🌹
🔰 بگذارید کودک بپرسد
🔻پدر و مادرهای بیتوجه سوالات بچهها را فضولی تلقی میکنند. در حالی که این حس کنجکاوی و پرسشگریست که در کودک زنده شده است. اگر سوالاتی میپرسد که نمیتوانید پاسخ دهید یا پاسخ شما را درک نمیکند باید جوابی که برای او اقناع کننده هست را یافت.
#تربیت_کودک
#سوال_کردن_کودک
@moshavereh_alborz
🌹
❌ تربیت همراه غضب، اصلاً تربیت نیست. چون آن چه که در باب تربیت نقش زیربنایی دارد و برای تأدیب و تربیت میخواهیم از او استفاده کنیم، حیا و پردهداری است.
✅ اگر بخواهی در آن حال که خشمگین هستی، فرزندت را تربیت کنی، چون هنوز نتوانستی خودت را کنترل کنی، ممکن است حرکتی از تو سربزند که این موجب پردهدری شود. چون عصبانی شدهای، ممکن است یک دفعه یک حرکتی از تو سر بزند – اعم از گفتار و کردار- که موجب پردهدری و بیحیایی شود.
🎤حاجآقامجتبی تهرانی
#کلام_بزرگان
#تربیت_کودک
#عصبانیت
#تربیت_دینی
@moshavereh_alborz
🌹
🔰 تشویق و تنبیه صحیح در کودکان
🔻 آیه قرآن میفرماید تِلكَ الدّارُ الآخِرَةُ نَجعَلُها لِلَّذينَ لا يُريدونَ عُلُوًّا فِي الأَرضِ وَلا فَسادًا.
✅ امیر المومنین ذیل این آیه میفرماید: اگر اراده کنی بند کفشت برتر از بند کفش برادر مومنت باشد، اراده برتری کردهای!
👈ما در خانه و مدرسه چه میکنیم؟ آیا از بچهها میپرسیم امروز مطلبی را خوب یاد گرفتی یا سوال مناسبی پرسیدی یا راجع به چیزی تفکر کردی؟ یا سوالات ما اینگونه است؛ معلمت که درس پرسید آیا تو اول شدی؟ باید نظام تشویق و تنبیه را بر اساس قرآن بازنگری کنیم.
🎤استاد عبدالهادی عمرانی
#تربیت_کودک
#تشویق
#تنبیه
@moshavereh_alborz
🌹
🔴 #تخریبگری_بچّهگانه_ممنوع
💠 گاه مشاهده میشود بین خواهر و برادرهای نوجوان، #اختلاف و مشاجره رخ میدهد و وقتی از طرف والدین نصیحت میشوند از سر شیطنت یا لجبازی، نصیحت پدر یا مادر را مثل #چماق بر سر یکدیگر میکوبند و حتّی گاه یکی از آنها در حین نصیحت شدن دیگری، با اشاره و چشم خوشحالی همراه با #تمسخر از خود نشان میدهد و بعضاً با جملات طعنهآمیز به خواهر یا برادرش میگوید: "دیدی گفتم تو اشتباه کردی!" در نتیجه طرف مقابل، به #لجبازی خود ادامه خواهد داد.
💠 گاه در زندگی مشترک، با #نصیحتی از سخنران، مشاور و یا مطلبی داخل کتاب مواجه میشوید اگر در آن لحظهی حیاتی، عکسالعمل شما مثل دوران بچّگی طعنهآمیز و همراه با #تمسخر و تحقیر کردن همسرتان باشد یقیناً اثر عکس دارد.
💠 امّا اگر طوری وانمود کنید که خطا و اشتباهی که موضوع گفتگوی مشاور یا سخنران است ربطی به همسر من ندارد و #واکنش منفی از خود نشان ندهید این رفتار بزرگوارانهی شما باعث میشود تا نزد همسرتان #محبوب شده و امنیّت روانی را برای او ایجاد کنید تا او تصمیم به #اصلاح رفتار خود بگیرد.
💠 در صورت مشاهدهی #تلاش همسر برای اصلاح رفتارش و تغییرِ ولو جزئی، حتماً از او به دور از کنایه و منّت، #قدردانی و تشکّر کنید تا به روند اصلاح رفتارش ادامه دهد.
@moshavereh_alborz
عوامل استحکام خانواده
♦️اطاعت و فرمانبرداری زن از شوهر
زن و شوهر باید در حد توان در تحکیم روابط خانوادگی بکوشند. روابطی که خداوند مدیریت آن را بر عهده شوهر و محبت طرفین به یکدیگر را ضامن تداوم آن قرار داده است. برای اینکه مرد بتواند به خوبی از عهده مدیریت زندگی برآید، لازم است زن از وی اطاعت کند.
🌺 امیرالمومنین علی(ع) در وصف فاطمه (س) می فرماید:
َ«فوالله ... لاعصت لی امرا»
سوگند به خدا که فاطمه علیها السلام در هیچ کاری از من سرپیچی ننمود.
@moshavereh_alborz
🌹
✅ چطور بفهمید #خواستگار تان #عصبی است؟
🔰 خشم یعنی چه؟
خشم، احساس ناخرسندی و ناخوشایند و خصومت ما در مقابل خودمان یا دیگران یا موقعیتی كه پیش آمده است كه یكسری واكنشهای بیرونی هم دارد؛ مثل چهره برافروخته، حالت از كوره در رفتن و رفتارهای تكانشی كه انرژیهای خشم را به این طریق نشان میدهیم.
🔰 چطور بفهمید خواستگارتان خشن است؟
یكی از توصیههای اصلی و اكید ما قبل از #ازدواج این است كه حتما زمانی را برای شناخت هم قائل شوید و این زمان لزوما چند روز، یك هفته یا یك ماه نیست. معمولا دوره شناخت را بین 6 ماه تا یك سال (زیر نظر خانواده ها) پیشنهاد میكنیم زیرا رفتارهای مختلف و خاص افراد در طول زمان، بالاخره خودش را نشان میدهد. باید زمان قابلملاحظهای را با فرد بگذرانید، البته نه فقط با پیامك و تلفن بلکه بهتر است خانوادهها و دوستان دو طرف هم در موقعیتهای مختلف با هم آشنا شوند.
📎 معمولا خشم یكسری آثار دارد؛ مثل اینكه فرد وقتی چیزی مطابق سلایق و عقایدش نباشد خیلی به هم میریزد و برافروخته میشود، با فشار و حرص صحبت میكند و شما متوجه میشوید كه انرژی منفی او در یك لحظه بالا میرود.
📎 معمولا افرادی كه دچار پرخاشگری هستند از تن صدای بالایی برخوردارند و از كلمات پرخاشگرانه و توهینآمیز استفاده میكنند. به هر حال این افراد در طول زمان خودشان را نشان میدهند. افراد خشمگین ممكن است تا مدت طولانی بتوانند چهره خوبی از خود نشان دهند اما كمكم چهره واقعیشان آشکار میشود.
🔰 آیا میشود با فرد پرخاشگر زندگی خوبی داشت؟
اما اگر ازدواج كردید و دیدید #همسر تان #پرخاشگر است باید بدانید تغییر دادن طرف مقابل كار بسیار دشواری است مگر اینكه خودش بخواهد. اصولا آدمها تغییر نمیكنند مگر اینكه خودشان بخواهند. اگر فرد پرخاشگر نخواهد تغییر كند كار خیلی دشوار خواهد بود.
👌 درحقیقت كسی كه بخواهد با این فرد زندگی كند ابتدا باید تصمیم بگیرد كه آیا میتواند با فردی كه پرخاشگر است زندگی كند یا خیر؟ یعنی آیا رفتارهای پرخاشگرانه او آنقدر آسیبزننده است كه تصمیم به جدایی بگیرد یا نه؟ اگر میخواهد زندگی كند كه باید او را همانطور كه هست، بپذیرد. درحقیقت اینجا جز پذیرش طرف مقابل هیچ چارهای ندارد و باید روی آرامسازی خودش كار كند.
◽️ اما فرض بر اینكه آن فرد پرخاشگر میخواهد تغییر كند، ضمن اینكه باید یكسری مهارتهای مدیریت خشم را بیاموزد، خانواده هم میتواند خیلی كمككننده باشد. اما چگونه این کار را بکنیم:
✔️ 1- به مروز زمان افراد متوجه میشوند كه اشخاص پرخاشگر چه خط قرمزهایی دارند که میتوانند مراقب آنها باشند.
✔️ 2- معمولا افرادی كه پرخاشگرند، افراد حساسی هستند و چون دارند در دنیای درونشان با خودشان خشم را تجربه میكنند دیگر تحملشان تمام میشود و آن را به بیرون میریزند؛ یعنی ما هر چیزی را كه در درون داریم به بیرون نشان میدهیم. من اگر در درونم با خودم سرزنشگرانه و توهینآمیز برخورد كنم طبیعتا با دیگران نیز همینطور خواهم بود. معمولا افراد خشمگین رابطه عمیق و زیبایی با خودشان ندارند. خود را خیلی دوست ندارند. حالا اطرافیان وقتی این را بدانند میتوانند كمك كنند تا این جایگاه خالی و خلأعشق برای آنها پر شود.
🔰 با فرد پرخاشگر ازدواج نكنید، مگر...:
در مورد ازدواج همیشه باید شناخت و آگاهی ما نسبت به فرد مقابل در رابطهاش با ما یك قدم جلوتر باشد. در روانشناسی نیز یك اصل است كه احساسمحوری یكی از خطاهای ذهنی است. افراد احساسمحور معمولا تصمیماتی میگیرند كه بعدها دچار ناكامی و پشیمانی شده و متوجه میشوند كه تصمیماتشان اشتباه بوده و چه بسا همین عامل میتواند باعث افسردگی شود. وقتی در سنجش شخصیت طرف مقابل كه یكی از ملاكهای اصلی است پرخاشگری را مشاهده كنیم و در مقابل او یك فرد آرام قرار بگیرد اتفاقی كه بین این دو میافتد، این است كه فرد پرخاشگر معمولا حاكم بر فرد آرام خواهد شد. با این شرایط پیشنهاد ما این است كه ازدواج صورت نگیرد مگر اینكه فرد پرخاشگر روی خشم خود كار كند.
@moshavereh_alborz