🔆﷽
☄#دنبالهدارهای_مهدوی☄
#سرپرستیشیعهدرعصرغیبت
1⃣⭕️#قسمت_اول⭕️1⃣
✅ یکی از #مهمترین و اساسی ترین موضوعات عصر غیبت موضوع ولایت و سرپرستی امور مسلمانان در زمان #غیبتِامامزمان (عجل الله تعالی فرجه) است. واضح است که از آغاز ظهور اسلام مسئله ی ولایت و رهبری امت مطرح بوده و #پیامبر_اکرم (صل الله علیه و آله) و پس از ایشان اهل بیت (علیهم السلام) علاوه بر اینکه دین اسلام و معارفش را برای مردم بیان نمودند ، #امام و رهبر امت نیز بوده اند . یعنی همه ی مسلمین #مکلّفبهاطاعت از آنان در همه ی کارهای فردی و اجتماعی بوده اند .
✅ در اینجا سوالاتی ایجاد میشود که پس از غیبت امام دوازدهم (سلام الله علیه) وظیفه ی رهبری و امامت بر امت اسلامی #بهعهدهیکیست؟؟؟؟ آیا فرد یا افرادی بر امت اسلامی #ولایت دارند ؟؟؟؟ و اگر ولایتی هست ، #محدودهی آن چقدر است؟؟؟؟ در پاسخ به این سوالات اساسی ، از گذشته های دور ، مسئله ی #ولایت_فقیه مطرح بوده و ان شاءالله در این مطلب به بررسی #مفهوم ولایت فقیه و دلایل آن و البته پاسخ به برخی سوالات و #شبهات در رابطه با آن میپردازیم.
✅ واژه شنــــــــــــــاسی : کلمه ی ولایت از ریشه ی " #ولی " گرفته شده و در اصل به معنی قرار گرفتن چیزی کنار چیز دیگری همراه با وجود رابطه میان آن هاست . از این رو در معانی #دوستی و #پیروی و #یاری هم به کار رفته است . طبق این معنا ولیّ کسی است که عهده دار کار های دیگران است و در اصل آنان را #سرپرستی میکند . و اما فقیه :
✅ از ریشه ی " #فقه " است و به معنای فهم و دانایی و فقیه به کسی گویند که به احکام و معارف اسلام #آگاهی_کامل دارد و طبق دانش وسیعی که به دست آورده حکم خداوند را از مسائل فردی و اجتماعی از قرآن و روایات #استخراج کند .
✨ ادامه دارد ............
@montazeranzohooremamasr
چرا انتقادات ما اثر ندارد؟
نکته دوم : برای واضح و روشن تر شدن مطلب ناگزیزیم معانی هم پیوند او را هم بیان کنیم تا بهتر مشخص شود که نقد چیست؟ و چه تفاوتی با سایر مفاهیم هم پیوند دارد؟
در آموزه های دینی، به واژه هایی نظیر : تذکر، موعظه، استماع قول، اتباع احسن، تواصی به حق، دعوت به خیر، و امر به معروف و نهی از منکر، اشاره شده که هر یک بگونه ای، اهمیت و جایگاه نقد و نقدپذیری را بیان می کنند.
۲- انتقاد یعنی : خالص کردن، جدا کردن خوب از بد، خرده گرفتن، برشمردن درستی ها و نادر ستی های یک اثر ادبی.(فرهنگ فارسی معین)
🌸 یا اینکه : نقد و انتقاد در لغت به معنی ارزیابی، بررسی، شناسایی نمودن، زیر و رو کردن، عیبها را نمایاندن و پنهان ها را رو کردن است.
(المنجد؛ محمد بندر ریگی، تهران، ایران، ۸۶، ششم، ج ۲، ص ۱۹۹۰)
ادامه دارد .....
(3)💠@montazeranzohooremamasr
چرا انتقادات ما اثر ندارد؟
🔵 ۳- نصیحت و خیرخواهی
یکی از واژه هایی که به معنای انتقاد سالم است؛ نصیحت (خیرخواهی) می باشد. نصیحت از ماده نَصح و نُصح گرفته شده است.
نَصح به معنای : خالص شدن و خالص کردن؛ و نُصح به معنای خلوص و بی غل و غش بودن است.
بنابراین ناصح، کلام و عمل خود را از هر ناخالصی پاک نموده و انگیزهای جز خیرخواهی ندارد و همچنین بدون هیچ گونه غرض شخصی، و صرفاً برای منافع و مصالح فرد یا جمع، اقدام می کند.
🔴 ۴- عیب جویی
درروایات بسیاری، از عیب جویی و سرزنش مؤمن، به شدت نهی شده است.
امیر مؤمنان علی(ع) می فرمایند:
"... آن کس که جز به حساب نفس خویش پردازد، خود را در تاریکی ها، سرگردان و در هلاکت افکنده است
و شیاطین، او را به سرکشی و طغیان می کشانند و رفتار زشت او را در دیده اش زیبا می نمایانند." (نهج البلاغه، خطبه ۱۵۷)
ادامه دارد.......
(4)💠@montazeranzohooremamasr
آقای انصاری فرازی از دعای کمیل خیلی زیبا توضیح میدن
سَیِّئَةٍ اَمَرْتَ بِاِثْباتِهَا الْکِرامَ الْکاتِبینَ
الَّذینَ وَکَّلْتَهُمْ بِحِفْظِ ما یَکُونُ مِنّى وَ جَعَلْتَهُمْ شُهُوداً عَلَىَّ مَعَ جَوارِحى وَ کُنْتَ اَنْتَ الرَّقیبَ عَلَىَّ مِنْ وَراَّئِهِمْ وَالشّاهِدَ لِما خَفِىَ عَنْهُمْ وَ بِرَحْمَتِکَ اَخْفَیْتَهُ وَ بِفَضْلِکَ سَتَرْتَهُ
میگن وقتایی که بنده میخواد به گناه بزرگ انجام بده خدا به فرشتگان یا همون کرام الکاتبین میگه فرشته ها شما ها برید...
من و بندمو تنها بزارید ..
ما باهم یه کار خصوصی داریم..
که نکنه مورد لعن ملائکه واقع شیم..که آبرومون نره...
انقدر عشق و این همه بی وفایی؟
روز حساب که میاد ملائک یا کرام الکاتبین اومدن ونامه اعمال بهمون دادن..
خدا با بنده اش تنها میشه میگه بنده ی من؟؟
یادته اونروز تو تنهایی فلان کار کردی؟
یادته اونروز اونجا اون ساعت گناه کردی و نگفتی من میبینم؟
بنده ی من اونروز عذابت نکردم...
الان هم عذابت نمیکنم بخشیدمت برو..
یا رب ارحم ضعف بدنی
خدایا رحم کن به این بدن ضعیف من
فَهَبْنِي يَا إِلهِي وَسَيِّدِي وَمَوْلاَيَ وَرَبِّي، صَبَرْتُ عَلَىٰ عَذَابِكَ، فَكَيْفَ أَصْبِرُ عَلَىٰ فِرَاقِكَ ؛ یعنی خدای من اشتباهاتی که کردم را ببخش ، گیریم که بر عذابت صبر کردم ، چگونه دوری ات را تحمل کنم...😭😭
دعای کمیل برای این مدعیان عاشقی نیست کمیل از ضعف ها شروع می کند و از نواقص بنده می گوید و بعد به جهنم می رسد و این ها از جلوه های عاشقی است. وقتی که در پیشگاه خداوند از جهنم صحبت می کنی ناخودآگاه به او پناه می بری و اگر بدون خدا از جهنم بگویی افسرده و ناامید می شوی".
"اما فقط بنده نیست که از جهنم صحبت می کند ما در قرآن آیات سهمگینی درباره جهنم داریم و سوال اینجاست خدا چرا از جهنم صحبت می کند؟"