❁﷽❁
💎 ۱۴ توصیه اخلاقی💎
🌱🌷 مرحوم علامه حسنزاده آملی در کتاب "لقاء الله" چهارده توصیه به علاقهمندان سلوک توحیدی بیان میکند. ایشان این رساله را در سال ۱۳۸۹ هجری قمری (۵۵ سال پیش) نوشتهاند:
۱. قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: "هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند"
۲. دائم الوضو بودن: "اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن".
۳. قلت طعام: "اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است".
۴. قلت کلام: "رسول خدا (ص) فرمود: "جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد".
۵ .محاسبه نفس: امام کاظم(ع): "کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند".
۶. مراقبه: "بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.
۷. رعایت ادب در محضر خداوند: "امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید".
۸. عزلت: "معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد.
۹. تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹) و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، ۱۵-۱۹)
۱۰. تفکر: الَّذینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَكَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
۱۱. دائم الذکر بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
۱۲. ریاضت علمی و عملی: "ریاضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شریعت محمدى. از غیر این راه جز بعد و دورى حاصل ناید".
۱۳. همت عالی: "همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای".
۱۴. توبه از کارهای بد و خوب! "استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: "توبه حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى". من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟ فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد".🌱🌷
🎁 احادیث ناب؛ سخنان حکیمانه👇
@ahadisnabsokhananhakimane
هدایت شده از بایگانی احکام حرم
🌸 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم🌸
🕋 به شوق کعبه 🕋
معارف حج خانه خدا
شامل:
💠 آیات
🌸 روایات
📗 احکام شرعی
♦️پاسخ به شبهات
◀️ نکته ها و پیام ها
هر روز در پیام رسان ایتا
کانال احکام حرم👇
http://eitaa.com/ahkamharam
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
در نشر معارف دین همکاری نمایید.
هدایت شده از 🍏طب شیعه🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
🔴تاثیر موسیقی بر جسم
✍موسیقی، اولین هنر از هنرهای هفتگانه است و اگر طبیعی باشد و با طبیعت بدن سازگار باشد موجب گرمی بدن میشود.
موسیقیهای شرقی (ایرانی، هندی و...) گرم هستند ولی موسیقیهای غربی سرد هستند مثلاً جاز گرم اول و سرد آخر است. موسیقی سنتی ایرانی با شعرهای گرم، مثبت و هدف دار حافظ و مولوی بر جسم و جان گرمی میبخشد.
موسیقیهایی که غنا هستند، با طبیعت بدن سازگار نیستند و اغلب محتوای خوبی نیز ندارند، اول در بدن دگرگونی و نشاط ایجاد میکنند و حرارت بدن را به صورت غیرطبیعی بالا میبرند، زیرا عنصر آتشین و هوایی آن، که سبک است به سمت بالا آمده و نشاط میدهد ولی کمکم باعث سوختن خون و رسوب خون در عروق مغز شده و باعث اعتیاد فرد به گوش دادن این موسیقی میشود و چیزهایی که همراه این موسیقی دیده و شنیده در ذهن مانده و منجر به افسردگی میشود.صدای طبیعت، صدای آب و پرندگان و نوایقرآن آرام بخش و موافق طبع جسم و جان هستند.
سوره حج آیه 51 «قول الزور» گفتار باطل و سوره لقمان آیه 6 «لهو الحدیث» سخن بیهوده، در روایات به موسیقی غنا تعبیر شده است. در روایات نیز موسیقی غنا باعث فقر، نفاق و قساوت قلب میشود و خانهای که در آن موسیقی حرام باشد از بلا در امان نیست، دعای اهل خانه مستجاب نمیشود، فرشتگان رفت و آمد نمیکنند و برکت از خانه میرود.
📚دعائم الاسلام ج2 ص28
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
🕋🌍
≤وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِکَ دَحَاهَا≥
📖 (نازعات / ۳۰)
🟢 رسول الله صلى الله عليه و آله- در دعایی-:
«يا مَن سَدَّ السَّماءَ بِالهَواءِ، ودَحَا الأَرضَ عَلَىالماءِ.»
اى كسى كه در آسمان [- زمينيان]، سدّى از هوا قرار داد، و زمين را بر روى آب گسترانيد!
📘 جمال الاسبوع، ص ۸۵
🟢 رسول الله صلی الله علیه و آله:
«فِی ذِی اَلْقَعْدَةِ لَیلَةٌ مُبَارَکةٌ وَ هِی لَیلَةُ خَمْسَ عَشْرَةَ ینْظُرُ اَللَّهُ إِلَى عِبَادِهِ اَلْمُؤْمِنِینَ فِیهَا بِالرَّحْمَةِ أَجْرُ اَلْعَامِلِ فِیهَا بِطَاعَةِ اَللَّهِ أَجْرُ مِائَةِ سَائِحٍ لَمْ یعْصِ اَللَّهَ طَرْفَةَ عَینٍ فَإِذَا کانَ نِصْفُ اَللَّیلِ فَخُذْ فِی اَلْعَمَلِ بِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ اَلصَّلاَةِ وَ طَلَبِ اَلْحَوَائِجِ فَقَدْ رُوِی أَنَّهُ لاَ یبْقَى أَحَدٌ سَأَلَ اَللَّهَ فِیهَا حَاجَةً إِلاَّ أَعْطَاهُ»
در شب پانزدهم ماه ذى القعده حق تعالى به سوى بندگان مؤمن خود نظر رحمت مىکند؛ کسى که آن شب را به عبادت به سر آورد ثواب صد عابد به او عطا مىکند که در یک چشم به هم زدن معصیت خدا نکرده باشد و چون نصف شب بگذرد شروع کن به عبادت و نماز و حاجات خود را از حق تعالى طلب کن، هر حاجت طلب کنى مستجاب مىگردد.
📘 زاد المعاد، ج ۱، ص ۱۵۷
❇️ امام امیرالمومنین علی علیه السلام:
« نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در روز بیست و پنجم ماه ذیالقعده، روز دحوالارض بوده است و هرکس این روز را روزه بدارد و شب آن را به عبادت بپردازد، به پاداش عبادت صد ساله رسیده است؛ عبادت صد سالهای که روزهای آن را به روزه و شبهای آن را به عبادت گذرانیده است. و هر جماعتی که در این روز گِرد هم آیند و به ذکر پروردگار بپردازند ، پراکنده نخواهند شد مگر آنکه خواستههای آنان برآورده خواهد شد و در این روز هزاران رحمت از سوی پروردگار نازل میشود که نودونه درصد آن از آنِ کسانی است که روزش را به روزه و ذکر مشغول باشند و شبش را به احیا و عبادت بپردازند.
📘 مراقبات، ص ۱۸۶ - ۱۸۷
♻️ امام صادق علیه السلام:
آنکه روز دحو الارض را روزه بگیرد، مانند کسی است که شصت ماه روزه گرفته باشد.
📘 ثواب الاعمال صدوق، ص۷۹
♻️ امام رضا علیه السلام:
«عِلَّةُ وَضعِ البَيتِ وَسَطَ الأَرضِ ؛ أنَّه المَوضِعُ الّذي مِن تَحتِهِ دُحيَتُ الأَرضُ ، وكُلُّ ريحٍ تَهُبُّ فِي الدُّنيا فإِنَّها تَخرُجُ مِن تَحتِ الرُّكنِ الشّاميِّ ، وهي أوَّلُ بُقعَةٍ وُضِعَت فِي الأَرضِ ؛ لِأَنَّها الوَسَطُ ، ليَكونَ الفَرضُ لِأَهلِ الشَّرقِ وَالغَربِ في ذلِكَ سَواءً»
علّت قرار گرفتن كعبه در وسط زمين، آن است كه دحو الأرض (گسترش خشكى) از آن جا شروع شد، و هر بادى كه در عالم مىوزد، از زير ركن شامى بيرون مىآيد، و آن نقطه، نخستين قطعه اى از خشكى است كه در زمين نهاده شد؛ زيرا آن جا وسط [كره زمين ]است تا فاصله مردم شرق و غرب با آن، يكسان باشد.
📘 عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج۲ ص۸۸ ح۱؛
حکمت نامه رضوی، ج ۴ ص ۱۳۳
↩️ خَرَجَ عَلَينا أبو الحَسَنِ - يعني الرِّضا عليه السلام - في يومِ خَمسَةٍ وَعِشرينَ مِن ذي القَعدَةِ ، فَقالَ : صوموا ؛ فإِنّي أصبَحتُ صائِماً . قُلنا : جُعِلنا فِداكَ ، أيُّ يومٍ هُوَ؟ فقالَ : يومٌ نُشِرَت فيهِ الرَّحمَةُ ، ودُحيَت فيهِ الأَرضُ ، ونُصِبَت فيهِ الكَعبَةُ ، وَهَبَطَ فيهِ آدَمُ عليه السلام .
◀️ ابو الحسن، يعنى امام رضا عليه السلام، در روز بيست و پنجم ذى قعده به ميان ما آمد و فرمود:
[امروز را] روزه بگيريد. من هم روزه هستم گفتيم: قربانت شويم! امروز، چه روزى است؟ فرمود: روزى است كه در آن، رحمت منتشر شد و زمين، گسترش يافت (دحو الأرض)، و كعبه برپا شد، و آدم ع [به زمين] هبوط كرد.
الكافي : ج ۴ ص ۱۴۹ ح ۴؛ حکمت نامه رضوی: ج ۳ ص ۱۶۳
♻️ امام رضا علیه السلام:
«لَیْلَةُ خَمْسٍ وَ عِشْرِینَ مِنْ ذِی الْقَعْدَةِ وُلِدَ فِیهَا إِبْرَاهِیمُ وَ وُلِدَ فِیهَا عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ ع وَ فِیهَا دُحِیَتِ الْأَرْضُ مِنْ تَحْتِ الْکَعْبَةِ وَ أَیْضاً خَصْلَةٌ لَمْ یَذْکُرْهَا أَحَدٌ فَمَنْ صَامَ ذَلِکَ الْیَوْمَ کَانَ کَمَنْ صَامَ سِتِّینَ شَهْرا.»
شب بیست و پنجم ماه ذى القعده حضرت ابراهیم و حضرت عیسى بن مریم- که بر آنان درود باد- متولد شدند. و زمین در آن شب از زیر کعبه گسترش پیدا کرد، و نیز فضیلتى در این شب وجود دارد که هیچکس از آن یاد نکرده است و آن این است که هر کس در آن روز روزه بگیرد مانند کسى است که شصت ماه روزه گرفته باشد.
📘 شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۷۹
#دحوالارض #کره_زمین 🌏🕋
•• •• •• •• ••
https://eitaa.com/mohtavayemenbar
#امام_رضا علیه السلام میفرمایند:
«هر که غم و نگرانی مومنی را بزداید ، خداوند در روز قیامت گره غم از دل او بگشاید.»
میزان الحکمه، ج۵، ص ۲۸۰
@toubaefaf
⭕️ #امام_رضا عليه السلام:
🔸اَلاْءيمـانُ هـُوَ مَعْرِفـَةٌ بِالْقـَلْبِ وَ اِقْرارٌ بِالّلِسانِ وَ عَمَلٌ بِالْأرْكانِ.
🔹 #ايمان عبارت است از: شناخت قلبى، اعتراف زبانى، عمل با اعضاء و جوارح.
📕تحف العقول، ص ۴۲۲
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸#رفیق اولِ بچههایتان باشید🔸
اینکه بچه برای پدرش ابهتی قائل باشد که به خاطر حرف او بیاید بنشیند، هیچ فایدهای ندارد. پدر باید با بچهاش رفیق بشود، با بچهاش همبازی بشود. رو داشته باشد با او حرف بزند. در دلش نگه ندارد. پدر باید #رفیق_اول فرزندش باشد. وای به حال پدری که رفیق دوم فرزندش است. میدانی چکار میکند این بچه؟ هر چه از بابایش بشنود میرود با رفیق اولش مطرح میکند. اگر او تایید کرد، قبول میکند؛ وگرنه قبول نمی کند.
شما یک #میز_پینگپنگ در خانهتان داشته باشید. با خانمتان و بچه هایتان پینگپنگ بازی کنید. جای زیادی هم نمیگیرد. با همین پینگپنگ بازی کردن بچه ات را تربیتش میکنی. از راه پینگپنگ نمازخوانش کن. از راه انس با خودت، عاشق تو بشود، بگوید بابا من میخواهم همراهت بیایم. میگویی میخواهم بروم نماز، میگوید من هم میآیم. بچه اگر عاشق پدر نباشد، عاشق دین پدر نمیشود.
@haerishirazi
@alfavayedolkoronaieh🌱
✍️ یا عَلِیُّ! تَمَنَّی جَبْرئِیلُ اَنْ یَکُونَ مِنْ بَنِی آدَمَ بِسَبْعِ خِصَالٍ وَ هِیَ الصَّلَوه فِی الْجَمَاعَه وَ مُجَالَسَتُهُ الْعُلَمَاءَ وَالصُّلْحُ بَیْنَ الاِثْنَیْنِ وَ اِکْرَامُ الْیَتِیمِ وَ عِیَادَه الْمَرِیضِ وَ تَشْیِیعُ الْجَنَازه وَ سَْقیُ الْمَاءِ فِی الْحَجِّ فَاحْرُصْ عَلَی ذَلِکَ
🖋 یا علی جبرئیل برای هفت عمل آرزو کرد از بنی آدم باشد.
1⃣ نماز جماعت
2⃣ همنشینی با عالم ربانی که اهل دنیا نباشند.
3⃣ اصلاح بین مردم
4⃣ نوازش یتیم
5⃣ عیادت مریض
6⃣ تشییع جنازه
7⃣ آب دادن به مردم
📖 مواعظ العددیه
کانال محتوا و مطالب منبری👇👇👇
https://eitaa.com/mohtavayemenbar
هدایت شده از کانال شیخ مهدی فولادی
شیوه های جذب اف-WPS Office.pdf
1.65M
شیوه های جذب افراد به هیات
چگونه افراد غیر هیاتی را جذب به هیات کنیم
نوشتاری بسیار عالی و مهم برای جذب افراد به هیات
نشر به گروه ها و کانال های هیاتی و مذهبی و طلبگی و بسیجی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴آرزوهای پس از مرگ👇
✍۹ آرزویی که انسان بعد از مرگ میکند و در قرآن ذکر شده است:
1⃣ يَا لَيْتَنِیٖ كُنْتُ تُرَابًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ خاک میبودم.
(ﺳﻮﺭه نبأ، آیه ۴۰)
2⃣ يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِیٖ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ برای آخرت خود چیزی پیش میفرستادم.(سوره فجر، آیه ۲۴)
3⃣ يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ نامه اعمالم برایم داده نمیشد.
(ﺳﻮﺭه حاﻗﺔ، آیه ۲۵)
4⃣ يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِیٖ لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ فلان انسان را به دوستی نمیگرفتم.
(ﺳﻮﺭه فرﻗﺎﻥ، آیه ۲۸)
5⃣ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَ؛
ﺍی ﮐﺎﺵ فرمانبرداری الله و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم را میکردیم.
(ﺳﻮﺭه أﺣﺰﺍﺏ، آیه ۶۶)
6⃣ يَا لَيْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ راه و روش رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را تعقیب میکردم.
(ﺳﻮﺭه فرﻗﺎﻥ، آیه ۲۷)
7⃣ يَا لَيْتَنِیٖ كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمً؛
ﺍی ﮐﺎﺵ من هم با آنها میبودم، حال کامیابی بزرگ حاصل میکردم.
(ﺳﻮﺭه نساء، آیه ۷۳)
8⃣ يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّی أَحَدًا؛
ﺍی ﮐﺎﺵ با رب خود کسی را شریک نمیآوردم.
(ﺳﻮﺭه کهف، آیه ۴۲)
9⃣ يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين؛
ﺍی ﮐﺎﺵ راهی پیدا شود که دوباره به دنیا برگردیم و نشانیهای رب خود را انکار نکنیم و از جمله مؤمنین شویم.
(ﺳﻮﺭه أﻧﻌﺎﻡ، آیه ۲۷)
اینها آرزوهایی هستند که انسان بعد از مرگ دارد در حالیکه در آن زمان، دیگر فرصتی برای جبران وجود ندارد؛ پس امروز به فکر باشیم.
والعاقبه للمتقین🌸
کانال محتوا و مطالب منبری👇👇👇
https://eitaa.com/mohtavayemenbar
پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
اِنَّ البَلاءَ لِلظّالِمِ اَدَبٌ وَ لِلمُؤمِنِ اِمتحانٌ وَ لِلانبیاءِ دَرَجَة وَ لِلاولیاءِ کرامَة؛
بلا براى ظالم مایه ادب، براى مؤمن آزمایش و براى پیامبران مایه ترفیع درجه و براى اولیا بزرگوارى است.
بحار الأنوار، ج 75، ص 127، ح 9
مومن-اخلاق و توصيه ها-آدابِ ادب
کانال محتوا و مطالب منبری👇👇👇
https://eitaa.com/mohtavayemenbar
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
🔸امام صادق علیه السلام فرمود: «مَعاشِرَ الشیعة! کُونوا لَنا زَیناً ولا تَکُونوا عَلَینا شَیناً، قُولُوا لِلنّاسِ حُسناً وَ احفَظُوا ألسِنَتَکُم و کُفُّوها عَنِ الفُضُولِ وَ قَبِیحِ الکَلامِ؛[1]
ای جماعت شیعه! برای ما زینت باشید و مایه ننگ و عار ما نباشید. با مردم نیکو سخن بگویید، زبان های خود را حفظ کنید و آن را از حرف های زاید و سخنان زشت نگه دارید.»
📚1. میزان الحکمه، ح۱۷۹۴۷
🔸🔸🔸
🔸🔸
کانال محتوا و مطالب منبری👇👇👇
https://eitaa.com/mohtavayemenbar