فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 فرق حضرت موسی(ع) با پیامبراکرم(ص)❗️
📌حضرت موسی(ع) تو این دهه بود رفتش که ببینتش سر از پا نمیشناخت سی روز رفت و خدا گفت نخیر بازم باید بایستی، دست از همه چیز برداری، «وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ»1️⃣؛ ده روز دیگر هم وایسا.
📌تمامت باید تخلیه بشود. سراپات باید خدایی بشود. آن وقت بله تازه، «فَلَمَّا تَجَلَّی». ربّش «خَرَّ مُوسَی صَعِقَا»2️⃣؛ نتوانست. فرق بین موسی(ع) و پیغمبراکرم(ص) همین جاست .خوب دقّت کنید. یک جلوه کرد چشمش افتاد دیگر تمام شد.
📌اما پیغمبراکرم(ص) رفت، رفت رفت رفت رفت، جبرئیل گفت دیگر نمیتوانم، «لَوْ دَنَوْتُ أَنْمُلَةً لَاحْتَرَقَتُ»3؛ اگر یک سر موی برتر پَرَم فروغ تجلّی بسوزد پَرَم4. من می روم. سیر میکند. این ها فرق میکنند. با اینکه موسی مخلص است. اما تخلیص حد دارد حد تخلیص .
1️⃣سورۀ مبارکۀاعراف، آیۀ 142
2️⃣سورۀ مبارکۀاعراف، آیۀ 143
〰〰〰〰〰
🎞 #ذی_الحجه
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
🔰 دیگر دلواپس غِنا و عزّت نیست !!
➖رُوِيَ عَنِ الْبَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ:
📌«{يَقُولُ} الْغِنَى وَ الْعِزُّ يَجُولَانِ فِي قَلْبِ الْمُؤْمِنِ فَإِذَا وَصَلَا إِلَى مَكَانٍ فِيهِ التَّوَكُّلُ أَقْطَنَاهُ»
ترجمه: توانگرى و عزّت در دل مؤمن مى گردند و هرگاه به نقطه اى كه در آن توكّل است رسيدند، آنجا اقامت می گزينند.
شرح: روایت از امام باقر صلوات الله علیه منقول است که حضرت فرمودند: آن حالت بی نیازی و عزّت این دو، در قلب مؤمن هستند؛ امّا یک نوع درگیری دارند به یک معنا. حالا من نیمه ترجمه می کنم. کنایه از این است که هر انسانی این دو چیز را می خواهد، اگر بگوید نه شوخی کرده است. قبول دارید یا نه؟
غِنا، این جا غیر پول هست، یک وقت اشتباه نکنید. پول و ریاست نیست؛ این جوری معنا نکنید. غِنا بگو؛ پول، عزّ هم بگو؛ ریاست، نه. بی نیاز بشوم از هرکس، دست به سوی کسی دراز نکنم. مؤمن این جوری است اصلاً، می خواهد این را. درست است؟ عزّت هم می خواهد. توجّه کنید. هیچ وقت مؤمن نمی خواهد، خوار باشد در این دنیا.
📌جایز هم نیست شرعاً که مؤمن خودش را خوار کند، ذلیل کند، حتّی نهی هم شده است. این را بهتان بگویم، شرعیش را هم بگویم من: جایز هم نیست اصلاً، حرام است، نباید مؤمن خودش را خوار بکند.
📌«الْغِنَى وَ الْعِزُّ»؛ بی نیازی و عزّت دو چیزی هستند که در دل مؤمن هستند و این دو تا، چه بسا با هم یک نوع، درگیری هم دارند.
«{الْمُؤْمِنِ} فَإِذَا وَصَلَا إِلَى مَكَانٍ فِيهِ التَّوَكُّلُ»؛
📌دل را تشبیه کرده حضرت، فرض کنید به یک مکانی، به یک جایگاهی وسیع، توجّه کنید! توش خیلی چیزها هست. همین جور این ها با هم درگیرند و کَاَنَّهُ می گردند. می رسند به یک جایی، می بینند اینجا، توی اینجا، این مکان، اینجا توکّل هستش.
📌چون مؤمن متوکّل الی الله است. وقتی رسیدند آنجا«أَقْطَنَاهُ»؛ آرام می گیرند. این یعنی چی اصلاً؟ خیلی این روایت زیبایی است این.
حالا گاهی«يَجُولَانِ» را می گویند می گردند؛ گوش کنید، نه، یک نوع درگیری هم دارند. اینجا که می رسند راحت می شوند اینجا. این یعنی چی؟
📌یعنی کسی که واقعاً متوکّل الی الله هست؛ شد؟! دلواپس غِنا و عزّت
نیست اصلاً
اگر کسی واقعاً کارهایش را، همه را واگذار به خدا کرد، که وکیل من کیه؟ توکّل این است؛ وکالت است، خداست.
📌درست؟! دیگر دلواپس غِنا و عزّت نیست؛ می داند هم غنی است، هم عزیز است. شد؟! پس آدم باید برود، توکّل را در دل قرار بدهد، توجّه کنید. این توکّل که توی دل آمد، بدان دیگر، هم بی نیازی و هم عزیزی.
بحار الأنوار ، ج75، ص 186
قَالَ سَمِعْتُ مَنْصُوراً يَقُولُ سَمِعْتُ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ (ع) يَقُولُ الْغِنَى وَ الْعِزُّ يَجُولَانِ فِي قَلْبِ الْمُؤْمِنِ فَإِذَا وَصَلَا إِلَى مَكَانٍ فِيهِ التَّوَكُّلُ أَقْطَنَاهُ.
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 به امیدی که از این دهه دست خالی نرویم❗️
📌 روایت از امام باقر صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیهِ که خداوند هدیه کرد به حضرت عیسی(ع) پنج دعا را که وارد شده در همین ایّام ذیحجّه که جبرائیل برای حضرت آورد. در همین دهۀ اوّل ذیحجّه «فَقَالَ يَا عِيسَى ادْعُ بِهَذِهِ الْخَمْسِ الدَّعَوَات»؛ به این پنج تا دعا در این ایّام تو این دعاها را انجام بده. «فَإِنَّهُ». من این جمله مورد نظرم است«فَإِنَّهُ لَيْسَ». چی؟ «عِبَادَةٌ أَحَبَّ إِلَى اللَّهِ مِنْ عِبَادَتِهِ فِي أَيَّامِ الْعَشْرِ يَعْنِي عَشْرَ ذِي الْحِجَّةِ»1️⃣. عبادتی محبوب تر پیش خداوند نیست از عبادت کردن خدا در این دهۀ اوّل ذیحجّه. لذا میخواستم من به دوستان این سفارش را بکنم و او این است به اینکه عمل صالح در این ایّام نزدیک به مقبولیّت است با رعایت. اگر دلتان به حال خودتان میسوزد، صاف دارم می گویم بی برو برگرد. اگر واقعاً دلتان میخواهد عمل صالحی داشته باشید که مورد قبولی خدا قرار بگیرد. رعایت کنید تمام این آدابی را که وارد شده در شریعت اسلام. چه آداب زمانی اش چه مکانی اش همهاش. با رعایت این آداب است که انسان امید دارد که دست خالی نماند.
1️⃣خطبۀ اشفاق 1522 اقبال الاعمال، ج1، ص323
〰〰〰〰〰
#ذی_الحجه
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 چهار روز از دهه ذی الحجّه گذشته، بقیه را مواظب باشیم❗️
📌اما این ده روز، یک ده روز خاصّی است. من می خواستم این را بگویم و تذکّر بدهم. غفلت نکنید.
📌 اولیاء خاصّ خدا در این ده روز، در سیر معنویشان به خیلی جاها رسیدند که الآن نمی خواهم وارد بشوم. ابراهیم(ع)، موسی(ع) را ببین «وَوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلَاثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ»1️⃣؛ این ده روز است. و در این ده روز است که خدا راهش داد. ابراهیم(ع) در این ده روز بود که شب ترویه آن خواب و مسئلۀ فرزندش اسماعیل را، روز هشتم یوم الترویه است، به این معنا که هی فکر می کرد چه کنم؟ چه کنم؟ یکی از وجوه تسمیه اش این است.
📌ترویه به معنای فکر کردن است. ترویه یعنی تحمّل، بچه را کجا ببریم ذبحش کنیم. عزمش را جزم کرد و روز دهم رفت آنجا. آن بساط و آن مقام شد. در همین ده روز بود یوم الترویه امام حسین (ع) از مکّه حرکت کرد. آمد به سوی کربلا. کعبه دل ساخت و تا قیام قیامت.
📌نگاه کنید اولیاء خدا را. می خواستم این را بگویم که چهار روزش گذشته است، بقیه را مواظب باشید. تا می توانید در این ایّام ذکر الله به معنای جامعش را داشته باشید. که می آید بعد هم روز عرفه، اگر هم به یاد من افتادید، من عاصی را هم دعا کنید.
1️⃣سورۀ مبارکۀ اعراف، آیۀ 142
〰〰〰〰〰
🔊 #کلیپ_صوتی
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 بندهای هستم پیشاروی تو هیچ عذری هم ندارم❗️
📌انسان به اینجا می رسد که خیلی مراقب کارهایش باشد.حالا در درونش نَعُوذُبِاللَّهِ یک سنخ ابتلائات دارد بحثش جداست که باید روی آنها کار بکند. آدم یک مقدار فکر بکند ببیند که آیا آنچه را که خدا خواسته است نسبت به اعضا و جوارحش انسان انجام می دهد.
📌 ما رومان می شود به خدا بگوییم: «سَجَدَ لَكَ سَوَادِي»؛ همین ظاهریش را؛ یعنی آنچه که امر کرده انجام دادم. آنچه که نهی کرده ترک کردم. میتوانیم ما این ها را بگویم. من که خودم نمیتوانم بگویم؛ یعنی به طور کامل بخواهم بگویم اعضا و جوارح من در اختیار توست، تسلیم توست.
📌سجده مظهر تسلیم است، تعظیم، و کرنش است. لذا خدا امر کرد مرا سجده کنید، چون مظهر بزرگداشت او است. لذا پیش خدا هیچ عذری هم ندارم.
📌 در روایت عجیبی آمده است که این جملات مکرر در نیمه های شب با حالت تضرّع بر زبان امام باقر(ع) جاری می شد: «أَمَرْتَنِي فَلَمْ أَئْتَمِرْ»؛ بدون به قول ما تشریفات، خدا امر کردی به من امّا من برانگیخته نشدم از امر تو، «وَ نَهَيْتَنِي فَلَمْ أَنْزَجِرْ»؛
📌نهی کردی مرا، من دوری نگزیدم از آن عمل، «فَهَا أَنَا ذَا عَبْدُكَ بَيْنَ يَدَيْكَ وَ لَا أَعْتَذِر»؛ بندهای هستم پیشاروی تو هیچ عذری هم ندارم. امام باقر صَلَوَاتُاللَّهِعَلَیهِ در نیمههای شب با تضرّع و زاری این جمله را میگفت. یکی هم آن موقعی را که در شدائد گرفتار میشد.
1️⃣بحارالانوار، ج46، ص290
〰〰〰〰〰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 بندهای هستم پیشاروی تو هیچ عذری هم ندارم❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@mojtabatehrani
----
﷽
📍 سفارش به شب و روز عرفه❗️
📌عبادات در شب عرفه از نظر پاداش افزودگی دارد. چه افزودگی دارد؟ عبادت در شب عرفه معادل صد و هفتاد سال عبادت است. چه موقعیّت خوبی است!
📌 امامصادق(ع) فرمود: «مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلَّا أَنْ يَشْهَدَ عَرَفَةَ»؛ میدانی یعنی چی؟ یعنی آن کسانی را که عقب مانده بودند از ماه رمضان، در ماه رمضان نتوانستند کاری بکنند.
📌از آن مغفرت ماه مبارک رمضان نتوانستند بهره بگیرند. این واماندگان، عقب ماندگان بهترین فرصتشان عرفه است. خوب دقّت کنید چی دارم میگویم. بهترین فرصت آنها عرفه است. فرصتی بسیار خوب. شب عرفه روز عرفه از نظر فضیلت.
📌به خصوص دوستان را من سفارش میکنم، فردا ظهر به بعد به خودت برسی. خیلی از ما عمرهایمان گذشته است، بعد هم روزها می آید و ما نیستیم. از ظهر به بعد بروید سراغ خودتان. چون دارد در عصر عرفه به خصوص البتّه امشب هم هست. . در باب دعا دارد به اینکه برای غیر خوب دعا کنید. روایت متعدّد من دیدم. که اگر دعا کنید برای غیر صد هزار برابر خدا به شما عنایت میکند.
📌هر دعایی که برای دیگری میکنید. ما داریم در اصحاب ائمه (ع) یکی اش عبدالله بن جندب بود، دید در عرفه هر چی دعا کرد برای غیر، رفیقش گفت آقا تمام شد، آفتاب غروب کرد برای خودت یک چیزی بخواه.
📌گفت از مولایم موسی بن جعفر(ع) شنیدم به اینکه برای غیر دعا کردن صد هزار برابر بهترست. صد هزار برابر مقبول را که رها نمیکنم یکی برای خودم که معلوم نیست قبول بشود .
1️⃣ الکافی، ج4، ص66
〰〰〰
📌آیا مؤمن می فهمد که کسی بر سر قبر او حاضر شده است؟
https://jabeh.com/v/1nUkm8
〰〰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🔰 روضه شهادت امام باقر علیه السلام
https://jabeh.com/v/1nUkYn
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
#روضه
➖حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
رُوِيَ عَنِ الْبَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ:
«قَالَ: إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ كَرِهَ إِلْحَاحَ النَّاسِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ فِي الْمَسْأَلَةِ وَ أَحَبَّ ذَلِكَ لِنَفْسِهِ»
📌 خداوند متعال دوست ندارد و متنفّر است از این که بنده ای نسبت به بندۀ دیگری برای گرفتن حاجت و درخواستی اصرار کند. ولی اصرار و التماس به خودش را دوست دارد.
📌 روایت از امام باقرصلوات الله علیه، منقول است که حضرت فرمودند: خداوند تبارک و تعالی دوست نمی دارد، مکروه می دارد، اینکه مخلوقش، انسان ها از دیگری در تقاضایی که می کند، اصرار کند. اصرار کردن در درخواست را خوشش نمی آید. یک اصل درخواست داریم، یک اصرار در درخواست داریم؛ این را جدایش کنید از هم.
📌الحاح دارد اینجا، «اِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ کَرِهَ إِلْحَاحَ النَّاسِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ »؛ فرض بفرماید، چون بلاخره این طور نیست که انسان محتاج نباشد؛ بلکه در روابطی که دارد این اقتضا را می کند. درست است؟ البتّه نه بی جا، یک جاهایی فرض کنید، مثلاً یکی، اگر دید به این که جواب مثبت ندادند، دیگر اصرار نکن.
📌بدش می آید خدا از این کار «کَرِهَ»؛ یعنی بدش می آید خدا، « {كَرِهَ} إِلْحَاحَ النَّاسِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ»؛ ولی از این طرف،«وَ أَحَبَّ ذَلِكَ لِنَفْسِهِ»؛ امّا این را دوست دارد به اینکه بنده نسبت به مولایش، اصرار کند در درخواستش.این را برای خودش دوست دارد.
📌حالا یک بحثی است به اینکه چون غنیٰ مطلق است، غنای بالذّات دارد، این ها یک بحث هایی است جای خودش؛ اینجا هم جایش نیست، و او این است به اینکه می گوید همه چیزها دست من است، درسته چرا اصرار می کنی، به دیگری گفتی بسم الله؛ این ها ابزار من هستند. درست است یا نه؟ تمام این ها وسایل الهی هستند. درسته؟ اسبابند. مسبّب الاسباب من هستم. چرا به او اصرار می کنی. گفتی تمام شد، این یک وظیفه ای بود که تو داشتی مثلاً فرض کن.
📌اینجا یک وظیفه داشتی، نشد؛ به من بیا سراغ من به من اصرار بکن. من خوشم می آید از اصرار تو. این خودش یک بحثی است اصلاً. حالا من این را گفتم مقدّمه برای یک چیز دیگر. این الحاح است؛ یعنی اصرار است.
📌 اصل درخواست نیست. در ایّام سال، ما توی روایات، یک روایت داریم که یک موقعیت زمانی است که اصلاً دوست ندارد، اصل درخواست را، نه الحاح را خدا خوشش نمی آید، آن روز کسی از دیگری تقاضایی بکند.
📌من جدا کردم، ان شاءالله، متوجّه شدید حرف های من را. آن را خواندم، آن اصرار بود. شد؟! می گوید اصرار نکن. گفتی؛ امّا یک روز است، می گوید؟ اصلاً نخواه از کسی چیزی. این را خوب دقّت کنید، شاید کمتر کسی به شماها به قول ما حرف زده باشد.
📌 در ایّام سال یک روز است که خدا اصلاً دوست ندارد به اینکه کسی از دیگری تقاضا بکند، جز خود او؛ و آن روز عرفه است. این روایت را دیدید که شماها، هستش که، محدث قمی هم نقل می کند که دیگر؛ که روز عرفه، دیدش حضرت، داشت عبور می کرد، دید یک کسی، سائلی دارد از مردم درخواست می کند.
📌حتّی تعبیر توی روایت این است: وای برتو! حضرت فرمود: وای بر تو! یک همچنین روزی از دیگران درخواست می کنی، یک همچنین روزی؟! این یعنی چی؟ یعنی امروز، روزی نیست که تو از کسی چیزی بخواهی. امروز، روزی است که باید فقط از او بخواهی.
📌وای بر تو! یک همچنین روزی از مردم درخواست می کنی، مسئله می کنی، تقاضا از دیگران می کنی؟ و حال اینکه ،تعبیری که بعدی دارد، و حال اینکه یک چنین روزی فضل الهی آن قدر ریزش می کند که حتی بچّه های در شکم مادر را هم می خواهد فرا بگیرد که سعادتمند بشوند آن ها.
#شهادت_امام_محمد_باقر علیه السلام
➖➖➖➖
🔰 روضه شهادت امام باقر علیه السلام
https://jabeh.com/v/1nUkYn
〰〰〰〰〰
➖حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 زیارت از راه دور امام حسین(ع)در شب و روز عرفه❗️
📌از آداب امشب و فردا زیارت امام حسین(ع) است. روایات زیادی داریم. در یک روایت معروف امام صادق(ع) فرمود:
📌 «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَتَجَلَّى لِزُوَّارِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ قَبْلَ أَهْلِ عَرَفَاتٍ»؛ خدا روز عرفه قبل از آنکه به حاجیان تجلّی کند، به زوّار امام حسین(ع) تجلّی میکند، «يَقْضِي حَوَائِجَهُمْ وَ يَغْفِرُ ذُنُوبَهُمْ وَ يُشَفِّعُهُمْ فِي مَسَائِلِهِمْ ثُمَّ یَأتِی بِأَهْلِ عَرَفَاتٍ فَيَفْعَلُ بِهِمْ ذَلِكَ»1️⃣؛
📌حاجت هایشان را برمیآورد. گناهانشان را میآمرزد و تقاضاهایشان را میپذیرد. بعد خدا سراغ اهل عرفات میرود.
📌میخواستم این روایت را عرض کنم که امامصادق(ع) فرمود: «مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍ(ع) يَوْمَ عَرَفَةَ»؛ در روایت قبل لفظ قبر امام حسین(ع) بود، امّا در این روایت میفرماید: هر کس در روز عرفه امام حسین(ع) را زیارت کند، مِنَ القَرِیبِ وَ مِنَ البَعِیدِ، «كَتَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ أَلْفَ أَلْفِ حِجَّةٍ ٍ مَعَ الْقَائِمِ(ع)»؛ خداوند برای او یک میلیون حج با امامزمان(عج) مینویسد،
📌«وَ أَلْفَ أَلْفِ عُمْرَةٍ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ»؛ یک میلیون عمره با پیغمبراکرم(ص) مینویسد. «وَ عِتْقَ أَلْفِ أَلْفِ نَسَمَةٍ»؛ مثل این است که یک میلیون بنده در راه خدا آزاد کند،
📌«وَ حُمْلَانَ أَلْفِ أَلْفِ فَرَسٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ»؛ یک میلیون اسب از اموالش در راه خدا فی سبیل الله بدهد، «وَ سَمَّاهُ اللَّهُ عَبْدِيَ الصِّدِّيقُ»؛ خدا وقتی میخواهد صدایش بکند، میگوید ای بندۀ صدیق من! «آمِنَ بِوَعْدِي»2؛ به وعدههایی که به تو دادم، ایمان بیاور.
📌یک روایت دارد به آقا عرض می کند، آقا من که نیستم آنجاچه کنم؟می¬گویم چکار کن، دو تاجمله؛ روکن به سمت قبر امام حسین بگو: «اَلسَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِاللَّهِ، اَلسَّلَامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ»2️⃣؛ زیارت کردی حسین را، زیارت از راه دور را یادش می¬دهد.
1️⃣بحارالأنوار، ج 98، ص86
2️⃣مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص 715
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 ثمرۀ حبّ به امام علی (ع)،حفاظت از لغزش در دنیا و صراط است❗️
📌«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص)، صَحِيفَةِ الْمُؤْمِنِ حُبُّ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ»1️⃣. من این را از عامّه نقل می کنم ها،. کارنامۀ مؤمن، تیترش این است اصلاً. ، خُب رابطۀ حبّ علی (ع)، مِن اولیاء الله، اما توی اولیای خدا، این حسابش جداست.
📌 یک حساب دیگری ای. اثرگذاریِ این بر روی ایمان، از نظر استحکامش، تشدیدش، توجّه می کنی چه می خواهم بگویم، حفاظتش از لغزش ها یک اثر خاصّی دارد ، در ربط با دلبستگیِ به خدا، اثر خاصّی دارد. ، جنبۀحفاظتی هم دارد این حبّ اگر به صورت یک ملکه دربیاید برای انسان، نفوذ بکند، توجّه می کنی چی می خواهم بگویم، نفوذ بکند، به قدری جنبۀحفاظتی دارد برای انسان، به جوری که نمی گذارد انسان پایش بلغزد؛ یعنی دستش آلودۀبه گناه بشود؛ اگر این نفوذ بکند، هر چه نفوذش بیشتر باشد این جوری. ، حتّی روز قیامت هم کسانی را که دلشان، این جوهره و این گوهر گران بها را داشته باشد، اصلاً پاشون روی صراط نمی لغزد، متن روایت از پیغمبراکرم(ص).
📌این خودش گویایِ این است، چه کسانی هستند که قیامت پاشون روی صراط نمی لغزد، چون صراط آخرت انعکاس صراط دنیاست، این را بدانید، آنهایی که در دنیا نلغزیدند، و انسان را از لغزش ها مصون می دارد این رو.
📌من که گفتم متن روایت بود، حبّ به اولیای خدا، از اموری است که موجب ازدیاد و اشتداد ایمان، یعنی حبّ به خدا می شود و استحکام می بخشه، به خصوصِ امام علی (ع) و حبّ به اوست.
1️⃣بحارالأنوار، ج 39، ص284 و 305
〰️〰️
📕توسل به حضرت ابوالفضل در روز عرفه
https://jabeh.com/v/1nUlTh
〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 # ملایمات و منافرات ایمان
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 ثمرۀ حبّ به امام علی (ع)،حفاظت از لغزش در دنیا و صراط است❗️
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #معارف_اسلامی
📕 ملایمات و منافرات ایمان
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 همه عاشق امام علی (ع)هستند❗️
📌امام باقر صلوات الله علیه از آباء گرامی شان از پیغمبراکرم(ص) «قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) لَمَّا أُسْرِيَ بِي إِلَى السَّمَاءِ»؛
📌حضرت فرمودند وقتی که در لیله عسری مرا به معراج بردند، «فَصِرْتُ فِي السَّمَاءِ الدُّنْيَا ِ السَّادِسَةِ»؛ از آسمان دنیا تا رسیدم به آسمان ششم. دارد: «فَإِذَا أَنَا بِشَجَرَةٍ لَمْ أَرَ شَجَرَةً أَحْسَنَ مِنْهَا وَ لَا أَكْبَرَ مِنْهَا»؛ من برخورد کردم به یک درختی که به این زیبایی من ندیدم؛ احسن از او و اکبر از او ندیده بودم.
📌نه زیباتر نه بزرگتر؛ «فَقُلْتُ لِجَبْرَئِيلَ يَا حَبِيبِي مَا هَذِهِ الشَّجَرَةُ»؛ از جبرائیل سؤال کردم دوست من این درخت چیست؟ «قَالَ هَذِهِ طُوبَى يَا حَبِيبِي»؛ آن هم خطاب به پیغمبر (ص)گفت دوست من این شجرۀطوبی است،
📌«قَالَ فَقُلْتُ مَا هَذَا الصَّوْتُ الْعَالِي الْجَهْوَرِي»؛ یک صدایی هم می شنیدم از این درخت که می¬آید. سؤال کردم از او: این صدای بلند، به قول ما جوهر ¬دار که به گوشم می¬خورد چه می¬گوید: «قَالَ هَذَا صَوْتُ طُوبَى»؛ این هم صدای همین درخت است، « قُلْتُ أَيَّ شَيْءٍ يَقُول» ؛چه دارد می گوید:
📌 «قَالَ يَقُولُ وَا شَوْقَاهْ إِلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ(ع)» به معراج رفته است؛ شجره طوبی دیده است؛صدای او را شنیده است. بعد جبرائیل برای او تبیین می¬کند. چه می¬گوید؟ می¬گوید: «وَا شَوْقَاهْ یَا عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ(ع)»؛
📌 یعنی من عاشق توأم، واشوقا غیر از این نیست. که اعظم و اکبر مخلوقین از نظر چی بهره¬گیری موحدین این معنی است «عَلی مَنصُوصٌ بِذاتِ الله اَی مُستَغرَق فی ذاتِهِ تَعالی» 1️⃣به یک نحو و بر اثر محبت نسبت به اوست و بقیه و ماسوی الله از اسماء و صفات و افعال حق همه عاشق علی (ع)هستند.
1️⃣ بحارالأنوار، ج 8، ص 151
〰〰〰〰〰
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 آثار دوستی امام علی(ع)❗️
📌روایت از امام باقر(ع) است. حضرت فرمود:«مَا ثَبَّتَ اللَّهُ تعالی حُبَّ عَلِيٍّ(ع) فِي قَلْبِ أَحَدٍ فَزَلَّتْ لَهُ قَدَمٌ إِلَّا ثَبَتَتْ لَهُ قَدَمٌ أُخْرَى».
📌خوب دقّت کنید! معنایش این است که هر گاه خداوند، دوستی امام علی(ع) را در دلی قرار دهد، اگر این شخص یک قدم لغزش پیدا کند و به زمین بخورد، قدم دیگر بلند می شود. این طور نیست که متوغّل در گناه شود؛ یعنی این طور نیست که به گناه خود ادامه بدهد.
1️⃣ آثار گناه جلسۀ هفتم بحارالأنوار، ج65، ص199
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #آثار_گناه
🏷 جلسه هفتم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
🔰 دلِ سلامت چیست؟
📍 منظور قربیٰ در آیۀ شریفه چه کسانی هستند❗️
📌روز قیامت بازار دل است بیش از این هم نیست بازار عقل نیست عقل سلیم ، نفس سلیم از نظر دید هم به اصطلاح ما فلسفی ، عرفانی هم از نظر دید قرآنی و روایی این ها هم دوتا هستند، بله خیلی ها خلط کردند .
📌 خوب در قیامت نقش اساسی با دل است ، خوب دل چیست ؟ دل ظرف محبّت است، بیش از این نیست. ، حُبّ و بُغض هاست، تقریباً ، این کار دل است و در قیامت هم نقش اساسی با دل است. خدا دلِ سلامت در روز قیامت می خواهد.
📌دلِ سلامت چیست؟ اینجا وارد می شوم؛ خداوند خطاب می کند به پیغمبراکرم(ص)، به اینکه بگو: «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا»؛ بگو من از شما اجر نمی خواهم. یک استثناء دارد و آن این است،«إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَی»1️⃣؛ می رود سراغ بُعد دلی، است من این ها را می گویم که همه ذهن ها متمرکز بشود .
📌 من محبّت می خواهم از شما نسبت به چه ؟ قربیٰ، قربیٰ بروید سراغ مفسّرین عامّه هم همه اشان می گویند که قربیٰ با چه کسانی هستند که علی(ع) سرآمدشان هست، زهرا(س)، حسنین(ع)، این را اتفاق دارند تمام مفسّرین عامّه و خاصّه در این شبهه ای نیست.
1️⃣ سورۀمبارکۀ شوری، آیۀ 23
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش-اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 منظور قربیٰ در آیۀ شریفه چه کسانی هستند❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش-اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
🌸میلاد امام هادی علیه السلام مبارک باد🌸
🏞 #پوستر
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 عملی برای اجابت دعا از امام هادی (ع) ❗️
📌روایتی از امام هادی(ع) است که حضرت فرمود: « مَنْ كَانَتْ لَهُ إِلَى اللَّهِ حَاجَةٌ فَلْیَزُرْ قَبْرَ جَدِّی الرِّضَا(ع) بِطُوسَ- وَ هُوَ عَلَى غُسْلٍ وَ
لْیُصَلِّ عِنْدَ رَأْسِهِ رَكْعَتَیْنِ وَ لْیَسْأَلِ اللَّهَ تَعَالَى حَاجَتَهُ فِی قُنُوتِهِ فَإِنَّهُ یَسْتَجِیبُ لَهُ»1️⃣؛ اگر کسی حاجتی داشته باشد، مزار امام هشتم(ع) را در طوس زیارت کند.
📌 غسل بکند و بعد هم بالای سر دو رکعت نماز بخواند و در قنوتش حاجتش را بخواهد. خداوند دعایش را از او می پذیرد و مستجاب می شود.
1️⃣ الامالی (للصدوق) ، ص588 - وسائل الشیعه، ج 14، ص569- بحارالانوار، ج 99، ص49
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #دعا
🏷 جلسه بیست و پنجم
🎞 #كليپ_تصويرى
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نقش اوّل محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
📌یک مطلبی اساسی را می خواستم روشن کنم چه بسا مطلبی هم جدید باشد. نسبت به یک روایتی خوب دقت بکنید ، البتّه محققین مطالبی در این رابطه دارند.داشتند ولی حالا من هم یک نظر خاصی دارم این را عرض می کنم. و آن که در اینجا خداوند خطاب می کند: مودّت و محبّت نسبت به علی(ع) را به عنوان اجر رسالت مطرح کن و بعد هم می گوید به اینکه این هم به نفع شماست.
📌چرا ؟ در مورد محبّت نسبت به قربیٰ، سه جهت از ناحیۀ خدا در نظر گرفته شده است: گفتیم محبّت مربوط به کار دل است و در بین کارکِرد ابعاد وجودی انسان در قیامت، آنچه نقش ارزنده تری دارد، قلب اوست. محبّت، خودش حسنه است؛
📌چون کارکِرد قلب است و مورد پسند خداست، همان طور که ما نماز می خوانیم این فعل اعضاء و جوارح ما چیست ؟ مورد پسند خداست ، می شود چه ؟حسنه ، درست ؟ آن کارکرد دل هم چه می شود ؟ می شود حسنه ؛ این حسنه یعنی حبّ علی(ع) که ما از آن تعبیر می کنیم که ولایت داشته این حسنه اگر نباشد ، درست است ؟
📌 اعمال ظاهریّه ما این ها صورت حسنه پیدا نمی کند ! بر طبق چه ؟ روایات متواتره که ما داریم . یعنی اگر کسی حبّ علی(ع) نداشته باشد نماز بخواند نمازش مقبول نیست ؛ لذا ما گفتیم این حسنه پشتوانه چیست ؟
📌جمیع حسناتی است که در مرتبه پایین تر از ابعاد وجودی ما، از ما صادر می شود. نماز ، روزه، حج، امثال این ها، تمام این اعمال توجّه کنید؛ انفاق، مالی باشد غیر مالی، زکات، امثال این ها! این حسنه تک حسنه است که پشتوانۀ برای جمیع حسناتی است که در مرتبه اعمال از ما صادر می شود. ؛ این خوب نقش اثباتی اش بود .
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 نقش اوّل محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
🔰 تعلّق به دنیا آدم را به معصیت می کشد !!
📌رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَعَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ»
📌 بى رغبتى به دنيا عبارت است از كوتاه كردن آرزو و به جاى آوردن شكر هر نعمتى و پرهيز از هر آنچه خداوند حرام كرده است .
شرح: در باب زهد نسبت به دنیا، آن که به اصطلاح ما تعریفش را می کنند، می گویند: عدم تعلّق قلب و دلی است به امور مادّیّت است. این دارای آثاری است.
📌در این روایتی که می خوانم از امیرالمؤمنین علی علیه السلام ، حضرت آن آثار بارزی را که از عدم تعلّق دل به مادّیّت است، هرچی از امور مادّی باشد، هرچی، کلّش، مجموعش؛ سه اثر بارز را ایشان می فرماید و مراد حضرت این است، که این ها گویای این است که این شخص، تعلّق ندارد دلش به دنیا.
📌اوّل: می فرماید: «اَلزَّهدَ فی الدُّنیا»، تعریف می خواهد بکند. عدم تعلّق قلبی به امور مادّیّت. اگر آدم خودش را بخواهد شناسایی بکند از این سه تا بفهم.
📌 اوّل می فرماید:« قَصرُ الاَمَلِ»؛ ببیند آرزوهایش توی دنیا کم است، یا آرزوهایش زیاد است؟ این آرزو، خیلی خوب، روشن است، می تواند آدم خودش را شناسایی کند، چه گونه آدمی است. اوّل می فرماید: «قَصرُ الاَمَلِ»
📌دو، «وَ الشُّکرُ کُلِّ نعمة»؛ ببیند به اینکه این نعمت هایی که خدا به اش بلاخره داده دیگر، این طور نیست که نداشته باشد، بلاخره بگو ببینم راه می روی یا نمی روی؟
📌نفس می کشی یا نفس نمی کشی؟ اگر نمی کشی، مُردی دیگر؛ چون همۀ این ها نعمت است . گوش کن! آن یک نفسی هم که می کشی، خودش نعمت است. نعمت، مختلف و متصّل دارد، منفصل دارد، مادّی دارد، معنوی دارد، همه چیز دارد، این ها همه نعمت است.
📌« وَ الشُّکرُ کُلِّ نعمة آیا بگو ببینم، سپاس می کنی منعمت را؟ خدا را؟ هر چقدر که بهت داده، درست است؟ بحث زیاد و کم نیست اینجا، نسبت به این هایش شاکری یا نه؟ البتّه توقّعت زیاد است. بحث توقّع ما نداریم، بحث این است که داده هایش، نسبت به داده هایش، شاکری یا نه؟ این هم دوّم.
📌سوّم، «وَ الْوَرَعُ عَنْ کُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ نگاه کن، ببین به اینکه پرهیز می کنی از هر چی؟ چیزی که حرام است. حرام همه جور است. حرام که می گویند، خیال نکن فقط مال است که حرام است. نه! هر عمل حرامی، گوش کنید چه می خواهم بگویم. هر معصیتی. ببین مقیّدی به این که معصیت نکنی؟ این را هم ببین.
📌سه تا چیز را می فرماید حضرت اینجا. آدم می تواند با این سه تا بفهمد به اینکه این، یک بهره ای از زهد نسبت به دنیا دارد یا چی؟ ندارد. خوب دقّت کنید. از این سه تا خوب آدم خوب می تواندخودش را بشناسد.
📌 آرزویت کم است یا زیاد است؟ اهل سپاس گزاری نسبت به نعمت های خدا داری یا نه؟ اهلش هستی؟ نسبت به محرمّات الهیّه، آیا مقیّدی پرهیز بکنی یا نه؟ فهمیدی؟ بفهم هست؟ اگر دیدی نیستی، بدان، هیچ بهره ای از چی؟ زهد او نداری؛ یعنی چی؟ بدان این دلت وابسته به دنیاست.
📌بنابراین از این طرفش، عکسش می خواهم بکنم. تعلّق به دنیا، طول امل می آورد، شد؟! شکرگزاری را از انسان می گیرد و کفران نعمت می کند؛ این را ببینید، تعلّق به دنیاست، کفران نعمت می آورد. گوش کنید.
📌تعلّق به دنیاست که آدم را به معصیت می می کشد. وارونش کردم من، توجّه کنید. حضرت سه اثر بارز را نسبت به چی؟ به عدم تعلّق دل به دنیا مطرح فرمودند.
عَنْ أَبِي الطُّفَيْلِ قَالَ سَمِعْتُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ (ع) يَقُولُ الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ. کافی جلد5، صفحه 71 – وسائل الشیعه جلد 17، صفحه 35
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🔰 تعلّق دنیا آدم را به معصیت می کشد !!
📌رُوِيَ عَنْ عَلِيٍّ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَعَلَيْهِ السَّلامُ قَالَ:
«الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا قَصْرُ الْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ الْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اللَّهُ»
ترجمه: بى رغبتى به دنيا عبارت است از كوتاه كردن آرزو و به جاى آوردن شكر هر نعمتى و پرهيز از هر آنچه خداوند حرام كرده است .
〰〰〰〰〰
شرح حدیث
🎞 #كليپ_تصويرى
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani
﷽
📍 نقش دوّم محبّت به قربیٰ؛ یعنی حبّ نسبت به امام علی(ع) و اهلبیت(ع) ❗️
📌این حسنه خود یک نقش دیگری دارد. و آن نقشش این است که باز دارنده انسان است نسبت به سیّئات؛ یعنی از یک طرف اعمالی را که پیکره اش زیباست به آن زیبایی حقیقی می دهد و از طرفی نقش باز دارندگی دارد نسبت به سیّئات؛ یعنی حبّ نسبت به علی(ع) ، حبّ نسبت به اهل بیت پیغمبراکرم (ص)؛ یعنی ائمّه طاهرین (صلوات الله علیهم اجمعین ) .نقش دوّمش این است که نقش باز دارندگی دارد . چرا ؟ این را باز مکرر در بحث هایم گفتم . گفتم محبّت چیست ؟ پیرو ساز است اصلاً نقش محبّت این است.
📌 محبّت پیرو می سازد، هر چه انسان محبتش نسبت به شخصی بیشتر باشد، از او تبعیّت بیشتر می کند ، دنبال این است که رضای او را جلب کند، آن چه را که او خوشش نمی آید چه کار می کند ؟ می کشد کنار از آن برای اینکه نکند او از آن بدش بیاید ! توجّه می کنید.
📌لذا یک نقش و آن این است که روی اعمالی که ظاهریّه مثل اعضای ظاهری این ها اعمال زیبا محسوب می شوند این است که این ها را حسنه واقعی می کند؛ یعنی از نظر پذیرش الهی مورد پذیرش قرار می گیرد. دو؛ نقش بازدارندگی دارد .
〰〰〰〰〰
📚 #معارف_اسلامی
📕 #نقش_اعمال_در_قیامت
🏷 جلسه هشتم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی رحمت الله علیه
@mojtabatehrani