقسیم میشوند:
1⃣ گروه اول◇● رویاپردازان و سخنگویان، که پروژههایشان را با هیاهو، شور و شوقی وصفناپذیر آغاز میکنند؛ اما این انفجار انرژی و شور و هیجان به سرعت فروکش میکند، زیرا در دنیای واقعی، برای پایان دادن به هر پروژه، تلاشی سخت و بیوقفه لازم است. این افراد موجوداتی احساساتی هستند که اغلب در لحظهی حال زندگی میکنند و به راحتی با ورود چیزهای جدید، علاقهی خود را از دست میدهند. پروژههای ناتمام بسیاری در زندگیشان وجود دارد و حتی برخی از آنان به اندیشیدن و پروردن افکار پوچشان عادت دارند.
2⃣ گروه بعد◇● افرادی هستند که هر کاری را انجام میدهند به نتیجه میرسانند، یا به این دلیل که آنها مجبورند یا به این خاطر که توانایی انجامش را دارند، اما هنگام رسیدن به خط پایان، انرژی و قدرتی کمتر از لحظهی شروع دارند و از آنجا که مجبور به اتمام راه هستند، اغلب شتابزده و بیبرنامه پروژه را به انتها میرسانند و معمولا احساس نارضایتی میکنند. در واقع هر پروژه را بدون درک دقیق از چگونگی پایان آن شروع میکنند و هنگام پیشرفت و مواجهه با رخدادهای غیرقابل انتظار برنامهای خاص ندارند.
3⃣ گروه سوم ◇● شامل افرادی میشود که قوانین اولیه قدرت و استراتژی را درک میکنند. پایان در هر زمینهای مانند یک پروژه، یک مبارزهی انتخاباتی یا یک گفتگو، اهمیت فوق العادهای برای مردم دارد. این اتفاق در ذهن ثبت میشود. یک جنگ میتواند با هیاهوی بسیار شروع شود و پیروزیهای بسیاری را به ارمغان بیاورد؛ اما اینکه چگونه به پایان میرسد، در یادها میماند و کسی به شروع پرهیاهو اهمیتی نمیدهد و تنها شاید این هیاهو برای لحظهای ذهنشان را درگیر کند.
➕ افراد گروه سوم از اهمیت به پایان رساندن آگاه هستند. آنها با تفکر منطقی، طرحی روشن ارائه میکنند. آنها نه تنها برای پایان دادن به پروژهی خود در آینده برنامه ریزی میکنند، بلکه به تمام نتایج و عواقب اجرای آن برنامه هم میاندیشند. این افراد کسانی هستند که «هنر به پایان رساندن» را میدانند.
📝 رابرت گرین
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ الگوی غیر واقعی
➕می دونستید پرفسور حسابی ۳ بار در مسابقات دوچرخه سواری توردوفرانس با نمره عینک ۱۳.۵ شرکت کرده بودند و یه بارم پنجم شده بودند!!!!!
➕بعد از انقلاب، «پروفسور حسابی» یکی از مهمترین Role Modelهایی بود که توسط سیستم آموزشی و تربیتی تبلیغ میشد، به عنوان یک «دانشمند وطنپرست مسلمان ضد پهلوی». چهرهای که از او ترسیم میشد، تقریبا ربطی به «محمود حسابی» واقعی نداشت. او نه شاگرد انیشتین بود، نه دستاورد علمی مهمی داشت، نه در تأسیس دانشگاه تهران نقش خاصی ایفا کرد و نه حتی دشمن پهلوی بود. «محمود حسابی»، یک آکادمیسین و سیاستمدار معمولی به حساب میآمد، با خدماتی معمول در نظام اداری و آکادمیک. اما «پروفسور حسابی»، محصول سوداگری فرزندش و پروپاگاندای سیستمی است که به Role Model نیاز داشت، الگویی کاملا «ایرانی-اسلامی». کودک فقیری که با تلاش بیوقفه به انتهای درجات علوم جدید رسیده، اما همزمان مسلمانی معتقد و حافظ قرآن است و به سبب وطندوستی، موقعیتهای عالی خارج از ایران را رها کرده و به خدمت وطن مشغول شده، اگرچه با نظام مستقر (پهلوی)، مخالف بوده است.
#دکتر_حسابی
@mohsenibidgoli
45.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت سوم :
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) چگونگی کارکرد احتمالاتی ( statistical ) بات های هوش مصنوعی
۲) آشنایی با Large Language Models و تاثیر آن در ارتقای هوش مصنوعی
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
✅ سخنی مشفقانه با نمایندگان جدید مجلس
➕ با سلام
«قبل از» شروع به کارتان در مجلس جدید این چند عدد را در خاطر بسپارید:
1️⃣- بودجه دانشگاه تهران (به عنوان مهم ترین دانشگاه ایران) در سال جاری ۳٬۳۰۰ میلیارد تومان (۳.۳ همت) بوده است. با فرض دلار ۵۰ هزار تومانی، این یعنی ۶۶ میلیون دلار!
● بودجه دانشگاه توکیو (University of Tokyo) ۲.۵ میلیارد دلار بوده است +. یعنی چند برابر؟یعنی بودجه دانشگاه توکیو ۳۸ برابر دانشگاه تهران است.
● مساحت ژاپن «کمتر از یک چهارم ایران» است و جمعیت آن یک و نیم برابر ایران، ولی بودجه دانشگاه اصلی آن کشور ۳۸ برابرِ دانشگاه اصلیِ سرزمین ماست. پژوهشگران ژاپنی در طول یکسال برای تولید علم این میزان بودجه را دارا هستند.
● بودجه دانشگاه شیراز در سال گذشته ۸۶۰ میلیارد تومان بوده است یعنی کمتر از ۱ همت. یعنی کمتر از ۱۷ «میلیون» دلار ، ولی بودجه دانشگاه همتراز آن در ژاپن، یعنی دانشگاه کیوتو یک و نیم «میلیارد» دلار بوده است. یعنی بودجه دانشگاه کیوتو ۸۸ برابر شیراز بوده است! این یعنی نهاد تولید علم در ایران چقدر نحیف و فقیر شده است.
2️⃣- آقایان! این وضعیت در شرق عالم است. بیایید از شرق به غرب برویم؛ البته هدف مقایسه دانشگاه تهران با دانشگاههای غربی نیست. بلکه بیایید همان دانشگاه «توکیو را با دانشگاههای غربی» مقایسه کنیم.
بودجه دانشگاه برکلی کالیفرنیا در سال تحصیلی گذشته حدود ۷ میلیارد دلار بوده است. یعنی دانشگاه برکلی حدودا سه برابر دانشگاه توکیو بودجه داشته است! (عدد دقیق: ۲.۸ برابر توکیو، یا ۱۰۶ برابر دانشگاه تهران) و این فقط «یک دانشگاه غربی» در مقایسه با دانشگاه شرقی توکیو است.
● در همان سال بودجه دانشگاه استنفورد حدود ۹ میلیارد دلار بوده است! یعنی بیش از سه برابر دانشگاه توکیو (عدد دقیق: ۳.۶ برابر توکیو).
● یعنی در یک جغرافیای کوچکِ چند کیلومتر مربعی در شمال کالیفرنیا هر سال ۶.۵ برابر دانشگاه توکیو «بودجه در پژوهش و تولید علم» هزینه می شود. و این وضعیت فقط در دو دانشگاه غربی در مقایسه با یک دانشگاه مهم شرقی است. آری! کیفیت اتفاقی نیست.
● و اینک ما در این میانه ی غرب و شرق نشسته ایم. با دانشگاههایی که اینگونه نحیف و لاغر شده اند و «این» توان پژوهش/تولید علم ماست در دنیایی که دانش حرف اول را زده/می زند. در این چهار سال سعی کنید که فکری برای نهاد تولید علم و دانش در ایران کنید!
3️⃣- در سال گذشته عربستان روزانه بیش از ۱۱ میلیون بشکه نفت فروخت. درحالی که ایران به دلیل شرایط تحریم در برخی ماهها حتی قادر به فروش ۲ میلیون بشکه هم نبوده است. جمعیت ایران بیش از ۸۵ میلیون نفر و جمعیت عربستان ۳۸ میلیون نفر است. یعنی جمعیت ما بیش از دو برابر عربستان است ولی آنها بیش از پنج برابر ما نفت می فروشند. یعنی میزان برخورداری «یک شهروند» عربستان از بودجه نفت بیش از ۱۲ برابر یک شهروند ایرانی است.
● تولید ناخالص عربستان اکنون بیش از هزار میلیارد دلار و تولید ناخالص ایران ۳۶۰ میلیارد دلار است. (یعنی حدود یک سوم)
4️⃣- در سال ۲۰۲۲ (بلافاصله بعد از کرونا) فرودگاه استانبول در ترانزیت ۶۴ میلیون مسافر نقش داشته است. همان زمان فرودگاه دوبی در ترانزیت ۶۶ میلیون مسافر نقش ایفا کرده است. ولی حداکثر ظرفیت فرودگاه امام در تهران، جابجایی کمتر از ۱۰ میلیون مسافر بوده است.
● زمانی که کشور قطر هنوز تاسیس نشده بود ما در ایران هواپیمایی هما را داشتیم.
➕ برای این چهارسال پیش رو این چند عدد و رقم را به خاطر بسپرید؛ چون که این چهار سال هم به سرعت می گذرد! ولی آنچه که باقی می ماند «اعداد و ارقام جدید» خواهد بود. بجای تلاش در زد و وخورد با یکدیگر فکری به حال جریانِ «تولید ثروت» کنید در کشوری که بودجه امروز دانشگاههایش، و ظرفیت ترانزیت فرودگاههایش و میزان فروش نفتش محل حیرت است اکنون.
▪️خاطرتان باشد: تولید ثروت دستوری نیست.
➕ قسمتی از دلنوشته یکی از استادان دانشگاه
@mohsenibidgoli
10.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ تکرار می کنم وقتی تمایز ساینس (science ) از علم مشخص نباشه همواره نزاع بین آتئیست ها و بقیه وجود خواهد داشت . فهم نادرست از این دو پدیده می تواند نتیجه گیری های خلاف واقع را منتج شود .
✅ مهم تر از ترویج ساینس و کار و فعالیت در آن باید خود آن را به خوبی به نسل جدید معرفی کرد و معایب و مزایای آن در کنار هم بطور واضح بیان کرد تا دیگر شاهد چنین صحنه هایی دربین نسل جوان خود نباشیم
@mohsenibidgoli
23.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ یکی از جالبترین وتاثیرگذارترین موضوعات برای من بیواستراتژی
(Biostrategy )
و استفاده آن در ترویج علم و فرهنگ سازی است .دراین رشته با استفاده از المان های زیستی در موجودات زنده و برو رفتارهای حیاتی در موقعیت های مختلف میتوان برای جامعه سازی و طرح ریزی استراتژیک استفاده کرد.
✅ درمواجهه با قدرت نرم Soft power یا نیمه سخت Semi power در فضای فرهنگی جدید استفاده از قدرت سخت Hard power دم دستی ترین ابزار برای برخورد و به قول معروف پنهان کردن آشغال ها زیر فرش است . امروزه باید با روش های مدرن با این پدیده در جامعه پرداخت . امروز فقط بوسیله اقناع سازی می توان فکت های جدید را در مغز و قلب جوانان امروز بارگذاری کرد و روش های کهنه قبلی فقط باعث کوچاندن آنها از طرف خود و موضوعات اصلی می شود و هنر بسیار ظریفی می طلبد که ذهن آنها را به لطائف الحیلی به سمت موضوع مورد نظر هدایت کرد .
@mohsenibidgoli
52.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت چهارم : پارت اول
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش
۲) آشنایی با برنامه Khanmigo
۳) هوش مصنوعی و ارتباطات
۴) بررسی فیلم Her ( با بازی خوان فینیکس) و بررسی رخدادهای واقعی پس از آن در تولید آواتارهای مجازی و ازدواج با هولوگرام
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت چهارم : پارت دوم
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) آینده پژوهی از دیدگاه سازندگان سریال Black mirror
۲) بررسی نظریه " هوش مصنوعی همان فضایی ها و UFO ها هستند ". بررسی کارکرد احتمالاتی نوشتار توسط هوش مصنوعی از نظر فیلم Arrivals
۳) هوش مصنوعی و تولید داروهای جدید
۴) هوش مصنوعی و کرونا . بررسی فعالیت های دکتر دیدیه رائولت فرانسوی در پروژه بزرگ کرونا
۵) دزدی ژنتیک از افراد و تبلیغات سلبریتی های ایرانی
۶) چرا سیستم امنیتی FSO در مورد جمع آوری ادرار و مدفوع پوتین در سفرهای خارجی اینقدر حساسیت به خرج می دهد ؟
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
50.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
➕ قسمت پنجم :
✅ آشنایی با هوش مصنوعی (AI)
✅ ویدئوی بالا وبینار ارائه شده برای معلمان فیزیک استان تهران در تاریخ ۲۸ دیماه ۱۴۰۲ بوده است و چون زمان و حجم آن زیاد است به تدریج آن را در گروه بارگذاری خواهد شد.
آنچه خواهید دید:
۱) کاربردهای هوش مصنوعی در تکنولوژی
۲) هوش مصنوعی و دستگاه از بین برنده رعشه دست برای بیماران Essential tremor
۳) هوش مصنوعی و اینترنت اشیا ( Internet of things ) در فروشگاه ها و فرودگاه های مدرن
۴) یخچال هایی که خودشون سفارش می دهند!!
۵) پروژه نورالیک ( Neuralink ) ایلان ماسک و کاشت ریزتراشه ها در مغز
۶) چگونگی ساخت وساز روی ماه و آشنایی با پروژه contourcrafting دکتر بهرخ خوشنویس برنده جایزه بزرگ ناسا
#هوش_مصنوعی
@mohsenibidgoli
✅ فریب زندگی اسلایسی را نخوریم
🪧 یکنفر عکسی از پاهای تُپل نوزادی را به اشتراک گذاشته و زیرش نوشته: اگر میخواهید گاز بگیرید برید ته صف!
● صدها نفر برای این پاهای بامزه غش و ضعف رفتهاند. چند نفر نوشتهاند همین فردا میرم شوور! میکنم، دوسه نفر نوشتهاند اصلا من به عشق همین پاها میخوام بچهدار شم و ...
● مردی روی نوک کوهی ایستاده و دستهایش را باز کرده و نوشته: زندگی یعنی فتح قلهها!
● زنی در اینستاگرام عکسی از قورمهسبزی که پخته منتشر کرده و نوشته: هرکی هرچی دلش میخواد بگه. من عاشق اینم که برای همسرم قورمهسبزی بپزم، اونم بیاد بشینه موهامو ببافه.
● دهها نفر نوشتهاند: آره خوشبختی یعنی همین! خوشبختید شما ... حسودیم شد ... خوش به حال جفتتون ... دلم برای خودم سوخت و ...
● مردی عکسی از سوئیچ ماشینی که خریده را منتشر کرده و نوشته: بالاخره خریدمش! جماعتی لایک کردهاند که خوش به حالت و مبارکه و ...
➕اینها همه بُرشهایی از زندگی هستند نه تمام آن. [زندگی اسلایسی!] آن بخش از زندگی که دستچین میکنیم و بهواسطه شبکههای مجازی به دیگران اجازه میدهیم آن را ببینید و بسیاری بر اساس همین اسلایس ما را قضاوت میکنند.
➕بسیاری از آنها که برای آن پاهای تپل دوستداشتنی غش و ضعف میروند اگر همان کودک را به آنها بدهید که ساعت سه نصفهشب بیدار میشود، زار میزند، نمیخوابد، پوشکاش نیاز به تعویض دارد، شیر میخواهد، خواب را از آدم میگیرد و ... بعید است هنوز فقط بهخاطر گازگرفتن پاهایش به او وفادار بمانند و کماکان بچه بخواهند. کودک فقط گازگرفتن نمیخواهد، احساس مسئولیت و مراقبت دائمی هم میخواهد. میتوانید؟
➕ این تصور که زندگی مشترک فقط آن لحظه است که بوی خوش قورمهسبزی در فضای خانه میپیچد یا مرد مینشیند به بافتن گیسوی زن، یک فانتزی زیباست اما وقتی عملی نمیشود بسیاری از همسران احساس ناکامی میکنند که پس چرا زن من قورمهسبزی نمیپزد؟ یا چون همسرم موهام رو نمیبافه پس دوستم نداره!
➕ مردی که خسته از جدال در یک زندگی بیرحمانه به خانه میآید و هنوز ذهنش درگیر پرخاش رئیس و ضرر و زیان ناشی از معامله و ترافیک کُشنده و بیثباتی بازار و ... است دل و دماغی برایش نمیماند که شبهنگام وقتی میرسد بنشیند به بافتن گیسو. البته که اگر این کار را بکند عجب مرد نیکویی است اما اگر هم حال و حوصلهاش را نداشته باشد دلیل بر فقدان عشق و دوست نداشتن همسر نیست. آن یک عکس که دیدهاید هم نشان خوشبختی تمام وقت آن زوج نیست. فقط یک بُرش دستچینشده از یک زندگی است. یک اسلایس!
➕ فتح قلهها لذتبخش است اما قبل از آنکه کسی روی نوککوهی فاتحانه عکس یادگاری بگیرد، باید رنج بالارفتن از آن را به جان بخرد. عرقریختن، زمینخوردن، تحمل سرما و گرما، تاولزدن پا و ... آن عکس فقط یک بُرش است. فقط یک اسلایس لذتبخش!
➕مردی که عکسی از سوئیچ ماشیناش را به اشتراک گذاشته هم دشواری خریدن آن را که علنی نکرده. غبطهخوردن به آن لحظه گرچه واکنشی طبیعی است اما شاید اگر رنج رسیدن به این موفقیت را میدانستیم هرگز غبطه نمیخوردیم. این تنها یک بُرش از زندگی مرد است. یک اسلایس نه تمام آن.
➕خلایق حق دارند هر اسلایسی از زندگی شان که دوستدارند را به نمایش بگذارند اما ما حق نداریم آن یک اسلایس را "تمام" زندگیشان فرض کنیم، دست به مقایسهاش با زندگی خودمان بزنیم و احساس ناکامی کنیم.
●[زندگی اسلایسی میتواند آفت آرامشمان باشد اگر باور نکنیم که بسیاری از عکسهایی که میبینیم و حرفهایی که میشنویم تنها بُرشهایی گزینش شدهاند، نه تمام آن!]●
📝 عصر ایران || دکتر احسان محمدی
@mohsenibidgoli