مادری که فاقد ویژگیهای «دلبستگیایمن»
(دسترسی پذیری، پاسخگویی و مشارکت پذیری)است و نمیتواند دلبستگی ایمن برای فرزندش ایجاد کند !!!!
_ ویژگیهای دلبستگی ایمن (A.R.E):
۱.دسترسی پذیریAccessible
۲.پاسخگویی به نیازها Responsive
۳.مشارکت پذیری و درگیر بودن به لحاظ هیجانیEngaged
ابتدا: گاهی مادر ظاهرا هست و حضور داره کنار کودکش ولی در واقع انگار که اصلا اونجا نیست و حضور نداره و در دسترس نیست.
مثلا مادر غرق موبایلشه و در عالم خودشه.....
دوم : فاقد ویژگی پاسخگویی به نیازهای کودک است.
سوم : فاقد ویژگی مشارکت پذیری (درگیر بودن به لحاظ هیجانی) است ؛
یعنی همکوک و هم آهنگ با کودکش نیست، حواسش اصلا به کودکش نیست، چه برسد به اینکه نیازهای کودکش را درک کند؟
اینکه مشکل کودک چیست؟
و چی میخواد؟
تا بتونه براورده کنه و پاسخ بده به نیاز کودکش.....
طبیعتا وقتی مادر ویژگیهای “دلبستگیایمن” رو نداره،
نمیتونه دلبستگی ایمن را نیز برای فرزندش بوجود بیاره
و امنیت روانی را به کودک هدیه دهد.
و چه بسیارند این کودکان که بزرگ میشوند و دلبستگی ناایمنی رو که از کودکی کسب کردهاند ،
در روابط بزرگسالی با دوستان، همکاران و علیالخصوص با همسر و فرزندانشان copy و paste میکنند (تکرار میکنند وادامه میدهند).
در روابط بزرگسالی مشاهده میکنیم که
افراد میگن وقتی با همسرمون، یا با همکارمون، دوستمون و... صحبت میکنیم یا وقتی بیمار میشیم یا به کمکشون نیاز داریم ،
اصلا گویا صدای مارو نمیشنوند و حواسشون به ما نیست،
و یا غرق در گوشی موبایلشون هستند
یا سرگرم تماشای تلویزیون
یا در عالم خودشون سیر میکنند و متوجه نمیشن که چی گفتیم
و چی نیاز داریم؟
مشکلمون اصلا چی بوده؟
چه برسه به اینکه درکمون کنند،
همدلی کنند باهامون و سعی کنند به نیاز عاطفی ما پاسخ بدهند
و یا کمک و یاریمان کنند و اطمینان خاطر بدهند که
در کنارمون هستند
و مارو تنها نمیگذارند....
.و چه تلخ است این احساس....
و دکتر «سو جانسون» میگه:
هر پاسخی از بی پاسخی بهتر است.
وقتی هیچ بازخورد و پاسخی از طرف مقابلمان دریافت نمیکنیم، احساس میکنیم ارتباطمان قطع شده
و به وی دسترسی نداریم ........
🐚 آدمک نقاشی کودک تان چه می گوید؟
❒کودکان افکار و احساسات خود را در نقاشی هایشان بروز می دهند و با بررسی نقاشی هایشان می توان به اختلال ها، اضطراب ها، نگرانی ها، تنش ها و افکار آنها پی برد. در این شماره هم ضمن تحلیل یکی از نقاشی هایی که به دستمان رسیده، ویژگی های دیگر نقاشی کودکان را با هم مرور می کنیم...
یکی از تصاویری که معمولا بیشتر کودکان در نقاشی های خود ترسیم می کنند، آدمک است اما هر عضو بدن آدمک معنا و مفهومی می تواند داشته باشد.
❖سر بزرگ: سر جایگاه تفکر است و کودکان سر آدمک ها را با اندازه های مختلفی می کشند. برخی معتقدند کشیدن سر بزرگ برای آدمک نشان دهنده تکبر کودک است و برخی بر این باورند که سر بزرگ آدمک به معنی دوست داشتن خود است. بعضی از کودکانی هم که عقب افتادگی ذهنی دارند، سر آدمک هایشان را بزرگ می کشند.
❖سر کوچک: نشان می دهد کودک ارزش زیادی برای خود قائل نیست. کودکانی که زمینه افسردگی دارند نیز آدمک های نقاشی شان را با سرهای کوچکی رسم می کنند.
❖چشم: چشم انعکاس عمق وجود کودک است. بیشتر کودکانی که به مراکز مشاوره می آیند و با مادرانشان مشکل دارند، چشم های آدمکشان را غیرطبیعی و عجیب و غریب می کشند. نتایج بررسی ها نشان داده کودکانی که مدام به آنها چشم غره می روند، چشم ها را بزرگ و کودکان پرخاشگر چشم ها را عصبانی رسم می کنند اما کودکان شاد، چشم هایی شاد و خندان می کشند. بعضی از کودکان به خصوص دخترها، روی مژه ها و ابروهای آدمک شان تاکید می کنند که این موضوع به زیبایی شناختی آنها مربوط می شود.
❖دهان: کشیدن دهان بسته و به هم فشرده نشانه تنش در کودکان و لب های پهن و کلفت نشانه پرخاشگری است. معمولا کودکان بی اشتها یا آنهایی که زیاد حرف نمی زنند، دهان آدمک شان را کوچک می کشند. کودکان شاد یک خط منحنی رو به بالا که نشانه شادی آدمک شان است و کودکان ناراحت یک خط با انحنای رو به پایین به عنوان دهان رسم می کنند.
❖دندان: ترسیم دندان های نوک تیز در نقاشی، پرخاشگری کودک را نشان می دهد. برخی کودکان هم رابطه بین دندان و جنسیت را در نقاشی هایشان به خوبی نشان می دهند. مثلا وقتی کودک یک مرد را می کشد، دندان هایش را مشخص تر رسم می کند تا وقتی یک زن را نقاشی می کند.
❖گوش: کودکانی که گوش های آدمک شان را بزرگ و مشخص می کشند، دوست دارند حرفشان شنیده شود یا مدام شاهد دعواهای لفظی پدر و مادر و سایر اعضای خانواده هستند و این موضوع باعث آزارشان شده است. برخی کودکان هم به دلیل انتقادهای زیادی که از آنها می شود، گوش ها را بزرگ تر و مشخص تر رسم می کنند.
❖موها: دخترها به دلیل جنسیت شان تاکید بیشتری روی کشیدن موهای آدمک های نقاشی شان دارند و حتی گل سر را روی موهای آدمک شان می کشند ولی کمتر پیش می آید پسربچه ها موهای آدمک شان را با دقت بکشند.
❖گونه: معمولا بعد از ۷ سالگی، کودکان روی گونه آدمک شان تاکید می کنند و این حالت را بیشتر در نقاشی کودکان شاد می توان دید.
❖گردن: ترسیم گردن بلند برای آدمک نقاشی نشانه میل به بزرگ تر شدن است و به نوعی سن و جنسیت آدمک را نشان می دهد اما گردن کوتاه و پهن می تواند نشاندهنده خشونت کودک باشد.
❖سایر اندام ها: بعضی کودکان پستان های مادرشان را با دو خط منحنی نشان می دهند. این نقاشی ها به بحث روان شناسی کودکان در دوران شیرخوارگی برمی گردد و نشان دهنده دلبستگی های دهانی کودک به مادر است.
❖پا: رسم پاها اهمیت زیادی در تحلیل نقاشی کودکان دارد. پاهای به هم چسبیده آدمک نشانه اعتماد به نفس پایین او است. پسر بچه ها معمولا به دلیل جنسیت شان پنجه های آدمک را نوک تیز و خشن می کشند اما دخترها معمولا گرایش دارند پاها را در اندازه های کوچک تری رسم کنند.
❖دست ها: دست های باز حسن خوب کودک و ترسیم دست های بسته یا دست هایی که در جیب آدمک است یا انگشت های آن معلوم نیست، نشان می دهد کودک نمی تواند ارتباط خوبی با دیگران برقرار کند. کودکانی هم که دزدی های کوچک انجام می دهند یا پنهان کاری می کنند، دست های آدمک شان را واضح و مشخص نمی کشند.
❖تنه: کودکان پرخور و چاق یا کودکانی که پدر و مادرشان چاق و درشت هستند، معمولا آدمک های چاق و فربه می کشند.
✅ تغییر در ملاک دعوت به مصاحبه فرهنگیان
ملاک دعوت به مصاحبه کنکور فرهنگیان چون میفته اواخر خرداد و اون زمان هنوز سوابق داوطلب ها از سمت آموزش و پرورش برای سازمان سنجش فرستاده نشده بر اساس کنکوری که توی اردیبهشت میده حساب میشه به این صورت که ۶۰ درصد کنکور سراسری و ۴۰ درصد کنکور فرهنگیان
یعنی سوابق تاثیری در دعوت به مصاحبه کنکور فرهنگیان نداره و فقط در قبولی نهایی تأثیر گذاره
احتمالا امسالم مثل سال قبل دوبرابر دعوت به مصاحبه میشن
❌ پس سوابق تحصیلی در دعوت به مصاحبه اثر نداره!!!!
برای ایجاد تفکر انتقادی در کودکان چه کار کنیم؟
واقعیت آن است که تفکر انتقادی بیش از هر چه باید در مدارس پرورش و شکوفا شود. ما پدر مادرها باید بتوانیم زمینه تفکر انتقادی را در بچه هایمان مهیا کنیم.
انجمن فلسفی اروپا برای پرورش تفکر انتقادی در کودکان توصیههایی دارد که بسیار کاربردی و نتیجهبخش است؛ اگر که آنها را با آگاهی و شناخت و به گونهای مؤثر به کار گیریم:
1- زودتر دست به کار شوید: هر چند ممکن است کودکان خردسال برای فرا گیری دروس زندگی در قالب منطق رسمی آمادگی کافی نداشته باشند، اما شما می توانید روند ساده نتیجهگیری را به آنها آموزش دهید. تنها لازم است با فرزندتان گفت و گوهای رفت و برگشتی انجام دهید.
برای مثال اگر مایل به شرکت در برنامهای خاص یا پوشیدن لباس منتخب شما نیست، از او بخواهید دلایل خود را برایتان توضیح دهد.
با این تمرین کودک به مرور زمان میآموزد که علاوه بر ریشهیابی نتیجهگیریهای خود، علل ذکر شده توسط دیگران را هم ارزیابی کند. پس به او فرصت تصمیمگیری بدهید و درهنگام تصمیم گیری، اجازه دهید به اندازه کافی فکر کند، دلایلش را بگوید و کاری را که درست میداند عملی کند. به جای او تصمیم نگیرید فقط راهنماییهای لازم را به او بدهید و خطرات و هشدارهای لازم را بگویید.
- تعصب و اجبار به خرج ندهید: آموزش تفکر انتقادی نیازمند ارائه یک سری دستور العمل های مشخص به کودکان و ملزم ساختن آنها با پیروی از این متدها است. اما باید مراقب باشید که در این حیطه هیچ گونه رفتار تعصب آمیز و یا توام با اجبار از خود نشان ندهید. اگر کاری را از کودک خود میخواهید، همیشه دلیل آن را نیز شرح دهید.
- کودکان را به پرسش تشویق کنید: پرسش اساس تفکر انتقادی است. پرسشگری توانمندی ذهنی کودکان را افزایش میدهد و یادگیری را برای آنها مفرح و مهیج می کند. از طریق پرسش کردن، کودکان نقش فعال بیشتری در تفکر نقادانه و استدلال پیدا میکنند. پس:
کودکان را به پرسش کردن و پرسشهای بیشترتشوبق کنید؛
از کودکان پرسشهایی بپرسید که میدانید جوابشان را میدانند. اجازه دهید آنها احساس کنند که خودشان جواب را یافتهاند؛
فضای یادگیری را برای ایده های که آنها می دهند باز بگذارید. اجازه دهید تا آن ها از تجربه ایده های جدید راحت باشند و از خطا کردن، نترسند؛
جواب اشتباه را به عنوان یک فرصت یادگیری تلقی کنید. هرگز کودک خود را به خاطر جواب اشتباه سرزنش نکنید؛
همواره به پرسشها کودکانتان با اشتیاق پاسخ دهید؛
به یاد داشته باشید پرسشهایی که با "چه"، "کدام"، "کجا" پرسیده میشوند، حافظه را تحریک میکنند و پرسشهایی که با "چرا"، "چطور" و "چگونه" همراهند، تفکر را تحریک می کنند. پس در سوال از کودکان از چرا، چطور و چگونه بیشتر استفاده کنید.
- از فرزندتان بخواهید که توضیحات و راه حلهای جایگزین را نیز در نظر بگیرد: بسیاری از مشکلات پیچیده تر از تصور ما هستند و به همین علت ممکن است نیازمند بیش از یک راه حل باشند. اگر کودکان بتوانند راه حلهای مختلفی را برای یک موضوع واحد در ذهن خود طراحی کنند، تفکر منعطفتری برای حل مسائل خواهند داشت.
- در مورد تعصب و تبعیض صحبت کنید: حتی کودکان 6 ساله نیز به خوبی میتوانند درک کنند که احساسات و انگیزههای انسانی بر قضاوتهای ما تاثیر میگذارند. به آنها بگویید و نشان دهید که تعصب و تبعیض عوامل مخربی هستند که میتوانند از به دست آمدن نتیجه مطلوب و مورد انتظار جلوگیری کنند. تعصب و تبعیض را با مثال های ساده به آنها بیاموزید.
- از کودکان بخواهید تا افکارشان را بلند بیان کنند: بیان کردن افکار و ایده هایی که بچه ها در ذهن دارند باعث می شود تا آنها روش فکر کردن و نحوه یادگیری آنها را بهتر بفهمید و در ضمن اعتماد به نفس بیشتری در بیان افکار و عقاید خود پیدا کنند.
- به عقاید کودکان احترام بگذارید:
اجازه دهید بچه ها عقاید و نظر خود را داشته باشند. این شاید یکی از زیربناییترین و در عین حال مشکلترین بخش آزاداندیشی و مهیا شدن بستری برای تفکر انتقادی است. در واقع زمانی که کودکان شما در منزل تجربه داشتن عقاید و نظراتی متفاوت با والدین و پذیرش آن از سوی والدین را تجربه میکنند به گونهای زیربنایی پذیرش عقاید مخالف و نظرات متفاوت دیگران را در خود نهادینه کردهاند. پس آنها عقاید خودشان را داشته باشند حتی اگر با عقاید شما متفاوت یا مخالف باشد و به نظراتشان احترام بگذارید و اگر قرار است با آن مخالفت کنید حتما با استدلال همراه باشد.
کارگاههای مهارت های زندگی کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان
در شهرستان ورزنه👇
🏠مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی نسیم
شهرستان ورزنه
@moshavereh_salamat_ravan
03146485840
09133705782
مشاوره 👇
@ravanshenas_100
@Moshavere_20_20
🔷به مناسبت هفته جهانی اضطراب
مرکز مشاوره ورزنه در نظر دارد همایش «مداخلات روان شناختی خانواده محور در مدیریت اضطراب» برگزار نماید.
ولی متاسفانه به دلیل عدم مشارکت و همکاری سازمان ها و ارگان ها و اهمیت ندادن به موضوع، همایش «مداخلات روانشناختی خانواده محور در مدیریت اضطراب» برگزار نخواهد شد.🖤 😔
🔹 📌یه نوع شخصیتی هست بهش میگن پارادوکسیکال (Paradoxical)، درکش برای بقیه احتمالا سخت باشه، اینجوریه که...
🔹 در عین دوست داشتن تنهایی دوست داره بیرون بره، مهمونی بره، اما بعد مدتی از توی جمع بودن پشیمون میشه
🔹 دلش رابطه میخواد اما در عین حال از تنهاییش هم نمیتونه دست بکشه
🔹 میگه اهمیتی نمیده و براش مهم نیست اما تا مغز استخوون میشینه به تک تک جزئیاتش فکر میکنه و دچار اورثینک میشه
🔹 عاشق گوش دادنه اما هیچ وقت نمیگه چه چیزی درون خودش در حال رخ دادنه
🔹 دوست داره بهش توجه بشه اما بی تفاوت از کنار هرچیزی میگذره
🔹 دوست داره با بقیه نزدیک و عمیق باشه رابطهش اما در عین حال از صمیمیت فراریه
🔹 خلاصه که این تناقض ها باعث شده درک رفتارش برای بقیه سخت بشه
🏠مشاوره ی پیش از ازدواج و مشاوره ی دوران عقد و نامزدی را جدی بگیر😍👇
@moshavereh_salamat_ravan
03146485840
09133705782
مشاوره 👇
@ravanshenas_100
@Moshavere_20_20
📚آنچه من آموختم: دو نوع گفتگو در زندگی روزانه هر فرد وجود دارد. یکی صحبت با دیگران، و دیگری حرف زدن با خودت.
❒آنچه که معلوم است، نوع مکالمههایی که در روز با آن درگیر هستی، تاثیر به سزایی بر کیفیت زندگیت دارد.
❖خودگوییهای ذهنی مثبت، میتواند روحیه فرد را بطور چشم گیری بهبود بخشد، اعتماد به نفسش را تقویت کند و بهرهوریش را افزایش دهد.
❖درحالیکه خود گوییهای منفی نه تنها حال و روزمان را بهم میریزد، حتی میتواند ما را سرگردان یا به حال خودمان رها کند و موجب مشکلات کوچکی شود که رفته رفته بزرگتر میشوند و حتی مشکلات بزرگتری را به وجود میآورند که قبلا وجود خارجی نداشتهاند.
اینکه آدم مثبتگرا و یا منفیگرایی باشی، انتخاب خود توست.
📒 خودت را به فنا نده