﷽؛
🚨 حکم قسم خوردن
#پرسش
حکم قسم خوردن (سوگند) در اسلام چیست؟
#پاسخ_اجمالی
قَسَم یاد کردن از نظر اسلام کار خوبى نیست، مگر اینکه به خاطر هدف هاى مهم تربیتى و اجتماعى و اصلاحى انجام گیرد که در اینجا ممکن است واجب یا مستحب گردد. برخی از سوگندها از نظر اسلام به کلى بى اعتبار است. مانند: سوگند به غیر نام خدا و سوگند براى انجام کار حرام یا مکروه، یا ترک واجب و مستحب. ولی قَسَم هائى که به نام خدا باشد، و موضوع آن کار خوب یا لااقل کار مباحى است، وفا کردن به آن واجب است و کفاره مخالفت با آن: اطعام یا لباس پوشاندن بر ده نفر نیازمند و یا آزاد کردن یک برده است.
#پاسخ_تفصیلی
قَسَم یاد کردن از نظر اسلام کار خوبى نیست، ولى در عین حال حرام نمى باشد، و اگر به خاطر هدف هاى مهم تربیتى و اجتماعى و اصلاحى انجام گیرد ممکن است واجب یا مستحب گردد، اما با این حال یک سلسله از سوگندهاست که از نظر اسلام به کلى بى اعتبار است، از جمله:
🌷 1 ـ سوگندهایى که به غیر نام خدا باشد، حتى قسم خوردن به نام پیامبر(صلى الله علیه وآله) و ائمه هدى(علیهم السلام) واجب العمل نیست، یعنى اگر کسى به غیر نام خداقَسَم یاد کند ملزم به انجام آن نمى باشد و مخالفت آن کفاره ندارد.
🌷 2 ـ سوگندهایى که براى انجام کار حرام یا مکروه، یا ترک واجب و مستحب باشد آن هم اعتبارى ندارد، مثل این که کسى سوگند یاد کند: دَین خود را نپردازد یا با بستگان خویش ترک رابطه کند، یا از اصلاح «ذاتُ البَیْن» خوددارى نماید همان گونه که کراراً دیده شده، بعضى از اشخاص به سبب خاطره بدى که از یک اصلاح ذات البین پیدا مى کنند، قَسَم یاد مى کنند که هرگز سراغ چنین کارى نروند، به این گونه سوگندها نباید اعتنا کرد، هر چند با نام خدا باشد و یکى از تفسیرهاى «لا یُواخِذُکُمُ اللّهُ بِاللَّغْوِ فی اَیْمانِکُم»، (1) همین است، ولى قَسَم هایى که به نام خدا باشد، و موضوع آن کار خوب یا لااقل کار مباحى است، وفا کردن به آن واجب است، و اگر کسى با آن مخالفت کند کفاره دارد. (2)
کفاره آن اطعام ده مسکین یا لباس پوشاندن بر ده نفر نیازمند و یا آزاد کردن یک برده است (این معنى در آیه89 سوره«مائده» آمده است) و اکنون که برده وجود ندارد باید یکى از دو کار اول را انجام داد. (3)
#پی_نوشت
🍃 (1). سوره بقره، آیه 225.
🍃 (2). رساله توضیح المسائل، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، مساله 2302ـ هرگاه عمداً با قسم خود مخالفت کند باید کفّاره دهد، ده فقیر را سیر کند، یا بر آنها لباس بپوشاند، یا یک بنده را آزاد نماید (و در زمان ما که بنده آزاد کردن موضوعیّت ندارد میان دو چیز دیگر مخیّر است) و اگر توانایى بر اینها نداشته باشد باید سه روز روزه بگیرد.
🍃 (3). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهل و هفتم، ج 2، ص 179.
﷽؛
✅ معیارهای نامزد اصلح
📝 سوال : به نظر معظم له معیارهای نامزد #اصلح چه مواردی است ؟
📖 جواب : با وجود شرایط قانونی ، اهم معیارهای اصلح به شرح زیر است :
1⃣ #تدیّن ؛
2⃣ #تعهّد و خوشنامی ؛
3⃣ وفاداری به #انقلاب و ایستادگی در راه آن ؛
4⃣ عزم ، اراده و نفوذ ناپذیری در مقابل دشمن و افراد ناصالح ؛
5⃣ دارای برنامه و کفایت لازم ؛
6⃣ مرعوب نشدن در مقابل دشمنان ؛
7⃣ #ساده_زیستی و دوری خود و بستگان از اشرافی گری ؛
8⃣ #مردمی و آشنا به درد مردم ، خدمتگزاری ؛
9⃣ اعتقاد واقعی به راه امام راحل (قدس سره) ؛
🔟 تقید به مسائل اخلاقی نظیر پرهیز از معامله گری ، رشوه و توصیه پذیری و توجه به منافع طبقات محروم جامعه ؛
1⃣1⃣ تثبیت مواضع عزت آفرین ، صحیح ، عاقلانه و حکیمانه انقلاب و نظام ؛
2⃣1⃣ پرهیز از #اسراف یا هزینه از بیت المال یا اموال شبهه ناک در تبلیغات و غیر آن ؛
3⃣1⃣ پرهیز از طرح اموری که در اختیار آنها نیست ؛
4⃣1⃣ شناخت اولویت ها و فوریت های نظام و مردم و پرداختن به آنها .
#مقامعظمےولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
⁉️عده #طلاق⁉️
1⃣ اگر در عده طلاق به خاطر جهل مسئله با کسی عقد بخونه و نزدیکی هم داشتن الان تکلیف زن برای ازدواج با فرد سومی چیست ایا باید عده وطی شبهه نگهدارد ؟ یا با سپری شدن عده طلاق می تواند ازدواج کند؟
2⃣عده وطی شبهه از زمان اخرین وطی است یا از زمانی که به حکم مسئله آگاه شده ؟
✅پاســــــــــــخ:
✍آیت الله خامنه ای:
۱_باید بعد از اتمام عده طلاق، عده وطی به شبهه نیز نگه دارد.
۲_ مبدأ عده وطی به شبهه بعد از آخرين وطی است و احتیاط از وقت رفع شبهه مى باشد.
✍آیت الله مکارم شیرازی:
اولا: هرگاه زني را که در عده ديگري است براي خود عقد کند: 1- اگر يکي از مرد يا زن، بداند زن در عده است و بداند عقد کردن زن در عده حرام است آن زن بر او حرام ابدي مي شود، خواه نزديکي کرده باشد يا نه. 2- اگر هيچ کدام در عده بودن زن يا حرمت عقد در عده را نمي دانسته اند چنانچه نزديکي کرده اند زن بر او حرام مي شود و اگر نکرده اند حرام نمي شود. اگر عقد را فردي به وکالت از آن ها خوانده باشد نه خودشان، در هيچ يک از دو صورت، حرام ابدي حاصل نمي شود و پس از عده مي توانند ازدواج کنند.
ثانیا: در صورت دخول باید عده وطی به شبهه نگه دارد و عده وطی به شبهه همان عده طلاق می باشد البته مبدأ عدّه وطى به شبهه از زمان آخرین نزدیکی است.
✍آیت الله سیستانی:
١_بايد عده وطى شبهه پس از انتهاى عده طلاق بگذرد.
٢_به احتياط واجب از وقت علم به مساله شروع مى شود.
✍آیت الله شبیری زنجانی:
1_در فرض سوال، پس از سپری شدن عده طلاق، باید عده وطی به شبهه هم نگهدارد و پس از پایان هردو، می تواند با دیگری ازدواج کند.
2_از زمان آخرین نزدیکی.
✍آیت الله فاضل لنکرانی:
۱_اگر زن در عده طلاق با مرد دیگری عقد بخواند و بعد از عقد نزدیکی کند و دخول صورت بگیرد، عقد شان باطل است و بامردی که در عده عقد خوانده برای همیشه حرام می شود و چون مسئله را نمی دانسته، نزدیکی کردن آن ها وطی به شبهه حساب می شود و اگر زن بخواهد بامرد سومی ازدواج کند باید بعد از آگاه شدن از مسئله باید عده وطی به شبهه که همان عده طلاق است نگهدارد یعنی سه حیض باید صبر کند و بعد از دیدن حیض سوم عده اش تمام می شود، بعد از آن میتواند با مرد سوم ازدواج کند.
2_به نظر حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) ابتدای عده ی وطی به شبهه از زمانی است که به حکم مسئله آگاه شده است. (تفصیل الشریعه، کتاب الطلاق و المواریث، ص 189 و 190)
#احکام_طلاق
#نگهداشتن_عده
#عده
➖➖➖➖➖
📚استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
🆗 #حداقل برای #یـــــک_نفر به #اشتراک بگذارید👇
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
http://eitaa.com/joinchat/2371223552Ca5be77fd53
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
✍ازداج موقت 99 ساله، بدون تعیین مهریه نهایی☝️☝️
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
🆗 #حداقل برای #یـــــک_نفر به #اشتراک بگذارید👇
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
http://eitaa.com/joinchat/2371223552Ca5be77fd53
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
هدایت شده از رهپویان خورشید هشتم ( باب الخدمه-باخادمان خورشید )
🏴 با نزدیک شدن به سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) ، حرم سیاه پوشِ عزای آن امام همام شد.
#کودک
#خداحافظ_شیر_مادر
🍼از شیر گرفتن کودک به این معناست که کودک دیگر از سینۀ مادر شیر نخورد و همۀ مواد غذایی خود را از منابعی غیر از شیر سینۀ مادر دریافت کند.
@Moshaveriin
بابایی
#کودک
#خداحافظ_شیر_مادر
زمان مناسب شروع از شیر گرفتن کودک
مادران بهترین شخص برای تصمیمگیری در مورد تشخیص زمان مناسب از شیر گرفتن کودکشان هستند و تا وقتی که شما و کودکتان آماده نیستید، لازم نیست از قبل زمانی را برای این کار تعیین کنید. متخصصان توصیه میکنند که لازم است مادران تا دو سالگی به کودکشان شیر بدهند.
دو دلیل و روش عمده برای از شیر گرفتن کودک شامل موارد زیر است
از شیر گرفتن با تشخیص کودک: از شیر گرفتن کودک، زمانی که نسبت به شیردهی کمی بیعلاقه شده، سادهتر است. این اتفاق میتواند هر زمانی پس از شروع به خوردن مواد غذایی جامد یعنی از حدود شش ماهگی رخ دهد. اما بیشتر کودکان از ۱۲ ماهگی یعنی زمانی که دیگر انواع غذاهای جامد را امتحان کردهاند به مواد غذایی جامد، بیشتر از شیر مادر علاقهمند هستند. کودکان نوپا نیز ممکن است هنگامی که فعالتر میشوند و تمایلی به دراز کشیدنهای طولانی برای شیر خوردن از سینه ندارند، به آن بیعلاقه شوند. اگر فرزند شما در حین شیردهی بیتاب و بهانهگیر است یا ذهنش به راحتی از شیردهی منحرف میشود، ممکن است نشانۀ آن باشد که او آمادۀ از شیر گرفتن است.
از شیر گرفتن با تشخیص مادر: شما ممکن است به هر دلیلی احساس کنید زمان مناسب از شیر گرفتن نوزاد رسیده است. اگر شما آمادۀ این کار هستید، اما فرزندتان نشانهای از تمایل به پایان شیر خوردن نشان نمیدهد، بهتر است فعلاً دست نگه دارید و همچنان شیردهی را ادامه دهید. اما اگر به هر دلیلی نمیتوانید به شیردهی ادامه دهید، میتوانید به تدریج او را از شیر بگیرید. وقتی از شیر گرفتن فقط خواستۀ مادر است، فرایند آن میتواند نیاز به زمان و صبر زیادی داشته باشد. این مسئله همچنین با سن کودک و چگونگی تطبیق او با تغییرات در ارتباط است.
لازم است بدانید که هر کودکی را نمیتوان به طور ناگهانی از شیر گرفت. همچنین چند روز دور شدن از یک کودک در هر سنی، هرگز روش خوبی برای پایان دادن به شیردهی نیست. برخی از کارشناسان میگویند قطع کردن شیردهی و دریغ ناگهانی سینۀ مادر از نوزاد میتواند به کودکان صدمه بزند و در مادران نیز ممکن است منجر به انسداد مجاری شیر یا عفونت پستان شود. بهتر است برای مطمئن شدن از زمان مناسب از شیر گرفتن کودک با پزشک کودکتان مشورت کنید
@Moshaveriin
بابایی
#شهادت_امام_صادق_تسلیت_باد.
امام صادق علیه اسلام:
نجات دهندگان سه چیز هست:...👆
💠🌀💠🌀
#یکشنبه_های_توانمندسازی
#هفته_بیست_یک
#انتخاب_برتر
🌷مشاوره موسسه فرهنگی تبلیغی بشری:
@Moshaveriin
مشاورین بشری
1⃣1⃣ ◀️ 8. یک تمرین ویژه: برای مسلط شدن به سختی و مسائل زندگی به داشتن ذهنی #راه_حل_گرا نیاز دار
سلااااام خدمت دوستان بشری
یکشنبه تون پربرکت
با #یکشنبه_های_توانمندسازی در خدمتتون هستم
از دوستان عزیزی که هفته قبل مشارکت داشتند و نظرشون در مورد اینکه کدام تکنیک بیشتر بکارشون میاد، سپاسگزارم
خودم از مورد هشتم خیلی خوشم میاد☺️😅
این جلسه درمورد موضوع مرتبط و مهم و مبتلا به در رابطه با #ارتباط_موثر یعنی #حل_تعارض
هم صحبت می شویم
خوشحال میشم سوالات و نظراتتون در مورد محتوای #یکشنبه_های_توانمندسازی برامون بفرستید
🖊حانیه مازارچی
@khrshidkhane
💠🌀💠🌀
#یکشنبه_های_توانمندسازی
#هفته_بیست_یک
#انتخاب_برتر
🌷مشاوره موسسه فرهنگی تبلیغی بشری:
@Moshaveriin
3⃣
#نکته
هرچه زمان #معاشرت و همنشینی دو فرد با هم بیشتر باشد و طولانی تر شود،
میزان بروز #اختلاف نظرها و سلیقه ها بیشتر می شود.
چون در رابطه کوتاه مدت امکان #سازگاری و کوتاه آمدن یکی یا هر دو طرف بیشتر است
طرفین به این نکته واقف هستند که زمانی که باهم بسر می برند آن قدر طولانی نیست که #تفاوتها را جدی بگیرند و ...
اما هرچه این معاشرت طولانی تر بشود مثل کار مشترک برروی یک پروژه، یا همکاری چندساله در یک سازمان و... احتمال بروز #تعارض بالا می رود
با این تعبیر، پیوند ازدواج و همنشینی با همسری که مربوط به یک #عمر می شود، تعارض بیشتری به دنبال دارد☺️😅
🖊حانیه مازارچی
@khrshidkhane
💠🌀💠🌀
#یکشنبه_های_توانمندسازی
#هفته_بیست_یک
#انتخاب_برتر
#حل_تعارض
🌷مشاوره موسسه فرهنگی تبلیغی بشری:
@Moshaveriin