eitaa logo
مرکز مشاوره رضوی اصفهان
758 دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
124 ویدیو
5 فایل
مرکز مشاوره رضوی اصفهان
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ نیاز های ما به سه دسته تقسیم می شوند: 1- ضروری   2- هنجاری   3- نامشروع هر لحظه بررسی می کنیم که نیازی که الآن حس می کنم جزو کدام دسته قرار می گیرد. نیازهای ضروری واقعی هستند؛ نیاز هنجاری،«خواسته» است؛ و نیاز نامشروع، «ولع» است که هدایت به حرام و گناه می کند. 🔴 سرمنشأ خطاهای بشری، نیازهای نامشروع است. نیازهای ضروری نیازهایی هستند که اگر دریافت نکنیم، رشد دچار اختلال می شود. نیازهای هنجاری یا خواسته ها آن چیزهایی هستند که یا جامعه به ما تحمیل می کند یا نیازهای معنوی که دریافت نمی شوند ما به ازای مادی پیدا می کند یعنی من در کودکی توجه یا امنیت نگرفته ام حالا سرمایه اندوزی می کنم برای امنیت بیشتر؛ یا این که من اعتماد به نفس و عزت نفسم رشد نکرده و احساس حقارت دارم پس میرم ماشین های آنچنانی و گرانقیمت و مدرک گرایی و غیره انجام میدهم چون خودم که ارزشی ندارم پس ماشینم یا مدرک تحصیلی ام یا شغلم را ببینید. این مثال ها شامل نیازهای هنجاری جامعه یا کمبودهای کودکی هستند. نیازهای نامشروع نیازهایی هستند که مانع رشد ما می شوند و رشد را به انحراف میکشاند. هرچیزی که مانع رشد همه جانبه ی انسان شود از نظر من فعل حرام و گناه است. حالا من می خواهم که از این کف بالاتر بیایم و از سطحی بالاتر وارد این قضیه شوم و بگویم که هر چیزی که مانع رشد بچه ها شود نامشروع است. اگر بچه ای بیش از حد امکانات داشته باشد دچار ولع خواهد شد و ولع به سمت حرام و گناه سوق می دهد.فعل حرام و گناه نیز ما را از رشد باز می دارد. حالا هرچیز که می خواهد باشد.
وقتي فرزندتان از انجام كاري لذت ميبرد، دستور دادن شما براي توقف كار بي نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید: _ بسه دیگه _ پاشو دیگه _ درس هات مونده _ چشم هات آسیب می بینه _ بیام خاموشش کنم و... ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند. پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید. مثلا بگویید: بیا با هم کیک بپزیم. بریم فوتبال بازی کنیم. وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن. بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
⁉️دعوای والدین چه بلایی بر سر کودکان می‌آورد؟ ❌ دعوای یکی از آسیب‌زننده‌ترین اتفاقات برای بچه‌هاست؛ تا حدی که کودک در محل مشاجره والدین را برابر با سربازان در منطقه جنگی می‌دانند. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی کوتاه به آسیب‌های این و بر کودکان داشته بشیم. 💠یکی از نیازهای اساسی کودکان، دریافت است و و و اصلی‌ترین منبع این حس امنیت هستند. وقتی پدر و مادر دعوا می‌کنند، کودک با خود می‌گوید این پدر و مادری که به خود رحم نمی‌کنند و با هم مجادله می‌کنند، چطور می‌خواهند از من مراقبت ‌کنند؟ این خشونت رفتاری والدین اول از همه اعتماد کودک را از بین می‌برد و اساسی‌ترین نیازش که امنیت است را خدشه‌دار می‌کند؛ چون افرد اصلی که باید از آن‌ها امنیت دریافت کند، ناایمن رفتار می‌کنند...
مشاوره مسیر زندگی مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی رضوی (ع) اصفهان / خیابان بزرگمهر/ بعد از خیابان آراسته/ نبش کوچه سرو(54)/ مجتمع قرآنی/ طبقه سوم/ همه روزه 8 الی 12 صبح 15 الی19 بعد از ظهر @MoshaverRazaviESF
خدمات مرکز مشاوره رضوی ⏰ مشاوره خانواده ⏰ مشاوره ازدواج ⏰ مشاوره زناشویی ⏰ مشاوره تحصیلی ⏰ مشاوره کودک و نوجوان ⏰ مشاوره ه شغلی ⏰ مشاوره اجتماعی ⏰ خدمات روانپزشکی @MoshaverRazaviESF
مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی رضوی اصفهان @MoshaverRazaviESF
☎️ ۳۲۶۸۸۰۵۸. ☎️ ۳۲۶۸۸۰۴۸ @MoshaverRazaviESF
مرکزمشاوره رضوی اصفهان بامجوز آستان قدس رضوی و بهزیستی آماده ارائه خدمات عمومی و تخصصی مشاوره درحوزه های مختلف به مراجعین محترم می باشد.🏡 @MoshaverRazaviESF
خدمات مرکز مشاوره رضوی ⏰ مشاوره خانواده ⏰ مشاوره ازدواج ⏰ مشاوره زناشویی ⏰ مشاوره تحصیلی ⏰ مشاوره کودک و نوجوان ⏰ مشاوره ه شغلی ⏰ مشاوره اجتماعی ⏰ خدمات روانپزشکی @MoshaverRazaviESF
9 نكته مهم برای پرورش و تربیت فرزند 1- همیشه به كودک خود سلام كنید و به او احترام بگذارید. 2- زمانی با كودک سخن بگویید و یا بازی كنید كه او مشتاق باشد. 3- در تربیت كودک خود از زورگویی پرهیز كنید و مفاهیم زندگی را با زبان كودک و با عمل خود آموزش دهید. 4- با كودک رفتار محبت آمیز داشته باشید. 5- برای آموختن زندگی به كودک عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد. 6- ناكامی كودک را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید. 7- كودک را برای خودش و بر اساس توانایی هایش پرورش دهید و نه برای اینكه تصویری از آرزوهای شما باشند. 8- با صبر و سكوت با كودک خود ارتباط برقرار كنید. 9- به سخنان و نواهای كودک گوش دهید و هرگز سعی در خاموش كردن كودک نکنید.
🔹آیت الله : حرفی که به کسی یا فرزندت می‎زنی، دانه است و فکر او زمین. ببین در این زمین چقدر بذر می‎توان پاشید؟ اگر در یک‎متر زمین یک کیلو گندم پاشیدی، همه دانه‎ها سبز نمی‎شوند، تازه اگر هم دربیایند، همدیگر را خفه می‎کنند. موعظه زیاد، باعث می‎شود که حرفها همدیگر را لِه کنند، همدیگر را بپوشانند.
امام صادق (ع) فرمود: همانا خداوند متعال نسبت به شخصي كه نسبت به فرزند خود محبت بسيار دارد رحمت و عنايت مي‌كند. «مكارم الاخلاق، ص 113»
🔴 مهارت‌های کنترل خشم در نوجوانان 1⃣ قوانین خشم در خانه ایجاد کنید هر خانواده انتظارات متفاوتی در مورد این‌که چگونه عصبانیت باید نشان داده شود، دارند. برخی از خانواده‌ها صبر و طاقتشان در مقابل فریاد زدن یا واکنش عصبی، بسیار کم است. در حالی که در خانواده‌های دیگر، فریاد زدن یک وسیله طبیعی برای ارتباط برقرار کردن است! قوانینی را به صورت واضح و روشن در خانه شکل دهید که چه نوع رفتارهایی در هنگام بروز خشم قابل قبول و چه رفتارهایی غیرقابل قبول است. به نوجوانان به روشنی توضیح دهید که چه رفتارهایی از آن‌ها تحمل نخواهد شد؛ و نکته آخر اینکه: دقیقاً مشخص کنید اگر نوجوان از خط قرمز این قوانین عبور کرد، چه تنبیه یا عواقبی انتظارش را می‌کشد.
✅ راهکارهای کاهش سطح حسادت فرزند بزرگتر به نوزاد جدید 👇 👈 ۱. توجه یکسان به فرزندان اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که والدین باید در نظر داشته باشن ،👌 مدیریت و تقسیم یکسان توجه بین فرزندانه . به عبارت دیگه فرزند بزرگتر نباید احساس کنه که با اومدن برادر یا خواهر جدید اون کمتر مورد توجه قرار می‌گیره. خیلی از مواقع والدین قصد و غرضی هم برای فرق گذاشتن بین فرزندان خودشون ندارن ، اما به‌صورت ناخودآگاه باعث بوجود اومدن این حس در بچه اول میشن. به همین دلیل خوبه که حتما والدین رفتار خودشون رو با فرزندان مدیریت کنن تا احساس تبعیض بین اونها شکل نگیره 👌👏
👈 ۲. فرق نگذاشتن بین تربیت فرزندان اگر فاصله سنی بین بچه‌ها از ۵ سال عبور کنه مشکل حسادت فرزند اول به نوزاد یجور دیگه ظهور پیدا میکنه. فرزند اول به‌خوبی تو ذهنش هست که پدر و مادر از چه روش‌های تربیتی برای اون استفاده کردن. در برابر خطاهای اون چه تنبیهی در نظر گرفتن یا چطور اون رو برای کارهای خوبش تشویق کردن. به همین دلیل به‌خوبی می‌تونه کوچک‌ترین تفاوت‌هایی رو تو این مسئله درک کنه. والدین باید سعی کنن تا از اول به کمک روش‌های تربیتی صحیح تمام فرزندان خودشون رو با اصول واحد تربیت کنن.
👈 ۳. توجه کردن به فرزند بزرگتر برای خرید وسایل خیلی از مواقع با ورود فرزند جدید به فضای خانواده، فرزندان قبلی به‌صورت ناخودآگاه به فراموشی سپرده میشن. مثلا والدین یا اقوام با خرید اسباب‌بازی یا هدیه برای نوزادان و بی‌توجهی به فرزندان بزرگ‌تر زمینه‌ساز بروز حسادت فرزند اول به نوزاد می‌شن . پس والدین می‌تونن به مناسبت‌های مختلف با خرید هدایای هر چند کوچک برای فرزند بزرگتر به اون نشون بدن که توجه‌ شون نسبت اون کم نشده🎁
👈 ۴.برقراری عدالت رفتاری بین فرزندان 👈 ۵. حرف زدن و توجیه کردن فرزند بزرگتر بهتر هست در چند ماه پایانی منتهی به وضع حمل پدر و مادر درباره فرزند جدیدی که قرار هست بیاد با فرزندشون صحبت کنند و مزایای داشتن خواهر یا برادر بهش بگن. سعی کنند شوق داشتن برادر یا خواهر جدید را در اون تقویت کنن.
👈 ۶. تشویق بچه‌ها به بازی کردن با یکدیگر 👈۷. تحریک نکردن فرزند بزرگتر مثلا نوزاد جدید خوابه و شما که عادت داشتید با هم برید پارک الان نمیتونید و اون گلایه می‌کنه و نقل میزنه سعی نکنید فرزند کوچک رو بهانه نرفتن تون به پارک نکنید یه دلیل دیگه بیارید.
بسمه تعالی مهمترین عامل با تربیت شدن فرزندان «اتحاد والدین» است اگر پدر و مادر با هم متفق القول نباشند بطور قطع فرزندان بی ادب و بی تربیتی را پرورش می دهند.
راه‌کارهای کمک به کودکان خشن و عصبانی 🔸از تنبیه‌های غیرعلمی دوری کنید 🔸نقش‌تون رو به خوبی ایفا کنید. یک مدل مناسب که می‌تونه عصبانیتش رو کنترل و مدیریت کنه. 🔸پاداشی رو برای رفتارهای غیر خشن در نظر بگیرید. 🔸خودتون الگوی خوبی واسش باشید. 🔸والدینی خونگرم و حامی باشید. 🔸به فرزندتون مهارت‌های رفتاری رو آموزش بدید و اونا رو مدل کنید. 🔸جایگزین‌هایی رو برای خشم و عصبانیت پیدا کنید و به فرزندتون بیاموزید. 🔸خیلی شفاف با بچه‌تون در مورد احساسات صحبت کنید. بهش کمک کنید تا احساسات خودشو به روشی سالم و مناسب بیان کنه و همه راه‌های مناسب برای مدیریت خشم رو درنظر بگیره. 🔸مهارت‌های خودتون رو در تربیت اونا افزایش بدید. 🔸هرگونه اضطراب و استرس رو حذف کنید. 🔸همیشه بعد از بروز خشم به خود و فرزندتون وقت استراحتی بدید. این کار باعث فروکش کردن عصبانیت و ایجاد آرامش می‌شه.
🟢 تنها راه ارتباط با نوجوان دوستی با اوست 👈ده راهکار برای جلوگیری از جنگِ قدرت با نوجوانان: 1⃣ از قدرت طلبی در رابطه با آنها دست بردارید. 2⃣ از خصومت، حس ستیز و دشمنی پرهیز کنید. 3⃣ آنها را تهدید نکنید، اخطار ندهید، و نگویید دیدی گفتم! 4⃣ از پیامدهای منطقی اجتناب کنید چون در این سن معمولا تحریک‌کننده هستند. 5⃣ اجازه دهید پیامدهای طبیعی را تجربه کنند، (مگر در شرایط خطرناک) 6⃣ همکاری دوستانه ایجاد کنید و مسأله را با مشارکت آنها حل کنید. 7⃣ از ریاست و لحن تحکمی دوری کنید. لحن دوستانه بسیار مؤثرتر است.‌ 8⃣ هیجان ها و رفتارهای تکانشیتان را مدیریت کنید. 9⃣ به آنها استقلال بدهید و به آن احترام بگذارید. 🔟 انتظارتان را شفاف مطرح کنید و قاطع و دوستانه رفتار کنید.
⁉️ فرزندم شب امتحانیه! چیکار کنم؟! ♻️بعضی بچه ها زمان محورند بعضی بچه ها توان محور...🤔 ✍ زمان محورها وقتی در فشار زمان قرار می‌گیرند دچار می‌شوند و دیگر را نمی‌فهمند. اما توان محورها، وقتی در فشار قرار می‌گیرند، توانشان بیشتر می‌شود. توان محورها اگر وقت اضافی دارند، نباید به آنها دائم تذکر داد که برو درست را بخوان! بلکه باید او را کرد تا فعالیت‌های جسمی دیگر انجام دهد. معمولاً این دسته افراد، هستند و دارای بالا، ریسک‌پذیر، شاد و عجول. ❗️اما زمان محورها معمولاً هستند. حساس، دارای اعتمادبه‌نفس پایین اما . در یک خانه اگر دو بچه وجود داشته باشد، بچه اول اگر درونگرا باشد، بچه دوم برونگرا می‌شود. بنابراین نباید بچه‌ها را با هم مقایسه کنیم، چون ویژگی‌هایشان با هم متفاوت است.
هدف از بزرگ کردن کودک این نیست که او را مطیع و فرمانبردار خود تربیت کنیم. باید به کودک خود فرصت فکر و خطا کردن بدهید. تهدید کردن کودک باعث می شود تا اعتماد به نفس او از بین برود و در بزرگسالی دچار مشکل بشود.