﷽
📍 آیا برای ما شرمندگی نیست که بگوییم زهرا (س) را دوست داریم؟ بعد ما را ببرند به جهنّم؟❗️
📌در مسئلۀ محبّت نسبت به اولیای خدا، بحثی است که من مکرّر عرض کرده ام. امّا دوستان توجّه کنند که واقعیّت این است که بر فرض در دنیا بتوانیم بلاهای دنیایی را تحمّل کنیم، امّا آیا ما می توانیم فشار قبر و عالم برزخ را تحمّل کنیم؟! آیا می توانیم اهوال روز قیامت را که آن قدر سخت است که طبق روایت، انبیا(ع) غیر از پیامبر اکرم(ص) داد وانفساه سر می دهند و امّت های خود را فراموش می کنند، تحمّل کنیم؟! طبق همین روایت است که حضرت زهرا(س) می فرماید در آن روز دست این ها را می گیرم. همه داد وانفساه سر می دهند، امّا پیغمبر(ص) می فرماید: وا امّتی! وا امّتی! باید ببینیم آیا ما چنین کششی داریم و می توانیم تخلّف نکنیم؟! چنین کششی نداریم، چه رسد به اینکه طبق این روایت ما را به جهنّم ببرند. آیا برای ما شرمندگی نیست که بگوییم: زهرا(س) را دوست داریم، امّا ما را به جهنّم ببرند؟! وقتی بی بی دست دراز می کند که ما را از جهنّم بیرون بیاورد، ما با چه رویی دستمان را دراز کنیم وبه دست ایشان بدهیم؟! ما که یک عمر در این مجالس گفتیم که شما را دوست داریم. اگرچه این دوستی هم کارساز شد و منکر این نیستیم، امّا آیا نباید در کارهای خود تجدید نظر کنیم؟ کاری نکنیم که در قیامت موالی خودمان را شرمسار کنیم. آیا درست است که روز قیامت ما را حاضر کنند و آن وقت پیغمبر(ص) به خاطر ما نزد انبیای دیگر و امّت های دیگر شرمنده شود؟! کمی فکر کنیم. ظاهراً کسی که زهرا(س) را دوست دارد، هیچ گاه نمی خواهد او را شرمنده کند؛ نمی خواهد او را بیازارد. حبّ به زهرا(س) حبّ به پیغمبر(ص) است.حبّ به پیغمبر(ص) حبّ به خداست.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #فاطمیه
📕#ایام_فاطمیه
📝 جلسه سوم
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
حضرت زهرا(س)فرمودند: شیعه ما به جهنّم نمی رود، ولی دست محبّمان را هم می گیریم
جلسه سوّم طاعت و اطاعت الهی
من یک روایتی از زهرا (س) می خواهم بخوانم چون ایّام، ایّامی است که منتسب به حضرت زهراست(س)، مردی به همسرش گفت به اینکه برو خدمت زهرا (س)، دارد «قَالَ رَجُلٌ لِامْرَأَتِهِ اذْهَبِي إِلَى فَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ(ص) فَاسْأَلِيهَا عَنِّي أَنِّي مِنْ شِيعَتِكُمْ أَمْ»؛ دارد در روایت لَيْسَ باید لَسْتُ باشد، «مِنْ شِيعَتِكُمْ»؛ خوب این به ذهنش آمده بود آن مسائلی که راجع به شیعه هست. خوب دقّت کنید. شیعه تو آتش برو نیست، مسلّم. شیعه به این معنا که الان گفتیم نه فقهی. شیعه مطیع تو آتش نمی رود، می خواست ببیند شیعه هست یا نیست. خیالش و می خواست راحت بکند. همسرش را می گوید برو خدمت زهرا(س) ازش سؤال کن بگو شوهرم گفته به اینکه من شیعه هستم یا شیعه چیه؟ نیستم؟
حالا جواب«فَسَأَلَتْهَا»؛ آمد خدمت زهرا (س)سؤال کرد «فَقَالَتْ قُولِي لَهُ»؛ حضرت به این همسرش گفت برو به شوهرت بگو،«إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا»؛ اگر تو این جور هستی که عمل می کنی به آنچه را که ما فرمان می دهیم؛ یعنی ترک می کنی آنچه را که ما نهی می کنیم از او، «فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا» تو شیعه ما هستی، به طور مطلق،«وَ إِلَّا فَلَا»؛ اگر این جور نیست تو شیعه ما نیستی. دارد، «فَرَجَعَتْ فَأَخْبَرَتْهُ»؛ این زن بلند شد رفت پیش شوهرش خبر داد به او جریان را هم گفت جواب، «فَقَالَ يَا وَلِيِّي وَ مَنْ يَنْفَكُّ مِنَ الذُّنُوبِ وَ الْخَطَايَا»؛ گفت وامصیبت بر من، گفت وای بر من چه کسی هست که این منفک باشد از گناهان و خطاها و لغزش ها؟ «فَأَنَا إِذاً خَالِدٌ فِی النَّارِ»؛ آنوقت یک قضاوت کرد در کنارش، گفت پس معلوم می شود که من از کسانی هستم که همیشه در آتش جهنّم اند.
«فَإِنَّ مَنْ لَیْسَ مِنْ شِیعَتِهِمْ فَهُوَ خَالِدٌ فِی النَّارِ »؛ این هم قشنگ تصریح کرد. گفت کسی که از شیعیان این ها نیست چون من این را میدانم، در آتش. این را می دانست. می دانست شیعه جهنّم برو چیه؟ نیست. آنی که جهنّم میرود شیعه
نیست. لذا می گوید، «فَإِنَّ مَنْ لَیْسَ مِنْ شِیعَتِهِمْ فَهُوَ خَالِدٌ فِی النَّارِ»؛ شیعه درسته جهنّم نمی رود؛ توجّه کنید یک قضاوتی که کنارش گذاشت این بود که غیرشیعه مخلد در آتش است حالا ما می رسیم که غیرشیعه، چه بسا محب باشد توجّه می کنید، نیست این جوری، «فَرَجَعَتِ الْمَرْأَةُ فَقَالَتْ لِفَاطِمَةَ(س)مَا قَالَ زَوْجُهَا»؛ آمد این همسر این شخص خدمت زهرا (س) حرف ها ی شوهرش رو نقل کرد که شوهرم یک همچینن حرف هایی زد و گفت وای بر من دیگر چه کسی است که از گناهان و خطاها این منفک باشد و بنابراین غیرشیعه هم که در آتش مخلد است و ما هم در آتش مخلدیم، «فَقَالَتْ فَاطِمَةُ(س) قُولِي لَهُ»؛ زهرا (س) فرمودند به اش که برو به همسرت بگو، «لَیْسَ هَكَذَا»؛ اشتباه کردی مطلب این نیستش، «شِیعَتُنَا مِنْ خِیَارِ أَهْلِ الْجَنَّةِ»؛ بله شیعیان ما از اخیار اهل جنّتند، «وَ كُلُّ مُحِبِّينَا»؛ وهمه محبّین ما اینجا دیگر بحث شیعه مطرح نیست، «وَ مُوَالِي أَوْلِيَائِنَا وَ مُعَادِي أَعْدَائِنَا وَ الْمُسْلِمُ بِقَلْبِهِ وَ لِسَانِهِ لَنَا لَيْسُوا مِنْ شِيعَتِنَا»؛ این هایی را که زبونی می گویند دوستیم قلباً چه بسا این ها دوستم باشند توجّه می کنید، محبّت به ما دارند. بغض نسبت به اعدا ما هم دارند، اینها هم هست، امّا این ها شیعه ما نیستند، «إِذَا خَالَفُوا أَوَامِرَنَا وَ نَوَاهِيَنَا فِي سَائِرِ الْمُوبِقَاتِ»؛ این ها اگر آمدند مخالفت کردند با اوامر ما نواهی ما، امّا در این جهات نبودند، «وَ هُمْ مَعَ ذَلِكَ فِي الْجَنَّةِ»؛ نه این جور نیستش که این ها بروند به جهنّم این ها در بهشتند.خوب،به طور مطلق؟! پس فرق بین شیعه و محب چی شد؟نه گوش کنید ذیل را، «وَ لَكِنْ بَعْدَ مَا یُطَهَّرُونَ مِنْ ذُنُوبِهِمْ»؛ این ها بعد از آن که، این ها را پاک کردند از گناه،مشکله اینجاست. «بِالْبَلَايَا وَ الرَّزَايَا أَوْ فِي عَرَصَاتِ الْقِيَامَةِ بِأَنْوَاعِ شَدَائِدِهَا»؛ جنبه تطهیری دارد برای مؤمنین. به قدری زیباست تودنیا فشارها ناراحتی ها.باید پاک بشوید با این لباس های کثیف نمی شود بروی باید از تنش در بیاورد، این روح باید پاک بشود، «أَوْ فِي عَرَصَاتِ الْقِيَامَةِ»؛ اهوال روز قیامت آن فشارها، «بِأَنْوَاعِ شَدَائِدِهَا»؛ با بلاها، رزایا، مصیبت ها، ناراحتی ها، یه سنخ، نشد، هنگام مرگ نشد در چی؟ عالم برزخ، قبر، فشارها بعد هنگام حشر،نشر. «أَوْ فِي الطَّبَقِ الْأَعْلَى مِنْ جَهَنَّمَ»؛ عجب جهنّمم می روند این ها، «بِعَذَابِهَا»؛ امّا ما این ها را رها نمی کنیم، «إِلَى أَنْ نَسْتَنْقِذَهُمْ بِحُبِّنَا مِنْهَا»؛ دستشان و می گیریم اینا رو.همان حبّی که دارند تا می رسد آنجایی که ما نجاتشان می دهیم با همان حبّی که نسبت به ما داشتند، «وَ نَنْقُلَهُمْ إِلَى حَضْرَتِنَا»؛ چقدر زیباست این روایت دستشان و می گیریم این ها را منتقل می کنیم به محضر خودمان. بحارالأنوار، ج 65، ص 155
قَالَ رَجُلٌ لِامْرَأَتِهِ اذْهَبِي إِلَى فَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ(ص) فَاسْأَلِيهَا عَنِّي أَنِّي مِنْ شِيعَتِكُمْ أَمْ لَيْسَ مِنْ شِيعَتِكُمْ، َسَأَلَتْهَا، فَقَالَتْ قُولِي لَهُ، إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا، وَ إِلَّا فَلَا، فَرَجَعَتْ فَأَخْبَرَتْهُ، فَقَالَ يَا وَلِيِّي وَ مَنْ يَنْفَكُّ مِنَ الذُّنُوبِ وَ الْخَطَايَا، فَأَنَا إِذاً خَالِدٌ فِی النَّارِ، فَرَجَعَتِ الْمَرْأَةُ فَقَالَتْ لِفَاطِمَةَ(س)مَا قَالَ زَوْجُهَا، فَقَالَتْ فَاطِمَةُ(س) قُولِي لَهُ، لَیْسَ هَكَذَا، شِیعَتُنَا مِنْ خِیَارِ أَهْلِ الْجَنَّةِ، وَ كُلُّ مُحِبِّينَا، وَ مُوَالِي أَوْلِيَائِنَا وَ مُعَادِي أَعْدَائِنَا وَ الْمُسْلِمُ بِقَلْبِهِ وَ لِسَانِهِ لَنَا لَيْسُوا مِنْ شِيعَتِنَا، إِذَا خَالَفُوا أَوَامِرَنَا وَ نَوَاهِيَنَا فِي سَائِرِ الْمُوبِقَاتِ، وَ هُمْ مَعَ ذَلِكَ فِي الْجَنَّةِ، وَ لَكِنْ بَعْدَ مَا یُطَهَّرُونَ مِنْ ذُنُوبِهِمْ، بِالْبَلَايَا وَ الرَّزَايَا أَوْ فِي عَرَصَاتِ الْقِيَامَةِ بِأَنْوَاعِ شَدَائِدِهَا، أَوْ فِي عَرَصَاتِ الْقِيَامَةِ، بِأَنْوَاعِ شَدَائِدِهَا، أَوْ فِي الطَّبَقِ الْأَعْلَى مِنْ جَهَنَّمَ بِعَذَابِهَا، إِلَى أَنْ نَسْتَنْقِذَهُمْ بِحُبِّنَا مِنْهَا، وَ نَنْقُلَهُمْ إِلَى حَضْرَتِنَا
〰〰〰〰〰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
#فاطمیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نشانه های محبّت به خدا: سوّم؛ به یاد خداوند بودند و غفلت از او نکردن❗️
📌سوّم؛ مسئلۀ ذکر و غفلت است که در گذشته بحث کردیم. اگر انسان موجودی را دوست بدارد، اوّلاً هیچ گاه از او غفلت نمی کند؛ یعنی هیچ گاه او را فراموش نمی کند. ثانیاً نه اینکه غفلت نمی کند؛ بلکه به طور مستمر بر طبق سطح دوستی اش اگر شدید باشد متذکّر اوست که نشان از تفاوت های محبّتی است. و هر چیزی که یادآور او باشد، به او محبّت هم دارد؛ چه آن چیز شخص باشد یا چیز دیگری. در اینجا گفته می شود اگر کسی حبّ به خدا داشته باشد، نشانه و علامتش این است که به یاد خدا است و از او غافل نمی باشد، و به هر چیزی که یادآور او باشد، محبّت می ورزد، حتّی اعمال عبادتی. نماز را دوست می دارد؛ چون یادآور خدا است. اولیای خدا را، پیغمبر اکرم(ص)، ائمّۀ طاهرین(ع) را دوست می دارد؛ چون آن ها یادآور خدا هستند. قرآن را دوست می دارد و کلام الله را می خواند؛ چون او را به یاد خدا می اندازد. در روایتی آمده است: «كَذَبَ مَنِ ادَّعىَ مُحَبَّتٖی وَ إِذٰا جَنَّهُ اللَیْلَ نَامَ عَنی»؛ دروغ می گوید کسی که ادّعای دوستی مرا می کند و وقتی شب فرامی رسد، نسبت به من چشم می پوشد و می خوابد. «أًلَیْسَ كُلُّ مُحِبٍّ یحب لقاء حبیبه»آیا؛ این طور نیست که هرمحبّی دوست می دارد دیدار دوستش را؟ «فها أنا ذا موجود لمن طلبنی»1️⃣؛ من موجودم، من هستم برای کسی که مرا طلب کند. آیا خدا را دوست می دارم؟ چقدر به یاد او هستم؟ آیا اعمالی که انسان را به یاد او می اندازد، مثل اُنس با او، مناجات با او، سخن با او، سخن او را بر زبان جاری کردن را دوست می دارم یا نه؟
1️⃣ إحياء علوم الدين، جلد14، ص 106 - المحجة البيضاء، جلد8، ص72
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهارم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نشانه های محبّت به خدا❗️
📌چهارم؛ یکی از علایم دوستی این است که نسبت به چیزی که از دست می دهد و آن چیز انسان را به حق و محبوبش نمی رساند محزون و متألّم نشود.
📌 از طرف دیگر، با به دست آوردن موجودی که او را به حق نمی رساند، مسرور نشود؛ بلکه چیزی را دوست بدارد که او را به حق می رساند؛ عمل عبادتی باشد یا اطاعتی باشد یا هر چیز دیگر. امّا چیزهایی که مقرِّب به خدا نیستند، از آمدنش خوشحال نشود، چه رسد به اینکه مُبَعِّد باشد و انسان را از او دور کند.
📌 اگر همۀ آنچه از ماسوای او که او را به خدا نمی رساند به انسان بدهند، نباید خوشحال شود. چرا؟ چون وقتی می گوید: او را دوست دارم، هر چه که او را به خدا برساند، دوست دارد و چیزی که او را از خدا جدا کند دوست ندارد؛ لذا به خاطر از دست دادن امور مادّی که رسانندۀ به حق نیستند، محزون نمی شود، اموری که گاهی مُبَعّد ند.
📌 کسی که خدا را دوست دارد، اگر مقداری از مال دنیا یا چیز دیگر از او گرفته شود، ناراحت نمی شود و عزا نمی گیرد که مالم و مقامم رفت. این ها پوچ است و چیزی که پوچ است، ناراحتی ندارد.
📌 اگر دید این امور روی او اثر می گذارد و غم و اندوه می آورد، باید بفهمد که از حبّ به خدا خبری نیست و همۀ عمل های او از روی اجبار است و پشتوانۀ انقیاد قلبی ندارد؛ چون محبّت در کار نیست.
📌علامت محبّت این است که آنگاه که اطاعتی از دستش برود محزون می شود، چرا؟ چون این اطاعت است که او را به حق می رساند. آنگاه که مرتکب معصیت شود، محزون می شود. چرا؟ چون معصیت او را از حق دور می کند.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهارم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 نشانه های محبّت به خدا؛ از دست دادن هر چیزی که اورا به حق و محبوبش نمی رساند محزون نشود❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نشانه های محبّت به خدا: دوست داشتن دوستان خداوند و خوف از فراق خداوند❗️
📌پنجم؛ یکی دیگر از نشانه های محبّت به خدا، به خصوص می فرمایند محبّت به عباد الله و مؤمنین و محبّین است. انسان اگر اهل محبّت است، باید دوستِ دوست را دوست بدارد. اگر انسان خدا را دوست بدارد، دوستان خدا را هم دوست می دارد.چرا که این ملازم با اوست.
📌ششم؛ اگر کسی اهل محبّت به خداوند باشد، در کنارش خوف و بیم است. اشکال کرده اند که مگر محبّت با خوف جمع می شود؟ چگونه دوست داشتن با بیم قابل جمع است؟ این مطلب بحث مفصّلی را مطلبد که من مختصراً و اشارتاً عرض می کنم و رد می شوم.
📌 باید دانست که در کنار هر دوستی، خوف است که اقسام مختلف دارد، ولی من به آنچه ظاهر است اشاره می کنم. خوفی که در کنار محبّت به هر موجودی بارز است، خوف فراق، حجاب و انقطاع است:
محنت قرب ز بعد افزون است
دلم از محنت قربش خون است
هست در وصل همه بیم فراق
نیست در هجر جز امید وصال
📌خوف، خوفِ توقّف است؛ چون اینجا جای پیشروی است و خوف دارد که نکند جلوی او را بگیرد و مانع پیشروی او شود و دیگر نتواند جلوتر برود. بیم از اینکه دوست از دستم نرود و اجازۀ رفتن به جلوتر ندهد.
📌 این خوف ها در کنار محبّت مطرح است، چه برسد به خوف تعظیم و عظمتِ او که در دل مؤمن و بندگان خاصّ خدا هیبت آفرین است.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهارم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 نشانه های محبّت به خدا: ؛ دوست داشتن دوستان خداوند وخوف از فراق خداوند❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهارم
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نشانه ی محبّت به خدا؛ کتمان محبّت ❗️
📌هفتم؛ کسی که اهل محبّت حقیقی است، اظهار محبّت نمی کند؛ بلکه کتمان محبّت می کند. این؛ بحث معرفتی بسیار دقیق و ظریف است و فعلاً نمی توانم وارد این بحث شوم. چرا چنین است؟ چون می ترسد بگوید که دوستت دارم و چگونه دوستت دارم؛ زیرا خوف این را دارد که خلاف گفته باشد؛ زیرا او از تمام زوایای بندگانش آگاه است. البته منظور ابراز اصل محبّت نیست، بلکه وارد خصوصیّات محبّت نمی شود.
📌 اگر بگوید: خدایا! خیلی دوستت دارم، او که آگاه است و از تمام زوایای دل بنده اش آگاه است، نکند خلاف بگوید و همین خلاف گویی موجب طرد او شود؛ لذا می فرمایند: کتمان محبّت، کشف از محبّت می کند. او در درون می سوزد، ولی از نظر بیرون چیزی ابراز نمی کند.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
📝 جلسه چهارم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 نشانه ی محبّت به خدا ؛ کتمان محبّت❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 #طاعت_و_اطاعت_الهی
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
🎙داستانی از زندگی امام خمینی رحمت الله علیه
📍 کمک به دشمن دین، در حُکم مُحاربه با امام زمان(عج) است❗️
📌راجع به امام(ره) یک قضیّهای نقل کنم که در تلویزیون هم پخش شد، ممکن است شما هم یادتان باشد. موقع بررسی حکم قصاص یک عدّه شعار دادند که این تحجّر است، ارتجاع است و امثال آن.
📌ولی آن مرد الهی گفت اگر همۀ شما یک طرف بایستید و من تنها باشم، من خودم در مقابل همۀ شما می ایستم، یعنی همان کسی که گفت معیار رأی مردم است، اینجا می گوید حکم الله به شما واگذار نشده است.
📌خداوند کی حرام را واگذار به مردم کرده است؟ امام(ره) فرمود آنجایی که خدا واگذار کرده، نظر توست امّا آنجایی که واگذار نکرده نظر تو نیست.
📌اینجا تذکّری را به دوستان عرض کنم: سه سال قبل در همین ایّام بود که مطلبی را طبق وظیفۀ شرعی ام گفتم.
📌 گفتم احساسم این است که یک جریان و حرکتی از ناحیۀ دشمنان اسلام در جامعۀ ما شروع شده است، به خصوص نسبت به نسل جوان و به خصوص در مراکز آموزشی و گفتم که وظیفۀ شرعی ام می دانم که به شما بگویم و همان جا فریاد زدم و یک سنخ مسائلی را گفتم که نمی خواهم تکرار کنم.
📌همان وقت گفتم که از طریق دنیا وارد شده اند، امّا بدانید که نه تنها «دنیا» به شما نخواهند داد، بلکه «دینِ» شما را هم می خواهند از بین ببرند.
📌اگر ضربه نزدند نتوانستند. امّا راجع به دین، می خواهم باز هم بگویم که تکلیف شرعی ام می دانم و خدا را شاهد می گیرم که فقط برای رضای خدا می گویم که این جریان و این حرکت که از ناحیۀ دشمنان اسلام به سمت جامعۀ ما آمده است، تأییدش به هر شکل که باشد، چه لفظاً، چه کتباً و چه عملاً، مُسلّماً حرام است و در حکم محاربه با امام زمان(عج) است. من به «شخص» هم کاری ندارم. مراد من این حرکت و این جریان است.
〰️〰️〰️〰️〰️
#استاد #داستان
📕 #تعاون_و_همیاری
📝 جلسه دهم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 کمک به دشمن دین، در حُکم مُحاربه با امام زمان(عج) است❗️
📌نه تنها «دنیا» به شما نخواهند داد، بلکه «دینِ» شما را هم می خواهند از بین ببرند !
〰️〰️〰️〰️〰️
📕 #تعاون_و_همیاری
📝 جلسه دهم
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 تأثیر محیط ها بر همدیگر❗️
📌محیط خانودگی او خوب است، امّا وقتی در محیط تحصیلی می رود، آنجا فاسد است. فهمیدی؟ این فضای تحصیلی، اثر محیط خانوادگی را خنثی می کند.
بخواهی یا نخواهی اثر می گذارد؛ یا بیا بالا؛ محیط تحصیلی او هم خوب است امّا مثلاً محیط شغلی او مناسب نیست. همین طور هر کدام نسبت به دیگری تأثیرگذار است.
📌اگر آن فضای جمعی فاسد باشد، اثر سوء روی تمام این محیط هایی دارد که عرض کردم. به نظر من اتّفاقاً آن مصیبت بزرگی که جامعۀ اسلامی دارد همین است.
📌 باید هم بگویم که با کمال تأسّف دشمنان اسلام همین را هدف گیری کردند؛ چون می دانند فضای حاکم بر جامعه خنثی کنندۀ تمام این چیزهایی است که در محیط های دیگر ساخته می شود. روان شناس هایشان خیلی قوی هستند؛ شما به عرض بنده رسیدی؟
📌این فضای پنجم بالأخره اثر سوء خودش را می گذارد و بعد هم به عقیدۀ من، نعوذ بالله افرادی را فرض کنید که قربانی این به اصطلاح «تهاجم» قرار می گیرند؛ که این ها هر کدام به یک نحوی برای اجتماع الگو هستند و در اجتماع کاربرد دارند.
📌دستۀ اوّل قربانیان هم کسانی هستند که قهراً اثر می گذارند. توجّه می کنید؟! فرض کنید اگر امثال بنده قربانی بشوند؛ عدّه ای را هم دنبال خود می کِشند؛ به خصوص اینکه از نظر دینی وجیه الکذا هم باشند.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
📝 جلسه نهم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 تأثیر محیط ها بر همدیگر❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
🎙درد دل هایت را با خدا بکن !!!
📌وَ يَداً وَ مَوْئِلًا»؛ من گوشش می شوم، من چشمش می شوم. من دستش می شوم. من پناه گاه او می شوم. دیگر دست آخر... فهمیدی؟
📌 اوّل؛ گوش و چشم و بعد هم... یعنی البتّه سمع، یعنی شنوایی اش. من شنوایش می شوم. اُذُن ندارد، عین ندارد. در روایت، اینجا هم جای این حرف ها نیست. ولی مجبورم بگویم، توجه کنید. اذن یعنی این، شد؟ عین هم یعنی این، این آلت است، شد؟ نه، قوا . شنوایش می شوم. بینایش می شوم.
📌گوش می کنید، چه می خواهم بگویم؟ قدرت کاریش می شوم. گوش کنید. بعد می گوید: «مَوْئِلًا»؛ من اصلاً، پناه گاه او می شوم. در نتیجه؛ آن وقت این جا می گوید چی؟
📌 می گوید: وقتی مرا صدا بزند، جوابش را می دهم. فهمیدی چه می خواهم بگویم؟ از من تقاضا بکند. چی؟ «سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ»؛ به اش هم می دهم. توجه کنید.
📌 می خواستم این را بگویم روند را. واجبات را انجام بده. درد دل هایت را با خدا بکن. فهمیدی؟ این موجب می شود که خدا تو را دوستت بدارد.
📌 وقتی هم که دوستت داشت. فهمیدی؟ همه کارت خدا می شود. همه کارت خدا می شود، عمده این است که، نعوذ بالله، ما هم از نظر عملی کوتاه می آییم، هم از نظر دورنی و دلی کوتاه می آییم نسبت به خدا.
📌 چون آن زاری و این ها، ظاهریش نیست تا؛ دل است که دلم گرفت، می خواهم بروم پیشش، خودم را خالی کنم. مال دل است.
📌 دوّمی، گوش کنید. اوّلی بیرونی، دوّمی درونی. همین جور می آید جلو؛ توجّه می کنیدچه عرض کردم؟
📌بنابراین آن کسانی را که عمل به واجبات می کنند، روی دلشان به خداست و آن چرا که از نظر درونی فرض کنید فشارهای روحی دارند، می روند سراغ خدا، فهمیدی؟! خدا چه کار می کند؟ خدا پشتیبان آن هاست، همه کاره آن هاست. گره گشای آن هاست.
1- بحار جلد 70 باب 43 صفحه 16
2- در عربی «و لایزال عبدی یبتهل» کلمه عبدی در بیان فرموده نشده است.
📌عَنْ هِشَامٍ عَنْ أَنَسٍ عَنِ النَّبِيِّ (ص) عَنْ جَبْرَئِيلَ قَالَ: قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى مَنْ أَهَانَ لِي وَلِيّاً فَقَدْ بَارَزَنِي بِالْمُحَارَبَةِ وَ مَا تَرَدَّدْتُ فِي شَيْ ءٍ أَنَا فَاعِلُهُ مَا تَرَدَّدْتُ فِي قَبْضِ نَفْسِ الْمُؤْمِنِ يَكْرَهُ الْمَوْتَ وَ أَكْرَهُ مَسَاءَتَهُ وَ لَا بُدَّ لَهُ مِنْهُ وَ مَا يَتَقَرَّبُ إِلَيَ عَبْدِي بِمِثْلِ أَدَاءِ مَا افْتَرَضْتُ عَلَيْهِ وَ لَا يَزَالُ عَبْدِي يَبْتَهِلُ إِلَيَّ حَتَّى أُحِبَّهُ وَ مَنْ أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ لَهُ سَمْعاً وَ بَصَراً وَ يَداً وَ مَوْئِلًا إِنْ دَعَانِي أَجَبْتُهُ وَ إِنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُه
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📌گوش او و چشم او و دست او و پناه گاه او می شوم !!
رُوِيَ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ قَالَ:
«قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ما یَتَقَرَّبُ اِلَیَّ عَبدی بِمِثلِ اَداءِ مَا اَفتَرَضتُ عَلَیهِ وَ لا یَزالُ عَبدی یَبتَهِلُ اِلَیَّ حَتّی اُحِبَّهُ وَ مَن اَحبَبتُهُ کُنتُ لَهُ سَمعاً وَ بَصَراً وَ یَداً وَ مَوئِلاً اِن دَعانی اَجَبتُهُ وَ إِن سَأَلَنی اَعطَیتُهُ»1
ترجمه: خداوند تبارک و تعالی فرمود: بنده من
به من نزدیک نمی شود به چیزی بهتر از آنچه که بر او واجب کرده ام.
📌این بنده همیشه متوجّه من است تا آن جا که من او را دوستش بدارم و هر کس را که دوست داشته باشم، گوش او و چشم او و دست او و پناه گاه او می شوم.
📌 اگر او مرا بخواند و از من چیزی بخواهد جواب او را می دهم و اگر از من درخواستی بنماید به او عطا می نمایم.
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 اولویّت و اهمّیّت محیط خانوادگی در تربیت❗️
📌طبق معمول این طور است که انسان قبل از محیط تحصیلی و آموزشی شکل می گیرد؛ لذا انبیا و اولیا(ع) در معارف اسلامی روی این خیلی تأکید داشتند؛ چون شاکلۀ روح در اینجا شکل می گیرد؛ در محیط خانوادگی، آن هم در این سه بُعد؛ لذا اوّل هم به همین توصیه می کنند. روایتی بخوانم.
📌روایت از امام صادق(ع) است که حضرت می فرماید: «لَا یَزَالُ الْمُؤْمِنُ یُورِثُ أَهْلَ بَیْتِهِ الْعِلْمَ وَ الْأَدَبَ الصَّالِحَ»؛ مؤمن این طور است. علم و ادب شایسته را برای اهل بیت و خانواده اش به میراث می گذارد. خوب دقّت کنید. «حَتَّى یُدْخِلَهُمُ الْجَنَّة»؛ این قدر روی این ها کار می کند که این ها را بهشتی می کند.
📌هم در بُعد اعتقادی، هم اخلاقی و هم عملی. «حَتَّى لَا یَفْقِدَ فِیهَا مِنْهُمْ صَغِیراً وَ لَا كَبِیراً»؛ تا آنجایی که وقتی خودش إن شاء الله در بهشت رفت، نگاه می کند و می بیند که کوچک و بزرگ همه با او هستند؛ همه در بهشت آمدند. همین طور که همه با هم در خانواده اینجا بودیم، همه در بهشت هم دور هم هستیم.
📌 ببینید چقدر تعبیر زیبا است؛ یعنی این قدر روی این ها کار می کند. بعد می فرماید: «وَ لَا خَادِماً وَ لَا جَاراً»1️⃣؛ سپس خادم را مطرح می فرماید. کسانی را که فرض کنید در آن خانواده مشغول به کار هستند. بعد هم به همسایه می رسد. چه بسا در این ترتیب عنایتی باشد.
📌از نظر کمّی این طور است؛ یعنی معمولاً انسان این طور است که اوّل زن و بچّه است، بعد نوبت می رسد به خادم که برخوردش با آدم بیشتر است! بعد برخوردش با همسایه. مثلاً فرض کنید شب ها بیرون می آید و او را می بیند. این ها هم جنبۀ کمّی دارند و هم جنبۀ کیفی؛ به درجه بندی پایین می آید.
1️⃣مستدرک الوسائل، ج 12، ص 201
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 اولویّت و اهمّیّت محیط خانوادگی در تربیت❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 زمان آموزش توحید بهفرزند ❗️
📌روایتی است که هم از امام باقر(ع) و هم از امام صادق(ع) نقل شده است. حضرت می فرمایند: «إِذَا بَلَغَ الْغُلَامُ ثَلَاثَ سِنِینَ»؛ بچّه که سه سالش شد، «یُقَالُ لَهُ سَبْعَ مَرَّات»؛ به او هفت مرتبه بگو: «قُلْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّه»؛ بگو لا اله الا الله؛ یعنی از اعتقادی شروع کن! سه سالگی حرف از توحید بزن! «ثُمَّ یُتْرَكُ حَتَّى یَتِمَّ لَهُ ثَلَاثُ سِنِینَ»1️⃣؛
📌از سه سالگی وحدانیّت خدا را به او بشناسان! سپس او را رها کن تا سه سال و هفت ماه و بیست روز او تمام شود. من این روایات را به عنوان نمونه می خوانم و ردّ می شوم. باز در همین بُعد اعتقادی روایت دیگری است.
📌روایت دیگری است از امام صادق(ع) که حضرت می فرماید: «بَادِرُوا أَحْدَاثَكُمْ بِالْحَدِیثِ قَبْلَ أَنْ تَسْبِقَكُمْ إِلَیْهِمُ الْمُرْجِئَةُ»2️⃣؛ به آموزش روایات ما به فرزندان کوچکتان مبادرت کنید قبل از آنکه اهل مُرجئه بر شما سبقت بگیرند. حالا من نمی خواهم وارد بحث «مُرجئه» بشوم.
📌این ها یک گروهی بودند که مقابل «شیعه» قرار داشتند. توجّه می کنید؟ حتّی از نظر عملی هم مردم لااُبالی بودند که معاصی کبیره مرتکب می شدند.
📌 می فرماید: مواظب باش؛ تو کار را شروع کن تا یک وقت آن ها نیایند و مزخرفات را به بچّه ات بخورانند و از کوچکی او را لااُبالی و بی بند وبار، بار بیاورند؛ حواست را جمع کن! مُرجئه چنین افرادی بودند.
1️⃣وسائل الشیعه، ج 21، ص 474 - بحارالأنوار، ج 85، ص 131
2️⃣بحارالأنوار، ج 85، ص 477
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 زمان آموزش توحید بهفرزند ❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📌 پیامبراکرم(ص) و آموزش معارف به فرزند ❗️
📌مراقب بُعد قلبی فرزندت باش؛ بُعد قلبی او را از پیامبراکرم(ص) بگیر. حضرت می فرماید: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): أَدِّبُوا أَولَادَكُم عَلَى ثَلاَثَ خِصَالٍ»؛
📌 فرزندانتان را بر سه خصلت ادب کنید: «حُبِّ نَبِیِّكُم»؛ قلبی است؛ با او کاری کن که پیامبر(ص) را دوست داشته باشد، «وَ حُبِّ أَهلِ بَیتِهِ»1️⃣؛ و اهل بیت(ع) را دوست داشته باشد. چه معارفی است! همه را به ما آموختند که چه کنیم.
📌«وَقَرَائَةِ القُرآنِ»؛ و قرآن خواندن را دوست داشته باشد. این در بُعد عملی است. موارد قبلی درونی بود؛ توحید، امامت و ولایت بود؛ همین طور خیلی زیبا بیان فرمودند.
1️⃣کنزالعمّال، ج 16، ص 456
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 فرمایش پیامبراکرم(ص) در رابطۀ آموزش معارف به فرزند ❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🎞 #كليپ_تصويرى
📌حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 از فرمایش معصومین(ع): نحوۀ آموزش خواندن نماز و گرفتن روزه به فرزند ❗️
📌روایتی است از امام علی(ع) که حضرت می فرماید: «أَدِّبْ صِغَارَ أَهْلِ بَیْتِكَ بِلِسَانِكَ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الطَّهُور»؛ اوّل به او بگو: بابا جان! نماز داریم؛ وضو داریم. این، تربیت زبانی است.
باز روایت دیگری از امام علی(ع) است که می فرماید: «عَلِّمُوا أَوْلَادَكُمُ الصَّلَاةَ لِسَبْعٍ وَ خُذُوهُمْ بِهَا إِذَا بَلَغُوا الْحُلُمَ»؛ اوّل می فرماید: با زبانت او را تربیت کن؛ یعنی به او نماز یاد بده! بعد هم سراغ پیاده کردن عملی می آید.
امام صادق(ع) می فرماید: «إِنَّا نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِی خَمْسِ سِنِینَ»؛ ما این طور هستیم که وقتی بچّه پنج ساله می شود، به او امر می کنیم نماز بخواند تا نماز مَلکه اش بشود. «فَمُرُوا صِبْیَانَكُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِین »؛ بچّه های ما در پنج سالگی نماز می خوانند؛ امّا فرزندان شما در هفت سالگی. «وَنَحْنُ نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِین»؛ بچّه های ما که هفت سالشان می شود به آن ها می گوییم: روزه بگیرید. امّا «بِمَاأَطَاقُوا مِنْ صِیَامِ الْیَوْم»1️⃣؛ هرچند روزی که توانست؛ نه اینکه همۀ روز ها را روزه بگیرد. مقدّس بازی در نیاور! در یک روایت دیگری داریم که نمی خواهم وارد این بحث بشوم؛ در روایت دارد که چگونه با او رفتار کنید؛ می فرماید هر وقت گرسنه اش شد، به او غذا دهید. توجّه کنید.
تمام این نکات طبق همین موازینی است که عرض کردم؛ یعنی دیگر سازی آن هم از اوّلین محیط یعنی محیط خانوادگی؛ چون انسان در این محیط خانوادگی است که ابعاد اعتقادی و اخلاقی و عملی اش شکل می گیرد. همۀ این ها متن معارف ما است.
1️⃣مجموعۀ ورّام، ج 2، ص 155 - عیون الحکم، ص 341 - الکافی، ج 3، ص 409
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
📝 جلسه نهم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 از فرمایش معصومین(ع): نحوۀ آموزش خواندن نماز و گرفتن روزه به فرزند ❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #ادب_الهی
📕 #مبانی_تربیت
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani